Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Rapor: 2023 Yılında Genellikle Eski Oyunları Oynadık

 
Önemli istatistik verileriyle ön plana çıkan Newzoo şirketi, yeni bir durum raporuyla karşımıza çıkıyor. Yayınlanan raporda, 2023 yılının oyun sektöründeki gelişmeleri bizlere aktarılıyor ve genellikle eski oyunların oynandığı ortaya çıkıyor.
 
Raporda 2 yıl ve daha öncesi yeni oyun olarak kabul ediliyor 
 
 
 
Raporun detaylarına bakacak olursak, 2023 yılı içerisinde oyun sektörünün 93,5 milyar dolarlık bir büyüme gösterdiğini aktarabiliriz. Az sayıda yayıncı ve geliştirici ise bu pastadan önemli bir pay elde etti. Ortaya çıkan verilere göre 66 oyun 2023 yılı içerisindeki tüm oyun sürelerinin yüzde 80’ini temsil etti ve bu oyunların da 6 yaşında veya daha büyük oyunlar olduğunu doğrulayabiliriz.
 
Oynanan oyunlara bakacak olursak, Fortnite, GTA 5, League of Legends, Minecraft ve Roblox gibi yapımlar yıl içerisindeki oyun sürelerinin %27'lik bir dilimi oluşturuyor. Rapor içerisinde yeni oyunlar 2 yıl veya daha önceki süreleri temsil ediyor. Bu oyunlara bakacak olursak, %23lük dilimle FC (FIFA) ve Madden gibi yapımlar diyebiliriz. Bunun dışında Diablo IV veya Baldur’s Gate III gibi henüz yılını doldurmayan yapımlar, toplam oyun sürelerinin yalnızca %8'ini temsil ediyor.
 
Öte yandan rapor içerisinde aynı zamanda aktif kullanıcı sayısına göre en çok oynanan oyunlar arasında Fortnite, GTA, Counter-Strike, Apex Legends, Starfield ve daha fazlası yer alıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle oyun haberler 2024
Ubisoft Yeni Bir Forward Etkinliğini Duyurdu: Ne Zaman? Toy Story 2 Unreal Engine 5'e Taşındı

BSC Misafiri

4.4.2024 17:00:11

+2
yeni oyun diye birşey olmadığından olabilir
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız