Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yeni Başlayanlar İçin En İyi 6 Aksiyon Rol Yapma Oyunu

 
 
Oyun dünyasında birçok tür arasında geniş yer kaplayan rol yapma (RYO), oyunculara uzun soluklu bir deneyim sunuyor. Geldiğimiz noktada birçok rol yapma serisi bulunuyor.
 
Aksiyon, macera ve hikayenin harmanlandığı rol yapma türü, oyuncuları genellikle açık bir dünyaya bırakıyor ve gerisini akışına bırakıyor. Ganimetlerin ve ödüllerin bol olduğu bu oyun dünyası hemen hemen herkesin ilgisini çekiyor.
 
Rol yapma türü itibarıyla geniş bir oyun dünyasını ifade ediyor. Dolayısıyla içerisinde hikaye, aksiyon, macera, keşif, karakter gelişimi, seçimler ve daha fazlası yer alıyor.
 
Bu listemizde sizlere rol yapma türünü daha önce deneyimlememiş olanlar veya yeni giriş yapmak isteyenlerin oynayabileceği 6 oyunu derledik. İşte listemiz:
 
1- Dragon Age: Origins
 
 
 
BioWare tarafından 3 Kasım 2009 yılında PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Xbox Series S/X ve PC için piyasaya sürülen rol yapma aksiyon macera oyunu Dragon Age: Origins, türe yeni başlayanlar için sağlam bir deneyim sunuyor. Hikayenin sonucunu etkileyen oyun içi seçimlerle ön plana çıkan oyun ilgi çekici bir hikayeyi ve karakterleri de bünyesinde barındırıyor.
 
Çoğu rol yapma oyununda olduğu gibi Dragon Age: Origins'de de karakterinizin becerilerini tercih ettiğiniz oyun stiline göre özelleştirebiliyorsunuz. Oyunda karakterinize özel bir beceri ağacı sistemi bulunuyor ve becerilerinize bu sisteme göre geliştirebiliyorsunuz.  
 
Origins'i deneyip beğendiyseniz, serinin iki devam oyunu da bulunuyor. Bu da seriyi hikayesini merak edenler için daha oynanabilir hale getiriyor.
 
2- The Elder Scrolls V: Skyrim
 
 
 
Bethesda tarafından geliştirilen ve 11 Kasım 2011 yayınlanan The Elder Scrolls V: Skyrim, oyun dünyasının önde gelen yapımlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Çıktığı günden bu yana ses getiren ve halen oynanan Skyrim, rol yapma türüne yeni başlayanlar için eğlenceli ve sağlam bir deneyim sunuyor.
 
Skyrim sizi ısa bir eğitimden geçirdikten sonra büyük ve açık bir dünyaya bırakıyor. Bu dünyada yapılacak tonlarca görev bulunuyor. Oyun size herhangi bir şart koşmuyor, dilediğiniz yere gidip dilediğiniz seçimlerle oyunda ilerleyebiliyorsunuz.
 
Türe yeni başlayanlar için ideal olan bu yapım her oyuncuya farklı bir deneyim sunuyor. Aksiyon tarafına mı yoksa rol yapma tarafına mı odaklanmak tamamen size kalmış durumda.
 
3- Assassin’s Creed Odyssey
 
 
 
Ubisoft tarafından 30 Eylül 2018 yılında piyasaya sürülen Assassin’s Creed Odyssey oyuncuları Antik Yunanistan'daki büyük bir maceraya götürüyor. Serinin önceki oyunlarından farklı olarak burada iki karakterden biri seçebiliyorsunuz. Odyssey 'de Alexios veya Kassandra olarak oynayabilirsiniz. Ancak ana hikayenin esas Kassandra etrafında geçtiği belirtiliyor.
 
Gizlilik mekanikleri, suikast girişimleri ve açık dünyasıyla tanınan bu seri, Odyssey ile farklı bir ivme kazanıyor. Odyssey, oyunculara gerçekten uzun bir deneyim sunuyor. Rol yapma aksiyon macera hikaye unsurlarını içerisinde barındıran oyunda kendinizi geliştirebileceğiniz ve kombolar yapabileceğiniz bir yetenek ağacı da yer alıyor.
 
Oyunda ayrıca seçimli diyalog sistemi yer alıyor. Buradaki seçimleriniz nasıl bir karaktere bürüneceğinizi temsil ediyor ve ilerleyişinizi etkiliyor.
 
4- Warframe
 
 
 
Oynaması ücretsiz olarak sunulan bir rol yapma deneyimi arıyorsanız bu oyun tam size göre. Digital Extremes tarafından 25 Mart 2013 tarihinde piyasaya sürülen Warframe oyunculara dolu dolu bir içerik havuzunu sunuyor. Oyuncular burada kendi ninja robotlarını oluşturabilir ve yakın dövüş seçenekleriyle üçüncü şahıs nişancı bir aksiyona giriş yapabilir.
 
Şimdiye kadar 11 genişletme paketi yayınlanan oyunun hikayesi genişlemeye devam ediyor. Oyunda ayrıca arkadaşlarınız ile beraber çevrimiçi olarak oynayabilirsiniz. Gizemli Lotus''un rehberliğinde bu mücadele yerini alabilirsiniz.
 
5- Trials of Mana
 
 
 
Square Enix tarafından 24 Nisan 2020 tarihinde oyunculara sunulan Trials of Mana, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, PC ve mobil cihazlara çıkış yaptı. Square Enix'in bu oyunu daha çok bir Japon rol yapma oyunu deneyimi sunuyor. Ancak bu estetiği seven oyuncular ve yeni başlayanlar için harika bir seçenek. Tam kontrolör desteğine sahip olan bu yapımda yapılan seçimler karakterlerin ahlakını şekillendirmesine etki ediyor.
 
Trials of Mana, tek oyunculu bir deneyim sunuyor. Oyun, 1995 yılında Seiken Densetsu 3 ismiyle çıkış yaptıktan sonra popülerlik kazanan klasik RYO'nun 3D olarak yeniden geliştirilmiş sürümü olarak karşımıza çıkıyor.
 
6- Hades
 
 
 
Supergiant Games tarafından geliştirilen ve 17 Eylül 2020 tarihinde çıkış yapan roguelite rol yapma oyunu Hades, türün öne çıkan yapımlarından biri. Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S/X, ve PC platformlarında yayınlanan oyun, müzikleri, bağımlılık yapıcı oyun sistemi ve ilgi çekici görselliğiyle ön plana çıkıyor.
 
Bir yandan hack and slash bir oyun deneyimi sunan Hades'te kendinizi komboların akışına bırakacaksınız. Zagreus her öldüğünde daha fazla öğeye ve silaha erişim kazanacak bunun yanı sıra hikaye de büyük oranda ilerleyecek.
 
Supergiant'ın diğer oyunları arasında hızlı aksiyon sunan Bastion, zengin atmosfere sahip Transistor ve karakter temelli hikâye oyunu Pyre yer alıyor.
 
Listemizin burada sonuna geliyoruz. Bu listede yer alan oyunlar ile rol yapma türüne giriş yapabilirsiniz. Bunun dışında birçok giriş yapabileceğiniz yapımlar yer alıyor. Diğer oyunları da bir sonraki listemizde görebilirsiniz.
 
Sizin de bu listeye eklemek istediğiniz oyunlar var ise bunları yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Farming Simulator 22'deki En İyi 7 Traktör Devam Oyunu Niteliğinde 7 DLC
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Guest-386561231

30.6.2022 16:17:29

0
Yazdığı oyunlar RYO değil.

BSC Misafiri

30.6.2022 15:40:46

0
Sırf senin öve öve bitiremedigin oyunları yazmadı diye oyun kültürü yok diyemezsin senin mi var oyun kültürün bir başka konuda da the witcher overratedin dlcsini yazmamış diye rage geçirmiş arkadaş aynen knk the witcher yazmaliydi her konuya

Guest-386561231

30.6.2022 13:41:51

+1
Gayet saygılıyım. Böyle listeye bu kadar oluyor işte. Sen beni yargılamadan önce bir hesap aç kendine de kim olduğunu bilelim be. Olmuyor böyle misafir falan. Adam oyun sektöründen para kazanıyor ama oyun kültürü yok. Ne demeliydim? Bravo mu? Günlerdir saçmasapan listeler yapıp duruyor. Saygı he. Saygı hakedilir. İşini iyi yapması gerekiyor Mehmet Bey'in. :)

BSC Misafiri

30.6.2022 13:21:27

0
sen önce şu muhaha giflerinden kurtulup az birşey saygılı olmayı öğren ondan sonra konuna yönlendirirsin insanları

Guest-386561231

30.6.2022 12:12:42

+4
Hades RYO değil. Ne alakası var? Aksiyon rogue-lite bir oyun Hades. Hades de ARYO ise dünyadaki her oyun ARYO'dur. Dragon Age Origins başlangıç için hiç uygun bir ARYO değil ki kendisi tam anlamıyla bir ARYO değil. Skyrim W-RPG bir oyun ve AC Odyssey Aksiyon-Macera türünde bir oyun. İş bilmeyen biri tarafından yapıldığı çok belli listenin. Bildiği oyunları sıralamış tabiri caizse. Warframe'in Aksiyon RYO listesinde ne işi var ya ahaha. Aşağıdaki linkten hangi tür ne imiş, hangi oyunları kapsarmış öğrenin lütfen. Oyun sitesinde çalışıyorsunuz yani pes artık. https://forum.donanimhaber.com/ture-gore-tarihteki-en-iyi-oyunlar-listesi--152556463
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız