Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yeni Korku Deneyimi The Inn-Sanity Yakında Geliyor

 
 
Dikkat çekici ortamları ve korku unsurlarıyla karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım, 90'lı yılların başındaki bir temeli konu alıyor. Oyunda korku dolu unsurları ortaya çıkarmak için farklı farklı bulmacaları ve bilmeceleri tetikleyebiliyor, farklı odalara doğru geçiş yapabilir, açılmaya direnen kapıları açmaya çalışır ve daha fazla etkileşim unsurlarıyla beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Oyuna geçmişimizin sırları ile beraber açığa çıkarılacak oldukça ilgi çekici bir hikaye yer alıyor. Aynı zamanda otel içerisinde yer aldığımız süre boyunca kimsenin çıkışına izin verilmiyor. Dolayısıyla biz de oyunda yer aldığımız süre boyunca bu otelden çıkış yapmanın yollarını arıyor ve otelin her bir köşesini tek tek araştırmaya koyuluyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere etrafı keşfetmek ve etraftaki nesneleri incelemek oldukça önem arz ediyor. Aynı şekilde bu oyun bazında da etraftaki ipuçlarını toplamak ve bu otelden çıkış yolunu bulmak tamamen bu ipuçlarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Etrafta bulduğunuz nesnelerle beraber etkileşime geçtikten sonra da bazı detayları burada elde edebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz bir içerik ve temel yer alıyor ve bu içeriklerle beraber ilerlemeye hazırlanıyoruz.
 
Oyunda arka planda bir hikaye bulunuyor ve bu hikayeyi kapsamında farklı şekillerde ilerleyebileceğimiz yollar bizlere sunuluyor. Hiçbir sesin olmadığı bir otelde yer aldığımız oyunda bir gece boyunca bu otelde kalmaya çalışıyor ve aynı zamanda oteldeki gidişatın sekteye uğradığını görebiliyoruz. Ertesi sabah uyandığımız zaman içerisinde bulunduğumuz dünyanın tamamen yıkıldığını, uzaylıların istila ettiğini ve geçmişimizin sırlarıyla ve hatta burada canavarlarla beraber karşılaştığımızı görebiliyoruz. Diğer konukların burada canavara dönüştüğü ve üzerimize doğru geldiği yapımda gerçekten de o korku hissiyatını ve gerilim hissiyatını burada da hissedebiliyor ve buradan çıkış yapmanın yollarını arıyoruz. Elbette otel içerisinden çıkış yapmak o kadar da kolay olmuyor. Zaten oyunun özü bu olduğu için hikayenin sonuna doğru bu otelden belki de çıktığımızı görebilecek ve bu süre boyunca da büyük maceralara ve korku dolu unsurlara atılabileceğiz. Oyunun temeli tamamen bundan ibaret ve hikayenin temelinde buradan başlıyor.
 
 
 
Otelde bir gece kalmak için belli bir miktar para ödüyor ve lüks bir otel olarak buraya geçişimizi yapıyoruz. Elbette bu süre zarfında bu otel tamamen canavarların yuvası haline geliyor ve oteldeki misafirler için burası tamamen bir hapishane olarak nitelendiriliyor. Tam bir karantina içerisine girdiğimiz yapımda otel sakinlerinin bir anda yaratıklara dönüştüğünü deneyimleyebiliyor ve artık burada durulmayacağını anlayabiliyoruz. Kıyamet sonrası bir senaryonun yer aldığı yapımda yapabileceklerimiz oldukça fazla kısıtlı oluyor ve daha çok oyun içerisinde yürüme simülasyonu diyebileceğimiz bir türle karşılaşıyoruz.
 
Yani oyun içerisinde düşmanlara karşı herhangi bir şekilde karşı çıkamıyor ve onların üstesinden gelmeye çalışamıyoruz. Oyunda daha çok yürüme simülasyonu türü ile beraber bizlere sunulan mekanikler olduğundan dolayı sadece kaçıp saklanabiliyor, bazı dolapların içine girebilir, odalarda sessizce durabiliyor ve canavarlardan ve diğer konuklardan burada saklamak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Uzaylı etkisinin bizleri rahatsız ettiği ve aynı zamanda canavarların istila ettiği bu diyardan çıkmak için elbette farklı şekillerde hamleler gerçekleştirebilir ve sessiz bir şekilde ilerlemekte burada oldukça önem arz ediyor.
 
 
90'ların başında yer alan bu oyunda, bir otelde tam bir karantina içerisine giriyoruz. Bu girişle beraber otel sakinlerinin dengesiz tiplemeleri ile karşılaşıyoruz. Oteldeki ayaklanmanın bir an önce durması gerektiği bu yapımda, kıyametten sağ çıkmak için elimizden geleni yapıyoruz. Eğer burada delirirsek bizim de artık son şansımız elimizden alınıyor diyebiliriz. Burada kime güveneceğimiz ve kimden yardım bekleyeceğimiz tamamen bizim hamlelerimize göre değişkenlik gösteriyor ve burada temel amacımız dışarı çıkmaktan ibaret.

Tüm bu kıyamet sonrası senaryonun yer aldığı yapım erken erişim olarak piyasaya sürülmeyi bekliyor. Dolayısıyla ilk etapta oyunun bu sürümle beraber bizlere sunulacağını ve Steam platformu üzerinden de bizlere aktarılacağını doğrulayabiliyoruz. Erken erişim sürümünde bildiğiniz üzere bazı belli başlı hatalar olabilir. Bu hataların ve problemlerin geri bildirimleri tamamen biz oyuncular tarafından sağlanabiliyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre bu hataları ortadan kaldırmak ve geri bildirimleri geliştiriciye göndermek oldukça önem arz ediyor. Bu geri bildirimler geliştirici ekip tarafından önemsenecek ve ona göre de tam sürüme doğru sorunsuz bir şekilde yelken açılacak diyebiliriz. Dolayısıyla erken erişim sürümünü satın almak isterseniz ve burada yer almak isterseniz, siz de sorunları geri bildirim şeklinde geliştiriciye iletebilir ve böylece oyuna katkıda bulunabilirsiniz. Oyun daha sonraki süreçte tam sürüm olarak çıkışını gerçekleştirecek, ancak tam sürümün hangi süreçte bizlere sunulacağı şu an için bilinmiyor. Yani en az 1 yıl boyunca erken erişim sürümünde kalması planlanıyor diyebiliriz.

Tüm bu delilik ve kıyamet sonrası ortamdan sağa çıkmaya hazırlandığımız yapımda, yapacağınız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir hikaye sonu içeriği bulunuyor. Birden fazla hikaye sonuna ulaşabileceğiniz bu yapımda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ediyor ve bu deneyiminizi de kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca birden fazla sonu olan heyecan verici bir hikaye içeriği ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyor ve böylece farklı hamlelerle, seçimlerle ve hatta gidişat yollarıyla beraber gideceğimiz yolu seçebiliyor ve hangi hikayenin sonuna ulaşacağımıza tamamen biz karar verebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de güzel bir seçim aşamasıyla beraber karşılaşmak istiyor ve burada kendi hamlelerimizi değerlendirecek zamanı da bulabiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda farklı hikayelere ulaşmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada çeşitliliği ve özgürlüğün olması gerçekten de oyuncular açısından olumlu bir seçenek diyebiliriz.
 
 

Oyunda yer aldığınız süre boyunca diğer hayatta kalan insanların burada olduğunu görebilir ve deneyimleyebilirsiniz. Aynı zamanda onlarla beraber etkileşime girebilir ve hangisine güvenip hangisine güvenmeyeceğinize de tamamen siz karar verebilirsiniz. Diğer hayatta kalanlarla beraber ilişkilerinize tamamen sizin seçimleriniz karar verebilir ve böylece siz de bu karakterlerle olan yakınlığınızı ayarlayabiliyorsunuz. Bazı karakterler burada tamamen size düşman olarak çıkar, bazıları ise dostluğunuz olabilir. Dolayısıyla bunun dengesini kurmak tamamen size ait oluyor. Ancak hem dost hem de düşman haricinde bir de daha fazla ileriye gidebileceğiniz bir sistemle beraber karşılaşıyorsunuz ve dolayısıyla burada sürekli olarak diken üstünde olabileceğiniz ve sürekli olarak tetikte olabileceğiniz bir yapıyla karşılaşıyorsunuz. Bu yapı ile beraber yapacağınız hamleler oldukça önem arz eder ve yaptığınız hamlelerin doğrudan değişkenlik gösterdiğini burada görebiliyorsunuz. Oyun bu kapsamda bizleri bazı durumlarda farklı özgürlükler ve seçenekler sunabiliyor. Bu özgürlükler ve seçeneklerle beraber de biz de oyunda farklı gidişatlarla karşılaşabilir ve bunları kendi seçimlerimize beraber gerçekleştirebiliriz.
 
Oyunda zaten karanlık bir atmosfer bulunuyor. Bu karanlık atmosferi aydınlatmak için farklı nesnelerden yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda sürekli olarak üzerimize gelen düşmanları ve kıyamet sonrası canavarlardan kaçmak için elimizden geleni yapıyoruz. Onlardan kaçmak için elbette onları dikkatlice izlememiz gerekiyor. Aynı zamanda farklı nesnelerin veya unsurların arkasına saklanabilir, içine girebilir ve daha fazlasını gerçekleştirebiliriz. Bu sayede onların üzerimize gelmesi ile beraber onlardan saklanabilir, onlar gittiği zaman tekrar açığa çıkabilir ve kaldığımız yerden devam edebiliriz.

Oyunda yer aldığımız süre boyunca siz de göreceksiniz ki otelde kaldığınız süre zarfında konukların yavaş yavaş deliye döndüğünü ve hatta canavarlaştığını hissedebileceksiniz. Bunlarla beraber elbette onlara güveniniz azalacak ve böylece onlardan uzak durmaya çalışacaksınız. Hem insanlarla hem de canavarlarla konuşabileceğiniz ve onlarla ikili ilişkilere girebileceğiniz yapımında yapacağınız konuşmalar oldukça önem arz edecek. Çünkü onlarla konuşmanız esnasında yapacağınız seçimler, onların nasıl bir duygu içerisine gireceğine önayak olacak. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca bu konuşmalara oldukça dikkat etmeniz gerekecek ve bununla beraber de oyundaki yerinize alabileceksiniz.
 
 

Bir gece kalacağımız otel içerisinde yaşanan bu kıyamet sonrası senaryoda elbette hayatta kalmak için farklı şekillerde kararlar vermek durumunda kalıyoruz. Hayatta kalıp kalmayacağımıza bizim kararlarımızın etkili olduğu bu yapımda her yaşayan insanın, yani her misafirin kendi karanlık sırları bulunuyor. Bu karanlık sırlarıyla beraber yer aldığımız yapımda elbette her biri farklı şekillerde karşımıza çıkabilir ve onlarla farklı şekillerde etkileşime girebiliyoruz. Her bir karakterin burada farklı duyguları, farklı hayat hikayeleri ve daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber oyunda onlardan hangisine güvenebileceğimize ve güvenemeyeceğimize tamamen biz karar verebiliyoruz.
 
Arka planda sakladıkları sırları açığa çıkarabileceğimiz ve aynı zamanda o sırlarla beraber yer alabileceğimiz yapımda otel müşterilerinin canavarlara dönüştüğünü deneyimleyebiliyor ve her birinin kendine özgü özelliklerinin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Dikkat çekici ortamlarda ve otel odalarında ilerleyebileceğimiz yapımda kendimizi istersek onlardan gizleyebiliyor, kaçabiliyor, onları uyandırmadan geçiş yapabiliyor, farklı şekillerde o karakterleri yani canavarları yaklaşabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Elbette onlarla beraber etkileşime girdikten sonra diğer canavarlara karşı olan mücadelemizde bizlere yardımcı olabilecek karakterler de bulunuyor.

Otelin sırlarını çözmeye çalışabileceğimiz ve diğer taraftan bu karanlık sır içerisinde yer alabileceğimiz yapımda otelin siyah koridorları arasında çeşitli cesetlerin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Karanlık rüyalarla dolu bu yapım içerisinde halüsinasyonlar görebiliyor, bu halüsinasyonların kaynağını ortaya çıkarmaya çalışıyor ve zihnimizi eziyet eden bu korku dolu düşünceleri artık terk etmek durumunda kalmaya başlıyoruz.

Oyunu kısaca toparlayacak olursak, korku dolu unsurlarla beraber karşılaşabileceğimiz bir kıyamet sonrası ortamda yer alabileceğimiz yapımda otelin odalarına karış karış gezebiliyor, farklı odalara doğru geçiş yapabiliyor ve yürüme simülasyonu ile karşılaşabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı misafirlerin burada canavarlara dönüştüğünü deneyimleyebiliyor, bu dönüşümle beraber onlarla farklı şekilde etkileşime girebiliyor ve farklı sonlara ilerleyebileceğimiz ve kavuşabileceğimiz hikayeyi içeriği yer alıyor. Yaptığımız her bir karar oldukça önem arz ediyor. Bu kararlarla beraber kendi gidişatımıza yön verebiliyor ve burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü yapabilecekleriniz burada değişkenlik gösterdiği için bu hamleleri de oyunda doğru şekilde görebiliyorsunuz.
 
 
90'ların başında yer aldığımız bu yapımda gerçekten karanlık atmosferlerle karşılaşıyoruz. Bu otelin sahiplerinin neler olduğunu, başlarına neler geldiğini ve daha fazlasını keşfetmeye başlıyoruz. Bu tarz korku oyunlarından hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gibi bildirim alabilirsiniz. Oyun 25 Mart tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
The Inn-Sanity
Street Fighter 6 DLC Karakteri Ed için Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı Epic Games Haftanın Öne Çıkan İndirimleri

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız