Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Mart ayının ikinci haftasında çıkış yapacak PC oyunları #2

 
 
Bu liste Mart ayının ikinci haftasında çıkış yapacak PC oyunlarının devamı niteliğinde. Listenin aşırı uzun olmaması için belli parçalara böldük. Şu ana kadar yayınlanmış konu linklerini aşağıdan bulabilirsiniz:
 
 
İşte Mart ayının ikinci haftası çıkış yapacak oyunların ikinci kısmı
 
 
- DC's Justice League: Cosmic Chaos (10 Mart: aksiyon macera rol yapma)
 
 

PHL Collective tarafından geliştirilen ve Outright Games Ltd. tarafından yayınlanacak olan aksiyon rol yapma macera oyunu DC's Justice League: Cosmic Chaos, 10 Mart tarihinde biz oyun severler ile buluşmaya hazırlanıyor. Çizgi film tarzı grafikleri ile ön plana çıkan ve birçok DC kahramanını bünyesinde barındıran bu aksiyon macera oyununda yine düşmanlara ve kötülüklere karşı gelmek için büyük bir maceraya atılacağız. Elimize aldığımız karakterlerle beraber onların özelliklerinden ve becerilerinden yararlanarak kötülüklere karşı gelmeye çalışacağız.

Daha çok mobil tarzda bir yapıya benzeyen ancak PC platformuna çıkış yapacak olan bu oyun içerisinde DC evreninin kötüleri, DC evrenin kahramanları ve dünya yapısı bulunuyor. Bu oyun içerisinde Wonder Woman, Superman ve Batman olarak oynayabiliyoruz ve bu üç karakterin de kendine özgü özelliklerine düşmanlara karşı kullanabiliyoruz. Her üç ki karakterin de farklı özellikleri yer aldığı bu yapım içerisinde düşmanlara karşı manevralar yapabiliyor, onların üzerlerine lazerler atabiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Aksiyon ve dövüş sistemi sayesinde kötülüklere karşı gelebiliyor ve onları kolaylıkla alt edebiliyoruz.
 
 

Kötülüğün kol gezdiği bu DC evreninde üç  kahraman olarak yola çıkıyor ve çeşitli görevleri tamamlamaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde zorluk unsuru kolaydan zora doğru ilerliyor, en başta oyun bizlere oyun öğretmek amacıyla kolay geliyor daha sonra bu zorluk daha da artış gösteriyor. Dolayısıyla her oyunda olduğu gibi bu oyunda da zorluk sistemi kolaydan yukarıya doğru ilerliyor.

Oyun içerisinde alacağımız birçok zorlu görev, bu zorlu görevler sonrasında elde edeceğimiz çeşitli ödüller ve daha fazlası yer alıyor. Dilediğimiz hareketleri yapabileceğimiz ve bir bölgede kötülüklere karşı savaştığımız esnada istediğimiz hareketleri sergileyeceğimiz bu yapımda her üç karakterin de farklı farklı özellikleri ve becerileri bulunuyor. Bu özellikleri ve becerileri kullanarak düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde savaşabiliyoruz. Oyuncular öncelikle bu üç kahramandan birini seçebiliyor ve bu kahramanların özelliklerinden faydalanabiliyor. İsterseniz Wonder Woman'ı alarak yukarıdan aşağı doğru süzülebilir isterseniz de Süperman'i alarak gökyüzüne doğru uçabilirsiniz. Bu seçim tamamen sizlere ait.
 
 

Tek oyunculu bir yapıya sahip bu oyunda arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz eşli oyun modu da bulunuyor. Bu mod sayesinde arkadaşınızı yanınıza alabiliyor ve onunla beraber kötülükleri alt etmeye çalışıyorsunuz. Oyun içerisinde yanınıza çağırdığınız arkadaşınız diğer karakteri siz ise ana karakteri kontrol ediyorsunuz. Dolayısıyla ikiniz beraber ilerleyerek çeşitli zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyor ve sizlere verilen görevi ve görevleri yerine getirmeye çalışıyorsunuz.

Bu tarz yapımları arkadaşlarla beraber oynamak tabii ki daha eğlenceli bir deneyimi bizlere aktarıyor. Dolayısıyla zorlu kısımlarda arkadaşlarından anlık olarak yardım istemek, yanınızda o gücü bulundurmak, kötülüklere karşı daha etkili olmak, onlara karşı daha stratejik ve planlı bir şekilde davranmak, daha eğlenceli bir deneyim sunabiliyor.
 
 

Oyun içerisinde arkadaşınızla beraber oynamak tabii ki daha zevkli bir deneyim sunuyor. Çünkü kötülüklere karşı beraber plan yapmak, strateji kurmak  ve onlara karşı hamle yapmak daha zevkli olabiliyor.

Arkadaşınızla beraber oynamak için yerel eşli moduna giriş yapmanız gerekiyor. Oyun içerisinde herhangi bir çevrimiçi eşli oyun veya çevrimiçi oyun modu bulunmuyor. Dolayısıyla oyun sadece yerel modu destekliyor. Haliyle arkadaşınız fiziksel olarak yanınızda bulunmak zorunda ve bölünmüş ekranda iki karakterle beraber ilerleyebilirsiniz. Bölünmüş ekranda bir arkadaşınız diğer karakteri siz de o karakter haricinde kalan karakteri seçerek ilerliyorsunuz ve bölgeyi kötülüklerden kurtarmaya çalışıyorsunuz. Bunun yanı sıra birçok görevi yerine getirerek de çeşitli ödüllerin sahibi olabiliyorsunuz.
 
 

DC's Justice League: Cosmic Chaos içerisinde tabii ki zorlu görevler de bizleri bekliyor olacak. Bu tehlikeli zorluklarda ilerleyerek görevleri yerine getirmeye çalışıyor, aksiyon ve macera sisteminin sunduğu özellikleri kullanabiliyor ve her üç karakterin de özelliklerinden faydalanabiliyoruz. Aksiyon ve macera unsurlarının yanı sıra bu yapımı içerisinde çeşitli bulmacalar da bulunuyor. Bu bulmacaları da çözmemiz gerekiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer alan bu bulmacaları çözerek hikaye konusunda ilerliyor ve kötülükleri alt etme konusunda da ilerleme katedebiliyoruz.

Kostüm özelleştirmesi ve daha fazlası yer alıyor

Üç karakterin ve kahramanın yer aldığı bu yapımda rol yapma unsurlarda bulunuyor. Rol yapma unsurları arasında kahraman özelleştirme, çeşitli ödüllerin sahibi olma, karakter geliştirme ve daha fazlası yer alıyor. Oyun içerisinde farklı farklı şekillerde çeşitli kostümler elde edebiliyor ve bu görünümleri elde ederek istediğimiz şekilde ilerleyebiliyoruz. Yani her bir oyuncu farklı kostümler giyerek karakterini özelleştirebiliyor ve görünümünü güzelleştirebiliyor. Dolayısıyla bu tarz kostüm özelleştirmeleri de oyun içerisinde yer alıyor.
 
 

Kostüm özelleştirmelerinin yanı sıra oyun içerisinde bir de yetenek geliştirme sistemi bulunuyor. Bu özel geliştirmeler sayesinde kahramanımız daha gelişmiş becerilere ve yeteneklere sahip oluyor. Böylece düşmanların hakkından  daha etkili bir şekilde gelebiliyoruz. Düşmanları hazırlıksız yakalayarak onların üzerine sürekli olarak yetenek kullanmak kolayca alt etmemizi sağlıyor. Dolayısıyla yetenekleri ve özel geliştirmeleri her zaman kullanmamız ve geliştirmemiz gerekiyor.

Kostüm özelleştirmelerinin ve özel güçlendirmelerinin yanı sıra oyun içerisinde bir de çeşitli sırlar bulunuyor. Bu sırları her bölgede aslında bulabiliyoruz. Yani gizli mekanlar dediğimiz kısımlar oluyor. Bu kısımlarda etrafı araştırarak çeşitli sırları açığa çıkarabiliyoruz, gizli mekanlarda ilerlediğimiz ve buraları keşfettiğimiz sürece çeşitli gizemleri çözebiliyor ve karşılığında da çeşitli ödüller alabiliyoruz.
 
 

Hem tekli hem de eşli oyun modu içerisinde oynayabileceğimiz bu kahraman aksiyon macera rol yapma oyununda etrafı keşfedebiliyor, çeşitli sırları açığa çıkarabiliyor, bu evrene hakim olmuş kötülüğü alt etmeye çalışıyor, çeşitli zorluklarda görevleri tamamlamaya çalışıyor, etraftan bulduğumuz ödüller aracılığıyla kostümlerimizi ve becerilerimizi özelleştirebiliyor ve güçlendirebiliyoruz. Bunun yanı sıra üç  karakteri alarak buraların hakimi konumuna gelmeye çalışıyoruz.

Çeşitli bulmacaları çözebileceğimiz bu yapım içerisinde ana görevlerin haricinde bir de yan görevler bulunuyor. Oyun içerisinde toplamda üç karakter bulunuyor, bu üç karakter arasında Superman, Batman ve Wonder Woman yer alıyor. Bu üç karakterin de çeşitli özelliklerinden faydalanabiliyor ve yararlanabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz görevlerde üç kahramandan birini seçebiliyor ve dilediğimiz hareketleri yapabiliyoruz.
 
 

Batman karakterinden tabii ki ufak bir bahsedecek olursak onun batarangından, yukarıdan aşağı doğru süzülmesinden ve klasik güçlü yumruk ve tekmelerinden faydalanabileceğiz. Oyun içerisinde her bir karakterin yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı özellikleri ve becerileri bulunacak. Her birini kullanmak tamamen sizin seçiminizle gerçekleşecek. Hangi karakterden hoşlanıyorsanız ve hangi karakteri kullanmak istiyorsanız o karakteri üzerine yoğunlaşabilir, onun kostümünü özelleştirebilir, yeteneklerini geliştirebilir ve düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde savaştırabilirsiniz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz bir özgürlük bizlere sunulmuş durumda.

Oyunun grafiklerine bakacak olursak birazcık değil bayağı bir çizgi tarzında karşımıza çıkıyor. Daha çok yukarıda da bahsettiğim gibi üstten görünümlü mobil aksiyon oyunlarına benzer şekilde karşımıza çıkıyor. 10 Mart tarihinde biz oyuncular için yayınlanacak olan bu yapım bakalım bizlere ne gibi bir deneyim sunacak. Hep birlikte göreceğiz.
 
 

Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Böylece çıkış yaptığından haberdar olabilir ve oyunu ilk elden deneyimleme şansı elde edebilirsiniz. Bu tarz aksiyon macera rol yapma oyunlarından hoşlanıyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz diyebilirim.
 
- Volley Pals (9 Mart: çok oyunculu, spor)
 
 

NAISU tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan çok oyunculu spor arcade oyunu Volley Pals, 9 Mart tarihinde geliyor. Renkli ve çizgi tarzı grafikleri ile karşımıza çıkacak olan bu çok oyunculu spor oyunu içerisinde farklı farklı maceralara atılacak, farklı tarzda spor unsurlarını deneyimleyecek ve daha fazlasını yapabileceğiz. Farklı farklı mekaniklerin yer aldığı ve farklı bir deneyim elde edeceğiz bu oyun içerisinde kuralları değiştirme mekaniğinden karakter seçimine kadar birçok farklı tarzda içerik bulunuyor. Parti türünü bizlere sunan bu oyun içerisinde toplamda dört oyuncuya kadar destek sunuluyor yani oyunu en fazla dört arkadaşımızla beraber oynayabiliyoruz.

Dört oyuncuya kadar çok oyunculu bir şekilde oynayabileceğimiz bu spor aracde oyununda çizgi film grafikleri ön plana çıkıyor. Temel amacımızın voleybol olduğu bu yapım içerisinde eğlenceli vakit geçirmek için bulunuyoruz. Oyun içerisinde herhangi bir stres unsuru vesaire yer almıyor. Dolayısıyla arkamıza yaslanarak bu eğlenceli voleybol deneyiminin tadını çıkarmaya çalışıyoruz.
 
 

Basitleştirilmiş kontrollere sahip olan bu yapım hemen hemen her oyuncuya hitap ediyor ve bizlere eğlenceli bir voleybol deneyimi sunmaya çalışıyor. Dört kişiye kadar çok oyunculu bir şekilde oynayabileceğimiz bu oyunda arkadaşlarımızla aynı bilgisayardan oynayabiliyoruz. Oyun içerisinde çevrimiçi çok oyunculu bir mod bulunmuyor. Dolayısıyla çok oyunculudan kastım yerel çok oyunculu mod. Yani oyundaki dört kişi fiziksel olarak yanınızda bulunacak. Bu arkadaşlarla beraber yerel çok oyunculu olarak oynayabiliyorsunuz.

Parti türünü bizlere sunan bu yapım içerisinde farklı farklı oyun mekanikleri de bulunuyor. Bu voleybol sporunu temel alan bu yapım içerisinde bizlere bölüm bölüm içerikler sunuluyor ve her bölümde farklı temalar ve mekanikler yer alıyor. Bu da oyunun çeşitliliği ve özellikleri bakımından bizlere gayet güzel bir deneyim sunuyor diyebilirim. Oyunun bu denli çeşitli unsurları bünyesinde barındırması oyunculara zevkli anlar yaşatabilir.
 
 

Farklı mekaniklere ve yapılara sahip bölüm bölüm ilerleyeceğimiz bu arcade tarzı voleybol sporu oyununda yanımızdaki arkadaşlarımızla beraber eğlenmek için büyük bir maceraya atılıyoruz. Oyun içerisinde herhangi bir aksiyon veya rol yapma unsuru bulunmuyor. Dolayısıyla sadece eğlence amaçlı bir arcade içeriği yer alıyor. Modern bir yapıya sahip aracde tarzı bu oyun içerisinde farklı temalar, farklı zorluklarda bölümler ve daha fazlası yer alıyor. Oyun içerisinde kendi sahamızı ve kendi kurallarımızı oluşturabileceğimiz bölümlerde bulunuyor.

Kendi kurallarımızı oluşturacağımız çeşitli bölümler gerçekten de daha zevkli bir deneyim sunuyor. Çünkü oyun içerisinde seçtiğimiz bu kurallar karşıdaki oyuncuyu zora sokabilir ve ortamı daha da eğlenceli hale getirebilir. Dolayısıyla kuralları ve sahamızı oluşturabileceğimiz bu mekanik sayesinde gayet zevkli anlar yaşayabiliriz.
 
 

Her bölümde farklı mekanikleri bünyesinde barındıran ve dört kişiye kadar destek sunan bu modern aracde tarzı voleybol oyununda çeşitli özgürlükler de bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde voleybol oynarken karşı takımın sahasına zıplayabiliyor, servisi kullanmadan önce onlara müdahale edebiliyor ve karşı takıma sinirlendirebiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Oyunda bu tarz kuralları aşabileceğimiz ve karşı tarafı çıldırtabileceğimiz çeşitli mekanikler ve seçimler de bulunuyor diyebilirim. Dolayısıyla bu da gayet zevkli bir oyun deneyimini bizlere aktarıyor.

Bunun dışında yine karşı taraftaki oyuncuları sinir etmek ve oyunu kazanmak için direğin yüksekliği ile oynayabiliyoruz. Bu yükseklik sayesinde filelerin aşağı yukarıya inmesini sağlayabiliyor ve tam servis atacakken yanlış bir şekilde atmalarını sağlayabiliyoruz ve sayıyı kazanabiliyoruz. Farklı farklı kuralları çiğneyebileceğimiz ve farklı şeyler yapabileceğimiz bu voleybol oyununda kazanmak için her yol mübahtır diyebilirim.
 
 

Geleneksel ve standart voleybol oyunlarından farklı olarak bizlere sunulacak olan bu oyunda teke tek mücadelelere katılabiliyor, bunun yanı sıra bire karşı iki mücadelelere katılabiliyor ek olarak da 2'ye 2 oyun modunu deneyimleyebiliyoruz. Bunların seçimi tamamen yanınızdaki arkadaşların sayısına bağlı olarak değişebiliyor ve sizin tercihinize göre değişkenlik gösteriyor. Bu seçim tamamen size ait ancak 2v2 oyun modu biz oyuncular tarafından daha çok tercih edilecek gibi.

Kuralları çiğneyeceğimiz ve yeni kurallar ekleyeceğimiz bu voleybol oyununda her bölümde farklı mekanikler, temalar ve unsurlar bulunuyor. Çizgi grafikleri ile ve renkli tarzda sanat stili ile dikkat çeken bu oyun içerisinde farklı karakterleri alabiliyor ve bunlarla beraber sahaya bir dalış yapabiliyoruz. İki boyutlu bu grafikler sayesinde de eğlenceli bir aracde deneyimi elde edebiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde elbette her oyunda olduğu gibi mekaniklere alışmak için bir süre geçmesi gerekiyor. Mekaniklere alıştıktan sonra oyun bizlere daha zevkli ve daha kolay bir deneyim sunuyor diyebilirim. Oyunda farklı tarzda temalar, mekanikler ve oyuncuları eğlendirecek içerikler bulunuyor, Örneğin oyun içerisinde voleybola başlamadan önce taş kağıt makas yaparak kuralları biz belirleyebiliyor ve oyunu kurallarına hakim olabiliyoruz. Tabii kurallara kendi lehimize göre verebiliyoruz.

Oyunu oynarken elbette arka planın boş olmaması lazım. Bu boşluk çeşitli müziklerle dolduruluyor. Oyun içerisinde yer alan müzikler oyunu oynamak için bizlere daha fazla gaz veriyor ve bunun yanı sıra bizleri oyuna daha fazla dahil ediyor diyebilirim. Orijinal ve çizgi tarzı grafiklere ve karakterlere sahip bu yapım içerisinde istediğimiz karakteri seçebiliyor, atılacağımız bu voleybol sahasında direğin yüksekliği ile oynayabiliyor, kuralları belirleyebileceğimiz çeşitli bölüm desteğiyle beraber kuralları lehimize çevirebiliyor ve karşıdaki arkadaşımızı ya da rakibimize alt etmeye ve oyunu kazanmaya çalışıyoruz. Oyunun temel amacı tamamen bundan ibaret diyebilirim.
 
 

Oyunda tabii ki geliştirici ekibin tasarladığı bölümler haricinde kendi kurallarımızı ve çeşitli kombinasyonları kurabileceğimiz özelleştirilmiş bir bölüm de yer alacak. Bu bölümde yukarıda da bahsettiğin gibi kendi kurallarımızı istediğimiz şekilde koyabileceğiz ve karşıdaki rakibi tamamen gıcık ve sinir etme yoluna gidebileceğiz. Oyun içerisinde normal voleybol deneyimi haricinde bizlere kaotik ve eğlenceli bir voleybol deneyimi sunulacak diyebilirim.

Bu tarz aracde tarzı voleybol oyunlarından hoşlanıyorsanız ve biraz da nostalji yaşamak istiyorsanız bu yapıma bir şans verebilirsiniz. Bu oyun önceki dönemlerde oynadığımız atari oyunlarına benziyor. Bu atariler de bilirseniz bu tarzda grafikler ve oynanış mekanikleri bulunuyordu. Şimdi ise modern tarzda bir atari deneyimi yaşamak bu oyunla beraber gerçekleşiyor diyebilirim. Tabii oyunun temel amacı voleybol oynamak ve bu voleybol sporunu icra etmek. Dolayısıyla eğer voleybol oynamak istiyorsanız bu yapıma bir bakabilirsiniz.
 

Oyun 9 Mart tarihinde erken erişim sürümü olarak çıkış yapacak, ilk etapta tam sürüm olarak çıkış yapmayacak. Erken erişim süreci içerisinde oyun sürekli olarak geliştirilecek ve yeni mekanikler ve özellikler dahil edilecek. Erken erişimin ne zaman sona ereceği ve tam sürüme ne zaman geçileceği henüz belli değil. Dolayısıyla yaklaşık olarak en az 6-7 ay bu sürecin olması bekleniyor. Erken erişim sürümü içerisinde geliştirici ekip geri bildirimlerin önemseneceğini belirtiyor. Geri bildirimler sayesinde de oyun içerisindeki eksiklikler ve hatalar giderilecek ve bunun yanı sıra yeni mekanikler ve bölümler de eklenebilecek.
 
Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz Steam sayfasından istek listenize ekleyebilir ve oyunun çıktığı gün haberdar olabilirsiniz. Öte yandan oyun iki farklı dili destekliyor. Sevindirici bir şekilde desteklediği diller arasında sadece İngilizce ve Türkçe yer alıyor.
 
- Chippy & Noppo (9 Mart: platform, bulmaca, eğlence)
 
 

Peakvox, O-TWO tarafından geliştirilen ve O-TWO tarafından yayınlanacak olan lego tarzı platform, bulmaca, eğlence oyunu Chippy & Noppo, 9 Mart tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. İki farklı karakterin yer aldığı bu bulmaca platform oyunu içerisinde çeşitli türde legolar ve yapılacak bir ton iş bulunuyor. Oyun içerisinde bir fabrika içerisinde yer alıyoruz ve burada bu iki karakterin kontrolü ele alarak bizlere verilen ve belirtilen şekilleri legolarla beraber yapmaya çalışıyoruz. Elimize alabildiğimiz bu Lego parçaları ile birlikte çeşitli türde birleştirmeler yapabiliyor ve bunlarla beraber yeni tasarımları kilidini açabiliyoruz.

Bu oyun içerisinde iki farklı karakter bulunuyor, bu karakterlerin her birinin birbirinden farklı özellikleri yer alıyor. Örneğin bir karakter uzun bir boya sahip dolayısıyla ulaşılamayan yerlere kolayca ulaşabiliyor diğer bir karakter ise daha ufak böyle ve bu karakter de alçak yerlere daha kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Dolayısıyla iki karakter de birbirine tamamlıyor diyebilirim. Bu sayede iki karakteri de doğru zamanlarda doğru şekillerde kullanabilirsiniz ve belirtilen görevi kolay bir şekilde yapabilirsiniz.
 
 

Oyun içerisinde çeşitli zamanlama gerektiren bulmaca öğeleri, bir yerden bir yere zıplayabileceğimiz platform ögeleri, birleştirebileceğimiz çeşitli türde parçalar ve daha fazlası yer alıyor. Oyunda bir fabrika içerisinde bulunuyoruz ve bu fabrikada çeşitli renklerde parçalar bulunuyor. Bu parçaları toplayarak çeşitli şekillerde işleyebiliyor ve bunlarla beraber bizlere verilen parça görevlerini yapmaya çalışıyoruz. Oyuna ilk kısımda başlarken bir ekranda ne yapmamız gerektiği konusunda bizlere bilgi veriliyor ve ekranda yapmamız gereken yapının görseli bulunuyor. Biz de buna göre parçaları etraftan toplayarak doğru bir şekilde doğru yerlere yerleştirmeye çalışıyoruz ve ekranda yansıyan yapıyı parçaları birleştirerek yapmaya çalışıyoruz. Oyun içerisindeki temel amacımız tamamen bundan ibaret diyebilirim.

Oyunu ister tek oyuncu ile isterseniz de iş birliği modunda oynayabiliyor ve bir karakteri siz bir karakteri de arkadaşınız oynayabiliyor. Dolayısıyla bu tarz oyunları iki kişi ile oynamak daha eğlenceli ve daha zevkli olabiliyor. Bu yüzden arkadaşınızla beraber konuşarak, koordineli bir şekilde parçaları etraftan toplayabilir ve ekranda görülen yapıyı kolay bir şekilde yapmaya çalışabilirsiniz. Oyunda bu tarz yapılar olduğundan dolayı arkadaşınız ile iletişime doğru bir şekilde geçersiniz kolaylıkla bölümleri geçebilirsiniz.
 
 

Oyun içerisinde parçaları toplarken belirtilen yapıyı yapmaya çalışırken erişilemeyen kısımlar da olacak. Bu kısımlara erişmek için karakterlerin özelliklerinden yararlanmaya çalışacağız. Örneğin bir parça yüksekte bir yerde bulunabilecek, bunu almak için uzun boylu karakteri oraya yönlendirmeye çalışacağız. Diğer bir parça ise girilemeyecek kadar küçük bir yerde olabilecek ve bu parçayı almak için de küçük karakteri yönlendirmeye çalışacağız. Bu tarz bulmacalar ve kısımlar oyun içerisinde yer alacak.

Çeşitli şekillerde oyuncaklar yapabildiğimiz problemi içerisinde iş birliği gerçekten de çok önem arz edecek. Oyun içerisinde çok oyunculu mod ve tek oyunculu oynayabileceğiniz kısımlar bulunacak. Ancak ben size her zaman çok oyuncu modu tavsiye ediyorum. Oyun içerisinde bu karakterlerle belirtilen oyuncakları yapabilecek ve bulunduğumuz fabrika içerisinde çeşitli makinelerin çalışma şekillerini öğrenebileceğiz.
 
 

Renkli karakterleriyle ve renkli bulmacalarıyla karşımıza çıkan bu oyun içerisinde gayet eğlenceli bir deneyim elde edebileceğiz. Oyunda iki karakterle beraber atıldığımız bu bulmaca macerasında çeşitli bölümler de bulunacak. Bu bölümlerin her birinin farkı teması  ve farklı yapısı bulunacak. Bu bölümlerde işleyiş şekilleri değişiklik gösterecek ve burada yapabileceğimiz farklı farklı oyuncaklar yer alacak. Bu oyuncakları yapmak için de etrafta çeşitli parçalar toplamak zorunda kalacağız. Parçaların her birinin farklı yapısı ve farklı şekilleri bulunacak. Onları doğru bir şekilde doğru zamanda ve doğru yerde takmamız gerekecek.

Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi ulaşılamayan parçalar olacak ve bunlara ulaşmak için karakterlerin özelliklerden yararlanabileceğiz. Oyun içerisinde bir fabrikada bulunacağız, bu fabrikada aslında bir işçi olarak çalışacağız ve işçi olarak çalışacağımız bu fabrikada görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız.
 
 

İster tek oyunculu ister çok oyunculu olarak oynadığımız bu oyun içerisinde iki karakter arasındaki koordinasyon oldukça önem arz edecek. Farklı farklı fabrikalara geçiş yapabileceğiniz ve her fabrikanın farklı zorlukları olabileceği bu oyun içerisinde arka planda çalışan cihazlar, makineler ve daha fazlası yer alacak. Bunların kullanımı bunların aşılması tamamen bizim işimiz olacak.

Bu oyun içerisinde yine etraftan parçalar bulabilecek ve bu parçaların istersek rengini, şeklini ve dizaynını değiştirebileceğiz. Bunları değiştirmek de tamamen bizim işimiz olacak. Çünkü bizlere verilen görevler bunu gerektiriyor. Oyun içerisinde etrafa bulduğumuz parçalarla beraber bizlere verilen görevi yapmaya çalışacağız. Bunları birleştirecek ve bir araya getirmeye çalışacağız.
 
 

Oyunda farklı farklı oyuncaklar inşa edeceğiz. Örneğin bir kısımda bir araba modeli inşa edecek diğer kısımda ise bir bina modeli inşa etmeye çalışacağız. Buralarda çeşitli yapılar inşa etmeye çalışacak ve bu legoları bir araya getirmeye başlayacağız.

Parçaların rengini ve şeklini değiştirebileceğimiz bulmaca oyunu içerisinde farklı farklı fabrikalara ilerleyecek ve bu fabrikalarda verilen görevleri yerine getirmeye çalışacağız. Oyun içerisinde yüksek yerlere tırmanabileceğiz, doğru zamanda doğru anda bir yerden bir yere doğru atlayabileceğiz, montaj yapmak için çeşitli makinelerin etrafından dolaşabileceğiz ve bizlere verilen görevi yapmaya çalışacağız. Her kısımda farklı farklı mekanikler ve farklı farklı işleyiş şekilleri yer alacak.

Oyun içerisinde görevleri yerine getirerek farklı bölümlere geçiş yapacak, burada yeni fabrikalara doğru adım atacağı. Bu fabrikalar kuruldukları yere göre farklı özellikleri bizlere sunacak. Örneğin ormandaki bir fabrikadan denizdeki bir fabrikaya doğru çeşitli şekillerde yapılar bizlerin karşısına çıkacak. Bunların özelliklerinden yararlanmak için ve zorluklarını aşmak için de oyun içerisinde yer alan karakterleri koordinasyonlu bir şekilde  kontrol etmek gerekecek.
 
 

Bulmacaların bolca yer aldığın platform macera oyunu severler bu yapıma bir göz atabilir. Oyun 9 Mart tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Şu anda fiyatı belli değil. Oyunu isterseniz Steam üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün mail adresinize bir bildirim alabilirsiniz. Bu sayede oyunun çıktığından haberdar olabilir ve oyunu satın alıp belli bir müddet deneyebilirsiniz. Eğer oyunu sevmediyseniz ve Steam üzerinde 2 saatin altında oynadıysanız oyunu geri iade etme hakkınız var . Oyunun demo sürümü olmadığından bu yola başvurabilirsiniz.

Bağımsız bir geliştirici tarafından bizleri sunulacak bu oyun içerisinde beklentiyi elbette yüksek tutmamak gerekiyor. Oyunda yine eğlencelik bir yapı bizlere sunuluyor. Bu yüzden arkadaşınızla beraber girebilir ve kısa sürede eğlenceli bir yapının içerisinde kendinizi bulabilirsiniz. Dolayısıyla oyunda çeşitli bulmacalar yer alıyor ve bu bulmacaları tamamen eğlenmek için çözmeye çalışıyorsunuz.

Oyun diğer yandan PC haricinde bir de Switch konsollarına geliyor. Switch konsollarına gelmesi ile beraber oyunu isterseniz evinizden isterseniz de seyahatlerinizde dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz ve çeşitli bulmacaların çözülmesine yardımcı olabilirsiniz. Bu tarz platform bulmaca oyunları Switch el konsolunda daha eğlenceli bir şekilde oynanabiliyor. Dolayısıyla bu tarz oyunları aslında Switch'te oynamanızı daha çok tavsiye edebilirim.
 
- The Wreck (14 Mart: interaktif kurgu, point and click)


The Pixel Hunt tarafından geliştriilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan interaktif kurgu, point and click oyunu The Wreck, 14 Mart tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Hikaye odaklı bu macera oyunu içerisinde farklı farklı ara sahnelerin ve farklı atmosferlerin karşımıza çıkışına tanıklık edeceğiz. Oyunun amacı bizlere arka planda duygu yüklü ve duygusal bir hikaye anlatmak. Bu kapsamda içimize dokunacak bir hikayenin aktarılması bu tarz oyunları sevenler için bir nimet diyebilirim.

Renkli grafikleri ile ve sanat tarzıyla ön plana çıkmaya çalışan ve bunun arka planında da bir hikaye anlatmaya uğraşan bu yapımda geçmişe gidiyoruz ve geçmişe tanıklık ettiğimiz bu oyunda geleceğimizi değiştirmek ve geleceğimizi şekillendirmek için büyük bir maceraya atılıyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı anılara farklı farklı geçmiş yaşantılara giderek bu olayları değiştirmeye ve bunun da geleceğe etki etmesi için uğraşıyoruz: Tabii olumlu anlamda.


Oyun içerisinde bir senarist rolünü üstleniyoruz ve bu senarist kadın ile beraber büyük bir maceraya ve yolculuğa çıkıyoruz. Bu kadın hayatının en önemli dönüm noktalarından birinde bulunuyor ve geçmişi değiştirerek geleceğe daha olumlu bakabilme şansına erişiyor. Dolayısıyla bu hikayede bizlere duygusal bir anlatım sergileniyor ve bu duygu yüklü anlatımın arkasında da yaşanılan yıkım bizlere aktarılıyor.

Senarist kadınla ilerlediğimiz bu oyunda kariyerimiz sekteye uğruyor ve hem kariyer hem de kişisel anlamda büyük bir zorluk içerisinde kalabiliyoruz. Oyunda bu zorluk hissiyatı ve duygusal anlam tamamen bizlere aktarılıyor diyebilirim. Hem görsel roman hem macera hem de point and click unsurlarının harmanlandığı bu macera oyununda hikaye unsurları çok ön planda oluyor ve temel amaç zaten burada bizlere hikaye anlatımı. İngilizce seslendirmelerin yer aldığı bu yapım içerisinde hikaye anlatımı çeşitli ara sahnelerle ve karakterler arası diyaloglarla şekilleniyor. Bu sayede bizlere hikaye daha dokunaklı bir şekilde anlatılmaya çalışılıyor.
 
 

Özel hayatında çeşitli zorluklar yaşayan bu benarist ile beraber atılacağımız bu macerada geçmişe dönük bir yolculuk yapıyor, geçmişteki anıları tekrardan tazeleyip o anılara dokunabiliyor ve bu anıları değiştirebiliyor ve günümüzü şekillendirmede bu yaptığımız değişikliklerin çok etkisi oluyor. Geleceği kucaklayacağımız ve geçmişe dokunabileceğimiz bu oyun içerisinde hikayenin gidişatına ve hikayenin özüne erişebiliyor ve oradaki duygu yıkımını hissedebiliyoruz.

36 yaşındaki bir kadın karakteri kontrol ettiğimiz bu oyun içerisinde özel hayatı darmaduman olmuş bir hikaye dalış yapıyoruz. Karışık olayların ardı ardına geldiği ve bu olayların kesintiye uğramadığı bir noktada büyük kararlar almaya çalışıyor ve biz de bu travmaları aşmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla oyundaki kontrol ettiğimiz bu karakterin bu travmadan çıkmasını sağlamaya başlıyor ve böylece daha aydınlık bir geleceğe doğru ilerlemeye çalışıyoruz.

Farklı farklı atmosferlerin ve farklı farklı yerlerin olduğu bu oyun içerisinde hikaye kapsamında bizlere dokunaklı bir içerik hazırlanmış durumda. Oyunda güneşli bir günden kapalı bir geceye doğru ilerleyebiliyor ve bu gece gündüz döngüsü içerisinde hikaye kaldığımız yerden devam ediyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı bölgelere ziyaret edebiliyor ve bu ziyaret ettiğimiz kısımlarda da hikaye ilerliyor ve gerek ara sahnelerle gerekse karakterler arasındaki konuşmalar ile yeni yerler keşfedebiliyoruz. Oyun içerisinde ilgi çekici grafikler ve ilgi çekici karakterler bulunuyor. Bunlar da gayet güzel bir deneyim aktarabilecek gibi gözüküyor.
 
 

Çeşitli ara sahnelerin yer aldığı bu oyun içerisinde hikayenin başlangıcından hikayenin sonuna kadar oyundaki gelişmelere tanıklık ediyor ve çeşitli karakterlerle tanışarak bunlar da gidişata etki edebiliyor. Oyun içerisinde farklı farklı karakterler ile de etkileşime geçebiliyor ve onlardan fikir ve bilgi alabiliyoruz. Etkileşime geçtiğimiz ve tanıdığımız karakterler ile ara sıra hikaye kapsamında karşılaşabiliyoruz.

Renkli atmosferlerin ve renkli karakterlerin bulunduğu bu oyunda hikaye anlatımı oldukça ön planda yer alıyor. Bu hikaye kapsamında yer yer duygulanıyor ve bu duyguya tanıklık ediyoruz. Duygu yüklü bu hikayeyi anlattım içerisinde farklı farklı yerlere ve bölgelere gidebiliyor, burada yeni karakterler ile tanışabiliyoruz. Bu oyunun temelinde bizlere hikaye anlatım unsurları aktarılıyor ve bu da macera unsurlarıyla birleşiyor. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi 36 yaşındaki bir senarist kadını kontrol ediyoruz ve bunun hayatına dokunabiliyoruz.
 
 

İnteraktif kurgu niteliğinde karşımıza çıkacak olan bu yapımda dinamik hikaye unsurları dinamik sohbet unsurları Point and click ögeleri macera unsurları ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak. Hem sinematik bir oyun deneyimi hem de oyun içerisinde yer yer karakterin kontrolünü elimize aldığımız kısımlarda dahil olmak üzere birçok farklı mekanik bu oyun içerisinde yer alıyor diyebilirim. Oyun 5 farklı dili destekliyor ve desteklediği diller arasında İngilizce, Fransızca, Almanca, basitleştirilmiş Çince ve geleneksel Çince yer alıyor. Tek oyunculu bir yapıyı sergileyecek olan bu oyun içerisinde Steam başarımları da bulunuyor. Steam başarımları konusunda takıntılı olan oyuncular ve bu başarımları elde etmek için uğraşan oyuncular için de bu durum es geçilmemiş durumda.

PC için kontrolcü desteğine sahip bu yapım 14 Mart tarihinde biz oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bunun dışında oyunun Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor, bu demo sürümünde oyunun bir kısmını deneyerek ve deneyimleyerek hangi yapıda olduğunu öğrenebilir. Bu sayede oyunu satın alıp almayacağınıza karar verebilirsiniz.
 
 

Düşük sistem gereksinimlerine sahip olan bu oyunu hemen hemen her oyuncu oynayabilir ve hikaye ve macera oyunlarından hoşlanan bir oyuncu da bu oyuna bir şans verebilir. Oyun yukarıda da söylediğim gibi duygusal ve travmatik bir hikayeyi bünyesinde barındırıyor.
Dolayısıyla oyun içerisinde herhangi bir komedi veya şaka unsuru bulunmuyor. Bu hikaye ile beraber bir kadının hayatına dokunabiliyor ve onun geçmişine gidebiliyoruz. Önemli anlarını değiştirebiliyor ve geleceği daha farklı bakmasını sağlayabiliyoruz.

Senaristin hikayesini tamamlayabileceğimiz bu oyun içerisinde dibe vurduğumuz anlar da oluyor. Bu anlarda işte her bir yaşadığımız ana dokunarak ve o anda değiştirerek geleceğin şekillenmesine yardımcı olabiliyoruz. Oyunun temelinde zaten bir umut kırıntısı teması işleniyor. Eğer umuda dair  küçük bir kırıntı varsa her zaman bir umut vardır cümlesiyle bu oyuna başlayabiliyoruz.
 
 

İngilizce seslendirmeye sahip bu oyun içerisinde güneşli bir günden kapalı bir sabaha gece karanlığından aydınlık bir güne uyanabiliyor ve oyun içindeki bu dinamik geçişlere göz atabiliyoruz. Görsel roman niteliğinde karşımıza çıkacak bu oyun içerisinde bir kadın karakteri kontrol ediyoruz ve bu kadın karakterle beraber hem annelik duygusunun hem de kederin önemini bir kez daha anlıyoruz. Geçmişe doğru yolculuk temasını işleyen bu oyunda çeşitli sırları açığa çıkarabiliyor, bu sırlara dokunabiliyor ve bu sırları değiştirebiliyoruz. Dolayısıyla oyun sürekli olarak geçmişe geçmişten de günümüze doğru bir geçiş yapıyor. Eskiden yaşadığımız travmatik anları ve olayları gelecekte düzeltme imkanımız bu oyun sayesinde bulunuyor diyebilirim.
 
- Bleak Faith: Forsaken (10 Mart: souls-like, aksiyon, rol yapma, macera)
 
 

Archangel Studios tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan souls-like, aksiyon, rol yapma, macera oyunu Bleak Faith: Forsaken, 10 Mart tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Farklı farklı atmosferleri ile ve manzaraları ile karşımıza çıkacak olan bu aksiyon rol yapma oyunu içerisinde Souls- like bir deneyim yaşayacağız - yani zorlu bir oyun deneyimi bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde karanlık bir atmosfer bizlere sunulacak ve bu karanlık atmosferlerde yolumuzu temizlemeye ve maceramıza kaldığımız yerden devam etmeye çalışacağız.

Klasik saldır, savun ve kaç dövüş sistemi
 
 

Medeniyetin son kalıntılarını keşfettiğimiz bu oyun içerisinde farklı farklı bölgeleri ilerleyecek ve bu bölgelerin keşfini bizzat kendimiz yapacağız. Oyunda yine etrafı keşfedecek, yeni öğeler bulabilecek ve bunun yanı sıra rol yapma unsurlarının mekaniklerinden yararlanabileceğiz. Oyunda farklı farklı düşman türleri bulunacak, bu düşman türlerini dilediğimiz gibi ortadan kaldırabileceğiz, düşmanlarla karşılaştığımız zaman onlara karşı çeşitli hamleler yapabilecek, elimizdeki kılıcı savurabilecek, onlardan gelen saldırılara karşı kendimizi koruyabilecek yani savunabilecek bunun yanı sıra yine gelen saldırılara karşı sağa sola doğru kaçış hamleleri yapabileceğiz. Yani oyun içerisinde aksiyon ve dövüş unsurları saldır, savun ve kaç şeklinde olacak.

Geniş bir dünyayı bizlere sunmayı hedefleyen bu oyun içerisinde yeni bölgelere ilerleyecek, her bölgenin kendine özgü teması ve yapıları bulunacak. Bu bölgeleri dilediğimiz gibi araştırabilecek ve hikayeye kırıntılarına bu taraflardan bulmaya çalışacağız. Oyun içerisinde koyu ve karanlık bir yapı bizleri bekliyor olacak. İçimizi belki de karartan bir yapım olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen bu oyunda dövüşler ve mücadeleler zorlu olacak dolayısıyla zoru seven oyuncular için bu yapım gayet iyi bir deneyim sunacak.
 
 

Karanlık ortamın yer aldığı bu oyun içerisinde atmosfer - manzaralar gayet şık bir şekilde karşımıza çıkacak. Oyun içerisinde yine yağmurların yağdığını soğuğun bizlere aktarıldığını görebilecek ve hatta bu durumları gerçekten de içimizde hissetmeye başlayacağız. Oyun içerisinde yine yapacağımız hamleler arasında saldırmak, koşmak, tırmanmak, zıplamak ve daha fazlası yer alacak. Bu tür mekanikleri de düşmanlardan kurtulmak için ve yolumuzda ilerlemek için kullanabileceğiz.

Oyun içerisinde estetik bir dövüş mekaniği bizlere sunulmak isteniyor. Oyunda karşılaştığımız düşmanların hamlelerini öğrenmek, her düşman türünün farklı açıklarından yararlanmak tamamen bizim işimiz olacak. Oyunda bir düşman karşımıza çıktıysa ilk olarak onun yapacağı hamleleri ezberlemek gerekecek. Bu hamleleri ezberledikten sonra ona göre kendimize savunma mekanizması geliştirmemiz ve yaptığı hamleler karşısında ani bir atağı ona yedirmemiz gerekecek. Dolayısıyla oyunda savun, saldır ve kaç mekanikleri oldukça önem arz edecek. Gerçeğe yakın bir dövüş mekaniği ile karşımıza çıkacak olan bu oyunda yapacağımız her bir saldırı hamlesi ve savunma hamlesi çok önem arz edecek. Dolayısıyla düşmanlarla zorlu bir mücadeleye hazır olmamız gerekecek.
 
 

Oyun içerisinde düşmanlara karşı çeşitli beceriler uygulayabileceğiniz kılıcımızı onlara doğru savurabilecek, elimize farklı silah türü olan baltayı alabilecek ve yukarıya doğru zıplayarak üstlerine bir ok yağmuru atabileceğiz. Bu tarz oyun içerisinde farklı farklı beceriler ve özellikler bulunacak. Bu yeteneklerimizi düşmanlara karşı kullanabileceğiz ve onları bir an önce alt edilmesini sağlayabileceğiz. Bu becerileri tabii ki oyun içerisinde her yerde kullanabilecek ve düşmanları alt ettikten sonra geliştirebileceğiz. Bu sayede düşmanlara ve tehlikelere karşı daha etkili bir şekilde ve güçlü bir şekilde çıkabileceğiz.

Souls-like oyunlarının özünde zaten zorlu bir savaş mekaniği yer alıyor. Bu oyun da Souls like deneyimini bizlere aktarmaya çalışan yapımlardan biri olarak karşımıza çıkacak. Oyunda dövüşler oldukça zorlu ve dikkat gerektiren bir detay olarak karşımızda yer alacak. Oyunda düşmanlara karşı bulunduğumuz konum, zamanlamamız, kaynak yönetimimiz çok önem arz edecek. Dolayısıyla oyunda yapacağımız her hamle her savunma hamlesi her saldırı hamlesi ve kullanacağımız iksirler oldukça önem arz edecek. Onları doğru zamanda ve doğru yerde kullanırsak oyunda daha rahat bir şekilde ilerleyebiliriz diyebilirim.
 
 

Dövüş mekaniklerinin zorluğu ile karşımıza çıkacak bu oyun içerisinde reflekslerimiz de oldukça önem arz edecek. Karşıdan gelen saldırılara karşı ani bir savunma mekanizması geliştirmek, rakiplerin nasıl saldırı yaptığını öğrenmek ve daha fazlası bu oyun içerisinde çok önem arz edecek. Oyunda normal düşmanlar haricinde bir de büyük ve zorluk boss savaşları yani patron savaşları yer alacak. Bu patron savaşları diğer mücadelelerden oldukça farklı ve daha zorlu olacak. Dolayısıyla her bir patronun kendine özgü saldırı mekanizması ve savunma mekanizması bulunacak. Bu patronların da saldırılarını ve savunmalarını aklımızı tutmamız ve yaptığı saldırıları ezberlememiz gerekecek. Ondan sonra onlara karşı bir saldırı ve savunma hamlesi yapabiliriz. Ancak bu şekilde patronlara alt edebiliriz.

Dikkat çeken atmosferiyle ve patron savaşları ile karşımıza çıkacak olan rol yapma aksiyon macera oyunu içerisinde bir de arka planda .eşitli müzikler yer alacak. Bu müzikler sayesinde oyuna daha iyi adapte olacak ve daha fazla oyuna kendimizi kaptırabileceğiz. Oyundaki bu müzikler sayesinde patron savaşlarında daha iyi vakitler geçirecek ve düz bir şekilde savaşmaktan ziyade müzik eşliğinde savaşmak bizlere daha eğlenceli ve güzel bir deneyim sunabilecek. Yolculukta eşlik edecek olan bu müzikler bakalım oyun içerisinde nasıl bir etki edecek hep birlikte göreceğiz.
 
 

Rol yapma oyunu içerisinde elbette olmazsa olmaz sınıf seçimleri ve beceri ilerlemesi yer alacak. Oyun içerisinde dilediğimiz sınıfı seçebileceğiz ve ona göre bu karakterimizi geliştirmeye başlayacağız. Oyunda yaptığımız her bir seçim kesinlikle geri alınamayacak. Dolayısıyla yaptığımız seçimler oldukça önem arz edecek. Bir kez seçtiğimiz bir sınıf ile oyun sonuna kadar ustalaşmaya çalışacak ve bu karakterimizi geliştirmeye başlayacağız. Dolayısıyla bu seçimler ne yazık ki tekrarlanamayacak. Ancak yeni bir oyuna başlarsanız yeni sınıf seçimi ile tekrardan ilerleyebileceksiniz.

Üçüncü şahıs kamera bakış açısı ile beraber oynayabileceğimiz bu oyunda yine oyun içerisinde çeşitli zırhlar ve silahlar bulabilecek ve bunları giydiğimiz zaman karakterimizdeki değişiklikleri bizzat görebilecek ve deneyimleyebileceğiz. Oyun içerisinde rol yapma deneyimi oldukça fazla karşımıza çıkacak ve souls-like yapısı ile beraber bizlere zorlu bir aksiyon dövüş deneyimi aktarılacak. Oyun içerisinde bulunduğumuz açık dünyada sağdan sola doğru koşturabilecek ve çeşitli görevler elde edebileceğiz. Her bir göreve atıldığımız bu oyunda farklı farklı düşman  türleri ile karşılaşacak ve bunları alt etmek için çeşitli planlar kurabileceğiz. Oyunda ister ana görevlerden istersek de yan görevlerden ilerleyebilecek mi her görevi tamamladığımızda çeşitli ödüllerin ve silahların sahibi olacağız.
 
 

Oyun içerisinde birbirine bağlı görevler ve ileride seçimlerimizi etkileyecek çeşitli kısımlar bulunacak. Bu mekanikler sayesinde oyunda yaptığımız her bir görev aslında ana görevi de etkileyecek. Farklı zorluklarla karşımıza çıkacak olan bu görevleri tamamlandıktan sonra bizlere çeşitli bonuslar ve ödüller verilecek. Her bir göreve atıldığımızda farklı tehlikelerle ve düşman türü ile karşılaşabilecek ve bu düşman türlerini alt etmek için de oyun mekanikleri üzerinde ustalaşmamız ve reflekslerimize iyi kullanmamız gerekecek.

Sınıf seçimi haricinde diğer taraftan oyunda ilerlememize karar verecek olan yine bizzat kendimiz olacağız. Dolayısıyla oyunda ne tarafa doğru ilerlememiz gerektiğini kendimiz seçeceğiz. Bu yol ayrımlara da bizleri farklı farklı yollara götürecek. Dolayısıyla kendi kararlarımızı kendimiz vereceğiz ancak akıllıca bir seçim yapmalıyız. Oyundaki bu seçimler geliştirici ekibin belirttiğine göre önem arz edecek, bu seçimlerle beraber oyunda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edecek. Bu da oyundan beklentimizi yükselten unsurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor diyebilirim.
 
 

Bir süredir geliştirilen bu yapım geçtiğimiz süreçte çıkış tarihi açıklandı ve 10 Mart olarak belirlendi. Bu tarz rol yapma Souls like aksiyon macera oyunlarından boşanıyorsanız ve karanlık bir atmosferde patron savaşlarına dalış yapmak istiyorsanız bu yapıma bir şans verebilir ve göz atabilirsiniz. Oyun Steam - GOG üzerinden PC platformuna çıkış yapacak. Herhangi bir konsol sürümü bulunmayacak. Dolayısıyla oyun sadece PC platformuna gelecek.

Rol yapma aksiyon macera oyunu sadece İngilizce dil desteğine sahip olacak ve şu anda Steam sayfası açık durumda. Dolayısıyla oyunu çıkış yapmadan önce istek listenizi ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün mail adresinize bir bildirim alabilirsiniz. Böylece oyunun çıkış yaptığından haberdar olabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Point Blank Harita Taktileri (Downtown, Midtown, Luxville, Çöl Fırtınası, Safe House, Provence) Mart ayının üçüncü haftasında çıkış yapacak PC oyunları

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız