Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xenoblade Chronicles X'in Grafiklerinde Düşüş mü Var?

Xenoblade Chronicles X konsolun merakla beklenen yapımlarından birisi

     Wii u'dan çok yüksek bir grafik performansı eminim kimse beklemiyordur. Genel itibari ile konsolun oyunları da grafiklerinden çok sahip oldukları atmosfer ve özellikler ile öne çıkıyor. Buna rağmen son dönemde çoğu oyunda gördüğümüz downgrade (grafiksel düşüş) Wii U'nun merakla beklenen bir başka oyununda daha karşımıza çıktı.
 
      Youtube kullanıcısı Gundamzerostrike, Monolith Software'ın geliştirdiği ve Nintendo'nun dağıtımını yapacağı oyun için grafiksel bir farklılığı keşfetmiş. Xenoblade Chronicles X'in E3 2013 ve geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir tanıtım videosunu karşılaştırmış. Her iki tanıtım videosu aynı sahnelere sahip olunca aradaki fark daha gözle görülür bir şekilde ortaya çıkıyor. Aşağıdan göz atabilirsiniz. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Kotaku xenoblade chronicles monolith nintendo rpg wii u
Oddworld: Abe's Exoddus'un Yeniden Yapımı Düşünülüyor Hearthstone'un Telefon Sürümü Yayınlandı!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

s_demirci_53

16.4.2015 00:32:00

+1
videoda kaplamalar değil detaylar da gitmiş. yani biri wiiU oyunu diğeri 3ds oyunu gibi olmuş.

BSC Misafiri

16.4.2015 00:11:10

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Alkımm Biraz daha düşürseler başka bir oyun bu derdim.Downgrade var downgrade var yani %50 si gitmiş oyunun.
Bu sitede yüzlerce yorum okudum ama sadece downgrade denince peydahlanan kişileri de seçmek zor değil. Hani böyle bir durum söz konusu olsa neyse diyeceğim ama cutscene bir videoda downgrade niye olsun diye düşünür insan. Aslında hangarın içinde grafik düşüşü değil tasarım değişikliği var, mecha'ları bile değişik tasarlamışlar. Şöyle düşünün; oyun içinde devasa bir dünyada onlarca mecha savaşıyor ama yapımcının hangar içinde birkaç ayrıntıyı hele ki cutscene bir videoda niye grafik düşüşü diye değerlendirelim. Sağlıklı gözlere sahipsen oyunun ilk duyuru videoları ile aşağıdaki 30 dakikalık direkt sunumunu kıyaslarsın ve gerçeği görürsün. https://www.youtube.com/watch?v=mSE_l9baH2w

BSC Misafiri

15.4.2015 22:56:28

+1
quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking Şu Nintendo'nun da bir konsolu güncel donanımla gelsin. Adamlar konsolu çıkarttıktan iki sene sonra elimizdeki telefonlar onu geçiyor.
Hiç Nintendo konsolu satın aldın mı veya bir Nintendo oyunu oynayıp bitirdin mi? Nintendo 64 ve Gamecube zamanında güçlüydü, alıp denedin mi? Ben Amiga Commdore 64, NES ve Mega Drive döneminden beri bütün konsolları oynamış biri olarak bunları söylüyorum. Elinde nasıl bir telefon varda konsol mimarisine sahip DirectX 11 destekli Wii U'yu geçiyor? Deneyim ve bilgi sahibi olmadan sadece Nintendo değil hangi konuda olursa olsun fikir ileri sürmek yüzeysellikten öteye geçmez..

BSC Misafiri

15.4.2015 22:56:22

-1
Yorumlara şapkam olsa inanın çıkarırdım. Bakıyorum da; hepsi kılı kırk yarabilecek potansiyele ulaşmış. Oyun içi oynanış değil ara sahne videosu bu yahu! Firma istese bu görüntüyü çok daha yüksek çözünürlük ile makyajlayıp sunabilirdi ama açık dünya oyunun grafik kalitesi ne ise bu ara sahne videosunda da aynı değer kullanılmış. Daha 1 hafta olmadı oyunun 30 dakikalık direkt oynanış videosu paylaşıldı ve oyunu laf olsun diye değil gerçekten takip edenler ilk duyurulan videoya göre oyunun ne kadar gelişme gösterdiğini açıkça gördüler. Ama sizin gibilere de hak veriyorum, alışmışsınız youtube'dan azami 1 dakikalık karşılaştırma videolarında ahkâm kesmeye. Objektif yorum okumak isteyen bu videonun youtube yorumlarını bir zahmet okusun. Sonra oyun kültürü bizde niye çarpık gelişmiş anlayabilirsiniz.

Fingolfin.

15.4.2015 14:22:30

0
Gözle görülür bir düşüş var cidden, benim merak ettiği nokta ise bu oyunu en başta kötü grafiklerle gösterseler heyacan yaratırdı zaten oyunu alıcak kitlede, wii deki ilk oyunu çok iyiydi ve grafiği ön planda oyunlardan değil zaten.Genel oyuncu kitlesininde aa bak güzel grafikleri var deyip alacığı bir oyunda değil, neyse bekliyoruz bakalım, Nintendo sen yapma bari böyle şeyler..

Nevfel

15.4.2015 13:52:38

0
2013 de konsolu güçlü göstermek için pc den aldıkları görüntüyü millete izlettiler tabii sonra monolith baktı ki kazın ayağı öyle değil. Konsol satılsın diye nintendonun yediği haltlardan biri işte. Kapitalist dünya düzeninde bu adamlar nazarında para kazanmak için her şey mubah.

Megathrone26

15.4.2015 13:01:49

0
Gercekten baya bi dusus var

Alkımm

15.4.2015 12:34:56

+2
Biraz daha düşürseler başka bir oyun bu derdim.Downgrade var downgrade var yani %50 si gitmiş oyunun.

David Attenborough

15.4.2015 12:25:34

0
Şu Nintendo'nun da bir konsolu güncel donanımla gelsin. Adamlar konsolu çıkarttıktan iki sene sonra elimizdeki telefonlar onu geçiyor.

MassiveDeviL

15.4.2015 12:25:16

0
ya bu downgrade olayı ne kadar da çok olmaya başladı?! amaç; insanları kandırmaya çalışmak mıdır?! yoksa "show" amaçlı oyunu fazladan atıp;tutamamak mıdır?
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xenoblade Chronicles X
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız