Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Şimdi de Apple, Epic Games'i Dava Ediyor

 
Epic Games'in Apple'ı dava etmesinden sonra bu sefer de Apple Epic Games'i dava ediyor.

The Verge'ün haberine göre Apple, Epic Games'in App Store sözleşmesini ihlal etmesinden dolayı karşı dava dosyası hazırladı ve tazminat talep ediyor.

Apple tarafından belirtilene göre "Epic Games kendini Robin Hood olarak gösterse de gerçekte App Store'dan elde ettiği çok büyük gelir karşılığında hiçbir şey ödemek istemeyen milyarlarca dolarlık bir şirket."

"Epic Games'in sözleşme taahhütlerindeki umursamazlığı ve diğer suistimalleri Apple'a ciddi zararlar verdi. Epic Games'in bu davranışları iOS ekosisteminin varlığını ve tüketicilere olan değerini tehdit ediyor."

Her şey Epic Games'in Fortnite'a yeni bir oyun içi ödeme sistemi eklemesiyle başladı. Bu ödeme sisteminde yapılan oyun içi satın alımlarda Apple'a %30 komisyon gitmiyor, onun yerine oyunculara %20 indirim sunuluyor. Bunun üzerine Fortnite App Store'dan kaldırıldı ve daha sonra Epic Games'in Apple'ın geliştirme araçlarına erişimi sonlandırıldı. Bu yüzden de Epic Games, Fortnite'ı iOS üzerinde güncelleyemiyor ve oyuncu sayısı da %60 oranında düştü.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak The Verge epic games cliff bleszinski fortnite unreal engine 4 pc
Assassin's Creed Valhalla Çıkış Tarihi Bir Hafta Öne Alındı Tüm Star Trek Yapımlarının Zaman Çizelgesi Paylaşıldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

RealArek

9.9.2020 20:57:48

+3
Epic Games kendi ayağına sıktı günlerdir yazıyorum fanboylar çıldırıyor artık mahkeme bakalım ne kadar para cezası kesicek.

S.T.A.L.K.E.R.

9.9.2020 19:23:24

0
Epic in arkasında çinli firma var. Gerisini anlatmaya gerek yok

BSC Misafiri

9.9.2020 19:17:26

+2
Son zamanlardaki Epic Games'in tavrını çok takdir etsem de Apple'a karşı yaptığı hamle gerçekten Epic Games'in gözümden düşmesine sebep oldu. Epic Games gerçekten burnu havalarda dolaşarak istediğini yapabileceğini zanneden bir şirket haline gelmeye başladı. Apple'ın mağazasındaki sözleşmeyi kabul edip mağazasında uygulamasını yayınlayıp Apple'a para vermemek için önceden hazırlanmış paylaşımlar yapıp dava açması gerçekten çok çocuksu geliyor. Birde şöyle anlatayım durumu eminim herkes Apple'ı daha iyi anlayacaktır. Bir dükkan sahibine malınızı satmasını istiyorsunuz. Her satıştan belirli bir yüzde vereceğini söylüyorsunuz. Dükkan sahibi malınızı gayet iyi satıyor. Ama siz dükkan sahibine beş kuruş vermeden kârı almaya çalışıyorsunuz. Sizce de komik değil mi?

TheMuyu

9.9.2020 18:16:30

+5
Bu Epic şirketini gerçekten kendini böyle isyan özgürlük felan filan diye yutturmaya çalışıyor. Apple a diyorki sen tekelsin aynı anda kendileride PC tarafında firmalarla anlaşıp birçok oyunu sadece kendi platformuna çıkarıyor nerede senin özgürlük anlayışın o zaman ? Apple fanı filan değilim ama umarım onlar kazanır davayı hayır yani komik bir durum düşünün on yıllar boyunca şirket olarak tüm dünyaya belkide yüz milyonun üzerinde telefon satmışsın kendi marketini kurmuşsun ama bir tane firma gelip diyorki kardeşim ben sana ödeme yapmam ama senin yüz milyon cihazını kullanarak para kazanmak istiyorum. böyle saçma şey olmaz ayrıca kendiside epic games üzerinden pc oyunlarına %12-15 gibi bir fiyat alıyor onu da almasınlar bakalım madem öyle

Jack Rabbit Slims

9.9.2020 17:34:59

+3
Apple fanboyu değilim ama bu olayda haklılar. Karşılarında da 5 geliştiricili küçük bir firma var gibi olayı ajite etmeye gerek yok. Kendileri de şöyle demiş zaten: "Epic Games kendini Robin Hood olarak gösterse de gerçekte App Store'dan elde ettiği çok büyük gelir karşılığında hiçbir şey ödemek istemeyen milyarlarca dolarlık bir şirket." Milyonlarca dolarlık ar-ge ile iOS adında bir işletim sistemi yapıyorsun, diyorsun ki ben bu yatırım karşılığı sattığın cihazları çekici kılacağım ve bu sistemin marketinden yapılan satışlardan pay alacağım. Sonra başka bir milyar dolarlık şirket geliyor diyor ki senin mağazanı bedava kullanıyorum, sana da para mara vermiyorum. Apple da demez mi e madem öyle ben niye iOS sistemini geliştirdim, sevap olsun diye mi? Bunların hepsi kâr amaçlayan ticari şirketler. Epic bu davayı kazanırsa; Geliştiriciler Xbox Store ve PSN için MS ve Sony'e para vermeyeceğiz diyebilirler; PC geliştiricileri Steam'de oyunumu yayınlatırım ama para vermem diyebilirler; PC geliştiricileri Epic Games Store'da oyunumu yayınlatırım, sen benim oyunumun dağıtılmasına ilişkin tüm altyapıyı sağlarsın ama ben sana para mara vermem diyebilirler. Böyle uzar gider bu liste. Bu olaydan dolayı Apple'a nefret kusmak çok saçma bence.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Fortnite
+ TAKİBE
AL
7 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız