ESO 39. Güncelleme Şimdi PC'de: Uzun Zamandır Beklenen Oynanış İyileştirmelerini İçeriyor LEC 2023 Sezon Finalleri'nde Dünya Şampiyonası'na Katılacak Takımlar Belli Oldu!

Gamescom 2023 Etkinliğinde Duyurulan Tüm Oyunlar

24.08.2023 20:40 - Mehmet Tandoğan

 
 
Geçtiğimiz günlerde Gamescom 2023 açılış gecesi etkinliği düzenlendi ve bu etkinlik sırasında hem yeni oyunlar duyuruldu hem de mevcut oyunlar hakkında çeşitli güncellemeler ve detaylar paylaşıldı. Canlı yayın etkinliği sırasında mevcut oyunlardan yeni oynanış videoları, çıkış tarihleri ve daha fazlası oyunculara aktarıldı. Birçok oyuncu tarafından beğenilen bu etkinlik kapsamında gösterilen tüm oyunları sizler için derledik. Bunun dışında tüm duyurulan oyunların haberleri sitemizde mevcut.

İşte Gamescom 2023 açılış gecesinde gösterilen tüm oyunlar;

- Little Nightmares III
 
 

Yayıncı Bandai Namco ve geliştirici Supermassive Games tarafından oyunculara sunulacak olan Little Nightmares serisinin yeni oyunu, Gamescom 2023 açılış gecesinde duyuruldu. Little Nightmares III olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch ve PC için piyasaya sürülecek. Oyunun tam çıkış tarihi açıklanmasa da 2024 yılı içerisinde biz oyun severlere sunulacak.

Little Nightmares serisi, korku ve platform türlerini bir araya getiren bir oyun serisi olarak tanınıyor. Serinin önceki oyunlarında olduğu gibi yine karanlık bir atmosfer bizleri bekliyor ve aynı zamanda daha farklı ve ilgi çekici platform zorluklarıyla karşılaşabiliyoruz. Oyun içerisinde yine korku unsurlarıyla beraber kovalayan çeşitli yaratıklar bulunuyor. Bu yaratıklardan kaçmak ve hayatta kalmak oyunun temel amacını oluşturuyor. Oyunda, önceki yapımlarda olduğu gibi zorlu platform unsurları, keşfedilecek alanlar ve daha fazlası yer alıyor.
 
 

Serinin yeni oyunu Little Nightmares III, daha önce karşılaşmadığımız bir özellik sunuyor: İş birliği modu. Oyun içerisinde iki farklı karakter bulunuyor ve oyuncular istediklerini seçebiliyor. İsterseniz iş birliği modunda arkadaşınızla beraber oynayabiliyor, isterseniz de yapay zekayı atayarak tek başınıza oyunu deneyimleyebiliyorsunuz. Bu işbirliği modu, seride ilk kez karşımıza çıkan özelliklerden biri. Elbette bu oyunu arkadaşlarınızla oynamak, daha fazla eğlencenin kilidini açabiliyor.

Çocukluk korkularıyla yüzleşebileceğimiz bu yapım içerisinde iki yeni karakter arasından istediğimiz şekilde seçim yapabiliyoruz. Yukarıda bahsettiğim gibi isterseniz tek başınıza isterseniz de çevrimiçi iş birliği modunda arkadaşınızla beraber oynayabilirsiniz. Elbette arkadaşınızla beraber oynarken koordinasyon durumu oldukça önem arz ediyor çünkü oyunda yer alan platform zorluklarını belirli hamlelerle aşmaya çalışıyor ve yapacağınız eylemlerle bu engelleri aşabiliyorsunuz. Dolayısıyla her iki karakterin de planlı ve uyumlu bir şekilde çalışması gerekiyor.
 
 

Oyunda bunun dışında yeni ve ilgi çekici bölümler bizleri bekliyor. "Nowhere" adlı rahatsız edici bir yerde kendimizi kurtarmak ve tutsak olduğumuz bu yerden kaçmaya çalışmak için büyük bir maceraya atılıyoruz. Bu yerde karşımıza korkunç unsurlar çıkıyor ve bu unsurlardan kaçmaya çalışıyoruz. Oyunda yine seriden aşina olduğumuz rahatsız edici düşmanlar bizi bekliyor ve bu düşmanlardan kaçmak için karakterimizin becerilerinden, platform unsurlarından ve daha fazlasından yararlanabiliyoruz. Gamescom 2023 açılış gecesi etkinliğinde duyulan bu oyun, elbette serinin hayranlarını memnun edecek bir haber olarak karşımıza çıkıyor.

Diğer taraftan oyunun duyuru fragmanı yayınlanmış durumda ve bu fragmanda yine kasvetli bir ortamda iki farklı karakterin çeşitli koşuşturmalar içerisine girdiğini ve seride daha önce görülmemiş platform zorluklarını görebiliyoruz. Bu ilgi çekici ve karanlık atmosferi ile beraber fragman elbette hayranların beğenisini kazanmış durumda. Bunun dışında hem serinin hayranlarını hem de yeni gelen oyuncuları memnun edecek bir yapı sunulmaya hazırlanıyor. Bu yapı ile beraber oyun içerisinde istediğiniz gibi yer alabiliyor ve karşınıza çıkan bölümleri aşmaya başlayabiliyorsunuz.

Oyunun ayrıca şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyun çıktığında veya yeni güncellemeler aldığında haberdar olabilirsiniz.
- Black Myth: Wukong
 
 

Bir süredir beklenen ve merak uyandıran yapısıyla karşımıza çıkmaya hazırlanan Souls-like türündeki oyun Black Myth: Wukong için Gamescom 2023 açılış gecesi kapsamında yeni bir video yayınlandı. Bu videoda oyunun oynanış kısımları, çeşitli boss savaşları ve daha fazlası yer aldı. Bir süredir oyuncular bu oyunun gerçek olamayacağını ve bir süre sonra iptal edileceğini düşündü ancak durum böyle olmadı ve oyun artık çıkışa yaklaşmış bir durumda.

Oyun özünde bir Souls-like, aksiyon ve rol yapma deneyimini oyunculara sunmayı hedefliyor. Oyun içerisinde ilgi çekici atmosferler, karakter becerileri ve dikkat çekici unsurlar bulunuyor. Aynı türdeki diğer yapımlarda olduğu gibi oyunda karakter geliştirme odaklı bir yapı benimsemiş durumda. Bu yapı sayesinde karakterimizi istediğimiz şekilde geliştirebiliyor, yeni yetenekler kazanabiliyor ve düşmanlara karşı mücadele edebiliyoruz. Oyun içinde kullanabileceğimiz çeşitli becerilerle daha hızlı hareket edebiliyor ve düşmanların saldırılarına karşı kendimizi savunabiliyoruz. Ayrıca bossların saldırılarına karşı kendimizi savunmak için sağa sola doğru kayabiliyor, zıplayabiliyor ve elimizdeki silahla yukarılara doğru yükselebiliyoruz. Böylece düşmanların saldırılarından kaçabiliyor ve ardından karşı saldırılara geçebiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde Maymun Kral adlı bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakterle büyük bir maceraya atılıyoruz. Oyunun temeli Çin mitolojisine dayanıyor ve bu mitoloji içerisinde yer alan tuhaf yaratıklarla karşılaşıyoruz. Oyundaki düşman çeşitliliği oldukça etkileyici görünüyor ve bu tür oyunlarda düşman çeşitliliği ve düşmanların farklı saldırıları oldukça önem arz ediyor. Bu da oyuncuların daha iyi bir deneyim elde etmelerini sağlıyor ve oyunun sonuna ulaşmalarına yardımcı oluyor. Ayrıca oyunda yer alan hikaye Çin edebiyatının dört büyük klasik romanından biri olan "Journey to the West"e dayanıyor. Bu hikaye sayesinde oyundaki rolümüzü alıyor ve seçilmiş kişi olarak bu macerada ilerlemeye başlıyoruz.

Oyun içerisinde farklı bölgeler ve ilgi çekici atmosferler bizi bekliyor. Her bölgede keşfedilecek alanlar ve ortaya çıkarılacak gizemler bulunuyor. Elbette hem keşif unsurlarıyla hem de rol yapma unsurlarıyla ilerlediğimiz bu yapımda bu bölgelerde farklı düşmanların karşımıza çıktığını görebiliyor ve her bölgenin kendine özgü bir yapısı ve teması bulunuyor.
 
 

Gamescom 2023 açılışı gecesi kapsamında sunulan yeni fragman içerisinde karakterimizin animasyonları, hareketleri, çevre tasarımları, düşman çeşitliliği, düşmanların saldırı stilleri ve daha fazlası yer alıyor. Oyuncuları heyecanlandıran ve beklenen oyunlar arasında yer alan bu yapım, 2024 yılı içerisinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Oyun, PC ve oyun konsolları için piyasaya sürülmeyi bekliyor ancak hangi konsollara çıkış yapacağı şu anda açıklanmamış durumda. Dolayısıyla ilerleyen zamanlarda daha fazla detayın ve bilginin sunulmasını bekliyoruz.
- Killing Floor III
 
 

Tripwire Interactive, Gamescom 2023 kapsamında Killing Floor serisinin yeni oyununu duyurdu ve bu duyuru oyuncular arasında büyük heyecan yarattı. Bu oyunun elbette kendi özgü bir hayran kitlesi bulunuyor ve yeni oyuncuları da içine çekecek türden bir fragmanla karşımıza çıkıyor. Oyun, etkinlik kapsamında PlayStation 5, Xbox Series, ve PC için duyuruldu ancak çıkış tarihi ne yazık ki henüz açıklanmadı. Killing Floor 3 hem serinin hayranlarını hem de yeni gelen oyuncuları memnun etmeyi amaçlıyor.

İlgi çekici ve şiddet dolu bir fragmanla beraber karşımıza çıkan yapım içerisinde olaylar 2091 yılında geçiyor ve yeni bir tehdit insanlığın karşısına çıkıyor. Oyun içerisinde Mega şirket Horzine adlı bir şirket yer alıyor. Bu şirket buraları ele geçirmek için yeni bir ordu oluşturuyor ve bu orduyla insanlığın sonunu getirmeyi hedefliyor. Tabii ki bizim de amacımız bu mega şirketin yarattığı orduları durdurmak ve insanlığın geleceğini kurtarmak. Bu hikaye ve temel amaç doğrultusunda ilerlediğimiz oyunda farklı silahları kullanabiliyor, düşmanları parçalayabiliyor ve çeşitli hamleler yapabiliyoruz. Aksiyon ve korku içeriğini bir araya getiren bu yapım, tam anlamıyla devam oyunu olarak karşımıza çıkmayı hedefliyor.
 
 

Oyun içerisinde yine karakter odaklı bir yapı benimsenmiş durumda ve bu karakterimizi istediğimiz şekilde geliştirebiliyoruz. Bu kapsamda becerilerimizi geliştirebiliyor, yeni becerileri kilidini açabiliyor, farklı silahlar alabiliyor ve cephaneliğimizi geliştirebiliyoruz. Ayrıca istediğimiz zaman yanımıza arkadaşımızı da çağırabiliyoruz. Oyun içerisindeki bu mekaniklerle beraber eğlenceli ve aksiyon dolu bir içeriğin sunulması bekleniyor. Bu içerikler sayesinde farklı düşman çeşitliliği ile karşılaşabilecek ve farklı bölümlere doğru ilerleyerek bu bölgelerdeki orduları temizlemeye çalışacağız. Bu oyunda temel amaç bir yandan hayatta kalmaya çalışmak diğer yandan ise aksiyon dolu içerikle beraber düşmanları ortadan kaldırmak gibi görünüyor.

Oyunda yer alan çevrimiçi çoklu oyuncu mod kapsamında arkadaşımızı yanımıza davet edebiliyor ve bu zorlu, aksiyon dolu bölümlerde arkadaşlarımızla beraber ilerleyebiliyoruz. Elbette oyundaki arkadaşlarımızla daha koordineli bir şekilde çalışarak düşmanların üstesinden gelebiliyor ve sürekli olarak yapacağımız atışlarla düşmanlara karşı direnebiliyoruz. Bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak bazı oyuncular için çok daha eğlenceli bir deneyim sunabiliyor. Ancak diğer oyuncular oyunu tamamen tek başlarına oynamayı tercih edebiliyor ve bu yeni oyunu tek başlarına deneyimleyebiliyor.
 
 

Killing Floor 3'te normal düşmanların yanı sıra bir de boss savaşları da bulunuyor ve bu boss savaşları elbette daha zorlu bir deneyim sunuyor. Bu boss savaşları ile oyun içerisinde uzun süreler geçirebiliyor ve isterseniz tek başınıza, isterseniz de arkadaşınızla beraber bu bossları alt etmeye çalışabiliyorsunuz. Elbette arkadaşlarınızla oynamak, düşmanları daha kolay alt etmenize yardımcı olabiliyor ancak bu tercih tamamen size bağlı.

Oyunda ayrıca farklı alanlar da bulunuyor ve daha çok arena tarzı alanlarla karşılaşıyoruz. Her bölümde farklı düşmanlar ve atmosferler bizleri bekliyor. Bu atmosferlerle uyumlu olarak silahlarınızı kullanabiliyor ve kendi yeteneklerinizi düşmanlara karşı kullanabiliyorsunuz.
Oyun için daha fazla detay henüz açıklanmış durumda ve kısa bir fragmanla duyurulan yapımın şu anda Steam sayfası aktif. Dilerseniz Steam sayfası üzerinden oyuna bakabilir ve istek listenize ekleyerek beklemeye başlayabilirsiniz. Yukarıda da bahsettiğim gibi oyun tam bir devam oyunu olarak karşımıza çıkıyor ve içerisinde yeni bölümler, yeni düşmanlar, yeni silahlar, yeni beceriler ve daha fazlası yer alıyor.
 
- Crimson Desert
 
 
 
Pearl Abyss ekibi tarafından oyunculara sunulacak olan Crimson Desert, Gamescom 2023 açılış gecesinde dikkat çeken yapımlardan biri olarak ön plana çıktı. Oyunun yeni bir oynanış fragmanı etkinlik kapsamında sunuldu ve oyuncular gerçekten de bu oyuna büyük ilgi gösterdi.

Dikkat çekici detaylarla dolu olan oyunda aksiyon ve rol yapma öğeleri bir araya geliyor. Yeni fragmanda karakterimizin dövüş mekaniği, düşman çeşitliliği, yapacağımız hamleler ve daha fazlası gösteriliyor. Fragman içerisinde karakterimizin çevreye verdiği hasarlar anlık olarak karşımıza çıkıyor ve bu hasarlarla yıkılan yapıların düşmanları etkilediği gösteriliyor. Oyun içerisinde karakterimiz agresif bir tutum sergiliyor ve elindeki kılıç ve kalkan ile düşmanları ortadan kaldırmaya çalışıyor. Hızlı ve çevik hareketleriyle karakterimiz, oyun içerisinde düşmanlara aman vermiyor.
 
 
 
Farklı bölgelerin yer aldığı oyunda karakterimizin eline çeşitli patlayıcılar aldığını görebiliyoruz ve düşmanları toplu bir şekilde bu patlayıcılarla ortadan kaldırabiliyor. Ayrıca oyunda büyük kale kuşatmaları da yer alıyor ve bu kuşatmalar sırasında at üstünde gezebiliyor ve düşmanları at üzerinden indirebiliyoruz. Geniş ve açık dünya yapısı ile beraber karşımıza çıkan oyunda bir yandan manzaraların tadını çıkarırken diğer yandan düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve karakterimizle beraber bu dünyayı istediğimiz şekilde keşfetmeye çalışabiliyoruz.

Fragmandan gördüğümüz kadarıyla karakterimizle beraber yaşayan ve canlı şehirlere doğru ilerleyebiliyor, panolardan çeşitli görevler alabiliyor ve bu görevlerle yolculuğumuza devam edebiliyoruz. Arka planda yer alan hikaye ile beraber atılacağımız bu açık dünya rol yapma oyunu hem PC hem de konsollarda çıkış yapmaya hazırlanıyor. Ancak hangi konsollara çıkış yapacağı şu anda net değil. Dolayısıyla oyun için ilerleyen süreçte yeni detayların ortaya çıkmasını bekliyoruz.
 
 
 
Fragmandan devam edecek olursak oyunun içerisinde farklı karakterler bulunuyor ve bu karakterlerle etkileşime geçebiliyor aynı zamanda diyalog sistemi ile onlarla konuşabiliyoruz. Bunun dışında, açık dünyada gezdiğimiz esnada at arabalarını istediğimiz şekilde çalabiliyor ve ele geçirebiliyoruz. Oyun içerisinde bu tarz birçok mekanik bulunuyor. Oyunda yine kurtarma görevlerinden bölgeyi basma görevlerine kadar çok çeşitli yan görevler yer alıyor ve istediğimiz şekilde ana hikayeden veya yan görevlerden ilerlemeye başlayabiliyoruz.

Tüm bu özelliklerin dışında çeşmeden su içme, alışveriş yapma sistemi, balıkçılık mekaniği, canlıları sevme mekaniği ve daha fazlası gibi detaylar da yer alıyor. Elbette oyun içerisinde oldukça fazla etkileşim unsuru bulunuyor ve bu unsurlarla beraber gerçekçilik daha fazla ön plana çıkıyor diyebiliriz.
 
 
 
İlgi çekici özellikleri ve mekanikleriyle karşımıza çıkmayı hedefleyen oyun, gerçekten de güzel tasarlanmış bir açık dünyaya sahip. Oyun içerisinde istediğimiz şekilde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, çok detaylı etkileşim unsurlarıyla karşılaşabiliyor ve oyundaki hikayeyi bu kapsamda deneyimleyebiliyoruz. Gamescom 2023 açılış gecesi kapsamında öne çıkan oyunlar arasında gerçekten de Crimson Desert büyük bir yer kaplıyor. Daha önce yayınlanan fragmanların aksine bu yeni fragman oyuncuların büyük ilgisini çekiyor ve birçok oyuncu bu fragmanla beraber oyunu beklemeye koyuluyor.

Son olarak, oyun içerisinde bahsetmediğimiz birçok özellik bulunuyor. Bu özellikler arasında yemek pişirme sistemi, avcılık mekanikleri, madencilik mekaniği, eşya üretme ve birleştirme sistemi, at evcilleştirme ve daha fazlası yer alıyor. Elbette bu saydığımız mekaniklerle beraber oyunun kapsamını ön görebiliyor ve fikir sahibi olabiliyoruz. Gerçekten de detaylı bir yapıyla karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunu bu doğrultuda biz de beklemeye koyuluyoruz.
 
- Starfield
 
 
 
The Elder Scrolls V: Skyrim ve Fallout 4'ün ödüllü geliştiricileri tarafından sunulacak açık dünya rol yapma oyunu Starfield, Gamescom 2023 etkinliğinde geniş bir yer buldu. Oyun için burada canlı bir çekim video içeriği yayınlandı ve gerçek oyuncuların yer aldığı bu video içeriğinde oyunla ilgili çeşitli detaylar izleyenlere aktarıldı.

Yılın beklenen oyunları arasında yer alan Starfield, geniş kapsamlı bir evreni bizlere aktarıyor. Oyunda 2330 yılında yer alıyor ve burada bilim kurgu temasıyla ilerlemeye başlıyoruz. Burada farklı karakterlerle tanışabiliyor, onlarla etkileşime girebiliyor ve kendi maceramızı çizebiliyoruz. Aynı zamanda farklı gezegenlere yolculuk yapabiliyor ve uzay gemisiyle seyahat edebiliyoruz. Diğer taraftan çok farklı gezegenlere iniş yapabiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor ve açığa çıkarılmamış sırları ortaya çıkarmaya başlıyoruz.
 
 
 
Geniş özgürlüklerle beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen oyun içerisinde kendi hikayenizi yazıyor ve burada kendi hikayenizle ilerlemeye başlıyorsunuz. Oyun içerisinde kim olduğumuza ve ne olacağımıza tamamen biz karar veriyor ve bu kapsamda yıldızlar arası bir seyahate adım atabiliyoruz. Bethesda ekibi tarafından oyunculara sunulmayı bekleyen yapım uzun bir süreden sonra bizlerin karşısına çıkacak olan yepyeni bir evren. Heyecanla beklenen oyunda karakter oluşturma ekranı ve daha birçok özgürlükler bizleri bekliyor. Karakter oluşturma ekranı ile istediğimiz karakteri yaratabiliyor, karakterimizin yüzünden vücuduna kadar tüm detaylarına hakim olabiliyor ve istediğimiz karakteri oyun içerisinde görebiliyoruz. Uzayın derinliklerine geçebileceğimiz ve buradaki gezegenleri keşfedebileceğimiz yapım içerisinde çok çeşitli etkileşim unsurları ve mekanikler bulunuyor. 
 
Oyun içerisinde yıldızlar arasında seyahat edebileceğimiz bir yapı bulunuyor ve bu yapı ile binlerce gezegen bulunuyor. Bu gezegenlerin her birinin farklı bir şekilde karşımıza çıkması bekleniyor ve bu kapsamda oyunculara benzersiz bir deneyim sunulması hedefleniyor. Oyunda ayrıca bu gezegenlere geçiş yaparak canlı şehirlerle karşılaşabiliyor, ilgi çekici karakterlerle diyalog içerisine girebiliyor, görevler alabiliyor ve hatta bu karakterleri kendi ekibinize dahil edebiliyoruz. Oyun içerisinde arka planda anlatılan bir hikaye bulunuyor ve bu hikaye kapsamında kendi yolunuzu çizmeye devam ediyorsunuz. Bu hikaye ile ilgili olarak diğer gezegenlere geçiş yapabiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor ve hikayenin gidişatına etki edebiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda elbette bir yerden bir yere gitmek için uzay gemimizi kullanabiliyor ve bu gemi ile istediğimiz şekilde farklı gezegenlere geçiş yapabiliyoruz. Gemi komutası tamamen bizim sorumluluğumuzda ve bu gemiye çeşitli mürettebat üyeleri alabiliyoruz. Yine geçtiğimiz günlerde açıklanan bilgilere göre oyunda onlarca mürettebat üyesi bulunuyor ve bu mürettebat üyelerinden dördü geniş kapsamlı bir hikaye içinde yer alıyor. Bu dört üye, oyunda derinlemesine bir hikayeyi bizlere sunmayı bekliyor ve bu hikayeyi bizzat deneyimleyebiliyoruz. 
 
Oyunda uzay gemimizle ilerlerken çeşitli savaşlar da meydana gelebiliyor ve düşman gemilerine yaklaşabiliyor ve bordalayabiliyoruz Yaklaştığımızda karşıdaki gemiyi yağmalayabilir ve çeşitli ganimetlere sahip olabiliyoruz. Gemi savaşları ile beraber uzayda da aksiyon devam ediyor. 
 
Beklenen oyun Starfield, PC ve Xbox Series konsolları için 6 Eylül'de çıkış yapmaya hazırlanıyor. Oyun şu anda ön siparişe açık durumda. Steam fiyatı 899,00 TL, Premium sürüm ise 1.299,00 TL. 
 
- Assassin's Creed: Mirage
 
 
 
Ubisoft tarafından oyunculara sunulacak aksiyon-macera oyunu Assassin's Creed: Mirage için Gamescom 2023 kapsamında yeni bir fragman yayınlandı. Bu fragman içerisinde oyunun oynanış kısımları ve daha fazlası yer aldı. Oyun, Bağdat şehrini konu alıyor ve tam destekli Arapça seslendirme ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Ayrıca serinin önceki oyunlarında yer alan mekanikleri de bu oyunda görebiliyoruz. Oyun, 9. yüzyıl Bağdat'ında geçiyor ve İslam'ın altın çağını deneyimliyoruz. Burada Basim adlı karakteri kontrol ediyor ve bu karakterin başından geçen olayları yaşama fırsatı buluyoruz. 
 
Beklenen oyunlar arasında yer alan Assassin's Creed: Mirage, serinin köklerine geri dönmeye hazırlanıyor. Oyun içerisinde serinin ilk oyunlarından aşina olduğumuz gizlenme mekanikleri, takip etme görevleri, parkur unsurları ve daha fazlası yer alıyor. Elbette bu unsurlarla beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen Mirage üst düzey grafiklerle ve akıcı mekaniklerle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde yine diğer oyunlardan aşina olduğumuz bir hikaye temelini buluyor ve bu hikaye kapsamında Basim adlı karakterin suikastçı olma yolundaki maceralarını görme fırsatı buluyoruz. Karakterimiz başlangıçta bir hırsız olarak karşımıza çıkıyor ve bu karakterle beraber karşımıza çıkan parkur zorluklarını hızlı bir şekilde aşabiliyor ve klasik seride yer alan mekaniklerle düşmanlardan kaçabiliyoruz. Oyun içerisinde görevleri tamamlarken yaklaşımımızı kendimiz belirleyebiliyor, istediğimiz şekilde gizlice ilerliyor veya doğrudan aksiyona giriş yaparak görevleri tamamlamaya çalışabiliyoruz. 
 
 
 
Oyunda, serinin diğer oyunlarına göre daha küçük ölçekli bir harita bizleri bekliyor. Bu harita içerisinde Bağdat'ın farklı bölgeleri bulunuyor ve kalabalık şehirlerden kimsenin olmadığı kırsal alanlara kadar çok farklı yerler bizlere sunuluyor. Oyun için Gamescom 2023 kapsamında sunulan fragmanda ise yukarıda bahsettiğim gibi yuvarlak şehir olarak nitelendirilen Bağdat şehri tanıtılıyor ve bu şehir içerisinde yer alan yapılar, binalar, ortamlar ve daha fazlası bizlere aktarılıyor. Fragmanda gördüğünüz şehirle beraber büyük bir maceraya atılıyor ve burada farklı bir hikayeyi deneyimlemeye başlıyoruz. Oyun içerisinde ilk etapta günümüz dünyasına geçiş yapıyoruz ve daha sonra Bağdat şehrine adım atabiliyoruz. 
 
İkonik özelliklerle ve oynanış seçenekleriyle beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen oyunda canlı bir şehir ortam bizlere aktarılmayı amaçlıyor. Oyun içerisinde Ubisoft'un belirttiğine göre 4 özgün bölge bulunuyor ve bu bölgeler içerisinde farklı farklı yer alıyor. Bu sırları açığa çıkarmak tamamen biz oyuncuların görevi oluyor. Oyunda ayrıca keşfedilecek gizli alanlar da bulunuyor ve bu alanları keşfederek farklı hazinelerin ve silahların sahibi olabiliyoruz. Bu tarz gizli alanlar oyunculara gerçekten de güzel bir içerik sunuyor. Dolayısıyla bu tür içerikler oyuncular tarafından olumlu şekilde karşılanıyor. 
 
 
 
Beklenen oyunlar arasında yer alan Assassin's Creed: Mirage, 5 Ekim tarihinde PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkış yapmaya hazırlanıyor. Oyunun PC sürümü başlangıçta Steam platformunda yer almıyor. Bu nedenle Epic Games Mağazası'na özel olarak çıkış yapmayı planlıyor. Ayrıca oyun şu anda ön siparişlere açık durumda ve dilediğiniz zaman ön sipariş verebilir ve oyunun çıkmasını bekleyebilirsiniz. Oyunun Epic Games fiyatı ise 849 Türk Lirası. 
 
- Call of Duty: Modern Warfare III
 
 
 
Sledgehammer Games tarafından geliştirilen ve Modern Warfare serisinin yeni oyunu olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen yapımda hem tek oyunculu hem de diğer modlar yer bulmaya hazırlanıyor. Oyun, Gamescom 2023 açılış gecesi kapsamında yeni bir fragman ve oynanış videosu ile beraber geliyor. Oynanış videosunda oyunun operasyon kısmı bizlere aktarılıyor. 9 dakikalık bir oynanış kısmıyla karşımıza çıkan bu yeni video, tek oyunculu mod içerisinde yer alan bir operasyon anını bizlere sunuyor. 
 
Fragman içerisinde ilk olarak suyun içerisine bir dalış gerçekleştiriyor ve ardından suyun dışına çıkarak büyük ve kale tarzı bir hapishane bölgesine doğru ilerliyoruz. Bölgeye vardıktan sonra susturucu takılı silahlarla karşımıza çıkan düşmanları etkisiz hale getiriyor ve hapishane içerisine sızmaya başlıyoruz. İçeri sızma esnasında karakterimiz daha sinematik bir anlatım sunmak adına yavaş hareket ediyor ve sağa sola dönüşler oldukça yavaş gerçekleşiyor. Hapishanenin üst kısmından aşağı doğru inerken paraşütle inen takım arkadaşlarımızı görüyor ve birlikte ilerlemeye başlıyoruz. Aşağı inildiğinde düşmanlar belirli bir alanda toplanmış durumda ve bu bölgenin kalabalık olduğunu fark ediyoruz. Dikkat dağıtmak amacıyla uzakta bulunan bir bölgeyi patlatıyor ardından geniş çaplı bir çatışma anı başlıyor ve düşmanlarla birebir silahlı mücadeleye giriyoruz. Silahlı çatışma esnasında silahların sesleri oldukça etkileyici ve tok bir şekilde yankılanıyor. Oyun içerisinde yer alan bu silah seslerini gerçekten beğendim. 
 
 
 
Fragmanın sonunda ekipler bir kapıyı açar duruma geliyor ve burada olaylar sona eriyor. Bu kısımda tutsak olan bir ekip üyesini kurtarıyor ve buradan çıkış mücadelesine devam ediyoruz. Ancak bu bölümü tam anlamıyla oyun içinde deneyimleyerek daha fazla ayrıntıya ulaşabiliriz. 
 
Genel olarak daha çok sinematik ve nişancı bir deneyim sunmayı amaçlayan Call of Duty: Modern Warfare III üst düzey bir çatışma deneyimi sunmayı hedefliyor. Serinin hayranlarına ve yeni oyunculara hitap edecek bir yapıya sahip olan oyun, birçok operasyona katılma fırsatı sunuyor ve bu operasyonlar aracılığıyla düşmanları etkisiz hale getirebiliyoruz. 
 
Diğer taraftan seride ilk kez geniş bir zombi haritası yer buluyor ve bu zombi haritası içerisinde timlerle beraber birlik olabiliyor ve devasa zombi ordularına karşı burada mücadele verebiliyoruz. Zombi hikayesi ile beraber burada daha farklı bir deneyim elde edebiliyor ve ekip üyelerimizle beraber bu zombilere karşı elimizdeki silahları kullanabiliyor ve böylece bu zombi dolu dünya içerisinde hayatta kalmak temel amacımız oluyor. 
 
 
 
Serinin yeni oyunu olarak gelecek bu yapım için beklentiler oldukça yüksek. Uzun süredir devam eden bu seri yeni oyunla tekrar canlandırılmak isteniyor. Oyun, 10 Kasım'da PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Steam ve Battle.net üzerinden PC için çıkış yapmaya hazırlanıyor. Oyunda tek oyunculu modlar ve diğer oyun modları yer alıyor. Ayrıca bu modlarla beraber oyun içinde farklı deneyimler elde etmek mümkün. Bu da oynanışın daha da çeşitlenmesine katkı sağlıyor.
 
Oyunun ayrıca şu anda ön siparişleri açık durumda ve dilediğiniz an ön sipariş verebilir ve oyunun çıkışını beklemeye başlayabilirsiniz. Oyunun Steam fiyatı şu anda 2000 Türk Lirası, "Vault" yani kasa sürümü ise 2800 Türk Lirası olarak satışa sunulmuş durumda. Fiyat konusunda gerçekten yüksek bir fiyatlandırma söz konusu ancak Avrupa fiyatlarına bakıldığında yine de daha düşük bir ücretle bu oyunu satın alma şansına erişebiliyoruz. Ancak ne yazık ki bu fiyatlarla birçok oyuncu için bu yapım ulaşılamaz bir hale gelebiliyor. 
 
- Alan Wake 2
 
 
 
Yayıncılığını Epic Games'in geliştiriciliğini ise Remedy Entertainment’ın üstlendiği korku odaklı aksiyon-macera oyunu Alan Wake II için Gamescom 2023 etkinliği kapsamında yeni bir fragman yayınlandı. Fragmanla beraber oyundan çeşitli kesitleri, canlı çekim kısımlarını ve oyun içerisindeki gerilim dolu atmosferi görebildik.

Devam oyunu niteliğindeki bu yapım içerisinde korku ve gerilim öğeleri ağırlıklı bir şekilde işleniyor. Oyunda iki farklı karakter bulunuyor ve bu karakterlerin kontrolünü oyun içinde ele alıyoruz. İlk karakter Saga Anderson olarak karşımıza çıkıyor. Bu karakter, Kuzeybatı Pasifik'te gerçekleşen bir cinayetin gizemini çözmek için hayatını riske atıyor. Diğer bir karakter ise Alan Wake, New York şehrinin alternatif gerçekliğinde bulunuyor ve burada tuhaf yaratıklarla başa çıkmaya çalışırken hayatta kalmaya çabalıyor.
 
 
 
Oyun içerisinde klasik korku deneyimi bize aktarılmayı bekliyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre mevcut konsolların ve PC'nin gücünden tam olarak yararlanıyor. Bu kapsamda üst düzey grafiklerle ve animasyon tarzıyla karşımıza çıkması bekleniyor. Oyun, tescilli oyun motoru Northlight tarafından destekleniyor ve yoğun gerilimi bu kapsamda hissetmemizi sağlıyor. Oyun içerisinde genel olarak tüyleri diken diken eden bir ortam bizi bekliyor. Yoğun gerilim ve korku unsurlarıyla dolu bu oyunda ortamın nasıl kasvetli bir şekilde tasvir edildiğini görebiliyor ve her iki karakterle beraber farklı gerçekliklerde ilerlemeye çalışıyoruz. İki farklı gerçeklik, oldukça etkileyici bir şekilde betimlenmiş ve bu sayede iki farklı karakterin kontrolünü elinize alarak oyunun içinde ilerleyebiliyorsunuz. Oyunda ayrıca aşılamaz gibi görünen kısımlar, çeşitli bulmaca sekansları ve daha fazlası yer alıyor. Bu unsurlarla üst düzey bir deneyim sunuluyor. 
 
 
 
Küçük bir kasabada işlenen cinayeti soruşturma ile başlayan vaka, kabus dolu olayların temelini oluşturuyor. Bu da ardı arkası kesilmeyen olaylar silsilesinin karşımıza çıkmasına neden oluyor. İşler burada patlak verirken yoğun gerilim ve korku unsurları ön plana çıkıyor ve psikolojik korku deneyimini bu oyunda yaşayabiliyoruz. Karanlık sırların açığa çıkarılması gereken bu yapım içinde çözmemiz gereken pek çok sorun bulunuyor ve burada oyuncular olarak biz devreye giriyoruz. Elimizdeki sınırlı kaynaklarla ilerlememiz gereken oyunda, bu kaynakları doğru zamanda kullanmak son derece önem arz ediyor. Aynı zamanda etraftan çeşitli kaynakları toplayabiliyor ve bu kaynakları zor zamanlarda kullanabiliyoruz. Oyunda elimizde bulunan ışık, hayati bir öneme sahip olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle oyunda her adımda ışığımızı aktif hale getirmemiz ve kendimizi korumamız gerekiyor. 
 
Beklenen oyunlardan biri olan Alan Wake 2, 27 Ekim tarihinde PlayStation 5, Xbox Series ve Epic Game Store üzerinden PC için çıkış yapmaya hazırlanıyor. Oyuncuların beklentilerinin oldukça yüksek olduğu bu oyundan ne gibi bir deneyim sunulacak hep birlikte göreceğiz. 
 
- Age of Empires 4: Anniversary Edition
 
 
 
Oyun artık Xbox Series X|S, Xbox One ve Game Pass'te mevcut. 
 
- Payday 3
 
 
 
- Tekken 8
 
 
 
- Nightingale
 
 
 
- Lords of the Fallen 
 
 
 
- The First Descendent
 
 
 
- Sonic Superstars
 
 
 
- Fort Solis
 
 
 
- Expeditions: A Mudrunner Game
 
 
 
- Under the Waves
 
 
 
- The Crew Motorfest
 
 
 
- Warhaven
 
 
 
- Armored Core 6: Fires of Rubicon
 
 
 
- Cyberpunk 2077: Phantom Liberty
 
 
 
- Mortal Kombat 1
 
 
 
- Ara History Untold
 
 
 
- Dustborn
 
 
 
- Thank Goodness You're Here
 
 

Tweet
Gamescom 2023
ESO 39. Güncelleme Şimdi PC'de: Uzun Zamandır Beklenen Oynanış İyileştirmelerini İçeriyor Paylaş LEC 2023 Sezon Finalleri'nde Dünya Şampiyonası'na Katılacak Takımlar Belli Oldu!
YORUM YAZ 0
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

BSC KÜNYESİ
Bölüm Sonu Canavarı ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
426 kişi bu oyunu takip ediyor.