Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

RIDE 5 Motosiklet Yarışını Üst Seviyeye Taşımak İstiyor: Tüm Detaylar

 
Milestone tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan yarış, simülasyon, spor oyunu RIDE 5, 14 Ağustos tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Serinin yeni oyunu olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen oyunda gerçekçi bir yarış deneyimi bizlere aktarılmak isteniyor. Oyun içerisinde kendi pilotumuzu belirleyebiliyor, motorumuzun parçalarına dokunabiliyor ve güçlü rakipleri burada geri planda bırakabiliyoruz. Üst düzey bir yarış deneyimini sunmak isteyen oyunda 200'den fazla motor bulunuyor.
 
Gerçek yarış deneyimiyle ön plana çıkmayı isteyen bu yapım farklı farklı oyun modlarını bünyesinde barındırıyor. Oyun içerisinde istediğimiz gibi yarışları atılabiliyor, farklı şampiyona mücadelelerine katılabiliyor ve hem tekli hem de çevrimiçi yarışlara geçiş yapabiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki öncelikle tek oyunculu mod içerisinde kendinizi geliştirmeniz oldukça önemli. Ondan sonrasın da ise çevrimiçi olarak diğer oyunculara karşı burada yarışlarınızı sürdürebilirsiniz. Diğer taraftan kendi pilotunuzu ve motorunuzu istediğiniz şekilde özelleştirebilir ve çeşitli özelleştirme seçenekleriyle beraber de diğer oyunculardan farklı bir şekilde pistlere atılabilirsiniz. Oyunda İstediğiniz şekilde motorunuzu sağa sola doğru kırabilir ve motorunuzun aldığı ivme sayesinde de daha da hızlanabilirsiniz. Elbette motoru zapt etmek ve motoru kontrol etmek oyun içerisindeki temel amaçlarımızdan bir tanesi.
 
Yarış esnasında çeşitli detaylara dikkat etmek gerekiyor 
 
 

Oyunda yarış esnasında dikkat etmemiz gereken oldukça fazla detay bulunuyor ve bu detaylardan bir tanesi ise yakıt durumu. Yakıt durumu eğer azaldıysa bu duruma doğrudan özen göstermeli ve hemen pit kısmına geçmemiz gerekli. Eğer bu şekilde düzenli olarak ilerlersek ve molalara uyarsak oyun içerisinde uzun süreli olan yarışlarda ilk sıralarda yerimizi alabiliriz. Yine oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre 200'den fazla motor bulunuyor ve bu motorlardan istediğinizi alabiliyor ve  kendinizi gerçek bir motor yarışındaymış gibi hissedebiliyorsunuz. Yine geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda 35'ten farklı yarış pist bulunuyor, bu yarış pistlerinin her birini kendine ait teması, havasını atmosferi yer alıyor. Elbette oyuncular farklı farklı bölgelerde ve pistlerde yarışmak istiyor bu da oyuna çeşitlilik atan unsurlardan bir tanesi diyebiliriz.

Gerçekçi bir motor yarışı sunmayı hedeflenen oyunda yukarıda bahsettiğim tekli ve çevrimiçi modların haricinde bir de kariyer moda bulunuyor. Elbette kariyer modu oyuncuların en çok uğradığı ve en çok oynadığı modlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Kariyer modu içerisinde kendi kariyerinizi belirleyebiliyor, üst sıralara doğru tırmanmaya çalışabilir, motor parçalarını biriktirerek en iyi motoru elde edebilir ve pilotunuzu bu denli özelleştirebilirsiniz. Elbette oyunda farklı farklı şampiyonalara ve turnuvalara katılabilir ve lig sıralamalarında da üst sıralarda bulunmaya çalışabilirsiniz. Kariyer modu uzun bir yolculuğu temsil ediyor ve bu kariyer olduğu içerisinde diğer spor oyunlarında olduğu gibi çeşitli aşamaları bulunuyor ve ilerlemenizi burada sağlamanız gerekiyor. Ne kadar çok yarış kazanırsanız o kadar çok kaynağın ve paranın sahip olabiliyor ve bu kaynaklarla beraber de kendinizi daha güçlü konuma getirebiliyorsunuz ve daha güçlü motorları bu sayede elde edebiliyorsunuz.
 
Farklı motorlar üzerinde ustalaşabiliyorsunuz 
 
 

Oyun içerisinde yarışları kazanmanın tek şartı hızı değil aynı zamanda bu hızı korumak. Dolayısıyla oyunda virajlarda çok iyi dönüşler yapmak için hızımızı kesmeli ve ona göre hamlelerimizi yapmamız gerekli .Oyunda bunun dışında arklı motorlar üzerinde ustalaşabiliyor ve bu motorlar üzerinde de çeşitli denemeler yapabiliyorsunuz. Elbette burada her bir oyuncu farklı bir motor çeşidini eline alabiliyor ve buradaki deneyimi kendine göre özelleştirilebiliyor. Bu tarz oyunlarda farklı motorların ve parçaların yer alması oyunculara farklı unsurları denettiren mekaniklerden bir kaç tanesi. Oyun içerisinde siz de kendinize göre bir motor seçebilir ve bu motor üzerinde ustalaşabilirsiniz.
 
Dinamik hava koşulları yarışın gidişatını etkileyecek
 
 

Oyunda ne kadar çok zorlanırsanız ve ne kadar çok zorlu mücadelelere girerseniz o kadar büyük ödüller kazanabilirsiniz. Elbette bu ödüllerle beraber yukarıda da bahsettiğim gibi çeşitli motorların sahibi olabilir ve bu güçlü motorlarla da yolunuza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Oyun içerisinde ilerlediğiniz ve yarıştınız müddetçe bir yandan diğer oyuncularla beraber uğraşmaya çalışacak diğer yandan ise pis koşulları ile beraber oyununuzu kontrol altına tutmaya çalışacaksınız. Her koşulda oyunu kazanmaya çalışacağınız bu yapım içerisinde havanın farklı farklı şekillere dönüşmesi de oyunculara zor anlar yaşatacak. Örneğin oyun içerisinde dinamik hava mekaniği ile beraber hava birden açıkken bir anda şiddetli yağmur nedeniyle yerlerin daha kaygan ve ıslak olduğunu görebilecek ve bu da pistteki durumunuza doğrudan etki edecek. Dolayısıyla oyun içerisinde yer alan bu dinamik hava mekaniği ile beraber havanın koşulları yarış durumunu oldukça etkileyecek ve sizin de bu duruma  önem göstermeniz gerekecek.

Dinamik hava koşulları ile beraber havanın gündüzken geceye dönmesini görebilecek ve bu kapsamda ise farklı farklı mekanlarda ve farklı atmosferlerde yarışlarınızı
deneyimleyebileceksiniz. Bunun yanı sıra yaptığınız yarışlar hava koşulları ile beraber daha da zorlaşıp daha da kolaylaşabilecek. Dinamik hava koşullarının dışında oyunda yine gece ve gündüz döngüsü bulunacak yani bir pistte sabah vakti yarışırken diğerinde ise havanın karanlık olduğunu ve gece olduğunu görebilecek ve bu kapsamda ışıklandırmalar altında yarışınızı deneyimlemeye başlayacaksınız. Geliştirilmiş fizik mekanikleri ile beraber karşımıza çıkmaya çalışan oyun içerisinde gerçek bir yarış deneyimi bizlere aktarılacak.
 
Kendi pistlerinizi oluşturup paylaşabileceksiniz 
 
 

Motor yarışlarını seven oyunculara hitap eden bu yapım içerisinde elbette kendinize ait bir garaj bulunacak ve bu garaj içerisinde de kendi motorlarını sergileyebileceksiniz. Kendi tasarım zevkinize göre yerleştirebileceğiniz bu motorları istediğiniz şekilde boyayabilecek ve tasarımlarına hatta yapıştırmalarına kadar siz müdahale edebileceksiniz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz tasarımları yapabilecek ve diğer oyuncularla beraber paylaşabileceksiniz. Bunun yanı sıra sadece dış görünüşte değil diğer taraftan ise yarış oluşturucu mekaniği ile beraber de çok sayıda senaryo oluşturabilecek ve bu senaryoları da diğer oyunculara karşı sunabileceksiniz. Dolayısıyla bu senaryo modu içerisinde kendi motorlarını seçebilecek ve pistleri burada belirleyebileceksiniz. Bunun dışında yine bu kapsamında kendi kurallarınızı belirleyebilecek ve kendi yarış deneyiminizi oyun içerisine aktarabileceksiniz.
 
 

Gerçekçi sürüş deneyimiyle ön plana çıkmaya hazırlanan RIDE 5, 24 Ağustos tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Yukarıda da bahsettiğim gibi oyun içerisinde gerçekçi bir sürüş deneyimi bizlere aktarılmak isteniyor ve bu gerçek yarış deneyimiyle beraber de kariyer moduna atılabiliyoruz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz yarış oyunlarından hoşlanıyorsanız ve serinin önceki oyunlarını da oynadıysanız karşılaştırma açısından bu oyuna da bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Eğer seri dışında bir oyuncuysanız ve ilk defa motor yarışlarına katılmak istiyorsanız da oyuna bir bakış atabilirsiniz.

Oyunun diğer taraftan ön siparişleri açık durumda ve dilerseniz 599 Türk lirasından standart sürümünü sipariş verebilir, özel sürümünü ise 899 Türk Lirasından satın alabilirsiniz.
 
Oyunun detaylarını aktaran video
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
RIDE 5 RIDE Milestone motosiklet yarış oyunu
Sea of Thieves'in 10. Sezonu Ekim Ayına Ertelendi Ağustos Ayında Çıkış Yapacak Tüm PC Oyunları: Tam Liste 2023

Philipp_Plein

28.7.2023 18:32:11

0
Çöp. Bu firma oyun yapmayı bilmiyor neyi yapsalar oynarken zevk almadım tam bir fizik ve grafik özürlüler. İşin vahim tarafı çok uzun yıllardır sadece yarış oyunu yapmalarına rağmen hala nasıl yarış oyunu yapılır öğrenemediler
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
RIDE 4
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız