Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Resmi: PS3, PS Vita ve PSP Mağazaları Kapatılıyor

 
Sony Interactive Entertainment, PlayStation 3, PS Vita ve PSP mağazalarının kapatılacağını doğruladı.

PlayStation 3 ile PSP mağazaları 2 Temmuz'da ve PS Vita mağazası 27 Ağustos'ta kapatılacak.

Kapandıktan sonra kullanıcılar artık dijital oyun veya indirilebilir içerik satın alamayacak. Daha önce satın alınmış ürünler indirilip oynanabilir olmaya devam edecek.
 
PlayStation.com üzerinden paylaşılan tüm detaylar:
 

PlayStation Store'u, 2 Temmuz 2021'de PlayStation 3 konsollarında ve 27 Ağustos 2021'de PlayStation Vita cihazlarında kapatıyoruz. Ayrıca PSP'de (PlayStation Portable) hâlâ kullanılabilen satın alma işlevi de 2 Temmuz 2021'de sona erecek.
 
PS3, PS Vita ve PSP cihazlarında PlayStation Store kapatıldıktan ve satın alma işlevi sona erdikten sonra hangi özellikleri kullanabilirim?
 
Erişmeye devam edebileceğiniz özellikler:
 
- Önceden satın aldığınız oyunları yeniden indirip oynayabilirsiniz.
- Önceden satın aldığınız video/medya içeriklerine erişmeye devam edebilirsiniz.
- Oyun ve PlayStation Plus kuponlarını kullanmaya devam edebilirsiniz.
- Hizmete üyeliğiniz devam ettiği sürece, PlayStation Plus üzerinden almış olduğunuz oyunları yeniden indirip oynayabilirsiniz. 
 
Erişiminizin sonlandırılacağı özellikler:
 
- Artık oyunlar ve video içerikleri dahil olmak üzere PS3, PS Vita ve PSP dijital içeriklerini satın alamazsınız.
- Artık PS3, PS Vita ve PSP'deki oyunlarda oyun içi satın alma işlemi gerçekleştiremezsiniz.
- PS3, PS Vita, PSP cihazlarında PlayStation Store kapatıldıktan ve satın alma işlevi sonlandırıldıktan sonra bu cihazlarda PSN cüzdanındaki para kuponlarını (ör. hediye kartları) kullanamazsınız. PSN cüzdanınızdaki para PSN hesabınızda kalır ancak cüzdanınızdaki parayı yalnızca web'deki PlayStation Store, PlayStation App veya PS4 ve PS5 konsollarından PS4 ve PS5 ürünlerini satın almak için para kullanabilirsiniz.
 
Sahip olduğum oyunlara nasıl erişebilirim?

PS3, PS Vita veya PSP cihazınızdaki sahip olduğunuz içerikleri ilgili cihazdaki İndirme Listesi'ne erişerek indirebilirsiniz. 
 
Yalnızca PS3, PS Vita veya PSP cihazlarını aktif olarak kullanıyorum ve şu anda PS4 veya PS5 cihazım yok. Bu cihazlarda PlayStation Store kapatıldıktan sonra PSN cüzdanımda kalan paraya ne olur?

PSN cüzdanınızdaki para PSN hesabınızda kalır ancak cüzdanınızdaki parayı yalnızca web'deki PlayStation Store, PlayStation App veya PS4 ve PS5 konsollarından PS4 ve PS5 ürünlerini satın almak için para kullanabilirsiniz. Yalnızca PS3, PS Vita veya PSP cihazlarını aktif olarak kullanıyorsanız PS4 veya PS5 konsolu kullanmayın. PS4 veya PS5 konsolu kullanmayı düşünmüyorsanız cüzdanınızda kalan para için iade talep edebilirsiniz. Mağaza kapatılmadan önce cüzdanınıza para aktarmak istiyorsanız yalnızca istediğiniz içeriği satın almak için gereken miktarda para aktarmanız önerilir. Bu sayfayı güncelleyerek para iadesi talep etme hakkında daha fazla bilgi vereceğiz. 
 
PS3, PS Vita ve PSP'de PlayStation Store kapatıldıktan ve satın alma işlevi sonlandırıldıktan sonra Cross-Buy içeriklerini satın almaya devam edebilecek miyim?

Evet, web'deki PlayStation Store, PlayStation App ya da PS4 ve PS5 konsollarından Cross-Buy içeriklerini satın alabilecek ve hem PS4 sürümüne hem de PS3/PS Vita/PSP sürümlerine erişebileceksiniz. 
 
PS3, PS Vita ve PSP cihazlarında PlayStation Store'un kapatılması ve satın alma işlevlerinin sonlandırılması, PlayStation Plus üyeliğimi veya PlayStation Now aboneliğimi etkileyecek mi?

Hayır, bu durum kullanıcıların mevcut PlayStation Plus üyeliklerini veya PlayStation Now aboneliklerini etkilemeyecek. 
 
PS3, PS Vita ve PSP cihazlarında PlayStation Store'un kapatılması ve satın alma işlevlerinin sonlandırılması, PlayStation Plus üyeliğim üzerinden aldığım oyunları etkileyecek mi?

Hayır, hizmete üyeliğiniz devam ettiği sürece PlayStation Plus üzerinden almış olduğunuz oyunları yeniden indirip oynayabilirsiniz. 
 
PS3, PS Vita ve PSP cihazlarında PlayStation Store kapatıldıktan ve satın alma işlevi sonlandırıldıktan sonra kuponları kullanmaya devam edebilecek miyim?
 
- PS3, PS Vita ve PSP cihazlarında PlayStation Store kapatıldıktan ve satın alma işlevi sonlandırıldıktan sonra da oyun ve PlayStation Plus kuponlarını kullanabileceksiniz.
- PS3, PS Vita, PSP cihazlarında PlayStation Store kapatıldıktan ve satın alma işlevi sonlandırıldıktan sonra bu cihazlarda PSN cüzdanındaki para kuponlarını (ör. hediye kartları) kullanamazsınız.
- PSN cüzdanınızdaki para PSN hesabınızda kalır ancak cüzdanınızdaki parayı yalnızca web'deki PlayStation Store, PlayStation App veya PS4 ve PS5 konsollarından PS4 ve PS5 ürünlerini satın almak için para kullanabilirsiniz. 
 
PS3, PS Vita ve PSP cihazlarında PlayStation Store kapatıldıktan ve satın alma işlevi sonlandırıldıktan sonra sahip olduğum video içeriklerini indirmeye devam edebilecek miyim?

Evet. PS3, PS Vita ve PSP cihazlarında PlayStation Store kapatıldıktan ve satın alma işlevi sonlandırıldıktan sonra da sahip olduğunuz video içeriklerini indirip izleyebilirsiniz. Sahip olduğunuz video içeriklerini; PS3, PS4 veya PS5'te Videolarım uygulaması üzerinden ya da mobil cihazlarda PlayStation Video uygulaması üzerinden izleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu playstation 3 PS3 ps3 slim Sony
Cyberpunk 2077 1.2 Yaması Yayınlandı DOOM 3: VR Edition PlayStation VR için Çıktı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

deniz1204

14.4.2021 09:42:28

0
adamlara geriye uyumluluk dedik yaptıklarına bakın.

Skayn

30.3.2021 19:32:27

0
Netflix'e daha yeni güncelleme gelmişti 1080p sorunsuz izliyordum, Arada oyun oynuyordum kötü oldu.

İdrak İstimlak

30.3.2021 19:09:44

0
En son 10 sene önce PS3 store una girmiş kişilerin yorumları cidden garip. Ya market orada hala, varsa almak istediğiniz hala kapanmadı ve erişilebilir durumda. Aldıklarınıza da devam surette erişebiliyorsunuz. Cidden en son indirim kampanyasının 2 sene önce geldiği, kutulusunun 15-20 liraya satıldığı oyunlara kim market üzerinden 200 lira verip alır kki? Hayır şu toksik yorumları yapan kitlenin ne kadarının evinde hala PS3 kurulu merak ettim, bende kurulu mesela, hala da oynarım arada.

Babblebabble

30.3.2021 19:02:22

0
Ciddi hayatımda bu Sony kadar toksik bir firma görmedim yav, bir de Nintendo. Ne bir müşteri lehine davranış, ne bir bölgesel fiyatlandırma. Bodozlama öküzler. Şükür PC ve Steam var yoksa yanmışız.

Sayko RGB

30.3.2021 18:54:47

0
100 artı verme şansım olsa 100 artı verebileceğim bir mesaj helal olsun. Konunun en iyi yorumu bu bence. Ciddiyim. Kinaye veya dalga amaçlı yazmıyorum.

İdrak İstimlak

30.3.2021 14:17:46

+2
Mağazada çok kısıtlı sayıda PS1 ve PS2 oyunu vardı. Alan zaten bugüne kadar alacağını aldı, iki senedir tek bir fiyat güncellemesi gelmiyor, download list erişilebilir, o kadar da büyütmemek lazım. Yani o binlerce PS1 ve PS2 oyunu mağazada değildi, PSP oyunlarının da hepsi mağazada yoktu. Ha mağaza isteyenler için açık kalsaydı iyi olur muydu, evet iyi olurdu. Ama adamlar işin maliyet/fayda kısmına bakıyor...

Cityzens

30.3.2021 14:01:37

+3
Bir firmanin oyun departmani bu kadar mi kotu yonetilir.Ps3 store u kapatmak demek, ps1 oyunlari da dahil 3 jenarasyon 1994-2013 arasi tum oyunlarini cope atman demek. Cok ciddiyim Sony de calisan Microsoft ajanlari bile bu kadar kotuluk etmez sony ye. Cunku boyle belirli acik bir karari alirsak kesin ajanlarimiz var diye dusunurler. Bu zihniyet suarez i atletico ya bedava veren zihniyetle ayni :) Ne sony, microsoft nintendo hicbiri oyuncu dostu degil. Fanlar desen onlar baska telden caliyor. Bir de ortada daha iyi bir urun olur , eskisini unutursun da oyle bir sey de yok. Nerede MGS 4 oynayabilirsin? (Emulator haric) hicbiryerde. Exclusive mis. Alsana exclusive simdi mgs4 u baska yerde oyna bakalim. Iste bu yuzden exclusive oyunlarin bir ucu kotu. Keza killzone serisi, resistance sly cooper. Bu oyunlarin seri olarak ps4 e bile " sevgili sony" getirmedi. Cunku yillik sirtlarini dayadigi Call of duty bundle li oyunlar daha cok para kazandiriyor.Oyunculari sogusleyen rezil firmalardan Biri de sony dir. Ben call of duty zombie modunu oynamak istiyorum ama neymis 1 sene exc olarak ps4 e ozel olacakmis. Sonra da diger platforma gelecekmis. Eeee zaten 1 sene sonra yeni cod cikmayacak mi? Daha bitmedi. Ps5 de kartlar mevzusu var hepsi plus istiyor! Bulut kayit olayi da plus istiyor rakibi xbox bunu bedava yaparken. Ama bizim exclusive miz var. evet buyur exclusive ama onlarda sureli PC ye cikacak merak etme :)

İdrak İstimlak

30.3.2021 11:48:53

0
Zaten 2 yıla yakın zamandır hiç bir indirim veya kampanya gelmiyordu Vita ve PS3'e. Sonuçta mağaza kapandı ama tüm iceriklerinize ki, buna abone olduğunuz sürece Plus içerikleriniz de dahil erişebiliyorsunuz. Bu arada leş gibi xbox fanatiği olan birinin Cell mimarisine "leş" dediğine ve marketin kapatılmasının sebebinin bu mimari olduğuna da şahit olduk, söyleyecek bir şey yok.

Venomstr

30.3.2021 09:47:46

+1
Saçma sapan bir karar.

:::LOSTPLANET:::

30.3.2021 07:22:13

+3
Mutlaka böyle bir yorum çıkar diyordum ve şaşırtmadı :D Hala bir ps3'üm var masanın altında duruyor.Ara ara açıp bitirmediğim oyunları oynuyorum.Ps Pro'mun olması ps5 almak istemem ps3 oynamama engel değil ki.Hala Ps3 almak isteyen parası ona yeten insanlar var.Hayır neden öldürüyorsun ki altyapıyı komple? Kendi oyunları dışında bir tuğladan farkı yok şimdi o Ps3'ün. Diğer tarafta bir xbox one'ım var ve bu cihazda ilk xbox one oyunları bile oynanabiliyor.Gidip xbox360 oyunu Red Dead Redemption 1'i satın almıştım.Hala ve hala marleti açık ve istediğiniz eski oyunları satın alabiliyorsunuz.Ps tarafında ise yeni konsolda eski konsol oyunlarını oynamayı bırak sadece kendi neslinin oyunlarını oynatabilen konsolun satın alma özelliğini yok ediyor.O süre geçtikten sonra istersem God of War 1 veya 2yi satın alamayacağım.Metal Gear Solidler vs satın almak mümkün olmayacak. İşte Sony'nin bakış açısını izlediniz...

bobsantino

30.3.2021 05:19:19

0
Gayet normal değil mi? Ps5 çıktı. Ps3ü sonsuza kadar desteklemeyeceklerdi herhalde

BSC Misafiri

30.3.2021 01:27:24

+1
İnsan bari büyük indirimlerle mağazayı kapatır..Neyse belli ki gidin Korsan takılın diyorlar.

OldGamers86

30.3.2021 00:40:33

+2
Uzun süredir indirim yapılmıyordu ps3 oyunlarına, belli idi. Psp Türkiye mağzası da kapalı idi. Şimdi toptan kapıyorlar. Oyun alanlar indirebiliyor, buna da şükür diyelim.

BSC Misafiri

29.3.2021 23:29:08

+1
Rezillik

Jack Rabbit Slims

29.3.2021 21:31:33

+2
PC toplasan 1990 oyunlarını bile oynuyorsun, Xbox yine bu eksiği kapattı biraz da Sony yobaz Japon kafası...

Hudson51

29.3.2021 20:56:45

+3
Yazık oldu. Sony kendi elleri ile birçok kişinin çocukluğunun ve gençliğinin iyi anılarına sahip olan bir nesli olduğu gibi çöpe attı. Büyük ihtimal bu kararı da PS3'ün leş Cell mimarisinden dolayı aldılar. Microsoft ise harika bir entegre geriye uyumluluk sistemi ile ne kadar güzel bir işe imza attığını da kanıtladı gibi.

akilsizadam

29.3.2021 20:44:03

+8
Biz geri uyumluluk diyoruz adamlar mağazayı kapatıyor
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation 3
+ TAKİBE
AL
70 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız