Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony: Büyük Bir Aşama Atlamadan PS 4'ü Göstermeyiz


   Yeni nesil konsolları görmek isteyenleri E3'te de eli boş bırakan Sony, neden yeni konsoluyla ilgili bilgi vermediğini açıkladı.
 
   Bir röportajda soruları yanıtlayan Andrew House, bu konu hakkında: "Bir cihaz hakkında konuşmak için doğru zaman, o cihazın heyecan verici ve büyük gelişmeler yaşadığı zamandır" açıklamasında bulundu ve "Şu anda söyleyebilecek bir şeyimiz yok" dedi.
 
   Yani eğer yeni nesilden bir haber duymak istiyorsak, bu projelerin iyice olgunlaşmaşmasını beklemekten başka çaremiz yok gibi görünüyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Computer And Videogames playstation 3 PS3 ps3 slim Sony playstation 4 andrew house e3
Doom 3: BFG Edition'ın Çıkış Tarihi ve Fiyatı İşte Trials Evolution Fanlarının Yaptığı Pistler
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

AliKocBey

4.8.2012 11:42:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: 53Muco Şu resimde ki gibi birşey olsa süper olurdu.

TLOU

3.8.2012 12:26:39

0
quote:

Orijinalden alıntı: clear_ Yorumumu eksileyen sevgili konsol fanları.Hepinize teşekkür ederim. Bakın carmack amcanız ne demiş bugün. Sanırım carmack benim yorumu okudu.onunla aynı fikirde olmak güzel. " Yeni nesil konsolların geliştiricilere özel hazırlanan halinin dağıtılmaya başlandığını biliyoruz. Bu konuda çeşit çeşit yorumlar da dinlemiştik. Bir yorum da FPS dünyasının efsane ismi John Carmack'tan geldi. Carmack, pek olumlu konuşmadı. Games Industry'e konuşan John Carmack, "Birçok açıdan baktığımızda gelecek nesil konsollar hiç heyecan verici değil. Yeni nesil konsollarda yapabildiklerimizi zaten mevcut nesilde de yapıyorduk, özellikle de PC'de." sözlerini söyledi. Konuşmasının devamında Carmack, "Eğer 30 hertzlik ve 720p'lik Halo'yu 1080p ve 60 FPS'de daha detaylı özelliklerle çalıştırırsanız gelecek nesilin gücünün neredeyse tamamını bitirirsiniz. Bu durum zaten mevcut nesilde de aynı." eklemelerini yaptı." Kapak olsun mu olmasın mı ona da siz karar verin.
O Yüzden Rage PC'de Berbat

clear_

20.6.2012 22:58:52

0
Yorumumu eksileyen sevgili konsol fanları.Hepinize teşekkür ederim. Bakın carmack amcanız ne demiş bugün. Sanırım carmack benim yorumu okudu.onunla aynı fikirde olmak güzel. " Yeni nesil konsolların geliştiricilere özel hazırlanan halinin dağıtılmaya başlandığını biliyoruz. Bu konuda çeşit çeşit yorumlar da dinlemiştik. Bir yorum da FPS dünyasının efsane ismi John Carmack'tan geldi. Carmack, pek olumlu konuşmadı. Games Industry'e konuşan John Carmack, "Birçok açıdan baktığımızda gelecek nesil konsollar hiç heyecan verici değil. Yeni nesil konsollarda yapabildiklerimizi zaten mevcut nesilde de yapıyorduk, özellikle de PC'de." sözlerini söyledi. Konuşmasının devamında Carmack, "Eğer 30 hertzlik ve 720p'lik Halo'yu 1080p ve 60 FPS'de daha detaylı özelliklerle çalıştırırsanız gelecek nesilin gücünün neredeyse tamamını bitirirsiniz. Bu durum zaten mevcut nesilde de aynı." eklemelerini yaptı." Kapak olsun mu olmasın mı ona da siz karar verin.

Mactavish-

20.6.2012 17:01:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: gam3hunter Mactavish- 20.06.2012 15:02:15 bu konuda bende seninle aynı fikirdeyim donanım gelişiyor ama boşuna gelişiyor donanım tuzağı oldu aletler yeni kartlar gözüktüğünde hemen formaliteden kartı yoran iyi oyunlar göstermelik sistem özellikleri ama oyunun sınırları hep konsol tarafından çizilmesi bilgisayarın o kadar donanımını sadece oradaki görüntünün çözünürlüğünü yüksek görmekten başka bir şeye yaramadığını gösteriyor___mesela ben hd6970 kullanıyorum arkadaşım yurt dışından o kadar uğraştı hd7970 aldı ve inan fiyat farkı kadar performans farkı yok sadece gözün fark edemeyeceği fps artışları oda sadece rakam olarak görüntüde fark edemiyorsun zaten bilgisayara kartları 2 yılda bir çıkarsalar en azından boşuna para dökmez millet sadece görsel olarak gelişen oyunlar görmeyiz pc'de ne olacak bu bilgisayarın hali ne oyun firmaları tam destekler ne donanım firmaları maddi konuda oyuncuya uygun hareket eder :/ şahsen 2500 tl bilgisayara verdim ama şimdi bakıyorum oyunlara sadece konsoldaki oyunun hd olanını görmek için mi o kadar para harcadım diyorum
Malesef o şekilde şimdi 2500TL harcamışsın PC ye böyle bir durumda çok yanlış. Bence normal bir oyuncunun normal seviye bir PC ve bir konsola ihtiyacı var. Alırım böyle bir PC Amd Phenom X4 HD6870 8GB ram Yanına PS3 alırım iş tamamdır. İstersen 2500-3000-3500 ver yine sen bu PC ile aynı grafiklerde oynayacaksın bu PC sana 1200TL ye patlar. Elindeki parayı orjinal oyunlara veya kulaklık ses sistemi gamepad yada soğutma modifikasyon full tower bir kasaya para yatırmak en mantıklı iştir Ekran kartına para baymak israftan başka hiçbirşey değil.

gam3hunter

20.6.2012 15:48:12

+1
Mactavish- 20.06.2012 15:02:15 bu konuda bende seninle aynı fikirdeyim donanım gelişiyor ama boşuna gelişiyor donanım tuzağı oldu aletler yeni kartlar gözüktüğünde hemen formaliteden kartı yoran iyi oyunlar göstermelik sistem özellikleri ama oyunun sınırları hep konsol tarafından çizilmesi bilgisayarın o kadar donanımını sadece oradaki görüntünün çözünürlüğünü yüksek görmekten başka bir şeye yaramadığını gösteriyor___mesela ben hd6970 kullanıyorum arkadaşım yurt dışından o kadar uğraştı hd7970 aldı ve inan fiyat farkı kadar performans farkı yok sadece gözün fark edemeyeceği fps artışları oda sadece rakam olarak görüntüde fark edemiyorsun zaten bilgisayara kartları 2 yılda bir çıkarsalar en azından boşuna para dökmez millet sadece görsel olarak gelişen oyunlar görmeyiz pc'de ne olacak bu bilgisayarın hali ne oyun firmaları tam destekler ne donanım firmaları maddi konuda oyuncuya uygun hareket eder :/ şahsen 2500 tl bilgisayara verdim ama şimdi bakıyorum oyunlara sadece konsoldaki oyunun hd olanını görmek için mi o kadar para harcadım diyorum

Mactavish-

20.6.2012 15:02:15

+1
quote:

Orijinalden alıntı: gam3hunter son kez şu pc konsol tartışmasına yorum atıyorum artık b*ku çıktı çünkü ayrıntısıyla cevaplayayım öncelikle hem bilgisayarda hem konsolda çıkan oyunlarda çokta fazla fark yok diyen arkadaş bu firmalar oyunları bilgisayar göre tasarlamıyor zaten arada ekran kartı satsın diye sistem zorluyorlar sadece bunun en büyük örneği bf3 zaten__neredeyse artık kontrol yapısı olarak bile konsollardan öteye gitmezken görsel olarak asla bilgisayarı baz almaz oyun firmaları yani o sebepten bilgisayarın donanım gücünü görsel olarak kullanan firmalar yok sadece konsoldaki görüntüyü cilalı şekilde bilgisayara aktarılması söz konusu şuan ki bilgisayar donanımı son seviyede kullanarak oyun yaparsa zaten yeni neslin bile ne olduğu ortaya çıkar____yok mimarisi farklıymış orada kullanılan donanımlar windows ile yorulmuyor filan arkadaş sen hayatında donanım toplamadığını anlıyorum bak bilgisayara çift ekran kartı çift işlemci anakartın desteklediği kadar ram yani bilgisayarın sınırı en son çıkan teknolojidir maliyet konusunda tabi ki pahalıdır çoğu kişi bu bilgisayarları toplayamaz ama sonuç olarak özelliklerini değiştirmediğin donanımı sabit kalan bir aletin sürekli yenilenen bir alete kafa tutması çok zor____beyninin olmaması lazım artık bunları anlamamak için !? bazı arkadaşlar yanlış anlamasın oyun konusunda bilgisayar konsol değerlendirmesi değil yazdıklarım sadece teknik durumu oyun piyasasının konsolu baz aldığını oyun konusunda artık elinin daha güçlü olduğunu biliyorum oyunların konsol tabanlı yapıldığını da ama sadece teknik donanım açısından bilgisayarın gücünü açıklamak derdim off be bi bitmediniz şu konsol teknik olarak bilgisayardan üstündür üstün olacak diyenler ?!
İşin sakat tarafı. PC de ayrı ayrı mimariler ekran kartı işlemciler Driver yazılımına göre çalışan ekran kartları vs olduğunda PC nin gücü falan anca kağıt üzerinde durur. GTX680 sahibi HD6870 olan adamla aynı grafiklerde oynuyorsa oyunu bunlar donanım kakalamaktan başka birşey değil. Zaten 350FPS vermesinden başka birşey yok. Farklı bir teknolojimi özellik mi yok herşey aynı. Yeni nesil gelsin bu kartlar nasıl güme gidiyor Shader Model Bir uçacak bir teknolojiler gelecek hepsi güm.

BSC Misafiri

20.6.2012 14:46:17

-1
allaha sukur benım beynım senın beynınden daha ıyı calısıyor.dıyorsun kı sureklı yenılenen bır aletın sabıt kalan bır alete gore ılerde olması normaldır dıyorsun ey şaşkın ben sabahtan berı ne anlatıyorum sabahtan berıdır.tabıkı konsol pc yı uzun solukta yakalayamz.ılk cıktıgı zaman bır sure gecer sonra gerıde kalır dıyen ben degılmıyım.sen yorumları nasıl okuyorsun

gam3hunter

20.6.2012 14:14:28

+2
son kez şu pc konsol tartışmasına yorum atıyorum artık b*ku çıktı çünkü ayrıntısıyla cevaplayayım öncelikle hem bilgisayarda hem konsolda çıkan oyunlarda çokta fazla fark yok diyen arkadaş bu firmalar oyunları bilgisayar göre tasarlamıyor zaten arada ekran kartı satsın diye sistem zorluyorlar sadece bunun en büyük örneği bf3 zaten__neredeyse artık kontrol yapısı olarak bile konsollardan öteye gitmezken görsel olarak asla bilgisayarı baz almaz oyun firmaları yani o sebepten bilgisayarın donanım gücünü görsel olarak kullanan firmalar yok sadece konsoldaki görüntüyü cilalı şekilde bilgisayara aktarılması söz konusu şuan ki bilgisayar donanımı son seviyede kullanarak oyun yaparsa zaten yeni neslin bile ne olduğu ortaya çıkar____yok mimarisi farklıymış orada kullanılan donanımlar windows ile yorulmuyor filan arkadaş sen hayatında donanım toplamadığını anlıyorum bak bilgisayara çift ekran kartı çift işlemci anakartın desteklediği kadar ram yani bilgisayarın sınırı en son çıkan teknolojidir maliyet konusunda tabi ki pahalıdır çoğu kişi bu bilgisayarları toplayamaz ama sonuç olarak özelliklerini değiştirmediğin donanımı sabit kalan bir aletin sürekli yenilenen bir alete kafa tutması çok zor____beyninin olmaması lazım artık bunları anlamamak için !? bazı arkadaşlar yanlış anlamasın oyun konusunda bilgisayar konsol değerlendirmesi değil yazdıklarım sadece teknik durumu oyun piyasasının konsolu baz aldığını oyun konusunda artık elinin daha güçlü olduğunu biliyorum oyunların konsol tabanlı yapıldığını da ama sadece teknik donanım açısından bilgisayarın gücünü açıklamak derdim off be bi bitmediniz şu konsol teknik olarak bilgisayardan üstündür üstün olacak diyenler ?!

FantasyFiRe

20.6.2012 13:36:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri YORUMLARI OKUYORUM ENTERESAN TUHAF.ADAM 2 TANE YENI NESIL EKRAN KARTINI VEYA GTX680 BAGLIYOR ONDAN SONRA DIYOR KI KARDESIM.PCDE BOYLE BIR OLAY VAR TABI GRAFIK IYI OLUR DIYOR.YAPMA YAA,ALLAH ALLAH.BEN ANLAMADIN SIMDI BU ARKADAS RICH RICH IN ACABA KARDESIMI YOKSA BASBAKANIN VAYA MERKEZ BANKASI BASKANINI OGLUMU ALLAH AKIL FIKIR VERSIN KARDESIM.SENIN DEDIGIN PC 5 6 BIN LIRADAN ASAGI OLMAZ.BAZI ARKADASLAR F35 UCAGINI AMERIKADAN ONCE ALMIS.UCMAYA BASLAMISLAR.
Bilader bir de saçmalıklarını yazarken hesap açta yaz ismini cismini bilelim.

FantasyFiRe

20.6.2012 13:31:49

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri YORUMLARI OKUYORUM ENTERESAN TUHAF.ADAM 2 TANE YENI NESIL EKRAN KARTINI VEYA GTX680 BAGLIYOR ONDAN SONRA DIYOR KI KARDESIM.PCDE BOYLE BIR OLAY VAR TABI GRAFIK IYI OLUR DIYOR.YAPMA YAA,ALLAH ALLAH.BEN ANLAMADIN SIMDI BU ARKADAS RICH RICH IN ACABA KARDESIMI YOKSA BASBAKANIN VAYA MERKEZ BANKASI BASKANINI OGLUMU ALLAH AKIL FIKIR VERSIN KARDESIM.SENIN DEDIGIN PC 5 6 BIN LIRADAN ASAGI OLMAZ.BAZI ARKADASLAR F35 UCAGINI AMERIKADAN ONCE ALMIS.UCMAYA BASLAMISLAR.
Harbi Düz mantıksın arkdaşım tek hücreli misn nesin biz neyi tartışıyoruz sen ne diyosun ya biz donanım teklojisini konuşuruz adam kafayı milletin parasıyla bozmuş. tamam arkadaşım ben daha fazla kendimi yormuycam sen al konsolunu kumda oyna hadi kardeşim selametle...

FantasyFiRe

20.6.2012 13:26:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Teknikerler sizi, teknik açıdan konsol geride olabilir ama oyun açısından zor olur, anasını satayım pc ye verdiğimiz paraların karşılığı windows hata verdi olmamalı, sırf hatalardan sürücü uyumsuzluklarından nedensiz kasmalardan ısınınca masa üstüne atmalardan pc ye gelmeyen oyunlardan bıktığımdan ps3 aldım 2 sene önce oyunların tadına vardım ayrıca orjinal oyunun tadı çok farklı yeni konsol alınca da direk yenilerim konsolu, yaş küçükken pc yle çok uğraşılıyor ama işten eve gidince 1 saat oyun kurmayı beklemek zor oluyor.
ya arkadaşım sen lütfen bir daha yorum yapma engin bilişim bilgin hepimizi gölgede bırakıyor. Yani bir insan bu kadar da bilgili olmazki canım ayıp :DDD sen neyin kafasını yaşıyosun arkadaşım lafı eveleyip geveleme ben pc kullanmadığım için konsolcu oldum de geç yok pcler de okadar para vermelerine rağmen pc ısınıyomuş da hata veriyomuş yok oyun kurmak için bir saat bekledikleri için pc kullananlar konsolculara böyle çemkiriyomuş saçma sapan cahil cühela yorum yapıyosun. Senin mantık şu ben ferrari aldım kamyonla para baydım eee arıza yapmaz bakım istemez lastikleri aşınmaz mantığı şu forma yorum yazıyosan adam gibi yaz kalabalık yapma.

BSC Misafiri

20.6.2012 13:13:29

0
YORUMLARI OKUYORUM ENTERESAN TUHAF.ADAM 2 TANE YENI NESIL EKRAN KARTINI VEYA GTX680 BAGLIYOR ONDAN SONRA DIYOR KI KARDESIM.PCDE BOYLE BIR OLAY VAR TABI GRAFIK IYI OLUR DIYOR.YAPMA YAA,ALLAH ALLAH.BEN ANLAMADIN SIMDI BU ARKADAS RICH RICH IN ACABA KARDESIMI YOKSA BASBAKANIN VAYA MERKEZ BANKASI BASKANINI OGLUMU ALLAH AKIL FIKIR VERSIN KARDESIM.SENIN DEDIGIN PC 5 6 BIN LIRADAN ASAGI OLMAZ.BAZI ARKADASLAR F35 UCAGINI AMERIKADAN ONCE ALMIS.UCMAYA BASLAMISLAR.

FantasyFiRe

20.6.2012 13:12:24

+1
Konsollarını savunan arkadaşların çoğu mantıksızca boşbeleş olarak olarak konuşuyor. Biri de bilgisayarlara o kadar para veriliyorsa niye halen windowsta hata msji alınıyor gibi birşey saçmalamış sadece gülüyorum :DDDD Çoğu sadece oyun alıp oynadığı için donanım ve yazılım bilgisinden yoksunlar. Bİr de mesajları bilerek misafir olarak mı yolluyorsunuz yoksa nette gezerken rastgele denk gelip şurayada cahil cühela bir yorum sallıyım da ortalık karışşsın maıntığıylamı hareket ediyorsunuz anlamadım. Neyse basit bir şekilde anlatıyorum şu anda oyun piyasasının büyük kısmını konsollar elide tutuyo yani oyunlar en çok konsollara da satıyor ama şu anda oyunlar için dx11 diye bişey var farkındaysanız. Bu nedir bir kütüphane dx9 da aynı şekilde bir yazılım kütüphanesi peki araındaki fark nedir dx11 de ki görüntü kaltesine dx9 da ulaşılamaz mı ulaşılır ama göz lerini kör etmen falan gerekir heralde yani dx11 ile dx9 dan daha kolay olarak daha karmışık ve detaylı görüntüler tesselation sayesinde elde edilir. Dx11 yazılımın desteklenmesi için de donanımın dx11 uygun olması gerekir ki bunu da ps3 lerde gerçekleştirmek mümkün değil. Bİr firmanın pc de dx 11 olarak çıkardığı oyunun konsollarda da aynı grafik kalitesini vermesi için dx9 olarak grafik motorunu baştan yazması ve çok zaman harcaması gerekir bu yüzden ki firmalar artık yavaş yavaş konsol yetersizliğinden yakınmamaya başladılar çünkü adamlar daha fazla kazanç sağlıyabilecekken bir platforma ağırlık verip onun üzerinden satış stratejisini yürütmesi gerekiyor ya pc de mükemmel grafiklerle bir oyun hazırlayıp pc oyuncularının azınlık bir kitlesini hedefleyerek satış yapıcaklar yada pc cileri pas geçerek konsolculara yaranacaklar. Bunun sebide iki donanım teknolojisi arasında uçurum olması. Konsolların durumu hep aynı oldu bundan sonra da aynı olacak ps4 çıkmasıyla ilk seneler firmalar çok fazla yazılım sıkıntısı çekmeden çalışabilecekler ama sonra yine aynı durum olacak ve konsollar yine yetersiz kalmaya başlıyacaklar. Birde pc donanım teknolojisinin gelişme hızını göz önüne alırsak yeni neslin yetersiz kalma süreci şimdi ki nesilden daha hızlı olacaktır bana göre.

BSC Misafiri

20.6.2012 12:58:07

0
Teknikerler sizi, teknik açıdan konsol geride olabilir ama oyun açısından zor olur, anasını satayım pc ye verdiğimiz paraların karşılığı windows hata verdi olmamalı, sırf hatalardan sürücü uyumsuzluklarından nedensiz kasmalardan ısınınca masa üstüne atmalardan pc ye gelmeyen oyunlardan bıktığımdan ps3 aldım 2 sene önce oyunların tadına vardım ayrıca orjinal oyunun tadı çok farklı yeni konsol alınca da direk yenilerim konsolu, yaş küçükken pc yle çok uğraşılıyor ama işten eve gidince 1 saat oyun kurmayı beklemek zor oluyor.

BSC Misafiri

20.6.2012 12:38:12

0
kardesım madem oyleyse 256 mb lık konsol nasıl oluyorda bu oyunları fena olmayan bır sekılde calıstırabılıyor.okumuyorsunuz.langur lungur konusuyorsunuz.ben ne dedım konsolla pc farklı mımarıdedır.konsollar bılgısayarların yaptıgı ekstra ıslerı yapmadıgı ıcın asırı bır guc zarfetmezler.sızın basınızda wındows denen bır bela var.pc oyun calıstırıkren zaten ram ve cpu nun yarısı buna gıdıyor.soyle bakalım sımdı ps3 ılk cıktıgında pc den guclu degılmıydı.sen en son cıkan donanımı sırf bu ıs ıcın yapılan konsola koy.ondan sonra dekı eeee bu pc yı o anda gecemez.bal gıbı gecer.aynı zamanda amator kardesım cıkan ekran kartları ve cpu lar konsollar ıcın ayrı bır mımarıyle yapılır ve takılır.4 gb lık pc hemen hemen 256 mb lık konsolla oyunu aynı grafıklerele calıstırıyor.tabı ust duzey bır ekran kartı ve cpu olmadıgı taktırde.2006 senesınde cell pcde yokken ps3 de vardı bu teknolojı o zamankı pc cpu larından ondeydı.xbox nasıl oluyorda su anda bıle oyunları pc ye yakın calıstırıyor.butun bunlar pc ıle konsolların farklı mımarıde olmasından kaynaklanıyor.bırılerı sıze wındowsu kakalıyor.sızde hala pc benım canım cıgerım dıye şiirler yazıyorsunuz.gercek acıdır ama gercektır.ınsaf kac tane cpu ve gpu cıktı konsolların uzerıne ama bf3 grafıklerıne baktıgımız zaman pc en fazla 2 kat onde.bunu acıkla bakalım.aynı zamanda oyunu super grafıklerle oynamak ıcın 2 2,5 mılyarlık pc gerekır.FALLD MARAŞALLERIM BENIM...

FantasyFiRe

20.6.2012 12:20:15

0
Ps4 en erken seneye bu zamanlar çıkar büyük ihtimalle.Eğer gk104 kullanırlarsa zaten öyle çok üstün grafikler beklememek lazım detay yönünden en fazla şu andaki 2x CF HD 7970 veya 2x SLI gtx 680 sistemdeki pc grafiklerine eşit olur çünkü pc tarafında her sene yeni gpu çıkıyor. Ayrıca benim konsollarda en beğenmediğim nokta anti-alliasing olmaması bazı kaliteli ps3 oyunlarda anti-alliasing oyunda az da olsa var galiba ama hiç bir oyununda tamamen keskinliği yumuşatacak veya yok edecek kadar değil. Ps4 de bu yönden çok farklı olmayacaktır hiç bir zaman keskin hatların pürüzsüzlüğünü bir pc kadar veremez. Bir de rainblackk adlı arkadaş ps3 kaç senelik BF3 ü açıyor demişsin ps3 açabildiği dx9 kalitesi bunu da hatırlatıyım iyi bir pc sistemde dx11 full detaylar ve full HD 4x anti-alliasing 16x aa olarak oynarsan farkı daha rahat görebilirsin. Sorun ps3 ün şu anda ki oyunları açmasında değil şu andaki oyunları açması tamamen programlama işidir. Adamlar oturular uğraşırlar bundan 3 sene sonraki bir oyunu da ps3 e uydururlar ps3 açar yani bu ps3 ün çok mükemmel cell işlemcisinin ve xdr ramlerinin marifeti değil yazlımcı arkadaşların marfeti. Olay gayet açık aslında ps4 çıkıcak ve ps5 en erken ps4 den 6-7 sene sonra çıkacak yaklaşık 2000tl konsola vereceksin ve donanım parça değiştirme yenileme kaygın olmadan 6 sene oyun oynayacaksın ama grafiklerden ödün vermen şartıyla hiç bir firma al bu makineyi bu makine pc ler le 6-7 sene daha iyi veya eşdeğer bir görüntü kalitesi verecek bana da ufaktan bir 2000-3000tl at yeter demez.

Mactavish-

20.6.2012 12:18:24

0
Öyle bakılmıyor direk PC konsoldan güçlü falan diye. Şuan da yeni çıkacak konsollarda teknoloji önemli onun dışında PC direk kartlar çıkar kağıt üzerinde konsoldan güçlü olur ama yine sonuçta oyunlar konsolla göre yapılacak.

gam3hunter

20.6.2012 11:45:49

+3
BSC Misafiri 20.06.2012 11:26:30 konsol çıktığında pc'den nasıl üstün olacak kardeş bana bunu açıkla ben daha oyun filan oynamam ps4 çıktığında önde olacakmış 2 3 sene sonra pc yetişecekmiş bu sene çıkmış olsa buradan örnek vereyim hd7990 yada gtx 690'nın konsola uyarlanmış modeliyle çıktı diyelim herhalde olmayan hiç görülmeyen kartı koymayacaklar içine bu kartları bilgisayar kullananda alabiliyor canım kardeşim ?! ve CF yaparak çift kartta kullanabilir işlemci olarak ram olarak istediği kadar bu donanımı güçlendirebilir bilgisayar her sene yeni nesil kart geliyor işlemci çıkıyor hangi kafayla yazıyorsunuz bunları ?! hiç hayatınızda donanımla ilgili bir şeyler görmediniz amacım bilgisayar konsoldan üstün muhabbeti değil ama yapılan yorumlarda kör cahillik ya arkadaş konsolla pc'nin kendi aralarında artı veya eksileri var biri oyun piyasasının odak noktası diğeri teknik olarak donanım firmalarının odak noktası birinde oyun sattırmaya yönelik stratejiler mevcutken bilgisayarda donanım sattırma peşinde firmalar durum bu !

gam3hunter

20.6.2012 11:35:55

+2
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi arkadaşlar yine estirmiş :) öncelikle şu her konsol yorumuna bilgisayarı dahil etme amacı nedir ?!?! ps4 bilgisayardan iyi olacak diye başlamış bazıları kimi de bilgisayarın yanında konsol ne ki demiş___şimdi teknik olarak bilgisayar konsoldan önde olmak zorunda en basit mantık yeni konsollar için en son çıkan x ekran kartını kullandı mecburen en son kart olduğu için bilgisayarda onu alacak ama bilgisayarın şöyle bir durumu var o karttan iki tane bağlayabilir bilgisayara bütün donanımlara takviye yapabilir yani konsol bilgisayarı teknik olarak asla geçemez ama asıl konu oyun piyasası konsolun üstüne kurulmuş durumda bilgisayar sadece konsoldaki görüntünün hd versiyonuyla yetinmek durumunda___zaten şuan bilgisayardaki kartlarla işlemcilerle sınırları zorlayarak oyun yapsalar yeni nesli şimdiden görür herkes ama bilgisayar oyun yapmanın sıkıntısı en son donanıma göre oyun yapsalar o donanıma sahip olan kitle sınırlı doğal olarak oyunda az satıyor___bu devran böyle gider konsollar ne isterse oyun firmaları ona yönelir

BSC Misafiri

20.6.2012 11:26:30

-3
tabıkı ps4 cıktıgı zaman pclerden daha ılerıde olacak.ama tabı bu ustunluk 2-3 sene ancak gıder konsollar upgread edılemedıgı ıcın ılerıkı zamanlarda parca ılerlemelerınde pc lerın gerısınde kalıyor.ben onceden soylemıstım gpu upgreda edılebılır.boylece hem oyuncu hem uretıcı ekstra malıyetlerden kacmıs olur.hanı ps3 10 sene omurluydu ne oldu.gıtmez cunku teknolıjı cok hızlı ılerlıyor.gelecek ongorulemıyor.bazı amatorler yorumlarında ya pc yı nasıl gecer dıyor.tabı kısa vadede gecer.uzun vadede tutunamaz.artık bu bılınen bır gercek.sony ınsallah yaptıgı hatardan ders almıstır.ıbm ve nvıdea ıle calısırsa bu sefer yok olmaktan kurtulamaz.gpu konusunda power vr 6 uygundur.mantıklıdır,konsollar pc gbı degıldır.farklı mımarıye sahıptırler.bunun ıcın fbuna uygun uretıcılerle calısmalıdırlar.power vr serısının dreamcastte pclerı nasıl rezıl ettıgını bılenler bılır.AMATÖR YORUMCULARA DUYURULUR...

Winter_Kamıttır

20.6.2012 02:11:56

+1
Çok beklemeseler iyi yolur

Mactavish-

20.6.2012 01:23:54

0
quote:

Orijinalden alıntı: clear_ Şu anda oyun sektöründeki mevcut teknoloji en az 4 sene daha ilerleme kaydedemeyecektir. O yüzden ps4 bügün bile çıkmış olsa değişen tek şey 3 rakamının yerine konsolun üzerindeki 4 rakamından ibaret olacaktır. Birde bazı arkadaşlar ps4^ün pc'lerden çok daha iyi olacağını yazmış:) O hayalleriniz değil ps4 ps14 dahi gelse gerçek olamaz, olmayacaktır. Pc her zaman en ileri teknolojiyi kullanır.Bunu hala öğrenememiş olmanız çok üzücü..
PC iyi oluyada ne oluyor yine konsol tabanlı oyunlar.

stun

20.6.2012 00:48:27

0
Ahayri 19.06.2012 19:56:16 demo mu git oyun al binlerce oyun var multıplatformundan exc ine .. :D avatar78 19.06.2012 19:47:41 sony sadece oyun işindemi zannediyorsun :? televizyon- telefon- ev eşyaları - muzık sistemleri daha neler vardırda ben bılmıyorum..

clear_

19.6.2012 22:43:48

-7
Şu anda oyun sektöründeki mevcut teknoloji en az 4 sene daha ilerleme kaydedemeyecektir. O yüzden ps4 bügün bile çıkmış olsa değişen tek şey 3 rakamının yerine konsolun üzerindeki 4 rakamından ibaret olacaktır. Birde bazı arkadaşlar ps4^ün pc'lerden çok daha iyi olacağını yazmış:) O hayalleriniz değil ps4 ps14 dahi gelse gerçek olamaz, olmayacaktır. Pc her zaman en ileri teknolojiyi kullanır.Bunu hala öğrenememiş olmanız çok üzücü..

BSC Misafiri

19.6.2012 22:27:38

0
olgunlaşmaşmasını

Chidori

19.6.2012 22:13:49

0
Bu nesilde microsoft'a kaptırdığı payı gelecek nesilde alır inşallah.

Deswaaa

19.6.2012 21:20:49

-2
hiç bir konsol pc geçemez kim ne derse desin benimde ps3 üm var ama yine pc den ayrılamam ve tüm pc oyunlarım orjinaldir korsanlada işim olmaz bu kadar basit

rainblackk

19.6.2012 21:02:44

-3
ps4 evet şu an evimizdeki oyun canavarı pc lerden çok daha iyi olacağı kesin ve bu sefer çok çok üstün bir multimedia ve internet deneyemi yaşatacağını düşünüyorum dahili bir tarayıcıyla gelecek evet ama bana kalırsa chrome veya opera ile gelir (mozillanın böyle bir sistem için çalışacağını sanmıyorum) tam bir web browser olacaktır flash player html5 vs tabi iyi bir internet deneyimi için portatif bir touch pad klavye bir arada aparat sunacaktır sony (kutudan çıkacağını sanmıyorum) bunun yanında internetten film kiralama itunes olmaz herhalde ama internetten müzik satın almak için bir hizmet. Ps Store dan oyun satın alıp direk hard diske indirme olayı olurmu bilmiyorum (xbox ın başı yandı) fakat olursada sürekli psn e bağlı olmnanızı isteyecektir. Klavye fare kombinasyonu bana kalırsa bazı oyunların multiplayer modlarında (özellikle fpslerde) kullanılamayacaktır (tabi klavye mouse destekleyecek mi? söylentilere göre evet, ama yinede sonynin efsane kontrolcüsüne bir alternatif aradığını sanmıyorum) çünkü daha önce bunun denemesi yapıldı ve klavye mouse ile olynayan oyuncular ezici bir üstünlük sağladılar. Gelelim donanım tarafına grafik arabirimi olarak nVidianın gk104 tabanlı bir çipini kullanıcak gibi hatta bunlardan iki tane bile olabilir. işlemci cell ile devam eder sony buna çok yatırım yaptı saat hızı 5ghz e yakın olur diye tahmin ediyorum çekirdek sayısı 10-12 gibi bir şey olacaktır sonuçta cell işlemciler x86 dan daha farklı yapıda ve ps4 ün multimedia ve web deneyimi önemsiyorsa multi taskıngide önemsemeli sony o kadar güçlü bir cihazda oyunu kapatman internete bağlanamayacaksak vay halimize ram ise grafik arabirimi için ayrılmiş 5gb ve birde 8-10 gb dram kullanılır hatta çok daha düşük olabilir şu anki ps3 256 mb ram ile bf3 oynatıyor. blu-ray diskler yeterli olacaktır herhalde bir yerde çift katmanlıların 100 gb alana sahip olduklarını okumuştum ne kadar doğrudur bilemem.

deerhunter1980

19.6.2012 21:00:11

0
adamlar resmi olarak aciklama yapamiyolar dogal olarak cikis zamani vs vs yaptiklari anda ps3 satislarinin durmasi anlamina gelir once cikicak olan exc bi satsin daha cok ps3 satsin sonra hemen patlaticaklar ps4 u resmi olarak kendimce sundan eminim E3 2013 de tanitilir en gec 2014 Mart da piyasada olur.

Muco

19.6.2012 20:48:25

-3
Şu resimde ki gibi birşey olsa süper olurdu.

Ahayri

19.6.2012 19:56:16

0
Ya şu arayüzü değiştirsinler. Birde demo oyun getirsinler. Çok sıkıcı arkadaş ps3..

- The Stig -

19.6.2012 19:48:20

0
şuna microsoft'unda ne yapmaya çalıştığını öğrenmden çıkarmayacağız desenize.. aynı hatayı microsoft yapmıştı blue-ray disklerde.. ps4 bu sefer microsoftla aynı zamanda çıkacaktır belki daha önce..ama microsoft'un arkasında kalmaktan korkuyor..

avatar78

19.6.2012 19:47:41

-3
quote:

Orijinalden alıntı: aCAN.v yaaaaa sony duyur bize su ps4 yaaaaaaaaaaaaa bıktık her haber aynı hep kıvırıyorsunuz .. ps4 ile çok iyi iş becereceksiniz biliyoruz exc. oyunlar mutiş olacak hepimiz görecez ps3 exc oyun için suan hala alınırsa ps4 de exc. oyunları düşünemiyorum sony exc. oyun için her şeyi veririm yani.. unchardet serisi , god of war serisi , heavy rain ve the last of us dan tut, killzone serisi kadar mutiş ya ve sony exc. oyun her geçen gün artıyor ps4 ilede inanılmaz derece fazla olacağını düşünüyorum ps4 ile bizi mutiş oyun deneyimi bekliyor :) artık dayanamıyorum :( sony sony ..........................................................................
O nasıl bir heyecan Sony her geçen gün zararlarının büyüdüğünü, borçlarının arttığını söylüyorken PS4'ü beklemek yanlış.

BlackBeasT

19.6.2012 19:20:03

+1
Sony;PSvita için 1 şey yapmasa PS4 çıkışından sonra unutulup gidicek ,Oyun yapımcıları vitaya pek yanaşmıyor.PS3 zaten potansiyeli var PSvita için Sony sanki yanlış atılım yaptı gibi benim fikrim PS4 ile aynı dönemde çıkmalıydı ,hem yeni el ve ev konsoların uyumu gösterip oyuncuların dikkatini çekebilirdi diğer yönden Wii Unun piyasasını bititirdi. PS4 ile ilgili açıklama yapamıyorlar yaptıkları an PS3 satışlarını ve exc oyunları satışları düşücek olan ise PSvita olucak ,PS4 çıktıkdan sonrada kimsenin masraf yapıp PSvita almaz. Tablet ve Akıllı telefonların mobil oyunculuk piyasının ciddi şekilde domine etti 1$ oyunu alıp oynamak varken PSvita bu fiyatla ve kendi özgü hafıza kartları ile işi çok zor Edit:ufak tefek imla

Celtic Warrior

19.6.2012 19:19:45

-1
2013 sonu yada 2014 başı gibi piyasaya sürerler işte.

aCAN.v

19.6.2012 19:13:58

-6
yaaaaa sony duyur bize su ps4 yaaaaaaaaaaaaa bıktık her haber aynı hep kıvırıyorsunuz .. ps4 ile çok iyi iş becereceksiniz biliyoruz exc. oyunlar mutiş olacak hepimiz görecez ps3 exc oyun için suan hala alınırsa ps4 de exc. oyunları düşünemiyorum sony exc. oyun için her şeyi veririm yani.. unchardet serisi , god of war serisi , heavy rain ve the last of us dan tut, killzone serisi kadar mutiş ya ve sony exc. oyun her geçen gün artıyor ps4 ilede inanılmaz derece fazla olacağını düşünüyorum ps4 ile bizi mutiş oyun deneyimi bekliyor :) artık dayanamıyorum :( sony sony ..........................................................................

by-devilboy

19.6.2012 19:10:13

+1
PS3 Sony için çok iyi bir tecrübe oldu inanıyorum ki PS4 çok daha iyi olacak..

REV0

19.6.2012 19:09:13

+1
Laf dalaşı... Sony de Micro da birbirlerinin elindeki kartları görmeden hiçbir şey yapmazlar... Arka planda dönen teknoloji ve eleman transferini hayal bile edemezsiniz şu an... X720 bu sefer geç çıkar gibime geliyor, elde exclusive oyun kalmadı, bunların artması lazım, çıktığı zaman satabilmesi için.. PS'in işi daha kolay

aykut291

19.6.2012 19:03:40

+1
Valla sony Güveniyorum ps4 Harika olacak Bence. :)

Mactavish-

19.6.2012 18:57:06

0
Adamlar yapıyor zaten hala çıkart falan kolay iş mi bu bekleyelim biraz. Bide acele etmesinler herşeyi ile dört dörtlük bir alet olsun. Daha zaman var.

avatar78

19.6.2012 18:55:05

+3
PS4 ile uğraşmamalı. Zaten PS3 ile Vita'dan daha fazla uğraşıyorlar, PS4 de çıkarsa Vita iyice arka plana atılır.

senseman62

19.6.2012 18:54:37

0

Tall Man

19.6.2012 18:48:17

-7
Ah Sony ah işte bu yüzden kaybediyorsun . Çıkart su PS4 Ü sende rahatla bizde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation 3
+ TAKİBE
AL
70 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız