Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nisan ayının ilk haftasında çıkış yapacak PC oyunları: 2023 - #1

 
 
Nisan ayı içerisinde birçok PC oyunu çıkış yapmaya hazırlanıyor. Büyük çaplı oyunlardan bağımsız yapımlara kadar onlarca oyun bizleri bekliyor. İşte Nisan ayının ilk haftasında çıkış yapacak PC oyunları:
 
 
- Meet Your Maker (4 Nisan: aksiyon, strateji, üs inşa etme)
 
 

Behaviour Interactive tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan aksiyon, strateji, üs inşa etme oyunu Meet Your Maker, 4 Nisan tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Birinci şahıs aksiyon üs inşa etme oyunu içerisinde farklı bölgelere ilerleyecek, hayatta kalmak için çeşitli hamleler yapacak ve hem tek başımıza hem de çok oyunculu olarak bu oyun içerisinde yer alacağız. Oyun bizlere geniş bir dünyayı sunacak, bu dünya içerisinde çeşitli yerlere gidebilecek, kendimize geçindirmek için etrafı yağmalayabilecek ve karşımıza çıkan düşmanları en iyi şekilde alt etmeye çalışacağız.

Meet Your Maker bizlere hem birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber üs inşa etme unsurlarını hem de strateji ve nişancı unsurlarını bir araya getirecek. Birçok türü harmanlayan bu oyun içerisinde kendimize ait bir bölge kuracağız, bu bölge içerisinde kendimizi dışarıdaki tehlikelerden korumak için çeşitli savunmalar yapacağız, bunun yanı sıra etrafa dağılarak ve bölge bölge araştırarak keşfetmeye çalışacak ve keşiflerle beraber çeşitli kaynaklar toplayabileceğiz. Kaynaklarla beraber de kurduğumuz bu üs alanını daha da genişletecek ve geliştireceğiz.
 
 

Bilim kurgu temasını bünyesinde barındıran bu oyun içerisinde farklı farklı labirentler, bölgeler ve tuzaklar bulunuyor. Bunları aşmak için de tabii ki oyun içerisinde biraz ustalaşmak gerekiyor. Oyun bizlere geniş bir dünyayı ve yapıyı sunuyor. Bunun içerisinde farklı karakollara ilerleyebiliyor ve buradaki kaynakları yağmalayabiliyoruz. Bunun yanı sıra kendimize ait bir karakol inşa edebiliyor ve bu inşa ettiğimiz karakolu güçlendirebiliyoruz. Oyunda yine hem tek oyuncu ile hem de çok oyunculu olarak arkadaşlarımızla beraber oynayabiliyor ve bu yola ortak olmasını sağlayabiliyoruz. Bu tarz oyunları genellikle arkadaşlarla beraber oynaması daha zevkli oluyor. Dolayısıyla bu oyunu da arkadaşlarınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyorum.

Bu tarz karakol inşa ve kaynak toplama oyunları genellikle uzun saatler alan bir yapım olarak karşımıza çıkıyor yani oyun içerisinde büyük bir alan inşa etmek için etrafı keşfetmek, etrafta çeşitli kaynakları toplamak, düşmanları alt etmek ve gezegenin diğer kısımlarını keşfetmek gerçekten de uzun vakitler alan bir süreç. Dolayısıyla bu oyuna tek başınıza değil de arkadaşlarınızla beraber oynamak sizlere daha fazla kolaylık sağlar diyebilirim.
 
 

Oyun içerisinde kullanabileceğimiz farklı farklı silah türleri yer alıyor. Bunların arasında taramalı silahlar, zıpkınlar, yakın dövüş silahları ve daha fazlası bizlere sunuluyor. Oyun içerisinde bu silah türlerini kullanarak düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde gelebiliyor ve onları kolay bir şekilde alt etmeye çalışabiliyoruz. Oyunda inşa ettiğimiz karakol ile beraber hem kendimizi hem de karakolumuzu savunmaya çalışıyor ve burada çeşitli yapılar inşa edilebiliyoruz.

Yağma mekaniğinin ana temel olduğu bu yapım içerisinde etrafı keşfetmek, ganimetler toplamak ve karakolumuz için çeşitli öğeler bulunmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde taktiksel savaşlara girebiliyor, taktiksel savaşların içerisinde düşmanları alt etmeye çalışıyoruz. Düşmanlara nereden yaklaşacağımız ve nasıl bir şekilde alt edeceğimiz tamamen bize kalıyor. Meet Your Maker içerisinde farklı farklı düşman türleri bulunuyor, Bu düşman türlerinin her birinin farklı özellikleri ve becerileri yer alıyor. Düşmanları alt etmek için onların saldırılarını ilk etapta öğrenmeye çalışıyor ve saldırı türlerine göre kendimizi daha da geliştirebiliyor ve reflekslerimizi kullanmaya çalışabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde bir de arka planda hikaye anlatılıyor. Bu hikaye kapsamında biz dünyaya gönderilen bir canlı olarak hayat buluyoruz. Bizim amacımız bize sunulan dünyadaki hayatı kurtarmak. Yine insanlığın sonu diyebileceğimiz ve kıyamet vakti bir konuyu ele alan bu yapım içerisinde bilim kurgu teması da içeride harmanlanmış durumda. Dolayısıyla burada yine klasik bir hikaye bizleri bekliyor diyebilirim. Bu kapsamda yine dünyayı ve insanlığı kurtarmak tamamen bizim işimiz oluyor.

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi karakol inşa etmek temel amaç. Karakolu inşa ettiğimiz zaman bunu korumak gerekecek. Dolayısıyla bunu diğer oyunculara karşı ve düşmanlara karşı korumak için çeşitli güçlendirmeler yapmamız gerekecek. Karakol etrafında çeşitli tuzaklar döşeyebilecek ve savunma araçlarını bu karakol içerisinde kurabileceğiz. Oyun içerisinde çok çeşitli ve yönünü değiştirebileceğimiz bloklar, tuzaklar ve korumalar yer alacak. Bunların kombinasyonları tamamen bize ait olacak. Bunları istediğimiz yere istediğimiz kısma yerleştirebilecek ve düşmanların geliş açısına göre kurduğumuz zaman onları kolayca alt edebileceğiz.

Oyun içerisinde ne kadar çok düşman öldürürsek o kadar çok ödül sahibini ve kaynak sahibi olabileceğiz. Oyunda farklı farklı düşmanlar ve bölgeler yer alacak. Bunları tabii ki alt etmek için kendimize önce güvenmemiz gerekecek ve elimizdeki silahı aynı şekilde kullanmamız gerekecek. Oyun içerisinde yine hem tek oyunculu hem de çok oyunculu olarak yer alabileceğiz. Farklı farklı zindanlara giderek bu zindanları temizleyebilecek ve çeşitli öğeler elde edebileceğiz. Oyunda reflekslerimizi test etmemiz gereken çeşitli kısımlar bulunacak. Kısacası oyun içerisinde ustalaşmak için biraz vakit geçirmek gerekecek.
 
 

Meet Your Maker oyunu içerisinde sadece bir karakol inşa etmeyecek diğer oyuncular da bu dünya içerisinde çeşitli karakollar inşa edecek. Dolayısıyla karakol baskınları bu yapım içerisinde çok önem arz edecek. Bu yüzden karakola diğer oyuncular saldırabilecek ve taktiksel savaşlar içerisine girebileceğiz. Dolayısıyla bu baskınlara karşı gelmek için de karakolumuzu güçlendirmek, çeşitli tuzaklar korumak ve bunları kombine etmek çok önemli.

Onun içerisinde ne kadar çok kaynak toplarsak ve ne kadar çok düşman öldürürsek o kadar çok ekipmanın ve öğenin sahibi olabileceğiz. Dolayısıyla bunları da karakolumuzu güçlendirmek için kullanabileceğiz. Böylece karakol baskılarından sağ salim çıkabilecek ve en az hasarla kurtulabileceğiz.

Oyun içerisinde iki kişilik bir ekip kurabilecek ve bu ekiple beraber çeşitle karakol baskınlarına da katılabileceğiz. Hem kendi karakolumuzu inşa edebileceğimiz hem de farklı karakollara baskınlar yapabileceğimiz bu oyun içerisinde meydan okuma modu da bulunacak. Bununla beraber hayatta kalmaya çalışırken bir yandan kendimize diğer yandan da arkadaşımıza güvenebileceğiz. Oyunda farklı farklı bölgelerde çeşitli karakol baskınları yapacak, bu karakol baskılarında başarılı olursak kaynaklar ve öğeler toplayacak, bu öğelerle beraber kendi karakolumuzu ve kendimizi güçlendirebileceğiz.
 
 

Oyun içerisinde geniş bir özelleştirme sistemi bizleri bekliyor olacak. Bu özelleştirme sistemi içerisinde çeşitli kozmetikler, kıyafetler silahlar ve de daha fazlası yer alacak. Bunun dışında yine oyun içerisinde çeşitli modlar bulunacak. Bu modlar sayesinde daha fazla yaratıcılık ortaya çıkarabileceğiz. Oyunda çeşitli stratejik unsurlar yer alacak ve bu strateji unsurlarını kendi planlarımıza göre harmanlayabileceğiz ve bunları da düşmanları alt etmek için kullanabileceğiz.
Oyun içerisinde her karakolun kendine özgü prestijleri olacak, bu prestij puanı ile beraber daha fazla ödülün sahibi olabileceğiz. Oyunda yine karakolumuzu güçlendirmek için tuzaklar kurabilecek, çeşitli savunma binaları yapabilecek ve kendi ekibimizi kurabileceğiz.

Bu tarz inşa etme ve ekip kurma oyunlarından hoşlanıyorsanız ve bunun yanında birinci şahıs nişancı bir deneyim elde etmek istiyorsanız bu yapıma bir göz atabilirsiniz. Oyun 4 Nisan tarihinde biz oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz Steam sayfasından istek listenize ekleyebilir ve oyunun çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bildirim aldıktan sonra da oyunu direkt olarak satın alabilir ve kütüphanenize ekleyebilirsiniz.
 
- Road 96: Mile 0 (4 Nisan: macera, hikaye, seçim odaklı)
 
 

Digixart tarafından geliştirilen ve Digixart, Ravenscourt tarafından yayınlanacak olan seçim odaklı, macera, hikaye oyunu Road 96: Mile 0, 4 Nisan tarihinde geliyor. Renkli karakterlerin ve manzaraların yer alacağı bu yapım içerisinde daha önce Road 96 geliştiricileri yer alıyor. Bu yapım yine Road 96 oyununa benzer şekilde karşımıza çıkacak ve burada da farklı seçimler yaparak hikayemizin gidişatına yön verebileceğiz. Oyun içerisinde yine önceki oyundan aşina olduğumuz karakterler karşımıza çıkabilecek ve bunlarla da beraber farklı yolculuklara Yelken açabileceğiz.

Oyun içerisinde renkli bir karakter kadrosu renkli grafikler ve ilgi çekici atmosferler bulunacak. Bunun yanı sıra temel oyunda olduğu gibi arka plan çeşitli müzikler çalacak ve bu müzikler ön planda bulunacak. Oyunda farklı geçmişlere sahip çeşitli karakterler bulunacak, bu karakterlerin hikayesini göz atabilecek ve onların hikayelerine dokunabileceğiz. Oyunda farklı farklı (iki) karakterlerin kontrolünü elimize alabilecek ve bu karakterlerle beraber yolumuza devam edebileceğiz.
 
 

Daha önceki oyunda ülkeden kaçmak isteyen çeşitli çocukları kontrol ediyorduk şimdi ise çocukların bu duruma nasıl geldiğini, önceden neler yaşadıklarını ve daha fazlası bizlere aktarılacak. Bu oyun bizleri karakterlerin geçmişine götürecek ve burada neler yaşadıklarını, nasıl bu hale geldiklerini, Zoe adlı karakterin neden ve nasıl evden kaçtığını öğrenebileceğiz.
Önceki oyundan aşina olduğumuz birçok karakter bu yeni oyun içerisinde de yer alacak ve kendi seçimlerimizle beraber bizlere sunulan bu hikayeye bir nevi yön verebileceğiz. Oyunda farklı farklı kısımlarda farklı seçimler yer alacak, bu seçimlerle beraber ilerlememiz değişkenlik gösterecek, bu oyunda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edecek ve farklı seçimlerle beraber farklı bir sonuca doğru yol alabileceğiz diyebilirim.

İki arkadaşın öyküsünü anlatan bu yapım içerisinde farklı farklı maceralar bizleri bekliyor olacak. Bu yapım içerisinde farklı maceralara atılabilecek, yeni bölgelere ilerleyebilecek ve yeni bölgeler keşfedebileceğiz. Keşfettiğimiz yeni bölgelerle beraber yeni karakterlerle tanışabilece,k bu karakterle etkileşime geçebileceğiz. Yine hikaye kapsamında çeşitli konuşmalara dalabilecek ve etrafı keşfederek neler olup bittiğini öğrenebileceğiz.
 
 

Müzikler aslında bu oyunun arka planında çok önem arz edecek. Müzikler ilk oyunda da arka planda gayet güzel melodilerle beraber yanımızda olacak. Bu müziklerle beraber aksiyonun dozunun ne kadar artacağını varsayabiliyorduk ve bununla beraber yolculuklara koyuluyorduk. Bu yapımda da bu müzikler büyük oranda yer alacak ve yeni besteler de bu oyun  içerisinde bizlere sunulacak.

Seçimlerin ve hikayenin ön planda olduğu bu yapım içerisinde Zoe eve Kaito adlı iki karakteri kontrol edebileceğiz. Bu karakterler arasında geçiş yapabilecek ve iki karakterin kontrolünü elimize alabileceğiz. Oyundaki geçişler tamamen bize mi ait olacak yoksa hikaye kapsamında geçiş yapmak durumunda mı kalacağız  bunu şu anda tam olarak bilmiyoruz ancak oyun içerisinde iki farklı karakterin kontrolüne elimize alacağımızı biliyoruz.

Farklı geçmişlere ve farklı hikayelere sahip bu karakterler arasında git gel yaşayacak, yaşadıkları maceraları ve duygusal anlarını öğrenebilecek ve arka planda neler yaşadıklarına bizzat şahit olacağız İşte bu yaşadıkları durumlar Road 96 oyununda yaptığımız hamlelerle örtüşecek. Bu hikaye bir anlamda birbirine bağlanacak ve kesişecek. Dolayısıyla bu oyundaki hikaye aslında bir önceki hikayenin altyapısını ve temelini oluşturacak diyebilirim. Hal böyle olunca bu oyunu ilk olarak oynamak daha önem arz edecek. Dolayısıyla bu serinin oyunları oynamak isterseniz ilk olarak bu oyunu oynamanız daha sonra geçtiğimiz senelerde çıkış yapmış olan Road 96 oyununu oynamanız hikaye açısından daha iyi olacak.
 
 

İlk oyunda yine büyük maceralara atılmak için farklı bölgelere ilerliyor, yeni karakterlerle tanışıyor ve başımıza türlü musibetler geliyordu. Bu oyunda da aynı şekilde çeşitli musibetler ve maceralar başımıza gelecek. Oyun içerisinde iki karakterin kontrolünü elimize alarak büyük maceralara atılacak ve yollara revan olabileceğiz. Oyunda yine ıssız bölgelerden şehir hayatına çeşitli ara sokaklardan seçim alanlarına kadar birçok bölge bizleri bekliyor olacak. Bu bölgelerin her birinde farklı maceralar ve yaşantılar ortaya çıkacak. Bazen sakin bir macera yaşarken bazen de Bbşımıza dert açabileceğiniz çeşitli olaylar yaşayabileceğiz.

İki gencin hikayesine atıldığımız bu oyun içerisinde bu iki karakterin neden evden kaçtığını öğrenebileceğiz. Bir önceki oyunda evden kaçtığımız dönemde bu ülkeden kaçmak için çeşitli hamleler yapıyorduk şimdi ise neden evden kaçtığını öğrenebilecek ve bu duruma nasıl gelindiğini bizzat deneyimleyebileceğiz. Oyun içerisinde yine önceki oyundan aşina olduğumuz çeşitli ve renkli karakterler yer alacak. Onlarla beraber daha farklı şekilde etkileşime geçebilecek ve arka planda yaşadıklarına şahit olabileceğiz. Oyunda yine yer yer seçimler bizleri sunacak ve bu seçimlerle beraber karakterlerin kaderlerini bir nevi değiştirebileceğiz diyebilirim.
 
 

Road 96: Mile 0 içerisinde genel olarak dostluk teması, arkadaşlık teması macera, çocukların ebeveynleri ile ilgili sorunlar ve daha fazlası bizlere aktarılacak. Oyun içerisinde iki genç karakteri kontrol edebilecek ve onların fikirlerini ve yaşamak istedikleri hayatı öğrenebileceğiz. Oyunda farklı farklı olaylar meydana gelecek, bir sürü zorlukla beraber karşılaşabileceğiz ve bu zorlukları aşmak için de çeşitli seçimler yapmak durumunda kalacağız. Bazı seçimlerde rahat olabilirken bazı seçimlerde ise ani karar vermemiz gerekecek. Dolayısıyla bu ani kararlarda çok hızlı bir şekilde düşünmemiz ve ona göre hamle yapmamız gerekecek.

İlk oyunda yine yukarıda bahsettiğim gibi ani karar vermemiz gereken durumlar yer alıyordu. Örneğin bir seri katil karşımıza geliyor ve bizlere çeşitli sorular soruyordu ve bunların seçimlerini doğru bir şekilde yapmamız gerekiyordu. Bunun yanı sıra bu seri katilden kurtulmak için çeşitli hamleler bizlere sunuluyordu. Bunları yapıp yapmamak tamamen bize aitti. Burada istersek kurtulmak için biz de hamleler yapabiliyor istersek de seri katilin sözünden çıkmıyorduk. Bu tür seçimler de kısa bir süreç içinde olması gerekiyordu. Dolayısıyla bu tarz riskli ve zamanlı seçimler de bu yapının içerisinde yer alacak.
 
 

Müziklerin büyük önem kapladığı bu yapım içerisinde büyük maceralara geçiş yaparken arka planda elbette ilk oyunda olduğu gibi çeşitli müzikler çalacak. Bu müziklerle beraber oyuna kendimizi daha iyi kaptırabilecek ve maceralarımız daha da renklenebilecek. Zaten oyun içerisinde hem renkli bir atmosfer - renkli grafikler ve hem de renkli karakterler yer alacak. Bu karakterlerle beraber tanışabilecek, onlarla etkileşime geçebilecek ve çeşitli hikaye kırıntılarını öğrenebileceğiz. Müziklerin bizlere eşlik ettiği bu oyun içerisinde iki karakterin hayat hikayesini öğrenebilecek, daha önce neler yaşadıklarını, ailesiyle ilgili hangi problemlerin olduğunu ve yaşadığı şehirle alakalı nasıl bir sorunların olduğunu bizzat görebileceğiz.

İlk oyunun incelemesini zaten daha önce yazmıştım ve oyunu tamamen bitirmiştim. Dolayısıyla bu yapımdan benim beklentim yüksek. İlk oyun gerçekten zevk alarak bitirdiğim bir yapımdı. Bu oyundan da benzer bir performans bekliyorum. Hatta daha fazlasını bu yapım içerisinde bekliyorum. Önceki oyunda yapabileceğimiz seçimler ve yola koyulacağımız kısımlar sınırlıydı. Bu yapının içerisinde biraz daha fazla özgürlük ve yeni mekaniklerin oyuna dahil edilmesini bizzat bekliyorum diyebilirim. Her zaman olduğu gibi seri oyunlarında oyuncular önceki oyuna nazaran daha gelişmiş ve daha özgürlükçü bir yapı istiyor. Dolayısıyla ben de bu yeniliklerin olmasından yanayım. 4 Nisan tarihinde çıkış yapacak olan bu yapımda bakalım bizlere ne gibi maceralar sunulacak, hep birlikte göreceğiz.
 
- Moviehouse – The Film Studio Tycoon (5 Nisan: simülasyon, eğlence, strateji)
 
 

Odyssey Studios tarafından geliştirilen ve Assemble Entertainment tarafından yayınlanacak olan simülasyon, eğlence, strateji oyunu Moviehouse – The Film Studio Tycoon, 5 Nisan tarihinde geliyor. Farklı farklı filmler çekeceğimiz ve izleyicilere sunabileceğimiz bu oyun içerisinde detaylı bir film gösterisi bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde kameramızı hazırlayacak kendi yaratıcılığımızı konuşturacak ve bu konuda uzman olmaya çalışacağız. Oyun içerisinde ne kadar çok etkili film teknikleri kullanabilirsek seyirci de o kadar çok etkilenecek diyebilirim.

Renkli grafikleriyle ve sanat tarzı ile karşınıza çıkacak olan bu oyun içerisinde kameramızla beraber çeşitli kurgular hazırlayabilecek, aklımızdaki kurguları sahneye aktarabilecek ve daha fazlasını yapabileceğiz. Oyun içerisinde her zaman hayalini kurduğunuz çeşitli sahneler yaratabilecek ve bu konuda tamamen iş bize kalacak. Oyunda yine farklı sahneleri çekmek için çeşitli karakterler kullanabilecek, bu karakterlerin hareketlerine karışabilecek ve neler yapabileceğine biz karar verebileceğiz. Dolayısıyla oyun içerisindeki tüm hakimiyet bize ait olacak.
 
 

Detaylı simülasyon ve strateji unsurlarıyla harmanlanmış bu oyun içerisinde iş yerimizi bir yandan büyütmeye çalışacak diğer yandan da filmlere kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu oyun içerisinde farklı farklı çalışanlar bulunacak ve bu çalışanlarla beraber aramızın iyi olması gerekecek. Moviehouse – The Film Studio Tycoon içerisinde yine farklı farklı film türleri bulunacak, bu film türlerine hazırlanmak için elimizden geleni yapacağız. Yeni sahneler için farklı karakterler kullanabilecek, bu karakterlerle beraber çeşitli sahneler çekebileceğiz.

Küçük bir film ekibiyle başladığımız ancak film ekibini beni büyütmeye çalışacağımız bu oyun içerisinde kısa filmler çekmeye başlayacak, yeni içerikler çıkartabilecek ve içeriklerde küçültülmüş karakterler kullanabileceğiz. Bu kapsamda farklı bir film tekniği uygulayabileceğiz. Dolayısıyla seyircilerin ilgisi için de bu tekniklerle beraber çeşitli sahneler çekmeye başlayacağız. Seksenlerde geçen bu oyun içerisinde ilk kısa filmimize çekmeye çalışacak ve gişe geliri ile beraber daha farklı filmlere yelken açabileceğiz.
 
 

Oyun içerisinde elbette sadece bir film çekmeyecek başka rakip firmalara karşı mücadele edeceğiz. Dolayısıyla bu firmalarla beraber aramızda bir rekabet olacak. Hangimiz en iyi sahneyi ve kurguyu tasarlarsa o kazanacak diyebilirim. Dolayısıyla bu konuda uzman olmak için oyun içerisinde birazcık vakit geçirmek bunun yanı sıra hayal gücünüzü açığa çıkarmak ve aklımızdakini sahneye yansıtmamız gerekecek. Oyundaki tüm detaylar oldukça önem arz edecek ve bizlere detaylı bir simülasyon içeriği strateji unsurlarıyla harmanlanmış bir şekilde sunulacak. Dolayısıyla içerisinde yapabileceğimiz çok fazla teknik ve içerik bulunacak.

Moviehouse – The Film Studio Tycoon içerisinde sıradan bir film çekmiyor bunu yanı sıra çeşitli etkinliklerle beraber farklı farklı temalarla - oyuncularla yeni içerikler çıkarmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde bizlere verilen görevler sayesinde bu görevleri yapabiliyor ve çeşitli ödüllere sahip olabiliyoruz. Oyunda ilk etapta küçük bir ekipten başlıyoruz daha sonra bu ekibi yavaş yavaş büyütüyoruz ve gelirlerle beraber ekibimiz çok daha büyük bir hale geliyoruz. Bu sayede daha büyük filmleri adım atabiliyor ve yeni gişe rekorlarına sahip olmaya çalışıyoruz.
 
 

Oyun içerisinde yine çeşitli etkinliklere katılabiliyor, bu etkinliklerle beraber yarışmalara katılıyoruz ve kurgu ödüllerinin sahibi olmaya çalışıyoruz. Oyunda kurgu ödüllerinin sahibi olmaya çalışarak çeşitli gelirler elde edebiliyor ve bu da bizim için en iyisi oluyor çünkü bu sayede film ekibimiz kalabalıklaşıyor, hem iş yerimizi büyütebiliyor hem de daha yeni ekipmanlar ve özel ekipmanlar alabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı kullanabileceğimiz ekipmanlar yer alıyor. Bu ekipmanlar arasında kameralar, stantlar, ışıklar ve daha fazlası bulunuyor. Bunları da en iyi şekilde kullanmak ve kamera açılarını ayarlamak tamamen bizim işimiz oluyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bir firma sahibi olacak bunun yanı sıra yönetmen ve bir de oyucu gibi düşünmek gerekecek. Tüm bunların harmanlandığı bir oyunda tüm özelliklerin bizde olması gerekiyor.

Farklı farklı hikayelerin ve kurguların yer aldığı bu oyun içerisinde nihayetinde istediğimiz bir ekiple beraber istediğimiz türde filmler yapabilecek ve gişe rekorlarını imza atmaya çalışacağız. Oyun içerisinde çıkaracağımız hikayeler arasında romantik komediler, casus filmleri, aksiyon filmleri, macera filmleri ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak. Bu türlere tabii ki karar vermek için öncelikle bizim hayalimizdeki kurguyu seçmemiz gerekecek daha sonra tabii ki bunları sahneye aktarmamız lazım.
 
 

Moviehouse – The Film Studio Tycoon içerisinde hayalimizdeki içeriği yansıtabilecek bunun yanı sıra hangi filmde oscar almak ya ödül almak istiyorsak bu konuya uygun projeler ve hamleler yapabileceğiz ek olarak seyircileri etkilemek için çeşitli sahnede kullanabilecek ve ekibimizdeki insanlarla beraber bu işi kurtarmaya çalışacağız. Oyun içerisinde en iyi filmi yapmak için çeşitli hamleler yapabilecek ve farklı şeyleri ortaya çıkarmak tamamen bizim işimiz olacak. Dolayısıyla oyunda yaratıcılık oldukça önem arz edecek ve buna uygun planlar ve stratejiler yapabileceğiz.

Oyun içerisinde her bir firma farklı filmleri ile ön plana çıkmaya çalışacak, bu film ekipleri arasında biz de yer alacağız ve kendi filmimizi burada sergileyeceğiz. Oyun içerisinde ne kadar çok ilgi çekici sahne yaparsak ve ne kadar çok izleyici bu sahneleri seyrederse o kadar çok gişe rekoru kırabilir ve bu konuda ödülü almaya bir adım daha yaklaşabiliriz.

Simülasyon, strateji ve yaratıcılık unsurlarının harmanlandığı bu oyun içerisinde bir film yönetmeni gibi hareket edecek, bu film yönetmenliği sayesinde çeşitli kurgular hazırlayacak ve bu kurgularla beraber seyircilere izlemeleri için içerikler çıkartabileceğiz. Oyunda bir film ekibimiz olacak, bu ekibimiz ilk etapta küçük bir oluşumdan ibaret olacak, bunu büyütmek ise tamamen bizim işimiz olacak. Ekibi büyütmek için en iyi şekilde sahneler kurgulayacak - tasarlayacak ve aklımızdakini ekrana dökmeye çalışacağız. Oyun içerisinde yine kullanabileceğimiz farklı ekipmanlar bulunacak, bu ekipmanlarla beraber yeni filmlerin kapılarını aralayabileceğiz.
 
 

Becerilerimizi ve yeteneklerimizi geliştirebildiğimiz oyunda yeni yönetmenleri ve yazarları da ekibe dahil edebileceğiz. Burada tek yönetmen biz olmayacak bunun yanı sıra yanımıza çalışanlar da alabileceğiz. En iyi ekibi oluşturmak için bu oyunda çeşitli hamleler yapacak ve ödüllerin sahibi olmak için büyük girişimlerde bulunacağız. Oyun içerisinde izleyicileri koltukları oturtabilecek, oyuncuların nasıl oynaması gerektiğine karar verecek ve nasıl bir kurgu ortaya çıkarmak istediğinizi sahneye yansıtabileceğiz. Dolayısıyla tüm bu unsurların yönetimi tamamen bize ait olacak.

Bu tarz simülasyon ve film türünün harmanlandığı bu yapım ilginizi çektiyse bu oyuna bir şans verebilirsiniz. Oyun 5 Nisan tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün mail adresinize bir bildirim alabilirsiniz. Oyun yayınlandığında bundan haberdar olabilir ve satın alım seçeneği ile beraber oyunu kütüphanenize ekleyebilirsiniz.
 
 

İlk etapta oyun bir alıştırma kısmıyla başlayacak, bu alıştırma kısmıyla beraber bizlere temel oyun mekanikleri aktarılacak dolayısıyla bu kısımda belki birazcık sıkılabileceğiz. Daha sonra oyun kendini daha da açacak diyebilirim. Simülasyon oyunları genellikle Türkçe dil seçeneğini destekliyor ancak bu yapım ne yazık ki Türkçe diline sahip değil. Dolayısıyla İngilizce bir dil seçeneği ile beraber bu oyunu oynayabilirsiniz.
 
- Melon Journey: Bittersweet Memories (6 Nisan: keşif, macera)
 
 

Froach Club, Poppy Works tarafından geliştirilen ve Poppy Works, XSEED Games tarafından yayınlanacak olan keşif, macera oyunu Melon Journey: Bittersweet Memories, 6 Nisan tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Piksel grafiklerin yer aldığı bu macera oyunu içerisinde etrafı keşfedebilecek, yeni bölgelerin kilidini açabilecek ve çeşitli karakterlerle tanışabileceğiz. Oyun içerisinde farklı farklı karakterlerle etkileşime geçecek ve bu karakterlerle beraber yeni görevlere atılacağız.

Farklı kişiliklerin yer aldığı ve farklı karakterlerin bulunduğu bu oyun içerisinde geniş bir kasabayı ziyaret edecek, bu ziyaret ettiğimiz esnada çeşitli canlılarla ve karakterlerle tanışabileceğiz. Oyun içerisindeki temel amacımız etrafı keşfetmek ve büyük bir maceraya atılmak olacak. Oyun içerisinde hem etrafı keşfedebilecek hem çeşitli sırları açığa çıkarabilecek hem de farklı farklı karakterlerle etkileşime geçebileceğiz. Suç ve yolsuzluğun yer aldığı bu yapım içerisinde bir nevi arka planda da bizlere hikaye anlatılacak.

Hikaye ve keşif unsurlarının harmanlandığı bu yapım içerisinde bir yandan sevimli bir hikaye anlatılırken diğer yandan da suçların kol gezdiği bir yapı bizlere sunulacak. Kasabayı ziyaret ettiğimiz esnada çeşitli olayları meydana gelebileceğibBu oyun içerisinde arka planda aslında karanlık bir yapı bizlere aktarılacak. Bu yapım ile beraber oyun içerisinde hem gerileceğiz hem de renkli bir sanat stilinin oyuna yansıtılışını görebileceğiz.
 
 

Oyun içerisinde bir çalışan olarak oynayabilecek ve üretim elemanı olarak bu oyun içerisinde yer bulacağız Yeşil bir renk paletinin yer aldığı bu oyun içerisinde bir çalışan olarak maceraya atılacak ve üzerimize düşen görevi yapmaya çalışacağız. Görevimizi yerine getirirken arka planda çeşitli olaylar meydana gelecek ve bu olaylardan büyük orada etkileneceğiz. Bu olayların akabinde çeşitli karanlık taraflar ortaya çıkacak, bunları da açığa çıkarmak ve çözmek tamamen bizim işimiz olacak.

Farklı karakterlerin ve mekanların yer aldığı bu oyun içerisinde yeni bölgelere ilerleyebilecek ve bu bölgelerin sırlarını açığa çıkarabileceğiniz. Her bir mekanda farklı çalışanlar bulunacak ve çalışanlarla beraber etkileşime geçebileceğiz. Etkileşime geçtiğimiz karakterlerle beraber hikayenin gidişatı hakkında bilgi sahibi olabilecek ve bu gidişatı değiştirmek ise tamamen bizim işimiz olacak.

Suçun ve yolsuzluğun yer aldığı bu yapım içerisinde sevimli karakterlerin yanı sıra karanlık tarafa ait çeşitli çalışanlar da bulunacak. Sevimli ve karanlık bir yapının harmanlandığı bu yapım içerisinde çeşitli maceralara çıkabilecek, farklı mekanları ziyaret edebilecek ve bir kayıp arkadaşı aramaya koyulacağız. Oyun içerisinde kasaba etrafını keşfedebilecek ve çeşitli sırları açığa çıkarabileceğiz. Ne kadar çok sırrı açığa çıkarırsak o kadar çok kayıp arkadaşı bulmaya yakınlaşıyoruz demek olacak.
 
 

Sevimli grafiklerin yer aldığı ancak arka planda karanlık bir hikaye anlatıldığı bu macera keşif oyunu içerisinde karakterimizle beraber büyük bir olayın içerisine dahil olacağız. Oyun içerisinde bu kasabanın farklı yerlerini ziyaret edebilecek, farklı karakterlerle etkileşime geçebilecek ve bu etkileşime geçtiğimiz karakterlerle beraber kayıp olan arkadaşı bulmaya çalışacağız. Kayıp bu arkadaşı bulmak için çevre ile etkileşime geçmemiz, çevreyi keşfetmemiz ve buradaki sırları açığa çıkarmamız gerekecek. Oyun içerisinde yine tehlikeli durumlar ve şüpheli durumlar ortaya çıkacak. Bunlarla baş etmek için de çeşitli karakterlerle konuşmak gerekecek o olaylar aydınlığa çıkarmamız lazım.

Oyun içerisinde geniş bir dünya bulunmayacak ancak yapabileceğimiz çeşitli görevler yer alacak. Oyunda 5 farklı isteğe bağlı yan görev ve deneyimleyebileceğimiz farklı farklı içerikler yer alacak. Bu görevler tabii ki yukarıda da bahsettiğim gibi isteğe bağlı olacak dolayısıyla yapıp yapmamak tamamen size kalmış.

Melon Journey: Bittersweet Memories içerisinde atıldığımız bu macerada müzikler de olmazsa olmaz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre bu oyun içerisinde 50'den fazla şarkı yer alacak. Bu kadar fazla şarkının yer alması gerçekten de güzel bir deneyime etki edecek. Genelde bu tarz oyunlarda birkaç şarkı olur ve sürekli olarak aynı şarkıyı dinlemek bizleri sıkabilir. Dolayısıyla bu oyunla beraber bu kadar farklı şarkılara kulak vermek daha iyi hissettirecektir diyebilirim.
 
 

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi yeşil bir renk paleti bizleri bekliyor olacak.
Oyunda çeşitli ara sahnelerle bizlere bir hikaye anlatılacak ve bu hikayede bir kız karakteri kontrol edeceğiz. Bu kız karakterle beraber ilerleyeceğimiz bu macerada çeşitli karakterlerle tanışabilecek ve bu karakterlerle beraber oyunu deneyimleyebileceğiz. Oyun içerisinde hareketli bir arka plan, hareketli bir yaşam ve bir kasaba bizlere sunulacak. Bu kasabada çeşitli yerlere gidebilecek, trene atlayıp farklı istasyonlara geçiş yapabilecek, kasabayı karış karış gezebilecek ve farklı mekanlara doğru adım atabileceğiz.

Her bölgenin kendine ait farklı teması ve yapısı olacak. Burada farklı karakterler ve farklı canlılar bulunacak. Bu karakterlerle beraber etkileşime girebilecek ve konuşabileceğiz. Konuştuğumuz zaman da hikayenin gidişatı aslında bizlere aktarılacak ve bu gidişat kapsamında çeşitli hamleler yapabileceğiz. Keşif macera oyunu içerisinde çok farklı etkileşime geçebileceğimiz karakterler olacak. Bu karakterler arasında kediler, inekler, boğalar, tavşanlar ve daha fazlası yer alacak. Bu canlılarla aslında kayıp olan kişiyi bulmaya çalışacağız.
 
 

Farklı bir yapının ve maceranın bizlere sunulacağı bu oyun içerisinde gece ve gündüz teması da bulunacak. Bu gece ve gündüz tabii ki normal bir döngü şeklinde olmayacak sadece havadaki kara görüntü olarak sizlere sunulacak. Dolayısıyla bu tarz piksel grafikli yapımlarda çok fazla beklentimizin olmadığı için bu tarz geçişlerin animasyonlu bir şekilde olması beklenemez. Piksel grafikli yapımlardan hoşlanıyorsanız bu yapım sizleri tahmin edebilecek diyebilirim.

Piksel grafikler her dönem ve her zaman karşımıza çıkacak türde oyunlar olarak yer alıyor ve bu tarz oyunlarda eğlence odaklı ve hikaye odaklı yapılar genellikle benimseniyor diyebilirim.  Oyun dünyasında yer alan piksel grafikli oyunlar genellikle bizlere arka planda kısa bir hikaye anlatıyor ve kısa bir serüvene çıkartıyor diyebilirim. ancak bu oyun 5 saatlik bir deneyimi bizlere sunmayı hedefliyor.
 
 

Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde 5 saatlik bir oyun deneyimi bizleri bekliyor olacak. 5 saatlik bir oyun deneyimi gerçekten de bu tarz macera keşif oyunlarına göre biraz fazla diyebilirim. Piksel grafiklere sahip olan bu oyun içerisinde bakalım nasıl bir macera bizleri bekliyor olacak - çıkış yaptığı zaman hep birlikte göreceğiz.

Bu macera hikaye keşfi oyunu 6 Nisan tarihinde biz oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Siz de bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu yapıma bir şans verebilir ve  bir göz atabilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası da açık durumda. Dilerseniz oyunu Steam sayfasından istek listenize ekleyebilir ve oyun çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.
 
Liste devam ediyor... 

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Sherlock Holmes: The Devil's Daughter - İnceleme Nisan ayının ilk haftasında çıkış yapacak PC oyunları: 2023 - #2

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız