Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PlayStation 4'ün 2.0 Sistem Güncellemesinin Detayları Belli Oldu

 
     Sony PlayStation 4'ün yeni güncelleme detayları gün yüzüne çıktı. 2.0 güncellemesi ile birlikte, PSN üzerinden oyuncular birbirlerini kontrol edebilecekler yani TeamViewer'a benzer bir sistem olacak. Mesela takıldığınız bir yer olursa, arkadaşınız evinden o bölümü uzaktan oynayarak geçebilecek. Ayrıca arkadaşında oyun yoksa bile co-op modunda davet edip oynayabileceksiniz.
 
     Bu güncelleme ile YouTube sistemi de geliyor. PS4'te bir oynanış videosu çekip, anında YouTube'da yayınlayabileceksiniz. Sony ilerleyen zamanlarda bu konuyla ilgili birçok özelliği sizlere duyuracak.
 
     Konu ile ilgili Sony'nin resmi PlayStation Blog üzerinden yayınlanan yazısının Türkçesini aşağıdan okuyabilirsiniz.

 
PlayStation Blog üzerinden yayınlanan resmi bilgi ise şu şekildedir:

     PlayStation 4 ile derin sosyal kabiliyeti olan "SHARE" butonunu gün yüzüne çıkarttığımızdan beri oyunculardan heyecanlı tepkiler alıyoruz. Oyuncular, PS4'e özel olan inFamous: Second Son ve Last Of Us: Remastered gibi oyunlarda Live From Playstation, interaktif yayın, SHAREfactory, What's New gibi özellikleri ile destansı oyunculuk anları paylaşımlarına odaklı bir kültür çerçevesinde buluştular.

     Haydi birlikte bir adım öteye gidelim. Haydi arkaya yaslanıp arkadaşlarımızın oynadığı oyunları seyretmek yerine, uzaktan oyunlarına girip harika deneyimleri gerçek zamanlı olarak birlikte yaşayalım. Bugün Gamescom'daki PlayStation basın konferansında, PS4 lansmanında verilen bir sözü daha gerçekleştiriyoruz ve bu sonbahar PlayStation 4'e gelecek olan Share Play'i size sunuyoruz.

     Share Play'i hayal etmenin en iyi yolu onu bir "sanal kanepe" olarak düşünmenizden geçiyor. PlayStation 4, Online bir co-op deneyimi sunacak ve arkadaşınızı oyununuza davet edecek yani o oyunun bir kopyasına sahip olmasalar bile böylelikle oynayabilecek. Bu türünün tek örneği olan özellik sayesinde, arkadaşlarınızla sanki aynı odadaymışsınız gibi oyun oynayabileceksiniz.
 
     Oyunlardan örnek vermemiz gerekirse; arkadaşınızı online olarak DRIVECLUB'daki klübünüzde oyunu oynaması için davet edebileceksiniz.

     Share Play ile bir arkadaşınıza yardım etmek için de oyunlara girebileceksiniz. Örneğin; oyunun bitiremediğiniz bir bölümü var ise arkadaşınızı kontrolü ele alması için davet edebiliyorsunuz. Kanepede oturan arkadaşınıza kumandayı vermişsiniz gibi sizin ekranınızda, arkadaşınız size zor zamanlar geçiren bölümü geçecek. Last Of Us: Remastered'da başaşağı tutunduğunuz bölümü geçemiyor musunuz? Bu özellikle biraz yardım alacaksınız.

     Share Play, bu sonbaharda gelmesi planlanan v2.00 sistem güncellemesi ile PS4'e gelecek. Bu güncelleme aynı zamanda E3 sahnesinde bahsettiğimiz,oyun görüntülerinizi yüklemeyi ve YouTube için uygulama desteğini de içeren yayınlama ve video paylaşma özelliklerini de ekleyecek. Son olarak ise What's New, friend-of-friend yani arkadaş yolu ile geliştirilmiş ve gerçek zamanlı aktivite haberleriyle yer alacak ve bu arkadaşlara ve son oynanan oyunların yayınlarına anında ulaşım imkanı sağlayacak. V2.00 güncellemesi geldiği zaman, gelecek olan diğer özellikler belirlendiği zaman sizlere haber vereceğiz.

    Her zaman sizden gelecek geri dönüşleri duymak istiyoruz ve Share Play'in PS4'e geldiği zaman sizi en çok heyecanlandıran özelliğini merak ediyoruz. Share Play ile co-op olarak ilk oynayacağınız oyunu da merak etmekteyiz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak PlayStation Blog sony playstation 4 ps4 playstation next gen
Valiant Hearts: The Great War, iOS için Duyuruldu Kingdom Hearts HD 2.5 Remix'ten Ekran Görüntüleri
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

bocekgrafik

13.8.2014 17:49:49

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Ya lutfen su medajlarimizi onaylayin nedir bu bilgi paylasiyoruz tartismiyoruz kimseye laf atmiyoruz ama onaylamiyorsunuz yayinlamiyorsunuz yeter artik lutfen. Lutfen bu bilgi paylasimi amacli mesajimi yayinlayin degerli bsc editorleri.
Bir dakikanı ayırıp üye ol, böyle sorunlar yaşama.

BSC Misafiri

13.8.2014 11:03:02

+1
Ya lutfen su medajlarimizi onaylayin nedir bu bilgi paylasiyoruz tartismiyoruz kimseye laf atmiyoruz ama onaylamiyorsunuz yayinlamiyorsunuz yeter artik lutfen. Xbox One@ Sana gelince benimde Xbox One konsolum var istersen vereyim ismimi ekle beraber oynariz share olay gibi hicbir ozellik Xbox One konsolunda yok. Kaldi ki 7200rpm sabit disk altim 750gb usb 3.0. Oyunlar xbox one icindeki sabit diskle hemen hemen ayni yukleme hizinda hatta bazen daha yavas yukluyor. Usb'den film izlemeye gelince benim xbox one hicbir filmi desteklemiyor usb'den farkli formatlar dahil denedim. Boyle bir destek geldide benim mi haberim yok cevap verirsen sevinirim. Yalan soylemenin alemi yok. Insanlari yanlis yonlendirmenin hic geregi yok. Ayip biraz utanmalisin bilen var bilmeyen. Hem ps4 hem xbox one hem wii u sahibiyim isteyenle hemen simdi nintendo id, psn ve xbox one isimlerimi paylasirim. Bilincli olun boyle Xbox One gibi fanatiklere kulak asmayin paraniza yazik arkadaslar bilmeden arastirmadan birsey satin almayin. Lutfen bu bilgi paylasimi amacli mesajimi yayinlayin degerli bsc editorleri.

Schevko

13.8.2014 10:02:00

0
Umarım şu uygulama ve oyun çökmelerini düzeltmişlerdir bu güncelleme ile. CE-34878-0 hatası çok can sıkmaya başladı. İnternette yaptığım araştırmada çok sık yaşanan bir durum olduğunu ve şikayetler üzerine Sony'nin açıklama yaparak sorun üzerinde çalışıldığını bildirdiğini biliyorum. Ama BSC'de bu sorunla ilgili bir haber dahi görmedim...

rambocuk

13.8.2014 09:34:02

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Xbox One

Bunların hepsi XO da var...
xo da yüksek performansta oyun oynatmaktan başka herşey var kimse bunu inkar etmiyor zaten :D

ulwi

13.8.2014 08:49:36

0
quote:

Orijinalden alıntı: Xbox One
alıntı:

Orijinalden alıntı: michael01

indirilen oyunu durdurma,oyunları harici diske yedekleme.usbden film oynatmadan gelmediği sürece gerisi önemsiz :S

Bunların hepsi XO da var...
Xbox One a gelecek Media Player destegide cok büyük bir yenilik bence, Mkv ve Lossless Music destegi . Major Nelson kendi blog un da paylasmis.

Project Scorpio

13.8.2014 08:02:26

-2
quote:

Orijinalden alıntı: michael01 indirilen oyunu durdurma,oyunları harici diske yedekleme.usbden film oynatmadan gelmediği sürece gerisi önemsiz :S
Bunların hepsi XO da var...

estefanik1

13.8.2014 01:01:13

0
Elbet bazı kısıtlamalar dahilinde olacaktır ama hoş görünüyor

veli@1144

13.8.2014 01:00:27

0
Co-op oynama çok hoşuma gitti benim bekliyorum

michael01

13.8.2014 00:33:27

-3
indirilen oyunu durdurma,oyunları harici diske yedekleme.usbden film oynatmadan gelmediği sürece gerisi önemsiz :S
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız