PlayStation 4'ün 2.0 Sistem Güncellemesinin Detayları Belli Oldu

Tayfun Kumaş

 
     Sony PlayStation 4'ün yeni güncelleme detayları gün yüzüne çıktı. 2.0 güncellemesi ile birlikte, PSN üzerinden oyuncular birbirlerini kontrol edebilecekler yani TeamViewer'a benzer bir sistem olacak. Mesela takıldığınız bir yer olursa, arkadaşınız evinden o bölümü uzaktan oynayarak geçebilecek. Ayrıca arkadaşında oyun yoksa bile co-op modunda davet edip oynayabileceksiniz.
 
     Bu güncelleme ile YouTube sistemi de geliyor. PS4'te bir oynanış videosu çekip, anında YouTube'da yayınlayabileceksiniz. Sony ilerleyen zamanlarda bu konuyla ilgili birçok özelliği sizlere duyuracak.
 
     Konu ile ilgili Sony'nin resmi PlayStation Blog üzerinden yayınlanan yazısının Türkçesini aşağıdan okuyabilirsiniz.

 
PlayStation Blog üzerinden yayınlanan resmi bilgi ise şu şekildedir:

     PlayStation 4 ile derin sosyal kabiliyeti olan "SHARE" butonunu gün yüzüne çıkarttığımızdan beri oyunculardan heyecanlı tepkiler alıyoruz. Oyuncular, PS4'e özel olan inFamous: Second Son ve Last Of Us: Remastered gibi oyunlarda Live From Playstation, interaktif yayın, SHAREfactory, What's New gibi özellikleri ile destansı oyunculuk anları paylaşımlarına odaklı bir kültür çerçevesinde buluştular.

     Haydi birlikte bir adım öteye gidelim. Haydi arkaya yaslanıp arkadaşlarımızın oynadığı oyunları seyretmek yerine, uzaktan oyunlarına girip harika deneyimleri gerçek zamanlı olarak birlikte yaşayalım. Bugün Gamescom'daki PlayStation basın konferansında, PS4 lansmanında verilen bir sözü daha gerçekleştiriyoruz ve bu sonbahar PlayStation 4'e gelecek olan Share Play'i size sunuyoruz.

     Share Play'i hayal etmenin en iyi yolu onu bir "sanal kanepe" olarak düşünmenizden geçiyor. PlayStation 4, Online bir co-op deneyimi sunacak ve arkadaşınızı oyununuza davet edecek yani o oyunun bir kopyasına sahip olmasalar bile böylelikle oynayabilecek. Bu türünün tek örneği olan özellik sayesinde, arkadaşlarınızla sanki aynı odadaymışsınız gibi oyun oynayabileceksiniz.
 
     Oyunlardan örnek vermemiz gerekirse; arkadaşınızı online olarak DRIVECLUB'daki klübünüzde oyunu oynaması için davet edebileceksiniz.

     Share Play ile bir arkadaşınıza yardım etmek için de oyunlara girebileceksiniz. Örneğin; oyunun bitiremediğiniz bir bölümü var ise arkadaşınızı kontrolü ele alması için davet edebiliyorsunuz. Kanepede oturan arkadaşınıza kumandayı vermişsiniz gibi sizin ekranınızda, arkadaşınız size zor zamanlar geçiren bölümü geçecek. Last Of Us: Remastered'da başaşağı tutunduğunuz bölümü geçemiyor musunuz? Bu özellikle biraz yardım alacaksınız.

     Share Play, bu sonbaharda gelmesi planlanan v2.00 sistem güncellemesi ile PS4'e gelecek. Bu güncelleme aynı zamanda E3 sahnesinde bahsettiğimiz,oyun görüntülerinizi yüklemeyi ve YouTube için uygulama desteğini de içeren yayınlama ve video paylaşma özelliklerini de ekleyecek. Son olarak ise What's New, friend-of-friend yani arkadaş yolu ile geliştirilmiş ve gerçek zamanlı aktivite haberleriyle yer alacak ve bu arkadaşlara ve son oynanan oyunların yayınlarına anında ulaşım imkanı sağlayacak. V2.00 güncellemesi geldiği zaman, gelecek olan diğer özellikler belirlendiği zaman sizlere haber vereceğiz.

    Her zaman sizden gelecek geri dönüşleri duymak istiyoruz ve Share Play'in PS4'e geldiği zaman sizi en çok heyecanlandıran özelliğini merak ediyoruz. Share Play ile co-op olarak ilk oynayacağınız oyunu da merak etmekteyiz.