Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Age of Mythology: Retold Bu Yıl Geliyor: Türkçe Dil Desteğiyle!

 
 
Yayıncılığını Xbox Game Studios ve geliştiriciliğini World's Edge, Forgotten Empires, Tantalus Media, CaptureAge ve Virtuos ekiplerinin üstlendiği strateji oyunu Age of Mythology Retold bu yıl içerisinde oyunculara sunulmaya hazırlanıyor. Oyun 2024 yılında Xbox Series, Xbox One ve PC için yayınlanacak. Oyunun PC sürümü Steam ve Microsoft Store üzerinden satışa sunulacak.
 
Orijinal unsurlar modern görsellerle birleşiyor 
 
 
 
Strateji unsurları ve ikonik yapısı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan Age of Mythology Retold aynı zamanda Türkçe dil desteğine sahip olacak. Diğer taraftan oyun abonelik hizmeti Xbox Game Pass üzerinden de erişilebilir olacak. Böylece oyunu satın almadan önce bu hizmette herhangi bir aboneliğiniz varsa oyunu doğrudan deneyimleyebileceksiniz.
 
Ödüllü Age of Empires serisinin yaratıcılarından Age of Mythology: Retold, oyuncuları tarihin ötesine geçerek tanrıların, canavarların ve insanların çarpıştığı efsanevi bir çağa götürüyor. Oyunun Retold sürümü, sevilen Age of Mythology'nin en iyi unsurlarını modern gerçek zamanlı strateji tasarımı ve görselleriyle birleştiriyor.
 
İşte fragman
 
 
 

 
Oyun hakkında
 
Strateji serisi ile beraber ön plana çıkan Age of, gerçekten de oyuncuları ikonik ve nostalji bir hissiyatı yaşatmaya devam ediyor. Şimdi ise bu oyunun yeni bir sürümü çıkmaya hazırlanıyor ve bu sürüm içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi eski grafikler yeni ve modern desteklerle beraber güzel bir şekilde harmanlanıyor ve bize daha üst düzey bir deneyim sunulmak isteniyor. Age of Mythology: Retold ile beraber atılacağımız bu strateji macerasında Türkçe dil desteği ile beraber oyunu hem anlayarak hem de daha iyi kavrayarak deneyimleme şansı elde etmeye hazırlanıyoruz. Dolayısıyla oyunda yine bahsettiğimiz üzere tanrılar, kahramanlar, canavarlar ve daha fazlası yer alıyor.
 
Tüm bu unsurların birleştiği ve harmanlandığı bir dünyada yer aldığımız yapımda kendi bölge(miz)i korumaya çalışırız. Bu bölgeyi istediğimiz şekilde geliştirebilir, genişletebilir ve güvence altına almak durumunda kalırız. Nitekim oyunda yer aldığımız süre boyunca efsanevi canavarların olduğundan da bahsetmek gerekiyor ve bunlarla beraber kendi ordularımızı yükseltebilir, genişletebilir ve sayılarını arttırabiliriz. Zaten bu tarz oyunlarda ne kadar güçlü ordulara sahip olursak ve sayıca ne kadar üstünsek, o kadar önemli duruma gelebiliriz. Bu sayede düşmanları ortadan kaldırabilir ve onları kolayca kendi bölgemizden def edebiliriz.

Oyunda yer aldığımız süre boyunca tanrılarla, canavarlarla ve dikkat çekici kahramanlarla beraber güzel bir strateji deneyimine adım atmaya çalışıyoruz. Bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir çünkü burada yapabilecekleriniz oldukça fazla değişkenlik gösterebilir. Bu değişkenliklerle beraber kendi bölgenize hangi konumda tutabileceğiniz, yükseltebileceğiniz ve geliştirebileceğiniz tamamen size ait olur. Aynı zamanda hangi asker birimini üretebileceğiniz ve hangi yöne doğru yönelebileceğiniz yine sizin seçimlerinizle beraber değişkenlik gösterebilir. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca bu değerlendirmeleri tamamen siz yapabilir ve kendi stratejinizi ve planınızı oyuna dahil edebilirsiniz.
 
 
 
Bununla beraber oyundan farklı bölgelere doğru ilerleyebilir, buraları keşfedebilir ve aynı zamanda etraftaki kaynakları toplamak oldukça önem arz eder. Çünkü oyunda yer aldığınız esnada etraftaki kaynakları toplamak ve bu kaynakları birleştirmek, aynı zamanda bu kaynakları doğrudan kullanmak zaten temel amacınız arasında yer alır. Bu kaynaklarla beraber hem ordularımızı yükseltebilir, hem kendi bölgemizi daha da genişletebilir, hem de yaptığımız ve kurduğumuz binalarla beraber burada farklı orduları ortaya çıkarabiliriz.
 
Ödüllü bir seri olarak karşımıza çıkan bu yapım, modern unsurlarla beraber bize güzel bir deneyimi sunmayı hedefliyor. Oyunun ilk sürümüyle beraber bildiğiniz üzere nostaljik bir hissiyat yaşayabiliyorduk ve ardından bu destansı oyun şimdi daha da yenilikçi ve en iyi grafiklerle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Bildiğiniz üzere bu tarz nostalji oyunlar artık hem remastered yani yeniden düzenlenmiş sürümlerle beraber bizlere sunulmak hem de remake yani yeniden yapım sürümlerle beraber karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bu iki sürümün dışında elbette birçok farklı isimlendirmeyle de sunulabiliyor, ancak nihayetinde bunların temeli bu iki unsurdan geliyor. Bu tarz desteklerle beraber çok eski oyunlar günümüze uyarlanabiliyor ve yeni teknoloji destekleriyle hem günümüz teknolojisi ile daha iyi konuma gelebiliyor hem de grafikleri ve animasyonları daha akıcı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda modern bilgisayarlarda ve sistemlerde de bu oyunu oynama imkanına erişebiliyoruz.

Kendi bölgemizi kurabileceğimiz ve kurduktan sonra elbette diğer bölgelere doğru yayılabileceğimiz açık haritayı istediğimiz şekilde kullanabileceğimiz yapımda ana görevler bulunuyor. Bu ana görevler ile beraber yapabileceklerimiz elbette değişkenlik gösterebiliyor.
Ana görevleri her ne kadar yaklaşımımızı burada farklı bir şekilde sunamasak da elbette yine yapacaklarımız burada küçük anlamda değişkenlik gösterebiliyor. Burada düşmanlara karşı yaklaşımımız, onları ablukaya alma şeklimiz ve hangi sınıftan orduları yükseltebileceğimiz tamamen bizim seçimlerimize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.
 
 

Orijinal oyunun temel unsurlarının daha da geliştirilmiş bir sürümle beraber karşımıza çıktığı yapımda hem eski oyuncular hem de yeni oyuncular yer alabilir ve bununla beraber de güzel bir deneyim elde etmek için oyuna atılabiliyorsunuz. Oyunda kendi bölgenizi güvence altına almak için kaynaklar toplayabiliyor, etrafını kaplayabiliyor ve ordularınızı ve askerlerinizi sürekli olarak üretebiliyorsunuz. Tanrıların gücünü burada kullanabiliyor ve düşmanlara karşı bu tanrıların gücünü kullanarak onları kolay bir şekilde ortadan kaldırabiliyorsunuz veya tanrıların arenasında düşmanlarınızı yenmek için elbette arkadaşlarınızla beraber bir araya gelebilir ve burada tüm gücünüzü ve ustalarınızı açığa çıkarmanız gerekiyor.

Oyunda bildiğiniz üzere gerçek zamanlı strateji deneyimi bulunuyor ve burada yapacaklarınız oldukça değişkenlik gösterebiliyor. Burada ordularınızı yükseltirken ve karakterleri kontrol ederken elbette farenizi kullanabiliyorsunuz. Fare ve klavye ile oynayabileceğiniz ve aynı zamanda kolay kontrollerle beraber hızlı bir şekilde oyuna adapte olabileceğiniz bu yapımda hangi karakteri kontrol etmek istiyorsanız ona çerçeve içine alabiliyor veya onun üzerine tıklayabiliyorsunuz.

Bunun dışında yine daha önceki serileri oynamışsanız elbette toplu bir şekilde grupları ve orduları kontrol etmek ve onları bir hedefe doğru yönlendirmek için yine farenizi sol tıkı ile beraber basılı tutarak onları çerçeve içine alabiliyor ve böylece farklı bölgelere doğru ilerletmek için de yine farenizi kullanabiliyorsunuz. Bu şekilde kolay kontrollerle beraber hızlı bir şekilde oyuna adapte olabileceğiniz yapımda kendi karakterlerinizi ve ordularınızı yönlendirebiliyor ve hangi yöne doğru götürmek istiyorsanız da ona göre hakimiyet kurabiliyorsunuz.
Bu unsurlar elbette öncelikle hiç strateji oynamayanlar için belki de zorlu bir sürecin başlangıcını temsil edebilir. Ancak bunun dışında yine hızlı bir şekilde oyuna adapte olabilir ve böylece oyunda usta olma yolunda gidebilirsiniz.
 
Oyunda farklı kültürlerin de yer aldığından bahsedebiliriz. Bu kültürler arasında İskandinav, Mısır, Yunan ve Atlantis bulunuyor. Oyun bu kültürlerin tanrılarından, mitolojik unsurlarından ve daha fazlasından yararlanıyor. Oyunda istediğiniz tanrıyı seçebilirsiniz. Her tanrının farklı özellikleri ve size sunduğu avantajlar var. Ona göre kendi hakimiyetinizi kullanabilir ve güçlü şimşek fırtınalarından dünyayı sarsan depremlere kadar birçok farklı şekilde düşmanları ortadan kaldırmaya çalışabilirsiniz.
 
 

Bunun dışında kendi halkınızı büyütmek için elinizden geleni yapabilir ve kendi bölgenizin daha da gelişmesine yardımcı olabilirsiniz. Bereketli yağmurlarla beraber kendi bölgenizi geliştirebilir, diğer taraftan düşmanlara karşı da tanrıların gücünü kullanarak daha güçlü konuma gelebilirsiniz. Oyunda bu tarz mitolojik unsurların olduğundan bahsedebilir ve birçok kültürün de bu oyun içerisinde yer aldığını aktarabiliriz.

Tanrıların güçleri elbette sizin kullanımınıza göre değişkenlik gösterebilir ve bunları hangi zamanda hangi yerde kullanabileceğiniz sizin hamlelerinize bağlı kalabiliyor. Dolayısıyla strateji unsurları ile beraber yer alabildiğiniz ve gerçek zamanlı strateji ile beraber oyundaki hakimiyetinizi koruyabildiğiniz anda düşmanların üzerinize geldiği anda ve kendinize çıkmazlığı hissettiğiniz anda elbette bu büyük güçleri kullanabilirsiniz.

Oyunda farklı şekillerde canavarların da ortada olduğunu söyleyebiliriz. Bu canavarları da aynı zamanda kontrol altına alabilirsiniz. Trollerden mumyalara kadar birçok canavarı serbest bırakabileceğiniz yapımda bunları düşmanlara karşı getirdiğiniz zaman elbette hem düşmanların kaçmasına hem de onların ortadan kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.

Güneşin gücünden yararlanabileceğiniz ve timsahların kudreti, tek gözlü devler gibi unsurları ortaya dökebileceğiniz yapımda büyük mitolojik unsurların çeşitli birimlerinin de burada olduğunu görebilir ve aynı zamanda bu efsanevi yaratıkları, kahramanları ve tanrıları da oyunda kullanabilirsiniz. Oyunda bu tarz unsurların olması elbette efsanevi bir bakış açısıyla beraber bize yeni bir deneyimi sunmayı hedefliyor. Zaten oyunun adından da anlaşılacağı üzere mitoloji unsurlarının yer aldığı bu yapımda birçok efsanevi gücün içerisinde yer alabilir ve bunları kullanmak da tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Oyunda aynı zamanda ilgi çekici bir evrenin olduğundan bahsedebiliriz. Efsanevi dünya içerisinde 50 görevlik bir tek oyunculu hikaye modu var. 50 görev gerçekten de güzel bir sayıyı bizlere sunuyor ve burada bu harekât içerisinde Truva'nın kudretli duvarlarını kuşatmaya çalışıyor, Midgard'ın donmuş topraklarında ilerlemeye başlıyor ve Truva'nın gizemlerini çözmeye uğraşıyoruz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de güzel bir deneyime adım atmayı bekliyor ve bu deneyimi kendimize göre özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyoruz.
Oyunda istediğiniz gibi tek oyunculu bir şekilde oynayabileceğiniz üzere aynı zamanda işbirliği modu içerisinde de diğer görevlere meydan okuyabiliyor ve güçlü nesneleri burada toplamak durumunda kalıyorsunuz. Oyunda işbirliği modu içerisinde arkadaşlarınızla beraber ilerlemeye çalışıyor, bu modla farklı görevleri yerine getirmeye başlıyor ve arkadaşlarınıza katılarak Arena'da yenmek için büyük mücadelelere başlayabiliyorsunuz.

Oyunda diğer taraftan yeniden oynanabilirlik açısından gerçekten de güzel bir harita içeriği bizleri bekliyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda rastgele bir şekilde oluşturulmuş düzinelerce haritanın ve senaryo içeriğinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Diğer taraftan oyunda yer aldığınız süre boyunca 11'e kadar arkadaşlarınızla beraber kafa kafaya verebiliyor ve bununla beraber gelişmiş yapay zekaya karşı da meydan okuyabiliyorsunuz. Oyunda gerçekten de gelişmiş bir desteğin ve aynı zamanda yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu yapılarla beraber bulunduğumuz oyunda istediğimiz gibi kendi stratejimizi ve planımızı oyuna dahil edebilir ve oyunun haritası içerisinde de yapabileceklerimiz oldukça önem arz ediyor.
 
 
Epik bir maceraya atılabileceğimiz ve bu macerada kendi stratejimizi oyuna dahil edebileceğimizi yapın kısaca bundan ibaret diyebiliriz. Oyunda daha fazla detay elbette bulunmaktadır, ancak oynadıktan sonra açığa çıkabilir. Bununla beraber şu anda sadece oyuna Steam sayfasının açık olduğundan bahsedebiliriz. Zaten Steam sayfasını incelerseniz, oyunun hem Türkçe dil desteği ile beraber hem de yeni teknolojik desteklerle beraber bizlere sunulacağını görebilirsiniz. Aynı zamanda oyunun grafikleri gerçekten de güzel bir şekilde ve gelişmiş bir şekilde bizlere sunulmak isteniyor ve burada da görebileceğiniz gibi, bu grafikler oldukça tatmin edici diyebiliriz.
 
Zaten strateji oyunlarında yapabileceğiniz oldukça fazla değişkenlik olduğundan dolayı ondan zevk alma konusunda elbette hiçbir sıkıntı yaşamıyor ve bununla beraber strateji severler güzel bir deneyim elde etmeye hazırlanıyor. Age of serisinin bir hayranıysanız veya yeni bir oyuncu olarak yeni bir strateji oyununa adım atmak istiyorsanız, bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Aynı zamanda oyunun Steam sayfası açık olduğundan dolayı, burada istek listenize eklemenizde fayda var diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu Age of Mythology Age of Empires Extended Edition Microsoft Steam PC
3D RPG Ex Astris için Oynanış Videosu Yayınlandı 2si1: PS5 Pro Konsoluna FSR Desteği mi Geliyor?

Umit_22

25.2.2024 00:28:53

+1
Yahu şu tarz tanıtım videoları gerçekten iğrenç ötesi. İzlerken kramp geçiriyorum. Daha demin Elden Ring DLC tanıtım videosunu izledim. Adamlar bizi nelerin beklediğini çatır çatır gösterdiler. Bunlar da şaklaban gibi boş çene çalıyorlar. La ablacım iki kelam edeceksin onu da ezberleyip gelmek yerine kameranın yanındaki tabeladan okuyorsun. Yuh yani. Ezber yapıp gelmemiş bir de yazılan espriyi düz okuyarak sevimli ve inandırıcı olacağını sanıyor. Hem ruhsuz, hem bir gözü metinde hem de sanal biblo ile etkileşim yapmaya çalışıyor. La bari okçular kaleye bir iki ok ataydı, o bile yeterdi benim için.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Age of Mythology: Extended Edition
+ TAKİBE
AL
6 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız