Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

İlk Mortal Kombat'taki Sansür Doğru Karardı

Mortal Kombat serisinin ilk oyunu dövüş oyunlarında yeni bir sayfa açmıştı

     Oyunlardaki sansürün bazen ne kadar keyif kaçırıcı olduğuna tanık olmuşsunudur. Bazı ülkeler korku, şiddet, cinsellik içeren oyunlara karşı çok sert tedbirler alıyor. Bu durum da bazı oyunların kalitesini düşürüyor. Örneğin Mortal Kombat'ı sansürlü oynamak sanırım işkence olurdu, çünkü bu oyunun doğasında şiddet var.
 
     Eurogamer'a konuşan Mortal Kombat'ın yaratıcısı Ed Boon, oyunlardaki sansür hakkında açıklamalarda bulundu. Örnek olarak ilk Mortal Kombat oyununu veren yapımcı, oyunun Arcade versiyonundaki kanlı sahnelere rağmen SNES sürümünde Nintendo'nun dini simgeleri, ölüm sahnelerindeki bazı öğeleri ve görsel şiddeti sansürlediğini, bunun da doğru bir karar olduğunu söyledi.
     
     O dönemlerde ESRB gibi oyunları içeriklerine göre yaş kategorileri için derecelendiren kuruluşların olmadığını ve her yaştan oyuncunun pek bilgi sahibi olmadan bu oyunu alabileceğini söyleyen Ed Boon, o nedenle Nintendo'nun SNES sürümü ile ilgili kararını yadırgamamış.
 
     Derecelendirme sisteminde sonra ise oyunun kutusunun üstündeki uyarılar sayesinde insanların ne tür bir oyun aldığını bildiğini ve şiddet içerikli oyunların yaşça büyük kitleye bilinçli bir şekilde satıldığını söyleyen yapımcı, ESRB gibi kuruluşların olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247 Mortal Kombat Dövüş NetherRealm Studios Warner Bros. Ed Boon Xbox 360 PS3
IGN: Nintendo'nun HD Konsolu 350-400$ Olabilir Child of Eden'ın PS3 Sürümünde İşler Karışık

BlackBeasT

22.4.2011 09:44:28

-3
Ed BOONun son zamanlarda çenesimi düşdü nedir.MK satışları iyi gidiyor anlaşılan ağzı kulaklarında hergün 1 demeç veriyor.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Mortal Kombat ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
54 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız