Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bulmaca Macera Oyunu Highwater, 14 Mart'ta Geliyor

 
 
Dikkat çekici atmosferiyle ve kıyamet sonrası ortamlarıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapımda sürekli olarak kendimizi macera içerisinde bulabilecek ve burada yaptığımız hamleler oldukça önem arz edecek. Sular altında kalmış bir dünya içerisinde yer aldığımız yapımda gerçekten de hem hikaye bakımından hem de atmosfer bakımından oldukça güzel bir içerikle karşılaşacak ve bu içerikleri burada sonuna kadar deneyimleyebileceğiz.
 
Oyunda üç boyutlu bir macera deneyimi bizlere aktarılacak. Bu deneyimle beraber kendi deneyimimizi özelleştirebilecek ve kişiselleştirebileceğiz. Aynı zamanda farklı şekillerde kamera açıları burada gerçekten bizi güzel manzaraları ortaya çıkaracak. Kıyamet sonrası bir dünyada yer aldığımız yapımda izometrik bir kamera bakış açısının olduğundan bahsedebilir ve aynı zamanda burada sıra tabanlı bir dövüş sisteminden de bahsedebiliriz. Elbette sıra tabanlı dövüş sistemi belki de farklı bir hava katıyor ve diğer taraftan bulmaca içeriklerinde burada olduğundan da söz etmekte fayda var.
 
Etrafı keşfedebileceğimiz ve farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz yapımda her bölgenin kendine ait yapısı bulunuyor. Ancak genel olarak sular altında kalmış bir şehirde hayatta kalmaya çalışıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebilir, bu bölgeleri dilediğimiz gibi keşfedebilir, farklı kaynaklara sahip olabilir ve aynı zamanda büyük iklim felaketi sırasında ortaya çıkan bu zararları en aza indirmeye çalışıyoruz. Bir avuç kalmış insan ırkıyla beraber yer aldığımız oyunda arka planda bulunan bir hikayeyi deneyimlemeye çalışıyoruz ve bu hikaye boyunca da elbette bize hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla çeşitli detaylar aktarılıyor. Bu detaylara hakim olmak ve bizlere neler aktarıldığını görmek elbette heyecan verici olacak. Çünkü oyunun görsellerine ve fragmanına bakacak olursak gerçekten de ilgi çekici atmosferlerle ve manzaralarla karşılaşacağımızı şimdiden söyleyebilir ve aynı zamanda oyun içerisinde bunları görmek ve bizzat deneyimlemek gerçekten de güzel bir oyun deneyimine bizlere sunulacağını göstergesi.
 
 
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca, yukarıda bahsettiğimiz gibi her bölgenin kendine ait manzaraları, atmosferleri, düşman çeşitliliği ve yapılacak olan görevleri bulunuyor. Buralarda tekneyle ilerlemek durumunda kalıyoruz çünkü dünyanın tamamen sular altında kaldığına yukarıda da bahsettik. Sular altında kalmış bir dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca tekne ile adeta her yeri karış karış gezebiliyor ve dikkat çekici bölgelerde elbette sürekli olarak ekran görüntüsü alabiliyoruz. Ekran görüntülerini akabinde arka planda canlı bir dünyanın bize sunulduğunu görebiliyor ve aynı zamanda iki kuru bölge arasında bulunan bir yerde sınır çatışmalarının olduğundan da bahsedebiliyoruz.
 
Arka planda bulunan bu hikaye her bir oyuncunun dikkatini çekecek türden tasarlanmış durumda. Çünkü oyunda yer aldığımız süre boyunca zaten bu hikaye ve macera içerikleriyle beraber bulunacak ve bunların ne kadar çok dikkat çekici olduğunu düşünürsek, o kadar çok oyunda ilerlemeye başlayacak ve merak duygumuz ne kadar çok olursa, o kadar çok oyunu oynayabileceğimiz bu tarz oyunlarda hikaye anlatımı ve hikayenin içeriği gerçekten de oldukça önem arz ediyor. Ancak bu şekilde bizi oyuna çekebilir ve arka plandaki atmosferlerle beraber bizi oyuna bağlayabilirler. Bu durumu başarılı bir şekilde oyuna bağlarlarsa, elbette biz de oyundaki yerimizi alabilir ve uzunca vakitler burada geçirebiliriz.
 
Teknemizle beraber ilerleyebildiğimiz ve sularla kaplı bir dünyada yer aldığımız bu yapımda, talan olmuş savaş bölgelerine doğru ilerleyebiliyor, kuru bölgelerden geçiş yapabiliyor, köprülerin üzerine çıkabiliyor ve üç boyutlu bir macera deneyimini yaşayabiliyoruz. Farklı insan tiplemelerinin yer aldığı yapımda, elbette zenginlerin hayatta kaldığını görebiliyor, fakirlerin ise gerçekten de burada hayatta kalamadığını ve bir yerden sonra tutunacak dalları olmadığını deneyimleyebiliyoruz.
 
 
 
İlerleyişimize kaldığımız yerden devam ederken ve elbette teknemizi özelleştirip güçlendirmeye başlarken, yol boyunca çeşitli isyancılarla da karşılaşabiliyoruz. Bu isyancıları elbette bir nevi yağmacılar olarak düşünebilir ve hem insanların üzerine giden hem de etrafı yağmalayan bu grupların üstesinden gelmeye başlıyoruz.

Bunun dışında oyunda riskli bir yolculuğa başladığımız esnada elbette arka planda bulunan hikâye boyunca Mars'a Kaçış dedikoduları yer alıyor. Mars yüzeyine doğru inmeye çalışabileceklerini söyleyen bu gruplar, elbette buradan kaçış planlarını aramaya koyulurken biz de bu plana dahil olmadan yollarını arıyoruz. Sularla kaplanan bölge iki farklı bölgeye ayrılmış durumdayken, aynı zamanda kuru bölgelerin olduğundan da bahsetmemiz gerekiyor.

İlk defa felaket sırasında yaşanan bu büyük zarar, elbette dünyayı tamamen yaşanabilir halden yaşanamaz duruma doğru getirmeye başlatıyor. Hal böyle olunca insanlar başka gezegenlere gitmeye çalışıyor ve burada yaptıkları planlamalar elbette tamamen kendilerini kurtaracak türden olarak karşımıza çıkıyor. Nitekim oyun içerisinde aşılamaz duvarlara doğru ilerleyebiliyor, köprülerin üzerinden riskli bir yolculuğa başlayabiliyor, Mars'a gitme yolculuğunda ve Mars'a ulaşma yolculuğunda rokete zamanında ulaşmaya çalışıyor ve daha fazlasını bu oyunda gerçekleştirebiliyoruz.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi Mars'a ulaşma yolculuğunda elbette büyük bir roket hazırlanıyor ve bu roket içerisine elbette ultra zenginler ve diğer insanlar girmeye hazırlanıyor. Elbette biz de buradaki yerimizi almak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve bu rokete ulaşmak için çeşitli yollardan geçebiliyoruz. Dev duvarlar arkasındaki zenginlerin yaşadığı malikanelerden geçiş yaptığımız bu yapımda, istediğimiz şekilde zorlu durumların üstesinden gelmek için çeşitli seçimlerde bulunabiliyor ve hem kendimizi hem de arkadaşlarımızı burada kurtarmadan yollarını arıyoruz.

Kıyamet sonrası ortamı oldukça güzel aktarmayı hedefleyen riskli yolculuk boyunca, yol boyunca isyanlarla karşılaşacak ve aynı zamanda bu isyanları yapan isyancıları elbette burada görebileceğiz. Bunun dışında bu isyancılar elbette kendi çıkarları için insanlarla beraber çatışabiliyor ve aynı zamanda yiyecek çalan kişilerle beraber de bir olabilir.
 
 

Biz de bu isyancılar içerisinde elbette bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan Mars'a gitmeye hazırlanan rokete yetişmeye başlıyor ve buradaki zorlu yolculuk boyunca biz de farklı hamleler gerçekleştirebiliyoruz. Yeryüzü sularla kaplı olan bu dünya içerisinde elbette manzaraların kaçırılmayacak şekilde güzel olduğundan bahsetmek gerekiyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre de oyunda yer alan manzaraların ve atmosferlerin gerçekten de güzel bir şekilde bizlere aktarılmak istendiği ve aynı zamanda oyunun bu kapsamda ön plana çıkmak istediği belirtiliyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca sürekli olarak bu ilgi çekici manzaralarla beraber karşılaşabilecek ve bu manzaraları elbette sürekli olarak görmek bizleri bir nebze olsun rahatlatacak. Bu kötü dünya içerisinde ve isyancıların olduğu dünya içerisinde bu manzaralarla beraber de aynı zamanda hayat bulmaya çalışacağız.
 
Diğer taraftan oyunda yer aldığımız süre boyunca elbette arka planda yer alan müziklerin oldukça ön planda olduğunu görebileceğiz. Çünkü bu tarz atmosferik yapımlarda bu tarz müziklerin ve arka plan efektlerinin bizlere güzel bir şekilde sunulması gerekiyor. Ancak bu şekilde kendimizi oyuna daha hızlı bir şekilde adapte edebilir ve böylece oyuna daha hızlı bir şekilde bağlanabiliriz. Arka plandaki müzikler eşliğinde yer aldığımız yapımda gerçekten de güzel bir şekilde ilerleyebilir, bir yandan manzaraları izlerken diğer yandan ise arka planda kulağımızın pasını silen çeşitli müziklerin ve ritimlerin çaldığı deneyimleyebilir ve böylece rahatlatıcı bir deneyimle buradaki yerimizi alabiliriz.
 
Oyunun arka plandaki hikaye hem bu müziklerle beraber işleniyor hem de harmanlanıyor, dolayısıyla hikaye bazında aynı zamanda mizah unsurlarının, müzik unsurlarının ve daha fazlasının bize aktarıldığından da bahsetmemiz gerekiyor. Öte yandan oyunda yer aldığımız süre boyunca Nikos adlı bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakterle beraber aynı şekilde arkadaşlarının da burada olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Farklı şekillerde yer alabildiğimiz, yakında Mars'a gidip yeni bir hayata başlamak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve büyük bir maceraya bu grubun atıldığını görebiliyoruz. Araştırma ve keşif unsurlarının büyük oranda ön plana çıktığı yapımda etrafı araştırmak ve etrafta neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önem arz ediyor.
 
 
 
Zengin hikaye odaklı yapısıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda farklı tehlikelerle karşılaşabilir ve diğer karakterlerle ve vatandaşlarla beraber de etkileşimde bulunabiliriz. Onlarla etkileşimde bulunurken çeşitli kaynaklar toplayabilir, farklı görevler elde edebilir ve aynı zamanda hikaye kapsamında çeşitli detayları sahibi olabiliriz. Yeni bir hayata kaçma şansını elde edebileceğimiz yapımda aynı zamanda savaşabileceğimiz ve kendimizi sıra tabanlı taktik sistemiyle de bulabileceğimiz bir mekanik bir yere aktarılıyor ve dünyanın birçok farklı adasını burada keşfetmeye çalışıyoruz. Bu adalar içerisinde elbette geçiş yapmak ve gezinmek için teknemize doğru atlamamız gerekiyor ve bu teknemizle beraber aslında kolayca ilerleyebiliyoruz. Adaların etrafını keşfetmek ve adaların içerisinde neler olduğunu görmek oldukça önemli. Buralardan istediğimiz şekilde kaynakları elde edebilir, kaynakları kendiliğimize kullanabilir ve aynı zamanda burada düşmanlara karşı gelmek durumunda kalıyoruz.
 
Sıra tabanlı dövüş sisteminden bahsedecek olursak, elbette burada bulmacalarla bir sistemin harmanlandığını size aktarabilirim. Dikkat çekici taktiklerle beraber yer aldığımız yapımda bir yandan bulmacaları çözmeye çalışırken, diğer yandan ise taktiksel unsurlarla karşılaşabiliriz. Klasik sıra tabanlı dövüş sistemiyle düşmanlarla yüzleşebileceğimiz yapımda, hem çevremizle etkileşime geçebiliyor hem de çevredeki unsurları kendi lehimize kullanmak için düşmanları ortaya atabiliyoruz. Eşyalarla etkileşime geçebildiğimiz yapımda, bu eşyaların farklı şekillerde faydaları bize sunuyor ve onlardan avantaj elde etmek için de çevre unsurlarını kullanabiliyoruz. Örneğin, bir bölge içerisinde sıra tabanlı taktik savaşına girdiğimiz esnada bir aracı devirebilir ve düşmanın üzerine doğru itebilir veya ters dönmüş bir arabanın arkasına saklanarak kendimizi koruyabiliriz. Bu tarz çevre unsurlarının bulunduğu yapımda kendimize ait çeşitli hamleler yapabilir ve bu çevre unsurlarını diğer düşmanlara karşı kullanarak avantajlar elde edebiliriz. Böylece düşmanları kolay bir şekilde ortadan kaldırabiliriz.
 
 

Hem aklımızı hem de çevre unsurlarını kullanabileceğimiz yapımda dünyanın sonunun geldiği bu yapım içerisinde farklı şekillerde radyo müziklerinin olduğundan da bahsetmek gerekiyor. Farklı melodilerin bize sunulduğu yapımda hayatın tadını çıkarmak için hala zamanın olduğundan bahsetmek lazım. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, farklı şekillerde müziklerin radyo içeriğinden geldiğini aktarabiliyor ve korsan radyosu olarak yer alabildiğiniz yapımında yalnızca benzersiz ve özgün müziğin değil, aynı zamanda hayatta kalmaya dair çeşitli yorumlamaları, yani rehber eşliğindeki açıklamaları bu radyo sayesinde görebiliyor ve duyabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca bu radyoyu doğru zamanda kullanmanız lazım ve çeşitli taktikleri de bu radyo aracılığıyla alabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Highwater
Ubisoft: Assassin's Creed Nexus VR Satışları Hayal Kırıklığı! Slime Heroes PC ve Xbox Series için Duyuruldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız