Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Mart ayının sonlarında çıkış yapacak PC oyunları #1

 
Mart ayı içerisinde birçok oyun biz oyuncuları bekliyor. Bu listede Mart ayının sonlarında çıkış yapacak oyunları derledik. Mart ayı içerisinde çıkış yapacak diğer oyunlara bakacak olursanız aşağıdan ulaşabilirsiniz. Her bir hafta farklı konular halinde sizlere sunuldu.
 
 
- The Last of Us Part I (28 Mart: aksiyon, macera)


The Last of Us, Naughty Dog tarafından geliştirilen ve büyük beğeni toplayan bir aksiyon-macera oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oyun, Joel ve Ellie'nin mantar salgını tarafından harap edilen kıyamet sonrası bir dünyada yolculuk ederken hikayesini takip ediyor. The Last of Us Part I, duygusal hikaye anlatımı ve unutulmaz karakterleri ile ön plana çıkmayı başarıyor ve "Yılın Oyunu" dalında 200'den fazla ödül kazanan yapımlardan biri olarak piyasadaki yerini koruyor.

The Last of Us Part I'in Steam sürümü, tek oyunculu hikayenin tamamının yanı sıra ana hikayenin olaylarından önce Ellie ve en iyi arkadaşı Riley'nin hayatlarını inceleyen "Left Behind" adlı ön bölümü de içeriyor.

Oyuncular tarafından beğenilen ve çok ödül alan bir yapım


Popüler bir yapım olarak karşımıza çıkan The Last of Us Part I oyunculardan olumlu eleştiriler alıyor. Gerek medya gerekse oyuncuların birçoğu hikayesine, karakterlerine ve oynanışına övgüler yağdırıyor. Oyunun Steam sürümü, oyunculara PC platformunda "The Last of Us Part I" i deneyimleme fırsatı sunuyor ve orijinal oyun için yayınlanan tüm DLC içeriğini de bünyesinde barındırıyor.

The Last of Us Part I duygusal hikaye anlatımı, zorlu oynanışı ve unutulmaz karakterleri ile biliniyor. Çoğunlukla beğeni topladı ve "Yılın Oyunu" için 200'den fazla ödül de dahil olmak üzere çok sayıda başarı elde etti. Oyunun gergin aksiyon, karakter gelişimi ve kıyamet sonrası ortamın birleşimi, onu video oyunu endüstrisinde göze çarpan bir yapım haline getirdi.

Naughty Dog tarafından geliştirilen ve popüler bir video oyunu olan The Last of Us'ın bir de dizi tarafı mevcut. HBO tarafından bir televizyon dizisine uyarlanan bu yapım, Craig Mazin ve Neil Druckmann tarafından yönetiliyor. İkili tarafından yönetilen dizide sırasıyla Pedro Pascal ve Bella Ramsey, Joel ve Ellie olarak rol alıyor. Dizi, orijinal oyunun sadık bir uyarlaması olarak karşımıza çıkıyor ancak üçüncü bölüm ile bu durum kırılıyor. Bu dizi oyunun olaylarını daha ayrıntılı olarak keşfediyor ve hayranlara sunuyor.  


The Last of Us Part I, kordiseps mantarının mutasyona uğramış varyantı ile harap edilmiş bir dünyada geçen kıyamet sonrası bir aksiyon-macera oyunu. Oyuncular, Amerika Birleşik Devletleri'nde Ellie adında genç bir kıza (söylentilere göre) bir direniş grubuna eşlik etmekle görevli Joel'i kontrol ediyor. Yolculuk kolay değil, çünkü ülke enfekte yaratıklar ve düşmanca tavır takınan hayatta kalanlarla dolu. Joel ve Ellie, hayatta kalmak için birbirlerine güvenerek bu tehlikeli ve yabancı dünyada savaşmak zorunda kalıyor. Oyun boyunca, oyuncular zorlu savaş senaryoları, bulmaca çözme ve tehlikeli ortamlarda gezinme durumu ile karşılaşıyor.

The Last of Us Part I'in yeni sürümü ise güncellenmiş grafikleri, oynanışı, gelişmiş savaş, keşif ve genişletilmiş erişilebilirlik seçeneklerini sunuyor. Güçlü hikaye anlatımı, unutulmaz karakterleri ve ilgi çekici oynanışı ile The Last of Us Part I, türün hayranları ve yeni gelenler için mutlaka oynanması gereken bir oyun.

The Last of Us Part I, tüm zamanların en iyi video oyunlarından biri olarak kabul edilir ve olağanüstü hikaye anlatımı, karakter gelişimi ve oyun tasarımı ile çok sayıda ödül ve adaylık aldı. Oyun, yoğun ve duygusal anlarının yanı sıra zorlu ve gerçekçi oynanışı ile de ön plana çıkıyor.  


The Last of Us Part I, oyunun sürükleyici dünyasını yaratmaya yardımcı olan kritik bileşenler olan yüksek kaliteli grafikleri, ses tasarımı ve seslendirmesi için de övgüyle karşılanıyor. Oyunun 3D ses ve dokunsal geri bildirim gibi erişilebilirlik seçenekleri, genel deneyime katkıda bulunuyor ve oyunu tüm yeteneklere sahip oyuncular için daha erişilebilir hale getiriyor. Ek olarak The Last of Us Part I, oyunun ruh halini ve atmosferini daha iyi yansıtmaya yardımcı olan etkili bir müziklere de sahip. Genel olarak The Last of Us Part I, orijinal oyunun hayranları için olduğu kadar seride yeni olan bunun yanı sıra duygusal anlamda yüklü bir oyun deneyimi arayanlar için de mutlaka oynanması gereken bir yapım.

Daha önce bu oyunu oynadıysanız ve yeniden başlamak istiyorsanız Steam sürümü ile beraber bu oyunu oynayabilirsiniz ve tekrardan giriş yapabilirsiniz. Oyun her zamanki gibi tekrar tekrar oynanabilir bir yapıya sahip. Dolayısıyla ara ara dönüp bakma şansına erişebilirsek ne mutlu bize.

Türkçe alt yazı ve dublaj seçeneği


Türkçe dil desteğinin ve Türkçe dublaj desteğinin yer aldığı bu oyunu oynamayanlar muhakkak oynaması gerek. Türkçe alt yazı desteğinin yanı sıra Türkçe dublajın da olması oyunu oynamak için daha iyi bir sebep olarak karşımıza çıkıyor. Türkçe dublaj gerçekten oyunları farklı bir hava katıyor ve bu yapımdaki dublaj oldukça başarılı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Kıyamet sonrası atmosferdeki o hayatta kalma mücadelesi, karakterlerin seslendirmeleri ve daha fazlası bizlere gerçekten de unutulmaz anlar yaşatıyor.

Öte yandan The Last of Us Part I, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca, Brezilya Portekizcesi, Rusça ve Meksika İspanyolcası dahil olmak üzere birden fazla dil seçeneğine sahiptir. Kullanılabilir dillerin tam listesi, oyunu oynadığımız platforma veya bölgeye bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.

Oyun daha önce sadece PlayStation konsollarına çıktığından dolayı bilgisayar oyuncuları olarak deneyimlememiştik. Ancak Steam sürümü ile beraber artık PC oyuncuları da bu oyuna erişebilecek ve deneyimleyebilecek.
 
PC sürümü yeniden düzenlenmiş içeriğe sahip


Oyunun bilgisayar yani PC sürümü yeniden düzenlenmiş ve grafiklerin geliştirilmiş bir sürümü olarak karşımıza çıkacak. Oyun ilk olarak PlayStation'ın eski nesil konsollarına çıkış yaptığından dolayı yeniden yapım olarak karşımıza çıkıyor. Bu yeniden yapım sürümü içerisinde geliştirilmiş grafikler, iyileştirilmiş oyun atmosferi, yine genişletilmiş oyun içi erişebilirlik seçenekleri, düzenlenmiş ve iyileştirilmiş kontroller ve daha fazlası yer alıyor. Orijinal oyuna sadık kalınarak hazırlanan bu yeni sürüm 3 Mart tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Orijinal oyun içerisinde bulunan dövüş ve aksiyon sistemi de bu yeni sürümle beraber daha iyi hale getiriliyor ve bu sistem üzerinde de iyileştirmeler yapılıyor. Hem görsel hem de dövüş mekanikleri üzerinde değişikliğe gidilen bu oyun içerisinde bizleri gayet güzel ve akıcı bir deneyim bekliyor. Oyunu daha önce konsollarda oynayanlar bilgisayar sürümüne de göz atabilirler. Daha önce hiç oynamayanlar da muhakkak oynaması gerekiyor.
Arka plan müzikleri oldukça dikkat çekiyor


Hikayesi ve karakterleri ile ön plana çıkan bu oyunda bizleri içine çeken bir dünya ve atmosfer bulunuyor. Bunun yanı sıra arka planda bir de kulağımızın pasını silen müzikler yer alıyor. Bu müzikler zaman zaman Sony'nin YouTube kanalında paylaşılıyor ve gerçekten de ilgi çeken müzikler bulunuyor. Dolayısıyla atmosfere uygun bu müzikler sayesinde kendimize oyuna daha iyi kaptırabiliyor ve o dünyaya daha iyi adapte olabiliyoruz.

Oyunun Steam sayfası açık durumda ve şu anda ön siparişlere de açık. Dolayısıyla oyunu oynamak istiyorsanız ve önceden sipariş vermek istiyorsanız 599 Türk lirasından oyun ön sipariş verebilirsiniz. Diğer yandan oyunu istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.
 
- Aery - Calm Mind 3 (31 Mart: simülasyon)
 
 

EpiXR Games UG tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan atmosferik uçuş simülasyonu Aery - Calm Mind 3, 31 Mart tarihinde geliyor. Serinin önceki oyunlarına benzer şekilde karşımıza çıkan bu uçuş simülasyonu oyunu bizlere rahatlatıcı ve deneyim sunmaya hazırlanıyor. Yorgun bir günün ardından arkamıza yaslanarak oynayabileceğimiz bu oyun içerisinde bir kuşu kontrol ediyor ve dilediğimiz gibi etrafta uçabiliyoruz. Farklı atmosferlerin ve farklı bölümlerin yer aldığı bu oyun içerisinde etraftaki manzaralara bakabiliyor ve arka planda yer alan müziği de dinleyebiliyoruz.

Rahatlatıcı bir deneyim sunması için tasarlanan bu oyunda küçük bir kuş rolüne giriyoruz ve etrafı keşfetmeye başlıyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı manzaralar ve farklı bölümler arasında dikkat çeken temalar ve unsurlar yer alıyor. Aery - Calm Mind 3 içerisinde her farklı seviyede toplayabileceğimiz farklı öğeler de bulunuyor. Hem bunları toplamak hem de bir kuş misali uçmak bu oyundaki temel amacımız.
 
 

Serinin daha önceki oyunlarında olduğu gibi aynı mekaniklere ve yapıya sahip bu oyunda bizleri farklı atmosferler bekliyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre bu oyun içerisinde 13 farklı atmosfer ve manzara bulunuyor. Bunun yanı sıra yeniden oynanabilirlik seçenekleriyle de oyuna tekrar tekrar dönüş yapabiliyoruz. Oyun bizlere prosedürel bir yapıyı sunuyor yani rastgele oluşturulmuş dünyanın kapılarını açıyor. Dolayısıyla  her yeni başlangıçta bizlere farklı bir deneyim sunuluyor diyebilirim.

İlgi çeken görselliği ile ve müzikleriyle karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım temel olarak uçma deneyimini bizlere sunuyor. Oyun içerisinde herhangi bir aksiyon veya dövüş unsuru bulunmuyor. Dolayısıyla sadece rahatlatıcı bir simülasyon deneyimi sunmayı hedefliyor. Onun içerisinde atılacağımız bu macerada çeşitli manzaralara kalabilecek, çeşitli temaların işlendiği bu yapımda farklı farklı bölgelerin sırlarını keşfedebileceğiz.
 
 

Huzurlu ve keyifli bir yapıyı bizlere sunacak olan bu yapım içerisinde etraftan toplayabileceğimiz çeşitli yapraklar, tüyler ve daha fazlası yer alacak. Oyunda bizlere hayali bir dünya sunulacak ve bu dünya içerisinde istediğimiz gibi uçup kaçabileceğiz. Oyun içerisinde karlı atmosferlerden kasabalara, bataklıklardan hayali mekanlara kadar birçok bölge bizleri bekliyor olacak. Bu bölgeler içerisinde de her biri farklı atmosfere ve farklı yapıyı bizleri sunacak. Aery - Calm Mind 3 içerisinde kontrol ettiğimiz bu kuşla beraber etrafta süzülebileceğiz, hızlı hareket edebileceğiz ve yukarılara doğru çıkabileceğiz.

Aery - Calm Mind 3'te her bir bölgenin kendine ait tasarımları ve mevsimi bulunuyor. Örneğin bir bölgede karlı bir yapı bulunurken diğer bölgede yağmur yağıyor ve atmosferin değiştiğini hissedebiliyoruz. Dolayısıyla her bölge kendine ait bir özelliği bizlere sunuyor ve bu rahatlatıcı deneyimi ekstra bir katkı sağlamaya çalışıyor. Serinin önceki oyunlarında olduğu gibi bu yapım da bizlere rahatlatıcı bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Bu yüzden serinin daha önceki oyunlarını oynayanlar da bu yapıya aslında aşinadır. Oyunun mekanikleri içerisinde herhangi bir değişiklik bulunmuyor. Dolayısıyla devam oyunu olduğundan dolayı farklı atmosfer ve farklı yapı bizleri bekliyor. Oyun içerisinde herhangi bir hikaye vesaire de bulunmuyor. Oyundan bu konuda beklentiniz olmasın.
 
 

Tek oyunculu bir yapıyı bizlere sunacak olan bu oyun sadece İngilizce dil desteğine sahip olacak. Bunun yanı sıra Steam başarımları da bu yapım içerisinde bulunacak. Uçuş simülasyonu oyunu olarak karşımıza çıkan bu oyun 31 Mart 2023 tarihinde çıkış yapacak. Oyunun Steam sayfası şu anda açık durumda. Dilerseniz Steam sayfasından istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim olarak bundan haberdar olabilirsiniz. Serinin önceki oyunlarını oynayanlar veya yorucu bir günün ardından rahatlatıcı bir deneyim isteyenler bu yapıma bir göz atabilir. Bunun dışında daha önce bu tarz yapımları oynamayanlar da bu oyuna bir bakabilir.
 
- Resident Evil 4 Remake (24 Mart: hayatta kalma, nişancı, üçüncü şahıs, aksiyon)
 
 

Capcom tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan hayatta kalma, nişancı, üçüncü şahıs, aksiyon oyunu Resident Evil 4'ün yeniden yapım sürümü 24 Mart tarihinde geliyor. İlk olarak 2005 yılında piyasaya sürülen ana oyundan sonra şimdi oyunun remake sürümü biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyun yeni teknolojilerle beraber yeni grafikleri, yeni oyun içi mekanikleri, yeni dövüş ve animasyon sistemlerini bünyesinde barındırıyor ve bizlere yeni nesil bir Resident Evil deneyimi sunmayı hedefliyor.

Beklenen yeniden yapım sürüm 24 Mart tarihinde biz oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bu remake  sürüm ana oyunun temelini alıp onu geliştiren bir yapıyı bizlere sunacak. Oyun içerisinde hayatta kalma unsurları, nişancı unsurları, aksiyon ve macera öğeleri de yer alacak. Tüm bu unsurların harmanlandığı bu oyun içerisinde daha karanlık ve daha gergin bir atmosfer ile karşılaşacağız. Oyun içerisinde Resident Evil dünyasından aşina olduğumuz Ajan Leon S. Kennedy ile oynayacak ve burada bir kız kaçırma olayını nihayetine erdirmek için bulunacağız.
Hayatta kalma temalı bu yapım içerisinde yeni nesil grafikler, üst düzey animasyon ve nişancı unsurları, üçüncü şahıs kamera bakış açısı ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak.
 
 
 
Oyun içerisinde karşımıza farklı farklı düşman türleri çıkacak ve bu düşman türlerini atlatmak tamamen bizim işimiz olacak. Oyunda seriden aşina olduğumuz sınırlı sayıda mühimmat bulunacak ve bu mühimmatları akıllıca ve doğru bir şekilde kullanmamız gerekecek. Yine oyun içerisinde sürekli olarak etrafı araştıracak, etrafı araştırdığımız esnada çeşitli cephaneler ve mühimmatlar bulabileceğiz. Bunun yanı sıra yine silah aparatları bularak silahlarımızı geliştirecek ve karşımıza çıkan düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde gelmeye çalışacağız.

Remake ile beraber atıldığımız bu macerada normal düşmanlar haricinde bir de patron savaşları bulunacak. Bu patron savaşları normal düşmanların karşısında daha zorlu bir deneyimi bizlere sunacak. Patron savaşları içerisinde reflekslerimizi çok iyi kullanmamız gerekecek.
Silahlarımızdaki mühimmatlara çok dikkat etmemiz gerekecek. Oyun içerisinde birçok patron savaşı bulunacak ve patron savaşlarının her biri birbirinden farklı olacak. Her patronun kendine özgü özellikleri ve becerileri bulunacak ve her patronun kendine özgü saldırı stili bulunacak. Bu saldırı stillerini öncelikle öğrenmemiz gerekecek ona göre karşı hamle yapmamız lazım.
 
 

Oyun içerisinde düşmanlardan gelen saldırılara karşı kendimizi koruyacak, onlara karşı sağa sola doğru kaçabilecek ve karşı hamlede bulunabileceğiz. Oyun içerisinde farklı oynanış mekanikleri ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak. Oyunda yine elimize alacağımız uzak dövüş silahlarından yakın dövüş silahlarına kadar birçok silah türü bulunacak. Oyunda silahlardan pompalı tüfeklere av tüfeklerinden daha farklı silahlara kadar birçok silah türü bizlere bekliyor olacak. Oyunda bu silahların yanı sıra fırlatacağımız yanıcı maddeler, patlayıcı maddeler ve dahası yer alacak.

Oyun içerisinde bir de seriden aşina olduğumuz craft sistemi bulunacak. Bu zanaat sistemi sayesinde yeni cephaneler elde edebileceğiz. Etrafı keşfetmek için atadığımızı bu macerada bulduğumuz kaynaklarla beraber silahlarımız için belirli sayıda cephaneler üretebilecek bunun yanı sıra canımızı tazelemek için de çeşitli med-kitler yapabileceğiz. Zanaat sistemi sayesinde kendimize fayda sağlayacak birçok unsuru ve öğeyi birleştirebilecek ve bunları daha kullanışlı hale getirebileceğiz. Özellikle bu craft sistemi patron savaşlarında çok önem arz edecek. Dolayısıyla buralarda mermileri ve can tazeleme med-kitlerini sürekli olarak buradan yapmak durumunda kalacağız. Bunun için de etrafı keşfederek bol bol kaynak toplamamız gerekecek.
 
 

Leon ile atıldığımız bu aksiyon macera oyunu içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi kaybolan bir kızın peşine düşeceğiz. Bu kızı kurtarmak için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız ve bu esnada birçok düşman ve tehditlerle beraber karşılaşacağız. Hikaye odaklı aksiyon macera hayatta kalma oyunu içerisinde çeşitli bölgelere gidebilecek ve bu bölgelerde farklı farklı tehlikelerle karşılaşabileceğiz. Temelinde hikayenin yer aldığı bu oyun içerisinde yer yer ara sahnelerle yer yer de çeşitli karakter konuşmaları ile beraber hikaye bizlere aktarılacak ve biz de bu hikayeyi deneyimleyeceğiz.

2005 yılında çıkış yapan orijinal oyundan sonrası bu remake sürüm, oyunu tekrar oynamak isteyenler için ilaç niteliğinde olacak. Capcom tarafından geliştirilen bu yeniden yapıp sürümü bizlere büyük şeyler vaat ediyor olacak. Oyun içerisinde modern grafikler, yeni ve geliştirilmiş animasyonlar mekanikler ve daha fazlası yer alacak. Daha önce başarılı yeniden yapım sürümleriyle karşımıza çıkan Capcom’dan beklentimiz yüksek. Dolayısıyla iyi bir yapım bekliyoruz.
 
 

24 Mart tarihinde çıkış yapacak olan bir yeniden yapım sürümü ekibin kendi oyun motoruyla beraber geliştiriliyor. RE motorunu kullanan bu yapım içerisinde gelişmiş teknolojiler bulunuyor ve orijinal oyunun özü bu yapım sürümle beraber korunuyor. Oyun içerisinde üçüncü şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor ve karakterimizi burada sırtından görebiliyoruz. Oyunda hayatta kalma, korku, nişancı ve aksiyon unsurları bulunuyor. Bu unsurlar hep beraber bu oyun içerisinde harmanlanıyor.
 
 

Oyunun ana hikayesi ve orijinal yapısının korunacağı bu remake sürüm 24 Mart 2023 tarihinde PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 ve Steam üzerinden PC için çıkış yapacak. Oyun ayrıca Ray Tracing teknolojisini bünyesinde barındıracak. Ayrıca bu yapım Denuvo koruma teknolojisini kullanacak.
 
- EA Sports PGA Tour (24 Mart: spor, golf, çevrimiçi)
 
 

Electronic Arts - Tiburon tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan çevrimiçi golf sporu oyunu A Sports PGA Tour, 24 Mart tarihinde geliyor. Gerek grafikleri ile gerekse mekanikleriyle yeni nesil bir deneyimi bizlere sunacak olan bu Golf oyunu içerisinde farklı farklı sahalara geçiş yapacak ve burada çeşitli golf müsabakalarını katılım göstereceğiz. Bir yandan rahatlatıcı bir deneyimi bizlere sunmaya hazırlanan bu yapım içerisinde diğer yandan da çevrimiçi bir şekilde diğer oyuncularla kapışabilecek ve bunlarla beraber Golf sporu üzerinde deneyim elde edebileceğiz. Hem deneyimli hem de yeni oyuncuları hitap eden yapısı ile karşımıza çıkacak olan bu Golf sporu oyunu içerisinde farklı farklı alıştırmalar, çeşitli turnuvalar, etkinlikler ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak.

Yeşil sahalarıyla ve manzaralarıyla karşımıza çıkış yapacak olan bu yapım içerisinde üst düzey bir Golf oynanış dinamikleri karşımıza çıkacak. Oyunda gerek grafikler gerekse atmosfer çok daha iyi bir şekilde yansıtılacak. Yeni mekaniklerin ve birçok yeni özelliklerin yer aldığı bu oyun içerisinde çeşitli tarzda atışlar yapabilecek ve bu atışlar üzerinde ustalaşabileceğiz. Her bir oyuncu bu oyun içerisinde farklı bir deneyim elde edecek ve kendi spor geçmişine göre bu oyunda ustalaşabilecek.
 
 

Her oyuncu elbette farklı zamanlarda farklı tarzda ustalaşmaya çalışacak, her bir oyuncunun farklı bir spor deneyimi eve geçmiş olduğundan dolayı bu oyunda herkes farklı bir yapıyı sergileyecek ve ona göre stratejisini belirleyecek diyebilirim.

Oyun içerisinde çeşitli müsabakalar ve etkinlikler bulunacak. Bu etkinliklere ve müsabakalara katılarak birçok ödül elde edebileceğiz. Oyunda yine etrafta seyirciler bulunacak, kalabalık seyirci topluluğunun arkasında golf atışlarımızı yapacağız. Hem atmosfer hem de oyun dinamikleri açısından bizlere yeterli düzeyde ve üst düzeyde bir deneyim sunmayı hedefleyen bu oyunda birçok şampiyona bizleri bekliyor olacak.
 
 

Electronic Arts, 10 yılı aşkın bir süredir bu Golf oyununa duyurmamıştı şimdi ise bu yapım tekrardan yeni nesil olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre yeni nesil mekanikler, üst düzey grafikler yine Golf sopasını sallarken o vuruş hissiyatı, her vuruşta gerçekçi bir hissiyat ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak. Oyunda bu tarz yenilikler ve gerçeklikler oyunculara aktarılmaya çalışılıyor ve oyun içerisinde bu tarz yenilikler yer bulmaya çalışıyor.

EA Sports PGA Tour içerisinde akıcı bir Golf deneyimi elde etmek için yeni teknolojiler kullanılmış durumda. Oyunda her Golf vuruşunda farklı bir hissiyat ve gerçekçi bir dokunuş elde edebileceğiz. Oyundaki bu tarz gerçekçi mekanikler sayesinde Golf oyunundan daha fazla zevk alacak ve daha gerçekçi bir hissiyat yaşayacağız. Bu tarz mekaniklerin olması oyuncular tarafından hoş karşılanacak detaylar. Dolayısıyla EA bu konu üzerinde uzun uğraşlar verdiğini belirtiyor. Bakalım bu yapım bizlere nasıl bir hissiyat sunacak, oyun çıktığı zaman hep birlikte göreceğiz. Oyunun daha önce demo sürümü çıkış yapmadığından dolayı ne yazık ki deneme şansı elde edemedik. Dolayısıyla oyuna çıkacağı zamana kadar beklemek durumunda kalacağız.
 
 

Gerçekçi hissiyatıyla ve mekanikleriyle ön plana çıkmaya hazırlanan bu Golf sporu oyunu içerisinde kendi kariyerimizi yaratacak ve bu kariyer içinde basamakları tek tek çıkmaya çalışacağız. Oyunda yine kendi Golf becerilerimizi gösterecek ve bu golf becerilerimizi geliştirebileceğiz ve ustalaşabileceğiz. Oyunda yine çeşitli etkinlikler ve turnuvalar aracılığıyla hem kendimiz geliştirecek hem de yeni vuruş teknikleri öğrenerek farklı farklı becerilerin sahibi olabileceğiz. Oyunda yine kendi karakterimizi oluşturacak ve bu karakteri - golfçüyü özelleştirebileceğiz ve kendimize göre yenilikçi hale getirebileceğiz. Oyunda yine kullanabileceğimiz farklı farklı golf sopaları toplar ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak.

Farklı farklı sahaların ve bölgelerin bulunacağı bu oyun içerisinde her bir saha  farklı bir zorluğu bünyesinde barındıracak ve farklı yeşillikleriyle beraber karşımıza çıkacak. Her bir sahanın kendine özgü dinamikleri ve mekanikleri bulunacak. Burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edecek ve ne kadar ustalaştığına bağlı olarak bu sahalarda daha kolay bir şekilde yer bulacak. Oyun içerisinde detaylı ve gerçekçi bir vuruş mekaniği yer alacak ve bu mekanikler üzerinde ustalaşmak ise tamamen bizim işimiz olacak.
 
 

Detaylı ve derin mekaniklere sahip olacak golf oyunu içerisinde golf sopamızı alarak farklı farklı turnuvalara ve şampiyonlara ara geçiş yapacağız. Oyun içerisinde vuruş tekniklerimizi geliştirebilecek ve çeşitli özelleştirmeler yapabileceğiz. Oyunda beceri geliştirmeye ve karakter özelleştirmeye kadar birçok rol yapma unsuru da bulunacak. Dolayısıyla oyun geniş bir özgürlüğü bizlere sunmayı hedefliyor diyebilirim.

Tam bir Golf deneyimini bizlere sunmayı hedefleyen bu oyun içerisinde çevrimiçi pvp olarak diğer oyuncularla müsabakalara katılacak, onlara karşı gelecek ve kimin en iyi olduğunu göstermeye çalışacağız. Oyunda yine farklı farklı sahalara ve parkurlara geçiş yapabilecek ve bu farklı farklılar içerisinde ustalaşmaya çalışacağız. Oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre 30'dan fazla parkur yer alacak ve bu parkurların her birinin farklı delikleri ve zorlukları bulunacak. Bunların üzerinde ne kadar çok oynarsak o kadar çok ustalaşmaya başlayacağız.
 
 

Bu yapım Frostbite motoru kullanılarak geliştiriliyor. EA tarafından kullanılan bu oyun motoru bizlere üst düzey bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Oyun şu anda ön siparişlere açık durumda. Dilerseniz ön sipariş vererek çeşitli bonuslardan faydalanabilirsiniz. Oyunun dijital deluxe sürümünü sipariş verirseniz oyunun tam bir kopyasını alabilirsiniz. Bunun yanı sıra oyuna 3 günlük bir erken erişim elde edebilirsiniz, ek olarak çeşitli donanım paketlerinı, golf sopalarını, oyun içi Premium puanları, deneyim puanlarını ve daha fazlasını bu ön sipariş bonusuyla beraber elde edebilirsiniz.

Farklı dinamikleri ve yenilikçi konsepti ile karşımıza çıkacak olan bu golf oyunu içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi genel olarak toparlayacak olursak yeni mekanikler ve detaylar yer alacak. Oyun içerisinde bir golfçü yaratacak ve bu golfçüyü tamamen kendimize göre özelleştirebilecek ve geliştirebileceğiz. EA Sports PGA Tour içerisinde spor unsurlarının yanı sıra rol yapma unsurlarda bulunacak. Bu rol yapma unsurları içerisinde yine bahsettiğim gibi çeşitli geliştirmeler ve özelleştirmeler yapabileceğiz, golf sopasından topuna kadar farklı farklı geliştirmeler bu oyun içerisinde mevcut olacak.
 
 

Oyunda yine yukarıda bahsettiğim gibi farklı farklı sahalara ve parkurlara geçiş yapabileceğiz. Buralarda çeşitli müsabakalara çıkarak oyun içerisinde ustalaşmaya çalışacağız. Her bölgenin kendine ait zorlukları ve farklılıkları bulunacak. Bunların üzerinde ustalaşmak için de oyunu bolca oynamamız gerekecek.

Uzun süredir Golf deneyimi yaşamayan biz oyuncular olarak yine de bu oyunun fiyatı biraz tuzlu. Oyunun standart fiyatı Steam üzerinde 1199 Türk Lirası, Dijital Deluxe sürümü ise 1499 Türk lirası. Herkese hitap etmeyen yapısıyla bu oyuna golf severler ve spor severler deneyebilir. Elbette tabii ki bu fiyatı verecek olanlar da bu yapıma bir göz atabilir diyebilirim.
 
- The Crown of Wu (24 Mart: souls-like, aksiyon, macera)
 
 

Red Mountain Consulting SL tarafından geliştirilen ve Meridiem Games, Gammera Nest, Ripples Asia Venture ekipleri tarafından yayınlanacak olan souls-like, aksiyon, macera, bulmaca oyunu The Crown of Wu, 24 Mart tarihinde oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
 
Farklı atmosferleri ile ve dikkat çekici manzaraları ile karşımıza çıkacak olan bu zorlu aksiyon macera oyunu içerisinde diğer tarafta platform unsurları da yer alacak. Hem zorlu bir çevre deneyimi hem de bunun yanı sıra karşımıza çıkacak olan düşmanları alt etmek için çeşitli mücadelelere giriş yapacak. Bu zorluklardan sağ çıkmak için de kendi reflekslerimizi ve becerilerimizi kullanmak durumunda kalacağız.

Oyun içerisinde sadece platform ve zorlu dövüşler bulunmayacak bunu yanı sıra çözmemiz gereken bulmacalar da bulunacak. Bu bulmacaları çözerek oyun içerisinde bir sonraki etaba doğru ilerlemeye başlayacağız.
 
 

3 boyutlu bir aksiyon macerasının bizlere sunulacağı bu yapım içerisinde Çin mitolojisinden ilham alan çeşitli düşmanlar ve karakterler yer alacak. Maymun Kral olarak oynayabileceğimiz bu oyun içerisinde düşmanlara karşı tek başımıza savaşabilecek ve onlara karşı tacı geri almak için büyük mücadelelere giriş yapacağız. Oyunda yine kötülüğün kol gezdiği bir dünyada yer alacak ve bu dünyada yer alan kötülüğü alt etmek için kendi yeteneklerimizi ve becerilerimizi sergilemek durumunda kalacağız.

Bu oyun içerisinde farklı farklı bölümler bulunacak, bu bölümlere ilerleyerek çeşitli zorlukları aşmaya çalışacağız. Her bir bölümün farklı farklı zorlukları ve bulmaca unsurları bulunacak. Dolayısıyla bu bulmacaları çözmek durumunda kalacağız ve platform zorluklarını da aşmak durumunda kalacağız. Oyunda birçok mekanik bulunacak ve bu mekanikler arasında zıplama, koşma, dövüşme, çeşitli elementleri kullanabilme ve daha fazlasını yer alacak. Oyun bu konuda bizlere geniş özgürlük sunmayı hedefliyor.
 
 

The Crown of Wu içerisinde ilk olarak kolaydan sonra doğru bir zorluk seviyesi bulunacak. Bu zorluk seviyesi elbette oyunu ilerleyen kısımlarında daha da artış gösterecek. Dolayısıyla oyunun ilk kısımlara oyuncuyu oyuna alıştırmak için kullanılmış durumda. Oyun içerisinde alacağımız karakterimiz ile çeşitli bölgelere ilerleyecek, bu bölgeleri düşmanlardan temizlemeye çalışacak ve buralarda bulunan bulmacaları çözmeye başlayacağız. Oyun içerisinde kullanacağımız karakterimizle zıplayabilecek, düşmanlara karşı kendinizi savunabilecek ve onlara karşı hamlelerde bulunabileceğiz. Bunun yanı sıra ilerlediğimiz her bir bölgede etrafı keşfedebilecek ve çeşitli sırları açığa çıkarabileceğiz.

Çeşitli sırları açığa çıkarabildiğimiz bölgeleri tek tek gezdiğimiz bu oyun içerisinde farklı farklı element unsurları da bulunacak. Ateş, hava, toprak ve şimşek elementleri bulunan bu oyun içerisinde bu elementleri kullanarak da düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde karşı çıkacağız. Oyunda bu elementler üzerinde ustalaşabilecek, bu elementleri geliştirebilecek ve daha fazla yeteneğin kilidini açabileceğiz. Dolayısıyla oyun hem dövüş mekanikleriyle hem de elementleriyle karşımıza çıkmaya çalışacak.
 
 

Oyun içerisinde bulmaca ve aksiyon unsurları dışında bir de çeşitli platform zorlukları bulunacak. Çeşitli yüksekliklerden karşıya atlayabileceğimiz, çeşitli platform zorlukları, yine zamanlama gerektiren parkurlar ve daha fazlası bu oyun içerisinde yer alacak. Üçüncü şahıs bir kamera bakış açısına sahip bu oyun içerisinde Çin mitolojisinden ilham alan karakterler ve düşmanlar yer alacak. Bu fantezi dünyası içerisinde çeşitli zorluklar bulunacak ve bizim temel amacımız ise bu krallığın tacını tekrardan geri almak olacak. Tamamen bu hedef doğrultusunda büyük bir maceraya atılacağız ve karşımıza çıkan düşmanları ve zorlukları aşmaya başlayacağız.

Büyük bir krallığın içerisine geçiş yapabileceğimiz Bu oyun içerisinde farklı farklı düşman türleri ve bu düşman türlerinin farklı yeteneği bulunacak. Bu düşmanları aşmak için oyun içerisinde birazcık vakit geçirmek ve karakterimiz üzerinde ustalaşmak gerekecek. Oyun içerisinde farklı yetenekleri kullanabilecek ve düşmanlara karşı bu yeteneklerimizi uygulayabileceğiz. Yukarıda da bahsettiğim gibi oyunda farklı farklı element özellikleri bulunacak ve bu özellikleri kullanarak düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde karşı çıkacağız.
 
 

Akıcı bir dövüş mekaniğini bizlere sunmayı hedefleyen bu oyun içerisinde elbette çok yüksek prodüksiyonlu bir hikaye ve bölüm tasarımı beklememiz doğru olmaz. Bağımsız bir geliştirici ekip tarafından geliştirilen bu oyun içerisinde gerek karakterleri davranışları, animasyonları ve bölüm tasarımları biraz daha düşük seviyede karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla bu durumu göz önünde bulundurarak bu oyunu tavsiyede bulunabilir veya bulunmayabiliriz.

Oyun içerisinde yine tepelere doğru tırmanabilecek, çeşitli yüksekliklere doğru kendimizi çıkarabilecek ve buralardaki zorlukları aşmaya çalışacağız. The Crown of Wu içerisinde bol bol parkur zorlukları, bulmacalar ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak. Bu bulmacaların ve parkur zorlukların yanı sıra elbette düşmanlara karşı dik bir şekilde durmaya çalışacağız. Hem düşmanlarla hem parkurlarla uğraşmak oyun içerisinde elbette biraz zorlu olacak.
 
 

Oyun içerisinde yer alan bulmacalar öncelikle kolaydan zora doğru ilerleyecek ve bu bulmacaların zorlukları ilerleyen seviyelerde daha zorlu ve karışık hale gelebilecek. Oyunda belki de bir bölümde takılacağız ve burada uzun bir süre bulmacaya çözmeye çalışacağız. Belki bu yüzden bir oyuncu olarak sıkılabileceğiz. Dolayısıyla bu duruma dikkat etmemiz gerekecek. O yüzden yukarıda bahsettiğim gibi çeşitli yetenekler bulunacak ve bu yetenekleri kullanarak da zorlukları aşmaya çalışacağız.

Çalınan tacı geri almak için atılacağımız bu büyük macera aksiyon oyununda çeşitli mekanikler ve akıcı tarzda bir dövüş sistemi bulunacak. Bu dövüş sisteminin geliştirici ekibin belirttiğine göre kontrolleri gayet kolay olacak. Hem karakteri hem de dövüş mekaniklerini kontrol etmek oyuncular açısından çok önem arz ediyor. Bunlar ne kadar kolay ve akıcı olursa oyuncular daha fazla zevk alıyor ve bu da bizi daha fazla bizleri oyun içerisine adapte ediyor diyebilirim. Zorlu ve komplike kontroller gerçekten de oyunculara zor anlar yaşatıyor dolayısıyla bu seçime gidilmesi gerçekten de güzel olmuş.
 
 

Oyun içerisinde karakterimiz ile çeşitli zorluklara adım atabilecek, bu zorlukları aşmak için de kendi yeteneklerimizi sergilemeye çalışacağız. The Crown of Wu içerisinde zıplayabilecek, koşabilecek ve düşmanlara karşı çeşitli yeteneklerimizi sergileyebileceğiz ve düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde hazır olabileceğiz. Oyunda karışık bulmacalar, zorlu parkurlar ve daha fazlası yer alacak. Bunları aşmak için de oyunda bir süre vakit geçirmemiz gerekecek.

Tabii bu zorlukların ve aksiyon sistemine karşı diğer tarafta arka planda Çin mitolojisinden ilham alan çeşitli müzikler yer alacak. Bu müzikler ve melodiler sayesinde oyun içerisine kendimiz daha iyi adapte edebileceğiz. Oyunda bu tarz geçişlerin ve özellikleri yer alması oyuncular açısından gayet güzel bir deneyim sunabilecek diyebilirim.
 
 

Birçok mekaniğin ve özelliğin yer alacağıbBu oyun  24 Mart tarihinde çıkış yapacak. Aksiyon dövüş unsurların yanı sıra bulmaca ve platform öğelerini seven oyuncuların oynayabileceği bu yapımın şu anda Steam sayfası açık durumda. Ek olarak oyunun şu anda demo sürümü de bulunuyor. Bu demo sürümünü deneyerek oyunun ilk kısımlarını deneyebilir ve oyunu temel mekaniklerini,  atmosferini ve işleyiş şeklini öğrenebilirsiniz. Bu demo sürümü sayesinde oyunu satın alıp almayacağınızı da karar verebilirsiniz.

Demo sürümünü deneyip beğendiyseniz oyunu dilerseniz istek listenize ekleyebilir ve istek listenize eklediğiniz zaman oyun çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu da size oyuna çıktığını bildirir. Dolayısıyla kolaylık sağlar. Oyunun şu anda fiyatı belli değil ancak çıkış yaptığı gün bu fiyatı görebileceğiz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Elden Ring için yeni genişleme paketi duyuruldu Mart ayının sonlarında çıkış yapacak PC oyunları #2

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız