Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony: "PS4 2. El Kullanımında Son Söz Yayıncının"

 
  
   Sony CEO'su Jack Tretton ile özel bir röportaj gerçekleştiren Game Trailers'ın önemli ismi Geoff Keighley, PlayStation 4'ün 2. el oyun kullanımının aslında sanıldığı gibi tamamen serbest bir yapıda olmadığını ortaya koydu. Görünüşe göre Sony'nin 1. parti oyunları 2. el oyunlar konusunda tamamiyle bir serbestlik sunarken, 3. parti dağıtımcılar kendi oyunları hakkında kararı yine kendi verecek. Yani isterlerse 2. ele taş koyabilecekler:

"Eğer müşteri x miktarda para harcayarak oyun alır ve bu oyun üstünde esnek haklara sahip olmazlarsa bu oyunun değerini ve anlayışı değiştirir ve nihayetinde oyuncunun oyuna para harcamamasına kadar varır... Biz müşterilerimize bu konuda esneklik sağlamak istiyoruz."

   Jack Tretton bu sözlerle oyuncunun yanında olduklarını dile getiriyor ancak iş yayıncının 2. eli kısıtlama yoluna gitme isteğine geldiğinde, Xbox One ile aynı manzara ile karşılaşıyoruz:
 
"Biz bir platform oluşturduk. Birinci parti oyunlarımızda 2. el konusunda özgürlükçü olacağımız söylemeliyim. Tabii kendi iş modellerini bizim platformumuzda sürdürmek isteyen yayıncılara da karşı koymuyoruz. Free-to-play olacak, her türden potansitel iş modeline açığız ve tekrar edeyim bu müşteri ve yayıncı arasındaki ilişkiye kalmış durumda. Yani kimseye şu şöyle olacak bu böyle diye emretmiyoruz. Yayıncıya ürününü yayınlayacak bir platform bahşediyoruz."

DRM konusunda da Sony iplerin 3. parti firmalarda olduğunu açıklıyor:

"DRM seçimi 3. parti firmaların ellerinde. Bu bizim emredebileceğimiz, kontrol edebileceğimiz, uygulamaya sokacağımız bir şey değil." 

   Sony her ne kadar duyurusu ve Xbox One'ın sistemini mizahi bir yönden eleştiren videosu ile kendi platformunda bunları görmeyeceğimizi lanse etse de, nihayetinde DRM ve 2. el oyun kısıtlamasıyla ilgili sadece 1. partiden özgürlükçü bir yapı beklememiz gerektiğini ve 3. partilerin bu konuda dilediklerini yapmakta serbest olduklarını açıklıyor. 
 
Sony'nin duyuru tarzı ile şimdiki açıklamaları kıyasladığımızda... ne düşünüyorsunuz?

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Kotaku sony playstation 4 ps4 playstation next gen
Crimson Dragon, Normal Kontrolcüyle Oynanabilecek Deus Ex: HR Directors Cut PS3, X360 ve PC Yolunda
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

snipercover

13.6.2013 01:26:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri pc devam millet ne yapalım stream'den 7 dolara chivalry medieval warfare aldım artık 5-6 sene oynarım sonraki nesil bakarız.
Alemsin ya :D Ama en iyisi steam'den 60 80 tl lik oyunları yeri geliyor 5 tl ye bile alıyoruz :)

BSC Misafiri

12.6.2013 17:18:34

0
Anlaşıldı sony kaşınıyorsun.. Demek ki senide kıracaklarlar kısa zamanda..

thugs_life

12.6.2013 13:12:55

0
bende 15 oyun var daha hiç takaslamadım onunla mı uğraşacağım oyun fiyatları abartı olmasın yeter

BSC Misafiri

12.6.2013 12:20:37

0
en azından x box one den bin kat daha iyi xbox fanboyları

Sir Maximus is BACK

12.6.2013 12:03:37

-5
noldu fanboylar?

qsdsds

12.6.2013 10:42:12

0
Ps3 te de aynı sistem vardı.Sakin beyler sony yalan söylemez.

BSC Misafiri

12.6.2013 10:32:08

0
Ya kardeşim ne biçim insanlarsınız Sony yalan falan söylemedi adamlar dediki Sony nin hiç bir oyununda DRM ve ya Bölge Kilidi yok dediler yani Sony oyun yapımcılarına karışamaz.Ayrıca örneğin bu sistem PS3 te de vardı ama kaç oyunda Bölge kilidi oldu 1-2 oyun yani abartmayın Sony nin bir suçu yok adamlar sözünü tutuyor gereksiz konuşmayın

PSAC

12.6.2013 08:39:38

0
ya arkadaşım bu sony demedi mi ps3 de nasılsa ps4 dede öyle olacak .. tamam bitti ps3 ikinci el kısıtlama var multi oynamak için psn para ödüyorsun .. ee sorun ne .. adamlar birde gitmiş kendi oyunlarına Online pass bile koymuyor siz hala ne tartışıyorsunuz büyüksün sony.

mic-ron

12.6.2013 06:13:42

0
İnanmayın böyle şeylere arkadaşlar gametrailers microsoftçu zaten. Online pass olayında olacak bildiğim kadarıyla bu olay aynen ps3'te ki gibi. Single player da sorunsuz bir şekilde oynayacağız oyunlarımızı.

Uncy

12.6.2013 02:37:36

0
E3 de böyle olduğunu açıklamalıydılar

gageracer

12.6.2013 02:34:03

-2
Tamam kötü birşey belki de birincisi kime ne?Gerçekten kaç kişi aldığı oyunu oynadıktan sonra satacak birisini buluyor ki?Oyna diye veriyorsan da orjinal oyundan daha ucuza, senin PSN hesabına yeni oyun gibi ekleyebiliyorsun bunun neyi kötü? İkincisi steam den oyun alınca takas var mı?İnternet istesin istemesin evinizde Wifi varsa konsolu bağlamak çok mu zor?O dünyanın parasını verdiğiniz akıllı telefonlarınız bile Wifi hotspot görevi görebiliyor."Yazlıklarda internet yok onu napacaz?" diyenler, yazlıkta da oyun oynamayın kardeşim gidin yüzün sosyalleşin plajda futbol falan oynayın.Heh bir de yazlıkta full hd tv olurda hiçbi komşu da da internet nedense olmaz ya...

Gamer-sense

12.6.2013 02:33:13

+5
İnsanlar tepkilerinin dozajını ayarlayamıyorlar maalesef.Sony inanılmaz bir şeyi değil, yapması gerekeni yapınca tapmaya başlıyorlar, daha sonra beğenmedikleri bir bilgiyi öğrenince daha ne olduğunun anlamadan yerin dibine sokuyorlar. Sony DRM sisteminde son söz yapımcının dedi ise bu her oyunda DRM sistemi kullanılacak anlamına gelmiyor.Microsoft, XBOX ONE'da bildiğim kadarı ile DRM denetimini kendi sunucuları üzerinden yapıyor.Microsoft'un son zamanlarda sunucularının sayısını büyük ölçüde arttırmasının sebeplerinden biri de bu.Sony DRM sistemini PS4'de kullanmayacağını söylüyor.Bu da Sony'nin, PS4'de kendi sunucuları üzerinden DRM denetimi yapmayacağı anlamına geliyor. "DRM seçimi 3. parti firmaların ellerinde. Bu bizim emredebileceğimiz, kontrol edebileceğimiz, uygulamaya sokacağımız bir şey değil." Şayet ki durum böyle olursa, PS4'de kendi oyununda DRM sistemini kullanmak isteyen yayıncı, denetleme için kendi sunucularını kullanması gerekiyor.Bu da çok büyük bir sunucu yükünü de beraber getiriyor.Yayınladığı her oyunda DRM sistemini kullanmak isteyenlerin bu yükün altından kalkması hiç kolay değil.Üstelik bu oyunların multiplatform çıktığını düşünür isek hem PC hem PS4'de DRM sistemini kullanmaya çalışmak oldukça zor olacaktır.Blizzard ve EA gibi yayıncıların bile sadece PC'ye çıkmış Diablo 3 ve Sim City 5'de ilk zamanlarda ne kadar sorun yaşadıklarını bilen biliyor. Bu sorumluluğun üstlenebilecek üç yayıncı var.EA, Activision ve Ubisoft.Zaten oyuncuların DRM sistemine karşı olan tepkilerinden dolayı bu yönteme fazla yanaşacaklarını sanmıyorum.

BSC Misafiri

12.6.2013 02:22:23

0
Haber siteleri update yaptılar. SONY NIN UYGULAMASI PS3 ILE AYNI Yapımcı isterse online pass benzeri uygulama koyar. 2. eli Online oynamak için bu...

stun

12.6.2013 02:11:57

0
3. partiler şimdi sadece yayıncı denetiminde mi olucak ? şimdi hiç birşey kestiremıyorum ..konsol çıksın görelim

adam olun

12.6.2013 02:03:44

0
sony ne yapsın oyun yapımcıları 2.el istemiyoruz sadece xbox one'a oyun geliştirez derse eli mahkum seve seve yapacak.

2K

12.6.2013 02:00:09

+2
Bu olayı abartarak PS4'e saldıranlar biraz soluklanıp düşüsün zaten bu sistem şu an içinde böyle hem konsollar hem PC için.Sony yada Microsoft üçüncü parti oyunlar konusunda hiç bir şey diyemez ama en azından Xbox One söz sahipi olduğu kendi ex. oyunlarında da ikinci eli bitiriyor ama Sony üzerine düşen görevi yapıyor.Hatırlayanlar bilir bu bölümsonucanavarı zaten en başından beri PS4'e gıcık gidiyor.Ben bu işlerden anlıyorum , editörüm ben diyen adam konsollarun sistemi ile PC'lerin sistemini kıyaslayıp yok Metro 2033 20 FPS ile çalışacak gibi haberler yayınlıyor , canlı yayında ona bu konu hakkında soru soranlara terbiyesiz hareketler yapıyor.Artık başlarına ne geldiyse Sony bunları içeri mi almadı , adam yerine mi koymadı artık bilemiyoruz ama bir sinirleri , gıcıkları var Sony'e.

stun

12.6.2013 01:49:26

0
yuh artık ama !

resh_aykut

12.6.2013 01:39:49

0
Ya böyle haberler ile akıl oyunları yapıp ortalığı galeyana getirmenin manası ne ? Online pass olayı var başka birşey yok .

Antikaruh

12.6.2013 01:39:40

+3
Bir arkadaşın mesajından aynen alıntı ; "Diğer konuyada yazdım; Bölge kilitli oyun olayı PS3'te de vardı. Haberin var mı? Sony bunu yine yapımcıya bıraktı ve hiçbir firma 6 yıl boyunca bunu uygulamadı. Sadece Persona 4 Arena adlı oyunda bölge kilidi uygulandı. Ve oyuncuların boykotuna rağmen yapımcı firma Atlus geri adım atmadı. https://en.wikipedia.org/wiki/Regional_lockout DRM ve Bölge kilidi uygulayacak firma varsa çıksın buyursun. Oyunları satmadığı zaman idrak ederler. Sony ile MS arasındaki fark bariz. http://www.engadget.com...-wont-be-region-locked/ Bu haberde bölge kilidi yok denmiş ayrıca. Yazılan haberlere kaynak belirtin. Biri gelmiş size kötü haberlerim var yazmakla olmuyor bunlar..."

digimon52

12.6.2013 01:38:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: N3xT-Xp .
BSC´yi beklemek en iyisi :( umarim bunu dogrular sony + Bsc

Antikaruh

12.6.2013 01:34:01

+2
Arkadaşlar ortalığı velveleye vermeyin. Bahsi geçen mevzu Online Pass mevzusudur . Xo'nun ki gibi bir kısıtlama, bir sistem yoktur. Ortaya bir taş atılmasın arkadaş. Kuyudan atlamaya ne kadar meraklıyız.

Creativeflo

12.6.2013 01:30:37

+2
hocam haber güncellenmiştir öyle bir sey yok kısıtlama gibi Update: Sony responded to our query, reiterating that all disc-based games will be able to be traded and resold at the owner's discretion, regardless of whether it's first or third party. "Similar to PS3, we will not dictate the online used game strategy (the ability to play used games online) of its publishing partners," a Sony representative told Polygon. "As announced last night, PS4 will not have any gating restrictions for used disc-based games. When a gamer buys a PS4 disc they have right to use that copy of the game, so they can trade-in the game at retail, sell it to another person, lend it to a friend, or keep it forever." The Sony representative also confirmed that the Online Pass program used in some Sony first-party games on PS3 would not be used at all for its titles on PS4.

Tokuchi Toua

12.6.2013 01:24:25

+1
quote:

Orijinalden alıntı: haganeno Arkadaş amma dert yanıyorsunuz. Sanki xbox ya da sony size zorla aldıracak, zorla para ödetecekler. Bir firmaya sinir oluyorsan alma gitsin. Ea gördü saçma sapan uygulamalarının sonucunu. Burada sizin yapacağınız, birbirimizi gaza getirmek yerine işine gelmeyen uygulamaya para vermemek. Bu piyasayı biz yönlendiriyoruz, onlar değil. Dlc uygulamaları ne kadar çok satarsa o kadar çok çıkar. Alma, bu kadar basit.. Bu olay çok basit bir kuralı içeriyor. ""Arz, Talep""
Doğru söylüyorsun beğenmediğin şeyi almazsın.Simcity olayı sonuçlarını gördü herkes.Eğer satışlar beklentilerin çok altında kalırsa sistemi mecbur değiştirmek zorunda kalırlar.Tek bir tanesi yapıyorsa ona hepsi yapıyorsa hepsine tepkini koy,alma.

haganeno

12.6.2013 01:17:48

+2
Arkadaş amma dert yanıyorsunuz. Sanki xbox ya da sony size zorla aldıracak, zorla para ödetecekler. Bir firmaya sinir oluyorsan alma gitsin. Ea gördü saçma sapan uygulamalarının sonucunu. Burada sizin yapacağınız, birbirimizi gaza getirmek yerine işine gelmeyen uygulamaya para vermemek. Bu piyasayı biz yönlendiriyoruz, onlar değil. Dlc uygulamaları ne kadar çok satarsa o kadar çok çıkar. Alma, bu kadar basit.. Bu olay çok basit bir kuralı içeriyor. ""Arz, Talep""

digimon52

12.6.2013 01:15:05

0
SONY BIR ACIKLAMA BORCLU BU KONUDA

Veyron720

12.6.2013 01:13:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: LSDK sen önce mic le dalga geç. yaptığın videoda yayıncı farketmeksizin oyunu takas et sonra yayıncıya bırakıyoruz de!! hiç değilse mic lafı dolandırmadan söyledi dmr sistemini. konsol tasarımında da ayı stratejiyi izledi sony. baktı kimse xbox one ın tasarımını beğenmedi, bizimkide bişeye benzemiyor dediler sustular. ah sony ah.. muhtemelen ps4 fanları her xboxı öven ps4 u kötüleyen olunca eksiledikleri gibi beni de eksileyecekler, umrumda da değil.
KESİNLİKLE KATILIYORUM!!!

Tokuchi Toua

12.6.2013 01:10:32

0
Demekki sorun oyun yapımcıları onlar zorluyor böyle sistem getirmeye o zaman diyecek bir şey yok,2 konsolunda sadece exc.lerini ve belki bazı yapımcılar drm koymazsa onları alır oynarız.

BSC Misafiri

12.6.2013 01:09:28

0
Kandırıldık hepsi bu...önce ikinci el serbest dediler sonra yapımcıya kalmış diyorlar,sonra diyeceklerki online olmak zorunlu değil ama yapımcıya kalmış onların bileceği iş,fiyat 399 euro derler ama kamera için ayrı para ödememiz gerektiğini söylemezler,online oyun oynamak için paralı hesap gerektiğini yarım ağız söylerler derler de derler...bizde sazan gibi bunların her dediğine inanırız...microsoft en azından daha dürüst davrandı bunlar gibi yalana dolana başvurmadı...

BSC Misafiri

12.6.2013 01:09:19

0
sabahleyin yorum yazdım şu habere PS4'ün Online Oyunlarına Ücretli Üyelik Sistemi ve şöyle dedim 2. el olayı serbest ama multiplayer için üye olmak gerekiyor.Bunun anlamı bir çok firmadan online pass gibi veya oyunu tek bir hesapa kitleme gibi uygulammlar görebiliriz diye yorum yazdın yayınlamadınız şimdi benim yazdıklarımı haber yapmışsınız.Bir yerden sizi sevindiriyorlar yani sizin duymak istediklerinizi söylüyorlar daha sonra onu bir şekilde yok ediyorlar sende düşünüyorsun aslan sony be microsoft gibi değil kullanıcı dostu kim tutar seni kesin ps4 alacam microsoft kesin bitti.

GAMER981

12.6.2013 01:07:31

+1
quote:

Orijinalden alıntı: LSDK sen önce mic le dalga geç. yaptığın videoda yayıncı farketmeksizin oyunu takas et sonra yayıncıya bırakıyoruz de!! hiç değilse mic lafı dolandırmadan söyledi dmr sistemini. konsol tasarımında da ayı stratejiyi izledi sony. baktı kimse xbox one ın tasarımını beğenmedi, bizimkide bişeye benzemiyor dediler sustular. ah sony ah.. muhtemelen ps4 fanları her xboxı öven ps4 u kötüleyen olunca eksiledikleri gibi beni de eksileyecekler, umrumda da değil.
PS fanıyım, sonuna kadar haklısın kardeşim. Her güzel şeyin bir sonu vardır. Takke düştü kel göründü misali... Umarım kötü haberler bunlarla sınırlıdır

TheBladeRunner

12.6.2013 01:04:30

-2
oyun satislarinin tavan oldugu konsollarda dahi kopya ve ikinci ele isi bu Kadar siki tutuyorlarsa bi kac yil sonra pc ye oyun cikarmi merak eder oldum veya ne gibi onlemler gelir. MS tamamen yapimcinin cebini kollayan bi sistemle geliyor,buda ister istemez yapimcilarin destegini sonuna Kadar almasi anlamina gelir ki Sony de zaten Burda sikisti kaldi. Eger ki Xbox One yapimcilar tarafindan daha cok desteklenirse PS4 ortada kalir.Nintendo gibi sirf 1.parti yapimlarla bu gemi yurumez telasina dustu.Ne yapti adamlar:Konsolumun ozunde Boyle bisey yok,kendi oyunlarimda DRM ve ikinci ele yasak getirmiycem ama destek kaybetmemek icinde,platformumu acik hale getirip dileyenin istedigi sistemi getirmesini saglarim oldu. Oyuncular icin kotu gozukebilir ama adamlar da sonucda kendi urununun gelecegini goz onune alip,kararlar vermesi gerek. Bir sey daha eger ki her iki konsol da da ikinci ciddi sikinti haline gelirse ozellikle ulkemizdeki ucuk oyun fiyatlari yuyzunden bir cok oyuncu icin bu konsollar "LUKS" kullanima gecer.

Guest-FBBE87C43

12.6.2013 01:01:44

0
sen önce mic le dalga geç. yaptığın videoda yayıncı farketmeksizin oyunu takas et sonra yayıncıya bırakıyoruz de!! hiç değilse mic lafı dolandırmadan söyledi dmr sistemini. konsol tasarımında da ayı stratejiyi izledi sony. baktı kimse xbox one ın tasarımını beğenmedi, bizimkide bişeye benzemiyor dediler sustular. ah sony ah.. muhtemelen ps4 fanları her xboxı öven ps4 u kötüleyen olunca eksiledikleri gibi beni de eksileyecekler, umrumda da değil.

JiggySaw

12.6.2013 01:01:43

0
Yarın da "PS Eye zorunlu değil ama kullanmazsanız düzgün çalışmıyor", "internet zorunlu değil ama girmezseniz oyun oynanmıyor" derseler tamam...

digimon52

12.6.2013 01:01:18

0
ne simdi PS4 den oyuna girerken UPLY´a mi bagalanacaz Watch Dogs Oynamak icin yuhhh.

BSC Misafiri

12.6.2013 00:55:40

0
Arkadaslar orada DRM yaziyor ne online pass`i. Ikinci el`de dagiticiya kalmis. Ne demek bu ben size soyliyim,SCEA harici tum oyunlar bunlari kullanacak.Ne oldu simdi? Ha sony yalan soyledigiyle kaldi.

digimon52

12.6.2013 00:48:42

-2
quote:

Orijinalden alıntı: kankam1030 PS4 XBOXONE oyun konsollarına darbe indirdiler.Böyle giderse konsolun işi biter. PC tavan yapar.
yaw he he, daha hersey bittmedi.

digimon52

12.6.2013 00:47:22

0
Ya Aklim Almiyor Haber de böyle olmasina karsin sitemin tam olarak nasil olacagi belli degil tam olarak neye göre Online ( online pass ) oyun veya Offline oyun icinmi ? yoksa ikiside icinmi , yani haber dogru olabilir ancak yüzde yüz olayin nasil oldugunu aciklamiyor.

bocekgrafik

12.6.2013 00:46:43

0
Ben daha önce "Sony de böyle yaparsa şaşırmam. Çünkü kendilerinden başka rakip yok" demiştim. Direk olarak değil ama milletin de gönlünü almak için dolambaçlı bi yolla "yok" demişler işte...

kankam1030

12.6.2013 00:44:36

0
PS4 XBOXONE oyun konsollarına darbe indirdiler.Böyle giderse konsolun işi biter. PC tavan yapar.

MytHnfr

12.6.2013 00:43:19

0
Zaten var olan sistem yeni bir olaymış gibi anlatılıyor.

BlackBeasT

12.6.2013 00:42:25

+1
Yapımcıya işi bırakırsan Level-level , karakter-karakter satar oyununu , Şunun adını verin artık 3.party dediğin yapımcı oyunu kaç kez , kaç parça satacak ? aynı yapımcıya ait oyun XO drm'si var ama PS4 drm'si yok ama F2P nası olcak bu iş, Yayıncı'nın keyfine bırakılmamalı , Üretici'de biz ulemaya bıraktık dememeli.... PC yönünde MS windows ile drm tehditi yapamaz tamamen kişisel olarak farklı markalardan olmuşmuş parasını ödediğin PCde hükmü yok Windows kurdun Linux yükleme oldu janem benem ...PC'de ki yapımcı tarafından DRMli SimCity'de DRMLESS yapıldı PC'de tutmaz bu işler. Konsol işinde üreticin kendi ürettiği cihaz kendi kuralları geçer..İster kendi yapar. İster yapımcıya paslar...

AutumnRain

12.6.2013 00:41:39

0
Aaaand you fail

BSC Misafiri

12.6.2013 00:40:57

+1
Bazi arkadaslar yazmis,ne yapabilirdi diye.O zaman boyle de canimizi ye.Elimde degildi DRM koydum de.Bak nintendo koymacagim diye diretiyor diye EA her firsatta wii u boyle batti,boyle bitti diye aciklama yapiyor. Sen de oyle yap,yigit ol azcik canimizi ye. Ama yalan soyleme insanlara,elimde degildi de.Ben kendi oyunlarimda DRM koymayacagim de. Sony guvenimi kaybetmis bir firma.Killzone,psvita,simdik bu.Cok uzucu

OtoburPirana

12.6.2013 00:37:30

+2
Burada bahsedilen sistem eskiden de kullandığımız bildiğimiz aşina olduğumuz "Online Pass" sistemi. Xbox one daki sistem ile yakından uzaktan alakası yok. Sony demiş ki "Benim oyunumda online pass derdi olmayacak, ancak 3. parti yapımcı ve yayıncılar oyunlarına bu sistemi koyabilir buna karışamayız" demiş. Zaten böyle değil miydi PS3 de de. Ortalığı velveleye vermeye gerek yok PS4 sistemi PS3 dekinden bile daha iyi şu anda görünen. Çünkü Uncharted 3 Sony oyunu olmasına rağman Online Pass sistemini kullanıyordu şimdiye kadar çıkan EA oyunları hep Online Pass istiyordu. Bundan sonra ne olacak Sony ve EA oyunlarında görmeyeceğiz bu sistemi bunlar kesin. Activision zaten kullanmıyordu oyunu oldukça pahalıya satıyordu belki o da biraz oyunu ucuzlatıp pass sistemine geçebilir. Sıkıntı yok yani kafanızı buna takmanın alemi yok.

BSC Misafiri

12.6.2013 00:35:48

0
Bu aciklamayi Geoff Keighley yapmamis adam gibi okuyun

BSC Misafiri

12.6.2013 00:35:42

+1
Böyle olacağı belliydi zaten Sony e3'te çok yüksekten uçuyordu.Bence büyük firmaların hepsi ikinci ele karşılar Sony işi ben değil yapımcılar istediye getiriyor.Dünki konferansta neden bunu açıklamadılar.İnsanları kandırıyorlar yalancılar.Şimdi örneğin konami mgs5 oyununu ikinci ele kapatırsa ne anladım ben ps4 kullanmaktan.Dur bakalım daha ne sürprizler hazırladı sony bizlere.İnşallah internet ve ucuz fiyat politikasıyla ilgili dediklerinin arkasında dururlar.İkinci el ile ilgili vadettikleri şey fos çıktı.

Quirah

12.6.2013 00:30:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: GamerHand Geoff Keighley Arkadaş bu herifin isminin geçtiği hiçbirşeye inanamayın :D Sony şu an Microsoft"u ezince dünya genelinde Microsoft"un ortalığı bulandırma çabaları. 2. el kullanımı yine ps3"deki gibi drm zaten yok ortalığı bulandırıyor Geoff Keighley bu herif Microsoft maşası unutmayın :D
Yorumlar Geoff Keighley'den gelme değil yalnız, Jack Tretton'ın kendi ağzından gelme. http://www.spike.com/articles/o1aq7w/e3-e3-live-broadcast-watch-now Yayını 1:08:00'a alın dinlemek istiyorsanız.

omar2425

12.6.2013 00:29:05

0
Pc de de aynı sistem yok mu ? Ms da aynı şeyi ne zaman söyledi ms direk 2. eli engellemiyor mu ? Abartmayın bazı seyleri

Nathan - Drake

12.6.2013 00:27:27

0
Bir düşünün önce Ea gibi paragöz bir firma dese ben kilit koyacam sony karşı çıksa nolur? bi düşünün bakalım ea ps4e oyun yaparmı yapmazmı Sony 2.el kilitlemek istemiyor gerek sözleri ve gerek davranışlarından anlıyoruz 1.parti oyunlar bölge kilidine sahip olmayacak.! Yani firmaları kısıtlarsa çatışma ortamı çıkar ve ne yazıkki firmalar elini ps4 den çeker.

tizar

12.6.2013 00:25:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: ejderha720 beyler 3. parti ne oluyor ?
sony nin kendi exclusive oyunları dışındaki tüm multiplatform oyunlarda son söz yayıncının demek oluyor.

CILGIN_TURK_96

12.6.2013 00:25:19

0
arkadas niye kafaniz almiyor anlamiyorumki sony sözünde durdu 1.parti oyunlarinda hiç bir engelleme olmayacak. 3.parti oyunlarinada zaten kimse karisamaz ne sony nede microsoft ama microsoft 1. parti oyunlarinada 2. el engeli koydu.

BSC Misafiri

12.6.2013 00:22:45

+3
Bu boyle olmaz,nintendo cikip bende DRM yok diyor,nokta,digeri bende var diyor nokta.E sen cikiyorsun bende yok diyorsun ama aslinda senin elinde olmayan bir konu hakkinda konusuyorsun insanlari kandiriyorsun.Eger drm yok diyorsan hic olmayacak,yada diceksin ki bende yok ama baskasini bilemem,sen boyle nintendo gibi net konusamazsin o zaman.Insanlari kandiriyor. Region free haberine de bakin. Ayrica microsoft da ayni cumleleri kurdu,dedi ki ikinci el,drm gelistiriciye bagli.Region free olmak da gelistiriciye bagli ayni xbox360 gibi. Sanirim en iyisi wii u + iyi bir pc

BSC Misafiri

12.6.2013 00:22:20

0
Saçmalamanın lüzumu yok, Sony kendi hariç diğer yayıncılar için ne yapabilir ki? Ne yani? Ubisoft, EA veya Activision firmalarının oyunlarını çıkarmasın mı konsoluna? Olabilir mi böyle bir şey? Adı lazım olmayan lüzümsuz firma gibi her oyuna (exc. olsun yada olmasın) ZORUNLU 2. el kısıtlaması söz konusu değil.. Şu Geoff mudur nedir, adı lazım olmayan lüzumsuz firmanın yandaşı olduğu o kadar belli ki.. Muhtemelen belli bir miktar para alıyordur, çünkü Sony'nin bu nesilde ki tartışmasız üstünlüğüne gölge düşürmek için çırpınıp duruyor.. Zavallı..

Veyron720

12.6.2013 00:19:08

0
beyler 3. parti ne oluyor ?

GamerHand

12.6.2013 00:18:10

-2
Geoff Keighley Arkadaş bu herifin isminin geçtiği hiçbirşeye inanamayın :D Sony şu an Microsoft"u ezince dünya genelinde Microsoft"un ortalığı bulandırma çabaları. 2. el kullanımı yine ps3"deki gibi drm zaten yok ortalığı bulandırıyor Geoff Keighley bu herif Microsoft maşası unutmayın :D

Noctis_Strife

12.6.2013 00:17:45

0
Oyununun satılmasını istemeyen koruma koyar, bu kadar basit, Sony kapıyı açık bırakmış, daha ne yapsın ki.

digimon52

12.6.2013 00:15:57

0
Offline ye karismasinlar bari yaaaaa.

die.Rache

12.6.2013 00:15:48

+1
"Eğer müşteri x miktarda para harcayarak oyun alır ve bu oyun üstünde esnek haklara sahip olmazlarsa bu oyunun değerini ve anlayışı değiştirir ve nihayetinde oyuncunun oyuna para harcamamasına kadar varır... Biz müşterilerimize bu konuda esneklik sağlamak istiyoruz." Bakin Jack amca ne demis,en nihayetinde is 3. parti firmalarda bitiyor,adam ne yapsin daha kendi bünyesindeki oyunlara kisitlama gelmeyecek diyor..

BSC Misafiri

12.6.2013 00:13:51

0
bedavaya oyun yok bize beyler dağılın torrent aslanın ağzında bu devirde.

BSC Misafiri

12.6.2013 00:13:46

-1
Sony bu. Beklenir. MS başından bu yana tüm tepkileri çekse dahi açıkca böyle bir sisteme sahip olacaklarını belirtti de belirtti. Küfür de ettik hakarette ama gerçeği söyledi. Dokuz köyden kovsak dahi... Sony ise önce sunumunun en büyük duyurusu olarak DRM, 2. el gibi konularda özgürlük sunacaklarını belirtti, sonrasında yayınladıkları bu duruma özel video ile resmen MS'i kafaya aldılar. Sonuç? Bu!? Aslında Sony'nin stratejisi de bu. PS2 çıkarken "dreamcast'den 1000 kat güçlü konsol geliyor" palavraları, Killzone 2'nin CGI demosu ve şimdi de bu. Çirkin bir yolla reklam yapıyor. Gerçekten de takdir etmiştim başlangıç duyurusunda ama benim gözümde MS'den de düştüler. Halbuki çıkıp bu izahı baştan gerçekleştirselerdi, kendilerinin ellerinden geldiğince özgürlük sundularını ama sonuçta 3. partiyi etkileyemeyeceklerini söyleselerdi çok daha dürüst, gerçekten de oyuncu dostu bir tavır koymuş olurlardı. Bunların yaptığı ortamdan nemalanmak, puan kapmak. Ama benim sana notum eksi SONY! Türkiyedeki çılgın Sony kitlesi de beni eksileyebilir ;)

masterbatu

12.6.2013 00:13:39

0
Once ms ile alay eden video yayinla sonra biz bunu yayinciya biraktik diye acikla. Kendilerinin kontrol edebilecegi bir sey degilmis. Gerekirse oyuncular icin saglam bir tutum sergilenebilirdi. Hic yakismadi. bu ahlaksizliktir.

BSC Misafiri

12.6.2013 00:13:34

+2
pc devam millet ne yapalım stream'den 7 dolara chivalry medieval warfare aldım artık 5-6 sene oynarım sonraki nesil bakarız.

Ciddi Kedii

12.6.2013 00:12:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri İyi de Sony zaten hiçbir yayıncıya oyunlarınızda DRM kullanmayacaksınız diyemez ki. O yayıncıya bağlı bir şey. MS işi yayıncıya bırakmadan kendisi 2. eli kısıtlıyor. Sony lafından dönmüş gibi bir durum yok ortada.

qqqqrpppp

12.6.2013 00:12:09

0
valla yapmak istedikleri şey işe yaradı.ps4 önalımları aktı gitti.ama şimdi gerçekler bir bir ortaya çıkıyor.

Venom Snake

12.6.2013 00:08:47

0
Arkadaşlar öncelikle bu kısıtlamayı 3. parti firmalar şu an bile uygulayabilir.Tamamen dağıtıcı firmaların insiyatifinde bir olay.Online Pass örneğinde olduğu gibi.Konsol duyurulurken hangimizin aklına bir süre sonra oyunların %60'ının bu sistemi kullanacağı gelirdi (Ki Sony'nin bu konuda büyük hataları da yok değil).Bu kısıtlama konusunda son sözün dağıtıcıda olması gayet doğal sonuçta kendi yaptıkları oyunu kendi fiyat politikaları çerçevesinde sunuyorlar Sony'nin burada bir suçu yok.En azından Microsoft gibi ''Biz kısıtlamayı koyduk,hadi siz de koyun'' imajı vermedi Sony . . .

Wayward Son

12.6.2013 00:07:41

+3
Activision bile 2. eli kısıtlamazken diğer firmaların da abartacağını sanmıyorum. Zaten DRM yerine F2P adı altında kaktırıyorlar içeriği. Soyan öyle de böyle de soyuyor yani.

EzioAuditore_

12.6.2013 00:06:56

0
Desenize Electronic Arts oyunlarının hepsi kısıtlamalı olacak.

kratos_03

12.6.2013 00:06:39

0
Ne sony nin nede microsoftun yapacağı bişey yok. Sony le microsoftun yapacağı tek şey exclusive oyunlarında bu kısıtlamayı kullanmamaları...

BSC Misafiri

12.6.2013 00:06:08

+8
İyi de Sony zaten hiçbir yayıncıya oyunlarınızda DRM kullanmayacaksınız diyemez ki. O yayıncıya bağlı bir şey. MS işi yayıncıya bırakmadan kendisi 2. eli kısıtlıyor. Sony lafından dönmüş gibi bir durum yok ortada.

BSC Misafiri

12.6.2013 00:05:59

0
biride cikip gercekleri soyliyince nede kotu oluyor tamam bizim yanimizdasiniz ben zaten orjinal oyun almakta cok buyuk sikinti cekiyorum sen gelip bunada engel koyarsa bende korsana elimi acar hadi hadibe kardesim kirda bizde oynuyalim her istedigimizi derim bu sozlerim sadec ps4 degil xbox one yede yeter ama !

digimon52

12.6.2013 00:05:57

-1
WTF ?

Romeo0

12.6.2013 00:04:09

0
DRM koyucak, 2. eli engelleyecek firma Ps3 te de yapardı bunu herhalde

hasomen

12.6.2013 00:03:01

0
galiba sony ninde yapacağı pek birşey yok bu durumda görünen o ama zaten pc de tutmamış ve çoğu oyunda kullanılmıyor bu sistem bence ps4 te 3.parti oyunların çoğu online pass ile gelecek...

frttbc

12.6.2013 00:02:15

0
Naptın Sony.....

Captain Alpaca

12.6.2013 00:00:35

0
Ne anladık biz bu işten çoğu oyunda drm ve 2.el kısıtlaması olucak
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız