Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Haftanın Öne Çıkan Haberleri: AMD Sahiplerinin CS-2'den Ban Olayı, Activision Oyunları ve Dahası

 
Dün yayınladığımız haftanın öne çıkan haberlerinin yeni bir bölümü ile karşınızdayız. Burada elbette bu hafta içerisinde karşımıza çıkan önemli haberleri derledik ve farklı haberlerle karşınızdayız. Yine burada başlık olarak sizlere haberleri sunuyor ve her başlık altında o haberle alakalı detayları buluyorsunuz. Şimdi geçelim bu haftanın öne çıkan ve önemli haberlerine.

AMD Ekran Kartı Sahipleri Dikkat: Counter Strike 2'den Ban Yiyebilirsiniz!
 
 

Hafta içerisinde yer alan önemli haberlerden biri AMD ekran kartı sahiplerinin Counter Strike 2 oyunundan ban yemesiydi. Yayınlanan yeni bir güncelleme ile beraber rx7000 serisi ekran kartlarında anti lag +  özelliği otomatik olarak etkinleştiriliyordu ve bu da oyun içerisinde yasaklanan bir program olarak yani özellik olarak karşımıza çıkıyordu. Durum böyle olunca ekran kartının güncel sürücüsünü indiren kullanıcılar doğrudan oyun içerisine giriş yaptıklarında ban ekranı ile beraber karşılaşabiliyor ve bu da otomatik olarak hesaplarının engellenmesi anlamına geliyor.
 
Ortada bu durum varken elbette hem ekran kartı geliştiricileri hem de oyun geliştiricisi Valve olay ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. Valve ekibi burada bu özelliğin etkinleştirilmemesi gerektiğini ve güncelleme yaptıysanız bile bu özelliği kapatmanız gerektiğimi vurguladı. Dikkatinden kaçan kullanıcıları ise ne yazık ki bazı olumsuzluklarla beraber karşılaştı ve bu kapsamda ise hesapları yasaklandı.
 
 

Elbette ilerleyen süreçte ekran kartı geliştiricisi yeni bir güncelleme ile beraber bu sorunun önüne geçmeyi hedefliyor. Şu an için belki de yeni bir güncelleme gelmiş ve kullanıcılar rahat bir nefes almış olabilir. Bu soruna yol açan sürücü güncellemesi ise Radeon Software Adrenalin 23.10.1 adıyla beraber karşımıza çıkıyor ve bu sürüme sahip olarak kullanıcılar bu sorunla beraber karşılaşması olası. Dolayısıyla bu sürümün yeni versiyonu varsa veya daha eski bir sürüm varsa o ekran kartı sürücüsünü kullanabilir ve bu şekilde oyuna giriş yapabilirsiniz.
 
Bunun dışında Nvidia tarafında Hhrhangi bir sorun bulunmuyor. Oyun içerisinde sizin de bildiğiniz gibi bir Nvidia Reflex adlı bir özellik yer alıyor ve AMD'nin anti lag+ özelliğinin aksine reflex programı güvenli bir şekilde karşımıza çıkıyor.
 
 

AMD tarafından yayınlanan yeni güncelleme ile beraber anti lag +  özelliği oyunun kodlarına müdahale ediyor ve kodları bu kapsamda saptırdığı açığa çıkıyor. Belirtilen bilgilere ve açığa çıkan detaylara göre oyunun dosyalarına müdahale ettiğinden dolayı oyun içerisindeki sistem bunu hile olarak algılıyor ve böylece kullanıcıyı bu şekilde engellemeye kalkıyor. Durum böyle olunca elbette Valve Anti-Cheat programı oyun içerisinde devreye giriyor ve böylece kullanıcı oyun içerisinden yasaklanıyor ve oyunu oynaması engelleniyor.

MK Evreni Genişliyor: Mortal Kombat: Onslaught Çıkış Yaptı!
 
 

Yayıncılığını Warner Bros. Games'in üstlendiği geliştiriciliğini ise NetherRealm Studios'un üstlendiği strateji odaklı rol yapma oyunu Mortal Kombat: Onslaught çıkış yaptı. Bu haftanın öne çıkan haberleri arasında yer alan bu oyun MK evrenini genişletiyor ve yeni bir deneyimi bizlere aktarıyor. Mobil tarafa çıkış yapan bu oyun içerisinde hem iOS hem de Android cihazlarda yeni bir deneyim bizlere aktarılmak isteniyor ve taktik savaşları ile beraber oyun içerisindeki yerimizi alabiliyoruz.

Mortal Kombat evreninin mobil tarafa doğru genişlemesi ile beraber elbette mobil oyuncular özel bir deneyim elde edebiliyor ve bu sayede mobile özel deneyimleyebileceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor. Oyunda kan dökebiliyor, düellolara geçiş yapabiliyor, Mortal Kombat evreninden karakterlerle beraber burada karşılaşabiliyor, onları grubumuza davet edebiliyor ve strateji unsurları ile beraber buradaki düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Karakter ve grup odaklı bir yapı ile beraber yer aldınız oyun içerisinde aynı zamanda hem aksiyon hem de rol yapma unsurları bulunuyor. Köklü bir seri olarak karşımıza çıkan Mortal Kombat evreni elbette bu tarz yan oyunlarla beraber genişlemeye başlıyor ve genişleme ile beraber de oyuncular farklı platformlarda farklı bir deneyeyim elde edebiliyor.
 
 

Oyunda evreni Shinnok'un şeytani planlarından kurtarmaya çalışıyor ve bu yeni rol yapma deneyiminde zafere ulaşmak için savaşmak durumunda kalıyoruz. Üst düzey rol yapma öğelerinin yer aldığı yapım içerisinde 10 ikonik karaktere sahip hızlı tempolu bir strateji taktik deneyimi bizlere aktarılıyor. Oyunda kendimizi karmaşa içerisinde bulabiliyor, Mortal Kombat evreninden ikonik karakterlerle beraber buradaki yerimizi alabiliyor ve aynı şekilde 10 klasik şampiyondan oluşan güçlü bir takım kurabiliyoruz. Bu klasik şampiyonları siz de biliyorsunuz ki her bir şampiyonun kendine ait özellikleri bulunuyor ve bu karakterlerle beraber de kendi yolumuzu açabiliyoruz.

Mobil oyun içerisinde farklı farklı modlar bulunuyor ve bu modlarla beraber elbette her bir oyuncu farklı bir mod içerisine geçiş yapabiliyor ve burada yeni bir deneyime adım atabiliyor. Aynı şekilde oyunda hikaye modu yer alıyor ve hikaye modu içerisinde bu oyunun bizlere sunduğu hikayeyi deneyimleyebiliyor ve aynı zamanda burada farklı görevlere doğru adım atabiliyoruz.
 
Oyunda karşımıza sürekli olarak düşmanlar çıkabiliyor ve aynı zamanda hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber destekleniyor. Burada kendi takımımızı kurarken bu takımımız içerisinde yer alan karakterlerin yeteneklerinden faydalanabiliyor, çeşitli kombolar yapabiliyor, bazı beceriler üzerine ustalaşabiliyor ve aynı şekilde en güçlü takımı oluşturmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
 
 
Oyunda diğer taraftan ikonik savaşçıları toplamaya çalışıyor ve bu savaşçılar arasında ise Sub-Zero, Johnny Cage, Jade, Kitana, Jax, Sonya Blade  ve çok daha fazlası yer alıyor. Onları da istediğiniz gibi takımınıza alabiliyor, davet edebiliyor ve düşmanlara karşı gelebiliyorsunuz.

Yapım içerisinde elbette karşılaştığınız karakterlerin ikonik becerileri bulunuyor ve bu becerileri de oyun içerisinde bizzat görebiliyor ve deneyimleyebiliyoruz. Düşmanlara karşı bu karakterleri kullanarak bir yandan karakterler arası bağlar kurabiliyor ve bir saldırıyla beraber diğer karakterin saldırısını birleştirebiliyor ve böylece ortak bir kombo saldırısıyla karşılaşabiliyoruz.
 
Aynı şekilde burada ikonik Mortal Kombat evreninde yer alan karakterleri toplayabiliyor ve bu karakterlerin seviyeleri yükseltebiliyor ve aynı şekilde hem becerilerini geliştirilebiliyor hem de karakteri güçlendirerek burada daha güçlü bir şekilde yer alabiliyoruz. Oyunda sınıfa dayalı bir yapı yer alıyor yani bu sınıflar içerisinde farklı özelliklere sahip karakterler bulunuyor ve aynı şekilde yeni yeteneklerin ve becerilerin kilidini bu kapsamda açabiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre karşımıza büyük bütçeli yapım gelmiş bulunuyor ve hem grafik anlamında hem de animasyon anlamında gerçekten de üst düzey bir yapı bizlere aktarılıyor. Oyunda aynı şekilde savaşlar ve sinematik kısımlar gerçekten de ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Ayrıca bu kapsamda ise bizlere üst düzey bir mobil deneyim sunmak isteniyor.
 
 

Strateji tarzıyla beraber karşımıza çıkan ve Mortal Kombat evrenine yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen oyunda karakterlerimizi aynı zamanda farklı araçlarla beraber donatabiliyor ve ekipmanları bu karakterlere takabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda hem karakterlerin seviyesini yükseltebiliyor hem de burada farklı ekipmanlarla beraber karakterlerimizi donatabiliyoruz. Dolayısıyla karakterleri farklı içeriklerle beraber donatmak gerçekten de büyük önem arz ediyor ve aynı şekilde seviyesini arttırmak da oldukça önemli. Çünkü bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki karakter odaklı bir yapı yer alıyor ve ne kadar güçlü ve efsanevi ekipmanlara sahip olursanız o derece güçlü rakiplerle beraber karşılaşabiliyor ve ona göre de kendinizi daha da güçlü koruma getirebiliyorsunuz ve böylece güçlü rakipleri de kolayca ortadan kaldırma şansını elde edebiliyorsunuz.

Bunun dışında oyun içerisinde farklı farklı modlar bulunduğundan bahsettim. Burada takımınızı istediğiniz şekilde eğitebiliyor, seviyesini yükseltebiliyor ve aynı zamanda farklı sezonlarla beraber buradaki yerinizi alabiliyorsunuz. Oyunda farklı arenalara atılabiliyor ve burada diğer oyunculara karşı da savaşabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda PVP modu bulunuyor ve mod içerisinde elbette bir sezon yer alıyor ve bu sezon içerisinde kendi grubunuzu kurarak diğer oyunculara karşı savaşabiliyor ve üst sıralara doğru çıkmaya çalışıyorsunuz. Eğer gerçekten güzel bir galibiyet elde ederseniz de burada özel arena ödülleri ile beraber karşılaşabiliyor ve yeni ödülleri ve ekipmanların da burada sahibi olabiliyorsunuz. Kısacası oyun bizlere strateji ve rol yapma unsurlarını aktarıyor ve böyle bir yeni deneyimi bizlere sunuyor ve ilgi çekici içerikle beraber karşımızda bulunuyor.
 
 

Peki siz bu oyun nasıl değerlendiriyorsunuz ve oyunu denedikten sonraki süreçte yaşadığınız deneyimi yorumlar kısmında belirtebilir ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu ve Mortal Kombat evrenine gerçekten de özen gösterildiğini düşünüyor musunuz? Bunları yorumlar kısmında belirtebilir ve dilediğiniz gibi düşüncelerinizi aktarabilirsiniz.

Activision Oyunları Ne Zaman Game Pass'e Geliyor?
 
 

İlk etapta Ocak 2022 yılında duyurulan Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alım süreci geçtiğimiz haftalarda tamamlanmış bulunuyor ve resmi olarak artık bu firma Microsoft çatısı altında hizmet vermeye hazırlanıyor. Bu kapsamda yine Microsoft'un elinde bulunan Xbox Game Pass oyun abonelik hizmetine Activision Blizzard oyunlarını ne zaman geleceği merak konusu oluyor ve bu haftanın öne çıkan haberleri içerisinde de bu sorunun cevabı bulunuyor.

Call of Duty ve World of Warcraft yayıncısı Activision Blizzard dahilinde birçok oyun serisi ve oyun bulunuyor ve bu kapsamda oyuncuların gerçekten beğendiği oyunlar burada yer alıyor. Dolayısıyla oyunlara ucuz bir şekilde ulaşmak için Xbox Game Pass hizmeti gerçekten de oyuncuların imdadına yetişiyor ve tek bir ücretle ve abonelik seçeneği ile beraber de burada geniş bir kütüphaneye erişebiliyor ve bu oyun kütüphanesi ile beraber de siz de platformdaki yerinizi alabiliyorsunuz. Elbette bu hizmet dahilinde oyunları bir nevi kiralıyor gibi oluyor ve her ay belli bir ücret dahilinde bu oyunlara erişim sağlamak için aboneliğinizi yenilemeniz gerekiyor. Dolayısıyla oyuncuların sevdiği ve beğendiği Activision Blizzard oyunları da bu hizmet içerisinde yer almayı bekliyor.
 
 

Sorunun cevabına gelecek olursak yapılan açıklamalara göre burada 2024 yılı içerisinde bu oyunların geleceğini söyleyebiliyoruz. Geçtiğimiz süreçte Xbox podcast‘inde konuşan Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer  konu hakkında şu açıklamalarda bulunuyor: "Daha önce açıklandığı gibi oyunlar 2023 yılı içerisinde gelmeyecek. Çalışmalar şu anda başladı ancak bu çalışmalar 2024 yılında sonlanacak."

Burada yine oyuncuların merak ettiği iki farklı oyunun bu hizmette yer alıp almayacağı karşımıza çıkıyor. Modern Warfare 3 ve Diablo 4 oyunlarının Xbox Game Pass hizmetinde yer almayacağını şu an için belirtebiliyor ve bu oyunlar yeni piyasaya sürüldüğünden dolayı da bu hizmet dahilinde olmayacağını net bir şekilde aktarabiliyoruz. Zaten yapılan açıklamaları göre de bunu resmi bir şekilde doğrulayabiliyor ve bu iki oyununda şu an için bu hizmet dahilinde olmayacağını belirtebiliyoruz.
 
 
 
Bunun dışındaki oyun serileri örneğin Call of Duty gibi birçok yapım burada yer almayı bekliyor ve oyuncuların sevdiği ve beğendiği oyunların da bu hizmet dahilinde olması planlanıyor.
 
Nitekim bu hafta ön plana çıkan haberler arasında bu durum yer alıyor ve oyuncular açısından da önemli bir gelişme olduğunu aktarabiliyoruz. Yukarıda bahsetmediğim bir detayı da belirtmek istiyorum. Microsoft, Activision Blizzard ekibini 68.7 milyar dolarlık bir teklifle beraber almış bulunuyor ve bu anlaşma gerçekten Microsoft'un oyun sektörüne olan girişini bizlere gösteriyor. Dolayısıyla burada gerçekten de Microsoft'un yaptığı hamlenin ne kadar önemli olduğunu anlıyor ve daha önceki satan alımların da ne kadar üstünde olduğunu bizlere gösteriyor. Kısacası oyun tarihini gerçekten de en büyük satın alımdan birine bu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz.

The Lord of the Rings: Return to Moria'nın PC Sürümü Tamamlandı
 
 

Yayıncılığını North Beach Games ve geliştiriciliğini Free Range Games'in üstlendiği The Lord of the Rings'in PC sürümünü geliştirilmesi tamamlandı. Bu kapsamda PC platformunda oyun normal vaktinde çıkışını yapmaya hazırlanırken diğer taraftan PlayStation 5 sürümü planlanan 24 Ekim çıkış tarihinden 5 Aralık tarihine erteleniyor. Dolayısıyla PC tarafında böyle bir durum yaşanırken PlayStation 5 tarafında ise bir erteleme söz konusu olarak karşımıza çıkıyor ve oyunun konsol sürümünün ne yazık ki şu aşamada hazır olmadığını görebiliyoruz.
 
Elbette konsol tarafından yapılan açıklamalara bakacak olursak bu sürümü henüz daha stabil olarak çalışmadığını ve geliştirmelerin yapılması gerektiği aktarılıyor ve böylece oyunda belli başlı sorunların olduğu da belirtiliyor. Bunun dışında oyunun PC sürümü belirlenen 24 Ekim çıkış tarihinde biz oyun severlerin karşısına gelmeye hazırlanıyor. Diğer taraftan PlayStation 5 sürümü aynı zamanda hem dijital hem de fiziksel olarak belirtilen tarihte çıkış yapmayı bekliyor.
 
 

oyun içerisinde cücelerin diyarı olan bir bölgeyi almaya koyuluyor ve burada büyük bir maceraya atılabiliyoruz. Eşli bir yapıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda yanımıza arkadaşlarımızı davet edebiliyor ve burada istediğimiz şekilde cüceler diyarına adım atabiliyoruz. Türkiye fiyatının 309 Türk lirasıyla beraber karşımıza çıktığı yapım içerisinde hayatta kalmak için istediğimiz şekilde inşa etme mekaniklerine giriş yapabiliyor, burada farklı yapılar kurabiliyor, ikonik ve devasa madenleri keşfetmek için cüce karakterlerle beraber ilerleyebiliyor ve arkadaşlarımızla beraber iş birliği yapabiliyoruz. Oyuncular aynı zamanda içerisinde bulunduğu madeni dilediği gibi keşfedebiliyor ve aynı şekilde gizemli tehlikelerin de burada karşımıza çıktığına görebiliyor. Bunun dışında eşli bir yapı ile beraber oluşturulan oyunda elbette eğlenceli bir yapı bizlere aktarılmak isteniyor. Dolayısıyla oyun Yüzüklerin Efendisi temasıyla beraber karşımıza gelmeye hazırlanırken aynı zamanda cüce karakterlerle beraber buradaki yerimize almaya başlıyoruz.
 
 

Oyun içerisinde gerçekten de oyuncuların ve hayranların ilgisini çekecek türde mekanikler bulunuyor ve burada istediğimiz şekilde üs kurabiliyor, karanlık bölgelerde hayatta kalmak için madenlere geçiş yapabiliyor, yiyecek bulmak için etrafı araştırıyor ve kaynak toplamak için de burada toplayıcılıkla uğraşıyor ve aynı zamanda hem sıcaklığımızı hem de uyku düzenimizi stabil tutmamız gerekiyor. Elbette burada karakterlerimizin belli başlı hayatta kalma mekanikleri bulunuyor ve bu mekaniklerle beraber de hem üssümüzü kurabiliyor hem de kendi bölgemizi daha da güvence altına alabiliyoruz. Yaratıcılığımızı konuşturabileceğimiz ve sıfırdan üs inşa edebileceğimiz yapım içerisinde arkadaşlarımızla beraber iş birliği yaparak buradaki yerimizi alabiliyor ve aynı zamanda cücelerin kötülüklere karşı gelmesine tanıklık edebiliyoruz. Bunun yanı sıra cücelerin ana diyarı olan bölgeyi de buradaki kötülüklerden arındırmaya çalışıyoruz ve temel amacımız aslında bundan ibaret olarak karşımıza çıkıyor.
 
 

Oyunda diğer taraftan hikaye görevleri bulunuyor ve hikaye ilerledikçe de cücelerin nasıl bir geçmişle karşılaştığını burada görebilir ve aynı zamanda nasıl bir zorluk içerisinde olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Eski madenleri tekrardan canlandırabileceğimiz ve demirhanelerde yeniden ateş yakabileceğimiz yapan içerisinde karakter odaklı bir yapı yer alıyor  ve aynı zamanda burada hayatta kalma mücadelesi vererek kendi bölgemizi inşa etmek durumunda kalabiliyoruz. Dolayısıyla oyun gerçekten de eğlenceli bir yapıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve aynı şekilde burada iş birliği moduyla beraber de yerimizi alabiliyoruz. Dolayısıyla arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz eğlenceli bir yapı bizleri bekliyor diyebiliriz.

Peki sizin bu oyun hakkında düşünceleriniz neler? Bunları da yorumlar kısmında belirtebilir ve dilediğiniz gibi bu yorumlamaları yapabilirsiniz.

RoboCop: Rogue City'nin Switch Sürümü İptal Edildi!
 
 

Yayıncılığını Nacon ve geliştiriciliğini Teyon ekibinin üstlendiği polisiye temalı nişancı aksiyon oyununun Switch sürümü ne yazık ki iptal edilmiş bulunuyor. Yapılan açıklamalara göre oyun başlangıçta 2 Kasım'da Switch konsollarına gelmeye hazırlanıyordu ancak yeni yapılan bir açıklama ile beraber oyunun çıkış tarihi belirlendi ve bu tarihler içerisinde de bir Switch sürümünün yer almadığını görüyoruz. Dolayısıyla bu konsol sürümünü rafa kaldırıldığını ve iptal edildiğini buradan anlayabiliyoruz. Oyun Switch sürümünün haricinde belirtilen tarihte PlayStation 5, Xbox Series ve PC (Steam, Epic Games Store) için çıkış yapmaya hazırlanıyor.

Ikonik yarı insan ve yarı robot karakterini kontrol ettiğimizi yapım içerisinde bildiğiniz üzere RoboCop karakteri ile beraber ilerleyebiliyor ve burada polisiye bir kahramanlık hikayesine başlayabiliyoruz. Oyunda atılacağımız dünya içerisinde sürekli olarak suçlarla mücadele etmeye çalışıyor ve aynı zamanda polislerle beraber de iş birliği yapabiliyoruz. Eski Detroit bölgesini arındırmaya çalıştığımız ve buradaki suç unsurlarına indirmeye başladığımız yapımda elimize farklı silahlar alabiliyor ve bu farklı silahlarla beraber düşmanları toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyoruz.
 
 
 
Oyunun geçtiğimiz süreçte demo sürümü yayınlanmış ve bu demo sürümü içerisinde gerçekten de farklı bir deneyim elde etmeyi istemiştik. Ancak bu demo sürümünden çıkaracağımız birçok ders bulunuyor ve bu sürüm içerisinde de elbette oyunun eksiklerini direkt olarak görebiliyoruz. Nitekim oyunda öncelikle vuruş hissiyatının olmadığından bahsedebiliyoruz ve bu vuruş hissiyatı gerçekten de oyunda birini öldürdüğünüz zaman herhangi bir şey hissetmememizden kaynaklanıyor. Oyunda ateşlediğimiz silahın herhangi bir tepmesi bulunmuyor ve aynı şekilde düşmanın da bunlara aşırı şekilde tepki vermediğini görebiliyoruz. Ancak oyunun güzel yanlarından biri olarak da parçalanma efektleri ve kan efektleri olarak karşımıza çıkıyor.
 
Oyunda ateş ettiğiniz yerde karakterin parçalandığını görebiliyor ve uzuvlarının burada koparak etrafa kanların saçıldığını da deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla parçalanma konusunda gerçekten de güzel bir iş başarıldığını söyleyebiliyor ancak ateş ederken ve bu ateşlemeyi otomatik bir şekilde yaparken gerçekten de bu hissiyatın olmadığını rahatlıkla söyleyebiliyoruz.
 
 

Oyunda 20 farklı silah bulunuyor ve bu yerine farklı silahla beraber istediğimiz bir şekilde ilerleyebiliyor ve birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber de düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı suç unsurları bulunuyor ve bu olayları kapatmak ve suç unsurlarını ortadan kaldırmak için elbette elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Adaleti yerine getirmeye çalıştığımız ve karşımıza çıkan düşmanları indirme başlıyoruz. Oyunda ayrıca yüzden farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, operasyonlar yapabiliyor ve bir yandan da hikayenin akışıyla beraber oyuna nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyoruz. Nitekim oyunda ilerlerken ana hikayenin ara sahnelerle ve karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarıldığını deneyimleyebiliyor ve bunlarla beraber de hikayenin ilgi çekici olup olmadığına bakabiliyoruz. Elbette bu yapım daha çok hayranlara hitap edecek bir yapıyla gelmeye hazırlanıyor. RoboCop kısacası hayranları memnun etmek için bizlere gelmeyi bekliyor.
 
 

Oyun içerisinde kontrol ettiğimiz RoboCop karakteri gerçekten de güçlü bir robot karakter olarak karşımıza çıkıyor ve yarı insan ve yarı robot olarak karşımıza çıkan bu oyunda yasaları korumak için etkili bir memur olarak yer alıyoruz. Aynı zamanda sibernetik güçlerimizi de burada güçlendirebiliyoruz. Aynı şekilde hem karakterimize hem de silah gücümüzü burada arttırabiliyor ve böylece düşmanlara karşı buradaki yerimizi alabiliyoruz. Yukarıda da belirttiğim gibi oyun Switch sürümünün haricinde 2 Kasım tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor ve burada da hayranları sevindirecek bir yapının olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliyoruz.

Alan Wake 2'nin RTX 4080'li PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı
 
 
 
Dün açıklanan bir haberi de buraya eklemek istiyorum. Bu doğrultuda Alan Wake 2'nin RTX 4080'li  PC sistem gereksinimlerinin açıklandığını görebiliyor ve böylece burada sistem gereksinimlerin gerçekten de üst düzey bir şekilde karşımıza çıktığını deneyimleyebiliyoruz.
 
Hayatta kalma korku odaklı ve nişancı aksiyon içeriği ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan Alan Wake 2’nin açıklanan sistem gereksinimlerine göre elbette ışın izlemeli bir şekilde oyunu oynamak istersek RTX 4080 ekran kartına sahip olmamız gerekiyor ve bu ekran kartı ile beraber de oyundaki yerinizi almamız gerekiyor. Bunun yanı sıra oyunu istersek en düşükte istersek de en yüksekte oynayalım sabit olarak 16 GB RAM istiyor. Dolayısıyla bu da sistem gereksinimlerinin ne kadar yüksek olduğunu ve RAM konusunda da yüksek boyutta bir belleği bizlerden istediğini söyleyebiliyoruz.
 
 

Açıklanan bu sistem gereksinimleri görselini aşağıya bırakıyorum. Sizler de bu gereksinimlerin detaylarını aşağıdan görebilir ve böylece nasıl bir yapıya sahip olduğunu az çok deneyimleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra oyuncular bu sistem gereksinimlerini gördükten sonra elbette optimizasyon konusunda gerçekten sıkıntıların olacağını belirtiyor ve ilerleyen süreçte yeni güncellemelerle beraber de bu oyunu toparlamak isteyeceklerini aktarıyor. Nitekim önceki oyunlarda da gördüğümüz üzere bu tarz sistem gereksinimleri açıklandığı zaman oyuncular aynı şekilde optimizasyon sorunların olacağından bahsetmişti ve birçok oyunda da bu optimizasyon sorunlarının olduğunu gördük. Dolayısıyla oyuncuların yorumlamaları ve yüksek sistem gereksinimleri gerçekten de optimizasyon sorunlarının olacağına işaret ediyor.
 
 

Oyundan kısaca bahsetmek gerekirsek oyun içerisinde iki farklı karakter bulunuyor. Burada iki farklı karakterin de kendine ait evreni yani dünyası bulunuyor  Burada FBI ajanı Saga veya Alan Wake olarak yer alabiliyor ve karakterler arasında da geçiş yapabiliyoruz. Dolayısıyla burada her bir karakterin kendine ait bir hikaye döngüsü ve aynı zamanda ortak bir bağı bulunuyor. Bir dünyada ne yaparsak diğer dünyada ise bu yaptığımız eylemlerin etkilerini görebiliyor ve yaptığımız hamlelere de burada dikkat etmemiz gerekiyor. Karanlık atmosferiyle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan Alan Wake 2, 27 Ekim'de PlayStation 5, Xbox Series ve Epic Games Store üzerinden PC için dijital olarak çıkış yapmaya hazırlanıyor.

Peki sizin bu oyundan beklentileriniz neler? Bunları yorumlar kısmında dilediğiniz gibi belirtebilir ve düşüncelerinizi diğer arkadaşlarla ve bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Like a Dragon: Infinite Wealth için 1 Saatlik Oynanış Videosu Yayınlandı Phil Spencer: Mobil Platforma Daha Fazla Odaklanacağız

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız