Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Point Blank Harita Taktileri (Downtown, Midtown, Luxville, Çöl Fırtınası, Safe House, Provence)

 
 
Çoğu online FPS oyunlarında olduğu gibi Point Blank oyununda da taktikler kazanmanızı sağlar. Bu taktikler sayesinde oynadığınız haritada daha kolay bir şekilde rakibinizi alt edebilir ve hızlıca seviye atlayabilirsiniz.
 
Bu yazımızda sizlere Point Blank oyunundaki haritalar için oyunculara özel taktikleri paylaşacağız.
 
İlk olarak takım olarak silahları doğru bir şekilde paylaşmalıyız. Oyunda silahlar AR, Dual (çoklu) ve keskin nişancı olarak üç kısma ayrılıyor. Genellikle bir oyunda, en fazla üç dual silahı kullanan ve iki AR kullanan oyuncu yer almakta. AR kullanan oyunculardan bir tanesi haritaya göre keskin nişancı silahını kullanabilir. Oyuncular hangi silahı en iyi şekilde kullandığını öğrenmek için botlara karşı veya diğer online oyunculara karşı maç atabilir. Maç esnasında kullanabileceğiniz silahları oynadıktan sonra hangisinde en iyi olduğuna karar verin. Karar verdikten sonra oyuncuların maça başlamadan önce doğru bir slota yerleşmeleri lazım. İlk olarak Downtown haritasını inceleyeceğiz.
 
Downtown:
 
 
 
Harita hikayesi: Şehrin ortasına giren bir araç. CT Force malzeme ve erzak transfer yolu için şehrin dış eteklerinde bir kasabayı seçer. Sivil bir araç olarak kamufle edilmiş bir araç malzemeleri almak için geldiğinde CT Force'un tüm tedarik kanallarını bağlamak için pusuda bekleyen Free Rebels ile karşı karşıya kalır.
 
Oyun Modu: Bomba Görevi / TDM / İmha Görevi
  
Görev: CT Force : Savunma (Bomba İmha) / Free Rebels : Saldırı (Bomba Kur)
  
Harita Özellikleri: Şehrin göbeğinde kapalı ve açık mekanlarda çatışılabilecek şekilde tasarlanmıştır. Takımlar bomba imha ve kurulum görevlerini gerçekleştirirken, haritanın çeşitli yerlerinde bulunan patlamaya hazır varillerle stratejik hamlelerin yapılabildiği bir haritadır. 
  
Oyunda toplamda 8 tane Kırmızı (Free Rebels) ve 8 tane Mavi (CT Force) slotu bulunmaktadır. Oyuncuların oynadığı yere göre uygun bir şekilde slotlara yerleşmeleri lazım.
  
Downtown haritasında Kırmızı (Free Rebels) tarafında iseniz; ikinci, altıncı yedinci ve sekizinci slot B kısmına daha yakında doğmakta. Eğer B kısmına daha erken gitmek istiyorsanız bu dört slottan birisine yerleşebilirsiniz. Eğer A kısmına daha erken gitmek istiyorsanız birinci, beşinci, dördüncü ve üçüncü slotlara geçip rakipleriniz ile daha erken yüzleşebilirsiniz.
 
 
  
Downtown haritasında Mavi (CT Force) tarafında iseniz; birinci, üçüncü, dördüncü, beşinci ve ikinci slotları kullanarak A bölgesine daha yakın doğabilirsiniz. Eğer altıncı, yedinci ve sekizinci slotları kullanır iseniz B bölgesine daha yakın doğup rakiplerinizi erken bir şekilde karşılayabilirsiniz. Oyuna başlamadan önce ekipmanınızı ve slotlarınızı kontrol ettikten sonra harita taktiklerine geçebiliriz.
 
 
 
 
  
Gelelim Downtown haritasında Kırmızı (Free Rebels) tarafında hangi taktikleri yapabileceğimize. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Downtown haritasına A ve B olarak iki tane bomba kurulum noktası yer almakta. İlk olarak B bomba kurulum bombasına giderken yapılacak taktiklerini sizler ile paylaşalım. 3 dual silah kullanan oyuncu ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu varsayar isek ilk olarak bu dual silah kullanan oyuncular B tarafına yakın doğacak slota yerleşmeli. Maça başladıktan sonra dualcilerden 2 tanesi oyunun uzun kısmına hızlı bir şekilde yerleşip takımda yer alan AR silahı kullanan oyuncuları beklemeli. Bu sırada kalan 1 dual silah kullanan oyuncu haritanın çöp kısmı denildiği yere hızlıca bir kontrol sağlamalı. AR silahı kullanan oyuncular geldiği anda uzun tarafına sisleri atarak diğer 2 dual silahı kullanan oyuncuları koruyarak onları karşı tarafa geçirmeli. Dual silahı kullanan oyuncular B patlatma bölgesini ele geçirerek bombayı derhal kurarak roundu kazandırabilir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
  
İkinci taktik olarak yine 3 dual silah kullanan oyuncu ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu varsayar isek ilk olarak bu dual silah kullanan oyuncular B tarafına yakın doğacak slota yerleşmeli ve yine maça başladıktan sonra dualcilerden 2 tanesi oyunun uzun kısmına hızlı bir şekilde yerleşip takımda yer alan AR silahı kullanan oyuncuları beklemeli. Daha sonra uzun kısmının kontrolünü sağladıktan sonra geriye kalan 3 dual silahını kullanan oyuncular çöp kısmına geçmeli. Uzunda yer alan iki AR silahını kullanan oyuncular B kurulum noktasına tüm bomba ve sisleri atarak karşı rakibi rahatsız edebilir. Bomba ve sisler atıldığı anda çöp kısmında bekleyen dual'ciler hızlı bir şekilde kurulum noktasını ele geçirerek roundu kazandırabilir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
  
5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Bir diğer taktik ise bir AR kullanan oyuncu A kurulum noktasına yakın bir şekilde bekleyerek oradan açılacak oyuncuyu beklemeli. Geriye kalan 3 dual'ci ve 1 AR silahı kullanan oyuncu uzun kısmının kontrolünü sağlayarak B kurulum noktasına girermiş gibi bomba ve sislerini kullanmalı. Biraz daha ses yaptıktan sonra A kurulum noktasının arkasında bekleyen oyuncu hızlı bir şekilde A'ya girerek kontrolü sağlayarak bombayı kurmalı. Daha sonra B kısmında yer alandiğer oyuncular hızlı bir şekilde A bomba kurulum noktasına giderek roundu kazandırabilir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
 
  
Hızlı bir şekilde A bomba kurulum noktasına 3 dual ve 1 AR kullanan oyuncu girerek roundu kazanabilirsiniz. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Bu kısımda geriye kalan 1 AR kullanan oyuncunun durumu çok önemli. Çünkü o oyuncu B bomba kurulum noktasının uzun kısmından karşı rakipteki diğer oyuncuları arkalayabilir ve kolay bir şekilde roundu kazandırabilir. Takım olarak A kurulum noktasına yakın bir şekilde uygun bir slot seçiyoruz. 3 dualci ve 1 AR silahı kullanan oyuncu hızlı bir şekilde A noktasına gitmeli ancak giderken haritada yer alan balkon kısmına dikkat etmeli. Aksi taktirde karşı rakip sizi kolayca arkalayabilir. Daha sonra A giriş esnasında karşı rakibin görüşünü engelleyecek sis atarak kolay bir şekilde bomba kurabilirsiniz. Bombayı kurduktan sonra bombanın yakınında veya alanın dışarısında yerleşebilirsiniz. Eğer içeride yerleşecek iseniz kendi takım arkadaşınızla karşı karşıya durduğunuza dikkat edin. Bu şekilde rakipleri kolayca avlayabilirsiniz. Ve yine alanın arka tarafında duracaksanız arkadaşınız ile karşı karşıya durun.
 
Bomba kurulduktan sonra uzunda yer alan AR silahı kullanan oyuncu arkadaşımız dikkatli bir şekilde oynamalı. Rakibin tamamen A kısmına yöneldiğini anladığı anda o da A kısmına yönelmeli. Bu şekilde karşı rakibi arkadan vurarak düşmanı öldürebilir. Ancak işler her zaman yolunda gitmeyebilir. Uzundaki takım arkadaşımız öldü ise hemen A bomba kurulum noktasındaki bir dual oyuncusu haritanın orta kısmına gidip rakiplerin A noktasına yaklaştığında onları arkalayabilir. Bu durumda içerde yer alan takım arkadaşlarımız hemen kurulumun arka noktasına geçip yerleşmeli. Ek olarak oyuncuların bazılarında ekipmanında bomba yer almalı. Çünkü bombayı rakip tam imha ederken atarak roundu kazanabilirsiniz. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
Gelelim Mavi (CT Force) alanında iken neler yapacağımıza. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Dualcilerden bir tanesi ortaya mayın bombasını atarak A kısmına, diğer iki tanesi çöp kısmına geçmeli. AR silahı kullanan oyunculardan bir kısmı A'ya destek olarak diğer AR silahı kullanan oyuncu ise uzuna geçerek işleri biraz daha kolaylaştırabilir. Eğer A kısmına hızlı bir rush geliyor ise takımınızdakilerden birisi A noktasının arkasına bomba atarak rush'ı engelleyebilir ve roundu kazanabilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın.
Eğer B kısmına hızlı bir rush geliyorsa uzun ve çöp kısmına bombalarınızı atıp rakip takımı kolaylıkla engelleyebilirsiniz. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Bombalarınız bir zamandan sonra bitecek ve burada artık kendi aiminize güvenmeniz lazım. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
Evet, Downtown haritası için şu anlık taktikler bu şekilde. Bu haritayla ilgili daha fazla taktik öğrendiğim anda yeni bir konu açıp sizler ile paylaşacağım.
 
Midtown:
 
 
 
Harita hikayesi: Midtown'da CT-Force'un Erzak ve Malzeme nakliyesini engelleyen Free Rebels, CT-Force'un gizli deposunu keşfeder. CT-Force'un Erzak ve Malzeme temin hattını tamamen kapatmak için Free Rebels CT-Force'un deposuna bir saldırı hazırlar ama CT-Force Free Rebels'in saldırısına hazırdır...
 
Oyun Modu: Bomba Görevi
 
Görev: CT Force: Savunma (Bomba İmha)/ Free Rebels: Saldırı (Bomba Kur)
  
Gelelim Midtown haritasına. Point Blank oyuncularının çok sevdiği bir haritadır. Yine haritaya başlamadan önce slotlara uygun bir şekilde yerleşmeliyiz.
 
Midtown haritasında Kırmızı (Free Rebels) tarafında iseniz; birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü slot B kısmına yakın doğmakta. Beşinci, altıncı, yedinci ve sekizinci slotlarak geçerek A bomba kurulum noktasına daha yakın doğarak hızlı bir şekilde A noktasına giriş yapılabilir.
 
 
 
Midtown haritasında Mavi (CT Force) tarafında iseniz; beşinci, altıncı, yedinci ve sekizinci slot kısmına geçerek hem A bomba kurulum noktasına hem de haritanın orta kısmına yakın bir şekilde doğabilirsiniz. Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü slotlara geçerek ise B kurulum noktasına hızlı bir şekilde geçebilirsiniz.
 
 
 
Gelelim haritanın taktik kısmına. İlk olarakslotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Bu haritada 1 AR oyuncusu keskin nişancı silahı kullanabilir. Geri kalan oyuncular ise 1 AR ve 3 dual silahı kullanarak işleri biraz daha kolaylaştırabilir. Takımımızda 1 AR 3 Dual ve 1 keskin nişancı olduğunu varsayar isek ilk yapacağımız şey Midtown haritasında yavaş oynamak. Keskin nişancı oyuncusu başlar başlamaz ortayı inip rakip oyuncuları düşürmeye çalışmalı. Ancak ortaya atladığında karşı rakipten gelen bombalara dikkat etmeli aksi takdirde bombaya ölüp takımı eksik oynatabilir. Diğer AR oyuncusu A noktasından açılabilecek oyuncuya bakması yeterli olacak. Dual oyuncular ise yavaş yavaş B bomba kurulum noktasına yaklaşarak o alanı kontrol altına almalı.
 
Ancak Dual oyuncular B kısmına girdiği anda diğer AR ve keskin oyuncuları B kurulum kısmına bomba ve sisleri atarak işleri biraz daha kolaylaştırabilir. Bu sayede kolay bir şekilde B noktasını kontrol altına alarak takımınıza round kazandırabilirsiniz. B bomba kurulum noktasını kurduktan sonra hemen hızlı bir şekilde yerleşme yapmamız lazım. Bir oyuncu karşı doğuş bölgesini gözetlesin. Bu gözetlemeyi dualci veya AR oyuncusu yapabilir. Dual oyuncusu karşı rakibin doğuş bölgesini kesmesi için B bomba kurulum noktasının hemen ordan karşı doğuş yerini yakın almalı. Eğer AR oyuncusu o kısmı gözetleyecekse, B bomba kurulumun sağından yani kendi doğuş yerimizden geldiğimiz taraftan karşı tarafı kesebilir. Bunun dışından kendi bölgemizden gelen oyuncuları herhangi bir dualci veya AR oyuncusu gözetleyebilir. Diğer oyuncular ise orta kısmına bakarak yerleşme kısmını halledebiliriz. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
Bir diğer taktik ise orta kısma hızlı bir şekilde girme taktiğidir. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Dual oyuncular orta kısma hızlı bir giriş yapmadan önce diğer AR ve keskin oyuncuları orta kısmının arka tarafına doğru bomba atarak rakip takımın işlerini zorlaştırabilir. Dual oyuncular orta kısmına hızlı bir şekil girdiği anda görev dağılımı yapması gerek. Oyuncular B kısmına, orta kısmına ve A kısmına bakarak orta alana hakim olması gerek. Daha sonra AR oyuncuları A kurulum noktasına girecek ve ortadaki dual oyuncuları da destek atarak A bomba kurulum noktasına kolay bir şekilde yerleşerek roundu kazandırabilir. A kısmına bombayı kurduğumuz zaman yerleşmelere dikkat etmeliyiz. Bir oyuncu kurulum noktasından oynayabilir. Bu oyuncu kendi doğuş bölgemizi ve orta kısmını gözetleyebilir. Bir diğer oyuncu kendi doğuş bölgemizde pusarak rakiplerin bizi arkalamasını engelleyebilir. Bir dualci A bomba kurulum noktasındaki bar kısmından karşı rakibin doğuş kısmını keserek düşmanın önünü kesebilir. Diğer oyuncular ise orta kısmını yakın alarak kolay bir şekilde roundu kazanmaya yardımcı olabilirler. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
Kırmızı (Free Rebels) tarafı için son taktiğimize gelelim. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. 3 Dualcilerden 1 tanesi ortada bekleyecek ve diğer oyuncular A kısmına bombaları ve sislerini kullanarak giriş yapacak. A kısmına girdiği anda ortada bekleyen oyuncumuz A kısmına desteği atacak ve hızlı bir şekilde kontrolü altına alarak roundu kazanabileceğiz.  A kısmına bombayı kurduğumuz zaman yerleşmelere dikkat etmeliyiz. Bir oyuncu kurulum noktasından oynayabilir. Bu oyuncu kendi doğuş bölgemizi ve orta kısmını gözetleyebilir. Bir diğer oyuncu kendi doğuş bölgemizde pusarak rakiplerin bizi arkalamasını engelleyebilir. Bir dualci A bomba kurulum noktasındaki bar kısmından karşı rakibin doğuş kısmını keserek düşmanın önünü kesebilir. Diğer oyuncular ise orta kısmını yakın alarak kolay bir şekilde roundu kazanmaya yardımcı olabilirler.
 
Gelelim Mavi (CT Force) alanında iken neler yapacağımıza. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Slotları kontrol ettikten sonra yapacağımız şeyler bu haritada çok basit. Bir AR veya keskin nişancı silahı kullanan oyuncu orta kısmına geçmeli. Daha sonra orta destekli oynayan dualci ve bir AR kullanan oyuncu A bomba kurulum kısmında durmalı. Diğer 1 dual oyuncusu ve 1 AR oyuncusu B kısmına geçerek yerleşmeli. Yerleşmeleri tamamladıktan sonra bu haritada takım arkadaşınıza destekler çok önemlidir. B kısmına hızlı bir saldırı gerçekleşiyorsa kendi doğduğumuz yerden B kurulum noktasına bomba atarak rakip oyuncuyu yavaşlatabiliriz. Orta kısmına hızlı bir saldırı gerçekleşiyorsa A kısmında yer alan dualci ortaya hızlı bir şekilde yaklaşarak destek olmalı ve gerekiyorsa bombalarını kullanmalı. Son olarak A kısmına hızlı bir giriş oluyorsa B kısmındaki oyuncular A noktasına bomba atarak karşı rakibi yavaşlatabilir ve onları öldürebilir. Taktik olarak çok bir bilgi olmasa da oyuncuların silahları kullanımı bu haritada çok önemli. Doğru ve iyi bir analiz yaparak bu haritada kolay bir şekilde kazanabilirsiniz. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
Luxville
 
 
 
Harita Hikayesi: CT Force'tan kaçan Free Rebels'in üst düzey yöneticileri orta doğu ülkelerinden birine sığınarak izlerini kaybettirmiştir. Free Rebels, petrol zengini bir iş adamından finansal destek alarak merkezlerine Ortadoğu'ya taşımak istemektedir. Bu duyumu alan CT Force, gizlice istihbarat almak ve kanıt toplamak için bir operasyon düzenler. Bilgi sızıntısını fark eden Free Rebels, kendi iletişim araçlarını imha ederek kanıtları yok etmeye çalışır.
 
Oyun Modu: Bomba Görevi
 
Görev: CT Force: Savunma (Bomba İmha) / Free Rebels: Saldırı (Bomba Kur)
  
Harita Özellikleri: Savunulması gereken bir çok yer, saldırılacak bir çok stratejik alanın olduğu bu haritada ki amansız mücadeleyi hangi taraf kazanacak?
  
Luxville haritasının taktiklerine geçmeden önce bu haritada bombalama oldukça önemli bir husus. Şimdi hemen oyuncuların geçebileceği slotlara bakalım.
 
Luxville haritasında Kırmızı (Free Rebels) tarafında iseniz; birinci, beşinci, yedinci ve üçüncü slot kısa tarafına daha yakın doğmakta. Geriye kalan dördüncü sekizinci, ikinci ve altıncı slotlar ise uzun tarafında yakın doğabilirsiniz.
 
 
 
Kırmızı (Free Rebels) tarafı için gelelim taktiklerimize. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. İlk yapacağımız taktik bir oyuncuyu uzun kısmında bırakarak düşmanın arkalamasını önüne geçmemiz lazım. Geriye kalan oyunculardan bir AR oyuncusu doğduğumuz alanda beklemeli. Bu AR oyuncusu gerektiği anda karşı tarafın üst kısmına bombalamaları yapacak ve dualcileri o alana rahatça sokturabilecek. Şimdi 3 dual oyuncusuna odaklanalım. Bu 3 dual oyuncusu öncelikle karşı rakibin hızlıca açılıp açılmamasına kontrol etmesi lazım. Bölgenin güvenliğini kontrol ettikten sonra yavaşça üst kısma doğru 3 dual oyuncusu yaklaşmalı. Doğduğumuz alanda duran bir AR oyuncusu elinde bulunan iki bombayı da belirtilen alandan bombaları atarak aynı anda dual oyuncuları da girerek üst kısma giriş yapılmalı. Bu kısımdan sonra 2 AR oyuncusu uzundan dolanıp B patlatma bölgesine yakınlaşmalı. Bu sırada 3 dual oyuncusu B bölgesinin kontrolünü sağlayacak ve bombayı alana kurarak kolay bir şekilde roundu kazandırabilir. B kısmına bombayı kurduğumuz anda yerleşmelere dikkat etmeliyiz. Bir oyuncu karşı taraftan gelecek oyuncuları gözetlemek için kurulum noktasından karşı tarafı gözetleyebilir. Veya bu gözetleme için iki oyuncu B bomba kurulum noktasının kütüphane kısmının bir sağ ve bir sol kısmından karşı rakibin öldürebilir. Diğer oyuncular ise ortadan gelen oyuncuları gözetlemeli. Bunun için mavi kısımdan ortadan gelecek oyuncuları gözetleyip vurabilir ve kendin takımınıza bilgi verip hızlı bir şekilde oradaki oyuncuları öldürebilirsiniz. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
Aynı anda A bölgesine giriş yaparak roundu kazanabilirsiniz. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Dualciler doğduğu gibi yine ön alanda baskı var mı yok mu diye kontrol edecek. Daha sonra AR oyuncularından bir tanesi A tabuta bombasını hazır bir şekilde elinde bekletecek. Dual oyuncular A tabut bölgesine giriş yapacağı anda bombacılar o kısmı bombalayarak dualcilerin girmesini kolaylaştıracak.
 
Daha sonra dualciler girdiği zaman orta kısma sis atarak bu bölgenin karşı oyuncular tarafından girmesini zorlaştırarak onları mağlup etme imkanına sahip olacak. Bomba kurulduktan sonra ise nasıl yer alacağımız da oldukça önemlidir. Bir oyuncu bomba kurulum alanında, bir oyuncu tabut kısmında bir oyuncu trabzan alanında ve geriye kalan oyuncular ise takıma göre yardım etmeye gidecek. Hatırlatma Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
Haritanın uzun kısmından girerek roundu kazanmak ister misiniz 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. 5 oyuncu aynı anda uzun kısmından kontrollü bir şekilde giriş yaparak o alanı düşmanlardan koruyun. Daha sonra yavaş yavaş karşı rakibe saldırarak hızlıca A kurulum bölgesine giriş yapabiliriz. A bölgesine giriş yaptıktan sonra hızlıca oyuncular, trabzan, tabut ve kurulum kısmını kontrol etmeli. Bu alanları kontrol ettikten sonra hemen bombayı kurarak roundu kazanabiliriz. Bomba kurulduktan sonra ise nasıl yer alacağımız da oldukça önemlidir. Bir oyuncu bomba kurulum alanında, bir oyuncu tabut kısmında bir oyuncu trabzan alanında ve geriye kalan oyuncular ise takıma göre yardım etmeye gidecek. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapabilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
A bölgesine sis ve bombalarımızı atıp B bomba kurulum noktasına girelim. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Bu taktik için ilk olarak hızlı bir şekilde A kısmına yaklaşmamız lazım. A bölgesine yaklaştığımızda hemen tabut kısmına bir bomba atıp orada düşmanın olup olmadığını kontrol etmemiz gerek. Eğer orda düşman yoksa tabut kısmına biraz daha yaklaşık A bomba kurulum noktasına doğru sis ve bombalarımızı bırakalım.
 
Bu sayede karşı rakip A noktasına giriş yapacağını sanacak ve tüm oyuncular bu alanda toplanacak. Sis ve bombalarımızı attıktan sonra hemen üst kısmından B bomba kurulum noktasına girmemiz lazım. Ancak girerken dikkatli olmalıyız. Çünkü rakip bu alana pusmuş sizi bekliyor olabilir. B bomba noktasını iyice kontrol ettikten sonra hemen bombayı kurmalıyız. B kısmına bombayı kurduğumuz anda yerleşmelere dikkat etmeliyiz. Bir oyuncu karşı taraftan gelecek oyuncuları gözetlemek için kurulum noktasından karşı tarafı gözetleyebilir. Veya bu gözetleme için iki oyuncu B bomba kurulum noktasının kütüphane kısmının bir sağ ve bir sol kısmından karşı rakibin öldürebilir. Diğer oyuncular ise ortadan gelen oyuncuları gözetlemeli. Bunun için mavi kısımdan ortadan gelecek oyuncuları gözetleyip vurabilir ve kendin takımınıza bilgi verip hızlı bir şekilde oradaki oyuncuları öldürebilirsiniz. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.  
 
Yine B bomba kurulum noktasına farklı bir şekilde giriş yaparak roundu kazanalım. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. 2 AR oyuncusu uzun kısmından ve 3 dual oyuncusu kısa kısmından oynasın. 2 AR oyuncusu uzunda çok yavaş bir şekilde oynamalı. Rakip oyunculara kendilerini göstermemeleri lazım.
 
Daha sonra 3 dual oyuncusu üst kısmına hızlı bir şekilde bombalayarak aynı anda girmeli. Üst kısmındaki rakip oyuncuları öldürdüğü anda uzunda yer alan 2 AR oyuncusu üst kısmına girerek B bomba kurulum noktasına yaklaşmalı. Yine hemen bombayı kurarak roundu kazanabilirsiniz. B kısmına bombayı kurduğumuz anda yerleşmelere dikkat etmeliyiz. Bir oyuncu karşı taraftan gelecek oyuncuları gözetlemek için kurulum noktasından karşı tarafı gözetleyebilir. Veya bu gözetleme için iki oyuncu B bomba kurulum noktasının kütüphane kısmının bir sağ ve bir sol kısmından karşı rakibin öldürebilir. Diğer oyuncular ise ortadan gelen oyuncuları gözetlemeli. Bunun için mavi kısımdan ortadan gelecek oyuncuları gözetleyip vurabilir ve kendin takımınıza bilgi verip hızlı bir şekilde oradaki oyuncuları öldürebilirsiniz. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
Aynı anda hem üst kısımdan hem de tabut kısmından girerek risk alabilirsiniz. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Bu taktik çok riskli çünkü takımınız hemen ölebilir ve roundu kaybedebilirsiniz. Bu yüzden çok koordineli bir şekilde oynamalısınız. Yine kendi doğuş bölgemizde bir AR oyuncusu üst kısma bomba için bekleyecek. Diğer dualciler ve bir AR silahı kullanan oyuncu rakibin açılıp açılmayacağını kontrol ettikten sonra yavaşça tabut ve üst kısma yaklaşacak.
 
Bir AR silahı kullanan oyuncu ve bir dualci tabut kısmına girecek. AR kullanan oyuncu, dualci tabuta gidene kadar rakibe ateş edecek ve onu koruyacak. Bu sırada üst bombası için doğuş yerinde bekleyen oyuncu bombaları atarak üst kısma giriş sağlayacak. Eğer tabuttaki oyuncumuz ölürse hemen oyunu B tarafına çevirebiliriz. Geriye kalan oyuncular hızlı bir şekilde B kısmına girecek ve kontrolü sağlayacak. B kısmına bombayı kurduğumuz anda yerleşmelere dikkat etmeliyiz. Bir oyuncu karşı taraftan gelecek oyuncuları gözetlemek için kurulum noktasından karşı tarafı gözetleyebilir. Veya bu gözetleme için iki oyuncu B bomba kurulum noktasının kütüphane kısmının bir sağ ve bir sol kısmından karşı rakibin öldürebilir. Diğer oyuncular ise ortadan gelen oyuncuları gözetlemeli. Bunun için mavi kısımdan ortadan gelecek oyuncuları gözetleyip vurabilir ve kendin takımınıza bilgi verip hızlı bir şekilde oradaki oyuncuları öldürebilirsiniz. Bu sayede roundu kazanabiliriz. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
Luxville haritasında Mavi (CT Force) tarafına gelelim. İlk olarak her tarafta olduğu gibi slotlara bakalım. İkinci, dördüncü, altıncı ve birinci slotta doğanlar A kurulum bölgesini hızlıca koruyabilirler. Beşinci, üçüncü, sekizinci ve yedinci slotlarda doğanlar ise diğer bölgelere hemen ulaşabilir. Hatırlatma  Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın.
 
 
 
Luxville haritasında Mavi (CT Force) tarafında diğer haritalarda olduğu gibi yerleşme çok önemlidir. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Dual oyunculardan bir tanesini A kurulum noktasında bırakalım. Yanınada bir tane AR oyuncusu kalsın. Bu dual oyuncusu tabut veya merdiven alanından oynayarak karşı rakip hakkında bilgi alabilir. A kısmında bulunan diğer bir AR oyuncusu ise trabzan kısmından oynayarak dual oyuncusuna yardım edecek. Takımda geriye kalan 1 AR oyuncusu uzun kısmında kalsın. 2 dual oyuncusu ise üst kısma yerleşsin. Ancak genel olarak Mavi (CT Force) tarafında oldukça yoğun bir bomba gelmekte. Bu yüzden hem bombalardan kaçmalı hem de düşmanı alt etmelisiniz. Hatırlatma  Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın.
 
Yerleşme kısmını hallettiğimize göre Mavi (CT Force) tarafında sizin bombalarınız rakibin girmesini engellemeli. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim.  Bu taktik için A kısmında bulunan bir oyuncu C5'ini tabut kısmına veya merdivenlere atarak düşmanın hasar almasını sağlayabilir. Üst kısımda bulunan dual oyuncular ise C5 veya mayın bombası alarak üst kısmın merdiven kısımlarını bombalarını yerleştirebilir. Mayın patladığı anda C5'i yerleştiren oyuncu hemen patlatarak karşı rakibi öldürebilir. Bu sayede Mavi (CT Force) tarafını oldukça rahat kazanabilirsiniz. Hatırlatma Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir.
 
Rakiplerinizi şaşırtmak mı istiyorsunuz A kurulum noktasından 3 dualci hemen karşı rakibin doğuş yerine doğru rush atarak rakibi alt edebilirsiniz. Bunun için detaylı bir anlatıma gerek yok çünkü rush attığınız anda rakipleriniz birden karşınıza çıkacak. Bu yüzden aiminiz rakibinizin üstünde olmalı ve öldürmelisiniz. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
Uzun kısmından 1 AR oyuncusu ve 1 dual oyuncusu hızlı bir şekilde karşı rakibin doğuş yerine giderek rakipleri alt edebilir. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Dual oyunculardan bir tanesini A kurulum noktasında bırakalım. Yanınada bir tane AR oyuncusu kalsın. Bu dual oyuncusu tabut veya merdiven alanından oynayarak karşı rakip hakkında bilgi alabilir. A kısmında bulunan diğer bir AR oyuncusu ise trabzan kısmından oynayarak dual oyuncusuna yardım edecek. Takımda geriye kalan 1 AR oyuncusu uzun kısmında kalsın. 2 dual oyuncusu ise üst kısma yerleşsin.
 
Ancak genel olarak Mavi (CT Force) tarafında oldukça yoğun bir bomba gelmekte. Bu yüzden hem bombalardan kaçmalı hem de düşmanı alt etmelisiniz. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Ancak bu kısımda o oyuncular çok hızlı olması lazım aksi taktirde geriye kalan oyuncular kurulum bölgelerini koruyamayabilir. Böylece takımınızın yenilmesine sebebiyet verir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
Eğer rakipleriniz üst kısmına çok hızlı bir şekilde oynuyorsa uzundaki oyuncu hemen üst kısma yardıma gitmeli. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Dual oyunculardan bir tanesini A kurulum noktasında bırakalım. Yanınada bir tane AR oyuncusu kalsın. Bu dual oyuncusu tabut veya merdiven alanından oynayarak karşı rakip hakkında bilgi alabilir. A kısmında bulunan diğer bir AR oyuncusu ise trabzan kısmından oynayarak dual oyuncusuna yardım edecek. Takımda geriye kalan 1 AR oyuncusu uzun kısmında kalsın. 2 dual oyuncusu ise üst kısma yerleşsin.
 
Ancak genel olarak Mavi (CT Force) tarafında oldukça yoğun bir bomba gelmekte. Bu yüzden hem bombalardan kaçmalı hem de düşmanı alt etmelisiniz. Rakip üst kısma gittiği anda gerekli bombaları atarak rakipleri öldürebilir. Uzun kısmı bu arada boşta kalacak ama onun yerine A kısmında duran bir oyuncu uzun kısmında durarak karşı rakibi engelleyebilir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
Rakipleriniz uzun kısmından giriş yapacağını anladığınız zaman A kısmından bir oyuncu trabzanın üst kısmından uzundaki oyuncuya yardıma gidebilir. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim.  Dual oyunculardan bir tanesini A kurulum noktasında bırakalım. Yanınada bir tane AR oyuncusu kalsın. Bu dual oyuncusu tabut veya merdiven alanından oynayarak karşı rakip hakkında bilgi alabilir.
 
A kısmında bulunan diğer bir AR oyuncusu ise trabzan kısmından oynayarak dual oyuncusuna yardım edecek. Takımda geriye kalan 1 AR oyuncusu uzun kısmında kalsın. 2 dual oyuncusu ise üst kısma yerleşsin. Ancak genel olarak Mavi (CT Force) tarafında oldukça yoğun bir bomba gelmekte. Bu yüzden hem bombalardan kaçmalı hem de düşmanı alt etmelisiniz. Tüm oyuncuların uzun tarafında yoğunlaşmaması lazım. Çünkü uzun kısmından kendi bölgenize giriş oldukça zor. Bu yüzden kolay bir şekilde uzun bölgesini koruyabilirsiniz. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
Rakipleriniz A kısmına hızlı bir giriş yapıyor ise uzundaki oyuncu hemen A kısmına giderek elinde bulunan bombaları atarak rakiplerin girişini engelleyebilir. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Dual oyunculardan bir tanesini A kurulum noktasında bırakalım. Yanınada bir tane AR oyuncusu kalsın. Bu dual oyuncusu tabut veya merdiven alanından oynayarak karşı rakip hakkında bilgi alabilir. A kısmında bulunan diğer bir AR oyuncusu ise trabzan kısmından oynayarak dual oyuncusuna yardım edecek. Takımda geriye kalan 1 AR oyuncusu uzun kısmında kalsın. 2 dual oyuncusu ise üst kısma yerleşsin. Ancak genel olarak Mavi (CT Force) tarafında oldukça yoğun bir bomba gelmekte. Bu yüzden hem bombalardan kaçmalı hem de düşmanı alt etmelisiniz. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Uzunda bekleyen oyuncular ise hızlı bir şekilde üst kısımdan A tabut bölgesine atlayarak rakiplerini arkalayabilir. Mavi (CT Force) tarafında bomba çözerken de dikkatli olunması lazım. Eğer karşı rakip sizi göremeyecek şekilde bombayı çözüyorsanız kafanızı aşağı tarafa eğerek bombayı çözebilirsiniz. Yine bombayı çözerken kendi takım arkadaşlarınız hayattaysa bomba kurulum noktasına sis bombasını atarak karşı rakibin sizi görmesini engelleyebilir.
 
Luxville haritasında çoğu zaman aynı taktikler işe yaramaz. Bu yüzden her round kendiniz de yeni taktikler üretebilirsiniz. Yeni taktikler ile rakiplerinizi şaşırtabilir ve oyunu kazanabilirsiniz. Her round aynı taktiği yaparsanız karşı rakip artık ne yapacağınızı bildiği için ona göre dikkatli ve ezbere oynar. Ek olarak eğer maç içinde geriye düştüğünüz an ise sakın moralinizi bozmayın. Çünkü takımınızın morali bozulduğu anda kendi oyuncularınız oyunu dikkate almayabilir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
Provence
 
 
 
Harita Hikayesi: Free Rebels Fransa'nın güneyindeki Provence bölgesinde eylem yapmaya çalışır ve CT-Force onları durdurmak için en iyi birliklerini yollar.
 
Oyun Modu: Bomba Görevi
 
Görev: CT Force: Savunma (Bomba İmha) / Free Rebels: Saldırı (Bomba Kur)
Harita Özellikleri: Şehrin göbeğinde kapalı ve açık mekanlarda çatışılabilecek şekilde tasarlanmıştır.
  
Provence haritasında taktiklere geçmeden önce bu haritada takımın birlikte koordineli bir şekilde oynaması çok önemlidir. Takımınızla iyi anlaşırsanız bu haritada rakiplerinizi kolay bir şekilde mağlubiyete uğratabilirsiniz. Her haritada yaptığımız gibi oyuncuların hangi slotlarda nerde doğacağı bilgisini sizinle paylaşalım.
 
Provence haritasında Kırmızı (Free Rebels) tarafında iseniz; birinci, beşinci, altıncı ve ikinci slotlar A bomba kurulum noktasına ve köprüye daha yakın doğmanızı sağlar. Üçüncü, dördüncü, yedinci ve sekizinci slotları geçerek B bomba kurulum noktasına daha yakın doğabilirsiniz.
Gelelim Provence haritasında Kırmızı (Free Rebels) tarafında hangi taktikleri yapabileceğimize. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim.
 
 
 
A tarafına hızlı bir başlangıç yaparak rakiplerimizi şaşırtalım. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim.1 AR oyuncusu doğduğumuz kısımdan her zaman orta kısmı kesecek şekilde doğduğumuz kısımda dursun. Bu ortaya kesecek AR oyuncusu bomba kurulduğu anda kendi doğuş yerimizden köprü kısmına geçecek. Bu şekilde rakibin kafasını karıştırabilir. Diğer oyuncular için konuşmak gerekirse; 3 dual oynayan oyuncu A bomba kurulum noktasına hızlı bir giriş yapmak için doğduğumuz kısımdan A arkasına geldiği anda direkt kurulum noktasına bombalar yağdırması lazım. Bu şekilde A bomba kurulum noktasındaki düşman oyuncu hem hasar alacak ve kafası karışacak. Ancak A bomba kurulum noktasına girerken önemli bir noktaya dikkat etmemiz lazım. 3 dual oyuncu gireceği anda geriye kalan 1 AR oyuncusu kendi takımdaki oyuncularını koruması lazım. Koruması için ise karşı rakibin çıkmasını engelleyecek bir ateş açması gerek.
 
Bu sayede dual oyuncuları hızlı bir şekilde A kurulum noktasının kontrolünü sağlayabilir. A bomba kurulum noktasında bombayı kurarken dikkatli olmamız lazım. Çünkü bu noktada karşı rakipteki oyuncular kolay bir şekilde bomba atarak takımınızın bomba kurdurmasını engelleyerek size zarar verebilir. Oyuncular A bomba kurulum noktasına girdiği anda hemen karşı rakibin görüşünü engelleyecek şekilde sis bombalarını kullanmalı. Bu sayede karşı rakip sizi göremeyecek ve oyunu yavaşlatacak. Kendi takımınız hemen hızlı bir şekilde bombayı kurarak önemli yerlere geçmeli. Bu kısımda ise A bomba kurulum noktasından 1 kişi oynamalı. O oyuncu sadece karşı rakibe kafa göstererek rakibin işini zorlaştırabilir. O yüzden takımınızda canı en az oynayacak oyuncu kurulum arkasına geçerek rahat bir şekilde karşı rakibe zarar verebilir. Geriye kalan 1 AR oyuncusu kolon tarafından kendi doğuş yerimizi keserek düşmanın takımınızı arkalamasını engelleyebilir. Yine kolon tarafından dualciler orta ve rakibin doğuş yerini kesebilir. Ekstra yapmak isteyen oyuncular ise rakibin doğuş yerine kadar açılabilir. O kısımda bulunan mavi kutudan oynayarak rakibi rahat bir şekilde vurabilirsiniz. İşler yolunda gitmediyse ve A bomba kurulum noktasında takım oyuncularınızın sayısı azaldıysa hızlı bir şekilde en başta bulunan ve kendi bölgemizden ortayı kesen AR oyuncusu hızlı bir şekilde destek amaçlı rakipleri arkalayabilir. Arkalamak için 3 kısım mevcut  Köprü tarafından hızlı bir şekilde B bomba kurulum noktasına giderek rakibin doğuş yerine giderek karşı rakibi öldürebilir, köprüde bulunan AR oyuncusu sarmaşık tarafından B bomba kurulum noktasında bulunan eve çıkarak ve evden de rakibin doğuş yerine giderek arkalayabilir, son olarak ise orta tarafında bulunan çöp kısmında pusarak A bomba kurulum noktasını gözleyebilir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
A tarafına farklı bir şekilde giriş yaparak roundu kazanalım. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Yine bir AR oyuncusu kendi doğuş yerimizden orta kısmı gözetlesin. Bu AR oyuncusu hem takımın orta kısımdan hem de B bomba kurulum noktasından arkalanmasını engellemeye çalışacak. Geriye kalan 1 AR oyuncusu ve 1 dual oyuncusu A arka tarafında sabit bir şekilde duracak. 2 Dual oyuncusu  A ara kısmında hızlı bir şekilde rakibin orta kısmına giriş yapacak. Orta kısmına giriş yaptığı anda A bomba kurulum noktasında bulunan rakip oyuncuları rahatsız etmeye çalışacak. O anda A arka kısmında bulunan 1 AR oyuncusu ve 1 dual oyuncusu A bomba kurulum noktasına bombalarını atarak giriş yapacak. Ancak giriş yaparken AR oyuncusu, dual oyuncusu için koruma ateşi açmalı. Bu sayede aynı anda 4 oyuncu A bomba kurulum noktasına giriş yapacak ve kolay bir şekilde karşı rakibi etsizi hale getirebilir. Kendi takımınız hemen hızlı bir şekilde bombayı kurarak önemli yerlere geçmeli. Bu kısımda ise A bomba kurulum noktasından 1 kişi oynamalı. O oyuncu sadece karşı rakibe kafa göstererek rakibin işini zorlaştırabilir. O yüzden takımınızda canı en az oynayacak oyuncu kurulum arkasına geçerek rahat bir şekilde karşı rakibe zarar verebilir. Geriye kalan 1 AR oyuncusu kolon tarafından kendi doğuş yerimizi keserek düşmanın takımınızı arkalamasını engelleyebilir. Yine kolon tarafından dualciler orta ve rakibin doğuş yerini kesebilir. Ekstra yapmak isteyen oyuncular ise rakibin doğuş yerine kadar açılabilir. Eğer ki A bomba kurulum noktasındaki düşmanı temizlerken kendi takımımızdan az oyuncu kalırsa orta kısmında bulunan bir dual oyuncusu karşı rakibin doğuş bölgesinde pusarak düşmanı öldürebilir. Yine bu durumda kendi doğuş yerimizde bulunan AR oyuncusu hızlı bir şekilde A'ya girerek destekte bulunabilir. Hatırlatma Bomba bu haritada oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
B kısmına 2 farklı yerden giriş yapalım. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. 1 AR oyuncusu yine her zamanki gibi doğuş yerimizden ortayı gözetlesin. Bu sefer AR oyuncusu, ortadan ve A noktasından kendi takımımızı arkalayacak oyunculara ateş edecek. 2 dual ve 1 AR oyuncusu B kısmına yönelecek. Diğer 1 dual oyuncusu ise köprü kısmından B kısmına girecek. Köprüdeki dual oyuncusu köprüye girmeden önce karşı rakibin olup olmadığını kontrol etmek için hemen karşı tarafa bomba atmalı. Bomba attığı anda köprünün karşı tarafına geçerek hızlı bir giriş yaparak orda olan düşmanı öldürebilir. Eğer düşman yoksa bu alandaki her tarafı kontrol ederek ilerleyecek. İlk kontrol etmesi gereken yer ise merdivenin hemen altı. Çünkü oyuncular o kısma kafalarını eğerek pusuyor ve bizim de gözümüzden kaçabiliyor. Daha sonra köprünün ilerisinde bulunan çöpün arkasını kontrol ederek yola devam etmeliyiz. Bu sırada doğuş yerimizden B bomba kurulum noktasına giden oyuncular ise gittiği yerde alan 2 kısma ayrılıyor. Üst kısımdan 1 dual ve 1 AR oyuncusu giderek orayı temizlemeli. Ancak gitmeden önce rakibin orda olup olmamasını anlamak için bomba atmalı. Eğer bomba attığınızda can kaybı sesi gelirse hemen rakibin üstüne gidip onu orada öldürebilirsiniz. Eğer can kaybı sesi gelmez ise hemen diğer tarafları kontrol ederek yolunuza devam edin. Alt kısımdan devam eden dual oyuncusunun işi biraz daha zor. Çünkü her an her yerden düşman çıkabilir. Oyuncu, alt kısımdan ilerlemek için yine rakibin orda olup olmadığını anlaması için hemen bomba atmalı. Bomba ile birlikte oyuncu hareket etmeli. İlk olarak sağ ve sol tarafları kontrol ederek yoluna devam edecek. Üstte bulunan ve köprüde bulunan oyuncular beraber anlaşarak köprü ve sarmaşık tarafının kontrolünü sağlamalılar. Bu sırada altta bulunan dual oyuncusu B kurulum noktasından gelen oyuncuların arkalamasını engellemek için yine alt kısımda beklemeli.
 
Daha sonra dual oyuncularını ev kısmına sokmalıyız. Oyuncuların oraya girmesi için hemen bir bomba atarak dual oyuncuları merdivenden çıkarak orayı kontrol altına alması gerek. Bu sayede hem karşı doğuş tarafını ve B bomba kurulum noktasını gözetleyebilir. Oyuncu evden B bomba kurulum noktasındakini oyunculara ateş ettiği anda geriye kalan oyuncular hemen kurulum noktasına bombalayarak giriş yapacak ve hızlı bir şekilde bombayı kuracak. Bu sayede bu alanı rahat ve koordineli bir halde kontrol etmiş olacağız. Bombayı kurduktan sonra yine takımımızın yerleşmeleri çok önemli. En başta söylediğimiz doğuş yerimizdeki AR oyuncusu köprüden gelerek köprü kısmından kurulum noktasını gözetlemeli. Bu sayede karşı rakibe zarar verebilir ve kendi takımına bilgi vererek o oyuncunun hızlı bir şekilde ölmesini sağlayabilir. Geriye kalan oyuncular ise şunları yapmalı. Zaten bir oyuncu ev kısmında yer alıyor. O oyuncunun ölmemesi için elinden geleni yapmalı. Oyuncu o evde, evin merdiven tarafına sis bombasını atarak rakibin görmesini engelleyebilir. Bu sayede orada yer alan oyuncu evi rahat bir şekilde kontrol edebilir. B bomba kurulum noktasında yer alan oyuncular o kısımda yer alan diğer bir evi çatısına çıkarak kurulum yerini gözetleyebilir. Eğer yine işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
B bomba kurulum noktasına her yerden giriş yaparak rakipleriniz kafasını karıştırın. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim.  Bu taktik için 1 AR oyuncusu, doğuş yerimizden orta kısmı gözetlesin. Bu oyuncu yine önceki taktikteki gibi ortadan ve A noktasından kendi takımımızı arkalayacak oyunculara ateş edecek. B bomba kurulum noktasına şu alanlardan giriş yapacağız B arkası, sarmaşık, köprü ve gerekirse orta. Bu taktiği uygulamak için takım içi iletişiminin iyi olması lazım. Çünkü aynı anda kurulum noktasına giriş yapabilmek gerek. Sarmaşık oyuncusunun görevi şudur İlk olarak doğduğumuz alandan hemen a arkasına gitmeli. A arkasından kontrollü bir şekilde orta kısmına geçecek ve oradaki alandan sarmaşık bölgesine geçecek. Ancak geçerken orta kısımda yer alan düşman tarafından hasar alabilir. Bu yüzden sarmaşığa geçerken orta kısmına sis bombasını atabilir. Sarmaşık kısmına geçtiğimiz anda alan dar olduğu için sürekli hareket halinde olmalı oradaki oyuncu. Hareket halinde olarak diğer takım arkadaşlarımızı beklemeliyiz.
 
Şimdi gelelim b arkasındaki oyuncuya. B arkasındaki oyuncu kolay bir şekilde doğuş kısmından b arkasına geçecek. B arkası için 1 dual ve 1 AR oyuncusu yeterli olacaktır. Bu oyuncular ilk olarak b arkası için birer tane kontrol bombası atabilir. Bu bomalar karşı rakibin size hızlı bir şekilde atak yapmasını engelleyecek. Bu aşamadan sonra AR oyuncusu üst kısımdan, dual oyuncusu ise alt kısımdan ilerleyebilir. Bu alandan ilerledikten sonra köprü oyuncusunu beklemeli. Gelelim köprü oyuncusuna. Köprüdeki dual oyuncusu köprüye girmeden önce karşı rakibin olup olmadığını kontrol etmek için hemen karşı tarafa bomba atmalı. Bomba attığı anda köprünün karşı tarafına geçerek hızlı bir giriş yaparak orda olan düşmanı öldürebilir. Eğer düşman yoksa bu alandaki her tarafı kontrol ederek ilerleyecek. İlk kontrol etmesi gereken yer ise merdivenin hemen altı. Çünkü oyuncular o kısma kafalarını eğerek pusuyor ve bizim de gözümüzden kaçabiliyor. Daha sonra köprünün ilerisinde bulunan çöpün arkasını kontrol ederek yola devam etmeliyiz. Bu kısımdan sonra sarmaşık, köprü ve b arkasında bulunan oyuncular aynı anda çıkarak çeşitli yerlere ayrılmalılar. Köprüde bulunan oyuncu sarmaşığın üst kısmında bulunan ev için bir bomba atması lazım. Attığı anda sarmaşıktaki oyuncu hemen o eve çıkarak oradaki kontrolü sağlamalı. Yine oradaki oyuncunun yeri çok önemli. Oyuncu o evde, evin merdiven tarafına sis bombasını atarak rakibin görmesini engelleyebilir. Bu sayede orada yer alan oyuncu evi rahat bir şekilde kontrol edebilir. Daha sonra gerideki oyuncular B bomba kurulum noktasında yer alan depo kısmını sis bombalarını atarak kurulumda yer alan oyuncuları rahat bir şekilde öldürebilir. Oyuncuların kurulum noktasına kadar evdeki oyuncu kendi takım arkadaşlarını korumalıdır. Bombayı kurduktan sonra yine takımımızın yerleşmeleri çok önemli. En başta söylediğimiz doğuş yerimizdeki AR oyuncusu köprüden gelerek köprü kısmından kurulum noktasını gözetlemeli. Bu sayede karşı rakibe zarar verebilir ve kendi takımına bilgi vererek o oyuncunun hızlı bir şekilde ölmesini sağlayabilir. Geriye kalan oyuncular ise şunları yapmalı.
 
Zaten bir oyuncu ev kısmında yer alıyor. O oyuncunun ölmemesi için elinden geleni yapmalı. Oyuncu o evde, evin merdiven tarafına sis bombasını atarak rakibin görmesini engelleyebilir. Bu sayede orada yer alan oyuncu evi rahat bir şekilde kontrol edebilir. B bomba kurulum noktasında yer alan oyuncular o kısımda yer alan diğer bir evi çatısına çıkarak kurulum yerini gözetleyebilir. Eğer yine işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapabilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
Bir diğer taktiğimiz ise A bomba kurulum noktasına fake bombalar atıp B bomba kurulum noktasına hızlı bir şekilde girmek. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim.  2 AR oyuncusu hızlı bir şekilde A arka kısmına gidip bomba ve sislerini kurulum noktasına atması lazım. Bu şekilde karşı rakip A bomba kurulum noktasına hızlı bir girişin gerçekleşeceğini düşünmekte olacak. Bu sırada geriye kalan 3 dual oyuncusu yavaş ve etraflarını süze süze B bomba kurulum noktasını giriş yapabilecek. Ancak burda girerken hem hızlı hem de dikkatli olunması lazım. Karşı takımdan illaki bir oyuncu B bomba kurulum noktasına kalacaktır. Bu yüzden o oyuncunun olduğu yeri tespit edip öldürmeniz lazım.
 
Rakip oyuncu B bomba kurulum noktası arkası, B bomba kurulum noktasında olan evin içi, B bomba kurulum noktasında olan evin üstü, B bomba kurulum noktasında olan evin merdiven kısmı, B bomba kurulum noktasında olan depo, B bomba kurulum noktasında olan kule, B bomba kurulum noktasında olan kulenin penceresi, B bomba kurulum noktasında olan köprü, B bomba kurulum noktasında olan köprünün içi ve B bomba kurulum noktasında olan sarmaşık taraflarında olabilir. Bu kısımlara dikkatli bir şekilde baktıktan sonra hemen bombayı kurup yerlerinize geçmeniz lazım. Bombayı kurduktan sonra yine takımımızın yerleşmeleri çok önemli. En başta söylediğimiz doğuş yerimizdeki AR oyuncusu köprüden gelerek köprü kısmından kurulum noktasını gözetlemeli. Bu sayede karşı rakibe zarar verebilir ve kendi takımına bilgi vererek o oyuncunun hızlı bir şekilde ölmesini sağlayabilir. Geriye kalan oyuncular ise şunları yapmalı. Zaten bir oyuncu ev kısmında yer alıyor. O oyuncunun ölmemesi için elinden geleni yapmalı. Oyuncu o evde, evin merdiven tarafına sis bombasını atarak rakibin görmesini engelleyebilir. Bu sayede orada yer alan oyuncu evi rahat bir şekilde kontrol edebilir. B bomba kurulum noktasında yer alan oyuncular o kısımda yer alan diğer bir evi çatısına çıkarak kurulum yerini gözetleyebilir. Eğer yine işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli.
 
Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir. Bu sırada diğer AR oyuncuları yavaş yavaş köprü ve kendi doğuş yerimizden kendi takım arkadaşlarına destek atabilir. Veya bu oyuncular B bomba kurulum noktasına geçtiği anda karşı rakibi arkalamak için, karşı rakibin doğuş yerine gidebilir. Hatırlatma: Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
Önceki taktiğe ek olarak yeni bir taktik yapalım. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim 2 AR ve 3 dual oyuncusu hızlı bir şekilde A arka kısmına gidip bomba ve sislerini kurulum noktasına atması lazım. Karşı rakip önceki taktik gibi bir taktik yapacağımızı zannedecek ve A kurulum noktasına gelen bombaların asılsız olduğunu sanacak. Ancak 2 dualci ön kısımdan girdiği zaman A kısmını ele geçirince şaşıracaklar. Bunun için 2 dualci gireceği anda AR oyuncularının koruma ateşi açması lazım. Koruma ateşi açtığı anda dualciler hemen A bomba kurulum noktasına ve kolon kısımlarının kontrolünü alması lazım. Bir diğer dualci ise ortadan A bomba kurulum noktasındaki oyuncuları arkalayarak kolay bir şekilde A'da yer alan oyuncuların işlevini bitirecek.
 
A bomba kurulum noktasında bombayı kurarken dikkatli olmamız lazım. Çünkü bu noktada karşı rakipteki oyuncular kolay bir şekilde bomba atarak takımınızın bomba kurdurmasını engelleyerek size zarar verebilir. Oyuncular A bomba kurulum noktasına girdiği anda hemen karşı rakibin görüşünü engelleyecek şekilde sis bombalarını kullanmalı. Bu sayede karşı rakip sizi göremeyecek ve oyunu yavaşlatacak. Kendi takımınız hemen hızlı bir şekilde bombayı kurarak önemli yerlere geçmeli. Bu kısımda ise A bomba kurulum noktasından 1 kişi oynamalı. O oyuncu sadece karşı rakibe kafa göstererek rakibin işini zorlaştırabilir. O yüzden takımınızda canı en az oynayacak oyuncu kurulum arkasına geçerek rahat bir şekilde karşı rakibe zarar verebilir. Geriye kalan 1 AR oyuncusu kolon tarafından kendi doğuş yerimizi keserek düşmanın takımınızı arkalamasını engelleyebilir. Yine kolon tarafından dualciler orta ve rakibin doğuş yerini kesebilir. Ekstra yapmak isteyen oyuncular ise rakibin doğuş yerine kadar açılabilir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
Provence haritasında Mavi (CT Force) tarafında iseniz; birinci, ikinci, beşinci, altıncı slotlar B bomba kurulum noktasına, köprüye ve sarmaşık tarafına yakın doğmakta. Yedinci, sekizinci, üçüncü, dördüncü slotlar ise orta ve A bomba kurulum noktasına yakın doğmakta.
 
 
 
Her haritada olduğu gibi bu haritada da eğer Mavi (CT Force) tarafında oynuyorsanız takım içi yerleşmeler oldukça önemli. İlk olarak yer dağılım taktiğini sizinle paylaşalım. 5'e5 bir karşılaşmada ve 3 dual, 2 AR kullanan oyuncu olduğumuzu varsayalım. B tarafında 3 kişi olsun. Bu 3 kişiden 2 oyuncu dual, geriye kalan 1 oyuncu ise AR kullansın. Dual oynayan oyunculardan bir tanesi B bomba kurulum noktasından oynasın. Kurulum noktasından oynarken her round farklı bir yere geçmesi lazım. Çünkü rakipler önceki tuttuğunuz yeri bildikleri için ezbere oyun oynayarak sizi öldürebilir. Bu yüzden bu konuda dikkat etmekte fayda var. B bomba kurulum noktasından oynayan oyuncu, o kısımda yer alan evin içinden oynayabilir. Evinden içinden oynarken merdiven başında oynarsa aşağıdan gelen oyuncuları rahatlıkla karşılayabilir. Ancak merdiven başından oynarken hızlı bir şekilde o kısma gir çık yaparak düşmanı kolayca görebilir ve öldürebilir. Daha sonra merdivenin sağ kısmından oynayarak yine aynı şekil gir çık yaparak düşmanını öldürebilir. Eğer düşmanlar her yerden geliyorsa evin çatısından oynayarak düşmanları şaşırtabilir. Çatıdan oynayarak B kısmında bulunan depoyu, diğer evin içini ve bomba kurulum noktasını görebilir. Çatıdan oynarken de dikkat edilmesi gereken bir husus var.
 
O tarafa kolaylıkla bomba atılabilir. Bu yüzden bombalara dikkat etmeniz gerek. Ek olarak çatıya çıkmak için iki seçenek var Kurulum noktasından ve evin altından. Bu yüzden bu iki yere dikkat etmeniz lazım. Yoksa karşı rakip bu iki yerden gelerek sizi öldürebilir. Eğer B bomba kurulum noktasından oynayan oyuncunun canı çok az ise tam kurulumun oradan oynayabilir. O noktadan sadece kafa kısmını göstererek karşı rakibin işini zorlaştırarak düşmanı öldürebilirsiniz. Ayrıca bu kısımdan oynayan oyuncu A bomba kurulum noktasına destek olarak bomba da atabilir. Bu yüzden A noktasına giren rakip oyuncuları öldürmek için bomba atabilirsiniz. Ek olarak takımınızdaki oyuncular eğer açık bir şekilde oynuyorsa kurulum noktasının altından B uzun altından giderek rakiplerinizi arkalayabilirsiniz. Eğer A kısmına oynuyorlarsa yine aynı şekilde giderek rakibin doğuş yerinden dolaşarak A bomba kurulum noktasını arkalayabilirsiniz. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
Gelelim B bomba kurulum noktasındaki diğer oyuncuya. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim Bir diğer dualci ise köprü veya sarmaşık kısmını tutabilir. Köprü ve sarmaşık kısmında dualcinin oynaması oldukça önemli. Çünkü rakipler o taraflardan çok hızlı geliyor ve onları karşılayabilecek güçlü ve seri bir silah olması lazım. Bu yüzden o noktaları dualci dikkatli oynaması lazım. Her iki noktaya da bakmak zor gelebilir. Bunun için o oyuncu, mayın alarak işleri kolaylaştırabilir. Mayınların ikisini sarmaşığa veya köprüye atabilir. Mayınlar düşman geldiği anda patlayacak ve dualci rakibin infosunu bildiği için kolaylıkla öldürebilir. Ancak mayınları koyduğu anda duracağı yer de oldukça önemli. Bunun için evin içinden dualci bekleyebilir. Mayın patladığı anda evin camından atlayarak rakipleri hızlıca öldürebilir. Orada yer alan dualci şöyle bir taktikte yapabilir. Bir tane mayın sarmaşık kısmına, diğer bir mayını ise köprü kısmına atabilir. Böylece her iki bölgenin de bilgisini alarak karşı rakibin nereden geldiğini anlayabilir. Bir diğer taktik ise dualci o kısımda açıktan tutabilir. Sarmaşık kısmına iki  mayınını atarak köprü tarafında açık bir şekilde tutabilir. Köprü tarafında açık tutmak için birçok farklı yöntem mevcut. İlk olarak çöp kısmına pusarak rakiplerinizi öldürebilirsiniz.
 
Diğer bir yöntem ise köprü merdiven kısmının hemen altına başınızı eğerek pusarsanız rakipleriniz sizi görmeyebilir ve öldürebilirsiniz. Ancak bu taktik için çok dikkatli olmanız lazım. Çünkü rakip oyuncular o kısmı kontrol ederlerse direkt ölebilirsiniz. Son olarak köprü kısmında açık tutmak için tente kısmından karşı rakibin bölgesine bomba atarak ve sizde bomba ile birlikte üstlerine giderek hızlı bir şekilde rush atabilirsiniz. Köprü için açık tutma taktikleri bu şekilde. Gelelim diğer bir kısma. Köprüye mayın attığınız zaman sarmaşığa geçerek bu bölgeyi rahatlıkla savunabilirsiniz. Sarmaşık kısmında oldukça hareketli olmanız lazım. Çünkü sarmaşık, oldukça dar bir alan ve karşı rakibiniz sizden daha erken görme imkanına sahip olabilir. Ek olarak sarmaşıkta oynayarak A bomba kurulum noktasına destek atabilirsiniz. Eğer karşı rakip A noktasına hızlı bir şekilde oynuyorlarsa sarmaşık kısmında A ara tarafına giderek rakiplerinizi arkalayabilirsiniz. Ancak A ara kısmında geçerken köprü ve karşı rakibin doğuş yerlerine dikkat edin. Çünkü rakip o kısımdan sizi gözetliyor olabilir. Sarmaşıkta oynayan oyuncu köprüde mayın patladığı anda köprünün arkasından dolaşarak rakiplerini arkalayabilir. Bunun için oldukça hızlı bir şekilde sarmaşık kısmından köprüye tırmanarak arkalamanız lazım. Eğer orta kısmına hızlı bir saldırı geliyorsa yine sarmaşık kısmından orta noktasına destek atabilirsiniz. Son olarak ise takımınız kapalı bir şekilde oynuyorsa B kısmında yer alan evden tutabilirsiniz. Mayınlarınızı sarmaşık ve köprüye atarak rahat bir şekilde oynayabilirsiniz. Yine belirtmekte fayda var. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edipaçılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
B bomba kurulum noktasındaki son oyuncumuza gelelim. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Bu oyuncu daha öncede belirttiğimiz gibi AR oyuncusu olacak. Bu AR oyuncusu B kısmındaki depo yerinde durarak oynayabilir. Bu kısımdan B uzun noktasını ve köprü tarafındaki oyuncuları görerek takıma bilgi verebilir. Ancak bu bölgeye oldukça bomba ve sis bombası atılmakta. Bu yüzden dikkat edilmesi lazım. Eğer bomba gelirse, oyuncu kendi doğuş bölgesine, bomba kurulum noktasına veya evin yukarı kısmına çıkabilir. Sis bombası gelirse karşı rakibi göremeyecek ve sisin etkisin gidene kadar yer değiştirmesi gerekebilir. Oyuncunun canı az ise kurulum noktasından oynayabilir. Çünkü karşı rakip sadece kafasını görecek ve canı az oyuncu için işleri yolunda götürebilir. Buradaki oyuncu, çeşitli şekilde takıma destekte bulunabilir. Eğer takımınızda ortada duran oyuncu öldüyse hemen ortaya giderek o kısmı kontrol altına alabilir. Ancak kontrol altına alırken dikkatli olması lazım. Çünkü rakip kendi doğuş yerinize veya orta kısmına sızmış olabilir. Depodan oynayan oyuncu genellikle her noktaya kolay bir şekilde destek atarak takımın kontrolünü sağlayabilecek güçtedir. Eğer B bomba kurulum noktasında oynayan oyuncu öldüyse hemen o kısımda duran eve bomba ve sis bombası atarak rakibin işini zorlaştırabilir. Sarmaşık veya köprü tutan oyuncu öldüyse yine aynı şekilde bomba ve sis bombası atabilir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Mavi (CT Force) tarafında bomba çözerken de dikkatli olunması lazım. Eğer karşı rakip sizi göremeyecek şekilde bombayı çözüyorsanız kafanızı aşağı tarafa eğerek bombayı çözebilirsiniz. Yine bombayı çözerken kendi takım arkadaşlarınız hayattaysa bomba kurulum noktasına sis bombasını atarak karşı rakibin sizi görmesini engelleyebilir.
 
B bomba kurulum noktasındaki tutum ve taktikler bittiğine göre gelelim orta kısmında yer alan oyuncuya. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Bu kısımda oynayan oyuncu dual silahı kullanan olmalı. Çünkü orta kısmına girmek diğer bölgelere girmekten kolay olduğu için sık sık düşman sizi rahatsız edebilir. Dual bir oyuncu buradan oynayarak karşı rakibi kolay ve hızlı bir şekilde püskürtebilir. Ortada duran oyuncu ya orta içinden oynayabilir ya da orta altından. Eğer oyuncu, orta altından oynuyorsa o kısımda oldukça hareketli olması lazım. Çünkü rakip çok hızlı geldiği için ona göre kendini korumalı ve karşı rakibi öldürmeli. Oyuncu orta içinden oynuyorsa rakibin ayak seslerini iyi duyması lazım. Çünkü o kısımda gir çık yapmak tehlikeli olabilir. Rakibin ayak sesini duyduğu anda orta içinden atlayarak rakiplerinizi şaşırtabilir ve öldürebilirsiniz.
 
Eğer rakibiniz çok sessiz bir biçimde oynayacağını sezdiyseniz orta altına mayın atarak rahatlıkla orta içinden oynayabilirsiniz. Mayın patladığı anda aynı şekilde ortadan atlayarak öldürebilirsiniz. Burada yer alan oyuncu A bomba kurulum noktasına sürekli yardım edecek şekilde durmalı. Çünkü takımı, A kısmını bir kişi tutacak şekilde yerleştirdik. Bu yüzden A noktasına hızlı bir giriş gerçekleşirse yapacağı birçok taktik mevcut. İlk olarak A giriş noktasına bombalarını ve sis bombalarını atarak rakibin işini zorlaştırabilir. Diğer bir taktik ise eğer A noktasına gireceği bilgisi verilirse hemen ortadan çıkarak A ara kısmından rakibi arkalayabilirsiniz. Ancak dikkat edin. Ortadan atladığınız anda karşı rakip sizi gözetliyor olabilir. Bir diğer önemli husus ise A noktasına karşı rakip tam bomba kurarken rahatsız etmek istiyorsanız bombalarınızı saklamanız lazım. A noktasına kurduğu sesi duyduğunuz anda iki yerden bomba atarak karşı rakibin bombayı kurmalarını engelleyebilirsiniz. Orta kısımdan A'ya ve kendi doğuş bölgemizden hemen sağ yokuştan aşağı inerek mavi kısımdan kurulum noktasına bomba atarak rakibi öldürebilirsiniz. Son olarak ortada oynayan oyuncu hem B noktasına oynayan oyuncuları hem de köprüden oynayan rakibi arkalayabilir. Bunun için orta kısımdan atlayarak köprüye tırmanın ve köprüdeki rakibi arkalayabilirsiniz. Eğer B uzundan ses alıyorsanız yine köprüden devam ederek karşı rakibin doğuş yerinden arkalayabilirsiniz. Hatırlatma Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirdekarşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
Son olarak Mavi (CT Force) tarafındaki A bomba kurulum noktasında oynayan oyuncunun yapabileceği taktiklere. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Buradaki oyuncu ilk olarak karşı rakipten gelen ani bombalara karşı dikkatli olmalı. Çünkü A bomba kurulum noktası dar bir alan olduğu için bombalar sizi öldürebilir ve roundu kaybetmenize sebebiyet gösterebilir. Bunun için olabildiğince kolon kısmından oynamaya özen gösterin. Yine kolon kısmından A arka kısmını düşmanı gözetleyin. Düşman, ekstra bir durum olmadığı sürece sadece o kısımdan A bölgesine giriş yapabilir. A'daki oyuncu eğer bombalardan kaçabileceğine güveniyorsa bomba kurulum noktasından oynayabilir. Ancak o noktada bulunan kutuyu kırması lazım. Aksi taktirde kutuyu kırmazsanız rakip sizi arkalayabilir. Burada duran oyuncu ek olarak ortada duran oyuncuya da destek atabilir. Ancak bunun için dikkatli olması lazım. Çünkü aynı anda A bomba kurulum noktasına ve ortaya girdikleri anda her iki tarafa da yoğunlaşmanız lazım. Bunun için eğer A girişine bakıyorsanız ortaya destek için bomba ve sis bombalarını kullanabilirsiniz. Eğer ortaya destek için bakıyorsanız A girişine bomba ve sis bombalarını kullanarak düşmanı engelleyebilirsiniz.
 
Burada duran oyuncu B bölgesindeki karşı düşmanı arkalayabilir. Eğer B bölgesine hızlı bir giriş oluyorsa ve destek gerekiyorsa, A'da duran oyuncu hızlı bir şekilde çeşitli yerlerden arkalayabilir. İlk olarak A bölgesinden A arka kısmına, oradan da sarmaşık kısmına ve artık düşmanı arkalayabilirsiniz. Ancak arkalama için gittiğiniz sarmaşık ve A arka bölgelerine hızlıca giderek çevrenizi gözetlemeniz lazım. Rakip o bölgelere bir oyuncusunu bırakmış arkalayan oyuncuları öldürmesi için sizi bekliyor olabilir. Bir başka arkalama yöntemi olarak köprü kısmını kullanabilirsiniz. Yine A arka kısmından köprü tarafına gidebilirsiniz. Köprü kısmından arkalarken rakipleriniz birden önünüze çıkabilir. Bu yüzden o tarafta dikkatli olmanız lazım. Son olarak rakibin kendi doğuş bölgesinden arkalayabilirsiniz. Ancak bu arkalama yöntemi, takıma destek vermek için çok geç olmaktadır. Çünkü karşı rakibin doğuş yerine gidip, oradan da B bölgesine gitmek oldukça zamanınızı tüketmektedir. B bölgesine bombalarla da destek çıkabilirsiniz. İlk olarak kendi doğuş bölgemize gitmemiz lazım. Oradan sonra iki seçenek var Ya depo kısmından oynayıp kurulum noktasına bomba atmak, ya da eve çıkıp evin camından kurulum noktasına bomba atmak. Ancak bunları yaparken şu konuda dikkatli olmalıyız. Eğer rakip B bomba kurulum noktasını ele geçirdiyse kendi doğuş yerimizi iyice kontrol etmeliyiz. Yine depo kısmından karşı rakip kendi bölgemizi gözetleyebilir. O yüzden özellikle depo kısmına bakmakta fayda var. Ev kısmına geçtiğimiz anda bizi bir rakip karşılayabilir. Bu yüzden eğer elinizde iki bomba varsa ev kısmına atıp düşmanın var olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer elinizde bir bomba varsa, o bombayı saklayın. Daha sonra ev kısmına hızlı bir giriş yaparak düşmanınızı şaşırtabilirsiniz. Ek olarak elinizde sis bombası varsa yine ev içine atarak rakibinize gerçek bomba atıyormuş fake'i verebilirsiniz. Sis bombasını attığınız anda dışarı çıkacak ve üstünüze atlayabilir. Bunun için sis bombanızı attıktan sonra rakibinizi bir müddet bekleyin ve daha sonra bomba kurulum noktasına bombanızı atın. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
Provence haritası için ekstra taktikler: Eğer bir süre takımınız kapalı bir şekilde oynayıp round kaybediyorsanız bir sonraki round tüm takımca her yerden açılın. B bölgesinden açılmak için bir AR oyuncusu ev kısmından B arkasına iki bombasını atarak o kısma bir dual oyuncusu oynasın. B alt kısmından ise bir diğer dualci oynayarak B'ye gelen rakiplerinizi öldürebilirsiniz. Eğer canınız o bölgede çok azaldıysa kendi takım arkadaşlarınızın desteğe gelmesini bekleyin. Takım arkadaşlarınız açık tutma taktiğini uygulayarak oldukları bölgeden açılacağı için rakipleri arkalayabilir ve önlü arkalı kıstırabilirsiniz. Yine eğer çok açık oynuyor ve yeniliyorsanız kapalı taktiğini uygulayarak rakiplerinizi yenebilirsiniz. Kapalı taktiğinde rakiplerinize oldukça göstermemeye dikkat edin ve sadece ses kasın. Doğru ses kasma ve info ile birlikte rahatlıkla round kazanabilirsiniz. Ek olarak A'dan açılacak bir oyuncu için bir dualcinin yardıma gidebilir. Bunun için ortayı boş bırakabilirsiniz. Ancak hızlı bir şekilde oynamanız lazım. Aksi taktirde orta kısımdan kendi bölgenize düşman girip sizi arkalayabilir. Veya o kısma B noktasından bir oyuncuyu ortayı gözetlemesi için konumlandırabilir ve daha sonra işiniz bittiği anda o oyuncu tekrar eski bölgesine geçebilir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
Safe House
 
 
 
Harita Hikayesi: Free Rebels aralarındaki CT Force casusunun varlığını fark edip, onun varoşlardaki gizlenme yerini havaya uçurmayı planlıyor...
  
Görev: CT Force : Savunma (Bomba İmha) / Free Rebels : Saldırı (Bomba Kur)
  
Oyun Modu: Bomba Görevi
  
Safe House haritasında alan çok büyük olduğu için düşman her yerden gelebilir. Bu haritada takım içi iletişimi ve uyumu oldukça önemli. Takımınız ile nereleri iyi tutacağınız ve nasıl bir atak yapacağınız maçın kazananı belirlemekte. Safe House haritasının taktiklerine geçmeden önce yine slotlar bu haritada oldukça önemli. Mavi tarafta en yakın yerde doğan slota geçtiğiniz anda rakiplerinizi daha önce karşılayabilir veya Kırmızı tarafta en yakın yerde doğan slota geçerseniz karşı tarafı daha erken yakalayabilirsiniz. Şimdi her haritada yaptığımız gibi oyuncuların hangi slotlarda nerde doğacağı bilgisini sizinle paylaşalım.
 
Safe House haritasında Kırmızı (Free Rebels) tarafında iseniz; sekizinci, beşinci, ikinci ve altıncı slotlarda doğarsanız; uzun, A ara ve A bomba kurulum noktasına erkenden giderek rakiplerinizi şaşırtabilirsiniz. Dördüncü, birinci, üçüncü ve yedinci slotlarda doğarsanız; B ara, köprü, orta ve B uzun kısmını kontrol ederek rakiplerinizi öldürebilirsiniz.
 
 
 
Gelelim Provence haritasında Kırmızı (Free Rebels) tarafında hangi taktikleri yapabileceğimize. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim.
 
A bomba kurulum noktasına hızlıca giriş yapalım. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. A bomba kurulum noktasına hızlıca giriş yapmak için bir AR oyuncusunu B köprü tarafında bırakalım. Buradaki oyuncunun amacı takımımızın arkalanmasını engellemek olacak. Bu oyuncu ek olarak bomba kurulduğu zaman karşı rakibin orta kısmına yaklaşıp düşmanları arkalayarak onları öldürebilir. Gelelim diğer oyunculara. A uzun kısmına yaklaşırken karşı rakipten gelen bombalara dikkat etmeliyiz. Çünkü karşı rakip kendi doğuş bölgesinden olduğunuz kısma bomba atarak size öldürebilir. Bombalar bittikten sonra karşı rakip açık mı değil mi diye kontrol etmeniz lazım. Uzun kısmına ve kısa tarafına iki oyuncu bir bombasını atarak kontrol edebilir. Daha sonra 2 dualci kısa kısmına yaklaşarak kısanın kontrolünü ele alması lazım. Kısayı kontrol ederken köprü tarafına da dikkat etmesi lazım. Uzun tarafında ise 1 AR silahı kullanan oyuncu ve 1 dualci olmak üzere 2 oyuncu olsun. AR silahı kullanan oyuncu A uzun üstünden oynayarak dualciyi korumalı. Uzundaki dualci A kısmına hızlı bir yaparak kontrolü ele alabilir. Ancak uzun girdiği anda kısadaki dualciler de girmeli. Girmeden önce uzundaki AR silahı kullanan oyuncu o tarafta oynayan takım arkadaşı dualcinin önüne ve bomba kurulum noktasına bombalarını atmalı. A kısada yer alan dual oyuncuları ise kısaya girmeden önce yakın tarafını kontrol etmeli. Gerekirse adam var mı yok mu diye de bombalarını kullanabilir.
 
Bu sayede rahat bir şekilde kısa kısmına giriş yapabiliriz. Ancak kısadaki oyuncular çok fazla bombalarını kullanmamaları onlar için daha iyi olur. Çünkü kısadan girdikten sonra karşı rakip oyuncuları size karşı kapalı bir şekilde oynayacakları için sizi öldürebilirler. Bu yüzden kapalı oynayan oyunculara karşı bombalarını kullanarak onları açığa çıkarın ve öldürmeye çalışın. Özellikle mavi araba ve bomba kurulum noktasına bombalarınızı atarak karşı rakibi öldürebilirsiniz. Bunun dışında uzundaki dualci a kısmına yaklaştığı anda yine uzunda yer alan AR silahı kullanan oyuncu da o oyuncuyu tekrar koruyarak koruma ateşi açması lazım. Kısadaki oyuncular girdikleri anda orta kısmına sis bombası bırakmaları yeterli olacaktır. Böylece karşı rakibin görüşünü kapatacak ve sizi vurmasını engelleyebilirsiniz. Bombayı kurarken bomba arkasına dikkat edilmesi lazım. Aksi takdirde siz bomba kurarken sizi öldürebilir ve roundu kaybedebilirsiniz. Yine bombayı kurarken eğer takım oyuncularınızın çoğu yaşıyorsa ve uzun kısmında bir tehdit görmüyorsanız açığa kurabilirsiniz. Açığa kurduğunuz anda bir AR oyuncusu uzun kısmına geçerek bomba kurulum noktasını gözetleyerek bombanın imha edilmesini önleyebilir. Bu taktik için ise oldukça dikkatli olunması lazım. Çünkü uzundaki AR oyuncusunun işlevi bu alanda çok önemli. AR oyuncusunun kendisini arkalayan oyunculara da dikkat etmesi lazım. Kendi doğuş bölgemizden ve kısadan düşman rakip sizi arkalayarak öldürebilir. Bunun için o kısımlara ara ara bakmalı. Eğer iki oyuncu kaldıysa bir oyuncu bomba kurulum arkasındaki kutuya geçerek karşı rakibi oyalayabilir. Uzunda yer alan oyuncu tam kendi takım arkadaşına sıktığı anda ateş ederek onu koruyabilir. Bu şekilde hem karşı tarafın kafası karışacak hem de roundu rahat bir şekilde kazanabilirsiniz. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
A bomba kurulum noktasına farklı bir şekilde giriş yapalım. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Bu sefer orta kısmından dualciler ortaya girerek A bomba kurulum noktasındaki oyuncuların kafasını karıştıracağız.  Orta kısmına hızlıca giriş yapmak için bir AR oyuncusunu B köprü tarafında bırakalım. Buradaki oyuncunun amacı takımımızın arkalanmasını engellemek olacak. Bu oyuncu ek olarak bomba kurulduğu zaman karşı rakibin orta kısmına yaklaşıp düşmanları arkalayarak onları öldürebilir. Gelelim diğer oyunculara. A uzun kısmına yaklaşırken karşı rakipten gelen bombalara dikkat etmeliyiz. Çünkü karşı rakip kendi doğuş bölgesinden olduğunuz kısma bomba atarak size öldürebilir.
 
Bombalar bittikten sonra karşı rakip açık mı değil mi diye kontrol etmeniz lazım. Uzun kısmına ve kısa tarafına iki oyuncu bir bombasını atarak kontrol edebilir.  Kısayı kontrol ederken köprü tarafına da dikkat etmesi lazım. Köprüyü kontrol eden 2 dual oyuncusu hemen orta kısmına yaklaşmalı. Orta kısmına yaklaşırken B ara kısmına ve B ara kısmının karşısına dikkat etmeli. Çünkü karşı rakip o iki kısma pusup sizi öldürebilir. O kısımları kontrol ettikten sonra uzun ve kısadaki oyuncuların A bomba kurulum noktasındaki oyuncuları rahatsız ettiği bilgisi geldiğinde, 2 dual oyuncusu orta kısmına giriş yapacak. A kısada yer alan dual oyuncusu ise kısaya girmeden önce yakın tarafını kontrol etmeli. Gerekirse adam var mı yok mu diye de bombalarını kullanabilir. Bu sayede rahat bir şekilde kısa kısmına giriş yapabiliriz. Ancak kısadaki oyuncular çok fazla bombalarını kullanmamaları onlar için daha iyi olur. Çünkü kısadan girdikten sonra karşı rakip oyuncuları size karşı kapalı bir şekilde oynayacakları için sizi öldürebilirler. Bu yüzden kapalı oynayan oyunculara karşı bombalarını kullanarak onları açığa çıkarın ve öldürmeye çalışın. Özellikle mavi araba ve bomba kurulum noktasına bombalarınızı atarak karşı rakibi öldürebilirsiniz. Uzunda yer alan 1 AR oyuncusu A bomba kurulum noktasına yaklaşarak karşı taraftaki oyuncuları rahatsız etmeli. 2 bomba ve 1 sis bombası kullanarak rakiplerin kafasını karıştırabilir. Bu şekilde uzun ve kısadaki oyuncular A bomba kurulum noktasındaki oyuncuları rahatsız edecek ve orta kısmında yer alan 2 dual oyuncusu da ortaya girerek A kontrolünü ele almış olacağız. Bombayı kurarken bomba arkasına dikkat edilmesi lazım. Aksi takdirde siz bomba kurarken sizi öldürebilir ve roundu kaybedebilirsiniz. Yine bombayı kurarken eğer takım oyuncularınızın çoğu yaşıyorsa ve uzun kısmında bir tehdit görmüyorsanız açığa kurabilirsiniz. Açığa kurduğunuz anda bir AR oyuncusu uzun kısmına geçerek bomba kurulum noktasını gözetleyerek bombanın imha edilmesini önleyebilir.
 
Bu taktik için ise oldukça dikkatli olunması lazım. Çünkü uzundaki AR oyuncusunun işlevi bu alanda çok önemli. AR oyuncusunun kendisini arkalayan oyunculara da dikkat etmesi lazım. Kendi doğuş bölgemizden ve kısadan düşman rakip sizi arkalayarak öldürebilir. Bunun için o kısımlara ara ara bakmalı. Eğer iki oyuncu kaldıysa bir oyuncu bomba kurulum arkasındaki kutuya geçerek karşı rakibi oyalayabilir. Uzunda yer alan oyuncu tam kendi takım arkadaşına sıktığı anda ateş ederek onu koruyabilir. Bu şekilde hem karşı tarafın kafası karışacak hem de roundu rahat bir şekilde kazanabilirsiniz. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
A bomba kurulum noktasına karşı rakibi kandırarak giriş yapalım. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. 2 AR oyuncusu B arka kısmına yaklaşsın. Ancak yaklaşırken köprü ve orta kısmından açılan oyunculara dikkat etmesi lazım. Yoksa karşı rakip sizi arkalayarak öldürebilir. B arka kısmına yaklaştığında B bomba kurulum noktasına ve çevresine bomba ve sis bombaları atın. Karşı rakip B noktasına giriş yapılacağını sanacak ve siz bu sırada A kısmına yöneleceksiniz. Takımınızdaki AR oyuncuları bombaları ve sis bombalarını attıktan sonra sessiz bir şekilde orta kısmına inmeli. Orta kısmına inince A kısmına dönecek oyuncuları arkalayarak öldürebilir. Geriye kalan 3 dual oyuncusu ise doğduğu andan itibaren çok yavaş bir şekilde A kısa ve uzun kısmına yanaşacak.
 
Ancak yanaşırken karşıdan gelen bombalardan hasar almamalı ve karşı rakibin gözüne gözükmemesi lazım. Eğer gözükür veya bombadan hasar alırsanız bu taktik işe yaramaz. B deki AR oyuncuları bomba ve sis bombalarını attıkları anda A da duran dual oyuncular biraz daha A bomba kurulum noktasına yaklaşmalı. Yaklaştığı anda kontrolü eline alması gerek. Aynı anda 3 dual oyuncusu A noktasına girmeli ve hemen bombayı kurmalı. A kısmına girerken 2 uzun ve 1 kısa kısmından giriş yapılması daha mantıklı. Ancak bombayı kurmadan önce yine her tarafı kontrol etmeniz lazım. Düşman sizin bu taktiğinizi biliyorsa pusup sizi öldürebilme ihtimali var. Yine bombayı kurarken eğer takım oyuncularınızın çoğu yaşıyorsa ve uzun kısmında bir tehdit görmüyorsanız açığa kurabilirsiniz. Açığa kurduğunuz anda bir AR oyuncusu uzun kısmına geçerek bomba kurulum noktasını gözetleyerek bombanın imha edilmesini önleyebilir. Bu taktik için ise oldukça dikkatli olunması lazım. Çünkü uzundaki AR oyuncusunun işlevi bu alanda çok önemli. AR oyuncusunun kendisini arkalayan oyunculara da dikkat etmesi lazım. Kendi doğuş bölgemizden ve kısadan düşman rakip sizi arkalayarak öldürebilir. Bunun için o kısımlara ara ara bakmalı. Eğer iki oyuncu kaldıysa bir oyuncu bomba kurulum arkasındaki kutuya geçerek karşı rakibi oyalayabilir. Uzunda yer alan oyuncu tam kendi takım arkadaşına sıktığı anda ateş ederek onu koruyabilir. Bu şekilde hem karşı tarafın kafası karışacak hem de roundu rahat bir şekilde kazanabilirsiniz. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
B bomba kurulum noktasına hızlı bir şekilde giriş yapalım. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. 2 dual oyuncusu B ara kısmından bomba kurulum noktasına girerek kontrolü ele sağlayacaklar. Bunun için doğduğumuz yerden başlayalım. İlk olarak doğduğumuz zaman B ara oynayacak 2 dual oyuncusu hızlı bir şekilde orta kısmına yanaşmalı. Çünkü orta kısmından B ara gidecek ve düşmanları öldürecek. Ortaya hızlı bir giriş yapmak için B uzundan gelen bombalara ve köprüye gelecek bombalara dikkat edilmesi lazım. Bunun dışında A ara kısmından da karşı rakip oyuncusu sizi öldürebilir. Bu yüzden oradan açılacak oyuncu için bir bomba atmanız karşı rakibin sizi öldürmesini engelleyecektir. Orta kısmına girdiğinizde B ara ve B ara karşısında rakip pusmuş sizi bekliyor olabilir. Sizi öldürmemesi için 2 dual oyuncusundan biri B ara tarafını, diğeri ise B ara karşısına hızlı bir gözetleme yapması lazım. Kontrolleri sağladıktan sonra orta kısmına sis bombasını atmanız karşı rakibin sizin hangi taktiği yapacağını görmemesine yarayacaktır. Geriye kalan 2 AR ve 1 dual oyuncusu hızlı bir şekilde B uzun kısmından B bomba kurulum noktasına giriş yapacak. Ancak giriş yaparken yine dikkat edilmesi gereken yerler var. Bunlardan ilki giriş yaparken karşıda bulunan küçük kulübe gibi bir yerde karşı rakip elinde bomba ile sizi bekliyor olabilir. Bu yüzden o kısma bir bombanızı harcayarak rakibin orda olup olmadığını anlayabilirsiniz. Eğer rakip ordaysa o alandan çıkış yapacak ve takımınız rahat bir şekilde düşmanı öldürebilir vaziyetine gelecek. B uzun kısmına girdikten sonra yine mavi arabanın arkasında bulunan evin camına dikkat edilmesi lazım. Çünkü karşı rakip o kısımdan sizi rahatlıkla vurabilir. Cam tarafında karşı rakibin sadece kafası gözükeceği için sizin onu vurmanız biraz zorlaşacak. Bu yüzden kısadan oynayan 2 dual oyuncusunun o bölgeye bir bomba atması gerekmekte. Uzundan giriş yapan oyuncular hemen bombayı kurup yerleşmeleri lazım. Bu arada kısadan giriş yapan oyuncular B bomba kurulum noktasında olan kutuyu da kontrol etmeleri lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir. Bombayı kurduktan sonra yerleşmeler çok önemli. Bir dual ve bir AR oyuncusu arka kısmı yakın alsın. Arkada küçük ev gibi yerden AR'ci doğuş yerinden gelecek oyuncuları kesecek şekilde orada dursun. Rakip gördüğü zaman orada duran dualci ile birlikte karşı rakibi rahatlıkla öldürebilir. Bunun dışında B kısa kısmında bir dualci ve o dualciyi kesen küçük kulübenin camından bakan AR oyuncusu olsun. Dual oyuncusu ölür ölmez camda duran AR oyuncusu o kısma ateş ederek rakibin gelmesini engelleyecek. Diğer oyuncular ise karşı rakibin doğuş bölgesini kesebilir.
 
Eğer takımınız az kişi kaldıysa daha korunaklı bir şekilde tutabilirsiniz. Kapalı bir şekilde bomba kurulum noktasından da her bölgeyi kontrol edebilirsiniz. Ek olarak eğer karşı doğuş bölgeden yoğun bir şekilde karşı rakip bilgisi geldiyse B arkadaki takım oyuncuları ve B aradaki takım oyuncuları karşı doğuş bölgesini arkalayabilir. Ancak bunun için oldukça hızlı olunması lazım. Aksi taktirde siz dolaşana kadar karşı rakip bombayı çözerek roundu kazanabilir. Rakibin sizi arkaladığını anlamaması için karşı doğuş bölgesini sis bombası bırakabilirsiniz. Bu sayede sis bombasından çıkan ses ve görüntü karşı rakibin sizin ne yaptığınızı anlamamasına sebep olacak. Sis bombalarını attıktan sonra hemen B arka kısmında bulunan oyuncular orta kısmına inmeli. Orta kısmına indikten sonra karşı doğuş bölgesine merdivenden çıkarak arkalayabilir. B arada bulunan oyuncu ise yine aynı orta kısmına inerek ve merdivenlerden çıkarak karşı doğuş bölgesine çıkabilir. Ancak bu taktiği yaparken B arkadaki oyuncuların kalması daha sağlıklı olacaktır. Çünkü rakipler çok hızlı girerse tekrardan sizin o bölgedeki alanın kontrolünü sağlamak oldukça zor olacak ve B arkadaki oyuncuların karşı rakibi arkalaması baya bir vakit alacak. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
B bomba kurulum noktasına karşı rakibi kandırarak giriş yapalım. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. İlk olarak 2 AR oyuncusu A kısmına yaklaşarak A noktasına sis ve bombalarını atacak. Ancak A kısmına yaklaşırken uzun, a ara ve köprü tarafına dikkat edilmesi lazım. Ek olarak bomba atacağınız zaman sizin üstünüze de bomba gelebilir. Bunun için oldukça dikkatli olunması lazım. Bombaları attıktan sonra yavaş yavaş a ara kısmından açılan olmadığını gördükten sonra köprü tarafından ortaya girilmesi gerek. Orta tarafına gelindiği zaman buradaki oyuncular karşı rakibin açılıp açılmadığını kontrol ederek onları öldürebilir. Geride kalan 3 dual oyuncusu ilk olarak B kısmına yavaş bir şekilde yaklaşmalı. A da yer alan AR oyuncuları bombayı attıktan sonra yavaş yavaş B bomba kurulum noktasına girmeli. Ancak rakibin A kısmına dönüp dönmediğini kontrol etmeniz lazım.
 
Bunun dışında rakibin A kısmına döndüğünden emin olduğunuz zaman hızlı bir şekilde bombayı kurarak yerleşebilirsiniz. Bir dual ve bir AR oyuncusu arka kısmı yakın alsın. Arkada küçük ev gibi yerden AR'ci doğuş yerinden gelecek oyuncuları kesecek şekilde orada dursun. Rakip gördüğü zaman orada duran dualci ile birlikte karşı rakibi rahatlıkla öldürebilir. Bunun dışında B kısa kısmında bir dualci ve o dualciyi kesen küçük kulübenin camından bakan AR oyuncusu olsun. Dual oyuncusu ölür ölmez camda duran AR oyuncusu o kısma ateş ederek rakibin gelmesini engelleyecek. Diğer oyuncular ise karşı rakibin doğuş bölgesini kesebilir. Eğer takımınız az kişi kaldıysa daha korunaklı bir şekilde tutabilirsiniz. Kapalı bir şekilde bomba kurulum noktasından da her bölgeyi kontrol edebilirsiniz. Ek olarak eğer karşı doğuş bölgeden yoğun bir şekilde karşı rakip bilgisi geldiyse B arkadaki takım oyuncuları ve B aradaki takım oyuncuları karşı doğuş bölgesini arkalayabilir. Ancak bunun için oldukça hızlı olunması lazım. Aksi taktirde siz dolaşana kadar karşı rakip bombayı çözerek roundu kazanabilir. Rakibin sizi arkaladığını anlamaması için karşı doğuş bölgesini sis bombası bırakabilirsiniz. Bu sayede sis bombasından çıkan ses ve görüntü karşı rakibin sizin ne yaptığınızı anlamamasına sebep olacak. Sis bombalarını attıktan sonra hemen B arka kısmında bulunan oyuncular orta kısmına inmeli.
 
Orta kısmına indikten sonra karşı doğuş bölgesine merdivenden çıkarak arkalayabilir. B arada bulunan oyuncu ise yine aynı orta kısmına inerek ve merdivenlerden çıkarak karşı doğuş bölgesine çıkabilir. Ancak bu taktiği yaparken B arkadaki oyuncuların kalması daha sağlıklı olacaktır. Çünkü rakipler çok hızlı girerse tekrardan sizin o bölgedeki alanın kontrolünü sağlamak oldukça zor olacak ve B arkadaki oyuncuların karşı rakibi arkalaması baya bir vakit alacak. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapabilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
Çöl Fırtınası (SandStorm)
 
 
 
Harita Hikayesi: Araştırmacı hükümet, Orta-doğuda Free Rebels tarafından finanse edilen bir ülke keşfetmiştir. Ülke liderleri Free Rebels’ın tarafından korunan bir sığınakta bulunmuştur. Free Rebels, CT-Force ülkeye müdahale edemeden onları yok etmelidir.
 
Görev: CT Force : Savunma (Bomba İmha) / Free Rebels : Saldırı (Bomba Kur)
 
Oyun Modu: Bomba Görevi / TDM / İmha Görevi
 
Harita Özellikleri: Orta Doğu şehrinde gerçekleşen “Bomba Görevi” haritasıdır. CT-Force, korunması kolay olan bir noktada bulunmaktadır. Düşman bölgesine arkadan saldırmak kolaydır. Dikkatli strateji ve hızlı baskının gerekli olduğu bir haritadır.
 
Harita özelliklerinde de belirtmiş olduğumuz gibi bu haritada strateji oldukça önemlidir. Doğru ve yerinde bir taktik ile karşı rakibinizi rahat bir şekilde alt edebilirsiniz. Ancak bunun için takım uyumu yine çok önemli. Takım uyumu için de sürekli arkadaşlarınız ile birlikte oynayarak harita için önemli gelişmeler kat edebilirsiniz. Çöl Fırtınası haritasının taktiklerine geçmeden önce yine slotlar bu haritada oldukça önemli. Mavi tarafta en yakın yerde doğan slota geçtiğiniz anda rakiplerinizi daha önce karşılayabilir veya Kırmızı tarafta en yakın yerde doğan slota geçerseniz karşı tarafı daha erken yakalayabilirsiniz. Şimdi her haritada yaptığımız gibi oyuncuların hangi slotlarda nerde doğacağı bilgisini sizinle paylaşalım.
 
Çöl Fırtınası haritasında Kırmızı (Free Rebels) tarafında iseniz; sekizinci, dördüncü, yedinci ve üçüncü slotlarda doğarsanız; köprü ve ortaya erkenden giderek rakiplerinizi şaşırtabilirsiniz. Beşinci, birinci, altıncı ve ikinci slotlarda doğarsanız; orta kısmını kontrol ederek rakiplerinizi öldürebilirsiniz.
 
 
  
Gelelim çöl fırtınası haritasında Kırmızı (Free Rebels) tarafındaki taktiklerimize. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. 2 AR oyuncusu köprü kısmından oynamalı. Köprü kısmındaki AR oyuncuları orta, uzun ve karşı köprü tarafını rahatlıkla gözetleyebilir. Ancak oldukları yere oldukça bomba gelmekte. Bunun için hem bombadan kaçmalı hem de rakiplerine hasar vermeli. AR oyuncuları o kısımdan oynarken geriye kalan 3 dual oyuncusu hızlı bir şekilde ortaya girebilir. Bunun için ortaya girmeden önce AR oyuncuları düşmanın çıkacağı yerlere bomba atarak kendi takım oyuncuları rahatlıkla ortaya sokabilir. Orta girmeden önce yine AR oyuncuları kendi takım arkadaşlarına koruma ateşi açabilir. Bu ateş ile birlikte ortaya dual oyuncular rahatlıkla girecek. Ortaya giren dual oyuncuları ise karşı orta kısmından gelen rakibe ve köprü altından gelecek tehditlere karşı dikkatli olmalıdır.
 
Çünkü karşı takım açık bir şekilde oynuyorsa illa ki o kısımlardan sizi rahatsız edecektir. Ek olarak orta kısmına da oldukça bomba gelmekte. Bu yüzden dual oyuncuları orta alanında çok hızlı oynamalıdır. Ortaya giren oyuncular hemen köprü altı ve karşı orta kısmına hızlıca oynayabilir. Köprü altında eğer düşman varsa onun üstüne atarak ona hasar verebilir. Bombayı attıktan sonra köprü altına girerek onu öldürelim. Daha sonra kendi AR oyuncularımız, köprü üstünden karşı köprü üstüne doğru geçsin. Bu sayede köprü kısmının kontrolünü alacağız. Köprü kısmının kontrolünü ele aldıktan sonra A bomba kurulum noktasına giriş yapacağız. Bunun için bağlantı kısmına sis bombalarımızı atmalıyız. Eğer atmaz isek karşı rakip A bomba kurulum noktasına gireceğimiz vakit bize sıkarak hasar verebilir ve ölmemizi daha da kolaylaştırır. Rakibin bizi arkalamasına da dikkat etmeliyiz. Çünkü arkalamak için çok rahat bir şekilde büyük bir alan var. Bu yüzden karşı tarafın arkalamaması için kendi köprü üstünden bir tane AR oyuncusunu bırakabiliriz. Bu oyuncu, uzun kısmından veya orta kısmından gelecek yabancılara karşı tehdit açabilir. A bomba kurulum noktasının içi çok dar alan ve kaçacak çok bir alan olmadığı için bombalayarak çok rahat bir şekilde girebiliriz. Ancak girmeden önce ilk olarak köprü kısmından kırmızı tarafında düşman olup olmadığını kontrol etmeliyiz. Orada yer alan düşman, bizi çok rahat bir şekilde öldürebilir. Kırmızı alanına girmeden önce hemen kırmızı kapının arkasına ve ilerisine birer tane bomba atarak o bölgeye rahatlıkla girebiliriz. Kırmızı noktasına girdikten sonra hemen karşımıza A bomba kurulum noktası çıkacak. Ortada bekleyen oyuncular ile aynı anda tekrar bombalayarak giriş yapabiliriz. Bu şekilde A bomba kurulum noktasını rahatlıkla alabiliriz. Her haritada olduğu gibi yine bu haritada da bombayı kurduktan sonra yerleşmelere dikkat etmeliyiz. Bir oyuncu ortayı kesecek şekilde A bomba kurulum noktasından gözetlesin.
 
Diğer bir oyuncu inşaat tarafından gelecek oyuncuları gözetlesin. Gözetlemesi için kırmızı kapının altından o kısma bakabilir. Ek olarak inşaat tarafına açık bir şekilde oynayarak rakipleri de arkalayabilir. Ancak bunun için canı olduğunca yüksek ve takımını riske atmaması lazım. Daha sonra kırmızı tarafından gelecek oyuncu ise kırmızı kapının arkasından tutabilir. Eğer oyuncular oldukları yerden düşman gelmediğini görürse açılarak düşmanlarını vurabilir. Bir oyuncu bağlantı atlama kısmından yine orta kısmını tutabilir. Eğer bağlantı kısmında herhangi bir yabancı rakip olmadığını anlarsa o kısımdan atlayarak karşı rakibi arkalayabilir. Bir oyuncu ise bomba kurulum noktasından her yeri kontrol edebilir. Ancak yine olduğunuz yerde çok olmayın. Sürekli hareket halinde olun. Karşı rakip olduğunuz alanlara sık bir şekilde bomba atarsa sıkışıp ölebilirsiniz. Bu taktiği yaparken sıkışıyorsanız en başta 1 oyuncunuzu köprü kısmına bırakabilirsiniz. Buradaki oyuncu ortadan veya uzundan arkalayacak düşmanı öldürecek. Daha sonra bu oyuncu uzun kısmından açılıp karşı rakibi arkalayabilir. Bunun için ise kendi takım arkadaşlarınız A bomba kurulum noktasını bombayı kurmaları gerekir. Kurduktan hemen sonra köprüden atlayarak rakipleri 2 şekilde arkalayabilir. İlk olarak uzundan ''ctrl'' tuşuna basarak ilerlesin. Oyuncuların A bomba kurulum noktasına girdiğini gördüğü anda inşaatta olan oyuncuları arkalayarak öldürebilir. Diğer bir seçenek ise köprüden ortaya atlayarak kurulum önündeki oyuncuları arkalayarak onları öldürebilir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapabilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
Üstteki kısma ek olarak tekrar A bomba kurulum noktasına giriş yapalım. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. 2 AR oyuncusu köprü kısmından oynasın. Bu AR oyuncularının görevi ortada duran dual oyuncularını ortaya rahat bir şekilde sokturarak o bölgeyi aldırmaları. Ortaya girecek dual oyuncuları ise ortaya girmeden önce gelecek bombalara dikkat etmeli. Köprü kısmındaki AR oyuncuları orta, uzun ve karşı köprü tarafını rahatlıkla gözetleyebilir. Ancak oldukları yere oldukça bomba gelmekte. Bunun için hem bombadan kaçmalı hem de rakiplerine hasar vermeli. AR oyuncuları o kısımdan oynarken geriye kalan 3 dual oyuncusu hızlı bir şekilde ortaya girebilir.
 
Bunun için ortaya girmeden önce AR oyuncuları düşmanın çıkacağı yerlere bomba atarak kendi takım oyuncuları rahatlıkla ortaya sokabilir. Orta girmeden önce yine AR oyuncuları kendi takım arkadaşlarına koruma ateşi açabilir. Bu ateş ile birlikte ortaya dual oyuncular rahatlıkla girecek. Ortaya giren dual oyuncuları ise karşı orta kısmından gelen rakibe ve köprü altından gelecek tehditlere karşı dikkatli olmalıdır. Çünkü karşı takım açık bir şekilde oynuyorsa illa ki o kısımlardan sizi rahatsız edecektir. Ek olarak orta kısmına da oldukça bomba gelmekte. Bu yüzden dual oyuncuları orta alanında çok hızlı oynamalıdır. Ortaya giren oyuncular hemen köprü altı ve karşı orta kısmına hızlıca oynayabilir. Köprü altında eğer düşman varsa onun üstüne atarak ona hasar verebilir. Bombayı attıktan sonra köprü altına girerek onu öldürelim. Daha sonra AR oyuncuları uzun kısmından B bomba kurulum noktasına girmeden bağlantı kısmına yanaşsın. Bu sırada dual oyuncuları karşı rakibin köprü alt ve üst kısmının kontrolünü ele almalı. Aldıktan sonra bu oyuncular köprü kısmından AR oyuncularını beklemeli. Bu sefer AR oyuncuları B açılan oyuncularını bekleyerek onları alt edecek. Ancak ilk olarak 3 dual oyuncunun bir tanesi kırmızıdan diğer iki oyuncu ise A bomba kurulum noktasının ortasından oynamalı.
 
Daha sonra bu oyuncular aynı anda A bomba kurulum noktasına giriş yapmalı. Girmeden önce kırmızıdaki oyuncu, kırmızının kontrolünü sağlamalı. Orada yer alan düşman, bizi çok rahat bir şekilde öldürebilir. Kırmızı alanına girmeden önce hemen kırmızı kapının arkasına ve ilerisine birer tane bomba atarak o bölgeye rahatlıkla girebiliriz. Kırmızı noktasına girdikten sonra hemen karşımıza A bomba kurulum noktası çıkacak. Aynı anda A bölgesini bombalayarak o tarafı koordineli bir şekilde ele geçirebilirsiniz. Her haritada olduğu gibi yine bu haritada da bombayı kurduktan sonra yerleşmelere dikkat etmeliyiz. Bir oyuncu ortayı kesecek şekilde A bomba kurulum noktasından gözetlesin. Diğer bir oyuncu inşaat tarafından gelecek oyuncuları gözetlesin. Gözetlemesi için kırmızı kapının altından o kısma bakabilir. Ek olarak inşaat tarafına açık bir şekilde oynayarak rakipleri de arkalayabilir. Ancak bunun için canı olduğunca yüksek ve takımını riske atmaması lazım. Daha sonra kırmızı tarafından gelecek oyuncu ise kırmızı kapının arkasından tutabilir. Eğer oyuncular oldukları yerden düşman gelmediğini görürse açılarak düşmanlarını vurabilir. Bir oyuncu bağlantı atlama kısmından yine orta kısmını tutabilir. Eğer bağlantı kısmında herhangi bir yabancı rakip olmadığını anlarsa o kısımdan atlayarak karşı rakibi arkalayabilir.
 
Bir oyuncu ise bomba kurulum noktasından her yeri kontrol edebilir. Ancak yine olduğunuz yerde çok olmayın. Sürekli hareket halinde olun. Karşı rakip olduğunuz alanlara sık bir şekilde bomba atarsa sıkışıp ölebilirsiniz. Bu taktiği yaparken eğer sıkışıyorsanız en başta 1 oyuncunuzu köprü kısmına bırakabilirsiniz. Buradaki oyuncu ortadan veya uzundan arkalayacak düşmanı öldürecek. Daha sonra bu oyuncu uzun kısmından açılıp karşı rakibi arkalayabilir. Bunun için ise kendi takım arkadaşlarınız A bomba kurulum noktasını bombayı kurmaları gerekir. Kurduktan hemen sonra köprüden atlayarak rakipleri 2 şekilde arkalayabilir. İlk olarak uzundan ''ctrl'' tuşuna basarak ilerlesin. Oyuncuların A bomba kurulum noktasına girdiğini gördüğü anda inşaatta olan oyuncuları arkalayarak öldürebilir. Diğer bir seçenek ise köprüden ortaya atlayarak kurulum önündeki oyuncuları arkalayarak onları öldürebilir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapabilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
Tam A bomba kurulum noktasına girecekken oyunu B'ye çevirelim. Rakiplerin kafasını biraz daha karıştıralım ve tekrar A bomba kurulum noktasına girelim. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. 2 AR oyuncusu köprü kısmından oynamalı. Köprü kısmındaki AR oyuncuları orta, uzun ve karşı köprü tarafını rahatlıkla gözetleyebilir. Ancak oldukları yere oldukça bomba gelmekte. Bunun için hem bombadan kaçmalı hem de rakiplerine hasar vermeli. AR oyuncuları o kısımdan oynarken geriye kalan 3 dual oyuncusu hızlı bir şekilde ortaya girebilir. Bunun için ortaya girmeden önce AR oyuncuları düşmanın çıkacağı yerlere bomba atarak kendi takım oyuncuları rahatlıkla ortaya sokabilir. Orta girmeden önce yine AR oyuncuları kendi takım arkadaşlarına koruma ateşi açabilir. Bu ateş ile birlikte ortaya dual oyuncular rahatlıkla girecek. Ortaya giren dual oyuncuları ise karşı orta kısmından gelen rakibe ve köprü altından gelecek tehditlere karşı dikkatli olmalıdır. Çünkü karşı takım açık bir şekilde oynuyorsa illa ki o kısımlardan sizi rahatsız edecektir. Ek olarak orta kısmına da oldukça bomba gelmekte. Bu yüzden dual oyuncuları orta alanında çok hızlı oynamalıdır. Ortaya giren oyuncular hemen köprü altı ve karşı orta kısmına hızlıca oynayabilir. Köprü altında eğer düşman varsa onun üstüne atarak ona hasar verebilir. Bombayı attıktan sonra köprü altına girerek onu öldürelim.
 
Daha sonra kendi AR oyuncularımız, köprü üstünden karşı köprü üstüne doğru geçsin. Bu sayede köprü kısmının kontrolünü alacağız. Köprü kısmının kontrolünü ele aldıktan sonra A bomba kurulum noktasına giriş yapacağız. Bunun için bağlantı kısmına sis bombalarımızı atmalıyız. Eğer atmaz isek karşı rakip A bomba kurulum noktasına gireceğimiz vakit bize sıkarak hasar verebilir ve ölmemizi daha da kolaylaştırır. Rakibin bizi arkalamasına da dikkat etmeliyiz. Çünkü arkalamak için çok rahat bir şekilde büyük bir alan var. Bu yüzden karşı tarafın arkalamaması için kendi köprü üstünden bir tane AR oyuncusunu bırakabiliriz. Bu oyuncu, uzun kısmından veya orta kısmından gelecek yabancılara karşı tehdit açabilir. A bomba kurulum noktasının içi çok dar alan ve kaçacak çok bir alan olmadığı için bombalayarak çok rahat bir şekilde girebiliriz. Ancak girmeden önce ilk olarak köprü kısmından kırmızı tarafında düşman olup olmadığını kontrol etmeliyiz. Orada yer alan düşman, bizi çok rahat bir şekilde öldürebilir. Kırmızı alanına girmeden önce hemen kırmızı kapının arkasına ve ilerisine birer tane bomba atarak o bölgeye rahatlıkla girebiliriz. Kırmızı noktasına girdikten sonra hemen karşımıza A bomba kurulum noktası çıkacak. Daha sonra hızlı bir şekilde doğuş bölgemizden uzun tarafına geçerek B bomba kurulum noktasında ses yapalım. Olabildiğince içerideki alana ateş edelim. Böylece rakip oyunun döndüğünü anlayacak ve yoğun bir şekilde B bomba kurulum noktasına giriş yapacak.
 
Ancak biz yine tekrar uzun bölgesinden kendi doğuş bölgemize geçeceğiz ve ortadan A bomba kurulum noktasına giriş yapacağız. A bomba kurulum noktasını kontrol ettikten sonra hemen bombayı kurup yerleşmeliyiz. ir oyuncu ortayı kesecek şekilde A bomba kurulum noktasından gözetlesin. Diğer bir oyuncu inşaat tarafından gelecek oyuncuları gözetlesin. Gözetlemesi için kırmızı kapının altından o kısma bakabilir. Ek olarak inşaat tarafına açık bir şekilde oynayarak rakipleri de arkalayabilir. Ancak bunun için canı olduğunca yüksek ve takımını riske atmaması lazım. Daha sonra kırmızı tarafından gelecek oyuncu ise kırmızı kapının arkasından tutabilir. Eğer oyuncular oldukları yerden düşman gelmediğini görürse açılarak düşmanlarını vurabilir. Bir oyuncu bağlantı atlama kısmından yine orta kısmını tutabilir. Eğer bağlantı kısmında herhangi bir yabancı rakip olmadığını anlarsa o kısımdan atlayarak karşı rakibi arkalayabilir. Bir oyuncu ise bomba kurulum noktasından her yeri kontrol edebilir. Ancak yine olduğunuz yerde çok olmayın. Sürekli hareket halinde olun. Karşı rakip olduğunuz alanlara sık bir şekilde bomba atarsa sıkışıp ölebilirsiniz. Bu taktiği yaparken sıkışıyorsanız en başta 1 oyuncunuzu köprü kısmına bırakabilirsiniz. Buradaki oyuncu ortadan veya uzundan arkalayacak düşmanı öldürecek. Daha sonra bu oyuncu uzun kısmından açılıp karşı rakibi arkalayabilir. Bunun için ise kendi takım arkadaşlarınız A bomba kurulum noktasını bombayı kurmaları gerekir. Kurduktan hemen sonra köprüden atlayarak rakipleri 2 şekilde arkalayabilir. İlk olarak uzundan ''ctrl'' tuşuna basarak ilerlesin.
 
Oyuncuların A bomba kurulum noktasına girdiğini gördüğü anda inşaatta olan oyuncuları arkalayarak öldürebilir. Diğer bir seçenek ise köprüden ortaya atlayarak kurulum önündeki oyuncuları arkalayarak onları öldürebilir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapabilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
A bomba kurulum noktasına 5 kişi kırmızı tarafından oynayarak rakiplerinizi şaşırtın. Önceki roundlarda rakibiniz orta ve kırmızı tarafından A noktasına oynayacağınızı artık öğrendi. Bu sefer kırmızı tarafında 5 kişi ile oynayacaksınız. Rakip ortadan da gelecek oyuncuları bekleyecek. Onlar orta kısmına bakarken 5 kişi kırmızı tarafından oynayarak rakibiniz bu durum karşısında ölecek ve rahat bir şekilde A bomba kurulum noktasını ele geçireceksiniz. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Daha sonra bu taktik için biraz yavaş oynamamız lazım. Çünkü karşı rakip açılıp sizi öldürebilir.
 
Yine karşıdan gelen bombalar için de dikkatli olunması lazım. Çünkü bu haritada bomba çok rahatlıkla atılabiliyor ve ölme ihtimaliniz çok yüksek. 5 oyuncu kendi köprü üst kısmından karşı köprü kısmına geçin. Geçerken ortanın sol kısmına bakarak geçmeniz gerekir. Aksi taktirde rakip oyuncu pusmuş sizi bekliyor olabilir. Ortaya bakarak karşı köprü üstüne geçtiğinizde yine sessiz bir şekilde kırmızı tarafına oynayın. Kırmızı tarafına geldiğiniz zaman bu sefer hızlı bir şekilde kırmızı koridorundaki oyuncuyu öldürmeye çalışın. Öldürdükten hemen sonra karşı düşmanın yerini tespit ederek o bölgeye doğru bombalarınızı fırlatın. Daha sonra rahat bir şekilde A bomba kurulum noktasını ele geçirin. Ek olarak kırmızı tarafında eğer çok sıkışıyorsanız en başta 1 oyuncunuzu köprü kısmına bırakabilirsiniz. Buradaki oyuncu ortadan veya uzundan arkalayacak düşmanı öldürecek. Daha sonra bu oyuncu uzun kısmından açılıp karşı rakibi arkalayabilir. Bunun için ise kendi takım arkadaşlarınız A bomba kurulum noktasını bombayı kurmaları gerekir. Kurduktan hemen sonra köprüden atlayarak rakipleri 2 şekilde arkalayabilir. İlk olarak uzundan ''ctrl'' tuşuna basarak ilerlesin. Oyuncuların A bomba kurulum noktasına girdiğini gördüğü anda inşaatta olan oyuncuları arkalayarak öldürebilir. Diğer bir seçenek ise köprüden ortaya atlayarak kurulum önündeki oyuncuları arkalayarak onları öldürebilir. Her haritada olduğu gibi yine bu haritada da bombayı kurduktan sonra yerleşmelere dikkat etmeliyiz. Bir oyuncu ortayı kesecek şekilde A bomba kurulum noktasından gözetlesin. Diğer bir oyuncu inşaat tarafından gelecek oyuncuları gözetlesin. Gözetlemesi için kırmızı kapının altından o kısma bakabilir. Ek olarak inşaat tarafına açık bir şekilde oynayarak rakipleri de arkalayabilir. Ancak bunun için canı olduğunca yüksek ve takımını riske atmaması lazım. Daha sonra kırmızı tarafından gelecek oyuncu ise kırmızı kapının arkasından tutabilir. Eğer oyuncular oldukları yerden düşman gelmediğini görürse açılarak düşmanlarını vurabilir. Bir oyuncu bağlantı atlama kısmından yine orta kısmını tutabilir. Eğer bağlantı kısmında herhangi bir yabancı rakip olmadığını anlarsa o kısımdan atlayarak karşı rakibi arkalayabilir. Bir oyuncu ise bomba kurulum noktasından her yeri kontrol edebilir. Ancak yine olduğunuz yerde çok olmayın. Sürekli hareket halinde olun.
 
Karşı rakip olduğunuz alanlara sık bir şekilde bomba atarsa sıkışıp ölebilirsiniz. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapabilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
B bomba kurulum noktasına bombalarınızı atarak rahat bir şekilde roundu kazanın. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Bu taktik için yavaş oynamamız lazım. Rakibin bize karşı açık olup olmadığını kontrol etmemiz lazım. Bunun için kendi doğuş bölgemizden ortaya ve köprü altına birer bomba atarak düşmanın olup olmadığını belirleyebiliriz. Daha sonra köprü tarafına 1 AR oyuncusu çıksın. Oradan orta kısmına ve uzun kısmını kontrol edebilir. Yavaş yavaş uzun kısmına takımca yaklaşın. Yaklaştıktan sonra bağlantı kısmına sis atın. Sis attıktan hemen sonra bomba kurulum noktasına ve sokak tarafına bombalarınızı bırakın. B bomba kurulum noktası dar bir alan olduğu için rakip kaçamayacak ve bombanıza ölecek. Bu sayede B bomba kurulum noktasını rahat bir şekilde alacaksınız. Bombayı kurduktan sonra yerleşmelere dikkat etmeniz lazım. Eğer takımınızda çoğu oyuncu yaşıyorsa açık, az oyuncu yaşıyorsa kapalı bir şekilde oynayabilirsiniz. Kapalı bir şekilde oynuyorsanız uzun yeşil kısmına bir oyuncu, bomba kurulum noktasından bir oyuncu, sokak çöp tarafından bir oyuncu oynayabilir. Eğer açık bir şekilde oynayacaksanız; bağlantı kısmının yanında yer  alan çöpün ordan tutabilirsiniz. O kısımdan hem bağlantıyı hem de inşaat tarafını kontrol edebilirsiniz. Uzundan ise kamyon tarafından oynayarak rakiplerinizin bomba kurulum noktasına girerken gözetleyebilir ve öldürebilirsiniz. Geriye kalan oyuncular ise bomba kurulum noktasından oynayarak takım oyuncularınızın sanki kapalı oynuyormuş gibi göstermeleri gerekir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapabilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
B bomba kurulum noktasına rakiplerinizi şaşırtarak giriş yapın. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Bu sefer hızlı bir oyun yapacağız. İlk olarak ortanın kontrolünü ele geçirmemiz gerek.  Ortaya girecek dual oyuncuları ise ortaya girmeden önce gelecek bombalara dikkat etmeli. Köprü kısmındaki AR oyuncuları orta, uzun ve karşı köprü tarafını rahatlıkla gözetleyebilir. Ancak oldukları yere oldukça bomba gelmekte. Bunun için hem bombadan kaçmalı hem de rakiplerine hasar vermeli. AR oyuncuları o kısımdan oynarken geriye kalan 3 dual oyuncusu hızlı bir şekilde ortaya girebilir. Bunun için ortaya girmeden önce AR oyuncuları düşmanın çıkacağı yerlere bomba atarak kendi takım oyuncuları rahatlıkla ortaya sokabilir. Orta girmeden önce yine AR oyuncuları kendi takım arkadaşlarına koruma ateşi açabilir. Bu ateş ile birlikte ortaya dual oyuncular rahatlıkla girecek. Ortaya giren dual oyuncuları ise karşı orta kısmından gelen rakibe ve köprü altından gelecek tehditlere karşı dikkatli olmalıdır. Çünkü karşı takım açık bir şekilde oynuyorsa illa ki o kısımlardan sizi rahatsız edecektir. Ek olarak orta kısmına da oldukça bomba gelmekte.
 
Bu yüzden dual oyuncuları orta alanında çok hızlı oynamalıdır. Ortaya giren oyuncular hemen köprü altı ve karşı orta kısmına hızlıca oynayabilir. Köprü altında eğer düşman varsa onun üstüne atarak ona hasar verebilir. Bombayı attıktan sonra köprü altına girerek onu öldürelim. Daha sonra A bomba kurulum noktasına bütün sis bombalarımızı atalım. Bu sayede karşı rakip A bomba kurulum noktasına giriş yapılacağını sanacak. Ancak takım olarak kendi doğuş bölgemize gidip uzun tarafından B bomba kurulum noktasına giriş yapacağız. B bomba kurulum noktasına girmek için sokağa ve bağlantıya birer bomba atmanız yeterli olacaktır. Daha sonra bombayı kurup yerleşmelere dikkat etmeliyiz. Eğer takımınızda çoğu oyuncu yaşıyorsa açık, az oyuncu yaşıyorsa kapalı bir şekilde oynayabilirsiniz. Kapalı bir şekilde oynuyorsanız uzun yeşil kısmına bir oyuncu, bomba kurulum noktasından bir oyuncu, sokak çöp tarafından bir oyuncu oynayabilir. Eğer açık bir şekilde oynayacaksanız; bağlantı kısmının yanında yer  alan çöpün ordan tutabilirsiniz. O kısımdan hem bağlantıyı hem de inşaat tarafını kontrol edebilirsiniz. Uzundan ise kamyon tarafından oynayarak rakiplerinizin bomba kurulum noktasına girerken gözetleyebilir ve öldürebilirsiniz. Geriye kalan oyuncular ise bomba kurulum noktasından oynayarak takım oyuncularınızın sanki kapalı oynuyormuş gibi göstermeleri gerekir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapabilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
Çöl Fırtınası haritasında Mavi (CT-Force) tarafına gelelim. İlk olarak slotlara bakalım. Dördüncü, üçüncü, beşinci, altıncı slotlarda doğarsanız B bomba kurulum noktasına, B uzuna ve bağlantı kısmına yakın doğarsınız. Birinci, ikinci, yedinci ve sekizinci slotlarda doğarsanız; orta kısmına, köprü altına, kırmızıya ve köprü üstüne yakın doğarsınız.
 
 
 
Çöl Fırtınası haritasında Mavi (CT-Force) tarafında yerleşmeler oldukça önemlidir. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Eğer takımınız açık bir şekilde oynayacaksa şu şekilde oynayabilirsiniz: Bir oyuncu köprü altından ortayı, diğer oyuncu köprü üstünden karşı köprü üstünü ve ortayı, A bomba kurulum noktası aşağısından ilerleyerek orta kısmını, B bomba kurulum noktasının önünden tutarak bağlantı ve uzun kısmını gözetleyebilirsiniz. 
 
Eğer Çöl Fırtınası haritasında Mavi (CT-Force) tarafında kapalı bir şekilde oynuyorsanız şu şekilde tutabilirsiniz: Bir oyuncu kırmızı tarafında, bir oyuncu A bomba kurulum noktasında, diğer oyuncu inşaat kısmında (bu oyuncu destekli bir şekilde hem A, hem de B noktasına yardıma gidecek), diğer oyuncular ise bağlantı ve bomba kurulum noktasından oynayabilir.
Taktikleri ve haritaları detaylıca inceledik. Sıra geldi oyuncuların kullanabileceği silahlara ve özelliklere. 
 
AR oyuncuların genellikle kullandığı silahlar aşağıda yer almakta. 
 
AUG HBAR: AUG HBAR, orta uzun menzilli bir silahtır. Genellikle AR oyuncuları bu silahı kullanmakta.
 
AUG A3: Oyunun en bilindik silahıdır. AUG A3, standart "bullpup" dizaynına sahip bir silahtır. X1.5 optik özelliği ile uzak mesafe çatışmalarında, yakın mesafe çatışmaları kadar avantaj sağlamaktadır.
 
AK-SOPMOD: Çok sektiği için oyuncular tarafından tercih edilmez. Ancak karşı tarafa mermi geldiği anda çok fazla hasar vermekte. Geleneksel AK serisinin özelliklerine uzun atış menzili vurgulayacak Red Dot Sight eklenerek daha da güçlendirilmiştir.
 
AK-47 EXT: Bu silah yine AK-SOPMOD gibi çok fazla sekmekte ve hasarı oldukça fazla. AK-47 Ext., 7.62mmx39mm'lik mermiler kullanan yüksek güçlü bir silahtır. Bu özelliğini vurgulamak için hızlı ve kolayca değişebilen çiftli şarjörün kullanılabilmesi için geliştirilmiştir.
 
K2: Kore Cumhuriyetinde üretilen Kore'nin standart askeri tüfeği. Oyuna başlar başlamaz ekipmanınızda sınırsız bir şekilde bulunan silahtır. Oyuncular çok fazla tercih etmezler.  Koreli(Uzak Doğulu) fiziğine uygun ve dağlık araziler için tasarlanmış olup, kurşunun namludan çıkış hızı yüksek olduğundan menzil ve gücü yüksektir.
 
P90 EXT: P90'ın mermi dolum şeklini değiştirmek için tasarlanmış bir silahtır. 5.56mm'lik mermi kullanılması için şarjör giriş yeri onarılmıştır. 
 
M4A1 EXT: M4A1 Ext. M4A1'in standart modelinin avantajlarına ek olarak dürbün takarak M16A2 ile benzetilen düşük hedef doğruluğunu düzeltmek kullanılan bir silahtır. Dürbünü kullanarak ateş edildiğinde 3'er kurşun atarak yüksek bir isabet oranı sağlar.
 
M4A1S: M4A1 S., mevcut M4A1 Ext'e kamuflaj özelliği eklemek için silaha kamuflaj deseni giydirilmiş ve bezle sarılmış halidir. 
 
HK-417: Son zamanlarda çoğu oyuncu bu silahı kullanmakta. Yüksek hasarı mevcut ve dürbünü sıkıp ateş ettiğinizde sekme oranı oldukça düşük.
 
APC9: Oyunun dereceli sisteminde oldukça görebileceğiniz yaygın bir silahtır. APC9, diğer silahlara göre daha hafiftir. Hafif olduğu için hasarı da çok fazla yok ancak kafa vuruşları için ideal bir silah.
 
TAR-21: Seri atış yaparak rakiplerinize zarar verin. TAR-21 diğer silahlara göre daha hızlı atış yapmakta ancak hasarı yine diğer silahlara göre daha düşük.
 
P90 M.C.S: Bu silah APC9 silahına benzemekte. Hafif bir silah ve karşı tarafa hasarı çok az vermekte. Ancak kafa vuruşları için ideal bir silah.
 
SC-2010: SC-2010, Orta-Uzak mesafelerde en etkili silahlardan biridir. Ağır bir silahtır. Dürbünü açtığınız zaman daha az sekmektedir. Rakiplerinize mermi değdirdiğiniz anda yükse şekilde hasar vermekte. 
 
PİNDAD SS2-V5: Bu silah oyuncular tarafından SC-2010 silahına oldukça benzemekte. Yine SC-2010 silahı gibi ağır bir silahtır. Dürbünü açtığınız zaman daha az sekmektedir.
 
Dual oyuncuların genellikle kullandığı silahlar ise aşağıda yer almakta. 
 
OA-93: Oyunda çoğu oyuncu dual silah denince OA-93 gelmekte. Özellikle dereceli modunda bu silahtan çok görebilirsiniz. Dual özelliği ile rakiplerinizi seri bir şekilde eritebilirsiniz. Ek olarak tekli kullanım olarak da az hasar vermekte ancak oldukça az sekmekte.
 
KRİSS S.V: Bu silahı önceden oyuncular oldukça çok kullanmaktaydı. Ancak OA-93'ün çıkışı ile birlikte bu silahın kullanımı azaldı. 
 
Bu yazımızda Point Blank oyununda yer alan silahları, bazı haritaları ve taktikleri inceledik. Geriye kalan haritaların taktikleri ise en yakın zamanda sizler ile paylaşacağız. Umarız bu taktikler işinize yarar.

Bu haberin bağlantısı
URL
point blank fps online harita taktikleri silah
Mart ayının ikinci haftasında çıkış yapacak PC oyunları #1 Mart ayının ikinci haftasında çıkış yapacak PC oyunları #2

İhsanblack02

28.2.2023 16:38:40

+1
Bunu yazana ve okuyana madalya verin
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız