Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dragon's Dogma 2 İçin Küçük Bir Güncelleme Yayınlandı

 
 
Capcom tarafından oyunculara sunulan açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Dragon's Dogma 2 için yeni bir güncelleme yayınlandı. Açıklanan detaylara göre Nisan yaması içerisinde bazı görevlerde ilerlemeyi engelleyen sorunlar düzeltildi.
 
Beklenen bir güncelleme değil 
 
 
 
Güncelleme sadece bunlarla sınırlı kalmıyor aynı zamanda karakterlerin sıkışıp hareket edememesine neden olan bazı çevre sorunlarına da ortadan kaldırıyor. Böylelikle karakteriniz artık belirli bölgelerde ve durumlarda sıkışıp kalmayacak. Ayrıca yama ile çeşitli hatalar da düzeltiliyor.
 
Beklenilen bir güncelleme olarak karşımıza çıkmayan bu yama elbette büyük bir yapıyı bünyesinde barındırmıyor. Yani herhangi bir performans artışını bu güncelleme ile beklememenizi tavsiye ediyoruz.
 
Öte yandan bilindiği kadarıyla geliştirici ekip Capcom oyunun hala PC performansı üzerinde iyileştirme yapmaya çalışıyor. Daha önce belirtildiği üzere oyunda özellikle şehir içerisinde performans düşüşleri yaşanıyor. Bu duruma bir çare aramak için geliştirici ekip çeşitli geliştirmeler üzerinde uğraşıyor.
 

 
Oyun neler vadediyor?
 
Büyük maceralara atılabileceğiniz ve bu maceralarla beraber kendi deneyiminizi özelleştirebileceğiniz açık dünya aksiyon rol yapma oyunu bu oyunda karakter odaklı bir yapı bulunuyor ve bu deneyimle beraber kendinizi farklı ortamlarda bulabiliyorsunuz. Devam oyunu olarak karşımıza çıkan bu yapım gerçekten de beklentileri karşılayan ancak performans konusunda yerleri vuran bir yapıyı bünyesinde barındırırken geliştirici ekip bu tür sorunlar ortadan kaldırmak için elinden geleni yapmaya koyulduğunu aktarıyor. Ancak çıkış yaptığından bu yana herhangi bir şekilde performans güncellemesinin gelmediğini ve bu güncellemelerin bir hayli beklendiğini belirtmekte fayda var.

Geldiğimiz noktada oyun için elbette genel olarak olumlu bir şekilde bahsedilirken performans anlamında özellikle kalabalık şehirlerde ve karakterlerin bol olduğu yerlerde FPS'in yerleri gördüğünü deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla bu durumda oyuncular farklı şekillerde modlarla beraber şehirlerde bulunan karakterleri öldürebiliyor ve böylece şehri boşaltabiliyor. Ancak bu şekilde performans bir nevi düzeltiliyor ve oyuncular aslında performansı yükseltmenin çeşitli yollarını arıyor diyebiliriz. Durum böyle olunca oyuncular oyunu oynamaktan ziyade elbette bu tarz durumlarla uğraşmaktan dolayı eleştirileri bir hayli ağır bir şekilde yapıyor ve böylece oyunun sorunlu bir yapıya sahip olduğunu ve geliştirici ekibinin bir an önce buradan düzeltmeleri gerektiğini belirtiyor.

Nihayetinde ücret verip oynayabildiğiniz bu yapım elbette oyuncuların beklentisine karşılamak durumunda. Çünkü oyun gerçekten de yüksek fiyatlandırma ile beraber bizlere sunuluyor ve bu fiyatlandırmadan elbette en iyi deneyimimizi de beklemek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla ilerleyen süreçte geliştirici ekipten büyük performans güncellemelerini bekliyoruz. Ancak şu anda oyun için küçük bir güncellemenin yayınlandığını aktarabiliyoruz. Bu küçük güncelleme ile beraber de yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda farklı noktalara doğru ulaştığınızda elbette takılıp kalmanızı yol açan tüm sorunlar ortadan kaldırılıyor ve böylece daha rahat bir deneyim elde edebiliyorsunuz.
 
 

Öte yandan oynayan bir diğer eleştiri kaynağı ise ek paketlere. Oyun çıkış yaptığı ilk gün 21 farklı DLC Paketi ile beraber bizlere sunuldu ve bu paketler elbette oyun içerisinde yer alan özellikleri bizlere sunuyor. Ancak oyun içerisinde daha hızlı bir şekilde hareket etmek ve parayı verip daha hızlı bir şekilde oyunu bitirmek için elbette bu DLC'lerden faydalanabiliyorsunuz. Ancak durum bundan ibaret değil. Oyun değeri olan karakter özelleştirmeleri ve diğer taraftan erişemediğiniz bazı temel özellikler ek paket dahilinde satılıyor ve bunlara para vermek durumunda kalıyorsunuz.
 
İşte eleştirinin kaynağı tam da buradan geliyor. Bu noktada geliştirici ekipler elbette tek oyunculuğu hikaye odaklı yapımlardan farklı şekillerde para kazanmadan yollarını arıyor. Ancak bu noktada eleştirilerin de bir hayli kaynağına iniyor diyebiliriz. Dolayısıyla bu duruma dikkat etmeleri gerektiği ve oyunda yer alan temel özelliklerin farklı şekillerde parayla satılmaları gerçekten de doğru olmadığını belirtebiliyoruz.
 
Tüm bu olayların dışında Elbette devam oyunu gerçekten de güzel bir yapı barındırıyor. Bu yapı ile beraber bize oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Oyun içerisinde gezip tozabiliyor, etrafı araştırabilir ve araştırma yaptıkça yeni ve gizemli olayların kaynağına doğru inebiliyor ve oyunculara meydan okuyan bu yapım içerisinde tamamen tek oyunculu bir deneyimle beraber biz de yerimizi almaya hazırlanıyoruz.
 
Hikaye odaklı aksiyon rol yapma oyunu bize güzel bir deneyim sunuyor ve bu deneyimi kendimize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz.
Örneğin, oyun içerisinde ilk etapta kendi karakterinizi oluşturabiliyor ve bu karakterinizi dilediğiniz şekilde özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyoruz. Bu durumda kendi başınıza özelleştirdiğiniz bu karakterle beraber diğer oyunculardan farklı duruma gelebiliyor ve böylece siz de oyunda farklı konuma gelerek kendinizi farklı hissedebiliyorsunuz.

Elbette bu oyunda yer alan çeşitli özgürlükler bulunuyor. Ancak bu özgürlükler aslında bir nevi kısıtlanıyor diyebiliriz. Çünkü oyun içerisinde açık bir dünya bulunuyor. Bu açık dünya içerisinde istediğiniz gibi gezip tozabildiğinizi aktardık. Ancak bu yerlere dilediğiniz şekilde hızlı seyahat yapamıyorsunuz. Zaten geliştirici ekip en başta oyunu tasarlarken hızlı seyahat sisteminin arka planda olacağına ve oyuncuların daha çok burada yaya veya at arabaları ile veya binek hayvanlarla beraber ilerleyebileceğine aktarılmıştı.
 
 

Ancak buradaki binek hayvanlarını ne yazık ki biz kullanmıyor ve bir nevi kiralama işine girerek burada at arabasıyla beraber ilerlemeye çalışıyoruz. Ancak bu da oldukça yavaş bir yapı barındırdığından dolayı farklı yerlere doğru ilerlerken veya giderken elbette bir süre beklememiz gerektiriyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yavaş akan bir seyahat sistemi bulunur ve bu seyahat sistemi ile beraber de etrafta sürekli olarak düşmanların doğduğunu ve ileri gidip geldiğimizde de aynı şekilde bu düşmanların tekrardan ortaya çıktığını aktarabiliyoruz.
Oyunun aslında can sıkan birtakım kısımları bulunuyor. Bunlara örnek verecek olursak, yukarıda bahsettiğimiz gibi örneğin hızlı seyahat sisteminin olmaması ve bir yerden bir yere doğru uzak bölgelere doğru gitmek durumunda kaldığımızdan dolayı elbette bir yerden sonra bu durum oyuncuları sıkabiliyor ve artık baygınlık gelebiliyor.

Bunun dışında elbette bu yerlere doğru ilerlerken at arabası kiralayabilir ve bu kiraladığımız at arabasına yolda ilerlerken düşmanlar saldırabiliyor. Zaten at arabası oldukça yavaş ilerlerken bir de bu düşmanların ortaya çıkması ile beraber bazı at arabaları daha da yavaşlayabiliyor, hatta at arabası ile beraber ilerlediğimiz esnada elbette bu arabayı süren kişinin de ortadan kaldırılması ile beraber artık at arabasını sürecek kimsenin olmaması sorunları da beraberinde getiriyor. Gerçekten de oyunda gerçekçi bir havanın olduğundan bahsedelim. Ancak bu gerçekçilik havası elbette oyuncuları belki de bir yerden sonra oldukça sıkabiliyor ve bir nevi zulüm haline gelebiliyor.
 
Diğer taraftan diğer bir can sıkıcı durum ise: Örneğin bir yere doğru ilerlediğiniz ve o yerdeki görevi tamamladınız. O bölgeye doğru ilerlerken bir ton düşmanla kapıştınız ve bu düşmanlar aslında geri dönüş yaptığınızda tekrardan doğuyor ve o yerden geri gelirken tekrar tekrar bu düşmanlarla beraber savaşmak zorunda kalıyorsunuz. İşte oyunun can sıkıntısına bir tarafı ise bu. Dolayısıyla zaten öldürdüğünüz bir düşmanı tekrar tekrar öldürmek ve geriye dönmek için harcadığınız zamanı da göz önünde bulundurursak, elbette can sıkıcı diyebiliriz. Durum böyle olunca oyuncular farklı noktalarda sıkılabiliyor ve bu durum bazı oyuncular tarafından da eleştiriliyor.
 
 

Oyunun iyi yaptığı tarafları da var, kötü yaptığı tarafları da mevcut. Dolayısıyla ortaya çıkan detaylarla beraber elbette dört dörtlük bir yapıya sahip olmadığını zaten hemen hemen her oyunun eksikliklerine ve diğer taraftan iyi yaptığı kısımlardan da olduğunu belirtebiliyoruz. Oyunda istediğiniz gibi bir karakter sınıfı seçebiliyor ve ona göre ilerleyebiliyor ve böylece kendi karakterinizi burada geliştirebiliyorsunuz. Kılıçlardan yaylara, çeşitli büyülerden daha farklı kısımlara kadar çok çeşitli aksiyonlara geçiş yapabiliyorsunuz. Oyun içerisinde bu tarz özgürlükler bizlere sunuluyor ve gizemli yolculuklar içerisinde biz de kendimizi bulmaya çalışıyoruz.

Farklı kostümler giyebildiğimiz, farklı ekipmanlarla ve donanımlarla beraber ilerleyebildiğimiz ve diğer düşmanlara karşı meydan okuyabildiğimiz yapımda yanımıza karakterleri dahil edebiliyor ve bu karakterlerle beraber de ilerlemek durumunda kalıyoruz. Oyun zaten hikaye gereği ve görev gereği bizlere çeşitli karakterleri yanımıza veriyor ve bu karakterlerle beraber istediğimiz şekilde ilerleyebiliyoruz. Hatta yine diğer oyunlardan aşina olduğumuz karakterleri giydirme ve onlara çeşitli donanımlar verme sistemi bulunuyor. Bu sistemle beraber güçlü kılıçları veya zırhları kendi karakterlerimize, yani ekip üyelerimize giydirebiliyor ve onları daha güçlü konuma getirebiliyoruz. Bu tarz sistemin en iyi örneği Mount&Blade oyununda yer alıyor diyebiliriz.

Elbette burada daha farklı ve gelişme sisteminin olduğundan bahsedebilir ve kendi ekip üyelerimizi bu şekilde giyinip kuşandırarak daha güçlü konuma gelebilir ve aynı zamanda yeni ekip üyelerini de oyuna dahil edebiliriz. Hatta bazı durumlarda hikaye gereği bazı karakterleri ekibe dahil etmeniz gerekiyor ve bu kapsamda ekibiniz tam ise bir kişi çıkarmak durumunda kalıyorsanız. Ancak bu durumda dikkat etmeniz gereken bir kısım bulunuyor.
 
Eğer ekibinizden çıkaracağınız kişinin elinde güçlü silahlar varsa onları geri almanız veya diğer taraftan onları kaybettiğiniz durumlarda ise ekipmanlarınızın gideceğini unutmayın. Bu duruma da dikkat etmeniz gerekiyor çünkü oyunda gerçekten de nadir bulunan çeşitli ekipmanlar bulunuyor ve bu ekipmanlarla beraber de daha güçlü konuma gelebiliyorsunuz. Bildiğiniz üzere oyun içerisinde çeşitli nadirlikleri ve güçlere sahip donanımlar bulunuyor ve bu donanımlarla beraber de düşmanlardan üstesinden daha hızlı bir şekilde gelebiliyor ve kendinizi daha da güçlendirebiliyorsunuz.
 
 
 
Diğer taraftan büyük maceralara atıldığımız yapımda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de devasa düşmanlar bulunuyor. İşte bu devasa düşmanları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyulurken aynı zamanda ekibimizin gücünden de faydalanabiliyoruz. Böylece düşmanları ablukaya alabiliyor, onların hamlelerine karşı gelebiliyor, karakterimizin temel mekaniklerinden faydalanabiliyor, sağa sola doğru hızlı bir şekilde yuvarlanabilir ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz oyunda.

Diğer taraftan Assassin's Creed serisine bir göndermede bulunuyor. Ancak bu göndermeden hemen hemen hiç kimse bahsetmemiş durumda. Fakat Reddit platformuna bakacak olursak burada bir kısa video kesiti ile beraber karakterimizin bir tepeye doğru tırmandığını ve tepenin altında ise bir samanlığın bulunduğunu aktarabiliyoruz.
 
Assassin's Creed serisi içerisinde bildiğiniz üzere tepelerden aşağıya doğru kısa bir şekilde inmeye çalışırken bir atlayış gerçekleştiriyoruz ve bu atlayış ile beraber de oradan samanlığın içine doğru fırlayabiliyoruz. Ancak bu yapım içerisinde doğrudan o atlayışı gerçekleştiremiyor, sadece düşme pozisyonu ile beraber zamanlamaya dayalı atlamamızı yapıyoruz. Ancak bunun da bir gönderme olduğunu söyleyebiliriz ve gerçekten de bu tarz göndermeler oyuncuları sevindiren ve ön plana çıkan durumlar arasında yer alıyor diyebiliriz.
 
 

Dikkat çekici ortamları ile ve atmosferiyleberaber yer alabileceğimiz yapımda tek oyunculu bir deneyim içerisinde kendi arkadaşlığımızı kurabiliyor ve oyuncular her zaman yanlarında bulabileceği çeşitli karakterlerle etkileşime geçebiliyor. Oyuncular farklı şekillerde diğer oyunculardan iki farklı karaktere kadar anlaşmalar yapabilir ve onları da kendi ekibine dahil edebiliyor. Dolayısıyla bu anlaşma ile beraber gerçekten de güzel bir oluşum ortaya çıkıyor ve güçlü bulduğunuz karakterleri böylece ekibinize dahil edebiliyorsunuz.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi kılıcınızı yayınızı, büyülerinizi ve daha fazlasını kullanarak istediğiniz gibi kendi aksiyon şemanızı oyuna dahil edebilir ve böylece oyundaki hikayeyi takip edebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyunda bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Umarız ki kısa süre içerisinde performans güncellemesi de bizlere sunulur ve böylece oyundan beklediğimiz o deneyimi doğrudan bulabiliriz. Oyunun aynı zamanda 50 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olduğunu belirtelim.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming ryo aksiyon macera
PUBG: Battlegrounds 29.1 Güncellemesi Yok Edilebilir Arazileri Oyuna Ekliyor Half Life RTX Remix Modundan İlk Ekran Görüntüsü
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

11.4.2024 11:45:53

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Şu oyunu o kadar bekledim ama çıkınca hüsrana uğradım ruh yok oyunda ruh, eski skyrim bunu yerden yere vurur yemin ederim, artık skyrim gibi oyunlar çıkamıyor offf offff
ilk dragon's dogma dada ruh yoktuki. ne diye yükseldin anlamadım

BSC Misafiri

10.4.2024 21:16:06

0
Şu oyunu o kadar bekledim ama çıkınca hüsrana uğradım ruh yok oyunda ruh, eski skyrim bunu yerden yere vurur yemin ederim, artık skyrim gibi oyunlar çıkamıyor offf offff
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Dragon's Dogma II
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız