Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Fallout MMO Projesinin Başı Dertte

Fallout evreninin sahip olduğu ruh halini anlatan harika bir sanatsal çalışma.
 
     Çıkış tarihi 2012 olarak belirlenen ve yapımcılığı bir zamanlar telif haklarına sahip olan Interplay tarafından yürütülen Fallout MMO projesinde işler yine sarpa sardı.
 
     Geçtiğimiz sene telif haklarının yeni sahibi Bethesda tarafından Interplay'e karşı dava açılmış, dava sonucunda Interplay'in hakkına sahip olduğu 3 oyunun (Fallout 1, Fallout 2 ve Fallout : Brotherhood of Steel) satışına devam edebileceği ancak MMO olarak geliştirilen yeni oyunda "Fallout" ismini kullanamayacağı kararına varılmıştı.
 
     2007 yılında yapılan anlaşma tamda bozulmak üzereydi ki, kısa bir süre sonra anlaşmaya varılmış olunduğu, projenin varlığının devam ettiği ve 2012 yılında çıkacağı müjdelenmişti.  Ancak Bethesda, Interplay'in anlaşma şartlarında yer alan kuralları Fallout MMO'su ile suistimal ettiğini vurguluyor ve Interplay'i uyarıyor:
 
"2007 yılında Fallout ismini taşıyan bir MMO yapımına izin verdiğimizde, sadece ismini kullanabileceğinize izin vermiştik; geri kalan tüm detaylar, karakterler, göndermeler veya Fallout dünyasına ait herhangi bir özel simge Fallout MMO'sunda yer alamaz."
 
      Görünüşe göre Bethesda, Interplay'in sadece isim hakkını kullanmasına izin veriyor ve oyuna ait diğer öğelerin Fallout MMO'sunda yer almaması için mücadele ediyor. Bakalım bu hikayenin sonu nereye varacak ?
 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Fallout MMO Project V13 PC Interplay
Alan Wake DLC'lerine Çok Cazip Fiyat İndirimi Steam'de BF 2, Fallout: New Vegas'a Harika İndirim
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Jacson54

6.5.2011 21:29:00

0
Fallout online yapsılar isminide değiştirsinler ama aynı oyun motoru ile yapmasınlar mutuplayer öok sorun çıkar ,

egetun

25.12.2010 10:38:03

0
Fallout adını kullanabilmesine izin verip, içerğie izin vermemek? Eee, ne anlamı kaldı ki o zaman o adı kullanmanın? Düşünüyorum da, yüksek ihtimal Bethesda'dakilerin kafasında bir MMORPG projesi var ki Interplay'e zorluk çıkartıyorlar.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Fallout Online
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız