Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yeni Hayatta Kalma Oyunu Coreborn: Nations of the Ultracore, 18 Temmuz'da Geliyor

 
Blankhans tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan açık dünya, hayatta kalma, macera oyunu Coreborn: Nations of the Ultracore, 18 Temmuz tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Üçüncü şahıs kamera bakış açısı ile beraber karşımıza çıkacak olan bu yapım bizlere yeni bir hayatta kalma deneyimini aktarmayı hedefliyor. Oyun içerisinde bir sağ kurtulan olarak yer alıyor ve bu kapsamda kendimiz daha da geliştirmeye başlıyor ve farklı farklı bölgelere doğru adım atabiliyoruz. Oyun içerisinde hayatta kalma unsurları, aksiyon ve macera unsurları ve daha fazlası yer alıyor ve bu kapsamda da bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise kendimizi geliştirebiliyor ve çevreyi keşfederek de yeni kaynakların sahibi olabiliyoruz.
 
Çevrimiçi olarak oynanabilen hayatta kalma deneyimi
 
 
 
Çevrimiçi çok oyunculu veya eşli olarak oynanabilen bu yapım tek oyunculu bir yapıya sahip olarak karşımıza çıkmıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer almak için bir internet bağlantımızın olması gerekiyor ve bu kapsamda büyük bir maceraya atılabiliyoruz. Oyunda bir karakter oluşturarak bu karakterle beraber ilerleyebiliyor ve dilediğimiz gibi bu karakteri geliştirebiliyor ve eline yeni silahlar alabiliyor. Hayatta kalma oyunlarında siz de bildiğiniz üzere etrafı keşfetmek ve çevreyi yağmalamak oldukça önem arz ediyor. Çünkü elimizde ve sırt çantamıza ne kadar çok kaynağımız olursa o kadar çok farklı silahlar veya nesneler üretebiliyor ve bunları da yararımızı kullanabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde farklı farklı güçlere sahip silah türleri bulunuyor ve bu silah türleri ile beraber istediğimiz şekilde oyunda yer alabiliyor ve kendimize daha güçlü konuma getirebiliyoruz. Bir kurtulan olarak yer aldığımız bu yapım içerisinde zanaatkarlık mekaniği ile beraber etraftan bulduğumuz kaynakları birleştirebiliyor ve yeni nesneleri ve silahları bu şekilde üretebiliyoruz. Elbette bu tarz mekanikler oyunun temelini oluşturuyor ve etrafı keşfetmek de oldukça önem arz ediyor. Bu kaynakları yine bahsettiğim gibi birleştirebiliyor ve yeni içeriklere bu sayede sahip olabiliyoruz.
 
Farklı bölgelere ilerleyerek çeşitli zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyoruz
 
 
 
Bir yandan karakterimizi ve silahları güçlendirebileceğimiz diğer yandan ise oyuncularla beraber sohbet edebileceğimiz ve onlarla vakit geçirebileceğimiz bir yapıyı bünyesinde barındıran bu oyunda farklı farklı bölgelere adım atabiliyor ve buradaki düşman oluşumlarını ortadan kaldırabiliyoruz. Oyunda farklı atmosferlere sahip birçok yer ve bölge bulunuyor ve buralara adım atarak istediğimiz gibi buraları keşfedebiliyoruz ve atmosferini deneyimleyebiliyoruz. Her bölgenin kendine ait zorlukları ve düşman tipleri bulunuyor ve buralara da diğer oyuncularla beraber ilerleyebiliyor ve onlardan çeşitli desteklerde alabiliyoruz. Bunun dışında atıldığımız bu bölgelerdeki çeşitli sırları ortaya çıkarabiliyor ve etrafı yağmalayarak da birçok kaynağın sahibi olabiliyoruz.
 
Oyunda kendi bölgemizi inşa edebiliyoruz
 
 
 
Oyun içerisinde bir açık dünya bizlere sunuluyor ve bu açık dünya içerisinde istediğimiz şekilde diğer oyuncularla iletişime geçebiliyor ve iş birliğimizi onlarla koparmıyoruz. Bunun dışında yine kendimize ait bir şehir / bölge inşa edebiliyor ve bu bölge içerisinde istediğimiz şekilde çeşitli oluşumlar kurabiliyor ve yapılar inşa edebiliyoruz. Bunun dışında şehrimizi inşa ederken de istediğimiz şekilde çevresini savunacak bir şekilde ayarlayabiliyor ve etrafı çeşitli savunma mekanizmaları ile beraber kapatabiliyoruz. Hem şehrimizi inşa edebileceğimiz hem de şehrimizi istediğimiz gibi büyütebilecek ve geliştirebileceğimiz yapım içerisinde bu tarz inşa etme unsurları da yer alıyor ve bu kapsamda  farklı farklı içerikleri oyun içerisinde görebiliyor ve deneyimleyebiliyoruz.
 
Atıldığımız bu hayatta kalma macerasında farklı farklı ırklar yer alıyor ve bu ırklar arasındaki savaş bu dünyada yer alıyor. Bu savaşlarla beraber ortalığın kaosa sürüklendiğini görebiliyor ve biz de burada dünya düzeni kurmak için yer alıyoruz. Bu ırklar arasındaki savaş sürerken biz de bu savaşların sona ermesini ve nihayete erdirilmesi gerektiğini düşünüyor ve bu kapsamda da çeşitli görevlere atılıyor ve açık dünya içerisinde bir gezintiye çıkabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı bölgelere atılabiliyor ve bu bölgeler arasında istediğimiz şekilde geçiş yapabiliyor ve çeşitli karakterlerle beraber diyaloglara girebiliyoruz. Oyun içerisinde atıldığımız bu macerada bu bölgelere ilerleyerek şehir merkezlerine inebiliyor ve buralarda satıcılarla beraber çeşitli ticaretler yapabiliyoruz. Farklı farklı karakterlerle tanışabileceğimiz ve onlardan çeşitli görevler alabileceğimiz yapım içerisinde bir yandan onlarla diyaloglar aracılığıyla etkileşime geçebiliyor ve diğer yandan ise ticaret yapmak için onlarla konuşmaya başlıyoruz. Farklı farklı satıcıların ve tüccarların yer aldığı bu oyunda hem kaynak elde etmek hem de görev almak için karakterlerle etkileşime geçebiliyoruz.
 
 
 
Coreborn: Nations of the Ultracore içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi inşa etme mekanikleri oldukça yer kaplıyor ve bu kapsamda araziyi kendimize tahsis edebiliyor ve buranın sahibi olabiliyoruz. Her oyuncu aslında burada bir hak talep ediyor ve kendine ait bir bölge inşa etmeye çalışıyor. Bu sayede topluluğun değerli bir üyesi olabiliyor ve çeşitli meslekleri üzerinde de ustalaşabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı ustalaşabileceğimiz meslekler bulunuyor ve bunların da seçimi bize ait oluyor ve bu kapsamda hem şehrimizi büyütebiliyor ve savunabiliyor hem de oyuncuları bu şehre doğru çekebiliyoruz.
 
Hem kendimiz için hem de arkadaşlarımız için oluşturduğumuz bu bu şehirde istediğimiz gibi çalışabiliyor ve bu şehir için yanımıza arkadaşlarımızı davet ederek onların da yardımcı olmasını sağlayabiliyoruz. Bu şehri istediğimiz şekilde geliştirebiliyor ve düşmanlara karşı burayı korumak durumunda kalıyoruz. Yanımıza arkadaşlarımıza davet ederek farklı maceralara doğru adım atabiliyor ve çevre unsurlarına ve düşmanlara karşı arkadaşlarınızla beraber savaşabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde çevreye karşı savaş mekanikleri yer alıyor ve bu kapsamda da zorlu görevleri daha kolay bir şekilde yapabiliyoruz ve arkadaşlarımızla beraber birlik olabiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde bu zorlu maceralarda çeşitli kaynaklar elde edebiliyor ve zırh parçalarını da bu doğrultuda kazanabiliyoruz. Çeşitli ganimetler kazanabileceğiniz bu macera içerisinde yeni zırhlar ve silahlar yaratmak ve oluşturmak için zanaatkarlık mekaniğinden faydalanabiliyoruz. Tabii ki bunları üretmek için de öncelikle kaynaklar toplamak ve elimizde bulunan görevleri yapmak gerekiyor ve bu kapsamda da değerli ödüllere sahip olabiliyoruz. Oyun içerisinde ne kadar çok kaynağımız olursa o kadar çok rahat bir şekilde ilerleyebiliyor ve kendimizi geliştirebiliyoruz. Bu sayede istediğimiz şekilde güçlü silahlar elde edebiliyor ve elimize alarak bunları donanabiliyoruz ve böylece düşmanlara karşı daha güçlü bir şekilde durabiliyoruz.
Diğer oyuncularla beraber çok çeşitli işlere girişebiliyoruz
 
Dünyanın her yerinden oyuncuların yer aldığı bu oyunda iş birliği yaparak onlarla beraber çeşitli maceralara atılabiliyor onlarla eşya ticaretleri yapabiliyor, tanışabiliyor, kaynak takas edebiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde etkileşimli bir alan bizleri bekliyor ve böylece biz de hayatta kalma mekanikleriyle beraber kendi rolümüzü oynayabiliyoruz.
 
 
 
Hayatta kalma aksiyon macera oyunu 18 Temmuz tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz. Buna yanı sıra oyun ilk etapta erken erişim sürümü olarak karşımıza çıkacak ve bu erken erişim sürümü ile beraber yeni güncellemeler de zamanla oyuna dahil edilecek.
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Coreborn Nations of the Ultracore
Capcom'un Dinozor Temalı Oyunu Exoprimal Yakında Geliyor: Tüm Detaylar Point Blank'in Unutulmaz Haritası: Downtown

BSC Misafiri

6.3.2024 17:05:27

0
Uzun süredir türkçe inceleme arıyordum, harika bir sunum olmuş teşekkürler :)
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız