Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Capcom'u Hackleyen Grup Uluslararası Bir Operasyonla Çökertildi

 
 
Japonya merkezli Capcom, 2020 yılında büyük bir siber saldırıya uğradı. Bu saldırının akabinde veri ihlalleri ortaya çıktı ve burada personellerin isimlerinden adreslerine kadar birçok detay açığa çıktı. Siber saldırıyı gerçekleştiren grup şu anda uluslararası bir operasyonla beraber çökertildi.
 
Capcom büyük bir veri ihlaliyle karşı karşıya kaldı
 
 
 
Europol tarafından bildirilene göre hacker grubunun adı Ragnar Locker olarak karşımıza çıkıyor. Bu grup dünya çapında kritik alt yapı hizmetlerine saldırarak adını duyuruyor ve geldiğimiz noktada Portekiz ulusal havayolu şirketine ve İsrail'deki bir hastaneye yönelik saldırıları üstleniyor. 
 
Grup ayrıca Kasım 2020'de Capcom'u hedef alan bir saldırıda, müşterilerin ve eski çalışanların adları ve adresleri de dahil olmak üzere yüz binlerce kişisel veriyi ele geçiriyor. Bununla beraber 11 ülkeden kolluk kuvvetleri ve adli makamların katıldığı bir operasyonda, grubun "kilit ismi" Paris'te tutuklanıyor.
 
Öte yandan siber saldırıda kişisel bilgileri tehlikeye girmiş olabilecek yaklaşık 390.000 kişinin olduğu tahmin ediliyor. 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle 1942: Joint Strike Bionic Commando Rearmed 2 Final Fight Double Impact Flock! Rocketmen: Axis of Evil Super Puzzle Fighter II Turbo HD Remix Super Street Fighter II Turbo HD Remix Wolf of the Battlefield: Commando 3 Capcom Digital Collection
Microsoft, Starfield'ın Etkisiyle Oyun Gelirlerinde Çeyrek Rekoru Kırdı Fallout Dizisinin İlk Bölümü için Tarih Verildi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

JaReD22

26.10.2023 12:25:13

0
Adamlar kendi yağında kavruluyor ne istiyorsunuz

BSC Misafiri

25.10.2023 23:28:42

0
İnşallah capcomu zarara uğratanın evine ateş düşer.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Capcom Digital Collection
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız