Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Epic Games'ten Infinifactory Oyununu Ücretsiz Almayı Unutmayın

 
 
Bildiğiniz üzere Epic Games her hafta ücretsiz oyunları oyunculara sunmaya devam ediyor ve burada yer aldığınız süre boyunca kütüphanenizi genişletebilir ve her hafta yeni oyunlarla beraber farklı oyunlara yelken açabilirsiniz. Bu hafta oyuncular birinci şahıs bulmaca oyunu Infinifactory adlı yapıma sahip olabilir ve böylece kalıcı olarak kütüphanenize ekleyebilirsiniz.
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette doğrudan kütüphanenize ekleyerek oyunu indirebilir ve bulmaca içeriklerine adım atabilirsiniz. Dikkat çekici içerikleri ile beraber karşımıza çıkan bu yapım Epic Games mağazasında 189 Türk lirasından satışta bulunuyor. Elbette bu oyuna tamamen ücretsiz bir şekilde sahip olabiliyor ve tek tıkla kütüphanenize ekleyebiliyorsunuz. Oyunda bilim kurgu teması yer alıyor ve bu bilim kurgu teması ile beraber de uzaylı derebeyleriniz için çeşitli ürünler üreten bir fabrika inşa etmeye çalışıyorsunuz. Oyunun aslında özünde bu durum yer alıyor ve hem simülasyon hem de inşa etme mekanikleriyle burada yer alabiliyorsunuz.
 
 
Infinifactory oyunu içerisinde yer aldığınız sürece farklı farklı oyun türleri ile beraber karşılaşabiliyor ve bu oyun türlerini elbette deneyimleyebiliyorsunuz. Farklı fabrikalar üretmeye çalışabileceğiniz ve kaynakları doğru şekilde kullanabileceğiniz yapımda aynı zamanda bulmaca içerikleri de yer alıyor ve bu bulmacaları çözmek için de elbette farklı şekillerde etkileşim unsurlarıyla karşılaşabiliyorsunuz. Oyunda fabrikaları inşa ederek burada bir üretim hattı oluşturmaya çalışıyor, bu üretim hattı ile beraber otomatikleşmiş bir sistemi açığa çıkarmaya çalışıyor ve aynı zamanda burada ölmemeye uğraşıyoruz.
 
 
Diğer taraftan hayatta kalma unsurlarından da yer aldığı yapımda elbette ölmemek temel hedefimiz olarak burada karşımıza çıkıyor ve 3 boyutlu fabrikaları içerisinde biz de yerimizi alabiliyoruz. 3 boyutlu bir ortamda kendimize ait bölgeyi tasarlayabileceğimiz ve fabrika içerisinde otomatik bir sistem kurabileceğimiz yapımda en iyi sonucu ulaşana kadar farklı deneyimler elde edebilir ve burada deneme yanılma yöntemleri ile beraber de kendimize etkileşim içerisinde bulabiliriz.
 
Nitekim oyunda hareket eden blokların olduğunu görebiliyor ve bizlere sunulan bir senaryonun da olduğundan bahsedebiliyoruz. Elbette bu senaryo içeriği ne kadar ilginizi çeker veya çekmez tamamen size göre değişkenlik gösterebilir. Bu tarz oyunları aşinaysanız ve yer vermek istiyorsanız gerçekten de güzel bir deneyim diyebiliriz. Oyunda blokların ve senaryonun ötesine geçmek için elbette istediğiniz şekilde geliştirici ekibin belirttiğine göre mekanikler içerisinde yer alabiliyor ve böylece kendi fabrikanızı sanal alana taşıyabiliyorsunuz. Yeni nesil blok motoruyla beraber yer alabildiğiniz yapımında sınırları zorlayarak 50'den fazla bulmacanın içerisinde kendinize daldırabiliyorsunuz.
 
Oyun içerisinde bulmacaların zorluğu elbette gitgide artış gösteriyor ve ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir içerikte karşılaşabiliyorsunuz. Bu bulmacalar etrafı keşfederek ve etraftaki nesneleri etkileşime geçebileceğiniz yapılarla beraber ortadan kaldırılabiliyor ve bir sonraki bulmacayı da aynı zamanda geçiş sağlayabiliyorsunuz. Kendi çözümlerinize optimize edebileceğiniz ve kendi çözümlerinizi oyuna dahil edebileceğiniz yapımın dikkat çekici ortamları da bizlere aktarıyor.
 
yun içerisinde yer aldığımız süre boyunca fabrika hattını üretebilir ve bu üretim hattı ile beraber farklı şekillerde kaynaklar ortaya çıkarabiliyoruz. Üretim hattını nereye gideceği konusunda elbette çeşitli seçimler yapabilir, hat boyunca farklı noktalara doğru geçişler koyabilir ve daha fazlasına burada erişebiliyoruz. Fabrika ortamı ile beraber yer alabileceğimizi yapımda, elbette bilim kurgu temasına da burada olduğunu görebiliyor ve uzay temasının içerisinde yer aldığı süre boyunca da gerçekten güzel ortamlarla da karşılaşabiliyoruz.
 
 
 
Kendi çözümlerimizi oyuna dökebileceğimiz ve tek oyunculu bir şekilde oyuna dahil olabileceğimiz yapımda bulmacaların yanı sıra aynı zamanda ses kayıtlarının olduğunu da burada deneyimleyebiliyoruz. Bu ses kayıtları ile beraber elbette burada neler olup bittiğini öğrenebiliyor, bunun dışında bulmaca unsurlarını bu kayıtların içerikleriyle beraber ortaya çıkarabilir ve daha fazla hikaye içerikleri ile beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Hem ses kayıtları hem de bulmaca içerikleri ile beraber oyunun hikayesi kapsamında bir takım detaylar elde edebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bu noktaları dikkat etmeniz ve sürekli olarak bu unsurlarla beraber haşır neşir olmanızı elbette oldukça normal.

Bu unsurlar dışında oyunda farklı atmosferler yer alıyor ve fabrika içlerinden fabrika dışlarına kadar, soğuk hava ortamlarından buzlu yerlere kadar çok çeşitli kısımlar arasında kendimizi bulabiliyor, elbette bir yerde kendimizi üşütürken diğer yerdeyse kendimizi ısınırken bulabiliyor. Bu kapsamda etrafta bulunan teknolojik unsurları görebilir ve projeksiyonların ve diğer üretim hatların burada yer aldığını deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız bir süre boyunca bu atmosfer özellikleri ile ve çevredeki detaylarıyla da haşır neşir olabiliyoruz.
 
Oyunda genel olarak toparlayacak olursak, yukarıda da bahsettiğimiz gibi bir fabrika içerisinde kendimizi bulabiliyor ve birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber oyunda ilerlemeye çalışıyoruz. Karakterimizi kontrol edebileceğimiz ve karakterimizle beraber belli bölgelere dalış yapabileceğimiz yapımda ürünler üreten fabrikalar oluşturmaya başlıyor ve bu süreçte kendimize çalışırken buluyoruz. Bunun dışında elbette oyunda hayatta kalma unsurları bulunuyor. Bu unsurlarla beraber de bir yandan karakterimizi hayatta tutmaya çalışıyor, diğer yandan ise üretim hattını sağlayacak fabrikaları burada geliştirebiliyoruz.
 
 

Teknoloji geliştirmelerin yer aldığı yapımda aynı şekilde yapacağımız hamleleri de elbette görevler kapsamında elimize alabiliyor ve bu görevleri de dilediğimiz şekilde tamamlayabiliyoruz. Epic Games kütüphanenize ücretsiz olarak ekleyebileceğiniz bu yapım gerçekten de bulmaca severleri ve bir şeyler üretmeyi isteyenlere hitap ediyor. Bu yapı ile beraber oyunda dilediğiniz şekilde yer alabiliyor ve bağımsız bir oyun içerisinde kendinizi bulabiliyorsunuz. Elbette büyük beklentilerle beraber oyuna giriş yapmamanızı öneriyoruz.
 
Çünkü oyun zaten hem bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere sunuluyor hem de grafik ve animasyon anlamında da üst düzey bir yapıya ne yazık ki sahip değil diyebiliyoruz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Epic Games kütüphanesinde oyun 189 Türk Lirası ile beraber bizlere sunuluyor ve oyunun fiyatı gerçekten yüksek bir şekilde karşımıza çıkıyor. Ancak şu anda ücretsiz olduğunu belirtebiliyor ve her perşembe oyunların güncellendiğini ve Türkiye saati ile beraber 18.00'a kadar bu oyunları erişebildiğimizi aktaralım.

Diğer taraftan Epic Games bizlere haftaya Doors: Paradox adlı bir oyunu sunacak. Bu oyun da aynı şekilde bu oyun gibi bulmaca ve macera içeriğini bizlere aktaracak. Bu yapım içerisinde rahatlatıcı bir kaçış deneyimi ile beraber yer alacak ve böylece üç boyutlu bölgelerde kendimizi deneyimleyebileceğiz. Etrafı keşfedebileceğiz, gizli ipuçlarını ortaya çıkarabileceğiz ve eğlenceli bulmacalarla beraber yer alabileceğiz. Bu yapım da elbette yine bulmaca ve odadan kaçış unsurlarını sevenlere hitap ediyor.
 
 
 
Bunun dışında oyunun arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında da gizemli mesajları çözerek burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Bazı noktalarda bulmacaların zorluğu elbette gitgide artış gösteriyor. Çünkü oyunda ilk etapta oyuna alışmak için kolay bulmacalarla beraber karşılaşabiliyor ve daha sonrasında ise zorla içeriklerle beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Elbette bu da oyunun süresini uzatan ve kendimizi daha da usta olmaya iten detaylar ve içerikler arasında bulunuyor. Dolayısıyla haftaya da bu oyunun bizlere ücretsiz sunulacağını aktarmakta fayda var.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Epic Games Epic Store Ücretsiz Oyun
Helldivers 2 ile Galaksinin Son Hattına Katılmaya Az Kaldı Söylenti: Bu Hafta Yeni Bir PlayStation State of Play Düzenlenecek

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Epic Games
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız