Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yeni Bir Çalışma Klasik ve Eski Oyunların Zamanla Unutulduğunu Ortaya Koyuyor

 
 
Geldiğimiz noktada birçok eski ve klasik yapım bulunuyor. Bazı oyuncular bu yapımları nostalji hissi yaşamak adına dönem dönem deneyebiliyor ve oynayabiliyor. Ancak yapılan araştırmalar 10 oyundan 9'unun tamamen terk edildiğini ve bu yapımlara bir daha bakılmadığını ortaya koyuyor.
 
10 oyundan 9'u artık rafa kaldırılıyor
 
 
 
Video Game History Foundation tarafından yapılan çalışma klasik video oyunlarının yüzde 87'sinin 'kritik süreçte' olduğunu ortaya çıkarıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan bu çalışma sonucunda oyuncuların 10 klasik oyundan 9'una bir daha bakmadığı ve tamamen bu oyunları unuttuğu ortaya çıkıyor. Ayrıca bu durum daha da artarak devam ediyor.
 
Software Preservation Network ile ortaklaşa yapılan bu çalışmada 2010'dan önce piyasaya sürülen oyunların yalnızca yüzde 13'ünün bugün ticari olarak bir başarı sağladığı ve kolayca bulunabildiği belirtiliyor. Yine yapılan araştırmalar sonucunda PlayStation 2 oyunlarının yalnızca yüzde 13'ünün günümüze ulaştığı bildiriliyor. 
 
Araştırmalar sonucunda temel olarak her yıl yüzlerce oyunun unutulduğu ve bir daha bakılmadığı anlaşılıyor. Bu oyunların bazılarının remaster veya remake sürümleri karşımıza çıksa da birçok oyun geçmişte kalmaya devam ediyor.
 
Peki sizin zamanında oynadığınız ve unutamadığınız oyun hangisi? 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Insidergaming retro arcade oyun dünyası
PUBG Global Series 2'ye Katılacak EMEA Takımları Belli Oldu Homelander Karakterinin Mortal Kombat 1'de Yer Alacağı Söyleniyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

cemecem21

12.7.2023 20:18:01

+1
Esasen rom siteleri (emuparadise vb.) bu işlevi belli ölçüde yerine getiriyordu (illegal olsa da). Ama Nintendo'nun dava ve girişimleri sonrasında en fazla indeks sitesi haline dönüştü hepsi. Bundan sonra eski haline dönebileceğini de düşünmüyorum.

Dhalsim

11.7.2023 16:25:39

+1
Good Old Games..Benim anlattığım ve istediğim bambaşka bir şey ama neyse..

Curtius

11.7.2023 15:10:15

0
quote:

Orjinalden alıntı: Dhalsim O değil de eski oyunları bulabileceğimiz bir teknoloji olması gerek..Yasal yolla bulamazsın.. Torrent ise seed yok..Bir müddet sonra bulutuna hatta torrentine bile ulaşamıyorsun..İçerik bir şeye( ne olduğunu bilmiyorum) yüklendiği an bir daha hiç kaybolmadan orda duracak..Nerdee? var mı böyle bişey. Olması gerek.
Tutmadı o. Bkz : GOG

BSC Misafiri

11.7.2023 15:07:56

0
Beyond good and evil ve Max Payne atmosferi ve müzikleriyle enteresan ve unutamadığım oyunlar. İlk kazancimla aldığım Pc' nin hediyesiydi. Hey gidi günler

Jer Aders

11.7.2023 14:35:33

0
İstatistiğe ulaşamazsın evet ama çalışmanın sonucu ve özeti olan şu cümleye ''Yeni Bir Çalışma Klasik ve Eski Oyunların Zamanla Unutulduğunu Ortaya Koyuyor'' gayet mantıkla ulaşılabilir. Ayrıca her istatistikte doğru sonucu vermez, istatistikle kandırmak çok kolaydır.

Dhalsim

11.7.2023 14:27:35

+1
O değil de eski oyunları bulabileceğimiz bir teknoloji olması gerek..Yasal yolla bulamazsın.. Torrent ise seed yok..Bir müddet sonra bulutuna hatta torrentine bile ulaşamıyorsun..İçerik bir şeye( ne olduğunu bilmiyorum) yüklendiği an bir daha hiç kaybolmadan orda duracak..Nerdee? var mı böyle bişey. Olması gerek.

Curtius

11.7.2023 14:23:16

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Jer Aders Bunun çalışmasını yapmaya gerek yoktu ki. Biraz mantıkla bu sonuca herkes ulaşabilir. On binlerce belki de yüz binlerce oyun olduğu söyleniyor elbette bunların hepsi hatırlanacak ve sürekli oynanacak değil. Misal bundan 20, 30 yıl sonra kimse cyberpunk 2077, rdr 2 bile oynamayabilir. Gelişen teknoloji karşısında çok daha iyi oyunlar oynamak varken sadece niche ve retro kesimin oynayacağı oyunlar tarihe karışacaktır. Kimsenin şasırmasına gerek yok.
Mantıkla ulaşılan sonuçlar güvenilir sonuçlar değildir. Mantıkla "2010 öncesi oyunların yalnızca %13'ü kolayca erişilebilir durumda" gibi bir sonuca ulaşamazsın.

arnavut_efe

11.7.2023 14:02:06

0
hepsinin yeri ayrı birini yazsam diğerine ayıp olur :) liste uzar gider

BSC Misafiri

11.7.2023 12:05:43

+1
resident evil 2 yi ban hiç bir unutturamaz

Jer Aders

11.7.2023 11:56:41

0
Bunun çalışmasını yapmaya gerek yoktu ki. Biraz mantıkla bu sonuca herkes ulaşabilir. On binlerce belki de yüz binlerce oyun olduğu söyleniyor elbette bunların hepsi hatırlanacak ve sürekli oynanacak değil. Misal bundan 20, 30 yıl sonra kimse cyberpunk 2077, rdr 2 bile oynamayabilir. Gelişen teknoloji karşısında çok daha iyi oyunlar oynamak varken sadece niche ve retro kesimin oynayacağı oyunlar tarihe karışacaktır. Kimsenin şasırmasına gerek yok.
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız