Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sleeping Dogs: Definitive Edition'ın İlk İnceleme Puanları Yayınlandı

 
    Square Enix, yeni nesil için hazırladığı Tomb Raider: Definitive Edition'ın ardından Sleeping Dogs'ın da yeni nesil versiyonu için çalışmalara başlamıştı. Beklenen tarihten erken olarak piyasaya sürülen Sleeping Dogs: Definitive Edition'ın ilk inceleme puanları yayınlandı.

    PlayStation 4 ve Xbox One'ın yanı sıra PC için de çıkışını yapan Sleeping Dogs: Definitive Edition'ın ilk inceleme puanlarına aşağıdan bakabilirsiniz. Gün içerisinde yayınlanan çıkış videosunu da aşağıdan izleyebilirsiniz.

IGN - 8.5
Gaming Nexus - 8.0
Gaming Age - 7.5
GamingTrend - 6.5
God is a Geek - 8.0
VideoGamer - 6.0
InsideGamer.nl - 7.0

Bu haberin bağlantısı
URL
True Crime: Hong Kong Sleeping Dogs Square Enix United Front Games ps4 xbox one pc next gen 1080p
Crewals Adlı Resmi Türkçe Çeviri Ekibi Kuruldu The Wolf Among Us'ın Kutulu Versiyonu Çıkış Tarihine Kavuştu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

pcrex

13.10.2014 11:02:51

0
bende biliyorum boşuna tartıştığımızı da bir orta yol arıyorum bulamıyorum. SD un grafiklerin dışında en çok beğenilen dövüş sistemi batman AC den alınmaydı. hatta Batmanın yapımcılarından bu oyuna yardım edenler bile vardı yanlış hatırlamıyorsam. yani zaten bilinen kullanılmış bir sistemi vardı. WD ise benzersizdi, şehrin ışıklarını kapatabilmek, polis veri ağını çökertmek, trafik ışıklarına müdahale ederek ortalığı karıştırmak, bir örgütün merkezini kamera sistemini kullanarak çökertmek, etrafta gezen insanların kişisel bilgilerine ulaşmak, treni hackleyerek durdurmak vs.. gibi daha önce hiçbir oyun görülmemiş özelliklere sahipti. mükemmel değil tabi ki saydığım konularda çok başarılı diyemeyiz ama gelecek devam oyunlarında hepsi iyileştirilebilir. görsel olarak da açık dünya oyunları içinde en iyisi. ben GTAV in yeni nesilde görsel konuda WD u geçebileceğini sanmıyorum çünkü hem bu kadar etkileşim hemde görsel kaliteyi yükseltmek çok zor. WD grafikleri o çok abarttıkları 2012 de gördüğümüz videoda ki ortama asla ulaşamazlar en azından bu nesilde. WD un en önemli eksiği bence optimizasyonuydu. SD unda ilk çıktığında pc leri ağlatıyordu ki hala benchmark olarak kullananlar bile var yani onunda çok başarılı bir optimizasyonu yok. GTAV de aşağı yukarı sistem gereksinimleri yüksek olacaktır ama bu WD için bahane olamaz. WD optimizasyonu mutlaka düzeltilmesi gereken bir sorun ve umarım ilerde bunu aşarlar çünkü benim kabul edebileceğim bir şey değil.

Cpt. Miller

13.10.2014 09:12:41

+1
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex
Hocam boşuna tartışıyorsunuz, WD hakkında yapılan eleştirilere gülüyorum ben, elma ile armutu karşılaştıran çok bu forumda. WD'daki hack vs. gizlilik türünde oynanışı sevmeyenler oyuna çamur atıyorlar, RPG türünü sevmeyen birinin TES V Skyrim'e kötü oyun demesi gibi birşey bu. SD da güzel oyundu, ama dövüşler hep kendini tekrar eden yapıdaydı, nedense bu olumsuz taraflarını görmüyorlar veya işlerine gelmiyor.

MacGyver.

12.10.2014 23:33:09

-3
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex eski nesil yeni nesil karşılaştırmasını sadece SD için konuşuyorum, WD hakkında öyle bir şey demedim. WD un yeni neslin gücünü iyi kullandığını da savunmuyorum. olaya bir de şu açıdan bak, WD çıkışıyla beraber yüksek beklenti yüzünden öyle bir hayal kırıklığı yarattı ki daha önce hiç bir oyunda olmadığı kadar eleştiriye maruz kaldı, aldatmaca videoları ve abartılı reklamları sebebiyle. ama SD da ne yüksek beklenti vardı ne de abartılı videoları ve bu kadar ciddi eleştiriye de maruz kalmadı WD ile karşılaştırınca. buna rağmen WD ubisoftun en çok satan oyunlarından biri oldu ve haftalarca satış listelerinde üst sıralardaydı. bunun arkasında, gerçekten de kaliteli bir oyun olduğu gerçeği yatıyor. bu söylediklerim konusunda SD için aynı şeyi söyleyebilir misin? pek çokları yeni nesilde oyun olmadığı için insanlar mecburen almış gibi gösteriyor ama bu bir bahane olamaz. sonuçta sattı mı, sattı. başarı var mı var. kimse beğenmediği bir şeyi zorla almaz sonuçta [:'(] sen niye bu SD da bu kadar diretiyorsun onu da anlamış değilim fena oyun değil, karakter tasarımları da zamanına göre çok iyiydi ama o araç dinamikleri bildiğim PS1 den kalma. WD da araç dinamikleri iyi değil ama GTA ya göre. SD a göre WD un araç dinamiği çok çok daha başarılı hatta radyoda çalan müziklerden ses efectlerine, silah çeşitliliğinden yan görevlerine oyunanabilriliğine kadar. sırf benzersiz hack özelliği bile yeter senaryosu bile daha orjinal. SD da baya klişe idi şahsen.
WD hiçbir şeyi iyi kullanamadı ki? yeni nesilde eski nesilden halliceydi. pc'de f8350+gtx780'li sistemimde AF ve AA hariç her şeyi açıyorum, sıklıkla frame düşüyor. yalan-dolan reklamlarla gelen oyunun her şeyi ofsayt. ısrarla açıklama yapıyorum, oyun editörlerinin yorumlarını paylaşıyorum, bunlar üzerine tek kelime bile etmiyorsun, "hala sattı mı sattı" düz mantığıyla ilerliyorsun... recep ivedik de türk sinema tarihinin en iyi filmidir senin mantığınla... en çok o satıyor çünkü... demek ki iyi film? misal last of us satışları iki oyunun da sadece ps3 satışlarını dikkate aldığımızda assassins creed 3 satışlarından 1 milyon adet düşüktür. buna rağmen pek çok kişiye göre lau geçen nesildeki en iyi oyunlardan biri olup, ac3 ise kimse tarafından beğenilmemiş rezalet bir oyundur. Yine AC3 PS3'te red dead redemption kadar satmıştır. demek ki rdr kadar iyi oyundur(!!!) eee.. n'oldu? çöktü mü mantığın? WD satışları WD satışları diyorsun da Sattıklarının yarısını oyunu olmayan, oyuna aç ps4'te satmışlar zaten. ps4'ün varsa nasıl bir oyun kıtlığı olduğunu insanların eli-yüzü düzgün her oyuna saldırdığını bilirsin. PS4'te knack bile 1 milyon satmış, WD 3 satmış başarı mı? şirket ortağı olmadığımıza göre, oyuncu olduğumuza göre (kendim için konuşuyorum seni bilemem) bizi zerrre kadar ilgilendirmemesi gereken satışları bırakıp konumuza dönersek; araç dinamiği değil SD'a göre hiçbir oyuna göre başarılı falan değil... tutup WD'un en çok eleştiri alan yönünü bile süsleyip övmeye çalışıyorsun, artık tartışmayı haybeye yaptığımızı, karşılıklı zaman kaybettiğimizi düşünmeye başlıyorum. neyse... ses efekti, silah çeşitliliği, radyoda çalan müziği, fizik motoru ıvır zıvır falan bilmem ben... Ben 20 küsür senedir oyun oynayan birisi olarak konuşuyorum: SD daha iyi bir oyundu, ikisini de bitirdim ve SD'tan daha çok keyif aldım. Bu şekilde düşünen de sadece ben değilim, ispatım da var. velhasıl insanlar ubi'yi WD nedeniyle dolandırıcılıkla suçladılar sen böyle bir ortamda çıkmış "WD başarılı bir oyundu aslında ya" falan diyorsun... kesin öyleydi evet...

pcrex

12.10.2014 23:19:52

+1
eski nesil yeni nesil karşılaştırmasını sadece SD için konuşuyorum, WD hakkında öyle bir şey demedim. WD un yeni neslin gücünü iyi kullandığını da savunmuyorum. olaya bir de şu açıdan bak, WD çıkışıyla beraber yüksek beklenti yüzünden öyle bir hayal kırıklığı yarattı ki daha önce hiç bir oyunda olmadığı kadar eleştiriye maruz kaldı, aldatmaca videoları ve abartılı reklamları sebebiyle. ama SD da ne yüksek beklenti vardı ne de abartılı videoları ve bu kadar ciddi eleştiriye de maruz kalmadı WD ile karşılaştırınca. buna rağmen WD ubisoftun en çok satan oyunlarından biri oldu ve haftalarca satış listelerinde üst sıralardaydı. bunun arkasında, gerçekten de kaliteli bir oyun olduğu gerçeği yatıyor. bu söylediklerim konusunda SD için aynı şeyi söyleyebilir misin? pek çokları yeni nesilde oyun olmadığı için insanlar mecburen almış gibi gösteriyor ama bu bir bahane olamaz. sonuçta sattı mı, sattı. başarı var mı var. kimse beğenmediği bir şeyi zorla almaz sonuçta sen niye bu SD da bu kadar diretiyorsun onu da anlamış değilim fena oyun değil, karakter tasarımları da zamanına göre çok iyiydi ama o araç dinamikleri bildiğim PS1 den kalma. WD da araç dinamikleri iyi değil ama GTA ya göre. SD a göre WD un araç dinamiği çok çok daha başarılı hatta radyoda çalan müziklerden ses efectlerine, silah çeşitliliğinden yan görevlerine oyunanabilriliğine kadar. sırf benzersiz hack özelliği bile yeter senaryosu bile daha orjinal. SD da baya klişe idi şahsen.

MacGyver.

12.10.2014 15:51:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex sırf merakını gidermek için cevap vereyim. "çıktığı platformlara bak bakalım" derken eski nesil olmasından, yani donanımı daha sınırlı olduğunu, yani oyun yapımcısının imkanlarının daha kısıtlı olmasını ama yeni nesilde imkanlarının daha fazla olduğunu ve günümüze daha uygun yeni neslin gücünü kullanan bir oyun ile karşımıza çıkabileceklerin den bahsettim. ama öyle yapmak yerine eski oyunun çözünürlüğünü yükseltip senin gibiler den para koparma peşindeler. bu eski nesli kötülemek anlamına nereden geliyor adı üstünde eski nesil diyorum. WD hakkında bahsettiğin ise şahsi fikirlerin. bu yüzden WD un satış başarısından bahsettim, hani satışı fazla olan oyun daha bir beğenilmiştir, hani çoğunluk tarafından. ama sen onu da anlamamış ve şirketin ortağı mısın demişsin muhabbet fazla uzadı bence kapatalım, sence SD bence WD olsun ok.
belki de çoğunluk senin gibi değil, benim gibi düşünüyordur? belki de yanılıyorsundur? 51.dakika: http://www.bolumsonucanavari.com/VideoIncelemeler-Oyun_Muhabbeti_Patlayan_Oyunlar-12700.htm haa... ubisoft'un verdiği gazları hala bünyesinden atamayanlar hala WD'u bi şey sanıyorlardır o ayrı konu... çünkü adamlar öyle bir gaz verdiler, millet de birbirini öyle bir gaza getirdi ki bazılarının 3-4 ayda toparlanması mümkün olmamış olabilir. velhasıl sleeping dogs, watch dogs'tan pek çok anlamda daha iyi bir açık dünya oyundur. WD'a 7 verirsem, SD'a 8,5 veririm. SD'un öncelikle yeni nesile çıkmamış olmasının bununla hiçbir alakası yoktur, kaldı ki WD da safkan yeni nesil bir oyun değildir.

pcrex

10.10.2014 02:22:23

0
[:)] sırf merakını gidermek için cevap vereyim. "çıktığı platformlara bak bakalım" derken eski nesil olmasından, yani donanımı daha sınırlı olduğunu, yani oyun yapımcısının imkanlarının daha kısıtlı olmasını ama yeni nesilde imkanlarının daha fazla olduğunu ve günümüze daha uygun yeni neslin gücünü kullanan bir oyun ile karşımıza çıkabileceklerin den bahsettim. ama öyle yapmak yerine eski oyunun çözünürlüğünü yükseltip senin gibiler den para koparma peşindeler. bu eski nesli kötülemek anlamına nereden geliyor adı üstünde eski nesil diyorum. WD hakkında bahsettiğin ise şahsi fikirlerin. bu yüzden WD un satış başarısından bahsettim, hani satışı fazla olan oyun daha bir beğenilmiştir, hani çoğunluk tarafından. ama sen onu da anlamamış ve şirketin ortağı mısın demişsin muhabbet fazla uzadı bence kapatalım, sence SD bence WD olsun ok.

MacGyver.

10.10.2014 00:49:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex yazdıklarımdan eski nesli aşağıladığım sonucunu çıkarıyor san kusura bakma ama okuduğunu iyi anlamıyorsun. bence sen yeni nesli yargısız infaz yapıyorsun, önce biraz zaman ver. oyun ha dediğinde yapılmıyor, 3-5 sene zaman alıyor belki daha fazla. ayrıca WD u nasıl oynadığını bilmiyorum ama SD dövüş dinamikleri dışında neyini WD dan iyi buldun desem cevap veremezsin. WD, SD dan en az iki gömlek yukarıdadır her şeyi ile. WD un sadece birbirini tekrar eden yan görevleri bile SD sun kendisi kadar eder, oyunun satış rakamları da bunu gösteriyor. WD başarılı bir oyun, sadece abartılan beklentiyi karşılayamadı. SD ise ortalama bir oyun zaten beklenti yüksek değildi, satış rakamları da yapımcıyı pek memnun etmemişti.
Sen, SD için başka bir arkadaşa "çıktığı platformlara bak bakalım" demişsin. ee baktık ne var?? eski nesile çıkan oyun demek kötü oyun mu demek? Ne kadar saçma sapan bir mantık olmuş. bu arada benim okuduğumu anlamamak gibi bir sıkıntım yok rahat ol. ama senin ne yazdığının farkında olmamak, yazdığının nereye gideceğini bilememek gibi bir sıkıntın olabilir gibi görünüyor. WD iyi oynadım, aldım elime gamepad'i bitirdim. öğrenmiş oldun mu nasıl oynadığımı? merakın geçmediyse detay vereyim. konusu, atmosferi, ana karakterlerle özdeşleşebilme durumu, hikaye anlatımı, dövüş dinamikleri, görevleri... hepsi ama hepsi daha iyiydi. ne oldu veremeyeceğimi düşündüğün cevabımı aldın mı? ha sen burada bana katılmıyorsan bana göre o senin oyunlardan anlamamandandır. benim bu konuda yapabileceğim bir şey yok. yani sıkıntı yine sende... WD uyduruk kaydırık, vasat bir oyundu. gerçek bir balondu. şu anda kimsenin umrunda da değil. WD'a yapılan reklam SD'a yapılsaydı SD da en az o kadar satardı. ayrıca satışlardan bize ne? firma ortağı mıyız? çok satan oyun hep iyi mi oluyor? iki oyun karşılaştırmasında satışlardan falan bahsetmen zaten başlı başına geçersiz bir argüman.

pcrex

9.10.2014 23:27:33

0
yazdıklarımdan eski nesli aşağıladığım sonucunu çıkarıyor san kusura bakma ama okuduğunu iyi anlamıyorsun. bence sen yeni nesli yargısız infaz yapıyorsun, önce biraz zaman ver. oyun ha dediğinde yapılmıyor, 3-5 sene zaman alıyor belki daha fazla. ayrıca WD u nasıl oynadığını bilmiyorum ama SD dövüş dinamikleri dışında neyini WD dan iyi buldun desem cevap veremezsin. WD, SD dan en az iki gömlek yukarıdadır her şeyi ile. WD un sadece birbirini tekrar eden yan görevleri bile SD sun kendisi kadar eder, oyunun satış rakamları da bunu gösteriyor. WD başarılı bir oyun, sadece abartılan beklentiyi karşılayamadı. SD ise ortalama bir oyun zaten beklenti yüksek değildi, satış rakamları da yapımcıyı pek memnun etmemişti.

MacGyver.

9.10.2014 22:53:01

-3
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex zamanında kabul edilen bir yapısı vardı. zayıf taraflarını görmezden geldiğimiz ve beğenilen özelliklere sahipti. en azından 10/8 lik bir oyundu. sene 2014 sonuna geliyoruz, artık bir şeyler değişmiş olmalı. o zayıf tarafları görmezden gelemeyiz ve kabul edilemez. aynı oyun yapısı en fazla 10/6.5 eder.
sizi duyan da yeni oyunlarda çok aşama kaydedildi, yeni nesil konsollar devrim yarattı falan sanacak... ayrıca o aşağıladığınız eski nesil platformların en azından kendi zamanlarında bir ağırlığı vardı. bunlar alt tarafı 1080p oyun oynatacağız diye şekilden şekle giriyorlar. bunu konsolcu olarak söylüyorum. şu oyun 3-5 ay önce çıkmış türdaşı watch dogs'tan her anlamda daha iyi ve eğlenceli bir oyundur. ayrıca 2 sene önce de 8 ederdi, bugün yenilenmiş grafikleriyle de 8 eder. o zaman da iyi bir open world denemesiydi bugün de öyle... yeni nesil konsollardaki oyun kıtlığında öpün de başınıza koyun. oynamamış olanlar kesinlikle oynasınlar güzel oyundur.

pcrex

9.10.2014 20:57:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Pcrex ne alakası var anlamadim 2 sene geçince oyuna farklı mı bakmamız gerekiyo :D
2 sene önce çıktığı platformlara bak ondan sonra benim yazıyı bir daha oku, ardından da bu oyunun daha önce hiç çıkmadığını, yeni nesle ilk defa bu halde çıktığını düşün. puanı 10/5 bile geçemez. ok.

BSC Misafiri

9.10.2014 20:25:17

0
Pcrex ne alakası var anlamadim 2 sene geçince oyuna farklı mı bakmamız gerekiyo :D

pcrex

9.10.2014 19:28:19

-2
zamanında kabul edilen bir yapısı vardı. zayıf taraflarını görmezden geldiğimiz ve beğenilen özelliklere sahipti. en azından 10/8 lik bir oyundu. sene 2014 sonuna geliyoruz, artık bir şeyler değişmiş olmalı. o zayıf tarafları görmezden gelemeyiz ve kabul edilemez. aynı oyun yapısı en fazla 10/6.5 eder.

BSC Misafiri

9.10.2014 18:52:34

-3
6/10
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sleeping Dogs: Definitive Edition
+ TAKİBE
AL
5 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız