Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Mart ayının ilk haftası çıkış yapacak PC oyunları: 1-7 Mart 2023

 
 
Her ay olduğu gibi Mart ayında da birçok yapın bizleri bekliyor. Aksiyon oyunlarından simülasyon oyunlarına platformu türünden strateji yapımlarına kadar birçok içerik bizlere Mart ayının ilk haftası sunulacak. Mart ayının ilk haftasında sunulacak oyunlar arasında Wo Long: Fallen Dynasty, Outlanders ve daha fazlası yer alıyor.
 
Listemizde Şubat ayı içerisinde PC platformuna çıkış yapacak oyunları ele alıyoruz. Listelenen oyunlar arasında konsollara çıkış yapacak yapımlar da yer alıyor.
 
- Wo Long: Fallen Dynasty (3 Mart: rol yapma)
 
 

KOEI TECMO GAMES tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan rol yapma, souls like aksiyon macera oyunu Wo Long: Fallen Dynasty, 3 Mart tarihinde geliyor. Nioh oyununun geliştiricileri Team Ninja tarafından sunulacak bu yapım bizleri yeni bir maceraya götürüyor. Oyun içerisinde üç farklı hanedanlık yer alıyor ve bu hanedanlıklar düşmek üzere. Dolayısıyla birbirleriyle boğuşan bu hanedanlıklar arasında bir kaos mevcut ve bundan gerek diplomatlar gerekse halk oldukça fazla etkileniyor ve bu duruma karşı çıkmak da tamamen bizim işimiz oluyor.

Wo Long: Fallen Dynasty, Çin'de geçen karanlık bir fantezi aksiyon rol yapma oyunu karşımıza çıkıyor. Biz oyuncular olarak içimizdeki gücü ortaya çıkarmaya çalışıyor, gerek şeytanlara gerekse düşman askerlerine karşı hayatta kalmaya çalışıyoruz. Tüm bu yeteneklere sahip bir milis askerini kontrol ettiğimiz bu oyunda çeşitli silahları ve büyüleri kullanabiliyoruz. Farklı dövüş sistemini bünyesinde barındıran bu oyunda hızlı bir aksiyon mekaniği bulunuyor. Oyuncular olarak ayrıca savaşta kendimize yardım etmeleri için çeşitli yaratıklar çağırabiliyor ve düşmanların üzerine salabiliyoruz. Hikaye, kaotik bir dünyada hayatta kalmak için ilerleyen bir askerin mücadelesini konu alıyor.
 
 
 
Souls benzeri bir yapıya sahip olan bu oyun bizleri zorlu bir maceraya davet ediyor. Oyun içerisinde karşımıza türlü türlü düşmanlar ve tehlikeler çıkıyor. Çin dövüş sanatlarından ilham alan bu oyunda kılıcımızı savurabiliyor, karşımıza çıkan düşman askerleri alt edebiliyor ve bu dünyadaki kaosa bir son vermeye çalışabiliyoruz.

Rol yapma unsurlarının ve aksiyon unsurlarının yer aldığı bu oyun Çin ülkesinde geçiyor. Bu ülkede bulunan hanedanlıklar birbirine düşmek üzere. Dolayısıyla güç dengesinin bozulmaya başladığı bu dünyada bizler de elimize taşın altına koymaya çalışıyoruz. Karanlık bir atmosfere sahip bu fantezi dünyasında karşımıza çıkan düşmanları farklı stratejilerle ortadan kaldırabiliyor ve kendimize ait bir saldırı stili belirleyebiliyoruz. Oyun bu konuda bizlere geniş bir özgürlük sunuyor.

Gerek atmosferi ile gerekse aksiyon ve dövüş sekansları ile ön plana çıkmaya çalışan bu oyunda öncelikli hedefimiz karşımıza çıkan ölümcül düşmanları ve iblisleri alt etmek. Bu dünyaya musallat olan iblisler her bir hanedanlığa karşı bir tehdit. Dolayısıyla bu oyundan daha önce görülmemiş dövüş mekaniklerinin yer aldığı belirtiliyor. Oyun içerisinde bir de moral sistemi bulunuyor, bu moral sistemi sayesinde ne kadar çok moralimiz olursa o derece daha güçlü ve etkili olabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisindeki dövüş sanatları yukarıda da bahsettiğim gibi Çin'den alınma. Çin dövüş sanatlarını ve kılıç sanatını yansıtmayı hedefleyen bu oyun içerisinde hem saldırı hem de savunma mekanikleri bulunuyor. Bu mekanikler sayesinde düşmanlara ağır bir saldırı veya çevik bir saldırı yapabiliyor, düşmanlardan gelen saldırılara karşı da kendimizi savunabiliyor ve sağa sola hızlı bir şekilde manevralar yaparak saldırılardan kaçabiliyoruz.
 
Saldırı ve savunma mekaniklerinin yer aldığı bu oyunda zorlu bir dövüş bizleri bekliyor. Atılacağımız bu büyük macerada aslında temel amacımız gerçek bir kılıç ustası olmak. Bu oyun içerisinde hem becerilerimizi geliştirmek hem de kılıç üzerinde ustalaşmak için uzunca bir vakit geçirmek gerekiyor. Dolayısıyla hem kendimizi hem de karakterimizi güçlendirmek için sürekli olarak düşmanlara karşı gelmek ve kılıcımızı savurmak lazım.

Oyunda çok çeşitli kılıç türleri mevcut
 
 

Oyun içerisinde bizlere çeşitli kılıç türleri sunuluyor. Çok çeşitli silahlar arasından seçim yapabiliyor ve bu seçimi de kendimiz bizzat belirleyebiliyoruz. Oyunda düşmanları alt etmek ve onları yok etmek için kendi stratejimizi belirleyebiliyor ve buna göre de silah türümüzü belirleyebiliyoruz. Örneğin tekli kılıçtan çift kılıca kadar çok çeşitli silahlar arasından seçim yapabiliyor ve birçok dövüş sanatı üzerinde ustalaşabiliyoruz. Oyun içerisinde aslında bu dövüş sanatları üzerinde hangisinde iyiysek onun üzerine yoğunlaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyun bu konuda bizlere özgürlük sunuyor.

Wo Long: Fallen Dynasty içerisinde silah ve kılıçların yanı sıra bir de büyü sistemi bulunuyor. Bu mistik dövüş sistemi sayesinde düşmanların üzerine daha fazla saldırı yaparak onları etkisiz hale getirebiliyoruz. Büyü sistemi içerisinde alev, buz ve daha fazlası yer alıyor. Dolayısıyla bu saldırıları gerçekleştirerek düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde çıkıyor ve onları kolayca alt edebiliyoruz. Elementlerin gücünden yararlanacağımız bu kılıç dövüşü oyununda hem büyü konusunda ustalaşmaya çalışıyor hem de kılıç sanatı konusunda güçlenmeye çalışıyoruz.
 
 

Tek oyunculu bir yapıyı bizlere sunan bu oyun içerisinde arka planda da bizlere bir hikaye anlatılıyor. Bu hikaye temel olarak gerek ara sahneler gerekse farklı karakterlerle girdiğimiz diyaloglar aracılığıyla bizlere anlatılıyor. Oyun içerisinde geniş bir dünya bizleri bekliyor ve bu dünyada farklı farklı iblislerle ve patronlarla boğuşuyoruz. Oyunda bu dünyaya musallat olan iblisleri alt etmeye çalışıyor ve dövüş sanatları üzerinde ustalaşmaya çalışıyoruz. Karşımıza farklı farklı düşman türleri çıkıyor bu düşman türleri arasında devasa timsahlar, devasa kurtlar ve daha fazlası yer alıyor. Bunları alt etmek için de kılıcımıza davranıyor ve onlara kesip biçebiliyoruz.

Wo Long: Fallen Dynasty oyunu içerisinde normal düşmanlar haricinde bir de boss - patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşları normal düşmanlara karşı daha zorlu ve daha aksiyonlu geçiyor. Oyun içerisinde yer alan bu patronlara veya düşmanlara karşı da farklı farklı bitirici vuruşlar, kombolar ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Oyunda bir düşmanı yukarıya doğru atıp onun üzerine hızlı hızlı hamleler yapabiliyor ve havada vurabiliyoruz. Daha sonra ise yere fırlatabiliyoruz. Bu tarz farklı dövüş mekanikleri de oyunda yer alıyor. Hızlı aksiyon sisteminin ve dövüş sisteminin bulunduğu bu oyunda kendimize ait bir saldırı stili benimsiyoruz ve ona göre hamlemizi yapıyoruz.

Çeşitli zırh özelleştirmeleri
 
 

Oyun içerisinde kullanabileceğiniz ve karakterimizi özelleştirebileceğimiz çeşitli zırhlar da bulunuyor. Bu zırh setleri sayesinde karakterimizi daha iyi görebiliyor ve farklı modellemeleri deneyebiliyoruz. Oyunda bir düşmanla karşılaştıktan sonra düşmanın üzerinden atlayabiliyor, ani saldırılar yapabiliyor ve düşman saldırılardan gelen büyüleri savurabiliyoruz. Oyun içerisinde yer alan büyü sistemi sayesinde de kendimize ait çeşitli saldırılar yapabiliyor, kılıcımızı alev ile bezeyebiliyor ve düşmanlara karşı bu alevli kılıcı kullanabiliyoruz ve onları yakabiliyoruz.

Geniş kapsamlı bu rol yapma oyunu içerisinde bizleri büyük bir macera bekliyor. Öte yandan oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda. Bunun yanı sıra ön siparişleri de açık. Oyunun standart sürümü 599 Türk lirasından satılıyor, dijital Deluxe sürümü ise 848 Türk lirasından satışta. Dilerseniz şu anda ön sipariş verebilir ve oyun çıktığı gün kütüphanenize dahil edebilirsiniz. Bunun yanı sıra oyunu bekliyorsanız ve çıkış yaptığı günden haberdar olmak istiyorsanız Steam platformu üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.  
 
 

Tek oyunculu bir yapıya sahip bu oyun toplamda 11 dili destekliyor. Desteklediği diller arasında İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca, Portekizce, Rusça, Çince, Japonca ve Korece bulunuyor. Bu Souls like yapım içerisinde zorlu bir macera bizleri bekliyor olacak.
 
- Melon Journey: Bittersweet Memories (7 Mart: macera)
 
 

Froach Club, Poppy Works tarafından geliştirilen ve Poppy Works, XSEED Games tarafından yayınlanacak olan basit eğlence, macera oyunu Melon Journey: Bittersweet Memories, 7 Mart tarihinde geliyor. Piksel grafiklere sahip bu keşif macera oyununda arka planda bizlere ufak bir hikaye anlatılıyor. Bu hikaye kapsamında da çeşitli sırları ve gizemleri açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun bizlere 5 saatlik bir oyun deneyimi sunmayı hedefliyor. Bunun yanı sıra ana görevlerin haricinde bir de isteğe bağlı yan görevler bulunuyor. Çizgi tarzı sanat stiline sahip bu yapım içerisinde hem etrafı keşfedebiliyor hem karakterlerle tanışabiliyor hem de çeşitli sırları açığa çıkartabiliyoruz.

Oyun içerisinde arka planda bir yasa dışı olay meydana geliyor, bu olayı ortaya çıkarmak için farklı farklı bölgelere ilerleyebiliyor ve buradaki şüpheli karakterlerle ve kişilerle konuşabiliyoruz. Hem olayı aydınlatmak hem de perde arkasındaki sırrı aralamak için bunları yapmamız gerekiyor. Arka planda 50'den fazla film müziğinin yer aldığı bu yapımda kayıp bir arkadaşımıza aramaya koyuluyoruz.
 
 

Kayıp arkadaşımızı ararken mevcut kasabayı keşfediyor, buradaki kişilerle konuşabiliyor, ilerleyebiliyor ve bu kasabanın çevresini keşfedebiliyoruz. Aynı zamanda şüpheli gördüğümüz kişilerle de konuşabiliyor ve onlarla diyaloğa girebiliyoruz. Girdiğimiz bu diyaloglar sayesinde arka planda yer alan karanlık suç ve yolsuzluk hikayesine adım atabiliyoruz.

Oyun içerisinde yeşil bir renk paleti seçilmiş durumda. Bu yeşil renk paleti ile beraber piksel grafikler bize sunuluyor. Melon Journey: Bittersweet Memories oyunu içerisinde yine farklı karakterlerle konuşabiliyor ve onlarla etkileşime girebiliyoruz. Kontrol ettiğimiz karakter bir kız karakter olarak karşımıza çıkıyor. Bu karaktere arka planda çeşitli müzikler eşlik ediyor, bu müzikler eşliğinde farklı farklı bölgelere gidebiliyor, kasabanın etrafını keşfedebiliyor ve çeşitli diyaloglara girebiliyoruz. Hareketli arka planların ve karakterlerin yer aldığı bu oyunda üstten görünümlü bir kamera bakış açısı bulunuyor. Kasabanın etrafını istediğimiz gibi gezebiliyor, farklı farklı bölgelere gidebiliyor ve buradaki ortamlara adım atabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde sabah akşam döngüsü de bulunuyor. Bu döngü sayesinde yine oyunda zamanı geçtiğini anlayabiliyor ve daha iyi bir deneyim elde edebiliyoruz. Oyunda her gittiğimiz bölgede farklı farklı yapılar binalar ve karakterler bulunuyor. Nostalji tarzı olarak karşımıza çıkan bu macera oyununda birçok karakterle konuşabiliyor, onlarla etkileşime geçebiliyor ve maceramıza kaldığımız yerden devam edebiliyoruz.

Çeşitli maceralar atıldığımız ve çeşitli bölgelere adım attığımız bu oyun içerisinde farklı yapıda bölgeler, farklı tarzda karakterler ve hareketli bir yapı bulunuyor. Örneğin bir bölgeye girdiğimiz zaman arka planda hareket eden bir tren görebiliyoruz bunun yanı sıra onu bekleyen karakterler de bulunabiliyor. Dolayısıyla hareketli bir kasaba bize aktarılmaya çalışılıyor. Eskileri andıran bu yapım bizlere nostalji bir deneyim yaşatmayı hedefliyor diyebilirim.
 
 

Hem nostalji yaşamak hem de bu tarz macera oyunu oynamak isteyenler için Melon Journey: Bittersweet Memories gayet ideal bir seçim olabilir. 7 Mart tarihinde PC platformuna gelecek bu yapımın şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz Steam sayfasından istek listenize ekleyebilir ve oyun çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.
 
- Hotel Renovator (7 Mart: simülasyon, yönetim, inşa etme)
 
 

Two Horizons tarafından geliştirilen ve Focus Entertainment tarafından yayınlanacak olan simülasyon, yönetim, inşa etme, otel oyunu Hotel Renovator, 7 Mart tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Yaratıcılığımızı konuşturarak bir otel inşa edeceğimiz bu simülasyon oyunu içerisinde birçok ayrıntı ve detay bizleri bekliyor. Oyunda simülasyon unsurlarının tüm özellikleri yer alıyor ve bizlere gayet iyi bir deneyim sunulması hedefleniyor. Oyun içerisinde istediğimizi yapabileceğimiz, renkten renge sokabileceğimiz, parçalarını değiştirebileceğimiz detayda bir yapı yer alıyor ve özelleştirme seçeneği de gayet detaylı ve derin bir şekilde karşımıza çıkıyor.

Otelcilik girişimi

Oyunda ilk etapta küçükten başlayarak daha sonra büyük büyük parçalara adım attığımız bu otelde her bir parçasına müdahale edebiliyor, değiştirebiliyor ve restore edebiliyoruz. Oyunda insanların ilgisini çekebilecek yapıda özelleştirmeler, seçenekler ve diğer detaylar yer alıyor. 2000'den fazla özelleştirme seçeneğinin yer aldığı bu oyunda istediğimiz gibi oteli değiştirebiliyor, kendi tasarımlarımızı yansıtabiliyor ve bu seçenekleri uygulayabiliyoruz. Otel odalarından duvarlara, kapılardan camlara kadar birçok yeri özelleştirebiliyor, değiştirebiliyor ve kendi kafamızdaki hayali buraya dahil edebiliyoruz.

Beş yıldızlı otel
 
 

Oteli yönettiğimiz ve tamamen özelleştirebildiğimiz bu oyun içerisinde elbette insanların ilgisini çekecek yapıda çeşitli seçenekler sunmamız gerekiyor. Oyun içerisinde odaları temiz bir şekilde kullanıcılara sunmak, her bir parça üzerinde detaylı bir şekilde çalışmak ve daha fazlasını yapmak lazım. Dolayısıyla 5 yıldızlı bir oteli kullanıcılara sunmak için elimizden ne gerekiyorsa bu oyun içerisinde yapmaya çalışıyoruz diyebilirim.

Yıkık dökük alanlardan başlayarak kaliteli bir yapıyı sunabileceğimiz bu oyun içerisinde hoşumuza gidecek odalar tasarlayabiliyor, duvarları istediğimiz şekilde boyayabiliyor ve istediğimiz şekilde çizimler yapabiliyoruz. Oyunda en yeni sanat stilinden eski tarz sanat stiline kadar birçok özelleştirme seçeneği bulunuyor. Dolayısıyla bunları uygulamak ve bulunduğumuz bu otele değiştirmek tamamen bizim hayal dünyamıza ve isteğimize bağlı.

Yıkık dökük bir oteli devralıyoruz
 
 

Hayallerimizdeki oteli oluşturmak ve kullanıcılara sunmak için atıldığımız bu simülasyon oyununda eski ve bakımsız bir otele devralıyoruz. Devraldıktan sonra bu otelde istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve istediğimiz kısımdan değiştirmeye başlayabiliyoruz. Bu tarz simülasyon önünde siz de biliyorsunuz ki çok fazla detay ve parça bulunuyor. Dolayısıyla oyunu ilk etapta belki öğrenmek durumunda kalabiliyoruz, öğrendikten sonra da her bir detayı ve parçayı kolaylıkla kullanabiliyor ve değiştirebiliyoruz.

Her bir kısma müdahale edebiliyoruz

Otel odalarından giriş kısımlarına, tuvaletlere ve banyolara kadar birçok kısma karışabileceğimiz ve hayalimizdeki oteli kurabileceğimiz bu yapım içerisinde her bir parçaya müdahale edebiliyor, bu parçaları değiştirebiliyor veya onarabiliyoruz. Dilediğimiz şekilde istediğimizi yapabileceğimiz bu oyun içerisinde çok fazla özelleştirme seçeneği ve değiştirme seçeneği bulunuyor. Bu otel içerisine adım attığımızda tabii ki elimize çeşitli aletler alabiliyor, onarabilecek kısımları onarmak için çeşitli aletleri kullanabiliyor, bir yeri parçalamak istiyorsak da  levye veya keser gibi araçlar kullanabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde her bir parçaya müdahale edebiliyoruz.
 
 

Yıkık dökük alanlardan başlayacağımız bu oyun içerisinde tabii ki karşımıza ilk etapta parçalama olayı çıkacak. Eski ve bakımsız bir yapı olarak karşımıza çıkan bu miras otel, tamamen bizim eklemelerimizle değişecek ve kullanıcılara sunulacak. Otelin iyi bir şekilde sunulması ve tamamen 5 yıldızlı bir sisteme yaraşır şekilde oluşturmak için elimizden geleni yapacağız. Oyun içerisinde karşımıza çıkan yıkık dökük parçalara müdahale edebilecek, buraları yıkabilecek ve yerine yenisini koyabileceğiz. Dolayısıyla oyunda parçalama ve yıkma mekaniği de bulunacak. Bu mekaniği de oldukça fazla kullanabileceğiniz diyebilirim.
Tasarlama ve dekore etme sistemş

Parçalama özelliklerinin dışında tabii ki bir de tasarlama sistemimi yer alıyor. Bu tasarlama sistemi içerisine kendi hayal gücümüzü ve hayal dünyamızı yansıtabiliyoruz ve istediğimiz şekilde dekore edebiliyoruz. Oyun içerisinde 2000'den fazla özelleştirme seçeneği bulunuyor. Dolayısıyla bunlar arasından seçim yapmak ve en şık olanı seçmek biraz zor olabiliyor. Ancak bunları seçmek tamamen bize ait oluyor. Bu kadar seçim arasından istediğimiz yapıyı bulmak bizlere özgür bir ortamın verildiğini gösteriyor.
 
 

Oyun içerisinde eski tarzlardan yeni trendlere kadar birçok özelleştirme seçeneği ve yapı bizlere aktarılıyor. Malzemenin renklerinden kalitesine, malzemenin görünümünden duruşuna kadar her bir parçasını değiştirebiliyor, alabiliyor ve onarabiliyoruz.

Hotel Renovator içerisinde elbette bizlere aktarılan bu miras otel sayesinde bir de para kazanmak durumunda kalıyoruz. Tabii ki bu oteli para kazanmak için ve geleceğimizi kurtarmak için burada kurmaya çalışıyor ve elimizden geleni fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Oyunda kuracağımız bu otelin kalitesi ne kadar yüksek olursa ve ne kadar şık olursa o raddede para kazanma işine girebiliyoruz. Oyun içerisinde elbette kullanıcıların beğenisini kazanmak ve öne çıkan - ünlenen bir otel yapmak istiyorsak tüm parçalarını özenle seçmeli, bunları değiştirmeli ve kaliteli olanlarını kullanıcılara sunmalı.

Müşterileri memnun etmek gerekiyor

Oyunda elbette kurduğunuz bu otele zamanla yeni müşteriler ve kullanıcılar gelecek. Bu müşterileri memnun etmek tamamen bizim elimizde olacak. Dolayısıyla konaklama süresi boyunca müşterilerle ilgilenmek, müşterilerin ilgisini çekmek için odaları dekore etmek, hizmetlerin sınırsız olduğunu belirtmek gibi durumlar tamamen bizim elimizde. Eğer bir müşteriyi memnun edersek bizlere beş yıldızlı yorumları yapabiliyor ve bu da diğer gelecek olan müşterileri etkiliyor ve bizim adımızı da öne çıkarabiliyor. Eğer tabii ki kötü bir dekor ve kötü bir hizmet alırlarsa da onu dijital ortamlarda belirtmekten geri kalmıyorlar. Dolayısıyla bu duruma çok dikkat etmemiz gerekiyor zaten oyunun temelinde de bu durum yatıyor.
 
 

Oyun içerisinde elbette otelin çeşitli hizmetleri de olabiliyor yani sadece oda veya duvar süslemek değil diğer taraftan restoran hizmetleri - kafe hizmetleri gibi de çeşitli kısımlar oluşturabiliyoruz. Dolayısıyla bunun da müşterilere sunulması ve özenle aktarılması gerekiyor. Bu tarz kısımların olması demek müşterileri hem beslemek hem de daha kaliteli bir hizmet vermek demek. Haliyle bu durumlara da dikkat etmemiz gerekiyor.

Otelcilik sektörüne atıldığımız bu yapım içerisinde kendi ismimizi ve adımızı yukarılara çıkarmak, müşterilere kaliteli bir hizmet vermek ve onlardan 5 yıldızlı yorumlar almak bizim ana hedefimiz. Oyun içerisinde eski ve yıkık dökük bir otel miras alıyoruz. Bu mirası en iyi şekilde 5 yıldızlı ve en iyi kaliteye ulaştırmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla yapacağımız yatırımların karşılığını almak için bu oyunda hayal gücümüzü kullanıyor ve ona göre dekore ediyor ve geliştiriyoruz.

Oyunda elimizde çok fazla seçenek ve özelleştirme bulunuyor. Bu seçenekler arasından karar vermek ve en iyisi olduğuna düşünmek tabii ki biraz zor olabiliyor. Ancak hayalinizdeki bir oteli inşa etmek, odalarından koltuklara, restoranlarından kafelerine kadar karışma olayı tamamen bizim elimizde oluyor. Geniş bir özgürlük seçeneğinin sunulduğu bu simülasyon oyunu içerisinde bir oteli baştan sona dekore ediyor, bu oteli dekore ettikten sonra müşterilere sunuyor, müşterilere en iyi hizmeti vermek için çalışıyor ve onların geri dönüşleriyle daha fazla para kazanabiliyoruz.
 
 

Bu tarz simülasyon oyunlarından hoşlanıyorsanız bu yapıma muhakkak bir şans verebilirsiniz. Oyun içerisinde birçok detay birçok ve unsur bizleri bekliyor. Yukarıda saydığım unsurların dışında ve detayların dışında yine birçok özellik bizleri bekliyor olacak. Tek oyunculu olarak atıldığımız bu simülasyon oyunu içerisinde bir otel kurmaya çalışacak ve en iyi şekilde hizmet vermeye başlayacağız.

Oyun şu anda Steam sayfası üzerinde ön siparişlere açık. 260 Türk lirasından ön Sspariş verebilirsiniz. Oyun (şu anda) çıkmadan önce  yüzde 20'lik bir indirime sahip. Dolayısıyla bu indirim bittiği zaman 325 Türk lirasından satışta yer alacak. Eğer oyun oynamak istiyorsanız ve bu simülasyon oyunu denemek istiyorsanız ön sipariş verebilir ve  yüzde 20'lik indirimden faydalanabilirsiniz.

Oyunun ne yazık ki demo sürümü bulunmuyor. Dolayısıyla oyunu sadece çıkış yaptığı gün deneyebileceğiz. Diğer yandan ön sipariş vermek istemezseniz de istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Böylece oyunun çıktığından haberdar olabilirsiniz.
 
- Card Crawl Adventure (1 Mart: kart, strateji)
 
 

Arnold Rauers tarafından geliştirilen ve aynı geliştirici tarafından yayınlanacak olan strateji kart savaşı oyunu Card Crawl Adventure, 1 Mart tarihinde geliyor. Kart tabanlı bu strateji savaş oyununda farklı farklı kartları kombine edebilecek, farklı kartları diğer kartlarla birleştirebilecek ve yeni güçler ortaya çıkarabileceğiz. Rogue-lite unsurları bünyesinde barındıran ve deste oluşturma öğelerini bizlere aktaran bu yapım içerisinde büyük bir maceraya atılacak ve kart tabanlı bu savaş oyununda farklı karakterlerle mücadeleye girişeceğiz.

Oyun içerisinde farklı farklı kartlarla yeni desteler oluşturabilecek, ister savunma istersek de saldırı tarzı bir yapı benimseyebileceğiz. Card Crawl Adventure oyunu içerisinde farklı desteler elde edebilecek ve kendimize göre oluşturduğumuz stratejileri bu yapım içerisinde karşımıza çıkan rakiplere karşı deneyebileceğiz. Oluşturduğumuz stratejiler sayesinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilecek ve bu sayede yeni kartların güçleri ortaya çıkabilecek.

Deste oluşturma mekaniklerini bünyesinde barındıran bu yapımda farklı farklı bölgelere ziyaret edebilecek, burada bizlere meydan okuyan veya okumak isteyen karakterlerle konuşacak ve etkileşime geçebileceğiz. Bunun dışında birçok karakterle kart savaşlarına katılabilecek, her aldığımız zafer sonrası yeni kartları bünyemize katabileceğiz. Bu oyun içerisinde tavernaları ziyaret edecek, buradaki karakterlerle etkileşime geçecek ve destemize yeni yeni kartlar ekleyebileceğiz.
 
 

Eklediğimiz yeni kartlarla beraber gücümüzü daha da arttıracak ve farklı kartlarla elimizdeki kartları kombine edebileceğiz. Her bir kart arasında farklı bir bağ oluşturabileceğimiz bu yapım içerisinde karşımıza çıkacak olan çeşitli patronları alt etmeye çalışacak ve yolumuzu temizlemeye koyulacağız. Kart tabanlı bu yapımla beraber kendi stratejimizi ve planımızı oluşturacak ve buna göre bu oyun içerisinde ilerleyebileceğiz.

Farklı tılsımların ve öğelerin de yer aldığı bu oyun içerisinde her bir kart çok önem arz edecek. Her bir kartın önemini kafamızda kurduğumuz stratejilerle birleştirecek ve her bölgenin patronunu alt etmek için büyük bir mücadeleye girişeceğiz. Oyun içerisinde farklı karakterler ve farklı bölgeler yer alacak. Bu bölgelerin her birinde farklı özelliklere sahip karakterler bulunacak, bu karakterlerin de kendine özgü desteleri ve kartları bulunacak.

Her bir karakterin farklı destesi ve farklı stratejisi bulunacak dolayısıyla her bir karaktere göre kendi stratejimizi ve planımızı oluşturmamız gerekecek. Farklı kartları bir araya getirmek, bunları arasında bir bağ oluşturmak ve yeni güçleri ortaya çıkarmamız lazım. Dolayısıyla oyun içerisindeki yapacağımız hamleler, stratejiler ve planlar tamamen bize ait olacak ve her bir hamleyi bizzat kendimiz düşünerek yapacağız.
 
 

Oyun ilk etapta belki bizlere zorlu bir deneyimmiş gibi gelebilir ancak oyuna ısındığımız zaman ve kartları keşfettiğimiz zaman biraz daha eğlenceli hale gelecek. Dolayısıyla oyun oynarken ilk başta her zaman olduğu gibi zorlanacağız daha sonra oyuna alıştığımız ve mekanikleri bildiğimiz zaman daha da kolay bir deneyim elde edebileceğiz.

Çizgi tarzı grafikler

Farklı bölgelere ve mekanlara gidebileceğimiz, farklı karakterlerle etkileşime geçeceğimiz bu kart tabanlı savaş oyununda her bölgenin kendine ait patronları bulunacak. Bu patronları alt ettikçe yeni kartları desteye ekleyecek ve gücümüze güç katacağız. Çizgi tarzı grafikleri ile ve karakterleri ile ön plana çıkan bu oyunda gerek animasyonlar gerekse karakterlerin tiplemeleri gayet ilgi çekici görünüyor. Arka planda bir haritamız yer alıyor ve çeşitli bölgelere bu harita sayesinde ilerleyebiliyor ve yeni bölgeleri keşfedebiliyoruz. İlerlediğimiz bu yeni bölgelerde farklı patronlarla karşılaşıyor ve onları alt etmek için destemizi karıyor ve gücümüzü ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.

Çeşitli hazineleri yağmalayabileceğimiz ve bünyemize katacağımız bu oyun içerisinde her bir karakterin farklı özelliği ve farklı destesi bulunuyor. Her bir karaktere göre farklı strateji ve plan benimsememiz gerekiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde ne kadar çok karta sahip olursak ve ne kadar çok kartlar arası kombin yaparsak o kadar çok geniş kapsamlı plan ve stratejimiz oluyor.
Oyun içerisinde oluşturduğumuz desteyle beraber kullanacağımız kartlar arasında çeşitli bağlar oluşturabiliyor, bu bağlar ile kartlarımızın gücüne güç katabiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde güçlü saldırılar, büyülü saldırılar ve daha fazlası yer alıyor. Dolayısıyla her bir kartın farklı bir mekaniği ve özelliği bulunuyor. Bu kartları toplayıp geliştirebiliyoruz ve kartların gücünü ve özelliğini arttırabiliyoruz. Böylece işimize yarayacak kartları bünyemizde barındırmak ve elimize geçirmek daha iyi olacaktır.

Card Crawl Adventure oyunu içerisinde çeşitli öğeler donanabiliyor ve kartlara ekstra bir güç sağlayabiliyoruz. Geniş bir maceraya atıldığımız bu oyun içerisinde taverna içerisine girebiliyor ve buradaki karakterlerle etkileşime geçebiliyor ve onlara destemizi sunabiliyoruz. Her bir karakter içerisinde farklı desteler bulunuyor ve her bir karakterin farklı zekası becerisi ve özelliği bulunuyor. Oyunda bunun dışında her bir kartın kendine özgü animasyonları ve efektleri yer alıyor. Bunun yanı sıra farklı özellikleri ile ön plana çıkan bu kartları elde etmek de her zaman kolay olmuyor.
 
 

Bir yandan deste yapabileceğimiz ve bir yandan kartları bünyemizi alabileceğimiz bu oyunda farklı farklı etkinlikler de yer alıyor. Oyun içerisinde taverna bölgesinde bulunuyoruz ve bu taverna bölgesinde farklı farklı etkinlikler yer alıyor. Bu etkinliklerle beraber dünyanın dört bir yanındaki oyuncularla beraber rekabet edebiliyor ve onlarla büyük bir mücadeleye girişebiliyoruz. Diğer oyunculardan kastım oyun içerisinde yer alan karakterlerden bahsediyorum. Dolayısıyla oyun sadece tek oyunculu bir yapıyı bizlere sunuyor ve herhangi bir çevrimiçi modu bulunmuyor.

Bu etkinliklerle beraber oyun içerisinde yeni kartları elde edebiliyor ve kartları geliştirebiliyoruz. Haliyle  bu etkinliklerdeki temel amacımız buraya gelen kişileri alt etmek ve destemizin gücünü ortaya çıkarmak.

Oyun içerisinde farklı farklı kartlar ve farklı desteler bulunuyor. Her bir kartın bizlere sunduğu özellik değişiklik gösteriyor. Bir kart karşıya büyük bir saldırı hasarı verirken diğer kart ise karşıdaki kişinin saldırılarını engelleyebiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde çeşitli büyülü saldırıları engelleyen ve farklı tarzda karşımıza çıkan birçok kart bulunuyor. Bunları kombinlemek ve bunları kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Haftalık oyun içi yarışmaların yer aldığı bu kart savaşı oyunu bağımsız bir geliştirici tarafından 1 Mart tarihinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Steam üzerinden PC için piyasaya sürülecek bu oyunu dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün haberdar olabilirsiniz. Oyunun şu anda Steam platformu üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümü ile beraber oyunun bir kısmını deneyebilir ve oyunun temel mekaniklerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca demo sürümü sayesinde oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebilirsiniz.

Oyunun çıkış fiyatı belli değil. Şu anda ön siparişlere de açık değil. Dolayısıyla oyun direkt olarak çıkış yapacak ve fiyatı da o gün içerisinde belirlenmiş olacak.
 
- King Of The Castle (2 Mart: strateji, yönetim, seçim)
 
 

Tributary Games tarafından geliştirilen ve Team17 tarafından yayınlanacak olan seçim tabanlı strateji yönetim oyunu King Of The Castle, 2 Mart tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Seçimlerin ve oylamaların yapıldığı bu strateji oyunu içerisinde bir krallık ilan ediyor ve bu krallığı geliştirmek ve büyütmek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde entrikalardan oylamalara planlamalardan savaşlara kadar birçok içerik bizleri bekliyor. Çevrimiçi olarak oynanabilen bu hikaye odaklı strateji oyunu içerisinde arka planda birçok komplo, entrika ve suç unsuru bizleri bekliyor olacak.

Hakkın olanı almaya çalıştığın ve tahtın başına geçmek için türlü planlar yapabildiğin bu oyun içerisinde türlü türlü tehlikeler ve tehditler bizleri bekliyor olacak. Oyunda birçok farklı ülke bulunacak ve her bir ülkenin farklı özellikleri ve kaynakları bulunacak. Seçimlerin çok önem arz ettiği bu yapım içerisinde her bir hamlemiz çok önemli arz edecek. Dolayısıyla bir hamle yapmadan önce bunun üzerinde çok kez düşünmek gerekecek.
 
 

Oyun içerisinde hem bir krallık hem de  halk yer alacak. Bu halk içerisinde çeşitli entrikalar ve kompleler dönecek. Dolayısıyla seni tahttan indirmeye yeltenen grupları ortadan kaldırmaya çalışacak ve daha fazlasını yapmaya başlayacaksın. Oyun içerisindeki hikaye biz oyuncular tarafından yazılacak ve bu hikayenin gidişatı tamamen bizim hamlelerimize bağlı olarak değişkenlik gösterecek. Dolayısıyla oyun içerisinde politika, strateji unsurları, seçim unsurları, güç dinamikleri, entrikalar ve daha fazlası yer alacak.

Bir krallığa hükmetmeye çalıştığımız bu oyun içerisinde çok oyunculu bir yapı bizleri bekliyor olacak. İki farklı eşli modun bulunduğu bu yapım içerisinde istersek arkadaşlarımızla beraber oynayabilecek istersek de yayıncı entegre modu ile bu oyunu izleyenlerle beraber deneyimleyebileceğiz.
 
 

Derin strateji unsurları ve seçim unsurlarının yer aldığı bu oyun ilk etapta bizlere karışık ve zorlu gelebilecek. Dolayısıyla oyunu mekaniklerini öğrenmek ve bu mekanikler üzerinde ustalaşmak biraz zaman alabilecek. Haliyle oyunu biraz oynamak gerekecek. Oyun içerisinde bir kral olarak tarih yazmaya çalışacak ve kendi krallığımızı genişletmeye çalışacağız. Farklı farklı komploların ve suç unsurlarını yer alabileceği bu yapım içerisinde hem krallığımızı korumak hem de büyük bir güce ulaşmak temel amacımız olacak.
 
 

Bu tarz strateji ve seçim unsurlarına dayalı oyunlardan hoşlanıyorsanız bu yapıma da bir şans verebilirsiniz. Oyun 2 Mart tarihinde Steam platform üzerinden PC için çıkış yapacak. Oyunu şu anda bir demo sürümü bulunuyor ve bu demo sürümünü indirerek oyunu temel özelliklerini öğrenebilir ve oyunun bir kısmını deneyebilirsiniz. Öte yandan oyunu satın alıp almayacağınıza bu demo sürümünü oynadıktan sonra karar verebilirsiniz.
 
- Outlanders (7 Mart: şehir kurma, strateji, simülasyon)
 
 

Pomelo Games tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan şehir kurma, strateji, simülasyon oyunu Outlanders, 7 Mart tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Renkli grafikleri ve sanat stiline sahip bu yapım içerisinde küçük kasabadan başlayıp büyük bir şehir kurmaya başlayacak ve çeşitli yapılarla beraber nüfus popülasyonu arttırmaya çalışacağız. Oyun içerisinde kuracağımız bu şehirle beraber canlı bir yaşamın temellerini atacak ve daha fazla kaynak araştırması için çevreyi keşfedebileceğiz. Oyunda kurduğumuz bu yaşamla beraber daha fazla teknolojinin kilidini açacak ve bu sayede birçok kişinin hikayesine dokunabileceğiz.

Oyun içerisinde klasik şehir kurma simülasyon unsurlarının yanı sıra strateji öğeleri de bulunuyor. İki oyun türünün harmanlandığı bu yapım içerisinde çeşitli stratejiler ile beraber kurduğumuz planlı yapılar buradaki yaşamı daha da rahatlatacak ve nüfus konusunda artış gösterecek. Oyun içerisinde basit bir hayat yaşamak isteyen biz, bu şehri inşa ederek tamamen mutlu ve mesut bir yaşamın kapılarını aralamak istiyoruz. Dolayısıyla bu yapının içerisinde her bir yapının özelliğine dokunabiliyor ve istediğimiz yere bu yapıları dikebiliyoruz.
 
 

Birçok karakterle etkileşime geçebileceğimiz ve halka soracağımız sorularla mutlu olup olmadığını öğrenebileceğimiz bu yapım içerisinde farklı farklı hikayelere tanıklık edecek, bu hikayeleriyle beraber oyun içerisinde çeşitli görevler yapacak ve farklı bir deneyim elde etmeye çalışacağız. Küçük bir kasabadan büyük bir şehre dönüştürebileceğimiz bu yapım içerisinde bireyler, bireylerin oluşturduğu aileler, ailelerin ve bireylerin oluşturduğu halk yer alacak.

Kuracağımız bu şehirle beraber hem iş olanakları artış gösterecek hem de burada bulunan insanları bu işlere doğru yönlendirebileceğiz. Her bir insan burada çalışmayı özverili bir şekilde yapacak ve elimizdekilerini kıymetini bir nevi burada bilmeye çalışacağız. Oyun içerisinde yer alan halkları çeşitli görevlere sevk edecek ve buralarda çalışmalarını sağlayabileceğiniz, etraftan çeşitli kaynaklar toplayabilecek ve birçok unsuru keşfedebileceğiz.
 
 

Kasaba ve şehir kurma oyunu içerisinde her bir insanın aslında çeşitli hayalleri bulunuyor, bu yapım içerisinde yer alan insanların farklı yönü, farklı farklı hikayeleri ve yaşam standartları yer alıyor. Bunların hikayelerini öğrenmek ve hayatlarında neler yaşadığını bilmek için bunlarla beraber etkileşime geçebiliyor ve bundan sonra nasıl yaşamak ve ne istediklerini öğrenebiliyoruz. Oyunda neyi nasıl yapacağımızı tamamen biz karar veriyor ve her biri yönetim mekaniğine dokunabiliyoruz oyunda kuracağımıza, yapıları nereye kurulacağımıza, yapıların nasıl bir tarza sahip olacağına ve daha fazlasına tamamen biz karar veriyoruz.

Yönetim unsurlarının yer aldığı bu oyunda kaynak yönetimi, yapıların nasıl bir şekilde inşa edilmesi, bir yapıya kaç kişinin yönlendirilmesi gibi birçok detay bizim tarafımızca ele alınıyor ve yönetiliyor. Oyun içerisinde yine hangi insanın hangi evde kalacağına, bu insanlara nasıl bir hayat yaşayacağına ve nerede çalışacaklarına biz karar veriyor kısacası onların hayatları ve kaderleri tamamen bizim elimizde bulunuyor diyebilirim.
 
 

Basit bir kasabadan büyük bir şehre geçiş yapabileceğimiz bu oyun içerisinde insanları çeşitli görevleri gönderebiliyor ve etrafı keşfetmeleri için olanak tanıyabiliyoruz. Burada bulunan halk tamamen bizim yönetimimiz altında bulunuyor ve bunların ne istersek yaptırabiliyoruz. İstersek bu insanlara uzun çalışma saatleri vererek gecesini gündüzüne katarak çalışabilir istersek de vardiyalı bir şekilde çalışma sistemi kurabiliyoruz. Bu tamamen bizim elimizde oluyor. Ancak burada halk bize karşı durmaması için çalışma saatlerini düzgün bir şekilde ele almamız ve onlara daha standart bir hayat sürmelerini sağlamak için olanaklarını artırmamız ve bu duruma dikkat etmemiz lazım.

Oyun içerisinde tek oyunculu bir yapı benimsenmiş durumda ve bu yapımda hikaye modu bizleri bekliyor olacak. Oyundaki hikaye modu içerisinde çeşitli bölümler bulunacak ve bizlere çeşitli görevler verilecek. Bu görevleri yaparak hikayede hem ilerleyecek hem de çeşitli mekaniklerin kilidini açabileceğiz. Oyunda farklı farklı yapılar inşa edilebilecek ve bu inşa ettiğimiz yapıların tarzlarını değiştirebileceğiz. Açabileceğimiz yeni teknolojilerle ve yeni mekaniklerle beraber birçok farklı yapıyı halka sunacak ve halkın yaşam standartlarını daha da yükseltmeye çalışacağız.
 
 

Oyun içerisinde ister hikaye modunda oynayın isterseniz de keşif modunda ilerleyin bu tamamen size kalmış durumda. Hikaye modundan ilerlerseniz çeşitli görevleri yapmak zorunda kalacak ve hikaye kapsamında sonundan bu görevleri yerine getirmemiz gerekecek ancak diğer kısımda ise tamamen bizlere büyük bir özgürlük sunulmuştur durumda. Hhikaye modu dışında kalan kısımlarda hangi yapıları kuracağımız, kimi nereye yerleştireceğimiz ve nasıl bir yöntem izleyeceğimiz tamamen bize kalmış durumda.

Oyunun hikayemi modunda burada yer alan halkın sorunlarını çözebilecek, onların hayat hikayelerini öğrenebilecek ve daha çok etkileşime geçebileceğiz. Farklı farklı hikayelerin ve insanların yer aldığı bu oyunda iyi bir yönetici olma yolunda ilerlemeye çalışacağız. Oyun içerisinde kolaydan zora doğru bir zorluk seviyesi bulunacak ve ilk etapta tabii neyin ne olduğunu öğrenmeye çalışacak daha sonra oyuna alıştığımız süreçlere zorluk seviyesi gitgide artış gösterecek.
 
 

Oyun içerisinde yine farklı farklı haritalara geçiş yapacak ve burada farklı oyun modlarını deneyebileceğiz. Oyun içerisinde haritanın ve kuralların tamamen istediğimiz gibi özelleştirilmesine olanak tanıyan bir mod da yer alıyor. Bu mod sayesinde istediğimiz gibi istediğimiz kuralı koyarak buradaki şehri büyütmeye çalışıyoruz.

Outlanders içerisinde farklı farklı temaya sahip yapılar oluşturuyor ve burada büyük bir şehir kurmaya çalışıyoruz. Güzel bir atmosfere sahip yapılarla beraber bu oyun içerisinde herkesin huzurlu olmasını sağlamaya çalışıyor ve bu yolda çeşitli yönetim unsurlarını deneyimleyebiliyoruz. Oyun içerisinde yapılacak çok işimiz olduğundan bu konuda geliştirici ekip bizlere özgürlük sunmuş durumda. Oyun içerisinde dilediğimiz gibi şeyleri kurabiliyor ve dilediğimiz şekilde bunları halka arz edebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde kuracağımız yapıların yönetimi ve şekilleri tamamen bize ait oluyor.
 
 

Bu şehir kurma strateji simülasyon oyunu içerisinde herhangi bir aksiyon ve savaş unsuru bulunmuyor. Dolayısıyla oyun içerisinde herhangi olumsuzluk durumu yer almıyor. Tamamen huzur ve atmosfer odaklı bir yapının bize sunulduğu bu oyun içerisinde silahlı çatışma olayı yok.  Bunun haricinde oyun bizlere çeşitli anlarda seçimler sunuyor ve bu seçimlerle beraber yapacağımız hamleler bizi ya zafere ya da başarısızlığa götürüyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bu seçimler, kuracağımız şehrin yapısı ve halkın mutluluk oranı çok önem arz ediyor.

Huzurlu bir toplum yapısının ve büyük bir şehrin kurulabileceği bu oyun içerisinde canlı bir dünya bizleri bekliyor olacak. Arka plan sesleriyle, manzaralarıyla, atmosferiyle ve renkli grafikleriyle ön plana çıkmaya çalışan bu oyunda strateji ve simülasyon unsurlarını deneyerek bir şehir inşa etmeye çalışıyoruz. Şehri inşa etmeye çalışırken tüm yönetim mekanikleri tamamen bizim elimizde oluyor. Hangi binayı nereye dikebileceğimiz tamamen bize ait.
 
 

Oyunun şu anda Steam sayfası üzerinde demosu bulunuyor. Bu demo sürümünü deneyerek oyunun bir kısmını deneyebilir ve oyunu temel mekanikleri üzerinde bilgi sahibi olabilirsiniz. Demo sürümünü deneyerek oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebilirsiniz. Oyun 7 Mart tarihinde PC platformuna çıkış yapmaya hazırlanıyor. Tam sürüm olarak yayınlanacak bu oyun strateji ve simülasyon unsurlarını seven oyunculara hitap ediyor. Eğer siz de bu türden hoşlanıyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
- Mask of Fury (2 Mart: macera, spor, aksiyon, dövüş)
 
 

Ancient Beast tarafından geliştirilen ve Hypetrain Digital tarafından yayınlanacak olan macera, spor, aksiyon, dövüş oyunu Mask of Fury, 2 Mart tarihinde biz oyun severler ile buluşmaya hazırlanıyor. Dövüş odaklı bu çevrimiçi takım tabanlı yapım içerisinde ana hikayeyi tamamlamak için arkadaşlarımıza beraber bir ekip kurabiliyor ve bu şekilde hikayeyi deneyimleyebiliyoruz. Oyun içerisinde 4 oyuncuya kadar destek sunuluyor ve bunun yanı sıra dövüş unsurları karşımıza çıkıyor. Oyunu isterseniz tek başınıza isterseniz arkadaşlarınızla beraber oynayabiliyor ve bölümler arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlar çok oyunculu tema kapsamında geliştirildiği için arkadaşlarla oynaması daha eğlenceli oluyor.

Oyun içerisinde birçok karakter ve birçok düşman türü bulunuyor. Her düşman türünün kendine ait özel özellikleri ve becerileri bulunuyor. Kendi yeteneklerimizi ve becerilerimizi düşmanlara karşı kullanabiliyoruz bunun yanı sıra yumruklarımızı ve tekmelerimizi de atabiliyoruz. Oyunda farklı farklı karakter tipleri bulunuyor ve renkli karakterlere sahip bu oyun içerisinde çeşitli komboları ve dövüş saldırılarını uygulayabiliyoruz.
 
 

Renkli sanat stiline sahip bu dövüş aksiyon oyunu içerisinde aksiyon tabanlı dövüşler yer alıyor. Oyun içerisinde 8 farklı bölüm bulunuyor, bu bölümler arasında farklı temalar, çeşitli tuzaklar, yıkılabilir nesneler ve daha fazlası yer alıyor. Her bir kısımda farklı farklı düşman türleri bizleri bekliyor. Oyun içerisinde yine çevre fizikleri bulunuyor, çevre fiziklerini düşmanlara karşı kullanabiliyoruz ve yıkılabilir bu çevre fizikleri ile beraber etrafı tamamen dağıtabiliyoruz. Oyun içerisinde yer alan yukarıda da bahsettiğim gibi 8 farklı konumda farklı farklı olaylara giriş yapıyor ve oradaki düşman tehditlerini alt edebiliyoruz.

4 oyuncuya kadar destek sunan bu oyun içerisinde birçok farklı karakter yer alıyor. Geliştirici ekibin gibi belirttiğine göre oyunda toplamda 8 farklı karakter yer alıyor. Bu 8 farklı karakterden herhangi birini seçerek oyun içerisine dahil edebiliyoruz. İstersek takım kurarak istersek de tek oyunculu bir şekilde ilerleyeceğimiz bu dövüş aksiyon oyununda 8 farklı karakterin becerilerinden ve özelliklerinden yararlanabiliyoruz. Oyun içerisinde her bir karakterin farklı özelliği ve farklı geçmiş bulunuyor ve bunun yanı sıra kullanabileceği komboları ve süper atış saldırıları da yer alıyor.
 
 

Fizik mekaniğinin yer aldığı bu oyun içerisinde etrafı dağıtabiliyor ve kırılabilir nesneleri bu oyun içerisinde görebiliyoruz. Oyunda farklı karakterlerle çeşitli kombolar deneyebiliyor ve düşmanlara aman vermemeye çalışıyoruz. Oyunda farklı konumlara ilerleyerek hikayeyi ilerletebiliyoruz.

Meydan okumaların ve yumrukların havada gezdiği bu oyun içerisinde toplamda  15 görev yer alıyor. Bu 15 görevi tamamlamak için ister tek başımıza istersek de 4 kişiye kadar oluşturduğumuz takımla beraber ilerliyor, karşımıza farklı düşman türleri çıkıyor ve bunları alt etmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde yakın dövüş silahlarından farklı farklı silah türlerine kadar çok çeşitli silah türleri bulunuyor ve bunları kullanarak düşmanları daha etkili bir şekilde indirebiliyoruz.
 
 

Yumruklarımızı ve yakın saldırı silah türlerini kullanabildiğimiz oyun içerisinde istersek gerçek oyunculara karşı da meydan okuyabiliyoruz. Oyun içerisinde hem çevreye karşı hem de diğer oyunculara karşı meydan okuyabiliyor ve kimin daha yetenekli olduğunu bu yapım içerisinde gösterebiliyoruz. Oyun bizlere kontrolleri kolay bir yapıyı sunuyor ve bu oyun içerisinde ne kadar ustalaşırsak o kadar çok kolay ilerleyebiliyoruz.

Mask of Fury içerisinde farklı farklı çok oyunculu modlar yer alıyor. Bu modlar arasında oyuncuya karşı meydan okumalar, çevreye karşı meydan okumalar, çeşitli görevlere atılacağımız görev modları, zamana karşı saldırı modu bunun yanı sıra hayatta kalma ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak. Çok çeşitli mod içeriklerine sahip olan bu yapım içerisinde bizleri geniş bir dövüş aksiyon oyunu bekliyor diyebilirim.
 
 

Renkli sanat stiliyle ve renkli bölümleriyle karşımıza çıkan bu oyun içerisinde farklı karakterlerle farklı mücadelelere atılabiliyoruz. Oyunda her bir karakterin farklı yeteneği bulunuyor ve bu yetenekleri kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Mask of Fury içerisinde dövüş aksiyon unsurları ön planda yer alıyor ve oyunun amacı da zaten bu. Bu tarz dövüş aksiyon oyunlarından hoşlanıyorsanız ve çevrimiçi çok oyunculu bir yapıyı da seviyorsanız bu yapama bir şans verebilirsiniz. Oyun 2 Mart tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun Steam sayfası şu anda açık durumda. Dilerseniz istek listenize ekleyebilir ve oyun çıktığı zaman bir bildirim alabilirsiniz.
 
- Meg's Monster (2 Mart: aksiyon, sıra tabanlı savaş, rol yapma, macera)
 
 

Odencat tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan aksiyon, sıra tabanlı savaş, rol yapma, macera oyunu Meg's Monster, 2 Mart tarihinde geliyor. Piksel grafiklere sahip bu akşam macera oyunu içerisinde farklı farklı karakterlerle tanışabilecek, bu karakterlerle beraber etkileşime geçecek ve farklı görevleri elde edebileceğiz. Oyun içerisinde farklı bölgelere ilerleyebilecek bu bölgelerden kendimize uyabilecek eşyalar çıkartabileceğiz.

Oyunun temelinde küçük bir kızın eve dönüş hikayesini bizlere sunacak olan bu yapım içerisinde büyük bir macera bizleri bekliyor olacak. Oyunda bunun dışında farklı farklı bölgelere ilerleyebilecek, farklı platform unsurlarından yararlanabilecek ve daha fazlasını yapabileceğiz. Oyunda her bölgenin farklı teması ve farklı zorlukları bulunacak, bu zorlukları aşmak için karakterimizin özelliklerinden faydalanacak ve karakterimizi diğer yandan geliştirebileceğiz. Bunun dışında oyunda içerisinde sıra tabanlı bir savaş sistemi yer alacak. Bu savaş sistemi ile beraber karşılıklı olarak bir biz bir de karşı taraf olmak üzere çeşitli saldırılar gerçekleştirebileceğiz ve bunun yanı sıra ataklarımızı sağlam bir şekilde yapmamız gerekecek.

Oyun içerisinde farklı farklı düşman türleri ve patron savaşları bulunacak, bu düşman türlerini alt etmek için de çeşitli hamleler yapmamız gerekecek. Oyunda düşmanları en iyi şekilde alt etmek için kendi becerilerimizi kullanabilecek ve bunun yanında arka planda da küçük kızın sağ salim eve dönmesine yardımcı olacağız. Oyunda düşmanları alt ederek farklı farklı bölgelerin kilidini açabilecek, ilerlediğimiz bu macera boyunca farklı bölgelerin sırlarını açığa çıkarabileceğiz.
 
 

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi küçük bir kızın eve dönüş hikayesi bizlere   sunuluyor. Oyunda kontrol edebileceğimiz karakter ise devasa Meg adında bir yaratık türü. Bu yaratık türünün insanlarla arasında herhangi bir husumeti yer almıyor dolayısıyla bizlere yardım etmek için bu yola baş koyuyor diyebilirim. Oyunda küçük bir kızın korumasını sağlayacak ve eve dönmesi için elinden geleni yapacak olan bu karakterle beraber büyük maceralara ve büyük aksiyonlara dalabiliyoruz.

Bağımsız bir yapım olarak karşımıza çıkacak olan bu piksel grafikli aksiyon macera oyunu içerisinde birçok bölge bizleri bekliyor olacak. Oyunda bu bölgelere ilerleyebilecek, yeni bölgelerin kilidini açabilecek ve bölgeleri tamamen keşfedebileceğiz. Oyunda her bir bölgenin farklı teması, farklı yapısı ve farklı düşman türleri bulunacak. Bu düşman türlerini aşmak için hem kendimizi geliştirebileceğiz hem de çevreden çeşitli öğeler bulabileceğiz. Bulduğumuz bu eşyalarla beraber daha iyi bir şekilde düşmanların karşısına çıkacak ve kendimizi daha etkili bir şekilde onlara karşı kullanabileceğiz.

Küçük kızın annesini bulma macerasında yer aldığımız bu yapım içerisinde renkli renkli karakterler ile etkileşime geçebileceğiz, çeşitli türde yaratıklar olarak karşımıza çıkacak olan bu karakterler bizlere hikaye konusunda ilerleme kaydettirebilecek Bunun dışında küçük kıza evinin yolunu bulmasına yardımcı olacağız. Oyunda etkileşime geçebileceğimiz karakterler ile çeşitli hikaye görevleri alabilecek ve bunları yerine getirmek için de karakterimizi kullanabileceğiz.
 
 

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi düşmanlarla karşılaştığımız zaman sıra tabanlı savaş sistemine geçiş yapıyoruz. Bu savaş sisteminde bir biz bir de düşman olmak üzere sıra sıra ataklar yapıyoruz. Ataklar yaptığımız esnada bizlere çeşitli seçenekler sunuluyor. Bu seçenekler arasında saldırı, savunma ve özel yetenek becerileri yer alıyor. İstediğimiz zaman bu becerileri sıra bize geldiği esnada kullanabiliyor ve karşıdaki düşmanı alt etmeye çalışıyoruz.
 
Karşıdaki düşmanın ne kadar canı kaldığını ve ne kadar hasar vurduğumuzu görebiliyor, bunun için atak saldırısına bastığımız zaman karşımıza üç farklı saldırı seçeneği çıkıyor. Üç farklı seçenekten birini seçerek en iyi şekilde saldırımızı yapabiliyor ve ona göre düşmanın canını daha da azaltabiliyoruz.

Yaptığımız saldırılar herhangi bir animasyona sahip olmuyor. Dolayısıyla sadece düşmanın titremesi şeklinde karşımıza çıkıyor. Bu da bunun üzerinde bir bağımsız ekip olarak pek fazla uğraşılmamış gibi gözüküyor ancak tabii ki böyle bir beklentimiz de zaten yok.
Rol yapma öğelerini de bünyesinde barındıran bu macera içerisinde farklı bölgelere ilerleyebiliyor ve karşımıza çıkan düşmanları alt edebiliyoruz. Oyunda farklı karakterlerle tanışabiliyor ve bunlarla beraber etkileşime geçebiliyoruz. Küçük kızı annesine kavuşturma macerasında ona çeşitli oyuncaklar alabiliyor ve daha fazla korkmamasını sağlayabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda farklı farklı mekaniklerde mini oyunlar da bulunuyor. Bu mini oyunlarla beraber çeşitli oyuncaklar kazanabiliyoruz ve kaybolan kıza bu oyuncakları verebiliyoruz. Böylece onun sakinleşmesine yardımcı olabiliyoruz.

Büyük bir yolculuğa atılacağımız bu oyun içerisinde hem küçük kıza anne babalık yapabiliyor hem de bu macerada onu düşmanlardan koruyabiliyoruz. Aralarında sıkı bir bağ oluşmaya başlayan bu oyun içerisinde zamanla iki karakter arasındaki sevgi dozajının arttığını görebiliyor. Bu durum oyun içerisinde yedirilmiş bir şekilde karşımıza çıkarsa tadından yenmez diyebilirim.
Hem dramanın hem de entrikaların yer aldığı bu aksiyon macera rol yapma oyunu içerisinde annesine kavuşmayı bekleyen küçük bir kız, düşmanlardan ve her türlü tehlikeden korumaya çalışan devasa biri ve türlü tehlikeler bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde bu üç unsur tamamen bizlere sunulacak ve biz de bu amacımız doğrultusunda küçük kızı annesine ve sevdiklerine kavuşmaya çalışacağız.

İlerlediğimiz bu macera boyunca karşımıza türlü türlü düşmanlar çıkacak ve bunları alt etmek için sıra tabanı dövüş sistemine dahil olacağız. Bu sistemle beraber düşmanları alt ederek küçük kızı daha da sakinleştirmeye çalışacak ve onu güvenli bir şekilde annesine kavuşmaya başlayacağız. Oyunda farklı bölgelere ilerleyecek bu bölgelerin sırlarını açığa çıkarabilecek ve buralarda yaşayan kişilerle etkileşime geçebileceğiz. Buralarda yine çeşitli mini oyunlar oynayabilecek ve küçük kıza çeşitli oyuncaklar alabileceğiz böylece onun sakinleşmesine ve mutlu olmasına vesile olabileceğiz.
 
 

Oyunda yukarıda saydığım unsurlar dışında isteğe bağlı etkinlikler de bulunacak. Bu etkinliklerle beraber çeşitli arkadaşlıklar edinebileceğiz ve kızın daha iyi olmasını sağlayabileceğiz. Böylece hem renkli karakterlerle ve ilginç karakterlerle arkadaş olabilecek hem de çeşitli ödüllerin ve oyuncakların sahibi olabileceğiz. Oyun içerisinde piksel grafikte bir sanat stili bulunmakta. Bu sanat stili renkli karakterlerle birleştirilmiş durumda ve bizlere böyle bir dünya sunulmuş durumda. Piksel satana sahip aksiyon macera ve rol yapma oyunlarından hoşlanıyorsanız bu yapıma bir göz atabilirsiniz. Bu oyun Mart'ın başında yani birkaç gün sonra çıkış yapacak dolayısıyla bu yapıma bir göz atmanızı tavsiye ederim.

Öte yandan oyunun bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü Steam platformu üzerinden indirerek oyunun bir kısmını deneyebilirsiniz. Demo sürümü ile beraber oyunun ilk etaptaki mekaniklerini deneyebilir ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilirsiniz. Bu demo sürümü ile beraber oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebilir ve çıkış yaptığı gün ona göre hamlenizi yapabilirsiniz. Dolayısıyla bu demo sürümünü  dnemenizde fayda var. Eğer demo, çıkış yaptığı gün Steam’den kaldırılırsa oyunu satın alarak deneyebilir, beğenmezseniz de ilk iki saatte oyunu iade edebilir ve paranızı geri alabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Mart 2023'te yeni nesil konsollara çıkış yapacak oyunlar Ubisoft'un üç farklı Assassin's Creed oyunu üzerinde çalıştığı bildirildi

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız