Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Horizon Forbidden West'in Son Güncellemesi DLSS Sorunlarını Çözüyor

 
 
Nixxes Ssüdyosu tarafından PC platformuna taşınan Horizon: Forbidden West için geçtiğimiz günlerde yeni bir güncelleme yayınlandı. 1.1.47.0 güncellemesi, oyunun deneyimini daha da akıcı hale getiriyor ve çeşitli sorunları ortadan kaldırıyor.
 
DLSS etkinken ortaya çıkan hatalar düzeltildi 
 
 
 
Detaylara gelecek olursak yeni yama DLSS Frame Generation kısmında çeşitli iyileştirmeleri beraberinde getiriyor ve oyunda daha akıcı bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Ek olarak, özel zorluk ayarları artık daha düzgün bir şekilde çalışıyor ve fare ve klavye kontrollerini kullanırken Shieldwing'in duyarlılığı da iyileştiriliyor.
 
Öte yandan ultra geniş monitörlerde sinematik kısımlarında çeşitli hatalar ortaya çıkıyordu. Artık bu problemlerin de ortadan kaldırıldığını aktarabiliriz. Diğer taraftan HDR etkinleştirildiğinde çeşitli görsel sorunların tamamen çözüldüğünü de belirtebiliriz. Son olarak DLSS etkinken şelalelerin artık daha iyi bir şekilde göründüğünü ve herhangi bir grafik sorunun yaşanmadığını söyleyebiliriz.
 
Horizon Forbidden West üst düzey grafikler sunuyor 
 
Dikkat çekici ortamları ve atmosferi ile bize güzel bir deneyim sunan ve aynı zamanda Bonus içeriklerle beraber ek paket deneyimini aktaran Yapım, oyuncular tarafından sevilen içerikleri bünyesinde barındırıyor.
 
Oyunda genişleme paketleri ile beraber tam bir oyun deneyimi elde edebiliyor ve böylece çarpıcı ve etkili bir oyun deneyimi ile karşı karşıya kalıyoruz.

Gizemli ve yeni tehditlerin ortaya çıktığı ve aynı zamanda görkemli ortamlarla beraber karşılaştığımız bu yapımda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebilir ve aynı zamanda bu bölgelerde istediğimiz şekilde gelişme kat edebiliyoruz. Bu gelişmelerle beraber hem hikaye kapsamında ilerleyebiliyor hem de Bonus içeriklerle beraber eleştirmenlerce beğenilen aksiyon sistemi ile karşı karşıya kalabiliyor ve elimizdeki yayı ve oku bu kapsamda düşmanlara karşı kullanabiliyoruz.

Oyunda diğer taraftan ilgi çekici düşmanlarla beraber karşılaşabiliyor, düşmanlar bize daha çok mekanik olarak çıkıyor ve bu mekaniklerle beraber karşılaştığımız esnada elbette tam bir oyun deneyimiyle oyunda ilerlemeye çalışıyoruz. Diğer taraftan hikaye genişletmesiyle beraber Bonus içeriklerle karşılaşabiliyor, kendi karakterimizi burada geliştirebiliyor ve yeni içeriklerin ve yeni becerilerin kendilerini de açabiliyoruz.

Kıyamet sonrası bir dünyada yer aldığımız yapımda uzak diyarlara keşfedebiliyor ve korkutucu unsurlarla beraber de burada karşılaşmaya hazırlanıyoruz.
 
 

Oyunda yer aldığımız süre boyunca Kıyamet sonrası dünya içerisinde gezip tozabiliyor, buraları keşfedebiliyor ve etrafı ne kadar çok keşfedersek o kadar çok atmosferlerle ve manzaralarla beraber de karşı karşıya kalabiliyoruz. Keyfini çıkarabileceğimiz, hayret vereceği yeni kabilelerle tanışabileceğimiz oyunda ilgi çekici karakterlerin olduğundan da bahsedebiliyor ve bu karakterlerle elbette yakın etkileşime girebiliyoruz. Bu karakterlerin aynı zamanda arka plan hikayelerini öğrenebiliyor, karakterlerin neler yaşadığını deneyimleyebiliyor ve diğer taraftan buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Arka planda yer alan hikaye bize hem arasana hem de karakterler arası diyaloglar beraber aktarılır ve böylece biz de kendimizi sinematik bir deneyim içerisinde bulabiliyoruz.

Diğer taraftan Kıyamet sonrası ortamlarda gezinirken elbette buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor, etraftaki ipuçlarını toplayabiliyor ve bir ipuçlarını ise gözden geçirmek oldukça önem arz ediyor. Uzak diyarları keşfedebileceğimiz, daha büyük ve korkutucu unsurlarla ve düşmanlarla karşılaşabileceğimiz, makinelerle beraber burada yer alabileceğimiz ve aynı zamanda ilgi çekici kabileler ile beraber tanışabileceğimiz yapım genel hatlarıyla bu hikaye etrafında dönüyor ve burada yapacağımız hamlelere göre değişkenlik gösteren ortamların olduğundan bahsedebiliriz. Kendimizi burada Kıyamet sonrası ormanlarda, yıkık dökük harabeleri içerisindeki bölgelere, canlı şehirlere ve daha fazlasında görebiliyor ve buralarda etrafı keşfederek yeni hikayelerle karşı karşıya kalabiliyoruz.

Yeryüzünün öldüğü, şiddetli fırtınaların ortaya çıktığı ve durdurulamaz makinelerin bize sunulduğu yapımda yapabileceklerimizle beraber elbette ana karakterimizi kontrol ediyor ve burada irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları çıkıyor. Patron savaşları ile beraber elbette daha zorlu mücadeleler içerisine giriş yapabiliyor, bu mücadelelerle beraber düşmanları nasıl öldürüleceğine dair çeşitli fikirler elde etmeye çalışıyor ve aynı zamanda patronlar ortadan kaldırmadan önce öncelikle onların nasıl saldırdığını bulmamız gerekiyor.
 
 
Öncelikle patronların saldırı şemasına bakacak olursak, elbette onların saldırı kısımlarını inceleyebiliyor, ezberleyebiliyor ve tam hamle yapacakken biz de karşı saldırıya geçebiliyoruz. Öncelikle onların saldırılarını boşa çıkarmak bizim temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Daha sonrasında ise karşı hamle gerçekleştirerek onların saldırılarından sonra ani atağa geçiş yapıyor ve daha sonrasında ise hızlı bir şekilde düşmanların canlarını azaltmaya hazırlanıyoruz.
Yeni deneyimlerle ve ilgi çekici becerilerle beraber yer aldığımız yapımda elbette karakterimizi geliştirmek, karakterimizle beraber farklı özelleştirmeler ve kişiselleştirmeler içerisine girmek çok daha önemli. Bu da oyunculara gelişmişlik hissiyatını sunan ve aynı zamanda ilerleyen süreçte daha fazla yeni mekanikle beraber karşılaşacağımızı aktaran unsurlar arasında bulunuyor.
 
Oyun şu anda bildiğiniz üzere hem PlayStation hem de PC platformunda bulunuyor.
Ve şimdi ise PC platformuna yeni güncellemeler gelmeye devam ediyor. Bu güncellemelerle beraber dilediğiniz şekilde daha iyi bir deneyim elde edebiliyor ve kendinize oyuna kaptırabiliyorsunuz. Oyuna kaptırdığınız esnada elbette farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buraları keşfedebilir elinizden geldiğince buralara hakim olmak durumunda kalıyorsunuz. Oyun bu kapsamda PC'de daha fazla gelişmiş bir yapıyı bünyesinde barındırıyor.

Destansı bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz ve bu bölgelerdeki ışıkları keşfedebildiğimiz oyunda tam bir oyun deneyimi elde edebilir ve ana oyundan bağımsız olarak ilerleyebileceğimiz bir yapıyla da karşılaşabiliyoruz. Aksiyon macera yapısı içerisinde ilerleyebildiğimiz yapımda farklı hikayelere, karakterlere ve çarpıcı, tehlikeli ve ilgi çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Oyunda ilgi çekici karakterler bulunuyor, bu karakterlerle beraber elbette daha fazla etkileşime girebilir ve onların neler yaşadığı konusunda fikir sahibi olabiliyoruz.

Oyunda yer aldığımız süre boyunca yapacağımız hamlelere göre tepki veren bir dünyada yer alıyor ve ona göre de kendi deneyimimizi özelleştirebiliyoruz. Bunun dışında oyunda PC platformuna özgü özelleştirmeler ve geliştirmeler de mevcut. Bu iyileştirmeler sayesinde elbette PC platformunda daha iyi bir deneyim elde edebiliriz.

Bu gelişmelere bakacak olursak, öncelikle ultra geniş ve süper ultra geniş monitör destekleriyle beraber oyun son derece yüksek çözünürlüklü bir deneyim elde edebiliyor ve bunun yanı sıra 3'lü monitör desteği ile beraber de oyunun her detayına ayrı bir şekilde bakabiliyorsunuz. Bu tarz teknoloji destekleri elbette oyunculara ve kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor ve böylece daha iyi bir oyun deneyimi sunuyor. Dolayısıyla 3 monitörlü oyunu denemek gerçekten de muazzam bir deneyimi bünyesinde barındırıyor diyebiliriz. Eğer elinizde böyle bir imkan varsa muhakkak denemenizde ve bir bakış atmanızda fayda var.
 
 
 
Bunun dışında oyun içerisinde DLSS 3 yükseltme teknolojisi bulunuyor. DLSS 3 teknolojisi bildiğiniz üzere yapay zeka sistemi sayesinde PC'de yer alan ekran kartlarına daha az bir şekilde yük biniyor ve yapay pikselleri oyuna dahil ediyor. Bu sayede oyundan daha fazla deneyim elde edebiliyor ve fps'inizi burada yükseltebiliyorsunuz. Bunun dışında oyundaki yapay piksellerle beraber elbette daha stabil bir deneyim elde edebiliyor ve bunun dışında elbette ekran kartının ısısını daha aşağılara doğru çekebiliyorsunuz. Hem FPS yükseliyor hem de bu teknoloji sayesinde herhangi bir görüntü kaybı yaşamadan oyunu deneyimleme şansına kavuşabiliyorsunuz. Bunun dışında kare oluşturma, görüntü iyileştirici ve daha fazlası yer alıyor.

Ek olarak DLAA teknolojisi ile beraber oyunda istediğiniz gibi daha iyi bir şekilde görüntü elde edebiliyor, bu görüntüyü daha fazla özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz. Görüntü ne kadar iyi olursa elbette manzaralar ve atmosfereler o denli daha ilgi çekici olabilir. Zaten oyunda yer alan yorumlara ve diğer kullanıcı incelemelere bakacak olursak, oyunda yer alan atmosferlerin gerçekten de ilgi çekici olduğu ve muazzam bir ortam sunduğu aşikar.
 
Bunun dışında herkes oyunda yer alan manzaraları bir hayli beğenmiş ancak hem aksiyon hem macera hem de hikaye açısından da oyunun biraz daha geri planda kaldığını aktarmış. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca etrafı keşfetmek, etrafta bulunan ilgi çekici ortamları ortaya çıkarmak ve daha fazlasıyla beraber manzaralara bir bakış atmak oldukça önem arz ediyor. Tüm bu unsurlarla beraber oynayın keyfi iki kat daha yukarılara çıkıyor. Böylece daha iyi bir deneyim elde edebiliyorsunuz.

Bunun dışında oyun içerisinde elbette hem gecikmeyi azaltacak hem de daha iyi reflekslere sahip olabileceğiniz Reflex teknolojisi bulunuyor. Bu teknoloji desteğiyle beraber klavye ve farenizle işlem yaptığınız esnada elbette daha hızlı bir şekilde tepki alabilir ve karakterinizin yansımasını doğrudan ekrandan görebiliyorsunuz. Bu sayede tıklama yaptığınız esnada milisaniyeler içerisinde bu etkileşim doğrudan oyuna aktarılıyor ve böylece en düşük gecikme ile beraber oyunda hızlı bir şekilde karakterinizi kontrol edebiliyorsunuz.
 
 

Ek olarak yasak olan bu batı tarafına ilerlemeye başladığınız yapımda hem AMD ekran kartlarında geçerli olan hem de Intel sistemlerinde destek sunan teknoloji destekleri bulunuyor. Bu desteklerle beraber dilediğiniz şekilde oyundaki ekran kartı ayarlarına yapabiliyor, kendinize göre özelleştirebiliyor, optimize edebiliyor ve daha iyi bir deneyim elde etmek için bu ayarlarla beraber oyuna giriş yapabiliyorsunuz.
 
Diğer taraftan oyunun konsol sürümünün haricinde elbette PC sürümünde kilitlenmemiş yani yüksek FPS alabileceğiniz kare hızları potansiyeli bulunuyor. Grafik ayarlarınızı kendi tercihinize göre yapabileceğiniz, özelleştirebileceğiniz ve daha fazla seçenekle beraber karşılaşabileceğiniz bu yapı ile beraber kendi grafik ayarlarınızı yapabiliyor, sisteminizin kaldırdığı takdirde daha iyi düzenlemeler gerçekleştirebilir ve ek olarak burada daha yüksek FPS alarak oyun deneyiminizi en iyi şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan diğer seçenekler arasında yer alıyor. Bu sayede kendi özelleştirdiğiniz sistemlerle beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.
 
Bunun dışında oyun içerisinde elbette hem klavye fare desteği hem de kontrolcü desteği bulunuyor. Bu desteklerle beraber istediğiniz şekilde oyunda ilerleyebiliyor ve karakterinizi kontrol edebiliyorsunuz. Hangi donanım size kolay geliyorsa ona göre seçiminizi yapabiliyor ve böylece oyunda hızlı bir şekilde ilerlemeye katedebiliyorsunuz.

Ek olarak oyun içerisinde dokunsal geri bildirimlerle beraber ön plana çıkan ve uyarlanabilir tetik işlevleri ile beraber de bir hayli sevilen DualSense desteği yer alıyor. Bu destekle beraber istediğiniz şekilde kontrol cihazınızı tam destekte oyuna dahil edebiliyor, elinize karakterinizi de oradan alabiliyor ve böylece en iyi deneyimle beraber oyunda ilerlemeye çalışıyorsunuz.
 
 
 
Bunun dışında yapacağınız hamlelere göre değişkenlik gösteren tetiklenebilir tuşlarla beraber elbette yayınızı gererken o gerilimi hissedebiliyor, o gergin anları da oradan tuşlara doğru yansıdığını deneyimleyebiliyor ve daha fazla kontrolcü desteği ile beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Bu sayede oyundan daha iyi bir deneyim elde edebilir ve böylece gerçekçi bir yapı ile beraber de karşılaşabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu yeni bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi Aloy adında bir karakteri kontrol ediyor, bu karakterle beraber dünyayı kurtarmak için büyük maceralara atılabiliyor ve farklı bölgelere doğru ilerleyerek oyunda en iyi deneyimi elde etmeye çalışıyoruz.
 
 

Kısaca toparlayacak olursak oyunun içerisinde gerçekten de güzel bir aksiyon macera sistemi kullanıyor. Bununla beraber karakter odaklı sistemle hem yeni becerileri kendimiz açabiliyor hem de hikaye odaklı yapı ile beraber farklı görevlere doğru atılabiliyoruz. Robotların istilasına uğramış bir dünyada yer aldığımız yapımda elbette hayatta kalanlarla beraber bir araya gelmeye başlıyor, insanlığı kurtarmak için burada elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve burada yasak batının canlanmasına tekrar tanıklık etmeye çalışıyoruz. Dikkat çekici unsurlarla beraber oyun şu anda piyasadaki yerini koruyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming Horizon Forbidden West PlayStation 5 PS5 Sony Interactive Entertainment Guerrilla Games
VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi'nde İlk Finalist Fire Flux Oldu! Ghost of Tsushima Benzeri Where Winds Meet Kapalı Betası Başlıyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Horizon Forbidden West
+ TAKİBE
AL
2 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız