Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name Savaş Sistemi, Hikaye ve Dahası

 
 
Yayıncı SEGA ve geliştirici Ryu Ga Gotoku Studio tarafından biz oyun severlere sunulacak olan aksiyon macera oyunu Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name için yeni detaylar ortaya çıktı. Bu doğrultuda hem yeni ekran görüntüleri hem de yan hikayeler yani yan görevler hakkında bizlere ekstra bilgiler aktarıldı. Bu bilgiler doğrultusunda elbette yan görevlerin bizlere neler sunacağı hakkında çeşitli detaylar elde edebiliyor ve bu yan görevlerin nasıl bir içeriğe sahip olacağı hakkında birçok detaya sahip olabiliyoruz. Dolayısıyla bu yeni detaylarla beraber yine oyunda neler bekleyeceğimize dair çeşitli bilgiler bizlere sunuluyor.
 
Kazuma Kiryu ile büyük mücadele başlıyor
 
 
 
Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name oyunu bildiğiniz üzere aksiyon ve macera içeriğini ve aynı zamanda dövüş unsurları bünyesinde barındırıyor. Oyunda Kazuma Kiryu adlı bir karakterin kontrol ediyor ve bu karakterle beraber de büyük maceralara atılabiliyoruz. Oyun içerisinde elbette seriden aşina olduğumuz bir yapı bizleri bekliyor ve aynı zamanda bu seri ilgi çeken bir franchise olarak karşımıza çıkıyor. Yeni oyun içerisinde hem ana görevler hem de yan görevler yer alıyor ve bu görevler kapsamında birçok düşmanla beraber karşılaşabiliyoruz. Görevler esnasında çeşitli kombolar yapabiliyor, dövüş esnasında karakterimizi dilediğiniz gibi kullanabiliyor, daha farklı beceriler elde edebiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Yapımda dövüş sekansları bolca bulunduğundan birçok oyuncuya rahatlatıcı bir deneyim sunmayı hedefliyor ve bunun yanı sıra düşmanları alt etmek çok eğlenceli olabiliyor.
 
Hem ana görevler hem de yan görevler yer alıyor
 
 
 
Elbette bu yapım içerisinde hem ana görevler hem de yan görevler bulunuyor. Bu görevlerin dizaynları, oyuncular için oldukça önem arz ediyor. Çünkü boş ve sürekli olarak aynı şekilde tekrarlanan yan görevler gerçekten çok sıkıcı hale gelebiliyor ve bu da oyuncuları yan görevlerden soğutabiliyor. Dolayısıyla oyuncular, bu noktada benzersiz bir yan görev sistemi bekliyor. Bu sistem içinde ilgi çekici hikayeler, keşif unsurları ve daha fazlasının yer alması gerekiyor. Ayrıca geliştirici ekip tarafından yapılan açıklamalara göre arka planda gelişen hikaye, yan görevlerle beraber genişliyor ve görevlerin içerisinde ilginç ve çeşitli olaylarla karşılaşabiliyorsunuz. Bu yan görevlerin ardından hikaye dışında da benzersiz maceraların olacağı aktarılıyor. Ek olarak açıklanan bilgilere göre oyuncuları heyecanlandıracak unsurlar bulunuyor bunun yanı sıra bu unsurlarla ilginç görevler ve içeriklerle karşılaşmaya hazırlanabiliyorsunuz.
 
Yan görevler kapsamında elbette farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgelerde farklı karakterlerle karşılaşabiliyor ve hatta ilginizi çekebilecek sürpriz karşılaşmalara neden olabilecek çeşitli karakterler bulabiliyorsunuz. Oyun içinde bu karakterlerle diyaloglar kapsamında iletişim kurabiliyor ve onlardan çeşitli görevler alabiliyorsunuz. Bu görevler karşılığında da ödüller elde edebiliyorsunuz. Ayrıca oyunda elbette ikonik karakterlerle karşılaşabiliyor ve seriden tanıdık olan karakterler akılda kalıcı bir şekilde karşınıza çıkmayı hedefliyor. Kiryu olarak ilerlediğiniz yapım içerisinde ana görevlerin ardında ana karakterinizin gerçek kimliğini herkesten saklaması gerektiğini öğreniyoruz. Bu durum içerisindeyken eski arkadaşlarıyla karşılaşabiliyor.uz Ancak en eski arkadaşları onun kim olduğunu biliyor. Bu nedenle ana karakteriniz, kimliğini gizlemek zorunda kaldığı için zorlu bir durumla karşı karşıya kalabiliyor.
 
 
 
Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz bir hikaye çatışması da görebiliyor ve karakterimizin içinde bulunduğu durumda göz ardı edemiyoruz. Bu durum elbette oyun içerisinde zorlu anlardan biri olarak karşımıza çıkıyor ve sürekli olarak hikaye döngüsü arasında gidip gelebiliyoruz. Yan görevlere dalış yaptığımız ve bu karakterlerle beraber tanıştınız yapımda yapılabilecek oldukça fazla iş bulunuyor ve bu işleri yapmak için de karakterimizin becerilerinden ve yeteneklerinden faydalanmaya çalışıyoruz. Bir yandan farklı bölgelere doğru ilerlediğimiz ve bir yandan da farklı karakterlerle ve tiplemelerle karşılaştığımız yapımda uzun soluklu bir macera bizleri bekliyor ve bu macera boyunca da istediğimiz şekilde görevlere atılabiliyor ve görevleri yapmak için de kendimize farklı yaklaşımlar benimseyebiliyoruz.
 
Hikaye
 
 
 
Oyun içerisinde elbette arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu kapsamda burada hikaye konusuna da değinmek istiyoruz. Oyunda bir şeyleri feda etmek ve kendi kimliğimizi gizlemek konusunda çeşitli detaylar bulunuyor ve sevdiklerimizi korumak için neleri feda etmek temelli bir yapı bulunuyor. Yapım bu tema etrafında dönüp duruyor. Elbette oyun içerisinde Yakuza dünyasının ikonik karakterlerden biri olan ve hatta bir efsane olan sizin de bildiğiniz gibi Kazuma Kiryu yer alıyor. Bu ana karakterle beraber ilerlediğimiz yapın içerisinde sevdiklerimizi korumak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve bu kapsamda kendi yapacaklarımızı hesaplamaya başlıyoruz. Bu sebeple büyük çatışmalar içerisine girebiliyor ve artık işler farklı bir yol almaya başlıyoruz.
 
Oyunda peşimize düşecek olan çok çeşitli düşman grupları bulunuyor ve bu gruplardan kaçmak için de yasa dışı yollara başvurabiliyoruz.
 
Kazuma Kiryu
 
 
 
Kazuma Kiryu karakteri oyun içerisinde kontrol edebileceğimiz ana karakterden biri. Oyunda geçmişini ve adını silen eski bir Yakuza olarak karşımıza çıkan karakter elbette tüm hikayesiyle bize farklı bakış açısıyla geliyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu karakterle beraber ilerleyebiliyor, bu karakterin dövüş yeteneklerinden faydalanabiliyor ve aynı zamanda bu karakterle büyük maceraları atılıyoruz. Eski bir Yakuza efsanesi olan bu karakterle beraber yer aldığımız yapım içerisinde farklı gruplarla beraber karşılaşabiliyor ve bu grupları da ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapabiliyoruz. Geçmiş yaşamına dair izlerin kaybolduğu karakterin elbette tek isteği geçmişinin bu şekilde tamamen gizli kalması. Geçmişini tamamen temizlemek isteyen ana karakterimiz yukarıda da bahsettiğimiz gibi eski tanıdık arkadaşları ve dostları karşısına çıkıyor ve bu kapsamda zor anlar içerisinde kendisini bulabiliyor.
 
Eski bir klan başkanı ve yetimhane yöneticisi olarak da karşımıza çıkan bu karakterimiz yetimhanedeki çocuklarla olan bağlantısını sonsuza kadar kesiyor ve bu kapsamda amaçsızca ortada dolanmaya başlıyor. Elbette bu boşluğu doldurmak için de farklı bir gruba doğru yönelebiliyor ve mevcut grubu ile beraber de farklı görevler elde edebiliyor. Dolayısıyla bu boşluk gerçekten de doldurulması zor bir unsur olarak karşımıza çıkıyor ve karakterimizin içinde yaşadığı çatışmayı burada görebiliyoruz.
 
Ana karakterimizin duygusal çatışmaları bizlere aktarılıyor
 
 
 
Ana karakterimizi elbette içerisinde çatışma yaşadığı duyguları bizlere aktarıyor ve bu kapsamda hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber destekleniyor. Bu kapsamda ilerlediğimiz yapım içerisinde sürekli olarak kendimizi dövüşler içerisinde olabiliyor ve bu dövüşler de ikonik olarak karşımıza çıkıyor. Yani oyunda dövüşler gerçekten de etkileyici ve sürekli olarak karşımıza çıkmayı hedefliyor. Oyunda yumruklardan tekmelere kadar çeşitli dövüşlere geçiş yapabiliyor ve farklı kombolar yaparak düşmanları yerle bir edebiliyoruz. Düşmanları düşmanlara fırlatabileceğimizi ve çevre unsurlarını kullanabileceğimiz yapımda oldukça fazla dövüş unsuru bulunuyor ve zaten oyun içerisinde bu detaylar ön plana çıkıyor. Durum böyle olunca dövüş mekanikleri oldukça ilgi çekici olarak bizlere sunulmak isteniyor ve seriden de aşina olduğumuz gibi bir içerik bizlere aktarılıyor.
 
Bu kısmı toparlayacak olursak oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu dövüşler ile beraber sürekli olarak haşır neşeli olabiliyor ve bu dövüşler genel olarak abartılı bir şekilde de karşımıza çıkıyor. Çünkü oyunda çevre unsurlarını kullandığımızdan dolayı düşmanların üzerine farklı şeyler fırlatabiliyor, bisikletlerden çöp kutularına kadar çok farklı unsurları istediğimiz şekilde kullanabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda tarz bir dövüş sisteminin olduğundan da söz etmemiz gerekiyor.
 
Oyunun karakterinden ve hikayesinden kısaca bahsettikten sonra aksiyon ve savaş sisteminden bahsetmek istiyorum. Dolayısıyla bu kısımda belirteceğim ilk şey oyun içerisinde iki farklı dövüş stili olması ve iki farklı dövüş stili arasında da geçiş yapabiliyor olmanız. Oyunda iki farklı dövüş sistemi ile beraber ilerliyor ve kendinize ait bir stil benimseyerek o yöne doğru ilerleyebiliyorsunuz. Bu da oyuncuları hem çeşitlilik açısından hem de aksiyon içeriği bakımından daha farklı yola sürükleyebiliyor. İki farkı dövüş yapısını bizlere aktaran yapım gerçekten de güzel bir dokunuşla karşımıza çıkmayı bekliyor.
 
Yakuza Stili
 
 
 
Oyun içerisinde iki farklı dövüş stili arasında yukarıda da bahsettiğimiz gibi Yakuza stili yer alıyor. Bu Yakuza stili ve ajan stili arasında istediğiniz gibi geçiş yapabiliyor ve bu stiller elbette oyun içerisindeki akışı değiştirebiliyor. Yeraltı dünyasında bir efsane haline gelen ana karakterimiz ile beraber ilerlediğimiz kısımda elbette Yakuza stili savaş tekniği ön plana çıkıyor bu set içerisinde düşmanları tamamen ortadan kaldırabiliyor ve aynı zamanda burada farklı tekniklerle beraber de karşılaşabiliyorsunuz. Yakuza stili, ana karakterimizin sırtına kazanan bir dövmeden geliyor ve dövme elbette bizlere farklı teknikleri beraberinde getiriyor ve buna göre de bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Yapım içerisinde yer alan Yakuza stili dövüş ile beraber düşmanları farklı şekillerde ortadan kaldırabiliyor ve düşmanlara farklı kombolar yapabiliyoruz. Her iki dövüş stili arasında da farklılıklar bulunuyor ve bu dövüş stilleri içerisinde bulunduğumuz duruma göre değişkenlik gösterebiliyor ve bu tekniklerle beraber de istediğiniz şekilde ilerleyebiliyorsunuz.
 
Yakuza stili içerisinde ön plana çıkan teknikler arasında kemik kıran tekmeler ve yakındaki nesneleri silah olarak kullanma özelliği bulunuyor. Bu tekniklerle içerisinde kemik kıran tekniği büyük oranda kullanılan dövüş tekniği arasında yer alıyor ve bununla beraber de düşmanların kemiklerini kırabiliyor ve onları tamamen yerle bir edebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde kullanabileceğiniz ve aktif olarak karşınıza çıkabilecek olan kemik kıran tekniği gerçekten de oyuncular tarafından kullanılacak bir stil olarak karşımıza geliyor. Bunun dışında yine yukarıda bahsettiğimiz gibi çevre unsurları oldukça. Buradaki çevre unsurları Yakuza stili içerisinde kullanabiliyor ve aynı zamanda bu çevre unsurlarını tamamen doğaçlama bir şekilde düşmanlar üzerinde kullanabiliyorsunuz. Oyunda örneğin etrafında bulunan bir nesneyi elinize alabiliyor ve bunları düşmanların üzerine sürekli olarak fırlatabiliyor veya düşmanlara doğrudan vurabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz çevre unsurlarını kullanmak oldukça önem arz ediyor ve bu şekilde danışmanları ortadan kaldırabiliyor ve hem de çevre unsurlarını kullanmış oluyorsunuz.
 
Ajan Stili
 
 
 
Yakuza stili haricinde diğer bir stil olan Ajan stili oyunda gizli dövüş stili olarak karşımıza çıkıyor ve bu Ajan stili ile beraber de düşmanları gerçekten de kısa sürede teknik dövüşlerle beraber ortadan kaldırabiliyorsunuz. Farklı ülkelerden alınmış teknikleri içeren ve bu şeklinde karşımıza çıkan bu stille beraber dövüş sanatı içerisinde yer alan teknikleri kullanabiliyor ve aynı zamanda farklı ekipmanlarla beraber de bu dövüş stilini özelleştirebiliyoruz. Bu oyunda farklı bölgelere doğru ilerlediğimizde elbette yeni düşmanlar karşımıza çıkıyor ve onları Ajan stili ile beraber ortadan kaldırabiliyoruz. Bunun yanı sıra farklı operasyonlara doğru ilerlediğimiz esnada bu stil ile beraber daha güvenli bir şekilde ilerleyebiliyor ve her türlü operasyonu kusursuz bir şekilde gerçekleştirmek için de bu Ajan stili içerisinde yer bulabiliyoruz.
 
Oyunda Ajan stili içerisinde kendimize ait bir beceri ağacı bulunuyor ve bu beceri ağacı ile beraber de farklı teknikleri açabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız sürece Ajan stili dövüş teknikleri setinden faydalanabiliyor ve farklı tekniklerle beraber de düşmanların üzerine yürüyebiliyor ve aynı zamanda kendimizi zor durumdan çıkarabiliyoruz. Bu beceri seti içerisinde her oyuncu kendine göre bir beceri seçebiliyor ve bu becerilerle beraber de gerekli tuş kombinasyonlarını gerçekleştirebiliyor. Bu sayede düşmanları kolayca alt edebiliyor.
 
Heat Actions
 
 
 
Oyun içerisinde diğer bir mekanik olan Heat Actions karşımıza oldukça işlevsel bir sistemi getiriyor. Hem Yakuza stili içerisinde hem de Ajas stili içerisinde kullanabileceğiniz mekanikle beraber elbette iki farklı kategori karşımıza çıkıyor. Bu sistem ana karakterimizin sahip olduğu ve acımasız dövüş tekniklerini içeren bir özelliği beraberinde getiriyor aynı zamanda çeşitli kombolar yapabileceğiniz ve düşmanları tek hamlede öldürebileceğiniz bir yapıyı da bünyesinde barındırıyor. Bu tekniklerle beraber oyunda daha güçlü bir şekilde yer alabiliyor ve aynı zamanda gizli de gerçek dövüş tarzımızı ortaya çıkarabiliyoruz. Yapım içerisinde yer alan bir özellikler sayesinde kendimizi daha fazla dövüş mekaniklerine kaptırabiliyor ve aynı zamanda düşmanları bu şekilde daha kısa sürede ve daha etkili bir şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer alan bu sistemlerle beraber de kendi karakterimizi daha da güçlendirebiliyoruz.
 
Extreme Heat Mode
 
 
 
Bu sistemin elbette bir de Extreme sürümü bulunuyor. Bu gösterge belirli bir seviyeye ulaşıldığında etkinleştirilebiliyor ve bu sistemle beraber de elbette savaş stillerinin gerçek potansiyelini ortaya çıkarabiliyoruz. Bunu bir ulti barı olarak da düşünebilirsiniz ve bu barla beraber de gerçekten yıkıcı bir gücü ortaya çıkarabiliyor ve kendi karakterinizi gerçekten burada kontrol etmekte zorlanabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca bu bar dolmaya devam ediyor ve düşmanların üzerine gerçekten de yıkıcı gücü serbest bırakabiliyorsunuz. Bu bar dolduğu zaman belirtilen tuşa basmanızla beraber düşmanların üzerine doğrudan yürüyebiliyor, düşmanlara hiç ödün vermeden çeşitli hamleler gerçekleştirebiliyor ve onları acımasızca tek hamlede alt edebiliyorsunuz. Bu sistemin elbette büyük bir getirisi bulunuyor ve bu getirisi de düşmanları tek hamlede ortadan kaldırılması. Bunun dışında yine yakındaki silahları otomatik olarak alıp düşmanlara saldırabiliyor ve bu düşmanları da doğaçlama bir şekilde ortadan kaldırabiliyor veya aynı zamanda bu çevre unsurlarını bu mod sayesinde gayet iyi bir şekilde kullanabiliyor ve en güçlü rakipler bile karşımızda duramıyor.
 
Extreme Heat Mode gerçekten de işlevsel bir şekilde karşımıza çıkıyor ve düşmanları ortadan kaldırmanın elbette en etkili yollarından biri olarak biliniyor. İşte bunu kullanmak oyun içerisinde büyük oranda önem arz ediyor. Çünkü oyuncular zaten burada düşmanları ortadan kaldırmak için ellerinden geleni yapıyor ve daha fazla hasar almadan bu mod sayesinde düşmanları tek hamlede ve etkili bir şekilde ortadan kaldırabiliyor. Dolayısıyla sürekli olarak karşılaşabileceğiniz ve sürekli olarak kullanılabileceğiniz bir teknik olarak burada yer alıyor diyebiliriz.
 
İki farklı stilde de Extreme Heat modu kullanılıyor
 
 
 
Yine bunların dışında her iki stilin farklı yıkıcı güçleri bulunuyor ve Ajan stiliyle beraber burada eğer ulti barınızı doldurursanız birden fazla düşmanı kendi yeteneklerinizle beraber tek hamlede ortadan kaldırabiliyor ve hızlı ve teknik bir dövüş stili içerisine geçiş yapabiliyorsunuz. Ajan stili içerisinde elbette farklı nesneler kullanabiliyor ve bu nesnelerin de kullanımını maksimuma çıkartabiliyorsunuz. Bunun dışında Ajan stili boyunca bu ultiyi kullandığınız süre boyunca elinizdeki nesnelerin etkisi daha fazla artış gösteriyor. Örneğin elinizdeki ufak bir bomba resmen roketatar seviyesine çıkış yapıyor ve öyle bir etkiyi ortaya döküyor diyebiliriz. Dolayısıyla oyundaki kullanabileceğiniz bu nesneler bu mod ile beraber gerçekten daha etkili bir şekilde karşımıza çıkıyor ve düşmanları kapsamda ortadan kaldırabiliyoruz. Böylece bu mod içerisinde gerçekten de yapabileceğiniz oldukça fazla içerik bulunuyor. Bu içerikleiyle beraber de karşımıza çıkanlara aman vermiyorsunuz.
 
Kısaca toparlamak gerekirsek elbette bu mod gerçekten de işlevsel bir şekilde karşımıza çıkıyor ve her bir kullanacağımız tekniği ve yine her bir kullanabileceğimiz nesnenin etkisine en üst seviyeye çıkarıyor ve böylece siz  de bu içeriklerden en üst düzeyde faydalanabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda kullanabileceğiniz en iyi mekaniklerden bir tanesi diyebiliriz.
 
Counter sistemi
 
 
 
Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca düşmanlara saldırılarına karşı gelebiliyor ve aynı zamanda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de boss savaşları karşımıza çıkıyor. Bu boss savaşları elbette zorlu bir deneyimini bizlere aktarıyor ve burada karakterimizi hayatta tutmak ve düşmanların saldırısından kaçmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyun içerisinde bizlere yardımcı olacak bir Counter sistemi adlı bir sistemle beraber düşmanın saldırılarını engelleyebiliyor ve kendinize yapılan saldırıyı karşı tarafa yansıtabiliyorsunuz. Ultimate Counter adlı mekanik sayesinde oyunda ana karakterimiz düşmana karşı büyük bir güçle saldırabiliyor ve bu kapsamda düşmanın canını bir hayli yakabiliyor.
 
Bu sistem şöyle işliyor: Örneğin oyun içerisinde bir boss savaşını atıldınız ve bu savaş içerisinde elbette büyük bir mücadele veriyorsunuz. Bu mücadele boyunca düşman saldırısından kaçmaya çalışıyor ve aynı zamanda saldırılara karşı kendimizi sağa sola atabiliyor ve kaçınabiliyorsunuz. Ultimate Counter sistemiyle beraber bu kısımlarda ana karakterimiz düşmanın özel güçlerini devre dışı bırakabiliyor ve bizlere yapılan saldırıyı olduğu gibi karşı tarafa yansıtabiliyor. Oyun içerisinde içerisinde yer ala tüm bossların her birinin farklı bir özel gücü bulunuyor ve bu özel güçler sayesinde bizlere özel hareketler sergileyebiliyor ve özel hareketlerle beraber de elbette bize hasar vermeye çalışıyor ancak Ultimate Counter sistemi ile beraber bize bu yapılan özel saldırıları olduğu gibi geri püskürtebiliyor ve bizlere ne kadar zarar verecekse o kadar zarar verici bir hamleyi düşmana karşı geri püskürtebiliyoruz. Dolayısıyla bu sistem de oldukça işlevsel bir şekilde karşımıza çıkıyor ve düşmanlara karşı gelebileceğimiz ve onların saldırılarından kaçınabilecek bir yapıyı da bünyesinde barındırıyor.
 
Her iki savaş stiline özgü avantajları bulunuyor
 
 
 
Bu sistem elbette her iki dövüş stili arasında da yer alıyor. Örneğin Yakuza tarzı savaş stili içerisinde gelen saldırılara kaba kuvvetle beraber karşılık verebiliyor ve şiddetli bir tekniği gerçekten de düşmanın suratına yerleştirebiliyoruz. Dolayısıyla düşmanlara kemik kıran saldırısı yapabiliyor ve aynı zamanda Ultimate Counter mekaniğini de bu dövüş stili içerisinde kullanabiliyoruz.
 
Diğer taraftan Ajan stili ile beraber de bu mekaniği kullanabiliyor ve aynı zamanda elimizde bulunan araçlarla beraber düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Etkili bir şekilde kullanabileceğimiz aletlerle beraber boss savaşları gerçekten de daha kolay bir şekilde karşımıza çıkabiliyor ve elimizdeki aletleri bu düşmanların üzerine fırlatarak ona büyük oranda hasar verebiliyor ve yapacağı saldırıyı da elbette önleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer alan bu mekanikle beraber her iki savaş stili arasında geçiş yapabiliyor ve her iki savaş stilinin de bizlere sunabileceği farklı avantajları bulunuyor.
 
Güçlü saldırı
 
 
 
Her dövüş oyununda genellikle olduğu gibi bu yapım içerisinde de güçlü saldırılar yapabileceğiniz ve bu güçlü saldırılarla beraber düşmanları ortadan kaldırabileceğiniz bir yapı bulunuyor. Bu mekanikle beraber Yakuza tarzı saldırılarda ekstra hasar verebiliyor ve düşmanları bu kapsamda gerçekten de tek hamlede yerle bir edebiliyorsunuz. Bitirici darbelerle beraber bitirici vuruşlar yapabileceğiniz yapımda elbette gücünüzü toplamanız gerekiyor. Güçlü saldırılar yapmak için adından da anlaşılacağı gibi burada gücünüzü toplamanız gerekiyor ve bu güçlü saldırıyı yapmak için de belli bir seviyede barınızın da olması gerekiyor. Dolayısıyla burada güçlü saldırılar gerçekten bitirici vuruşlar anlamına gelebiliyor ve yüklü darbelerle beraber de düşmanlar ortadan kaldırabiliyorsunuz.
 
Burada sadece düşmanları ortadan kaldırmakla değil aynı zamanda duvarları, çevredeki nesneleri ve daha fazlasını da kendi yıkım gücünüzle beraber ortadan kaldırabiliyor ve bunları tamamen parçalayabiliyorsunuz. Yüklü darbelerle vurulan düşmanlar sağa sola doğru fırlayabiliyor ve aynı zamanda duvarları tamamen parçalayabiliyor. Dolayısıyla bu yüklü saldırılar gerçekten de oyun içerisinde patlayıcı vuruşlarla beraber karşımıza çıkıyor ve bunlar ikonik saldırılar olarak karşımıza geliyor. Aynı zamanda bu bitirici vuruşları kullanırken de elbette diğer düşmanlara da hasar verebiliyor ve  ayrıca düşmanları toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyorsunuz. Bunun dışında yıkıcı bitirici darbeler ile karşı saldırılar yapabiliyor ve düşmanların saldırdığını tamamen kesebiliyorsunuz. Elbette bu saldırılar ile beraber düşmanları ortadan kaldırmak herhangi daha eğlenceli bir yapıyı bizlere aktarıyor diyebiliriiz.
 
Beceri geliştirme
 
 
 
Oyun içerisinde ana karakterimizle beraber ilerlediğimiz esnada elbette tahmin edebileceğiniz gibi yeni becerilerin kilidini açabileceğiniz bu yeni becerilerle beraber yeni yetenekleri açığa çıkarabileceğiniz bir yapı bizlere aktarılıyor. Bu beceriler elbette oyun içerisinde büyük önem arz ediyor ve bu beceriler genel olarak karşımıza farklı stillerde geliyor. Oyunda yukarıda da bahsettiğimiz gibi iki farklı dövüş sistemi bulunuyor. Ancak bu iki farklı dövüşü sistemi içerisinde de farklı farklı kategoriler yer alıyor. Bu kategoriler ile beraber her iki dövüş stili arasında geçiş yapabiliyor ve aynı zamanda bu dövüş stilleri içerisinde arasında dilediğiniz gibi geçiş yapabiliyor ve ona göre gelişim gösterebiliyorsunuz.
 
Bu kapsamda yeni becerilerin kilidini açabiliyor ve bu becerilerle beraber de düşmanlara karşı daha iyi bir şekilde mücadele edebiliyorsunuz. Aynı zamanda farklı türlerde bulunan bu yeteneklerle beraber yeni kombolar yapabiliyor ve aynı şekilde bu komboları da diğer dövüş tarzları ile birleştirebiliyorsunuz ve düşmanlara karşı gelebiliyorsunuz. Yeni becerilerin kilidini açmak için oyun içerisinde yer alan kitapları, kılavuzları, akademik makaleleri, mangaları, romanları ve daha fazlasını okuyabiliyor ve kitaptan kitaba farklılık gösterecek şekilde de yeni becerilere sahip olabiliyorsunuz. Geçmişteki teknikleri hatırlamaya çalıştığımız bu yapımda elbette kullanabileceğiniz oldukça fazla işlevsel beceri bulunuyor.
 
Serinin yeni oyunu olarak karşımıza çıkmayı hedeflenen bu yapım elbette birçok içeriği bünyesinde barındırıyor ve listemizin burada sonuna geliyoruz. Bunun dışında yeni bir liste daha oluşturmak istiyoruz ve bu kapsamda oyunun bizleri neler sunacağı konusunda sizlere daha detaylı bilgileri aktarmak istiyoruz. Beklenen oyunlar arasında yer alan Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name 9 Kasım'da PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve PC (Steam ve Microsoft Store üzerinde) için çıkış yapmaya hazırlanıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Like a Dragon Gaiden The Man Who Erased His Name
Yeni Fallout New Vegas Modu Karakterlerin Yapay Zekasını Geliştiriyor Epic Games'te 90 TL'lik Ücretsiz Oyunu Kütüphanenize Eklemeyi Unutmayın!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Like a Dragon: Ishin!
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız