Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Epic Games ile Apple Dövüşünde Birinci Raund Gerçekleşti

 
Epic Games ve Apple'ı temsil eden avukatlar pazartesi günü davanın ilk hesaplaşmasında Zoom uygulaması aracılığıyla yargıç önüne çıktı.

Epic Games'in iki talebinden biri kabul edildi.

Apple, 28 Ağustos'ta Epic Games'in tüm geliştirici hesaplarını sonlandıracağını ve Epic Games'in iOS ile Mac geliştirme araçlarına erişimini keseceğini bildirmişti. Bu durum sadece Epic Games'i değil, Epic Games'in Unreal Engine oyun motorunu kullanan geliştiricileri de son derece olumsuz etkileyecekti. Hatta Microsoft da bu konuda Apple'a karşı çıktı.

ABD bölge yargıcı Yvonne Gonzalez Rogers, Apple'ın bu kararı uygulamasına geçici yasaklama emri getirdi. Sonuç olarak Epic Games, Apple'ın yazılım geliştirme kitine erişmeye devam edebilecek.
 
Öte yandan Fortnite App Store'a geri dönmüyor, en azından şimdilik.

Epic Games, Fortnite'ın App Store'dan kaldırılmasının şirkete ve müşterilere zarar verdiğini belirterek oyunun mağazaya geri dönmesini talep etti fakat bu konuda bölge yargıcı Yvonne Gonzalez Rogers ve Apple aynı fikirde. İki taraf da bu duruma Epic Games'in kendisinin yol açtığını ve Apple'ın ilkelerine uyarak oyun içi ödeme sistemini eskiye çevirmesi gerektiğini belirtti. 
 
Tüm bu olayları başlatan Epic Games'in Fortnite'a eklediği Epic Doğrudan Ödeme yöntemi. Bu ödeme yönteminde Apple'a %30 komisyon gitmiyor, onun yerine oyunculara %20 indirim sunuluyor. Eskiye dönüldüğünde oyun tekrar mağazaya geri dönebilir.
 
Taraflar 28 Eylül'de tekrar bir araya gelecek.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak PC Gamer epic games cliff bleszinski fortnite unreal engine 4 pc
Electronic Arts, Steam'deki Oyunlarına 1000'den Fazla Başarım Ekledi The Dark Pictures Anthology: Little Hope PC Sistem Gereksinimleri
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

1.9.2020 15:05:02

0
Steam: Biz bir günde mi para sevdalısı olduk? bir günde mi paraya taptık? Oyun sevdasından kimler, hangi firmalar bizi uzaklaştırdı? Kullanıcılara kurşun sıkar hale nasıl geldik?

BSC Misafiri

25.8.2020 22:02:38

0
quote:

Orjinalden alıntı: Himurajutsu Sende diyorsun kullanıcı dostu diye. Ben kusura bakmada ne steam'den nede apple'dan kullanıcı dostu hareket göremedim. Steam'in hakkını yemeyelim yine çabaladı ama yetmez, apple kesinlikle kullanıcı dostu bir firma değildir. Epic ise hem kazanıyor hemde kazandığını dağıtıyor bu işte olmak isteyenlere yardımcı oluyor. UE'de kullanabiliyorsun. Apple'ın gittikçe sımarıklaşan bu hareketlerine birinin dur demesi gerekiyordu ve oldu. Komisyonla ilgili tepkiler gittikçe çoğalmaya başladı bu epic olayından sonra.
Steam kullanıcı dostu hareket etmiyor demek yanlış olur. Onlarda bu işe girerken "kullanıcı dostu" kafasıyla piyasaya girdiler ve rahatsızlık duyanlar oldu aynı epicte olduğu gibi. %70'ten %30'a indirerek Indie piyasasının oluşmasına öncülük ederek yaptı, Ülke ülke gezip hatta amerikada eyalet eyalet farklı dağıtıcıyla anlaşma zahmetinden kurtardı, Türkiye gibi sürekli dalgalanan ülkelere sabit steam kuru getirdi, Oyun indirimi kovalama devrini bu adamlar getirdi. Valve, Half-life 2 için dağıtımcıyla anlaşma masasına oturdular. Önerilen şartlar çok yüksek -gerçekten çok yüksek- olduğu için Steam platformunu kurdu. Bu adamlarda kullanıcı dostu olarak piyasaya girdiler. Steam bir günde mi para sevdalısı oldu? Bir günde mi paraya tapar oldular? Hayır zaten şirketler böyle çalışır. Epicte aynısını yapıyor ama steamden farklı şekilde yapıyor. İkiside zamanında piyasaya girmeye ya da farklı piyasa oluşumuna girdiğinde kullanıcı çekmek için onlara iyi şeyler önermek zorunda olduğunu biliyorlar. Bu adamlar en nihayetinde UE motorunu babasının hayrına bedava dağıtmıyor. Apple ile aralarındaki davada bende Epic tarafına daha yakınım ama bu tür işlerin reklam kampanyasından öteye gitmediğini ve her ne kadar Epic kullanıcı dostu gibi gözükse de bu işi bir "iş" olarak düşünüp hiçbir şeyi babalarının hayrına yapmıyorlar. Originde zamaında piyasaya girmeye çalışırken steam gibi girmeyi denedi olmadı çünkü adamların yaptığı şeyler her şeyden önce EA gibi paraya tapan adamların sistemine ters bu yüzden farklı strateji izleyip EA access gibi mükemmel şey çıkardılar. Epic games ise Steam, origin gibi devlerin yanına ortak girdiğinde onlarda kendilerini bir düzene oturturlar. UA bedava kalır kalmaz o da EA access gibi o platformun artısı olur. yani üzgünüm Epic fortnite oyuncularına kendisini tanıttığı gibi "oyun dünyasının mesihi" savunmadığım için kusuruma bakmayın ama bugün sinema sektöründen bile daha fazla para kazanan oyun sektörde bu girişini devrim için değil pastadan pay almak için yapıyor. kısaca dava konusunda destekliyorum ama fortnite kitlesinin kendisini gördüğü gibi oyun sektörünün kurtarcısı olmaya gelmediler ve böyle olduğunu sananlar bence yanlış düşünüyor.

Himurajutsu

25.8.2020 18:41:24

0
Sende diyorsun kullanıcı dostu diye. Ben kusura bakmada ne steam'den nede apple'dan kullanıcı dostu hareket göremedim. Steam'in hakkını yemeyelim yine çabaladı ama yetmez, apple kesinlikle kullanıcı dostu bir firma değildir. Epic ise hem kazanıyor hemde kazandığını dağıtıyor bu işte olmak isteyenlere yardımcı oluyor. UE'de kullanabiliyorsun. Apple'ın gittikçe sımarıklaşan bu hareketlerine birinin dur demesi gerekiyordu ve oldu. Komisyonla ilgili tepkiler gittikçe çoğalmaya başladı bu epic olayından sonra.

BSC Misafiri

25.8.2020 16:35:03

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Himurajutsu Sakin ol elmaspor. Adamların amacı bu yozlaşmış sistemi kökünden değiştirmek. Zaten Epic steam'in karşısına bu yüzden dikilmedi mi bu komisyon olayı yüzünden? Apple'da steam'de hiçbir içerik üretmeden yapımcıların içeriğinden sanki kendi içerik üretiyormuş gibi komisyondan dünyanın paralarını kazanıyordu. Kimse bu şirketler komisyon almasın demiyor ama %30 nedir ya? Bunun oluru %30 değildir? Epic'i sonuna kadar destekliyorum.
Steam çıkmadan önce Indie oyun çıkarmak, hadi çıkarmayı geçtim dünyaya tanıtmak imkansızdı. Bu yüzden oyunu yapan ekip ya dağıtımcı firmayla anlaşıyor ya da o şirketlerden biri gelip oyun yapıtırıyordu. Zaten o büyük şirketler küçük Indie yapan adamlara gitmiyordu EA gibi firmaların senin oyununu satman içinse çok deli şeyler çıkarman lazım tabi. Hadi o büyük firmalarla anlaşamadın diyelim o zaman gireceğin ülkelerde local firmalarla anlaşacaksın, her biriyle ayrı ayrı sözleşmeler imzalayacaksın. Ha bu arada o adamların sana patırmama gibi bir olayı da olabilir bü yüzden girdiğin ülkelerde senin haklarını savunacak avuklatların olacak. Steam'den önce durum buydu ve bu yüzden yayıncı firmalar %70 gibi bir fiyat talep ediyordu. Yani Steam'e yozlaşmış demek biraz abartı değil mi? Epic'in yaptığı kimi hareketler gerçekten kullanıcı dostu hatta oyun motorunu bedava verip üstüne 1 milyon dolar kazanana kadar para talep etmemek cami yaptırmak gibi bir şey. Evet mükemmel hareket. Tabiki bu hareketlerin yapılma sebebi piyasaya ortak olup kazançlarını arttırmak. Epic, apple, steam vs. bu tür firmalar insan değil. Bunların asıl ve tek amacının para kazanmak olduğunu unutuyorsunuz. Demek istediğim burada tek bir tarafı savumak yerine savunmak yerine olan biteni anlasak daha iyi olmaz mı? Epic Games komisyonu düşürüyor, oyun motorunu (1 milyon kazanç elde edene dek) bedava sunuyor çünkü piyasada kalma stratejileri bu. İşin sonunda bütün bu olan olaylar kullanıcıya yarıyor.

Himurajutsu

25.8.2020 14:08:44

0
Sakin ol elmaspor. Adamların amacı bu yozlaşmış sistemi kökünden değiştirmek. Zaten Epic steam'in karşısına bu yüzden dikilmedi mi bu komisyon olayı yüzünden? Apple'da steam'de hiçbir içerik üretmeden yapımcıların içeriğinden sanki kendi içerik üretiyormuş gibi komisyondan dünyanın paralarını kazanıyordu. Kimse bu şirketler komisyon almasın demiyor ama %30 nedir ya? Bunun oluru %30 değildir? Epic'i sonuna kadar destekliyorum.

RealArek

25.8.2020 12:30:24

+5
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Epic kendi mağazasını açsın bence. Buna gücü var.
İlk önce bilgisayardaki mağazasını geliştirsin.

snakefatih

25.8.2020 12:07:08

0
Epic elinden gelse ios Android gibi bişey yapacak da şu an yapamıyor herhalde

Rachsuchtig

25.8.2020 12:05:25

+1
Mobilde zor o iş

BSC Misafiri

25.8.2020 11:32:10

0
Epic kendi mağazasını açsın bence. Buna gücü var.

Shovel Knight

25.8.2020 11:31:17

+4
epig games tim sweeney denen bir ergen tarafından yönetiliyor açın bir twitterını okuyun saçma salak şeyler yazıp duruyor bir oyun yapımcısı 3 aydır unreal ile çalıştığını ama bu olaydan sonra sil baştan unity e geçeceğini söylemiş bu dengesiz eg ceosunun yarın bir gün başına ne işler açacağı belli değil çünkü
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Fortnite
+ TAKİBE
AL
7 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız