Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nisan ayı içerisinde çıkış yapacak ancak tam günü belli olmayan PC oyunları: 2023

 
 
Nisan ayı içerisinde birçok PC oyunu bizleri bekliyor. Bu listede Nisan ayı içerisinde çıkması planlanan, Nisan'da çıkması kesin ancak günü belli olmayan ve çıkması muhtemel oyunlar yer alıyor. Öte yandan diğer listelerimize göz atabilirsiniz:
 
 
- Pull Stay (Nisan ayı içerisinde: aksiyon, dövüş)
 
 
 
Nito Souji tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan aksiyon, dövüş oyunu Pull Stay, Nisan ayı içerisinde çıkış yapmayı bekliyor. Mizahi unsurları bünyesinde barındıran bu kule savunma temalı aksiyon dövüş oyunu içerisinde farklı karakterlerle karşılaşacak, bunlara karşı gelmeye başlayacak ve çeşitli tuzaklar kurarak onları geliş noktasını engellemeye koyulacağız. Oyun içerisinde birçok insan karakter bulunacak ve insanlar dışında herhangi bir yaratık veya canavar olmayacak. Dolayısıyla bu konuda rahat olabilirsiniz. Oyun içerisinde kule savunma tarzı benimsenecek ancak tabii ki oyunda bir karakteri kontrol edecek, bu karakterle beraber kendi alanımızı - bölgemizi savunmaya koyulacağız.

Kule savunma mekaniklerine sahip dövüş aksiyon oyunu içerisinde istediğimiz gibi tuzaklar kurabilecek, bu tuzakların akabinde gidiş yoluna yaklaşan karakterleri yumruklayabilecek ve onları alt etmek için elimizden geleni yapabileceğiz. Oyunda yine farklı farklı tuzakları farklı yerlere yerleştirebilecek, yerleştirdiğimiz bu tuzaklarla beraber farklı meslek gruplarına sahip ve farklı tiplere sahip insanlara ortadan kaldırabileceğiz. Oyunda yine lazer tuzaklarından pasta fırlatma tuzaklarına kadar birçok farklı tuzak türü bulunacak, bunlarla beraber karşıdan gelen insanları engelleyecek ve çevre etmenlerini de bu oyun içerisinde kullanabileceğiz.
 
 

Yumruklarımızı ve tekmelerimizi de konuşturabildiğimiz bu oyun içerisinde yine yaka paça gelen karakterleri tutabilecek ve onları direkt olarak sağa sola doğru fırlatabileceğiz. Oyunda yine dövüş - aksiyon ögeleri bulunacak ve bu öğeler sayesinde istediğimiz gibi onları tokatlayabilecek ve yumruk atabileceğiz. Farklı farklı mizahi içeriklerin yer aldığı bu oyun içerisinde dilediğimiz gibi gelen karakterlerden hıncımızı alacak ve onları indirebileceğiz.

Oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre 15 farklı uzak türü bizleri bekliyor olacak. Bu tuzak türleri arasında diş macunu tareti, pasta fırlatma mekanizması, lazer mekaniği, karpuz fırlatma topu ve daha fazlası yer alacak. Bunları istediğiniz yere kurabilecek, bölgenize en iyi savunmak için ne yapmanız gerekiyorsa o yere doğru bunları konumlandırabileceksiniz. Bu yapım içerisinde yine kullanabileceğimiz bir karakter bulunacak ve bu karakterin kontrolünü bizzat yapabileceğiz. Dolayısıyla oyunda hem aksiyon dövüş içerisine bizzat girebilecek hem de sağa sola çeşitli tuzaklar kurarak karşıdan gelen karakterleri engellemeye çalışacağız.
 
 

Kule savunma mekanikleri ile karşımıza çıkacak olan bu yapım içerisinde aksiyon ve dövüş türü de birbirine harmanlanıyor. Birçok türün harmanlandığı bu oyunda yıkılabilen çevre unsurları da yer alıyor. Yıkılabilen çevre unsurları ile beraber oyun içerisinde gayet zevkli ve eğlenceli dakikalar geçirebiliyoruz. Bu unsurlar arasında örneğin komşuların evlerine gidip onların evlerini başlarına yıkabiliyor, her bir ev parçasını ve ev kısmını tamamen parçalayabiliyor ve ortalığa savrulduğunu görebiliyoruz. Evleri parçalamak ve onları yok etmek oldukça eğlenceli olarak karşımıza çıkıyor ve oyun içerisindeki bu mekanik de büyük oranda yer buluyor diyebilirim.

Oyun içerisinde tabii kaynakları bu şekilde toplayabiliyor ve komşuların evlerini yıkarak ve mekanlarını basarak bu şekilde kaynak toplama işine girebiliyoruz. Kaynak toplayarak elbette çeşitli tuzak türleri yapabiliyor ve tuzak türleri de kaynaklar aracılığıyla yapılabiliyor. Yani temel olarak kaynakları topluyoruz, kaynaklarla beraber yukarıda bahsettiğim 15 farklı tuzak türünden birini seçip kurabiliyor ve bu kaynakları da tuzak türlerine harcıyoruz diyebilirim. Tabii ki her tuzak türünü birkaç kez kurabilir ve istediğiniz gibi bu tuzakları da yerleştirebilirsiniz. Bu tamamen sizin stratejinize ve planınıza kalmış durumda.
 
 

Oyunda yine yıkılabilir çevre etmenleri oldukça fazla karşımıza çıkacak. Yukarıda bahsettiğim gibi komşuların evini yıkmak oldukça kolay olacak ve tek bir hamlede onların evlerini lego gibi yıkabileceğiz. Oyunda yumruk ve tekme atabilecek ve karakterimizi de doğrudan kontrol edebileceğiz. Oyun içerisinde yine bazı alanlarda süre sınırlamaları olacak ve bu süre sınırlamaları içerisinde toplayabildiğimiz kadar kaynak toplayabilecek ve en iyi şekilde bu süre sınırlı alanlarda verim elde etmeye çalışacağız. Hem kaynaklar toplayarak yukarıda bahsettiğim gibi tuzaklar kurabilecek ve hem de kendimizi geliştirmek için hamlelerde bulunabileceğiz.
 
Oyun içerisinde kontrolünü elimize aldığımız karakter, evden dışarı çıkmayan asosyal genç ve işsiz olarak karşımıza çıkıyor. Bu karakterle beraber farklı farklı olaylara dalış yapabiliyor ve asosyal olduğumuzdan dolayı farklı insanlar bizimle dalga geçiyor. Biz de bu insanlara karşı kendimize savunabiliyor ve onlara karşı çeşitli tuzaklar kurabiliyoruz. Oyununuzu aslında bundan ibaret yani oyunda kendimizi savunmamız ve etrafa çeşitli tuzaklar yerleştirmemiz bundan kaynaklı.

Farklı farklı oyun türünün birbirine harmanladığı bu yapım içerisinde farklı farklı bölgelerde bulunabiliyor, farklı odalara geçiş yapabiliyor ve kendi odamızı aslında düşmanlara karşı savunabiliyoruz. Karşımıza farklı tarzda ve mesleklerde çeşitli insanlar çıkabiliyor, bu insanlara karşı kendi öfkemizi gösterebiliyor ve onları ellerimizin arasına alabiliyoruz. Ellerimizin arasına aldığımız insanları bir güzel pataklayarak onları sağa sola doğru savurabiliyor, onlara çeşitli tuzaklar kurabiliyor ve onları bir çok şekilde alt edebiliyoruz. Oyununuz tamamen bundan oluşuyor. Onlara karşı kendimizi savunmak, onları alt etmek ve onları çeşitli tuzakların üzerine çekerek ortadan kaldırmak.
 
 

Oyun içerisinde elbette kule savunma mekaniğinin bulunması, korunan yere ulaşıldığı zaman o oyunun bittiği an anlamına geliyor. Yani bir karakter bizim odamıza veya mekanımıza doğru ulaştığı zaman ne yazık ki o oyunda başarısız olmuşuz demektir. Dolayısıyla oyundaki tuzakları iyi yerleştirmek, sağa sola doğru iyice bunları yerleştirmek çok önem arz ediyor. Tabii bu kapsamda siz de kendi kafanızda çeşitli planlamalar yapabilir ve stratejiler uygulayabilirsiniz. Buradaki tuzakları yerleştirmek ve onların nasıl işleyeceğini görmek tamamen sizin işiniz.

Oyun içerisinde yine karakterimizle beraber farklı farklı kostümler giyebiliyor ve bu kostümlerle beraber yeni öğelerin kilidini de açabiliyoruz. Yine kaynak topladığımız esnada çeşitli nesneler de toplayabiliyor ve farklı silah türlerini de elimize alabiliyor ve bunları karşımıza gelen insanlara karşı kullanabiliyoruz. Yine Elimize bir ışın kılıcı alabilir, bu ışın kılıcı ile beraber sağa sola doğru savurabilir ve karşımıza gelen düşman karakterleri bu ışın kılıcıyla beraber ortadan kaldırabiliriz. Hatta oyun içerisinde tek bir düşmana değil de birden fazla düşmana doğru odaklanabilir ve üç dört kişiyi aynı anda ortada kaldırabilir ve sağa sola doğru savrulduğunu görebiliriz.
 
 

Oyun içerisinde kendimize ait bir alanı savunuyor ve alana giriş yapan tüm düşmanları ortadan kaldırmamız gerekiyor. Dolayısıyla kule savunma mekaniğinin yer aldığı bu oyunda bir alanı savunmak, çeşitli puanlar kazanmak ve kaynaklar toplamak çok önemli.

Kule savunma aksiyon ve dövüş oyununun Nisan ayı içerisinde çıkış yapması bekleniyor ancak hangi gün olduğu tam olarak belli değil. Birçok kaynakta oyunun Nisan ayı içerisinde çıkış yapacağı belirtiliyor. Elbette bu süre zarfında oyun ertelenebilir veya başka bir zaman dilimine alınabilir. Fakat biz yine de bu oyunu Nisan içerisinde bekliyoruz. Oyunu öte yandan isterseniz Steam sayfasından istek listenize ekleyebilirsiniz.
 
- The Patriotic War (Nisan ayı içerisinde: strateji, savaş, nişancı)
 
 
 
Tracer Studio tarafından geliştirilen ve INDIECN tarafından yayınlanacak olan strateji, savaş, nişancı oyunu The Patriotic War, Nisan ayı içerisinde çıkış yapacak oyunlar arasında yer alıyor. Üstten görünümlü savaş odaklı strateji oyunu içerisinde tanklarımızı yanımıza alıp ordumuzla beraber ilerleyecek ve düşman üslerine doğru bir saldırı gerçekleştirebileceğiz. Oyun içerisinde bir savaş ortamı bizlere aktarılacak ve bu savaş ortamı içerisinde sağdan soldan patlamalar, silah sesleri, bomba sesleri ve daha fazlasını duyabilecek ve deneyimleyebileceğiz. Oyunda yine renkli bir sanat dili benimsenecek ve bu sanat stili daha çok pastel boya şeklinde karşımıza çıkacak. Bu anlamda gerçekçilik konusunda iyi bir deneyim sunmayan yapım, grafik tarzına takılmayan oyuncular için gayet ideal bir deneyim sunabilir.

Oyun içerisinde kendi ülkemiz - bölgemiz işgal edilecek, bu işgale karşı bizde bir dur demek için bu oyunda büyük mücadelelere atılmaya çalışacağız. Oyunda yine kendi birliklerimizi ve ordularımızı toplayabilecek, askerlerimizi çağırabilecek ve istediğimiz gibi bu orduyu yönetebileceğiz. Oyun içerisinde yine komuta bizim elimizde olacak ve istersek havadan istersek karadan doğrudan saldırırlar gerçekleştirebilecek ve düşmanları ve düşman ordularını ortadan kaldırmaya çalışacağız. Oyunda yine farklı dövüş ve farklı savaş koşulları bulunacak ve bu savaş koşulları da bölgeye göre değişkenlik gösterecek.
 
 

Oyunda farklı düşman bölgelerine doğru ilerleyecek ve bu düşman bölgelerinin farklı zorlukları ve yapısı olacak. Düşmanlar sağa sola doğru yayılmış vaziyette karşımıza çıkacak ve biz de bunları top atışı ile beraber rahatsız etmeye başlayacağız. Oyun içerisinde yine tanklar, tüfekler hava araçları, siperler ve daha fazlası yer alacak, onları kullanmak ve kendi kafamızdaki stratejiyi kurmak tamamen bizim işimiz olacak. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi çizgi film tarzı grafikler ve daha çok pastel boya tarzında grafikler yer alacak. Bu sanat stili ile beraber kendimizi çizgi film izliyormuş gibi bulabilecek ve renkli sanal stili tadını çıkartabileceğiz.

Birliklerimizi toplayabileceğimiz ve düşman bölgelerine doğru adım atabileceğimiz bu yapım içerisinde doğrudan hücum edebilecek, sağdan soldan ilerleyebilecek ve kendi stratejimizi bu oyun içerisinde adapte edebileceğiz. Oyunda kendimize ait bir savaş kampını dediğimiz gibi yönetebilecek, askerlerin konumlandırılmasını sağlayabilecek ve tüm operasyonu bizzat kontrol edebileceğiz. Oyunda keskin nişancı olabilecek, nişan aldığımız esnada düşmanları vurmak için hamle de bulunabilecek ve düşmanlara tek atabileceğiz.
 
 

Oyun içerisinde bir karakterle beraber ilerleyebilecek, bu karakteri dilersek tankın içerisine koyabilecek dilersek de büyük top içerisine dahil edebilecek veya bu karakterle beraber keskin nişancı rolüne bürünebileceğiz. Keskin nişancı olursak düşmanları uzaktan tek atışta ortadan kaldırabilecek ve alt edebilecek, bir tankın içerisine girersek tank atışları ile beraber düşmanları toplu bir şekilde ortadan kaldırabilecek ve düşman tanklarını da bu şekilde yok edebilecek. Diğer taraftan top atışları ile beraber de düşmanların üslerini başlarına yıkabileceğiz.

Farklı farklı savaş koşullarının yer aldığı bu yapım içerisinde elbette bölgeyi analiz etmek, düşman ordularının nerelerde konuşlandığını öğrenmek ve nerelerden geldiğini bulmak çok önem arz edecek. Çünkü geliş noktalarına göre bir hamle yapmak ve ona göre strateji oluşturmak strateji oyunlarında oldukça önem arz ediyor. Oyun içerisinde yine kullanabileceğimiz ve atılabileceğimiz farklı farklı modlar bulunuyor. Bu modlar arasında ana hikaye modu,  özel mod ve çevrimiçi mod yer alıyor. Ancak çevrimiçi mod daha sonra oyuna dahil edilecek yani oyunun çıkışı ile beraber bu çevrimiçi savaş modu ne yazık ki mevcut olmayacak. Bunun belli bir süre testi yapılacak ve daha sonra biz oyunculara sunulacak.
 
 

Oyun içerisinde yine kendi savaş kampımızı yönetebilecek, istediğimiz gibi elimize silah alabilecek ve öncü bir birlik olarak oyundaki rolümüzü üstlenebileceğiz. Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğim gibi keskin nişancı rolüne bürünebilecek, dilersek elimize makineli tüfek alabilecek, öncü birlik rolünde oynayabilecek ve düşmanların zayıf noktalarını tespit edebileceğiz. Yani oyun içerisinde birçok alanda hamle yapmak, planlar oluşturmak tamamen biz tarafından yapılacak. Dolayısıyla savaşın seyrini tamamen biz değiştirebileceğiz.
 
Savaş ortamını ve aksiyon frekanslarını yer aldığı bu yapıp içerisinde Biz de kendimize ait stratejileri Bu oyun içerisinde uygulayabilecek yoksa stratejileri de düzgün uygularsak düşmanlara karşı Galip ayrılabileceğiz toplayabilecek ekibimizi doğrudan kontrol edebilecek ve Düşmanların üzerine doğru yollayabileceğiniz Tabii ki Düşmanlar üzerine doğrudan yollamak Kötü bir fikir olacak çünkü onların nasıl yayıldığını ve nerelere  konuşlandıklarını bilmediğimizden  dolayı Gafil olarak avlanabiliriz Dolayısıyla bu kadına çok dikkat etmemiz gerekecek.
 
 

Üstten görünümlü bu strateji oyunu içerisinde farklı farklı savaş bölgelerine doğru adım atabilecek, farklı bölgelerde kendimize ait stratejiler oluşturabilecek ve bu bölgeleri iyice analiz etmemiz gerekecek. Oyunda yine farklı silahların kilidini açabileceğiz ve yeni ekipmanları da oyun içerisinde kullanabileceğiz. Tarihi savaşlara dayanan bu yapının içerisinde bizlere bir yandan savaş ortama aktarılırken diğer yandan ise arka planda bir hikaye anlatılacak diyebilirim.

Oyun içerisinde temel amacımız Avrupa kıtasını fethetmek ve kendi bölgemize savunmak olacak. Bu kapsamda kendimize ait bir savaş kampı kurabilecek, bu savaş kampında yer alanları yönlendirebilecek ve kontrol edebileceğiz. Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğim gibi elimizin altında tanklar, tüfekler ve keskin nişancı unsurları bulunacak. Bunları da kullanmak tamamen bizim işimiz olacak.
 
 

Oyun içerisinde karşımıza yine tanklar gelebilecek ve bu tankları alt etmek için onlara karşı bombalar atabilecek ve tankımıza atlayarak tank savaşlarına katılabileceğiz. Oyunda bombayı fırlattığımız bölgelerin yıkılabildiğini görebilecek, tankla beraber ağaçların üzerinden geçerek onları devirebilecek ve çevrenin yıkılabildiğini deneyimleyebileceğiz. Oyunda tank atışları ile ve top atışları ile beraber siperlerin ortadan kaldırıldığını ve patladığını da görebileceksiniz. Dolayısıyla top atışları oyun içerisinde çok önem arz edecek.

Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi üç farklı mod bulunacak. Ancak bunlar arasında yer alan çevrimiçi savaş modu daha sonra oyuna dahil edilecek. Oyunun zaten ilk modu yani senaryo modu bize temel hikayeyi anlatacak, ikinci mod (özel mod) içerisinde bizlere çeşitli eğlenceli operasyonlar sunulacak. Bu operasyonlar dahilinde birçok göreve katılabilecek ve bu görevleri de tamamlamaya çalışacağız. Diğer çevrimiçi mounda ise oyuncularla beraber veya çevreyle beraber kapışabilecek ve onları alt etmeye çalışabileceğiz.
 
 

Renkli sana stiline sahip bu strateji savaş oyunu içerisinde birçok özellik bizleri bekliyor olacak. Oyunun Nisan ayı içerisinde çıkması bekleniyor ancak hangi gün olduğu belli değil. Tabii oyunun çıkış tarihi ve günü de ertelenebilir. Öte yandan oyunun Steam sayfası şu anda açık durumda. Dilerseniz istekli listenize ekleyebilir ve oyun çıkış yaptığı gibi bir bildirim alabilir ve bu oyundan haberdar olabilirsiniz.
 
- MINDHACK (Nisan ayı içerisinde: görsel roman, hikaye, macera)
 
 

VODKAdemo tarafından geliştirilen ve VODKAdemo, room6 tarafından yayınlanacak olan görsel roman, hikaye, macera oyunu Mindhack, Nisan ayı içerisinde çıkış yapacak yapımlardan biri. Farklı yapısı ve mekanikleri ile karşımıza çıkış yapacak olan bu oyun içerisinde sürekli olarak farklı karakterlerle etkileşime geçecek ve bu etkileşime geçtiğimiz karakterlerle beraber hikayenin özünü öğrenebileceğiz. Oyun ilk etapta sadece Japonca - İngilizce dil desteğine sahip olacak daha sonra diğer dil destekleri de zamanla eklenecek. En azından geliştirici ekibin belirttiğine göre bu süreç bu şekilde işleyecek diyebilirim.

Mind-hack oyunu içerisinde bizlerin kötülerin nasıl bir yapıya sahip olduğunu, konuşmalarıyla birinin nasıl kötü olduğunu anlarız şeklinde bir tema işleniyor. Bu tema ile beraber sürekli olarak onlarla etkileşime geçiyor ve birçok sohbette bulunuyoruz. Bu sohbet esnasında bu kötülerin zihnini manipüle edebiliyor ve yapacağımız seçimlerle beraber hikayenin gidişatını değiştirebiliyoruz. Oyun içerisinde diğer insanların ve kötülerin zihinlerine girebiliyor, bir bilgisayar korsanı gibi hareketler sergileyebiliyor ve zihinsel yıkımın aslında bir nevi deneyimini burada yaşıyoruz diyebilirim.
 
 

Farklı bir yapıyı ve farklı bir temayı benimseyen bu oyun içerisinde karmaşık bir kontrol sistemi veya oynanış akışı yer almıyor. Dolayısıyla her oyuncuya hitap ediyor: kolay kontrolleri ve oyun stiline sahip bir şekilde karşımıza çıkmayı hedefliyor. Oyun içerisinde sürekli olarak farklı karakterler karşımıza çıkıyor ve bu karakterlerle beraber etkileşime geçebiliyoruz. Etkileşime geçtiğimiz bu karakterlerle beraber de samimi bir ortam yaratmaya çalışıyor ve diyaloglar aracılığıyla iki karakter arasındaki ilişkiyi ilerletebiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı diyaloglar karşımıza geliyor ve bu diyaloglar aracılığı çeşitli seçimler de yapabiliyoruz. Seçimler yaptığımız esnada da o karakter ile ilişkimizi aslında bir nevi bizim seçimlerimize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla bu oyun içerisinde her bir oyuncu farklı seçimler yapabiliyor ve farklı bir deneyim elde edebiliyor.

Görsel sanatı ilgi çekici bir şekilde karşımıza çıkış yapacak olan bu oyun içerisinde insanların zihnine girmenin yollarını arıyor, ister iyi ister kötü insanların zihnine girerek onların düşüncelerinde aslında bir nevi  hasar bırakmaya çalışıyoruz. Birçok karakterin zihinlerini hackleyebileceğimiz ve onların beyinlerine girip manipüle edeceğimiz bu görsel roman niteliğindeki macera içerisinde aslında onların beyinlerini ele geçirerek istediklerimizi yaptırmaya çalışıyoruz. Oyunu teması tamamen bunun üzerine kurulu diyebilirim. Oyuna yapacağım hamleler bu zihinleri kontrol etme, onları manipüle etme ve bir dizi göreve gerçekleştirme üzerine.
 
 

İnsanların zihinlerine kontrol edebileceğimiz ve zihinlerine hackleyebileceğimiz bu oyun içerisinde aslında temel amacımızı yukarıda da bahsettiğim gibi zihin kontrolü. Zihin kontrolü yaptığımız esnada onların beyinlerini tamamen ele geçirebiliyor ve ele geçirdiğimiz esnada da kişiliklerini tamamen yok edebiliyoruz. Kişiliklerini tekrardan yazma sistemi bu oyun içerisinde bulunuyor yani bir insan eğer kötü bir kişiliğe sahipse o kişiliği tamamen yok edebilir ve tamamen yeni bir sayfa açarak yepyeni bir kişiliği onun üzerine enjekte edebiliriz.

Bu yapım içerisinde sürekli olarak bir karakterle beraber tartışmalar ve diyaloglar içerisine girebiliyor, onların zihinlerine girmeye çalışıyor ve çeşitli açıklar yakalamaya çalışıyoruz. Sürekli olarak metinler üzerinden yürüdüğü için arka planda da bir takım değişiklikler meydana geliyor ve yapacağımız hamlelere veya konuşacağımız diyaloglara göre arka plandaki tema yapısı ve görsel değişkenlik gösteriyor. Distopik bir dünyada bulunduğumuz bu oyun içerisinde farklı farklı seçeneklerle beraber çevremizle etkileşime girebiliyor etkileşime girdiğimiz esnada çeşitli seçimlerle iki ayrı yöne doğru gidebiliyoruz.
 
 

Görsel roman niteliği olan bu oyun içerisinde biz oyunculara özel kolay bir kullanıcı arayüzü bulunuyor. Hem retro hissiyatı veren hem de bilim kurgu temasını bizlere yansıtan bu distopik renkli dünyada her bir oyuncu farklı farklı hikaye gidişatlarına sahip olabiliyor ve bu sayede her bir oyuncu farklı insanların zihinlerine girmeye çalışabiliyor. Oyun içerisinde farklı bir dünya bizleri bekliyor olacak. Dolayısıyla kötü insanları burada iyiye çevirebiliyoruz, zihinlerine girebiliyoruz, kişiliklerini yeniden yazabiliyoruz ve suçluları oyun içerisinde tekrardan toplama kazandırabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde sadece insan benzeri karakterler bulunmuyor farklı farklı dünyalara ait yaratıklar - canavarlar ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak. Oyunda farklı farklı kişilikler yer alıyor. Farklı karakterler ve görünümlerle karşımıza çıkacak olan bu kişiler tamamen manipüle edilmeyi bekliyor diyebilirim. Oyun içerisinde zaten yukarıda da bahsettiğim gibi temel amacımız onların zihinlerine girerek kötü düşünceleri ortadan kaldırmak ve bu kötü düşünceleri ortadan kaldırdıktan sonra kişiliklerini yeniden yazma olacak.
 
 

Oyun içerisinde bir de birinci şahıs kamera bakış açısı yer alıyor. Dolayısıyla oyunda sürekli olarak kendi ellerimizi görebiliyoruz. Sürekli olarak ellerimizin ön planda olması bizim birinci şahıs kamera bakış açısına sahip olduğunu bize gösteriyor. Oyundaki bu farklı yapı da bizlerin karşına çıkıyor diyebilirim.

Görsel roman niteliğinde yer alan bu oyun Nisan ayı içerisinde çıkış yapmayı bekliyor. Görsel romanının yanı sıra içerisinden macera - hikaye unsurlarını bulunuyor. Dilerseniz bu oyuna bir göz atabilir ve çıkış yaptığı gibi bir şans verebilirsiniz. Oyun sürekli olarak diyaloglar üzerinden ilerlediği için hem okuma alışkanlığınızın olması hem de sürekli olarak dikkatinizi oyuna vermeniz gerekiyor. Dolayısıyla sürekli olarak bir şeyler okumaktan sıkılan oyuncular bu yapım içerisinde ne yazık ki sıkılma şansı oldukça yüksek.
 
 

Farklı bir yapının işlendiği ve görsel roman niteliğinde yer alan oyun içerisinde kısaca toparlayacak olursam bir zihin manipüle etme simülasyonu bulunuyor. Bu simülasyon sayesinde kötü insanların zihinlerine girip onların kişiliklerini yeniden yazmaya çalışıyoruz. Elbette bu kolay olmayan bir süreç ve sürekli olarak onlarla beraber diyaloglara giriyor, onların zihinlerinde değişime yol açmak için doğru diyalogları seçmeye çalışıyor ve ona göre hamle yapmaya başlıyoruz. Tabii manipüle işlerine ilk olarak diyaloglarla beraber başlıyoruz ve bu süreç bizim seçimlerimizle beraber ilerliyor diyebilirim. Oyunda farklı karakterlerle tanışabiliyor ve bu karakterlerin zihinlerini hacklemeye çalışıyoruz. Yine hacklediğimiz zaman onların kişiliklerini tekrardan yazabiliyor ve onları topluma tekrardan kazandırabiliyoruz. Oyun aslında bu temel üzerine kuruluyor ve bunun üzerine hamleler yapmaya çalışıyoruz. Oyunda sürekli olarak diyalog seçme ekranı bizlerin karşımıza çıkartıyor ve sürekli olarak bu işle meşgul oluyoruz diyebilirim.
 
 

Oyunun sanat stiline ve grafiklerine bakacak olursak: sanat stili daha çok karanlık bir yapıya sahip ve renkler biraz daha soluk gözüküyor ancak yer yer bu renkler biraz daha ışıltılı bir şekilde karşımıza çıkabiliyor. Daha çok kahverengi - gri tonların benimsendiği bu oyun içerisinde farklı bölgelere ilerleyebiliyor, arka planın değiştiğini görebiliyor ve farklı kişiliklerin içerisine girebiliyoruz. Karşımıza çıkan diyaloglar arasından seçim yaparak hikayenin gidişatına etki edebiliyor ve karşımızdaki karakterin zihnini açmaya çalışıyoruz.
 
 

Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve bir demo sürümü bulunuyor. nBu demo sürümünü dilerseniz istediğiniz zaman indirebilir ve oyunun  bir kısmını deneyimleyebilirsiniz. Oyunun ilk kısımlarını sonra deneyimledikten sonra satın alıp almayacağınıza bu demo sürüm sayesinde karar verebilirsiniz. Eğer bu demo sürümünü sevdiyseniz oyunu istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün mail adresinize biri bildirim alabilirsiniz. Böylece oyunun çıktığından haberdar olabilirsiniz.

- Occupy Mars: The Game (Nisan ayı içerisinde: hayatta kalma, kaynak yönetimi, uzay)
 
 

Pyramid Games tarafından geliştirilen ve Pyramid Games, PlayWay S.A. tarafından yayınlanacak olan hayatta kalma, kaynak yönetimi, uzay oyunu Occupy Mars: The Game, Nisan ayı içerisinde çıkış yapmayı bekliyor. Bu üs kurma oyunu içerisinde birinci şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor. Bu kamera bakış açısıyla beraber kendi bölgemizi ve üssümüzü kurabiliyor, bu üssü dilediğimiz gibi inşa edebiliyor, çevreden kaynakları toplayabiliyor ve kendi yaşam biçimimizi geliştirebiliyoruz. Oyun içerisinde yine uzay temalı bir yapı bizleri bekliyor ve çok detaylı bir içeriğin bizlere sunulması hedefleniyor.

Erken erişim olarak çıkış yapacak olan bu yapım içerisinde öncelikle oyuncuların geri bildirimleri önemsenecek. Geliştirici ekip de bu konuda geri bildirimlerin önemseneceğini ve hataların düzeltileceğini belirtiyor. Erken erişim sürecinin ne kadar süreceği belirtilmiyor. Dolayısıyla tam sürüme ne zaman çıkış yapar şu an için bilemiyoruz. Ekipten bu konu hakkında açıklama bekleniyor. Oyun içerisinde yine erken erişim sürümü boyunca çeşitli hatalar ve sıkıntılar olabilir dolayısıyla bunları ekibe geri bildirmekten çekinmeyin. Erken erişim sürümünden dolayı da oyunun düşük fiyattan çıkış yapacağını düşünüyoruz.
 
 
 
Kaynak yönetiminin yer aldığı ve kendimize ait bir bölgeyi inşa edebileceğimiz bu yapım içerisinde öncelikle çevreyi keşfedecek, çevreyi keşfederken yeni kaynaklar toplayacak ve yeni kaynakların kilidini açabileceğiz. Oyun içerisinde ne kadar çok kaynak toplarsak o kadar çok kendi üssümüzü genişletebilecek ve yeni yapıların kurulmasını sağlayabileceğiz. Mars'ta nasıl hayatta kalınır temalı bu yapım içerisinde yine etraftan sular bulmaya çalışacak yani oyunda su çıkartmaya çalışacağız diğer yandan ise oksijenimizi stabil olarak tutmaya çalışacak, bitkiler yetiştirebilecek çevreye yaşanabilecek alanlar kurabilecek ve başka bölgelere doğru adım atabileceğiz.

Oyun içerisinde açık bir dünya bizleri bekliyor olacak dolayısıyla bu bölgenin ve gezegenin keşfini tamamen biz yapacağız. Oyun içerisinde bir üs inşa etme oyununda ne arıyorsanız bu yapım içerisinde de bu öğeler yer alacak yani oyunda etrafı keşfedecek, kaynaklar yağmalayacak ve toplayacak, yeni yapılar inşa edecek, bunları İstediğiniz yere kurabilecek ve kendinize bir yaşam alanı belirleyebileceğiz. Oyunda yine bozulan parçaları ve mekanikleri tekrardan tamir edebilecek, yeni parçalar temin edebilecek ve daha fazlasını yapabileceğiz.
 
 

Yeni bölgeleri keşfedebileceğimiz ve madencilik yapabileceğimiz bu oyun içerisinde yine oksijen çok önemli dolayısıyla oksijen tankları üretmek ve bunların yapımına tek tek el atmak bizim işimiz olacak. Oyun içerisinde yine gittiğimiz bölgelerden gelen kaynakları kendi üssümüze toplayabilecek ve bu oyunu istersek tek başımıza istersek arkadaşlarımıza beraber oynayabileceğiz. Bu tarz oyunlar sizin de bildiğiniz üzere arkadaşlarla beraber oynaması daha zevkli ve daha eğlenceli oluyor dolayısıyla arkadaşları bu oyuna toplamak ve oyun  içerisinde beraber hem hayatta kalmaya çalışmak hem de başka bölgeleri beraber keşfetmek çok daha zevkli olacaktır. Dolayısıyla bu oyunu çevrimiçi eşli olarak oynamanızı tavsiye ediyorum.

Kendi yaşam alanımızı kuracağımız ve bu yaşam alanını daha da genişletmeye çalışabileceğimiz bu yapım içerisinde çok çeşitli unsurlar bulunuyor. Oyun içerisinde yine kurabileceğimiz seralar, jeneratörler, tanklar ve daha fazlası yer alıyor. Parçalarla beraber çok farklı yapılar inşa edebiliyor ve bunlarla beraber kendi avantajımıza uygun çeşitli yapılar kurabiliyoruz. Oyun içerisinde yine birçok cihaz arızalanabiliyor dolayısıyla bu arızayı bizim kendi elimizle beraber gidermemiz gerekiyor. Oyun içerisinde tamir etme mekaniği bulunuyor, bu tamir etme mekaniği sayesinde oyunda bozuk parçaları düzeltebiliyor ve bozuk parçaları yerine yenisini takabiliyoruz. Dolayısıyla bu da oyunun ince detaylarından biri olarak karşımıza çıkıyor.
 
 

Yaşam alanını kurabileceğimiz ve bu yaşam alanında çeşitli araçlarla ve yeni yapılarla beraber etrafı keşfedebileceğimiz bu yapım içerisinde hem montajlama yapabilecek hem parçalama yapabilecek hem de ölçüm aletleriyle bazı işler yapmaya çalışacağız. Oyun içerisinde birçok detaylı içerik bizleri bekliyor olacak yani her parçanın her detayına bakabiliyor, buradaki bozuk parçaları çıkartabiliyor ve yerine yenisini takabiliyoruz. Dolayısıyla tahmin etme mekaniği Bu oyun içerisinde çok önemli arz ediyor.

Dinamik hava mekaniği

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi açık bir dünya bizleri bekliyor. Dolayısıyla açık dünyada her bölgeyi keşfetmek oldukça önemli çünkü burada yeni kaynaklar ve yeni parçalar bulabiliyor ve bunlar da kendi mekanımıza götürebiliyoruz. Oyun içerisinde yine dinamik hava mekaniği bulunuyor. Bu mekanik sayesinde gece ve gündüz döngülerini oldukça net bir şekilde görebiliyoruz yani yola çıktığımız zaman eğer akşam üzerine denk geldiysek havanın karardığını ve artık atmosferin siyaha büründüğünü görebiliyor ve daha sonra gece sona erdiğinde ise gündüz ışıkları ile beraber atmosferin nasıl şekillendiğini deneyimleyebiliyoruz. Bunun dışında gece gündüz döngüsüyle beraber hava ısınabiliyor veya soğuyabiliyor. Dolayısıyla bu konulara ve çevresel etmenleri oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Bu da oyun deneyimimizi etkileyen unsurlardan birkaçı olarak karşımıza çıkıyor.
 
 

Gece gündüz döngüsünü bulunduğu bu oyun içerisinde yine hayatta kalmak için elimizden geleni yapıyoruz, hayatta kalmaya çalıştığımız bu oyun içerisinde gece gündüz döngüsü haricinde dinamik hava koşulları da yer alıyor. Bu hava koşulları ile beraber etrafın tozlarla kaplandığını ve toz fırtınalarının bizlere doğru geldiğini görebiliyor bunun yanı sıra şimşeklerle beraber etrafın daha da tehlikeli olduğunu deneyimleyebiliyoruz.

Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi farklı bölgelere ilerleyebiliyor ve buraları keşfedebiliyoruz ancak buraları yürüyerek değil de aracımızla beraber keşfetmeye çalışıyoruz. Çünkü yürüyerek oldukça vakit harcanıyor dolayısıyla bir aracın olması şart. Bu araçla beraber farklı bölgelere hızlı bir şekilde ilerliyor, gezginin birçok bölgesine adım atabiliyor ve buraların keşfini tamamlayabiliyoruz. Oyun içerisinde elbette elimizde bulunan bu aracı geliştirebiliyor, çeşitli parçalarını değiştirebiliyor ve daha da stabil hale getirebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bulunan bu aracı dilediğimiz gibi kullanabiliyor ve yeni parçalar takabiliyoruz.
 
 

Birçok detaylı içeriği bünyesinde bulunduran bu hayatta kalma üs inşa etme oyunu içerisinde yapacağımız oldukça fazla şey bulunuyor. Dolayısıyla bu oyunu hem tek oyuncu hem de çevrimiçi eşli olarak  oynayabiliyorsunuz ancak yukarıda da bahsettiğim gibi bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak çok daha güzel bir deneyimi bizlere sunuyor. Siz de bu tarz hayatta kalma ve kendi bölgenizi inşa etme oyunlarından hoşlanıyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun Nisan ayı içerisinde çıkış yapmayı planlıyor ancak tam olarak hangi gün geleceği belirtilmiyor. Dolayısıyla Nisan ayı içerisinde bekliyoruz zaten Steam sayfasında da Nisan 2023 ibaresi yer alıyor.
 
 

Oyunun ne zaman çıkacağını bilmediğimizden dolayı Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün mail adresimize bir bildirim alabilirsiniz. Böylece oyunun çıktığından haberdar olabilirsiniz. Bu da size kolaylık sağlamış olur. Oyun yukarıda da bahsettiğim gibi erken erişim sürümü olarak çıkış yapacak. Bunun yanı sıra Türkçe dil desteğine sahip olacak. Erken erişim olmasından dolayı oyunun fiyatını çok yukarılarda bir şey beklemiyoruz ve eğer ilginiz varsa oyuna satın almanızı tavsiye ediyorum.

- Homestead Arcana (Nisan ayı içerisinde: çiftçilik simülasyonu, macera, rol yapma)
 
 

Serenity Forge tarafından geliştirilen ve Skybound Games tarafından yayınlanacak olan çiftçilik simülasyonu, macera, rol yapma oyunu Homestead Arcana, Nisan ayı içerisinde geliyor. Renkli ve ilgi çekici sanat stili ile beraber karşımıza çıkacak olan bu simülasyon rol yapma oyunu içerisinde sıfırdan kendi çiftliğimizi inşa edecek, bu çiftliğimizi geliştirecek ve kendimize ait küçük bir yaşam alanı inşa edeceğiz. Oyun içerisinde yine çiftçilik simülasyonu oldukça önem arz edecek. Dolayısıyla bu konunun üzerine detaylı bir şekilde gidilmiş durumda. Oyunda yine yeni bitkiler keşfedebilecek, toprağı tekrardan verimli hale getirebilecek ve sürekli olarak bahçemizi büyütmeye çalışacağız ve yeni bitkilerin kilidini açmaya başlayacağız.

Oyun içerisinde bir cadı olarak rol alacak ve bir kadın karakteri kontrol edeceğiz. Oyun içerisinde yine arka planda bizlere bir hikaye anlatılacak ve bu hikaye kapsamda çeşitli görevleri üstlenecek ve bu görevleri yapmaya başlayacağız. Oyunda yine kendimize ait çeşitli yeteneklerimiz ve becerilerimiz bulunacak. Bu becerilerimize de zamanı geldiğinde doğru bir şekilde kullanmaya başlayacağız. Oyunda yine toprağı iyileştirmek, bitkileri daha hızlı bir şekilde büyütmek ve doğanın gücünden faydalanmak için elimizde çeşitli büyüler ve beceriler yer alacak. Bunları da kullanıma tamamen bize ait olacak.
 
 

Bir cadı olarak geri aldığımız bu yapım içerisinde elbette büyüler de önemli bir konu. Dolayısıyla oyun içerisinde kullanabileceğimiz çeşitli büyüler yer alacak ve bu büyüleri de zamanla geliştirecek ve daha da güçlendirebileceğiz. Oyundaki tabii ki bu büyüleri bir aksiyon içerisinde değil bitkileri iyileştirmede ve doğanın gücünden faydalanmada kullanacağız. Oyun içerisinde yer aldığımız bu süreç boyunca başka bölgelere doğru yol alabilecek ve bu bölgeleri de keşfetmeye başlayacağız yani oyun içerisinde bir de keşif unsurları ön plana çıkacak.

Bahçeyi ekebileceğimiz ve çiftçi olabileceğimiz bu yapımı içerisinde hem büyülerimizi güçlendirmek hem kendimize ait büyük bir tarım alanı yaratmak hem de hikayenin bizlere sunulduğu kadarını deneyimlemek temel amacımız olacak. Oyun içerisinde yine karşılaşabileceğimiz ve etkileşime geçebileceğimiz çeşitli karakterler bulunacak. Bu karakterlerden bir takım görevler alabilecek ve bu görevleri yerine getirebileceğiz. Görevleri yerine getirdiğimiz takdirde çeşitli ödüllere sahip olabilecek ve hem kendimize hem de büyülerimizi bu şekilde geliştirebileceğiz.
 
 

Oyun içerisinde farklı farklı bitkiler yer alacak. Bu bitki türlerinin kilidini açmak, kendimizi geliştirmek ve yeni yerler keşfetmek gerekecek. Oyunda tabii ki arka planda bizlere büyük bir sırrın olduğunu ve gizemlerin çözülmesi gerektiği vurgulanacak. Biz de bu sırları açığa çıkarmak için çeşitli bölgeler araştıracak, etrafı keşfetmeye çalışacak ve yeni yerlere bakmaya başlayacağız. Tabii bu esnada yine gizemleri ortaya çıkarmak için çeşitli karakterlerle diyaloglara girebilecek, onlardan bir takım direktifler alabilecek ve tekrardan yolunuza bakmaya başlayacağız.

Kendi çiftliğimizi yaratabileceğimiz ve inşa edebileceğimiz bu yapım içerisinde sürekli olarak büyüyen bir çiftliği kontrol edecek ve bu kapsamda çeşitli maceralara atılabileceğiz. Bir yandan açık atmosferiyle ve ilgi çekici manzaralarıyla karşımıza çıkan yapımda toprakla beraber bir bütün olmak ve doğanın gücünden yararlanmak tamamen bizim işimiz olacak. Yapacağımız hamlelerle çiftliğimizi daha da büyütmenin yollarını arayabileceğimiz bu yapım içerisinde birçok farklı bölge bulunacak ve bu bölgelere doğru adım atabileceğiz. Oyun içerisinde her bölgenin aslında kendi aurası ve atmosferi yer alacak. Bu atmosferleri keşfetmek ve doğanın farklı güçlerini ortaya çıkarmak gerçekten de merak uyandırıcı bir yapının göstergesi.
 
 

Oyun içerisinde geniş bir bölgede bulunacak, bu bölgenin çeşitli gizemlerini açığa çıkarmaya çalışacak, etraftı özgürce dolaşabilecek ve bu gizemleri açığa çıkararak ortada neler olup bittiğini öğrenebileceğiz. Oyun içerisinde bir yandan merak uyandıran bir sistem yer alacak. Bu merak uyandırma hissiyatını oyun içerisinde ne kadar hissedebileceğiz onu tabii ki oyun çıktığı zaman göreceğiz. Dolayısıyla bu merak hissi eğer güzel bir hikayeye yedirilirse gayet iyi bir deneyimin bizleri beklediğini söyleyebilirim. Ancak tabii ki geniş bir alanın çok boş olması ve bu merak unsurlarının da arka planı boş olması biz oyuncular tarafından sevilmeyen özellikler olacaktır. Dolayısıyla bu duruma geliştirici ekiplerin çok dikkat etmesi gerekiyor yani vadettiklerini verdikleri sürece herhangi bir sorun yok diyebiliriz.

Oyun içerisinde elbette yukarıda da bahsettiğim gibi temel amacımız kendi çiftliğimizi geliştirmek olacak. Bu çiftliğimizi geliştirmek için tabii ki çeşitli görevler elde edebilecek, etrafı keşfedebilecek ve yeni bitki türlerinin kilidini açabileceğiz. Oyun içerisinde yeni bitki türlerinin kilidini açmak için etrafı keşfetmemiz ve yeni tohumlar elde etmemiz lazım. Bu yeni tohumların akabinde yeni tarifler açarak daha farklı içeriklere erişmek gerekiyor ve bunun dışında da etrafı keşfederek yeni tarifler ve bilgilerle beraber çiftliğimize büyütmemiz lazım.
 
 

Büyü yapmak için doğanın gücünden faydalanabileceğimiz bu yapım içerisinde hem simülasyon hem de rol yapma macera unsurları yer alıyor. Bu unsurların birleştiği ve birçok içeriğin yer aldığı bu yapım içerisinde renkli ve ilgi çekici bir atmosfer bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde belli bir bölge bizlere sunulacak ve bu bölgeyi keşfetmek, bölgenin gizemlerinin ortaya çıkarmak ve bu bölgedeki görevleri yerine getirmek tamamen bizim işimiz olacak. Oyun içerisinde bir kadın karakteri kontrol edecek ve bu kadın karakterin bir cadı olduğunu göreceğiz. Bu karakterle beraber çeşitli büyüler yapabilecek, doğanın gücünden yararlanarak yaptığımız büyüler sayesinde bitkilerimizi daha hızlı bir şekilde büyütebilecek, bitkileri en verimli şekilde kullanabilecek ve yeni bitki türlerinin kilidini açabileceğiz.

Yeni bitki türlerinin kilidini açmakla beraber çiftliğimizi daha da genişletebilecek, etrafa daha çok yayılabilecek ve kendi yaşam alanımızı daha da büyütebileceğiz. Oyun içerisinde yine karşılaşabileceğimiz ve etkileşime geçebileceğim hatta bunlarla diyaloğa girebileceğimiz çeşitli karakterler bulunacak. Sağda solda görebileceğimiz bu karakterlerle beraber onlarla ikili ilişkilere girebilecek, onlardan etraf hakkında bilgi alabilecek ve ne yapmamız gerektiği konusunda çeşitli ipuçları elde edebileceğiz. Bu ipuçları ile beraber tabii ki ne yapmamız gerektiği hakkında bilgi edinebilecek ve oyun içerisinde bu bilgiler dahilinde yer alabileceğiz.
 
 

Şu anda bu yapımın tam olarak çıkış günü belli değil ancak Nisan ayı içerisinde çıkış yapmasını bekliyoruz. Gerek kaynaklar gerekse raporlar Nisan ayı içerisinde çıkış yapacağını gösteriyor. Oyunu bu yüzden Nisan ayı içerisinde çıkış yapması beklenenler listesine dahil ediyorum.
 
 
 
Oyunu yakın takibe şu anda alabilirsiniz. Oyunun ayrıca şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz çıkış günleri belli olmayan oyunları istek listenize almanız çok daha önem arz ediyor. Çünkü hangi gün çıkış yapacağını bilmediğimiz için ve her gün her gün oyunun çıkış yapıp yapmadığına bakamayacağımız için istek listesini almak bizlere kolaylık sağlayabiliyor.

- Untamed Tactics (Nisan ayı içerisinde: sıra tabanlı, taktik, rol yapma, aksiyon)
 
 

Grumpy Owl Games tarafından geliştirilen ve Ravenage Games tarafından yayınlanacak olan sıra tabanlı, taktik, rol yapma, aksiyon oyunu Untamed Tactics, Nisan ayı içerisinde çıkış yapması beklenen yapımlardan biri. Renkli karakterlerin ve grafik stilinin yer aldığı bu strateji tabanlı taktiksel rol yapma oyunu içerisinde kendi ekibimizi kurabilecek ve bu ekiple beraber bu dünya içerisinde yer alan tehditleri ortadan kaldırabileceğiz. Oyun içerisinde farklı farklı bölgeler bulunacak, bu bölgelerden yeni karakterleri ekibimize dahil edebilecek, çevreden farklı arkadaşlar bulabilecek ve çeşitli stratejik kararlar verebileceğiz. Oyun içerisinde hikaye odaklı bir yapı benimsendiğimden dolayı hem arka planda bir hikaye anlatılacak hem de bu sıra tabanlı strateji oyunu içerisinde kendi hamlelerimizi planlı bir şekilde yapmaya başlayacağız.

Bir yandan mücadele içerisinde kendimizi bulabileceğimiz ve diğer yandan ise renkli karakterlerle tanışabileceğimiz bu yapım içerisinde sıra tabanlı bir aksiyon sistemi yer alacak. Sizin de bildiğiniz gibi sıra tabanlı savaş sistemi sıra sıra hamle yapmaktan ibaret olarak karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde her bir takım üyesi bir hamle yapabiliyor ve bu hamle sonrasında ise sıra karşı tarafa veya diğer karaktere geçiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca hamlelerimizi çok iyi düşünmeli ve ona göre planlama yapmanız gerekiyor.
 
 

Stratejik kararlar alabileceğimiz ve çeşitli mücadelelere atılabileceğimiz bu oyun içerisinde birçok karakter yer alıyor ve bu karakterlerin kilidini açabiliyoruz. Oyun içerisinde bir ekip kurabiliyor, bu ekibi geliştirebiliyor ve yeni karakterleri bu ekibe dahil edebiliyoruz. Oyun içerisinde karşılaşabileceğimiz çeşitli atmosferler ve bölgeler bulunuyor. Bu bölgelere ilerleyip buraları keşfedebiliyoruz. Oyun içerisinde yine diyaloglara girebileceğimiz ve onlardan çeşitli görevler elde edebileceğimiz birçok karakter yer alıyor. Bu karakterlerle beraber de oyunun bizlere sunduğu hikayeyi deneyimleyebiliyor.

Oyun içerisinde prosedürel bir dünya yer alıyor yani bu prosedürel dünyadan kastım her olayın rastgele olarak başlaması ve bitmesi. Oyun içerisinde  bu yapıdan dolayı her bir oyuncu farklı deneyim elde edebiliyor ve her bir başlangıçta ise farklı bir mücadele içerisinde girebiliyor. Yani her bir oyuna başladığımız zaman bir karakterin veya bulduğumuz bir ekip üyesinin yeri değişkenlik gösterebiliyor ve bu değişkenliklerle beraber yaptığımız görevlerin içeriği farklılık gösterebiliyor. Dolayısıyla oyunda yapacağımız ve kazanabileceğimiz alanlar her oyunda farklılık gösteriyor diyebilirim. Bu da tekrar oynanabilirlik konusunda ön plana çıkmasını sağlıyor.
 
 

Farklı farklı karakterleri deneyimleyebileceğimiz ve büyük bir mücadeleye girebileceğimiz bu yapım içerisinde çeşitli hayvan arkadaşlarla beraber etkileşime geçebiliyor ve onları ekibimize dahil edebiliyoruz. Oyun içerisinde normal insanlar dışında farklı farklı hayvanlar karşımıza çıkıyor. Bu hayvan karakterler arasında tilkiler, tavşanlar, bukalemunlar ve daha fazlası yer alıyor. Bu karakterlerle beraber renkli bir grafik stili bizlere sunuluyor. Bu renkli sanat stili ile beraber oyun aslında bizleri ilk etapta içerisine çekiyor ve bu sanat stili ile beraber bir anda kendimizi büyük bir mücadelenin içerisinde bulabiliyoruz.

Oyunda ekibimiz içerisinde birden fazla farklı hayvan karakter bulunuyor ve bu karakterlerin her birinin farklı özellikleri ve becerileri bulunuyor. Bu becerilerden ve özelliklerden faydalanmak için öncelikle oyunun bir kısmını oynamanız gerekiyor ve bu becerilerden de en iyi şekilde faydalanmanız lazım.
 
 

Oyunda her bir karakterin farklı özelliği ve becerisi yer alıyor. Becerileri kullanmak için de oyun içerisinde sürekli hamle yapmamız gerekiyor ve bu hamleler sonucunda da bir karakterin hangi stilleri kullandığını öğrenebiliyoruz. Bu yapım içerisinde bu karakterleri kullanmak, onlar üzerinde plan yapmak ve planları gerçekleştirmek tamamen bizim işimiz oluyor. Dolayısıyla oyunda hayatta kalmak ve karakterleri hayatta tutmak için bu planları doğru bir şekilde gerçekleştirmek ve stratejik kararları almamız lazım.

Hayvan dostlarımızla beraber ilerleyebileceğimiz ve ekip kurabileceğimiz bu oyun içerisinde farklı bölgelere doğru adım atabilecek, bu bölgeleri keşfedebilecek ve hikayenin gidişatına yön verebileceğiz. Oyunda bizlere doğrusal bir hikaye anlatılacak yani hikayede gidişatımız belli olacak ve nerelere gitmemiz gerektiği konusunda hikaye bizlere yön verecek. Oyun bu kapsamda bizleri elimizden tutabilecek ve biz de hikayenin sonuna gelmeye çalışacağız. Oyun içerisinde yine farklı farklı gruplar yer alacak, bu gruplar arasında düşman ve müttefik gruplar da bulunacak, bunlarla etkileşime girebileceğiniz ve onlara karşı gelebileceğiz.
 
 

Oyun içerisinde yer alan karakterleri  her birinin yukarıda da bahsettiğim gibi farklı becerileri ve özellikleri yer alacak. Ancak bu becerileri ve özellikleri desteklemek için oyun içerisinde çeşitli rünler de yer alacak. Bu sistemle beraber karakterleri daha da güçlendirebileceğiz, onlara daha fazla bonus sağlayabileceğiniz ve biz de bu bonuslar sayesinde düşmanların karşısında daha etkili bir şekilde çıkabileceğiz. Kendi ekibimizi kurabileceğimiz ve ekibimizi özelleştirebileceğimiz bu yapım içerisinde elbette her bir karakterin gücünü arttırabilecek, onlara farklı bonuslar getiren rünler takabilecek ve onları özelleştirebileceğiz.

Oyun içerisinde ekibimiz dahilinde bulunan karakterlerin seviyesini arttırabilecek, yeni becerilerin kilidini açabilecek ve sağda solda bulduğumuz ganimetlerle beraber yeni silahların sahibi olabileceğiz. Oyun içerisinde tabii ki hem sıra tabanlı strateji hem de rol yapma unsurları yer aldığından dolayı her bir karakteri tek tek özelleştirebilecek, onların güçlerini arttırabilecek ve onlara farklı silahlarla donatabileceğiz. Bu sayede onları en iyi şekilde güçlendirebilecek ve onlardan en iyi şekilde becerilerinden faydalanabileceğiz.
 
 

Taktiksel savaşların ve mücadelelerin yer aldığı bu oyun içerisinde çevreyi kendi avantajımıza kullanabilecek ve çevre unsurları da bu oyunda ön planda olacak. Yine farklı hamleler yapabileceğimiz ve bu hamleler üzerinde düşünebileceğimiz bir yapı bizlere sunulduğundan dolayı sürekli olarak kendimizi düşünürken bulacağız. Acaba şunu nasıl öyle mi yapsam böyle mi yapsam gibi düşüncelere kapılabileceğiz. Zaten sıra tabanlı strateji unsurlarını benimseyen oyunlar içerisinde bu tarz düşüncelere girmek oldukça normal bir durum.

Farklı karakterlerin kilidini açabileceğimiz ve yeni ekipler kurabileceğimiz bu yapım içerisinde bizlere renkli bir sanat stili sunulacak. Bu renkli sanat stili ile beraber farklı hayvan karakterlerle tanışabilecek ve bu hayvan karakterleri ekibimize dahil edebileceğiz. Oyun içerisinde elbette hem dost hem de düşman karakterler bulunacak, bu karakterleri iyice tanıyabilecek ve düşmanlar karşısında büyük mücadelelere girebileceğiz. Oyunda yine her bir karakterin farklı özelliği ve becerisi yer alacak, bu karakterleri geliştirebilecek ve istediğimiz şekilde özelleştirebileceğiz. Özelleştirme yaptığımız karakter daha güçlü bir şekilde düşmanları karşına çıkabilecek ve çeşitli güçlendirmelerle beraber de karakterleri daha iyi konuma getirebileceğiz.
 
 

Kısaca özetlediğim ve özelliklerinden bahsettiğim oyunun şu anda tam bir çıkış tarihi yok. Ancak çeşitli kaynaklar bu oyunun Nisan ayı içerisinde çıkış yapacağını belirtiyor. Ben de bu oyunu bu sebepten ötürü Nisan ayı içerisinde çıkış yapması beklenen oyunlar listesine dahil ediyorum. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve çıkış tarihi kısmında yakında ibaresi yer alıyor. Dilerseniz siz de oyunu istek listenizi ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz sıra tabanlı strateji - taktik  oyunlarını seviyorsanız bu yapıma bir göz atabilirsiniz.
  
- Boundary (Nisan ayı içerisinde: bilim kurgu, aksiyon, nişancı)
 
 

Studio Surgical Scalpels tarafından geliştirilen ve Skystone Games, Huya Games tarafından yayınlanacak olan bilim kurgu, aksiyon, nişancı oyunu Boundary, Nisan ayı içerisinde çıkış yapması muhtemel oyunlar arasında yer alıyor. Bilim kurgu temalı bu hayatta kalma aksiyon nişancı oyunu içerisinde bir yandan çeşitli görevlere çıkabilecek diğer yandan ise uzay atmosferinde düşmanlara karşı savaşabileceğiz. Oyun içerisinde yine birinci şahıs kamera bakış açısı bulunacak  ve bu kamera bakış açısı ile beraber astronotumuzu elimize alabilecek, onu kontrol edebilecek ve  büyük görevlere doğru yol alabileceğiz.

Çevrimiçi bir yapıyı benimseyen ve tek oyunculu olarak oynanamayan bu yapım içerisinde farklı farklı kostümleri ve çeşitli yetenekleri elde edebilecek ve farklı silahlarla beraber karşımıza çıkan oyuncuları alt etmeye çalışacağız. Oyundaki savaşlar tamamen uzay üslerinde gerçekleşecek ve bu atmosferle beraber yer çekiminin olmadığı ortamda savaşacak ve düşmanların sağa sola kaçtığını ve uçtuğunu görebileceğiz.
 
 

Oyunda elbette havada uçup kaçarken nişan almak belki biraz zorlayıcı olabilir ancak bu oyunu birazcık oynayarak bu konuda usta olmaya doğru yol alabiliriz. Oyun içerisinde tine farklı farklı silahlar bulunacak, tabancalardan makineli tüfeklere ve çok daha fazlası bizlere sunulacak. Oyun içerisinde bir astronotun rolüne bürünecek ve bununla beraber uzay üssünde çeşitli taktik savaşlarına katılabileceğiz.

Düşük yer çekiminin olduğu bu yapım içerisinde karşımıza birçok rakip çıkacak, onlarla sürekli olarak savaşabilecek ve sağa sola doğru kendinize atarak korunabileceğiz. Oyunda yine bir nesnenin arkasına kendimize saklayabilecek ve düşman geldiği anda onu gafil olarak avlayabileceğiz. Oyunda kendimize göre çeşitli hamleler yapabilecek ve stratejiyi kendimiz oluşturabileceğiniz. Uzayda geçen bu aksiyon içerisinde farklı farklı olaylarla karşılaşacak ve birçok zorlukla beraber yüzleşmeye başlayacağız.
 
 

Bilim kurgu temasının yer aldığı bu oyun içerisinde elbette farklı farklı savaşlar bizleri bekliyor olacak. Yine bu savaşlara atılmak için elimizdeki silahı geliştirebilecek ve özelleştirilebileceğiz. Oyun içerisinde birçok farklı silah olduğunu yukarıda bahsetmiştim. Tabancalardan makineli tüfeklere kadar birçok silah nu oyun içerisinde yer alıyor. Oyundaki bu silahları tamamen özelleştirebiliyoruz ve kendimize göre geliştirebiliyoruz. Ekipmanımızın bir parçası olduğu bu silahlarla beraber düşmanlara karşı kendimizi savunabiliyoruz, onları kolay bir şekilde alt etmeye çalışıyoruz ve uzay savaşlarında bir nevi çığır açmaya başlıyoruz.

Oyunda yine kendi saldırı pozisyonlarımızı ve savunma pozisyon ayarlayabiliyor ve stratejimizi kendimiz belirliyoruz. Yer çekiminin olmadığı bu ortamda kendimizi sürekli olarak yukarıda uçarken bulabiliyor, rakip oyuncuların da karşımıza çıkmasını bekleyebiliyor ve oyunda daha fazlasını yapabiliyoruz. Saldırı ve savunma pozisyonunu seçerken kendi aklımızdakini oyna yansıtmaya çalışıyor ve oyunda bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise düşmanların geliş açılarına doğru aksiyonlar gerçekleştirebiliyoruz.
 
 

Bir astronotun rolüne büründüğümüz bu yapım içerisinde kendi uzay giysimizi de seçebiliyor ve silah cephaneliğinden kendimize göre silahlar alabiliyoruz. Oyunda yine normal tabancalardan makineli tüfeklere nişancı tüfeklerden ağır silahlara kadar birçok silah türü bulunuyor. Bu silahlardan istediğimizi seçebiliyor ve ona göre özelleştirmesini yapabiliyoruz.

Oyun içerisinde her oyuncunun kendine ait bir stili bulunuyor. Bu stili de tabii ki kendi astronot giysileriyle ve silahlarıyla diğer oyunculara karşı sunabiliyor. Oyunda yine her oyuncu kendi özelleştirmelerini yaparak çeşitli silahlar elde edebiliyor, bu silahlara çeşitli aparatlar takabiliyor ve en rahat hangi parçayla ilerleyebiliyorsa onu seçebiliyor. Oyunda diğer taraftan silahları seçerken diğer tarafta ise kendi sınıf görüntümüzü oluşturmak için çeşitli ayarlamalar yapabiliyor ve bu görünümlerle beraber farklı bir astronotun kılığına girebiliyor ve diğer oyunculardan farklı olabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde yine yukarıda bahsettiğim birçok farklı silah türü bulunuyor. Bu silahları istediğimiz gibi seçebiliyor, özelleştirebiliyoruz karşılaştığımız düşmanlara ve pozisyonlara göre silahlar arasında geçiş yapabiliyoruz. bB silahları yükseltebiliyor ve daha fazla kişileştirebiliyoruz. Oyunda yine seçtiğimiz silahları dilediğimiz gibi yükseltebiliyor ve güçlerini, menzillerini, şarjör kapasitesini ve daha fazlasını arttırabiliyoruz. Yeni parçaları elde edebildiğimiz ve silahları yükseltebildiğimiz bu bilim kurgu teması içerisinde silahlar oldukça önem arz ediyor.

Oyun içerisinde yine silahlara takabileceğiniz birçok aparat bulunuyor. Bu aparatlar arasında dürbünler, kabzalar, namlular ve daha fazlası yer alıyor. Dilediğimiz gibi bunları silahlara takabiliyor ve en rahat hangi aparatla beraber yol alabiliyoruz. Örneğin bir tabancaya dürbün aparatını takabilir, düşmanları yakından görebilir ve ateş edebiliriz. Bu parçalarla beraber düşmanları kolay bir şekilde algılayabilir ve alt edebiliriz.
 
 

Aksiyon sekansların bol bol karşımıza çıktığı bu yapım içerisinde sürekli olarak sağda solda düşmanlarla karşılaşabiliyor ve silahlarla beraber onları halletmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde yine yıkılabilir ve parçalanabilir çevre sistemi yer alıyor. Büyük bir uzay istasyonunda yer aldığımız ve sağa sola hareket edebildiğimiz bu yapımı içerisinde ateş ettiğimiz yerin parçalandığını ve parçaların sağa sola uçuştuğunu görebiliyoruz. Bu görüntüyle beraber etrafın yani çevre yıkılabilir bir sistem dahilinde olduğunu anlayabiliyoruz.

Farklı farklı harita seçenekleri ve çok oyunculu modların olduğu bu oyunda dilediğimiz gibi bu modları ve mücadele seçeneklerini seçerek oyuna dahil olabiliyoruz. Oyundaki temel amacımız diğer oyunculara karşı hayatta kalmak ve diğer oyuncuları alt etmekten geçiyor. Her ne olursa olsun her bir harita farklı bir atmosferi ve yapıyı sunuyor, çeşitli zorluklarla ve savaş modellemeleri ile karşımıza çıkacak olan bu haritalar içerisinde hayatta kalmaya çalışıyor ve silahlarımızı en doğru şekilde kullanmaya başlıyoruz.
 
 

Oyunda yukarıda bahsettiğim gibi gelişmiş bir silah kütüphanesi bulunuyor. Bu silah kütüphanesiyle beraber oyundaki gidişatı kendi lehimize çevirebiliyoruz. Oyun içerisinde yine canımızı tazelemek için sağlık paketleri, uzaktaki bir düşmanı alt etmek için keskin nişancı tüfekleri, nişancı aparatları, zorlu haritalarda gezinmek ve bir yerden bir yere kolayca ulaşmak için kullanabileceğimiz aparatlar ve daha fazlası yer alıyor. Kısacası oyunda kullanabileceğimiz birçok nesne ve öğe bulunuyor diyebilirim.

Tek oyuncuda bir yapıyı benimsemeyen ve tamamen çevrimiçi odaklı bir yapıyı bizlere sunan bu bilim kurgu aksiyon nişancı oyunu içerisinde kısaca toparlamak gerekirsek: Diğer oyunculara karşı sürekli olarak mücadele içerisine girebiliyor, kendi stratejimizi oluşturabiliyor ve silahlarımızı kendimize göre özelleştirilebiliyoruz. Oyunda yine farklı farklı silahlara erişim sağlayabiliyor, farklı haritalara geçiş yapabiliyor ve dilediğimiz modu kullanabiliyoruz.
 
 

Oyunu şu anda Steam sayfası açık durumda ve hangi tarihte çıkış yapacağı bu kısımda belirtilmiyor ancak birçok rapor ve kaynağa göre oyunun Nisan ayı içerisinde çıkış yapması bekleniyor. Oyunu şu anda herhangi bir demo sürümü de bulunmuyor. Dolayısıyla deneme şansınız da olmadı.

Oyun diğer yandan tam sürüm olarak değil erken erişim sürümü olarak bizlere sunulacak. Dolayısıyla oyun ilk etapta belli başlı özelliklerden mahrum olarak karşımıza çıkabilecek ve bu erken erişim süre zarfında çeşitli geri bildirimler dikkate alınarak oyun tam sürüme kavuşabilecek.
 
BONUS 

- Across the Valley (6 Nisan: VR, çiftçilik, simülasyon, macera)
 
 

FusionPlay tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan çiftçilik, simülasyon, macera oyunu 6 Nisan'da VR başlıklar için geliyor. Kendi çiftliğimizi geliştirebileceğimiz ve bu çiftliğe birçok yenilik getireceğimiz yapım içerisinde dilediğimiz gibi ekin ekebiliyor, bu ekinleri de zamanı geldiği zaman toplayabiliyoruz .Oyun içerisinde her türlü çiftlik unsurları yer alıyor ve bu çiftlik unsurlarını dilediğimiz gibi kullanabiliyoruz ve kendi çiftliğimiz büyütmeye çalışıyoruz.

Rahatlatıcı ve eğlenceli bir deneyimi bizlere sunmayı hedefleyen bu yapım içerisinde olabildiğince renkli bir sanat stili bizleri bekliyor olacak. Yine havanın aydınlık olması ve güneşin tepemize vurması ile beraber oyunda rahatlatıcı bir deneyim elde edebileceğiz. Karanlık atmosferin yer almadığı ve herhangi bir tehdidin bulunmadığı bu oyun içerisinde toprağımızı ekecek, topraktan yeni ekinler çıkartmaya çalışacak ve bu ekibneri de yeri geldiği zaman toplamaya çalışacağız. Oyun içerisinde yine çiftliğimizi dilediğimiz gibi geliştirebilecek, bu çiftliği daha da büyütmeye çalışacağız. Oyunda her bir çiftçilik unsurlarını tek tek deneyimleyebilecek ve her bir sebze ve meyveyi toplayabileceğiz.
 
 

Oyun içerisinde elle çizilmiş bir sanal stili bulunacak. Yani oyunun arka plandaki manzaraları ve yapıları tamamen el yapımı bir şekilde karşımıza çıkacak. Oyun içerisinde yine sadece bitki değil diğer taraftan çiftlik içerisinde yer alacak olan hayvanlar da bulunacak. Çiftlik içerisinde domuzlardan ineklere kadar birçok çeşit hayvan türü bulunacak ve bunları da dilediğimiz gibi besleyebilecek ve büyütebileceğiz. Tabii ki bunların da etinden sütünden yararlanabilecek, kendi hayatımızı idame etmeye çalışacak ve çiftliğimize büyütmeye uğraşacağız.

Oyunda yine hayvanlar bir araya gelerek çiftleşebilecek, yavru hayvanlar doğabilecek ve bu yavru hayvanları büyütebileceğiz. Yani oyun içerisinde bir ekosistem yer alacak, bu ekosistemle beraber oyunda dikkatimizi çeken bir döngü bulunacak, bu döngüyle beraber gerçek hayatta olduğu gibi bir süreç başlayacak ve günden güne yavrular büyümeye başlayacak. Yavrular büyüdükçe onların etinden sütünden yararlanabilecek ve daha fazlasını bu yapım içerisinde gerçekleştirebileceğiz.
 
 

Gerçekçi bir simülasyon çiftçilik deneyimi sunmayı hedefleyen oyun içerisinde elbette VR başlıkları için özel olarak geliştirilen sistemler ve mekanikler yer alacak. Oyun içerisinde diğer VR oyunlarda olduğu gibi sadece ellerimizi görebilecek ve ellerimizle beraber etraftan sebzeleri meyveleri toplayabilecek, olgunlaşmış bu bitkileri dilediğimiz gibi kullanabileceğiz. Günlük bakım gerektiren bu çiftçilik simülasyon oyunu içerisinde her bir saat aslında çok önem arz edecek. Çünkü oyunda yer alan çiftlikte bitkilere bakmazsak bozulabilecek, bitkiler ölebilecek ve yapraklarını dökebilecek. Dolayısıyla bu duruma çok dikkat etmemiz gerekecek.

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi güneşli bir hava bizleri bekliyor olacak. Olabildiğince aydınlık ve güneş ışıklarının tepemize vurduğu bir temayla beraber karşımıza çıkacak olan bu oyun içerisinde çeşitli mini  oyunlar da yer alacak. Bu mini oyunlarla beraber yine yukarıda bahsettiğim gibi hayvanlarımızı sağabilecek ve onlardan faydalanabileceğiz. Yani oyun içerisinde bir ineği sağmak istersek karşımıza bir mini oyun gelecek ve bu mini oyun aracılığıyla bu ineği sağmaya başlayacağız. Kısacası oyunda direkt olarak sağma işlemi yapamayacağız. Ancak bu durum çıkışla beraber değişebilir.
 
 

Eğlenceli mini oyunlarla beraber karşımıza çıkacak olan bu yapım içerisinde yine ineklerden domuzlara koyunlardan keçilere kadar birçok hayvan bizleri bekliyor olacak. Yine hayvanların her türlü hizmetinden faydalanabilecek ve onları en iyi şekilde kullanmaya başlayacağız. Oyun içerisinde koyunlarımızı kırpabilecek, onların yünlerini alıp başka bir şeye dönüştürebilecek ve her şeyinden faydalanmaya çalışacağız.

Oyun içerisinde her gün farklı farklı işler yapabilecek ve çiftliğimizde dolu dolu vakit geçirmeye çalışacağız. Oyunda yine yapacağımız çok şey bulunduğundan dolayı her gün dolu dolu geçecek diyebilirim. VR oyunlarda genel olarak bu tarz yapımlar çok daha eğlenceli bir şekilde karşımıza çıkıyor. Nihayetinde direkt olarak içerisinde bulunduğumuz bir yapıyı bizlere sunduğundan dolayı kendimizi bir çiftçi gibi hissediyor, ekinlerimizi biçebiliyor ve hayvanları sağabiliyoruz. Dolayısıyla oyun bu konuda iyi işler başarmaya çalışıyor. Bakalım bu deneyim bizlere nasıl aktarılacak.
 
 

Oyun içerisinde yine çiftlik oyunlarında bulunan her türlü unsur bu oyunda da yer alıyor. Oyun içerisinde yine etrafı gezebiliyor, çiftliğimizi büyütebiliyor, farklı yerler kurabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Oyunda yine tabii ki bir taraftan para kazanmaya çalışıyor diğer taraftan ise bu çiftlik işlerini sağlıklı bir şekilde yürütmeye başlıyoruz. Oyunda yine kendi hayvanlarımıza ve bitkilerimize sevgi gösteriyor, bu sevgiyle beraber onları daha hızlı bir şekilde büyütebiliyor ve onlarla direkt olarak ilgilenebiliyoruz. Eğer onlara sevgi gösterirsek ve doğrudan onlarla ilgilenirsek onlar da bizi bol hasatlarla karşılayabiliyor ve biz de karımıza kâr eklemeye çalışıyoruz. Elde ettiğimiz paralarla beraber daha farklı bitkiler alabiliyor, kendi çiftliğimizi geliştirebiliyor ve daha fazla sebzenin ve meyvenin - hayvanın kilidini açabiliyoruz.

Gerçekçi bir simülasyon deneyimini bizlere sunmayı hedefleyen bu oyun içerisinde doğrudan hayvanlarımızla ve bitkilerimizle ilgilenebiliyor ve bir çiftlik içerisinde yapılması gereken ne varsa hepsini bu oyun içerisinde yapmaya başlıyoruz. Oyunda yine her bir hayvanla tek tek ilgilenebiliyor, onlara sevgi gösterebiliyor ve onların yavrulamasını sağlayabiliyoruz. Yine bir dişiyle bir erkeği yan yana getirerek onlara yavrulamasını sağlayabiliyor ve daha fazla hayvanın doğmasına vesile olabiliyoruz. Oyunda bu şekilde çiftliğinizi ve hayvan sayısını büyütebiliyor ve daha fazla kar ekleyebiliyoruz.

Bu çiftlik oyunu içerisinde her türlü simülasyon ve çiftçilik unsurları yer alacak. Bu unsurlarla beraber kendimizi geliştirebilecek ve artık bitki ve hayvan bakımı konusunda usta olmaya başlayacağız. Oyunda yine hayvanlara bakmak için de onların kümesine gidebilecek, ahırları temizleyebilecek ve onlarla doğrudan ilgilenebileceğiz. Bir çiftlik içerisinde ne yapılması gerekiyorsa bu oyun içerisinde de yer alacak.
 
 

Oyun içerisinde yine konaklayabileceğimiz ve  dinlenebileceğimiz kendimize ait bir kulübemiz olacak. Bu kulübe ile beraber yatıp kalkacak ve günleri geçirmeye başlayacağız. Oyunun yine sanat stiline bakacak olursak renkli ve çizgi tarzı bir sanat stili bizlere sunuluyor. Oyundaki bu sanat tarzı gerçekten de çok tatlı ve hoş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu tarz sanat stillerinden ve grafiklerden hoşlanan oyuncular için gayet ideal bir yapıyı bizlere sunacak diyebilirim.

Oyun 6 Nisan tarihinde sanal başlıklara yani bir VR başlıklara gelmeye hazırlanıyor. VR başlıkları ile beraber doğrudan bu oyunu deneyimleyebiliyor ve oyun içerisinde kendinize ait çiftliğimizi büyütebiliyor ve geliştirebiliyoruz. Atıldığınız bu çiftçilik simülasyonu macerasında istediğimizi yapabiliyor, her türlü özelliğin kilidini açabiliyor ve daha fazla yetenekle beraber kendimizi geliştirebiliyoruz. Oyunda yine sağa sola doğru ilerleyebiliyor, etrafa dokunabiliyor, hayvanları sevebiliyor ve bitkileri besleyebiliyoruz. Her türlü ekinlere ulaşabileceğiniz ve yetiştirmesini yapabileceğimiz bu yapım bizlere bakalım ne gibi bir deneyim sunacak hep birlikte göreceğiz.
 
- Ethyrial: Echoes of Yore (Nisan ayı içerisinde: devasa çok oyunculu, rol yapma, keşif)
 
 

Gellyberry Studios tarafından geliştirilen ve Freedom Games tarafından yayınlanacak olan devasa çok oyunculu, rol yapma, keşif oyunu Nisan ayı içerisinde geliyor. Bağımsız bir geliştirici tarafından bizleri sunulacak olan bu rol yapma aksiyon oyunu içerisinde etrafa sürekli olarak adım atacak, etrafı keşfedecek ve çeşitli gizemleri ortaya çıkarmaya çalışacağız. Tehlikelerin yer aldığı bu dünya içerisinde atıldığımız macerada iç savaşın eşiğinde yer alan bir bölgede bulunacak. Biz de bu dünyada bir nevi hayatta kalmaya çalışacağız.

Oyun içerisinde rol yapma unsurlarının yanı sıra aksiyon ve savaş sistemi de bulunacak. Bu savaş sistemi ile beraber istersek yakın saldırılara geçiş yapacak istersek de uzaktan büyü saldırıları gerçekleştirebileceğiz. Oyunda diğer rol yapma ve aksiyon oyunlarında olduğu gibi etrafı keşfederek çeşitli silahlar bulabilecek ve bunları dilediğimiz gibi kullanabileceğiz. Oyun içerisinde yine envanter sistemimiz bulunacak. Bu sistemle beraber ister kaynaklarımızı yönetecek, yeni üretimler yapabilecek ve farklı zırhlarla beraber düşmanların karşısına daha güçlü bir şekilde çıkabileceğiz.
 
 

Oyunda farklı farklı düşman türleri bulunacak. Bu düşman türlerinin her birinin farklı özellikleri ve becerileri yer alacak. Onların öncelikle nasıl saldırı yaptıklarını öğrenmeye çalışacak ve daha sonra onlara karşı hamle gerçekleştirebileceğiz. Oyunda farklı silah türleri bulunacak ve bunun yanı sıra farklı zırhlarla beraber de yolumuza devam etmeye çalışacağız. Oyunda farklı özelliklere ve istatistiklere sahip silahlar ve zırhlar bulunacak. Bunlardan en iyisini seçecek ve üzerinize alabileceğiz.

Oyun içerisinde diğer rol yapma ve aksiyon oyunlarından aşina olduğumuz zanaatkarlık yani craft sistemi bulunacak. Bu sistemle beraber etraftan bulduğumuz kaynakları birleştirebilecek ve yeni eşyaların kilidini açabileceğiz. B kapsamda topladığımız kaynaklarla beraber silahımızı yükseltebilecek ve daha güçlü hale getirebileceğiz. Böylece yükseltilmiş ve geliştirilmiş silahlarla beraber düşmanlarına karşısında daha güçlü bir şekilde çıkacak ve onları kolay halledebileceğiz.
 
 

Ethyrial: Echoes of Yore içerisinde farklı farklı bölgelere attım atacak, bu bölgeleri keşfedecek ve bu bölgelerin atmosferinin tadını çıkartabileceğiz. Oyunda yine farklı bölgelere ilerleyecek, bu belgelerde neler olduğunu öğrenmeye çalışacağız. Ormanlık alanlardan çöl alanlarına kasabalardan yeni mekanlara kadar birçok farklı yerin bulunduğu bu dünya içerisinde etrafı keşfetmek tamamen bizim işimiz olacak. Çevreyi taramak, çevrede neler olup bittiğini öğrenmek, hangi tehlikeleri yer aldığını ve bu tehlikelerin nasıl alt edildiğini bulmak oldukça önem arz edecek. Oyunda yapabileceğimiz çok şey olacak ve bu dünyada aslında bir nevi hayatta kalmaya çalışacağız.

Birçok oyundan aşina olduğumuz bu yapım içerisinde de karşımıza çıkacak olan diğer bir tehlike türü ise tarikatlar olacak. Bu tema birçok oyunda işleniyor ve sürekli olarak karşımıza çıkıyor. Bu tema tabi ki çok sık karşımıza çıktığından dolayı artık bazı oyuncuları sıkabiliyor ancak her hikaye farklı bir şekilde işleniyor diyebilirim. Yine de sonuçta tema aynı olduktan dolayı sizlere çok tanıdık bir yapının sunulduğunu görebileceksiniz.
 
 

Oyunda yine yukarıda bahsettiğim gibi farklı bölgelere adım atabiliyor, gece ve gündüz döngüsü içerisine girebiliyor ve farklı ışıklandırmalarla beraber bu hoş grafiklerin tadını çıkartabiliyorsunuz. Oyun içerisinde gece ve gündüz farklı farklı tehlikeleri beraberinde getiriyor ve gece olduğu zaman yanımızı bir ışık hüzmesi alabiliyor, bu ışıkta beraber etrafımızı aydınlatıyor ve yolumuzu bulmaya çalışıyorız. Yine gecenin ve gündüzün kendine ait zorlukları bulunuyor ve bu zorlukları aşmak için de çeşitli hamlelerde bulunabiliyoruz.

Oyun içerisinde her bölgenin farklı düşman türleri bulunabiliyor ve düşman türlerini alt etmek içim de elimizdeki silahlara davranıyoruz. Oyunda yukarıdan görünümlü bir kamera bakış açısı bulunuyor ve grafiklere bakacak olursak da daha çok çizgi film ve pastel boya tarzı ile karşımıza çıkıyor. Renkli ve tatlı grafikleri ile karşımıza çıkacak olan bu yapım içerisinde karakterimizi dilediğimiz gibi geliştirebiliyor, çevreyi araştırabiliyor ve çevreden bulduğumuz kaynaklarla beraber yeni silahların kilidini açabiliyoruz.
 
 

Çevrimiçi odaklı bu rol yapma oyunu içerisinde kendi istatistiklerimizi geliştirebiliyor, karakter sistemi ile beraber istediğimiz karakteri oluşturabiliyor ve her seçim aslında çok önem arz ediyor. Oyun içerisinde dilediğimiz gibi bir karakter oluşturabiliyor, bu karakterle beraber büyük bir dünyaya atılıyor ve bu dünyada hayatta kalmaya çalışıyor. Oyunda yine çeşitli seçimlerle beraber becerilerimizi ve gücümüzü arttırabiliyor, bu seçimlerin aslında önemli olduğunu da sizlere söyleyebilirim.

Oyun çevrimiçi odaklı olduğundan dolayı yanımıza arkadaşlarımızı alabiliyoruz ve bu tehlikeli dünyaya adım atabiliyoruz. Oyun içerisinde yine kullandığınız karakterle beraber çeşitli hamleler yapmak çok önem arz ediyor ve bu hamleler ile beraber takım çalışması da oyun içerisinde büyük yer kaplıyor. Yine yanımıza takım arkadaşlarımızı çağırarak koordineli bir şekilde ilerleyebiliyor ve bu kapsamda düşmanlara karşı planlı bir savaş başlatmış oluyoruz.
 
 

Ekip çalışmasının ön planda olduğu bu yapım içerisinde farklı farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve çeşitli zindanlara ve harabelere giriş yapabiliyoruz. Oyunda bir yandan ekibimizi hayatta tutmaya çalışırken diğer yandan ise çeşitli patron savaşları ile mücadele etmeye çalışıyoruz. Patron savaşları normal düşmanlara karşı daha zorlu bir şekilde karşımıza çıkıyor. Oyunda yine zindanlara ve harabeleri atılırken gizli özellikleri açığa çıkartabiliyor ve arka planda yer alan hikayeyi kırıntılarının ne olduğunu öğrenebiliyoruz.

Etrafı keşfetmenin çok önem arz ettiği bu yapının içerisinde ormanlardan şehirlere çöllerden bataklıklara ve daha fazla bölgeye adım atabiliyor ve buraların keşfini yapabiliyoruz. Oyun içerisinde etrafı keşfederek çeşitli hazineleri açığa çıkartabiliyor, birçok kaynak elde edilebiliyor ve kendimizi bu kaynaklarla beraber güçlendirebiliyoruz. Oyun içerisinde çok farklı atmosferler ve mekanlar bulunuyor. Bunları açığa çıkarmak da tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Oyun içerisinde çevrimiçi odaklı bir yapı olduğundan dolayı gerek başkalarıyla ekip kuruyor gerekse de onlara karşı mücadele içerisine girebiliyoruz. Dolayısıyla bu dünyada tek tehdit çevre etmenleri değil oyuncular da olabiliyor. Oyun içerisinde güçlenmek, yeni öğelerin kilidini açmak çok önem arz ediyor ve zaten bu tarz oyunlarda karakteri güçlendirmek - silahları yükseltmek temel amaç oluyor.

Vaktinizi alacak ve bir süre kendinizi bilgisayar başında geçirebileceğiniz bu yapım Nisan ayı içerisinde çıkış yapmayı bekliyor. Oyunun tam çıkış günü belli değil ancak Steam sayfası üzerinde Nisan ibaresi bulunuyor. Dolayısıyla biz de bu oyunu Nisan ayı içerisinde bekliyoruz ancak tabii ki ertelenme olasılığı da bulunuyor diyebilirim.
 
 

Bu tarz çevrimiçi odaklı aksiyon ve karakter geliştirme oyunlardan hoşlanıyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunda yukarıda bahsettiğim gibi renkli tarzda ve çizgi tarzda bir grafik stili bulunuyor. Dolayısıyla gerçekçi bir yapı beklemeyin. Oyunu ayrıca bağımsız bir geliştirici tarafından yapıldığı için üst düzey bir animasyon ve oyun deneyimi beklemeyin. Beklentiyi düşük tutarak oyuna bir göz atabilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Point Blank Master Lig 2. Hafta Maçları Oynandı! Nisan ayının üçüncü haftasında çıkış yapacak PC oyunları: 15-21 Nisan 2023 #1

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız