Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Korku Oyunu MADiSON PSVR 2'ye Geliyor

 
 
Korku atmosferi ile beraber karşımıza çıkan Madison, 20 Şubat tarihinde PSVR 2 sanal başlığa geliyor. Elbette sanal başlıkla beraber oyunu deneyimlemek ve o korku dolu anları bizzat içindeymiş gibi yaşamak çok daha farklı bir deneyimi bizlere aktarıyor. Dolayısıyla eğer elinizde böyle bir cihaz var ise muhakkak sanal başlıklarda bu oyunu denemeniz ve ona göre de kendinizi korkuya hazır tutmanız gerekiyor.
 
Oyun diğer korku oyunlarından esinlenen unsurları bünyesinde barındırıyor ve nitekim burada yer aldığınız süre boyunca hem bulmacaları çözmeye çalışıyor hem de korkunç yaratıklarla karşı karşıya kalıyorsunuz. Ani değişim kamerasıyla beraber yer alabildiğiniz yapımda bulmacaları çözmek tamamen sizin işiniz oluyor ve burada ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorla bulmacalar bizleri bekliyor. Etrafı keşfedebileceğiniz ve keşfederken de öğrenebileceğiniz oyun içerisinde karanlık atmosferlerde yolunuzu bulmak temel hedefiniz olarak karşınıza çıkıyor.
 
Karanlık atmosferlerde ilerlediğimiz ve sürekli olarak ilgi çekici olayların yaşandığı yapım içerisinde yoğun korkunun asıl yüzünü öğrenmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Burada yer aldığımız süre boyunca elbette birinci şahıs gerçekten de doğrudan gözlerimizin önüne çeşitli sırları çıkarıyor ve burada bulunduğumuz noktada oyunu sanal başlıklarda deneyimlemek elbette daha fazla deneyimi bünyesinde barındırıyor. Çünkü oyunun kamera bakış açıları oldukça değişkenlik gösterebiliyor ve her kamera bakış açısıyla beraber de oyunun deneyimi bir hayli değişkenlik gösterebiliyor. Burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederken sanal başlıklarla beraber resmen oyunda yer alıyormuşuz gibi oluyor.
 
 
 
Elbette bu noktada sanal başlıklarda deneyimlemek, korku dolu atmosferi içerisinde kendimizi bulmak ve korku dolu unsurlarla karşılaştığımız anda gerçek hayatta karşılaşmışız gibi bir hissiyata kapılmak gerçekten de güzel deneyimlerden bir tanesi. Elbette bu tarz oyunları korku severler oynayabilir ve korku oyunlarından korkuyorsanız ve gerçekten de oynamaya çekiniyorsanız bu oyundan uzak durmanız elbette tavsiye ediyoruz. Çünkü anlık olarak karşımıza çıkan korkunç yaratıklar gerçekten de tüyleri diken diken edecek yapıya sahip.
 
Bunun dışında oyun içerisinde Luca adındaki bir karakteri kontrol ediyor ve Madison isimli bir şeytanın burada işkencelerine maruz kalıyoruz. Ancak bu şeytana elbette ortadan kaldırmak ve onun istediklerini yapmamak ve aynı zamanda onun yapmak istediklerini boşa çıkarmak tamamen bizim işimiz oluyor. Farklı noktalara doğru ilerlemeye çalıştığımız, farklı odaları keşfetmeye koyulduğumuz ve bu bölgelerde ortaya çıkarmaya çalıştığımız sırlarda gerçekten de önemli hikaye unsurları kullanılıyor. Zaten korku oyunlarında bildiğiniz üzere etrafı keşfetmek ve etraftaki unsurları elimize almak oldukça önem arz eder. Bununla beraber oyunda yer aldığınız süre boyunca etrafa keşfederek çeşitli nesnelerle etkileşime geçebiliyor, onları elimize alabilir, arkasına döndürebilir ve iyice araştırmaya koyulabiliriz.
 
Bunun yanı sıra bu nesnelerle beraber de aynı zamanda çeşitli notlar elde edebiliriz. Bu notlarla beraber hikayenin gidişatında neler olup biteceğine karar verebilir ve aynı zamanda burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırız. Elbette notlarla beraber hikaye konusunda farklı fikirler elde edebiliriz. Eskiden burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırız ve bu notları oyun içerisinde okumak ve etrafa göz gezdirmek bir hayli önemli. Çünkü bu tarz oyunlarda etrafı keşfetmek zaten temel hedeflerimizden bir tanesi. Ancak bu şekilde ana hikaye boyunca bilgi sahibi olabilir ve neler olup bittiğini ancak bu şekilde anlayabiliriz.
 
 
 
Oyunda hikaye kapsamında elbette yer yer ara sahnelerin girdiğini görebiliriz. Ancak bu ara sahnelerin elbette etrafta bulduğumuz notlar kadar çok fazla hikaye konusunda bilgi sunmadığını deneyimleyebiliyoruz. Bunun dışında oyun içerisinde karanlık atmosferlerde yolumuzu bulmak için elbette bazı nesnelerden yararlanabiliyor ve etrafı aydınlatmak için de farklı şekillerde etkileşime geçebileceğimiz unsurları bulabiliriz.
 
Olay örgüsünü takip edebildiğimizi fotoğraf makinemizle beraber yer alabildiğimiz yapımda elbette etrafın fotoğrafını çekmek, doğru zamanda doğru şekilde fotoğrafları çekerek farklı perspektiflerden olaya bir göz atmak diğer mekanikler ve detaylar arasında bulunuyor. Fani dünya içerisinde yer aldığımız yapımda farklı alemlerin olduğundan da bahsedebiliriz. Diğer alemlerde ise gerçekten farklı atmosferler ve manzaralar alabiliriz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca fani dünya içerisinde diğer alemlere doğru bağlanabiliyor ve burada çektiğimiz fotoğraflarla beraber olay örgüsünü nereye gittiğini takip etmeye çalışıyoruz. Bulmacalar çözebileceğimiz ve bulmacalar etrafındaki zorlukları ortadan kaldırabileceğimizi yapımda ilgi çekici mekaniklerin ve detayların olduğuna da bahsetmemiz lazım.

Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca yukarıda da bahsettiğimiz gibi bulmacalar bir hayli önem arz ediyor. Bu bulmacaları çözmek zaten oyunun temelinde bulunuyor. Bulmacaları çözerken elbette zorlu içeriklerle beraber de karşılaşabilir ve onları çözmek tamamen bizim işimiz oluyor. Bulmaca içerikleri farklı şekillerde karşımıza geliyor. Burada bazı noktalarda kapıları açmak durumunda kalıyoruz. Bazı noktalarda ise kilitli kısımları açmak için farklı nesnelerden yararlanabiliyoruz.
 
Diğer korku oyunlarından da esinlenen yapısıyla beraber elbette bu bulmacaların zorluğu gitgide artış gösterebiliyor. Bir yandan korku unsurlarıyla beraber uğraşırken diğer yandan ise bulmacaları çözmek için büyük bir mücadele içerisinde kendimizi buluyoruz. Bazı noktalarda acele etmemiz gereken durumlar ortaya çıkabilir. Bu noktalarda ise bulmacaları çözmek için etraftaki nesneleri araştırmak ve etraftaki nesnelerle beraber etkileşime girmek oldukça mühim. Zaten korku oyunlarının özünde tamamen bu mekaniklerin ve temel bulunuyor. Bunlarla beraber de dilediğiniz şekilde yer alabilir ve böylece siz de elinizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bunun dışında oyunda etraftaki eşyaları kullanıp kullanmamakta tamamen bulmacaların gidişatına ve olay örgüsüne bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.
 
 

Farklı oynanış sekansları ile beraber karşılaşabildiğimiz yapımda ilgi çekici karakterlerin de burada olduğunu söyleyebiliriz. Karanlık odalarda ve kilitli kısımlarda kendimizi bulabildiğimizi aktarabiliyoruz. Karakterinizle beraber oyun içerisinde yürüyebilir, koşabilir ve daha farklı hareketler sergileyebilirsiniz. Ancak korku oyunlarında bildiğiniz üzere yapabilecekleriniz kısıtlı olarak karşımıza çıkıyor. Burada ne yazık ki korku unsurlarına karşılık veremiyorsunuz. Yani oyunda kullanabileceğiniz herhangi bir silah veya aksiyon unsuru bulunmuyor. Dolayısıyla burada sadece elinizde bulunan fotoğraf makinesini kullanabilir ve aynı zamanda korku unsurlarından kaçmakta sizin temel amaçlarınız arasında yer alıyor.
 
Uğursuz bir bölgede yer aldığımız ve kötü olayların başımıza geldiği yapımda hayat hikayesinin bizlere neler sunduğunu öğrenmeye çalışıyor ve ana hikaye boyunca da farklı görevleri adım atıyoruz. O yönde yer aldığımız süre boyunca gerçekten de zorlu bir yapıyla karşılaşıyor ve aynı zamanda ana hikayenin akışında kendimizi kaybetme gibi bir durumla da karşılaşabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda elbette korku unsurlarıyla beraber sürekli olarak karşılaştığınız için ve ortam ve atmosferi de gerçekten bu duruma uygun olduğu için sürekli olarak kendinizi tedirgin hissedebiliyor ve ortam gergin olarak karşımıza çıkıyor. Sürekli olarak gerilmeniz elbette oyun deneyiminizi etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. Ve korku oyunlarından hoşlanıyorsanız da bu oyunu muhakkak göz atmanızda fayda var.
 
Ani değişim kamerası ile beraber farklı işkencelere adım atabileceğiniz ve buradaki içeriklerin değişebileceği yapımda işkencelerin derinlerine inmeye çalışıyor ve burada neler olup bittiğini öğrenmek tamamen bizim işimiz oluyor. Hayatta kalabileceğimiz yapım içerisinde hem eşyalara dikkat ediyor hem de bir yandan hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda bulmacaları çözmeye çalışırken elbette etraftaki eşyalara dikkat etmek ve burada tuzak olup olmadığını ortaya çıkarmak yine bizim hamlelerimize bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Oynanış kısmında elbette çok derin oynanış sekansları yer almıyor ancak yine de yeterli bir içerikle beraber bizleri karşılıyor diyebiliriz.
 
 
 
Böylesine gerilim dolu bir oyun içerisinde sanal başlıklarla beraber oyunu deneyimlemek ve oyun içerisinde gerçekten de yer alıyormuş gibi bir hissiyata kapılmak gerçekten de önemli deneyimlerden bir tanesi. Zaten sanal başlıklarda yer aldığımız süre boyunca oyundaki gidişata da oradan dokunuyormuş gibi hissediyor ve aynı zamanda korku oyunlarında gerçekten de büyük oranda korkmamıza sebep olan deneyimler arasında bulunuyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca sanal başlıklarla beraber oyunu oynarken elbette öncelikli olarak kendinizi kısa bir süre deneyimlemeniz ve ortama kısa bir bakış atmanız oldukça önemli. Çünkü oyunda doğrudan çıkış yapma butonuna basamıyor ve gerçekten de sıkıntılı durumlarla beraber de karşı karşıya kalabilirsiniz. Önceden uyarımızı bu noktada vermek istiyoruz.
 
Yapım içerisinde aynı zamanda karşımıza çıkan karakterlerin farklı şekillerde hayat hikayelerinin olduğundan da bahsetmemiz gerekiyor. Ana hikayeyi akışında bu karakterlerin karşımıza çıktığını gördüğümüz esnada elbette her karakterin hayat hikayesiyle beraber buluşuyor ve onların neler yaşayıp neler yaşamadığını burada deneyimleyebiliyoruz. Aynı zamanda burada attığımız her adımda oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü burada yer aldığımız süre boyunca başka varlıkların, yani korkutucu unsurların olduğunu görüyor ve aynı zamanda dikkati çekmek elbette istemiyoruz. Nitekim oyunda yer aldığımız süre boyunca yalnız olmadığımızı sürekli olarak hissedebiliyoruz.
 
Oyun zaten bunu bizlere sürekli olarak vurguluyor ve ortam ve atmosferin gerilim dolu müzikleri de bizlere sunuyor. Elbette bu noktada korku dolu unsurların bir anda karşımıza çıkması ve yer yerde bunların bizleri doğru bir şekilde korkutması gerçekten de önemli. Bu noktada elbette kendimizi kasmamamız ve oyunu ilerletmemiz yine bizim irademize ve düşüncelerimize bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Aynı zamanda oyunda doğru bir şekilde ilerlemek için karakteri düzgün bir şekilde kontrol etmek ve böylece oyundaki yerimizi almak diğer unsurlar arasında yer alıyor.
 
 
 
Derinlemesine yer aldığımız yapım içerisinde kendimizce çekeceğimiz fotoğrafların da elbette belli bir anlamı olacak. Elimizdeki fotoğraf makinesi doğrudan bizlere burada neler olup bittiğini gösterecek ve hakikati ortaya çıkarmak için de bu fotoğraflamayı yapmak durumunda kalacağız. Burada çekeceğimiz fotoğrafları elbette bir yere kadar biriktirebilecek ve aynı zamanda farklı sırları burada açığa çıkarabileceğiz. Örneğin duvardaki bir daireyi fotoğrafla beraber çektiğimiz zaman ve elimizdeki fotoğrafa baktığımız zaman bu daire içerisinde bir numaranın olduğunu görebilecek ve bu tarz farklı şekillerde mekaniklerin olduğundan da bahsedebiliriz. Dolayısıyla fotoğraflamanın burada temel mekaniklerden biri olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Her yeri araştırabileceğimiz ve araştırmalarla beraber farklı unsurlara çıkış yapacağımız yapım içerisinde bizleri kovalayan varlıklardan kaçınmanın bazı yolları bulunuyor. Burada elbette varlıklardan korunmak için etrafta bulunan elementleri toplamaya çalışıyor ve bu elementleri onlara karşı da kullanabiliyoruz. Aynı şekilde oyun boyunca rastgele olarak karşımıza çeşitli odalar ve bulmacalar çıkabilir. Bu da her bir oyuncuya farklı bir deneyim sunuyor ve oyunda yer aldığımız süre boyunca bu içeriklerle beraber de uğraşmak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun zaten şu anda PC ve konsollar için mevcut. Aynı zamanda sanal başlıklara da gelmeye hazırlanıyor. Hangi platformda oynamak istiyorsanız ona yönelebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
korku pc MADiSON
Yerli Oyun Anomaly Agent Nasıl Olmuş? Banishers: Ghosts of New Eden için PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
MADiSON
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız