Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Japonya Depremi Oyun Sunucularını da Vurdu!

Görüntüler 2012 filmi gerçek mi olacak dedirtiyor...
 
    Geçtiğimiz günlerde Japonya'da gerçekleşerek tüm dünyayı ayağa kaldıran 8.9 şiddetindeki devasa deprem büyük bir yıkıma yol açmıştı. Depreme karşı tüm önlemlerini alan Japonlar, maalesef Tsunami dehşetine yenik düştüler. En kısa zamanda eski günlerine dönmelerini umduğumuz Japonya'nın can kaybı, beklenilenin altında gözükse de maddi kayıp astronomik rakamlara ulaşmış durumda. Oyun endüstrisinin de kalbinin attığı yerlerden biri olan Japonya'da bazı oyun sunucuları da hasar almış. Internet ve telefon şebekelerinin hasar gördüğünü düşünürsek buna benzer sonuçlar bekleniyordu.
 
     Square Enix'in bugün yaptığı açıklamalara göre Final Fantasy XI ve Final Fantasy XIV sunucuları en az 1 haftalığına 'offline' (kapalı) olacak. Nedeni ise Japonya'nın elektrik şirketlerinin deprem sonucu oluşan hasarı onarmak istemesi. Geçici bir süre sunucusunu kapatmak zorunda kalan başka bir oyun ise Konami'nin Metal Gear Online'ı olacak. Sebep ise aynı. Kapalı kalacağı süre ise belirsiz...
 
    3 oyunun da tüm dünya tarafından bir süreliğine oynanamayacağı böylelikle açıklanmış oldu. Japonya'nın yaşadığı bu trajediden sonra bu duruma karşı çıkmak gerçekten çok acımasızca olur.
 
   Square Enix, bu süreçte Final Fantasy oyuncularının ücretlendirilmeyeceği müjdesini verdi ve şu açıklamayı yaparak oyunculardan anlayış istedi:
 
    "Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz, olağandışı durumlar sonucu ortaya çıkan bu olaya gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz."
 
    Japonya'nın şu anda içinde bulunduğu durumu üzüntü ile karşılıyorum. Görüntüler gerçekten tüyleri diken edecek cinsten. İlk paragrafta da belirttiğim gibi Japonya'yı en kısa zamanda eski hâline dönmüş görmek istiyoruz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Kotaku Final Fantasy XIV FF 14 Square Enix PC PS3 MMORPG deprem tsunami sunucu hasar
Yepyeni Deus Ex: HR Taramaları Splinter Cell 3DS İçin 3 Yeni Görsel Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

CILGIN_TURK_96

14.3.2011 16:59:40

0
ALLAH yardimcilari olsun nedeyelim....

Guybrush Threepwood

14.3.2011 15:49:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: easyrookie "Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz." Valla bu söz duygulandırdı beni. Özür dilecek bir durum yok bana göre. Umarım çabuk toparlanırlar.
Bu Japon ırkı zaten hayranlık uyandıracak seviyede bir gurur ve asilliğe sahip. Bunu da geçmişte yaşadıkları bir çok şey gibi atlatacaklardır.

Darkonasss

14.3.2011 13:34:42

0
hepinize katiliyorum arkadaşlar ..

easyrookie

14.3.2011 01:04:40

0
"Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz." Valla bu söz duygulandırdı beni. Özür dilecek bir durum yok bana göre. Umarım çabuk toparlanırlar.

sefayksl

14.3.2011 00:31:26

0
sunucularının onemı yok umarım kayıp sayısı artmaz ve en kısa zamanda duzelırler

encuni

14.3.2011 00:27:34

0
Ya yemişim sunucuların Allah inş yardım ederde hayatta kalırlar
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Final Fantasy XIV: A Realm Reborn
+ TAKİBE
AL
13 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız