Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Capcom'un Dinozor Temalı Oyunu Exoprimal Yakında Geliyor: Tüm Detaylar


Capcom tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan nişancı, aksiyon, hayatta kalma oyunu Exoprimal, 14 Temmuz tarihinde geliyor. Bilim kurgu temalı bu yapım içerisinde dinozorlarla beraber karşılaşabilecek ve ortalığın kaosu sürüklendiğini görebileceğiz. Oyun içerisinde insanlığın son teknolojileri bulunacak ve bu kaos ortamında hayatta kalmaya çalışacak ve farklı farklı dinozorlarla beraber karşılaşabileceğiz. Oyun içerisinde çevrimiçi bir yapı bulunacak ve bu çevrimiçi yapı ile beraber istersek çevreye karşı arkadaşlarımızla beraber mücadele edebilecek istersek de diğer oyuncularla beraber kapışabileceğiz. Farklı farklı oyun modlarını bulunduğu bu oyunda istediğimiz mod içerisinde 5 oyuncudan oluşan takımlar kurabilecek ve bu kapsamda kendi mücadelemize başlayabileceğiz.

Exoprimal içerisinde farklı modlar bulunacak ve bu modlarla beraber farklı görevler elde ederek bu görevleri ilk tamamlayan takım oyunun galibi olacak. Temel oyun modu içerisinde toplamda beşer kişilik takımlar oluşturabilecek ve bu takımlar tabii ki iki farklı takımdan oluşacak yani beşer beşer olarak toplamda 10 kişilik bir oyuncu grubu oyuna dahil olacak. Beşerli iki takımla beraber farklı mücadelelere girebilecek ve bu kapsamda görevleri ilk tamamlayan takım zafer elde etmiş olacak. Dolayısıyla oyun içerisinde bizlere çeşitli görevler verilecek ve bu görevleri tamamlamak için de takımımızla beraber koordineli bir şekilde çalışmamız gerekecek ve aynı zamanda diğer takım oyuncularına karşı da mücadele etmemiz lazım.
 
 
 
Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı oyun modları bulunacak ve istersek kendi takımımızı çevreye karşı mücadele içerisine sokabilecek istersek de diğer oyunculara karşı takım tabanlı mücadelelere başlayabileceğiz. Oyunda farklı farklı görevler bizlere sunulacak ve bu görevleri tamamlamak bizlerin temel amacı olacak. Birçok farklı görevle beraber karşılaşabileceğimiz oyunda oyuncuların yetenekleri ve takımın nişan desteği oldukça önem arz edecek. Çünkü oyun içerisinde nişancı ve aksiyon unsurları bolca karşımıza çıktığından dolayı oyundaki hakimiyeti elde etmek için de isabetli atışlar yapmak gerekecek.

Karakter oluşturma ekranı yer alacak

Bilim kurgu temasını bünyesinde barındıran oyunda robotların çarpışmalarını izleyebilecek ve devasa dinozorlarla beraber de karşılaşabileceğiz. Atıldığımız bu mücadelede kendimize ait bir karakter oluşturma ekranımız bulunacak ve istediğimiz şekilde karakterimizi yaratabileceğiz. Karakterimizin saçından yüz ifadesine gözlerinden duruşuna kadar tüm detaylarını kendimize göre ayarlayabilecek ve istediğimiz şekilde bir karakter oluşturarak bu maceraya atılabileceğiz.

Oyunda alıştırma bölümü bulunacak
 
 

Oyunda tabii ki ilk etapta bir alıştırma sekansı bulunacak ve bu alıştırma kısmından sonra tam bir mücadeleye doğru atılabileceğiz. Oyun içerisinde üçüncü şahıs bir kamera bakış açısı ile beraber robot zırhların içerisine yerleştirilmiş bir karakteri kontrol edebilecek ve kendi atışlarımızı kontrol edebileceğiz. Oyunun içerisinde yer alan bu alıştırma kısmında belirli hedeflere karşı ateş edebilecek ve ne kadar isabetli atış yapabilirsek o kadar çok oyun içerisinde usta olabileceğiz. Oyunda isabetli atışlar yapmak ve hareketli düşmanları vurmak oldukça önemli. Dolayısıyla oyunda ne kadar çok isabetli atış yapabilirsek o kadar hızlı bir şekilde düşmanları alt edebilecek ve irili ufaklı küçük dinozorları da ortadan kaldırabileceğiz.

Oyunda küçük düşmanların haricinde bir de devasa patron savaşları ile beraber karşılaşabilecek ve bunları alt etmek için de kendi takımımızla beraber çeşitli planlamalar yapabileceğiz. Bu planlamalarla beraber büyük devasa dinozorlara karşı savaşabilecek ve onları alt etmek için de çeşitli hamleler gerçekleştirebileceğiz. Oyun içerisinde farklı farklı oyun modları bulunacak ve temel oyun modu içerisinde yanımıza 4 arkadaşımızı alarak mücadeleye başlayabileceğiz. Kaotik bir ortamın bulunduğu bu yapımda her bir takım üyemizin farklı yetenekleri bulunacak ve bu yeteneklerle beraber oyunda mücadeleye başlayacağız.

Oyunda farklı sınıflar yer alacak
 
 

Exoprimal içerisinde geniş bir bölgeye atılacak ve arena tarzı bu bölge boyunca çeşitli görevleri yerine getirmek için takımımızla beraber ilerleyebilecek, görevi ilk yapan takım ise burada zafer elde edecek. Oyunda bulunduğumuz bu bölgenin açıklarından faydalanabileceğiniz ve kendi takım arkadaşlarımızla beraber ne kadar çok koordine olursak o kadar çok düşmanı ortadan kaldırabileceğiz. Oyun içerisinde farklı farklı karakterler bulunacak ve bu karakterin her birinin kendine özgü yapısı, becerisi ve yetenekleri bulunacak. Oyunda bulunan bu karakterlerden bazıları tank bir karakter olacak ve yüksek canı sebebiyle ilk etapta onu öne sürebilecek ve biz de arkasından bu karaktere destek verebileceğiz. Dolayısıyla oyundaki karakterleri doğru bir şekilde kullanmak ve stratejik düşünmek oldukça önem arz edecek.

Çevrimiçi tabanlı bu yapım içerisinde ortalığın kaosa sürüklendiğini görebilecek ve bu kapsamda biz de sürekli olarak ilerlemeye koyulacağız. Oyunda yakın dövüş silahlarından uzak dövüş silahlarına kadar elimizde birçok silah türü bulunacak ve istediğimiz şekilde düşmanları kesip biçebileceğiz. Oyunda uzaktan çeşitli silahlarla ve tabancalarla beraber ateş edebilecek ve atışlarımızın doğruluğunu bu şekilde iyileştirebileceğiz. Bunu yanı sıra düşmanları yanına yaklaşarak kılıcımızla beraber kesip biçebilecek ve bitirici vuruşları düşmanlara doğru uygulayabileceğiz.

Farklı saldırı stillerine sahip dinozorlar yer alacak
 
 

Oyunda farklı farklı düşman türleri bulunacak ve bu düşman türlerinin bazıları standart bir şekilde karşımıza çıkarken ve bizlere saldırırken bazıları ise kendini imha edebilecek ve böylece alan hasarlı bir yapıyla beraber üzerimize doğru gelebilecek. Dolayısıyla oyundaki bu düşmanların nasıl hareket ettiğini ve hangi yapıya sahip olduğunu öğrenmek önemli. Ona göre hamle yapmakta temel amacımız

Exoprimal'da sürekli olarak üzerimize dinozorların geldiğini görebilecek ve bu kapsamda sürekli olarak dinozorları kestiğimizi ve bu dinozorları ortadan kaldırdığımızı deneyimleyebileceksiniz. Dinozorlarla beraber kapışırken onları yukarıya doğru fırlatabilecek ve bitirici vuruşları havada yapabileceğiz. Oyunda bir taraftan kaosun hakim olduğu bir bölgede bulunurken diğer taraftan ise kendi takım arkadaşlarınıza can takviyesi sağlayabilecek ve bu kapsamda ekibimizi hayatta tutmaya çalışacağız.
 
 

Oyunda kapışırken yıkılabilir çevre unsurları olduğunu da görebilecek ve ağaçların bu kapsamda devrildiğini ve bazı bina yapılarının da parçalandığını deneyimleyebileceğiz. Oyun içerisinde farklı farklı bölgeler bulunacak ve bu bölgelerin her birini kendine ait yapısı, atmosferi ve teması bulunacak. Burada bulunan düşmanları alt etmek bizim temel amacımız olacak ve oyunda eğer karakterimiz ölürse tekrardan doğabilecek ve mücadele bu kapsamda kaldığı yerden devam edecek. Oyunda yukarıda da belirttiğim gibi bizlere belirli bir görev sunulacak ve bu kapsamda görevleri ilk tamamlayan takım bu oyunun galibi olacak. Dolayısıyla oyunda ne kadar çok öldüğünüz önem arz etmeyecek. Tekrar tekrar doğacaksınız ancak ne kadar çok ölürseniz doğma süreniz de ölümlerinize bağlı olarak artış gösterecek.
 
 

Nişancı aksiyon deneyimini bünyesinde barındıran yapım şu anda ön siparişlere açık durumda ve 849 Türk lirasından Steam üzerinden ön sipariş verebilirsiniz. Bunun yanı sıra aynı şekilde PlayStation ve Xbox mağazasında da aynı fiyattan ön sipariş verebilir ve konsol üzerinde de bu oyunu deneyimleyebilirsiniz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
aksiyon pc Exoprimal
Renkli Grafikleriyle Ön Plana Çıkan Platform Oyunu Scarf Konsollara Geliyor Yeni Hayatta Kalma Oyunu Coreborn: Nations of the Ultracore, 18 Temmuz'da Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Cpt. Miller

29.6.2023 15:39:12

0
Capcom ilginç bir yapımcı, böyle çöpler ile uğraşmak yerine Dino Crisis serisinin remake'ini ve devamını yapmalılardı. Resident Evil serisinin remake'lerini yaptılar ve beğenildi. Pragmata güzel bir oyun olacağa benziyor ama ertelenmiş.

arda29

29.6.2023 14:27:16

0
Betasını oynamıştım aşırı tırt bir oyun 5 para etmez. Birde 60 dolara satacaklarmış bunu. Game Pass e geliyor olması güzel ama 2-3 saatte sıkılıp silinecek bir oyun.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Exoprimal
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız