Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Horizon: Zero Dawn'ın Türkçe Olması için İmza Kampanyası Başlatıldı

   Takip edenlerin bileceği üzere geçtiğimiz günlerde Forum Donanım kullanıcılarının resmi PlayStation Türkiye sosyal medya hesaplarından aldığı cevaplara göre PlayStation 4'e özel olarak gelecek Horizon: Zero Dawn'da Türkçe altyazı ve dublaj desteğinin bulunmayacağını öğrenmiştik. (O habere buradan ulaşabilirsiniz.)
 
   Bu haberinden ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra da oyunun Türkçe olarak sunulması için bir imza kampanyası başlatıldı. Şu anda 115 kişinin destekte bulunduğu imza kampanyasına buradan ulaşabilirsiniz. 
 
   Horizon: Zero Dawn'ın çıkış yapmasına ise bir ay civarında bir süre var ve belki bu kampanya sayesinde çıkışında olmasa bile daha sonra gelecek bir güncelleme veya bir DLC ile Türkçe dil desteği sunulabilir.
 
   Eğer olur da kampanya Horizon: Zero Dawn adına işe yaramazsa en azından destekçi sayısının çokluğu ile bundan sonra PlayStation 4'e özel gelecek olan, örneğin Spider-Man, Days Gone, God of War ve The Last of Us Part II gibi, büyük oyunların Türkçe desteğine sahip olması açısından bir fayda sağlanabilir.
 
   Son olarak merak edenler için PlayStation Türkiye bizlere henüz konu hakkında bir basın bülteni göndermedi. 24 Ocak günü biz oyunun Türkçe olarak gelip gelmeyeceğini sorduğumuzda olumlu veya olumsuz bir cevap vermek yerine  "Selam BSC, Konuyla ile ilgili dönüşü bu hafta basın bülteni ile yapacağız. İyi oyunlar." şeklinde belirtmişlerdi.
 
   Daha önce Killzone oyunları ile tanıdığımız Guerrilla Games'in açık dünya aksiyon rol yapma oyunu türündeki Horizon: Zero Dawn 28 Şubat 2017 tarihinde Kuzey Amerika, 1 Mart 2017 tarihinde ise Avrupa bölgesi için çıkış yapacak.

Bu haberin bağlantısı
URL
Horizon: Zero Dawn Horizon Guerrilla Games Sony PS4
Gears Of War 4 Xbox One-PC Cross-Play Ulaşılabilir Durumda PS4'e Özel WiLD Halen Geliştiriliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

KerkenezKes

1.2.2017 17:29:57

0
ne alakası varsa ?u yazdıgının konuyla fanboyluk yapman saçma

kenan9593

1.2.2017 17:12:36

0
quote:

Orijinalden alıntı: KerkenezKes

adam resmen sevinmiş sadece pc oyuncusu diye sevivncinden gülücükleri 3 er 3 er koymuş yazık :) nekadar yazık :)
Zamanında Gta 5'in Pc'ye çıkmaması için sadece konsolda oyun oynayanların, imza kampanyası başlattıklarını bilmiyorsunuz sanırım.

snakefatih

1.2.2017 16:26:55

+2
Aslında bana kalırsa sony bu dil olayını kökünden çözebilir şöyle ki. Oyunların kurulumunda dil dosyalarına ulaşabilsek mesela ingilizce dil dosyasını usb ye kopyalama gibi bir olay olsa o dosyayı pc de her türlü açıp çevirisi yapılabilir. Malum ana dili gibi ingilizce konuşabilen babayiğitler heryerde mevcut. Bu dil dosyasının üzerinde değişiklik yaptıktan sonra nette herkes için indirilebilir şekilde dağıtılabilir. İndir usb ye kaydet oradan cihaza yükle oyunu tr dil dosyasıyla aç. Ama adamlar keçi gibi inatçı dil dosyasına bile ulaşmak yasak.

kruezberq

1.2.2017 15:08:57

0
Tüketici olarak onların önce bizi memnun etmeleri lazım. Hadi aldık Türkiye'den horizonu katkı sağlamak adına, bir sonraki exclusive oyunların türkçe alt yazı veya dublaj geleceğinin bir garantisi yok. Bu bir futbol oyunu veya spor oyunu olsa anlarım ama burda bir hikaye bir öykü anlatılıyor ve exclusive oyun biraz daha özen göstermeleri gerekiyor. Herkesin ingilizce seviyesi yetmeyebilir. Ben bu oyunu alırsam kesinlikle Türkiye Psn'in den veya marketlerden almayacağım. En güzel tepki amerikan psni olacaktır.

CyberAxE

1.2.2017 10:30:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: choyrn Tahmin etmiştim.Açık dünya rpg oyunu olduğu için diyalog fazla Türkçe yapmakla uğraşmak istemediler.
Witcher 3 bile türkçe altyazı ile (sonradan da olsa) gelebildiyse bence bu da olabilirdi. Neyse hayırlısı olsun. Belki Witcher tarzı, bir update ile ek altyazı eklerler

defected

1.2.2017 08:23:12

0
quote:

Orijinalden alıntı: yayengec

Ukala deniyor sizin gibi kafalara...
"faydası bana değil sana" 'nın neresi ukalalık? tekrar tekrar oku bence :)

gamer-x

1.2.2017 08:17:57

0
sen oyunları spotçudan yada yurtdışından al ; takasla kardeşlikle oyun değiştir yok 200 tl pahalı de bıdı bıdı yap sonra nerede altyazı al sana altyazı

BSC Misafiri

1.2.2017 04:03:24

0
İmza atalı çok oldu ama şunu merak ediyorum şuan baktım 1702 kişi imza atmış bu çok iyi bir rakam bence ama ne burada ne de imzanın atıldığı yerde belirtilmemiş bu kampanya ne zaman sonuçlanacak ne zaman bu kampanyayı başlatan arkadaş görüşmeleri yapacak yani pek bilmiyorum bu kampanya olaylarını da o yüzden soruyorum

choyrn

31.1.2017 23:33:12

0
Tahmin etmiştim.Açık dünya rpg oyunu olduğu için diyalog fazla Türkçe yapmakla uğraşmak istemediler.

yayengec

31.1.2017 23:20:03

+1
quote:

Orijinalden alıntı: defected

başka diller bilen kafalar :) kötü bir şey mi yazıyor orada?
Ukala deniyor sizin gibi kafalara...

CANBUYUK06

31.1.2017 21:54:19

0
Umarım bi ani dönüş felan olurda türkçe çıkar bu oyun. Dublaj yok altyazı yok o yok bu yok ama fiyat 250 lira. Bide sınavdan 100 üzerinden 50 alıp dersi geçen adamlar burda ahkam kesiyor gidin ingilizce öğrenin diye milletle alay ediyorlar. 250 lira para veriyorsam türkçe olması şart. Witcher 3 bile türkçe oldu. Bu oyunu nasıl türkçe yapmıyorlarsa.

BSC Misafiri

31.1.2017 21:38:56

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Şu ingilizce öğrenin diyebilen şuursuz kesim bir Almanyaya fransaya gidin bakın bakalım kaç yerde ingilizce kelime geçiyor adamlar kendi dillerine nasıl sahip çıkıyor görün.Olay ingilizce bilip bilmemek sanki. Ülkemize gelip para kazanacaksa bu adamlar Türkçe seslendirmeden geçtim,alt yazı seçeneği mutlaka koymak zorunda.Dünyadaki en pahalı oyunları alan biziz birde üstüne ingilizce öğrenin diyen iki üç sivri zekalı çıkmıyor mu,bu kadarına da pes artık.Türkiyenin oyun pazarında geri seviyelerde kaldığı günler çok eskide kaldı,Türkçe dil seçeneği bir haktır.İngilizce bilip bilmemek noktasında kalmış sığ insanlara ne desen boş.
İşin en komik kısmı da bu ingilizce öğrenin diyen zatlar sonra gidip Aral isimli firmaya veryansın ediyorlar.Yahu Aralın başındakilerde aynen bunların kafasında işte.Aralda bunların kafasında olduğu için oyunlar bu ülkede dil desteği olmadan fahiş fiyatlara satılıyor.:D

PlayforFun

31.1.2017 20:20:08

+2
Yahu bu ne saçma bir tartışma ya. Yok, "Kimseye İngilizce öğrenseydin demek haddimize değil ama 25 yaşına gelmişsin İngilizce bilmiyorsun ugahguoşuff xD xD xD çok komik." demek neyin kafası yahu? Başka dil bilen adamın kafasıysa biz niye yaşamıyoruz o kafayı? Dil seçeneklerinde yer alan dillerin konuşulduğu ülkelerde burada verilen eğitimden çok daha üst düzey İngilizce eğitimi veriliyor ama koyma bakalım bir Almanca, Fransızca neler oluyor.

defected

31.1.2017 20:02:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: yayengec

şu konu başlığı nasıl bu hale geliyor anlamıyorum. ne kafalar var allahım...
başka diller bilen kafalar :) kötü bir şey mi yazıyor orada?

yayengec

31.1.2017 19:24:07

0
quote:

Orijinalden alıntı: defected kimseye; ingilizce öğrenseydin o zaman demek haddimize değil ama bir insan 20 yılda, 25 yılda, 30 yılda veya yaşına göre daha büyükse ve ingilizce öğrenemiyorsa ayıptır. günde 1 saat çalışsanız, 1 yılda "EN AZINDAN" okuduğunuzu anlayacak hale gelirsiniz 25 yaşına gelip ingilizce bilmiyorum ben yaaa diye ağlayan insanlar bana komik geliyor öğrenmezsen öğrenme bize ne? faydası bize değil sana
şu konu başlığı nasıl bu hale geliyor anlamıyorum. ne kafalar var allahım...

wither

31.1.2017 18:39:07

0
Sony oyundaki diyalog ve kelime fazlalığı sebebiyle , maliyeti yüzünden türkçeleştirme yapılamadığını söylemiş.Sorun mali sebepse bu kampanyadan pek bir şey çıkmaz malesef.

CyberAxE

31.1.2017 16:33:12

+1
İmzaladım. Konu sadece İngilizce bilmek değil bence. Zaten yapımcıların derdi bu olsa Polonyaca dili desteklenen diller arasında olmazdı. Oyundan para kazanabileceği ülkelerin dillerinde çeviri (dublaj ya da altyazı) yapıyor adamlar. Oyun yapımcılarının ve yayıncılarının Türk playstation oyuncularının taleplerini göze almasını sağlamak ve dil desteği olduğu taktirde oyun satışlarının daha da artacağını göstermek lazım. Bu imza işi bunu göstermek için pek yeterli olmasa da yerinde bir adımdır.

Dantes272

31.1.2017 15:12:19

0
Ben pc oyuncusuyum ama turkce olmasini isterim. Bu gun size yarin bize imzami basarim Dilerim tr yama cıkar

BSC Misafiri

31.1.2017 13:13:38

+5
Şu ingilizce öğrenin diyebilen şuursuz kesim bir Almanyaya fransaya gidin bakın bakalım kaç yerde ingilizce kelime geçiyor adamlar kendi dillerine nasıl sahip çıkıyor görün.Olay ingilizce bilip bilmemek sanki. Ülkemize gelip para kazanacaksa bu adamlar Türkçe seslendirmeden geçtim,alt yazı seçeneği mutlaka koymak zorunda.Dünyadaki en pahalı oyunları alan biziz birde üstüne ingilizce öğrenin diyen iki üç sivri zekalı çıkmıyor mu,bu kadarına da pes artık.Türkiyenin oyun pazarında geri seviyelerde kaldığı günler çok eskide kaldı,Türkçe dil seçeneği bir haktır.İngilizce bilip bilmemek noktasında kalmış sığ insanlara ne desen boş.

defected

31.1.2017 10:25:06

0
kimseye; ingilizce öğrenseydin o zaman demek haddimize değil ama bir insan 20 yılda, 25 yılda, 30 yılda veya yaşına göre daha büyükse ve ingilizce öğrenemiyorsa ayıptır. günde 1 saat çalışsanız, 1 yılda "EN AZINDAN" okuduğunuzu anlayacak hale gelirsiniz 25 yaşına gelip ingilizce bilmiyorum ben yaaa diye ağlayan insanlar bana komik geliyor öğrenmezsen öğrenme bize ne? faydası bize değil sana

mrhksc

31.1.2017 10:03:26

+1
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Konsolum olmamasına rağmen İMZALAMADIM! :))) İmzalamadım çünkü bu başlık altında birlik beraberlik çağrısı yapan arkadaşlar yıllardır Pc tarafını çocukların lol, cs oynamaktan başka birşey yapmadığı, korsan kullanıcıdan geçilmediği, dandik oyunlarla dolu bir platform olarak gösterdiler. Biz Pc tarafında birçok oyunumuzu resmi veya fan çalışmalıarının yamaları ile Türkçe dilinde oynama konusunda gayet iyi durumdayız. Aynı şeyi Konsol tarafında oyun oynayan kardeşlerimiz içinde dileriz fakat bu konuda destek bekleniyorsa önce samimi olmalılar.
afedersin ama dostum konsol "tarafı" ne için samimi olacaklar... bu kampanyayı imzalamayıp konsol kullanıcılarını cezalandırdığını falan mı düşünüyorsun.? Bu kutuplaşma niye? ben de ağırlıklı olarak pc de oyunumu oynarım ama gidip konsolu ya da konsolda oyun oynayanları "ötekileştirmem" Bu ne saçma bi mantıktır. Biraz birbirimizin zevklerine saygı duyup destek olalım. Konsolculara küçük altın takma kampanyası değil bu.Oyunu senin de,benim de kullandığımız dile çevirecekler. Yani hepimiz için faydalı... Şu mantıktan kurtulun artık.

Exclusive.Gamer

31.1.2017 10:00:19

0

KerkenezKes

31.1.2017 05:25:38

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Konsolum olmamasına rağmen İMZALAMADIM! :))) İmzalamadım çünkü bu başlık altında birlik beraberlik çağrısı yapan arkadaşlar yıllardır Pc tarafını çocukların lol, cs oynamaktan başka birşey yapmadığı, korsan kullanıcıdan geçilmediği, dandik oyunlarla dolu bir platform olarak gösterdiler. Biz Pc tarafında birçok oyunumuzu resmi veya fan çalışmalıarının yamaları ile Türkçe dilinde oynama konusunda gayet iyi durumdayız. Aynı şeyi Konsol tarafında oyun oynayan kardeşlerimiz içinde dileriz fakat bu konuda destek bekleniyorsa önce samimi olmalılar.
adam resmen sevinmiş sadece pc oyuncusu diye sevivncinden gülücükleri 3 er 3 er koymuş yazık :) nekadar yazık :)

RogueAgent

31.1.2017 04:02:04

0
Umarım kampanya başarılı olur ama adamlar satış rakamlarına bakarak bu politikalarını uyguladıkları için önemli olan sizin ne kadar oyun aldığınız. Yanlış anlaşılma olmasın benim için zaten problem değil ama kardeşlikle yada ikinci elle oyun alıp biz oynuyoruz bize türkçe altyazı verin derseniz adamların verme ihtimalini kendinizde düşünebilirsiniz. Oyunlar pahalı vs ama adamlar dolar/euro artık ne üzerinden satıyolarsa onlar için kendilerine giden para önemli durup bizim ekonomimizi paramızın değerini düşünüp fiyat belirlicek halleride yok. Başta söylediğim gibi umarım kampanya başarılı olur.

aykut291

31.1.2017 01:08:00

0
Valla asıl büyük sorun bundan sonraki çıkacak Oyunlardada olmaması. Çünkü adamlar Türkçeye yatırım yapıyolar bununun karşılığını alamıyorlarsa buyrun cenaze namazına!

blade184

31.1.2017 00:29:41

0
Bu oyun kesin türkçe gelir diye ön sipariş verenler bile olmuş.Playstation türkiye umarım yaptığı hatayı anlarda altyazı eklenir oyuna.

downrock

31.1.2017 00:13:12

0
İmzaladım[:'(] Aynısını Nioh'da da yapın ya o oyun Türkçe olmalı

HLLBN

30.1.2017 23:54:53

0
Konsolum olmasına rağmen imzaladım

Nalettin

30.1.2017 23:04:09

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Konsolum olmamasına rağmen İMZALAMADIM! :))) İmzalamadım çünkü bu başlık altında birlik beraberlik çağrısı yapan arkadaşlar yıllardır Pc tarafını çocukların lol, cs oynamaktan başka birşey yapmadığı, korsan kullanıcıdan geçilmediği, dandik oyunlarla dolu bir platform olarak gösterdiler. Biz Pc tarafında birçok oyunumuzu resmi veya fan çalışmalıarının yamaları ile Türkçe dilinde oynama konusunda gayet iyi durumdayız. Aynı şeyi Konsol tarafında oyun oynayan kardeşlerimiz içinde dileriz fakat bu konuda destek bekleniyorsa önce samimi olmalılar.
Kampanya biraz kısıtlı başlasada güncelleme yapılmış ve inşallah bir ses duyurması bakımından tüm oyun platformlarına yarar sağlar. Yoksa zaten ikiyüzlü sonynin oyunu Türkçe yapacağıda yok. Düşünsene tüm platformlarda tüm kutulu satılan oyunlara Türkçe zorunluluğun getirildiğini. Hem bu durum çeviri firmalarımızada yarar sağlar.

BSC Misafiri

30.1.2017 18:25:33

0
Konsolum olmamasına rağmen İMZALAMADIM! :))) İmzalamadım çünkü bu başlık altında birlik beraberlik çağrısı yapan arkadaşlar yıllardır Pc tarafını çocukların lol, cs oynamaktan başka birşey yapmadığı, korsan kullanıcıdan geçilmediği, dandik oyunlarla dolu bir platform olarak gösterdiler. Biz Pc tarafında birçok oyunumuzu resmi veya fan çalışmalıarının yamaları ile Türkçe dilinde oynama konusunda gayet iyi durumdayız. Aynı şeyi Konsol tarafında oyun oynayan kardeşlerimiz içinde dileriz fakat bu konuda destek bekleniyorsa önce samimi olmalılar.

Robert Nesta

30.1.2017 15:11:53

0
Konsolum olmamasına rağmen imazaladım, umarım sonuç alınır

RapGood

30.1.2017 02:06:51

+5
Konsol'um yok ama destek olmak için bende imzaladım. İnşallah dikkat'e alıp türkçe eklerler.

th3mpo

30.1.2017 01:16:24

+3
İmzaladım. Herkes imzalamalı.

stun

29.1.2017 23:20:18

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: _PiSLiCK_ Ben ingilizce öğretmeniyim ama ana dilde oynamak her zaman daha keyifli oluyor, imzaladım en azından altyazı koyarlar inşallah
İşte bizim "Türkçe'ye gerek yok,gidin ingilizce öğrenin" diyen alttaki kendini kaybetmiş çakma öğretmenlere değil,böyle kendi diline sahip çıkan öğretmenlere ihtiyacımız var.
'' türkçeye gerek yok gidin ingilizce öğrenin '' demedim.. söylemediğim şeyleri söylemiş gibi göstermen çok günah, ayıp.. kendini kaybetmiş demende senin ayıbın.. millet.. yazımın bütünlüğünü okumadan böyle saçma şeyler söyluyor hemen türk düşmanı ilan ediliyorum veletmisiniz nesiniz

R-10

29.1.2017 22:27:34

0
İmzaladık bakalım hayırlısı.

TaKo

29.1.2017 22:25:39

+5
Kampanya linkini Facebook üzerinden Sercan Sülün'e gönderdim, o da imzalasın

BSC Misafiri

29.1.2017 21:43:27

0
O oyun türkçe olacek!

BSC Misafiri

29.1.2017 21:40:07

+3
quote:

Orjinalden alıntı: _PiSLiCK_ Ben ingilizce öğretmeniyim ama ana dilde oynamak her zaman daha keyifli oluyor, imzaladım en azından altyazı koyarlar inşallah
İşte bizim "Türkçe'ye gerek yok,gidin ingilizce öğrenin" diyen alttaki kendini kaybetmiş çakma öğretmenlere değil,böyle kendi diline sahip çıkan öğretmenlere ihtiyacımız var.

dinazorkulagi

29.1.2017 19:39:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Dün bu çeviri ile ilgili haberin olduğu başlıkta da dile getirdim, şahsen böyle talepler ve yöntemlerle kalıcı bir durum oluşacağına inanmıyorum. Bakın ne zamandır ARAL ile ilgili oyun kamuoyunda ciddi bir tepki var ama adamlar hala bu fiyatlara oyun satabiliyorlar, yani bu adamlara bir şey falan işlemiyor. Ola ki, Sony TR bu kampanyayı dikkate aldı ve sonradan Horizon ZD oyununa Türkçe altyazı desteğini ekledi ama başka gelecek bir oyunda da bu olur mu, olmaz mı diye kaygılar yine devam edecek. Bu işin tek çözümü var o da yasal manada bu ülkede oyun satan firmaların oyunlara Türkçe dil desteğini en azından altyazılı olarak sunmaları şartının getirilmesi. Yapılacaksa bununla ilgili imza kampanyaları, kamuoyu oluşturma çalışmaları yapılmalı. Bakın bir tane altyazısız film ve yurtdışından getirilmiş bir üründe Türkçe olmayan bir broşür var mı veya yurtdışındaki 1 yıllık garantiler nasıl ülkemizde 2 yıl olarak sunulmak zorunda kalınıyor. Tek cevabı var, yasalar böyle emrediyor. Bugün dünyada ilk 20 içinde bir parasal değer ifade eden pazar Türkiye oyun pazarı, buraya oyunlarını kutulu olarak getiren firmalar oyunlarını en azından Türkçe altyazı ile getirmek zorunda olmalılar, yoksa kutulu olarak satılmasın bu kadar basit. Zaten isteyen dijital olarak bir yerlerden bu oyunlara erişebiliyor, yani oyun pazarında piyasaya arz konusunda bir sıkıntı olmaz. Konuşulacaksa bu konuşulmalı, açıkçası ben bu tip kampanyalar ile bir yere varabileceğimize inanmıyorum.
Yazını dikkatli bir şekille okudum. Kesinlikle haklısın bu olayı genel bir başlık altında çözmeliler

Dark_Passenger47

29.1.2017 12:53:54

+18
Ben ingilizce öğretmeniyim ama ana dilde oynamak her zaman daha keyifli oluyor, imzaladım en azından altyazı koyarlar inşallah

Powered by Plants

29.1.2017 12:12:59

+2
Bu kampanyayı başlatan kim bilmiyorum ama o nasıl bi mektup öyle. Lutfen birisi derdimizi duzgun bir biçimde anlatan guzel yazılmış bir metin yazsın da o mektup değişsin. Hitabet cok önemlidir arkadaşlar.

alperen717181

29.1.2017 12:00:29

0
Şimdiye kadar playstation Türkiye'nin açıklama yapması gerekiyordu. Bence bu kadar tepki geleceğini tahmin edemediler. İşi çözmeye çalışıyorlar ama çok geç artık. Türkçe altyazı gelse bile oyun çıktıktan sonra gelir.

Venomstr

29.1.2017 11:58:58

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Opricnik

Keske be onun icin aglasak , oyun dunyasinin geldigi duruma agliyoruz. Koskaca konsolda oynayacak iki adet(2) olunca niye al sat ugrasasin ki
Kardeş sende PS4 var mı? Şu ulaşamadığınız şeye mundar deme huyunuz var ya... Uzaktan acayip uyduruk gözüküyorsunuz. Çok kişide var şu "ulaşamadığım şeye mundar demeliyim" davranışı.

Opricnik

29.1.2017 11:51:46

0
quote:

Orijinalden alıntı: venomstr

Kardeş sen PS4 kiralayacaktın. Ne oldu o iş? Satın alamadın diye mi ağlıyorsun? Kıskançlık mıdır bu?
Keske be onun icin aglasak , oyun dunyasinin geldigi duruma agliyoruz. Koskaca konsolda oynayacak iki adet(2) olunca niye al sat ugrasasin ki

acar85

29.1.2017 11:22:55

0
Sony her oyunu tr altyazı çıkarıyordu. Ne oldu da böyle bir karar aldılar.

Venomstr

29.1.2017 10:59:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: Opricnik Birakin Sony Turkiyeyms falan yalan ogrenin ingilizce su dumbeklere para kaptirmayin
Kardeş sen PS4 kiralayacaktın. Ne oldu o iş? Satın alamadın diye mi ağlıyorsun? Kıskançlık mıdır bu?

Opricnik

29.1.2017 10:57:57

0
Birakin Sony Turkiyeyms falan yalan ogrenin ingilizce su dumbeklere para kaptirmayin

David Attenborough

29.1.2017 10:41:33

+3
Imzalamadım, gidin İngilizce öğrenin.

BSC Misafiri

29.1.2017 10:29:49

+2
Yazık ya vallahi yazık...Yanlış şu ingilizce öğrenin vs. muhabbeti yapan insanlara değil hepimize acıyorum. Çok yazık ya bizler bu vatanın nasıl bir evlatlarıyız ki kendi ana dilimiz olması için uğraşacağımıza bu hakkımızı isteğimizi savunacağımıza ingilizce öğrenin deyip birbirimizi aşağılayıp hava atıyoruz. Biz kendi aramızda daha birlik olamıyoruz. Elin adamları bizi niye dikkate alsın ki?

Miraclescape

29.1.2017 10:06:44

0
Ben sıkıldım eğitim kılıfı altında zihin kontrol testlerinden. Teşkilat, team, hükümeti mahkemeye verip sağlam tazminat kazanıcam verdikleri zarardan ve yaptıklarından ötürü....

Miraclescape

29.1.2017 09:48:10

0

dinazorkulagi

29.1.2017 08:03:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: Source

Çok güldüm Allah'ta seni güldürsün :))
Amin :)

stun

29.1.2017 04:53:48

0
herkes haykırmış.. böyle bir exc türkçe olmalı.. yok satışlarda çok etkiler.. yok millet bu oyun için konsol alıyor.. tamam alıyorda türk mü bu alanlar.. haykır bağır çagır 1 gün sonunda toplanan imza.. ben dahil 1043 civarı.. ve içinde ps4 ü olmayanlarda var.. durum içler acısı..çıkışa kadar 10.000 olursa işler değişebilir ama hiç sanmıyroum.. bana nefret kusuyorsunuz size katılmıyorum diye.. fark yaratacak bir kalabalık olsaydık zaten bunları tartışıyor olmazdık.. sektör gelişmeye devam ediyor ama yeterli değiliz kimse anlamıyor ve gerçekçi bakmıyor.. oyunlar 250 tl.. doları ben 4 yaptım sanki sadsdad

stun

29.1.2017 04:30:48

0
quote:

Orjinalden alıntı: Gran Turismo 7
quote:

Orijinalden alıntı: stun

merakla sorunu cevaplıyım kardeşim.. lisede dil bölümü okudum .. hazırlık okudum toefl a girdim.. şimdide ing öğretmenliği.. 4. sınıftayım.. ben hastayım böyle tanımadıkları insanlar hakkında atıp tutanlara... boş egosunuz.. benim arkadaşım uluslararası ticaret okuyor.. benim gibi dil falan okumadı onun ingilizceside çok iyidir.. ya ilkokul 4 ten beri var.. lisede var... üniversitede bile var zorunlu.. öğrenen öğreniyor..
egosunuz diyen adama bak ya nasıl sinirlerimi oynattı. Senin bu havan kime hocam o zaman. Adam sana mı demiş çıkmışsın yok şöyle ingilizce biliyorum yok böyle ingilizce konusuyorum. Anladık tamam konusuyosun tamam sensin ya.
kardeşim adam mesajımın tam üstüne merakla sordu.. evet bana sordu..

stun

29.1.2017 04:30:11

0
quote:

Orjinalden alıntı: Antiboy
quote:

Orjinalden alıntı: stun <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: snakefatih Millete ingilizce öğrenin öğrenseydiniz falan diyor da. Çat pat ingilizceden anlayan biri olarak merakla soruyorum şu çok bilmiş ingilizceciler acaba ana dilleri gibi ingilizce mi konuşuyorlar da burada milletin ingilizce cahilliğine laf sokuyorlar. Gören de versen ellerine ingilizce bir romanı ya da tarih kitabını hatasız çeviri yapabilecek seviyede adamlar sanır. En fazla bildikleri sokak ingilizcesi. Adam oyunu kendi dilinde hikayesini tam olarak anlamak istiyor çok mu bu istek. En azından altyazı olsun diyor.</blockquote> merakla sorunu cevaplıyım kardeşim.. lisede dil bölümü okudum .. hazırlık okudum toefl a girdim.. şimdide ing öğretmenliği.. 4. sınıftayım.. ben hastayım böyle tanımadıkları insanlar hakkında atıp tutanlara... boş egosunuz.. benim arkadaşım uluslararası ticaret okuyor.. benim gibi dil falan okumadı onun ingilizceside çok iyidir.. ya ilkokul 4 ten beri var.. lisede var... üniversitede bile var zorunlu.. öğrenen öğreniyor..
senin okul da örendiği inglizceyle uluslararası ticaretle ugraşan arkadaşının doların yürüyen merdivenle çıkmasında büyük katkısı vardır
kafalar pırıl pırıl

BSC Misafiri

29.1.2017 01:45:26

0
Bi oyuna 200 tl veriyorsam benim dilimi koymak zorunda koymuyorsa türkiyede satis yapmamali

BSC Misafiri

29.1.2017 01:43:48

0
quote:

Orjinalden alıntı: pastadanadam Dublaja gerek yok, dublaj hiç sevmem zaten. Altyazı olsun ya, altyazı koymak çok mu zor? Millet bedavaya yapıyor ya.
Altyazıya gerek yok, altyazıyı hiç sevmem zaten. Dublaj olsun ya, dublaj koymak çok mu zor?

BSC Misafiri

29.1.2017 01:41:03

+1
quote:

Orjinalden alıntı: pastadanadam Dublaja gerek yok, dublaj hiç sevmem zaten. Altyazı olsun ya, altyazı koymak çok mu zor? Millet bedavaya yapıyor ya.
Beyefendiye bakarmısın dublaj sevmiyormuş,dublaja gerek yokmuş.Sen kimsin yahu,herkezin adına karar mı veriyorsun.Bende altyazıyı sevmiyorum, Türkçe dublajı seviyorum,Türkçe dublaj olsun, altyazı olmasın istiyorum, ne olacak peki.Bir şey yazarken düşünüpte yazın.Bu dünya sizin etrafınızda dönmüyor.

merkintr

29.1.2017 01:03:54

+2
Ps4 üm yok muhtemelen olmayacak ( xbox tan memnunum :-) ) ama imzaladım.Dünya para verdiğimiz oyunları ana dilimizde oynamak hakkımız. İnşallah etkisi olur.

SuspiciousDragon

29.1.2017 00:30:47

0
11 imza kalmış :D hadi üşenmeyin imzalayın

blade184

28.1.2017 21:27:58

0
Witcher 3 'e bile sonradan türkçe altyazı desteği geldiyse bu oyuna gelmemesi için bir sebep göremiyorum.

haunt54

28.1.2017 21:09:30

0
Attım

Alucardo

28.1.2017 21:06:35

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Antiboy

sen ciddiyemi aldın bunu :D akşam akşam beni güldürdün allahta seni güldürsün :D
Yemin ediyorum rahatladım. İlk gördüğümde böyle ekrana boş boş anlamsız baktım lütfen ciddi olmasın diyordum, iyi ki değilmişsin :D Ciddiye aldım diye şaşırıyorsun da, bu ülkede o kadar saçma şeyler gördüm / okudum ki internette, her şeye inanır oldum vallahi

Antiboy

28.1.2017 21:03:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: Alucardo

Bu söylediğinde ciddi misin sen? Gerçekten ciddiysen, dolar 50 tl olsa da sen sebebini anlamazsın.Ekonomiye çok kafa yorma derim.
sen ciddiyemi aldın bunu :D akşam akşam beni güldürdün allahta seni güldürsün :D

Alucardo

28.1.2017 20:51:58

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Antiboy

senin okul da örendiği inglizceyle uluslararası ticaretle ugraşan arkadaşının doların yürüyen merdivenle çıkmasında büyük katkısı vardır
Bu söylediğinde ciddi misin sen? Gerçekten ciddiysen, dolar 50 tl olsa da sen sebebini anlamazsın.Ekonomiye çok kafa yorma derim.

# Ace #

28.1.2017 20:27:20

+1
Attık imzayı amaç zam olunca hemen uygulayan kurmuş o muş buymuş diyen psn türkiye'ye sevgiler.

ykrr

28.1.2017 20:13:17

0
Şahsi görüşüm doların fırlaması Sony de etkilemiştir.neredeyse oyun çıkış fiyatları 250 ye dayandı.hal böyle olunca ülkenin alım gücününde farkında Sony.oyun Türkçe olur 2 sene sonra 30 TL ye düşüp çok satar. Bu sony nin kafasındaki senaryo değil bence.

Antiboy

28.1.2017 20:08:33

0
quote:

Orjinalden alıntı: stun <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: snakefatih Millete ingilizce öğrenin öğrenseydiniz falan diyor da. Çat pat ingilizceden anlayan biri olarak merakla soruyorum şu çok bilmiş ingilizceciler acaba ana dilleri gibi ingilizce mi konuşuyorlar da burada milletin ingilizce cahilliğine laf sokuyorlar. Gören de versen ellerine ingilizce bir romanı ya da tarih kitabını hatasız çeviri yapabilecek seviyede adamlar sanır. En fazla bildikleri sokak ingilizcesi. Adam oyunu kendi dilinde hikayesini tam olarak anlamak istiyor çok mu bu istek. En azından altyazı olsun diyor.</blockquote> merakla sorunu cevaplıyım kardeşim.. lisede dil bölümü okudum .. hazırlık okudum toefl a girdim.. şimdide ing öğretmenliği.. 4. sınıftayım.. ben hastayım böyle tanımadıkları insanlar hakkında atıp tutanlara... boş egosunuz.. benim arkadaşım uluslararası ticaret okuyor.. benim gibi dil falan okumadı onun ingilizceside çok iyidir.. ya ilkokul 4 ten beri var.. lisede var... üniversitede bile var zorunlu.. öğrenen öğreniyor..
senin okul da örendiği inglizceyle uluslararası ticaretle ugraşan arkadaşının doların yürüyen merdivenle çıkmasında büyük katkısı vardır

Gran Turismo 7

28.1.2017 20:01:35

+2
quote:

Orijinalden alıntı: stun

merakla sorunu cevaplıyım kardeşim.. lisede dil bölümü okudum .. hazırlık okudum toefl a girdim.. şimdide ing öğretmenliği.. 4. sınıftayım.. ben hastayım böyle tanımadıkları insanlar hakkında atıp tutanlara... boş egosunuz.. benim arkadaşım uluslararası ticaret okuyor.. benim gibi dil falan okumadı onun ingilizceside çok iyidir.. ya ilkokul 4 ten beri var.. lisede var... üniversitede bile var zorunlu.. öğrenen öğreniyor..
egosunuz diyen adama bak ya nasıl sinirlerimi oynattı. Senin bu havan kime hocam o zaman. Adam sana mı demiş çıkmışsın yok şöyle ingilizce biliyorum yok böyle ingilizce konusuyorum. Anladık tamam konusuyosun tamam sensin ya.

KerkenezKes

28.1.2017 18:41:56

+1
türkçe dil destegini bile beceremeyen bir ps türkiye niye var kapatın gidin beceriksiz adamlar.

MiyopBey

28.1.2017 18:38:55

+1
Dublaja gerek yok, dublaj hiç sevmem zaten. Altyazı olsun ya, altyazı koymak çok mu zor? Millet bedavaya yapıyor ya.

Source

28.1.2017 18:38:07

+1
quote:

Orijinalden alıntı: dinazorkulagi

Hocam eğer 1 m imza çıksa sony türkçe konuşmayı öğrenir.
Çok güldüm Allah'ta seni güldürsün :))

Tuomir

28.1.2017 18:10:48

0
KZ3 türkçe geldi bu neden gelmiyor ki? PS Turkiyenin tek yaptığı sonynin ürünlerini kendileri uretiyormus gibi davranmak olmamalı. Atıp tutuyorlardi trde su kadar ps plus kullanicisi var diye. Ama hizmete gelince sıfır herifler.

blade184

28.1.2017 18:00:15

0
bende katıldım.Umarım bir şekilde türkçe altyazı eklenir.

Funder

28.1.2017 17:46:09

+2
Exclusive ler artık türkçe olacak diye bir haber okumuştum sanki. Yalanmış meğer

evo_4

28.1.2017 17:39:51

0
İmzaladım.

snakefatih

28.1.2017 17:14:50

+2
Şimdi sony ps tr nin başındaki önemli şahsiyetler çıkıp biz ex oyunlarımıza tr dil desteği verdik bundan sonra da vereceğiz diye açıklama yaparlarsa millette doğal olarak bir beklentiye girmezdi. R* ın tr şubesi de yok tr dil desteği konusunda en ufak bir açıklamaları da yok. İnsanlar neden bunun için beklentiye girsin. Türkçe zorunluluğu hakkında bir yasa yok keşke olsa ama bizi ters köşe yapan tr mustafanın açıklamaları. İngilizce bilme konusunu şöyle anlatayım alakalısın anlarsın diye düşünüyorum adam var lafta ing bilir adam var bazı kelimeleri bilir kendince anlam çıkarır adam var tüm metni çevirir adam var karşısında ing konuşanın yerine kendisini koyacak kadar dile onun kültürüne hakimdir. Öyle bir çeviri kabiliyeti vardır ki karşındaki yabancının duygusunu sana yansıtır seni ağlatır. Benim dediğim en son örnek. Bu tarz bilen kaç kişi var . Şimdi ben hikayesi duygu yoğunluğu fazla olan oyun alacağım çat pat ingilizcemle yada bu seviyede ingilizcesi zayıf adamın ingilizcesiyle hikayenin duygusunu anlamaya çalışacağım ne zevk alırım bu oyundan. Misal olarak benim ingilizce seviyemle last of us ı ilk oynadığımda ingilizce dilde oynadım mevzuyu az çok anladım 2. Defa Oynadığımda tr dili seçtim nerdeyse oyunun içinde yaşıyorum gibi hissettim. Benim istediğim hikayenin içinde yaşamak onu başaran bir çeviriyi bizim sony ps tr den beklemek en doğal hakkımız. Yapmıyorlarsa adını değiştirsin desteğimiz yok desin eyvallah deriz.

dinazorkulagi

28.1.2017 17:12:17

+17
quote:

Orijinalden alıntı: dark dragon İmzaladık ama 1 milyon imza bile olsa takacaklarını sanmam.
Hocam eğer 1 m imza çıksa sony türkçe konuşmayı öğrenir.

Redunay

28.1.2017 17:06:45

+1
Sony Türkiye sana çokmu yüz verdik bi yerinmi kalktı merak ettim ne o Türkçe olmayacak falan hayırdır arpan fazlamı geldi. Söz verdin sözünü tut.

stun

28.1.2017 16:48:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih Memlekette önüne gelen zaten ingilizce gurusu. Madem öyle ana diliniz gibi ingilizce konuşuyorsunuz yıllarca biz de sözüm ona ingilizce dersi gördük (gerçi matematik hocası boş derse giriyordu ama) neden öğrencilerinize öğretmiyor sunuz? Çünkü al maaşı gerisini koyver gitsin. İngilizceyi anadili gibi bilen % kaçlık kesim var memlekette. Hemen hemen yok. Memlekette herkes galatasaray mezunu ya bilerek ingilizce öğrenmemişler. Şu aklınızda olsun HERKES İNGİLİZCE ÖĞRENMEK ZORUNDA DEĞİL. çıkıp playstation türkiye diye ortalıkta hava civa atacaksın 250tl den oyun satacaksın bu kadar maliyetine rağmen bir altyazı bile ekleme basireti göstermeyeceksin. Biz her oyundan tr desteği bekleyemeyiz ama adında bir şirketin türkiye ibaresi varsa herşey türkçe gibi etiketle kendini pazarlıyorsa o şirketin türkiye türkçe adına birşeyler yapması lazım. Adam çıkıp ps ingilterenin şubesiyiz biz derse anlarım burada mevzusunu bile etmem. Şirketler genele hitap etmeli 3,5 tane adam ingilizce biliyor diye bu kadar bilmeyen kitleye sırtını dönüyorsa kusura bakmasın o firmanın malını almam ingilizce bilene satsın. Herşey ps ın ana menüsünü türkçe yapmakla bitmiyor.
dolar uçtu.. alım gücüde yok.. türkçe içeriği zorunlu kılan bir yasada yok.. nasıl filmler dublajlı altyazılı gelıyor bununda gelmesi gerekıyor dimi ? ama oyun sektöründe devlet 0 .. sony exc hariç zaten ingilizceydi hepsi değil mi ? rdr, bioshock,skyrim, dishonored,deus ex falan.. yani demek istediğim.. gelen tepkiler şey gibi..her firma türkçe çıkarıyor bunlar çıkarmıyor.. herkes ingilizce bilmek zorunda değil.. ama zaten belirsiz veya hiç olmayan desteğe bel bağlamak saçma. hiç gördünüz mü .. rdr 2 de tr altyazı olmıyıcak diye bu kadar tepki geldiğini ? dil desteği yasalarla korunmazsa böyle haberlere alışık olun

Kennnn

28.1.2017 16:38:44

0
Bunun satış beklentisiyle pekte alakası yok Knack türkçeydi hadi o çıkış oyunuydu diyelim ps3'ün son zamanlarında gelen Puppetter bile hem dublajlı hem altyazılıydı bunlar çok satan oyunlar mıydı ? Alakası yok. Horizon ise beklenen bir oyundu hatta Türkçe olması satışlara direkt etki edecek bir durumdu.Hatta forum da sırf bu oyun da gelecek diye konsol seçimi yapmış kullanıcılar dahi var. Kaldı ki japon stüdyo oyunları ve guerilla oyunları genelde türkçe içerik alır ancak son çıkan iki oyunları Gravity rush 2 ve The Tomorrow Children da yoktu ve bunlar Japon stüdyo oyunlarıydı. Aynı zaman da bu yapımların çıkışından en az bir iki ay önce gold olduğunu da bilmelisiniz.

snakefatih

28.1.2017 16:24:45

+8
Memlekette önüne gelen zaten ingilizce gurusu. Madem öyle ana diliniz gibi ingilizce konuşuyorsunuz yıllarca biz de sözüm ona ingilizce dersi gördük (gerçi matematik hocası boş derse giriyordu ama) neden öğrencilerinize öğretmiyor sunuz? Çünkü al maaşı gerisini koyver gitsin. İngilizceyi anadili gibi bilen % kaçlık kesim var memlekette. Hemen hemen yok. Memlekette herkes galatasaray mezunu ya bilerek ingilizce öğrenmemişler. Şu aklınızda olsun HERKES İNGİLİZCE ÖĞRENMEK ZORUNDA DEĞİL. çıkıp playstation türkiye diye ortalıkta hava civa atacaksın 250tl den oyun satacaksın bu kadar maliyetine rağmen bir altyazı bile ekleme basireti göstermeyeceksin. Biz her oyundan tr desteği bekleyemeyiz ama adında bir şirketin türkiye ibaresi varsa herşey türkçe gibi etiketle kendini pazarlıyorsa o şirketin türkiye türkçe adına birşeyler yapması lazım. Adam çıkıp ps ingilterenin şubesiyiz biz derse anlarım burada mevzusunu bile etmem. Şirketler genele hitap etmeli 3,5 tane adam ingilizce biliyor diye bu kadar bilmeyen kitleye sırtını dönüyorsa kusura bakmasın o firmanın malını almam ingilizce bilene satsın. Herşey ps ın ana menüsünü türkçe yapmakla bitmiyor.

BSC Misafiri

28.1.2017 16:19:48

0
Oyun için Türkiyede satış beklentisi pek yok. Bu sebebten oyuna ekstra masraf çıkarılmayacak. Tabi buna altyazı, dublaj , event göremeyeceksiniz.

BSC Misafiri

28.1.2017 16:19:08

0
Bence bu kararları merkez alıyor Türkiye tarafının çok da etkili olduğunu düşünmüyorum. Sadece satış raporları veriyorlardır.

sedatss

28.1.2017 16:18:54

0
Imzaladim. Hayirlisi bakalim..

BSC Misafiri

28.1.2017 16:18:20

0
BSC yetkilileri siz PS Turkiyeye yakınsınız.Lutfen forumuzdaki insanların tepkilerini PS TR'ye gösterin..

BSC Misafiri

28.1.2017 16:16:54

0
Hadi bakalım dün bende imzaladım.Açıklama hala gelmedi bakalım ne söyleyecekler.Büyük ayıp etti playstation türkiye şu oyun türkçe altyazıyı kesinlikle hak ediyordu.

BSC Misafiri

28.1.2017 16:11:46

0
quote:

Orjinalden alıntı: d3vstator Dün bu çeviri ile ilgili haberin olduğu başlıkta da dile getirdim, şahsen böyle talepler ve yöntemlerle kalıcı bir durum oluşacağına inanmıyorum. Bakın ne zamandır ARAL ile ilgili oyun kamuoyunda ciddi bir tepki var ama adamlar hala bu fiyatlara oyun satabiliyorlar, yani bu adamlara bir şey falan işlemiyor. Ola ki, Sony TR bu kampanyayı dikkate aldı ve sonradan Horizon ZD oyununa Türkçe altyazı desteğini ekledi ama başka gelecek bir oyunda da bu olur mu, olmaz mı diye kaygılar yine devam edecek. Bu işin tek çözümü var o da yasal manada bu ülkede oyun satan firmaların oyunlara Türkçe dil desteğini en azından altyazılı olarak sunmaları şartının getirilmesi. Yapılacaksa bununla ilgili imza kampanyaları, kamuoyu oluşturma çalışmaları yapılmalı. Bakın bir tane altyazısız film ve yurtdışından getirilmiş bir üründe Türkçe olmayan bir broşür var mı veya yurtdışındaki 1 yıllık garantiler nasıl ülkemizde 2 yıl olarak sunulmak zorunda kalınıyor. Tek cevabı var, yasalar böyle emrediyor. Bugün dünyada ilk 20 içinde bir parasal değer ifade eden pazar Türkiye oyun pazarı, buraya oyunlarını kutulu olarak getiren firmalar oyunlarını en azından Türkçe altyazı ile getirmek zorunda olmalılar, yoksa kutulu olarak satılmasın bu kadar basit. Zaten isteyen dijital olarak bir yerlerden bu oyunlara erişebiliyor, yani oyun pazarında piyasaya arz konusunda bir sıkıntı olmaz. Konuşulacaksa bu konuşulmalı, açıkçası ben bu tip kampanyalar ile bir yere varabileceğimize inanmıyorum.
Bu hükümet anca oyunlar dine hakaret ediyor diye oyunları yasaklar, böyle bir hizmet akıllarının ucundan geçmez.

darkdogan

28.1.2017 15:16:14

+2
Adamlar ne Türkçesi şu an geçirecekleri zammın peşinde,kur artışlarından en güzel kaymağı nasıl yeriz onun hesabını yapıyorlar.[:'(]

Golden Hawk

28.1.2017 14:40:14

+1
Allah seni kahretsin Sony Türkiye

alito

28.1.2017 14:31:00

+1
1. Parti PS oyunlarının Türkçe desteği almasına alıştığımız bir zamanda böyle olumsuzluklar moral bozuyor. Sony Türkiye'yi göreve davet ediyorum.

Himurajutsu

28.1.2017 14:27:27

+1
İmzaladım ama hiç umudum yok... Umut felan bırakmadılar adamda...

tnrvrd1996

28.1.2017 14:25:37

+2
HORİZON'a sahip çıkalım PSN'den çıkmış yangın🔥

israfil ertem

28.1.2017 13:58:10

0
İmzaladım umarım faydalı olur...

xnxn

28.1.2017 13:57:59

0
Destek verelim.

İdrak İstimlak

28.1.2017 13:49:09

+2
Dün bu çeviri ile ilgili haberin olduğu başlıkta da dile getirdim, şahsen böyle talepler ve yöntemlerle kalıcı bir durum oluşacağına inanmıyorum. Bakın ne zamandır ARAL ile ilgili oyun kamuoyunda ciddi bir tepki var ama adamlar hala bu fiyatlara oyun satabiliyorlar, yani bu adamlara bir şey falan işlemiyor. Ola ki, Sony TR bu kampanyayı dikkate aldı ve sonradan Horizon ZD oyununa Türkçe altyazı desteğini ekledi ama başka gelecek bir oyunda da bu olur mu, olmaz mı diye kaygılar yine devam edecek. Bu işin tek çözümü var o da yasal manada bu ülkede oyun satan firmaların oyunlara Türkçe dil desteğini en azından altyazılı olarak sunmaları şartının getirilmesi. Yapılacaksa bununla ilgili imza kampanyaları, kamuoyu oluşturma çalışmaları yapılmalı. Bakın bir tane altyazısız film ve yurtdışından getirilmiş bir üründe Türkçe olmayan bir broşür var mı veya yurtdışındaki 1 yıllık garantiler nasıl ülkemizde 2 yıl olarak sunulmak zorunda kalınıyor. Tek cevabı var, yasalar böyle emrediyor. Bugün dünyada ilk 20 içinde bir parasal değer ifade eden pazar Türkiye oyun pazarı, buraya oyunlarını kutulu olarak getiren firmalar oyunlarını en azından Türkçe altyazı ile getirmek zorunda olmalılar, yoksa kutulu olarak satılmasın bu kadar basit. Zaten isteyen dijital olarak bir yerlerden bu oyunlara erişebiliyor, yani oyun pazarında piyasaya arz konusunda bir sıkıntı olmaz. Konuşulacaksa bu konuşulmalı, açıkçası ben bu tip kampanyalar ile bir yere varabileceğimize inanmıyorum.

dark dragon

28.1.2017 13:28:17

0
İmzaladık ama 1 milyon imza bile olsa takacaklarını sanmam.

Alucardo

28.1.2017 13:12:26

+3
Mesleğim gereği ana dilim gibi İngilizce biliyorum. Uncharted 4'ün dublajı orjinale göre kötüydü ama Infamous Second Son'ınki harikaydı. Aşırı keyif aldım. En azından altyazı olması gerekiyor, film tadında oluyor aldığım haz katmerleniyor bende. Her şeyi geçtim kendi dil desteğini görünce insan kendisini önemli hissediyor bu bile yeter. İngilizce öğrenin argumanı saçma bir arguman yani. Bir şey daha söylemek istiyorum, Guerilla Games stüdyosunda adamlar viskilerini içerken masaya Dünya haritası serip " hadi bi' çeyreklik atalım ve üstüne düştüğü ülkenin dilini eklemeyelim." demiyorlar haliyle. İğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batırmamız lazım. Bu kadar ölücülüğün oldu ülkede iyi dayandı Türkçe dil desteği. Bu işlerde her şey para.

2K

28.1.2017 13:10:14

+3
Benim anlamadığım ne güzel PS Ex'leri Türkçe oluyordu ve insanlar gayet memnundu. Hatta hatırlarım forumda oyun satan dükkanı olan arkadaşlar sırf Türkçe diye bol bol alıyordu ilk Killzone 3, Türkçe olduğu zaman. Açıklamalarında Türkiye'de çok güçlüyüz, çok PS4 kullanıcısı var falan deniyordu. Zaten Türkiye'de her zaman PS ana konsol markası olmuştur. Bu kadar beklenen bir oyunda neden Türkçe dil seçeneği eklemediler anlamak güç. 1 ay gibi kısa bir sürede istenirse altyazı eklenir tabi ki ama hiç olacağını sanmıyorum, tabi oyunda ne kadar diyalog ve metin var bunları bilmek de önemli fakat uğraşacaklarını sanmıyorum. Gidin İngilizce öğrenin diyen insanları bir açıdan anlamak mümkün. Bende oyunda dil desteği yoksa almıyorum diyen arkadaşları pek anlayamıyorum o zaman çok az oyun oynuyor olmaları lazım. Türkçenin ne eğitim ne başka bir alanda çok büyük bir önemi yok, yaşadığımız çağda diğer ülkelerinin başka ülkeleri etkilemesi ve bizden gelişmiş olmaları dolayısıyla her birey en az bir yabancı dil öğrenmek zorunda ne yazık ki. Fakat Türk oyuncunun para verip aldığı bir üründe Türkçe dil beklemesi de en büyük hakkı. Neredeyse tüm eğitim hayatım boyunca İngilizce eğitim görmüş biri olarak ve PS4'de aman aman oyun oynamayan biri olarak bile imzamı attım ve herkesin böyle düşünmesi lazım nasıl makarna, bulaşık makinesi gibi Türkiye'de satılan ürünlerin arkasındaki talimatlar Türkçe olmaması kabul edilemeyeceği gibi oyunlarda da böyle düşünmemiz lazım. Hadi Nintendo gibi Türkiye'de desteği bulunmayan firmalar olsa Türkçe olmaması anlaşılabilir sonuçta resmi olarak Türkiye'de faaliyet göstermiyor fakat Sony her yeri geldiği zaman Tükiye'ye önem veriyoruz, destek cart curt diye konuşmasını biliyor.

stun

28.1.2017 13:09:44

0
quote:

Orjinalden alıntı: snakefatih Millete ingilizce öğrenin öğrenseydiniz falan diyor da. Çat pat ingilizceden anlayan biri olarak merakla soruyorum şu çok bilmiş ingilizceciler acaba ana dilleri gibi ingilizce mi konuşuyorlar da burada milletin ingilizce cahilliğine laf sokuyorlar. Gören de versen ellerine ingilizce bir romanı ya da tarih kitabını hatasız çeviri yapabilecek seviyede adamlar sanır. En fazla bildikleri sokak ingilizcesi. Adam oyunu kendi dilinde hikayesini tam olarak anlamak istiyor çok mu bu istek. En azından altyazı olsun diyor.
merakla sorunu cevaplıyım kardeşim.. lisede dil bölümü okudum .. hazırlık okudum toefl a girdim.. şimdide ing öğretmenliği.. 4. sınıftayım.. ben hastayım böyle tanımadıkları insanlar hakkında atıp tutanlara... boş egosunuz.. benim arkadaşım uluslararası ticaret okuyor.. benim gibi dil falan okumadı onun ingilizceside çok iyidir.. ya ilkokul 4 ten beri var.. lisede var... üniversitede bile var zorunlu.. öğrenen öğreniyor..

rambocuk

28.1.2017 13:09:28

0
Bizim için yerin çok özeldi sony bey böyle yaparsanız diğerleri gibi olursunuz gözümüzde az çok bir çok oyuncu dil desteği için alıyor oyunlarınızı heeeeey sony bey sony beyyy bak beyliğin biter burda ona göre

Guest-2C5CD639E

28.1.2017 12:06:01

0
'' Gelecek tüm exclusive oyunlarımıza türkçe dublaj yapmasak bile türkçe altyazı yapıcaz '' diyip bu güzelim oyuna türkçe altyazı bile getirmeyen PS Türkiye söz verdiğiniz gibi sözünüzü tutucaksınız!! tüm oyuncular 2-3 aydan beri bekleyip bazılarımız ön sipariş verdi ve hayal kırıklığı yaşadı. Yazıklar olsun!!

snakefatih

28.1.2017 12:03:50

+26
Millete ingilizce öğrenin öğrenseydiniz falan diyor da. Çat pat ingilizceden anlayan biri olarak merakla soruyorum şu çok bilmiş ingilizceciler acaba ana dilleri gibi ingilizce mi konuşuyorlar da burada milletin ingilizce cahilliğine laf sokuyorlar. Gören de versen ellerine ingilizce bir romanı ya da tarih kitabını hatasız çeviri yapabilecek seviyede adamlar sanır. En fazla bildikleri sokak ingilizcesi. Adam oyunu kendi dilinde hikayesini tam olarak anlamak istiyor çok mu bu istek. En azından altyazı olsun diyor.

Source

28.1.2017 11:52:59

0
Dün baktığımda 110 civarındaydı, an itibarı ile 446 imza olmuş :)

Hoid

28.1.2017 11:39:35

0
İmzaladım bende umarım bir faydası olur .

stun

28.1.2017 11:20:29

0
quote:

Orjinalden alıntı: s4hacioglu Ps Türkiye önümüzdeki hafta basın bülteniyle konuya açıklık getirecekmiş; benim anladığım ne diyeceklerini hiç düşünmemişler. Şuan da muhtemel insanların tepkilerini takip ediyorlar. Ps Türkiye kalkmış oyun incelemesi yapıyor, youtube kanalında. Bize böyle şeyler lazım değil. Her oyunda Türkçe desteği için çalışın, en önemlisi bu.
ya konu şu suan 400 imza var... 2 bin olsun bu .. diyelim.. yeterlimi ? tabiki değil.. bu oyunun türkçe gelmemesini sindiremeyenler.. rdr, bioshock, skyrim, daha say bitmez... gibi oyunları ingilizce nasıl sindirdiler.. ben onu merak ediyorum.. imzaladım ama birşey olmıyıcak

drejtc

28.1.2017 11:16:08

0
İmzaladım, türkçe gelirse kardeşlikle yada indirimle alırım türkçe gelmezse işim olmaz Bi oyuna 200 lira vermem

keremec

28.1.2017 10:58:10

+6
Ps4 üm yok ama attım imzayı

BSC Misafiri

28.1.2017 10:28:44

+3
şimdiye kadar bu tarz imza kampanyalarının işe yaradığını görmedim. imzaladım. saygılar.

BSC Misafiri

28.1.2017 10:28:21

0
İşlem tamam

s4hacioglu

28.1.2017 10:28:18

+1
Ps Türkiye önümüzdeki hafta basın bülteniyle konuya açıklık getirecekmiş; benim anladığım ne diyeceklerini hiç düşünmemişler. Şuan da muhtemel insanların tepkilerini takip ediyorlar. Ps Türkiye kalkmış oyun incelemesi yapıyor, youtube kanalında. Bize böyle şeyler lazım değil. Her oyunda Türkçe desteği için çalışın, en önemlisi bu.

Dark Saga

28.1.2017 10:03:30

+2
Verdiğin sözleri tutmayarak, doğru dürüst hizmet sunmayarak bizi uğraştırdıgın şeylere bak Ps Türkiye bu kaçıncı oldu işinizin hakkını verin biraz hakkını, bu kadar kullanıcıyı saf yerine koymayın !!

enginyahya

28.1.2017 09:45:25

0
Sercan sulun kendini basarili gostermek icin gerekmiyo falan demistir

rambocuk

28.1.2017 09:31:13

0
oyun çok güzelde görünüyordu hikaye olarak özellikle böyle şey olurmu ya tüm hesaplarımda paylaşıyorum umarım sesimizi duyarlar

TheLuBu

28.1.2017 08:57:41

0
260 kisi olmus yuklenin biraz daha.

snakefatih

28.1.2017 07:30:17

0
İmzaladım

kahram80

28.1.2017 07:29:39

0
İmzaladım.

Megathrone26

28.1.2017 06:26:33

+1
Bu kadar merakla bekledigim birkac ay once "turkce dublajli olur en kotu altyazili olur" deyip de onsiparis ettigim oyuna "dublaj ve altyazi olmayacak" demeleri beni varya acayip hayal kirikligina ugratti. Onsiparisi iptal ettim ve bir daha da onsiparisle bir oyun almam. Artik bundan sonra da eger bekledigim God of War,Days Gone veya Last of us Part 2 olsun bunlardan herhangi birinde Türkce olmayacak desinler merakla beklememe ragmen cikisindan ancak 1 yil sonra alirim olur biter. Sunu anlamalilar biz onlara degil onlar bize muhtaclar. Hem ulkemde bana 200 tldan oyun satmaya kalkacaksin hem de dilimde bir altyazi bile bana sunmayacaksin. Almam olur biter. Witcher 3 gibi bir oyuna bile yapimcilar turkce altyazi yaptilar da bu rpg ogeleri iceren ama aslen aksiyon olan metin uzunlugu olarak da witcher dan kat be kat az olan bir oyuna nasil olur da altyazi eklemezsiniz el insaf!. Filmleri de boyle turkce dublajli ya altyazili cikarmasinlar da bakalim halleri nice oluyor. Siz demediniz mi ulkemizde oyun satislari oldukca iyi gidiyor bundan sonraki surecte cikacak butun ozel oyunlari dublaj olmasa bile en azindan altyazili olarak sunmaya calisacagiz diyen. Yanlisim varsa duzeltin lutfen

TaKo

28.1.2017 05:06:08

+1
Helal olsun BSC :) Rica ettik anında haber yapmışsınız...

emretor23

28.1.2017 04:46:37

0
Herkes imzalasın boş geçmeyin.

_Nintendo_

28.1.2017 04:46:19

+13
Habeşistan; Mısır firavunlarından tutunda batılı emperyalistlere kadar geçen uzun süreçte adı ''Köleler Ülkesi'' olarak özdeşleşmiş bir ülke idi, bir gün bu adla anılmaktan rahatsız olup ülkenin adını Etiyopya olarak değiştirerek eski adla yollanan tüm gönderileri iade edeceklerini belirttiler ve başardılar, yani öncelikle kendilerine saygıları oldu. Konu Türkçe olunca başkalarının dilimize saygı duymasını niye bekliyoruz onu anlamıyorum. Ülkemizde bandrollü olarak satışa sunulan filmler en azından Türkçe altyazı içerirken neden ithal edilip fahiş vergiler verdiğimiz oyunlar için böyle sıkıntı çekiyoruz? Devlet istese bir yasayla önümüzdeki 2-3 aya yönelik bir tarih belirleyip o tarihten itibaren en azından Türkçe altyazısı olmayan oyunların ithalatı ve bandrollü olarak satılmasını yasaklayabilir. O zaman Playstation Türkiye veya aral gibi ithalatçıları görün nasıl seve seve(!) çalışıyorlar. Horizon: Zero Dawn başlığında ''ingilizce öğrenin'' diyen başkalaşım geçirmiş insanlara da iki çift lafım var; Oyunlara ekonomik durumu bizden kat kat daha iyi ülkelerden çok fazla para veriyorsak Türkçe desteği istemesi de bir Türk'ün en doğal hakkıdır. Türkiye'deki oyun sektöründen büyük gelirler elde edip çok küçük ama önemli bir masraftan kaçınanların dolaylı avukatlığını yapmaktan utanmalısınız. Türkiye oyun gelirleri açısından Newzoo Dünya sıralamasında 16. olan 80 milyonluk bir ülke olduğu gibi yıllar geçtikçe büyüyen daha önemli bir pazar haline gelmiştir hemde bu vergilerle. Playstation Türkiye facebook sayfası 765 bin üye ve takipçisiyle dil desteği olan pek çok ülkeden ülkemiz daha geniş bir kitleye sahiptir. Microsoft'un da distribütörlüğünü yapan aral'a oyun fiyatları için haklı olarak nasıl tepkimizi belirtiyorsak bu konuda da ben Türk'üm diyen herkesi Gazali beyin haberdar ettiği kampanyaya katılmasını rica ediyorum. Oyunlara ortalama 100 lira fazla veriyorsak Türkçeye ya seve seve ya da öteki türlü destek vermeliler, artık hangisinden zevk alıyorlarsa...

Zarbo257

28.1.2017 04:26:52

0
Ne demek Horizon Türkçe olmayacak? Haydaa ne oldu Sony? Piyasada tek el oldun diye sende mi başladın işleri salmaya.Şu an çok şaşırdım,gerçi Gravity Rush 2'nin neden Türkçe olmadığını merak etmedim değil demek ki Sony'de yavaş yavaş bizi sallamamaya başlamış.Sen yıllarca Türkçe oyun çıkart sonra bir anda desteği kes.Ne oldu yani kriz var diye biraz oyun satışlarınız bu ülkede düştü diye hemen destek kesmek nedir yuh.

BSC Misafiri

28.1.2017 04:26:34

0
Herkes imzalamalı alıp-almayacak herkes hatta playstation sahibi hatta tabiri caizse "Fan Boy" olmanıza bile gerek yok. Türk oyun sektörü ve dış ülkelerin Türkiye yi yani bizim vatanımızı dikkate almaları için imzalayın.

CILGIN_TURK_96

28.1.2017 04:04:51

+1
Oyunu almayacaksanız bile Türk oyun sektörü için imzalayın arkadaşlar..

BSC Misafiri

28.1.2017 03:44:40

+2
Adamsın BSC
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Horizon Zero Dawn
+ TAKİBE
AL
25 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız