Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Red Dead Redemption İle İlgili Yeni Bilgiler


 
    ESRB (Entertainment Software Rating Board)18 Mayıs'ta piyasaya çıkacak olan Red Dead Redemption'ı yetişkinlere yönelik bir oyun olarak tanımlayarak Mature (+17) damgası vurdu.

    Oyunun yetişkinlere yönelik olmasının nedenini ise cinsellik, küfür ve şiddet öğelerine bağlayan kuruluş, ayrıntılı açıklamalarla oyun hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamızı da sağladı. ESRB'nin açıklamalarından yola çıkarak oyunla ilgili ortaya çıkan bazı ayrıntılar şöyle:

     John Marston adlı karakteri yönettiğimiz oyunda Vahşi Batı'da gezinerek suçlular ve güvenlik güçleri için çeşitli görevleri tamamlak, köprüleri yok etmek, başı sıkıntıda olan insanları kurtarmak, uyuşturucu paketlerini taşımak, kanun kaçaklarını yakalamak ve düşmanlarımızı temizlemek gibi görevler üstleniyoruz.
 
      Oyuncular Shotgun, tabanca, tüfek gibi silahlarla gerçekçi savaşlarda düşmanları öldürüyor, yakın dövüş elementleri ve slow-motion (zamanı yavaşlatma) efektleri ile düşmanlara yakından ateş ediyorlar.
 
      Karakterleri vurduğunuzda genellikle kan fışkırıyor. Head-Shot (karakterleri başından vurma) ve bıçak atışlarında daha fazla kan fışkırıyor.  Cesetlerin bir ambarın kirişlerine asılı oldukları sahnelere de rastlamak mümkün.
 
     Oyunda masum insanları öldürebiliyoruz, fakat burada Wanted-Level sistemi devreye giriyor ve öldürdüğünüz masum insanlar nedeniyle güvenlik güçleri peşinize düşüyor. Bu da oyunda masumlar öldürmemeniz için caydırıcı bir etken olarak karşınıza çıkıyor.
 
     Red Dead Redemption'da cinsellik unsurları da bulunuyor. İki kişinin masanın üzerinde seks yapmasının yanı sıra kadın çıplaklığı da sürekli vurgulanıyor. Ayrıca karakterlerden birinin kendine kokain enjekte etmesi, "fuck", "cunt", "shit" (Türkçelerini söylemeyelim) gibi küfürler de ESRB'nin +17 damgası için yeterli neden olarak görülmüş.
 
     Zaten yetişkinlere yönelik bir oyun olması beklenen Red Dead Redemption bu özellikleri ile bizi pek şaşırtmadı. Belki bazı insanları için bu unsurlar çekici olarak bile görülebilir.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Red Dead Redemption Rockstar Take2 ESRB
Skate 3'ün Yeni Trailer'ı Çok Hareketli Yoshinori Ono, Yeni Bir DarkStalkers Oyunu İstiyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Red Dead Redemption
+ TAKİBE
AL
86 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız