Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yeni Apple TV Oyunculara Neler Sunuyor?

 
     Bir süredir ortalıkta dolaşan söylentilerde yeni Apple TV'nin oyun alanına adım atacağı söyleniyordu. Söylediği gibi de oldu; Apple'ın geçtiğimiz saatlerde iPad Pro ve iPhone 6S gibi merakla beklenen ürünlerini tanıttığı sunumda odaklardan bir tanesi de yeni Apple TV idi.
 
     Yazılımından donanımına, kumandasından arayüzüne kadar her şeyiyle yenilenen yeni Apple TV artık Apple ürünlerinin arkasındaki en önemli desteğini, AppStore'u da içerisinde barındırıyor. Tabii AppStore dendiğinde akla uygulamalar gelse de bizim odağımız oyunculuk kısmında olacak. Yeni Apple TV oyunculara neler sunuyor?
 
     İlk olarak artık Apple TV'nin kumandası hareket algılayıcı bir sensörler, dokunmatik bir arayüz ve tuşlarla güncellendi. Böylelikle cihaz için özel olarak geliştirilen oyunlarda kumandayı aynı Wiimote'ta olduğu gibi kullanabiliyor, dokunmatik yüzeyle çeşitli oyunlarda bulunan bölgeler arasında haraket edebiliyoruz. Bu kullanımın en güzel örneklerinden bir tanesini Guitar Hero serisi ile tanıdığımız Harmonix'in yeni oyunu Beat Sports'ta görüyoruz. Müzik, zamanlama ve sporu bir arada sunan oyunu, Wii'nin klasik oyununu Wii Sports'a benzetebiliriz.
 

 
     Cihza için duyurulan oyunlar arasında Galaxy On Fire, Rayman Adventures, Disney Infinity (Star Wars), Guitar Hero, Crossy Road, Shadowmatic, Play Kids gibi yapımlar bulunuyor. Bu noktada cihazın hardcore oyuncu kesimine değil, aileye veya arkadaş gruplarına hitap ettiğinin altını çizelim
 

 
     AppStore'daki yarış, aksiyon veya FPS türündeki diğer bazı oyunları da oynayabileceğiniz cihaz, sunumda bahsedilmemiş olsa da üçüncü parti kontrolcülere destek verecek. MFi, yani iOS için geliştirilmiş kontrolcülerle rahat bir oynanış yapısı yakalayabileceksiniz. Kontrolcü konusunda, oyunların ikincil kontrolcü olarak Apple TV kumandalarının yanında iPhone'ları da desteklediğini belirtelim.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak GameInformer apple tv 2015 controller third party support
FIFA 16'nın En Hızlı 20 Futbolcusu Açıklandı Tony Hawk's Pro Skater 5 Platformlara Özel İçeriklere Sahip Olacak

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız