Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox One, Temmuz Ayında PlayStation 4'ü Geride Bıraktı

 
   Microsoft'un 2013 yılında piyasaya sürdüğü oyun konsolu Xbox One satış anlamında sürekli PlayStation 4'ün gerisinde kalmıştı. NPD ve Microsoft'tan gelen rapora göre Xbox One bu kötü gidişe dur dedi ve temmuz ayında Amerika Birleşik Devletlerinde en çok satan oyun konsolu olmayı başardı.
 
    Xbox One'ın geçtiğimiz ay 250 dolar fiyatına düşmüş olması muhtemelen bu başarıyı destekleyen etmenlerden birisidir.
 
   Bunun dışında bu başarının ardından ise Microsoft'un satış ve pazarlama kısmının başında bulunan Aaron Greenberg, Xbox One'ın temmuz ayında birinciliğe yükselmesinde yardımcı olan herkese teşekkür ettiğini belirtti ve en üst sıraya dönmek güzel diye de ekledi.
 
 
   2 Ağustos tarihiyle ülkemiz dahil olmak üzere 25 ülkede çıkış yapan Xbox One S'in bu birinciliği devam ettirip ettirmeyeceği ise merak konusu ancak geçtiğimiz haftalarda Birleşik Krallık üzerinden gelen Xbox One S'in stoklarının tükenmesi haberi ve Microsoft'un satışlardan memnun olması bu durumu devam ettirecek gibi gösteriyor.
 
   NPD tarafından önümüzdeki hafta tam rapor açıklandığı zaman daha çok bilgi sahibi olacağız. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
Deux Ex GO Önümüzdeki Hafta Çıkış Yapacak No Man's Sky'ın PC Sürümü Oyunculara Acı Çektiriyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

The_Rahip

15.8.2016 13:53:26

+1
Başkan rekabet olmak zorunda senin bahsettiğin dönem ki oyun pazarı ve son yıllardaki oyun pazarı birbirinden çok farklı. Ne MS ne Sony kesinlikle tekel olmayı kaldıracak şirketler değiller. Sony değil miydi Ps2'den aldığı gaz ile fiyatımız budur diyerek oyunculara meydan okuyan ama sonra 360 şatışlarının başarısı ile geri atan peki 360 olmasaydı fiyat düşer miydi ? Tabiki hayır. Aynı hataya ise bu nesilde MS düştü ilk baştaki kurallarıyla. Ps3 döneminde paso ex çıkardılar neden çünkü 360 alıp başını gidiyordu ama bak Xbox bu nesil tökezledi. Sony yatışta. One eğer 360 gibi satıyor olsaydı Uncharted 4 çok daha önce çıkmış ve GoW 5 falan duyurulmuş olurdu. Sony Ps2 döneminde konsolda online ve HDD nedir diyordu ama Xbox'da olması falan adamların kafasına dank ettirdi. Rekabet olmasa gelenekçi Japon kafası ile hala Ps konsollarında memory card kullanıyor olurduk yada MS, HDMI kabloyu ayrı olarak satıyor olurdu.

İdrak İstimlak

15.8.2016 06:04:21

0
Yahu bu rekabet olsun laflarını cidden anlamıyorum, tamam rekabet özünde müşteri için çok iyi bir şeydir, bunu inkar etmek akılsızlık olur. Ama bakın bakalım oyun pazarı öyle mi veya rekabetin olduğu dönemle, olmadığı dönemde neler olmuş bir bakalım. PS1 ve PS2 dönemi rekabet oldu mu, belki de PS2'nin çıkış döneminde olmuş olabilir ama hemen PS2'nin üstünlüğü ile rekabet daha var olamadan bitmiştir. Ama bir bakın o dönemlere, resmen oyun yağıyordu, hayatımın en iyi, en zevkli oyunlarını o dönemde oynadım. Rekabet yok diye Sony oyunları 60 dolardan 100-120 dolara çıkartmadı. PS3 ve PS4 dönemine bakıyorum, rekabetin kralı var ama sonuç ne oldu bakalım. Rekabet için pazarda yer tutmaya çalışan MS'un paralı online, DLC, mikro ödeme gibi yenilikler(!) rakipleri de elleri armut tutmayacağı için birebir alındı ve uygulandı. Mevcut oyunları parayı basıp kendine süreli exc. yapan MS yüzünden oyuncular arasında ciddi tartışmalar, bölünmeler yaşandı. Hatta oyunların ruhunu öldüren grafik tartışmaları da, pazara MS gibi bir firmanın girişinden sonra başlamıştır. Bakın rekabet minimum düzeyde olursa ne olur? Oyunlar bir platform dikkate alınarak yapıldığından geliştirme maliyetleri düşer ve daha rafine, daha üzerinde çalışılmış oyunlar görürüz. O sonu gelmeyen grafik tartışmaların büyük ihtimalle sonu gelir, hatta en güzeli artık troll'leri besleyecek bir mesele kalmaz. Evet rekabet olsun ama ben bu pazara 3 konsol markasını fazla görüyorum, pazar bu kadar sayıyı kaldıracak güce henüz sahip değil. Eğer 3 üretici firma yoluna devam edecekse birinin kesinlikle çok zayıf kalması gerekiyor ki, yapımcılar bir firmaya odaklansın (Nintendo'yu bu rekabete dahil etmiyorum, en azından bu bahsettiğim noktada) Sonuç olarak en güzeli MS'un zehirlediği bu pazardan çekilmesi hepimiz için en hayırlı hareket olacaktır. Yok 2 firma az gelir diyorsanız, başka biri olsun, MS olmasın yeter...

BSC Misafiri

14.8.2016 22:29:20

0
Yahu arkadaslar anlamiyorum su cocuga neden cevap veriyorsunuz. Modlarin umurunda degil banlamiyorlar sizin umurunuzda niye oluyor. Gunumuz nesli boyle iste yetistirmeyi beceremedik adam akilli, geldigi hal bu oldu. Lutfen yapmayin, sunlari simartmayin ya lutfen haberin geldigi noktaya bak yazik ya yazik. Habere gelecek olursak tebrik ediyorum microsoftu. Rekabet kesinlikle olmali yani. Hep psnin iyi olmasini isteyen arkadaslar bence yanlis dusunuyorsunuz. Eger rekabet olmassa Sony nin store ve plus politikasi veya xboxun kaliteli oyun ve donanim politikasi nasil degissin? Umarim bu liderlik biraz daha devam ederde Sony bu politikayla sonsuza kadar tahtta oturacagini sanmayi birakir.

BSC Misafiri

14.8.2016 12:57:27

0
Bu saaten sonra bir ay fazla satsa ne yazar sony yeni konsola odaklandı yeni konsol piyasaya ciktiktan sonra ps4 fiyati düşer ps4 yine tokatlar xb one gelecek nesil sony tokatlar yine kimse 4k oyun oynatiyo diye konsol almaz ( Ergenler haric ) 3 parti oyunlarida bir birinin aynı gelecek nesil eglence ve kaliteyi bir arada sunan kazanıcak buda sony oluyo xbox sahipleri bu nesilde cok agladı buyuk bir kismi pc gecer aynı oyun orda da var sonucta

Chirrut Imwe

14.8.2016 09:01:32

0
Yav he he. Hayali torunlarin bile vardir senin inanirim.

Kasatka

14.8.2016 00:37:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: Scorpio bites a Pony Yav he he. Bakkala gittim yok dedi. 16 yasinda bi cocukla konusmaya kalkarsan sonun benimki gibi olur. Git dersine calis. Buralar Sana göre degil.
Daha öncede - başka bir mesajında yasimla alakali gönderme yaptigin için - dediğim gibi : 7 (kiz) 5 (oğlan) 2.5 (oğlan) 3 çocuk sahibiyim, Yani Evlat, veled babandan para al falan birak bu söylemleri artik.

Chirrut Imwe

13.8.2016 23:27:05

0
Yav he he. Bakkala gittim yok dedi. 16 yasinda bi cocukla konusmaya kalkarsan sonun benimki gibi olur. Git dersine calis. Buralar Sana göre degil.

Kasatka

13.8.2016 22:32:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: Scorpio bites a Pony Tam bi sizofren yahu. La Sana ne yalan borcum var benim? Hollanda da yasiyorsun babandan para al atla trene 2 Saat sonra Almanya. Gel kendin git magazalara sor kanit istiyorsan. Adam tam haluga baglamis nokta.
Yalana borcun yokta belki mediamark yerine su tesisatcisi yada ekmek firinina gittinse bulamaman normal ki sen geçmişteki potlarina bakildiginda bu hatayı yapabilecek potansiyeldesin.

Lord Joker.

13.8.2016 18:16:39

0
Xbox one son 1 yılda yaptığı politikalarla çok güzel bir cihaz oldu donanım biraz daha iyi olsaydı çok güzel olurdu,neyse şu an microsoft ders almıştır,scorpio da hem böyle güzel fırsatlar,hen de güzel donanım gelecek inşallah

Etheror

13.8.2016 16:54:08

0
Scorpio çıktığında kesinlikle büyük bir etki yaratacağını ve buna bağlı olarak 360 benzeri satış rakamlarına ulaşacağını düşünüyorum. Umarım öyle olur da, oyunculuğumuza keyif ekleriz. Konsolların güçlenmesi gerekiyor.

BSC Misafiri

13.8.2016 13:30:10

0
Xbox one s yüzünden böyle oldu

Guest-4940C4673

13.8.2016 11:43:41

0
ps fanboycukları,xboxboycukları paranız kadar konuşun. Gidin ikisinide alın laf kalabalığı yapmayın her konsolun haberinin altına.

Attila the Great

13.8.2016 11:25:04

0
Scorpio ise ortalığı kasıp kavuracak. Neo denen %50 daha güçsüz alet ise Sony'nin elinde patlayacak.

huseyincarnege

13.8.2016 10:27:32

0
birazda o nasiplensin

Chosen_One

13.8.2016 09:32:56

+3
Şimdiye dek çıkan tüm xbox ve playstation'ları aldım çünkü hepsinde çok sevdiğim oyunlar vardı hiçbirinden mahrum kalmadım. Gelecek olan ara nesilde çıkacak scorpio ve neo'yuda alıp koleksiyonuma eklemeyi düşünüyorum çünkü ikiside çok kaliteli konsollar olacaktır. Yorumlarda sadece bir konsolu övüp, ötekini yerin dibine sokmaya çalışanlarında çocuk olduğunu düşünüyorum. Büyüdüğünüzde bunların hiçbir önemi olmadığını görüp, neden bu kadar çok uğraşmışım dersiniz. Keyfinize bakın, kasmayın kendinizi.

ankara

13.8.2016 09:10:22

0
Sony PlayStation 4.5 Neo çıkana kadar üste kalabilir.

2K

13.8.2016 05:40:30

0
Bunlar hep Phil Spencer'in başarısı Xbox One'i duyurulduğu rezaletten ne hale getirdi. Xbox One'ı olmayan ve PC kullancısı biri olarak hele oyunların Windows 10'a gelmesinden dolayı Xbox One'ı seven ama almak için bir neden görmeyen biri olarak demek ki işe yarıyor bu tarz oyuncuların sevdiği hareketleri yapmak.

powersmachine54

13.8.2016 03:09:15

+1
3 yıl sonra ancak başarı elde etmiş. Ps4 bu ay satışlarda geçmiş olabilir. Ama one S dahil ps4'e satış olarak yetişmesi artık imkansız gibi bir şey.

BSC Misafiri

13.8.2016 02:19:18

0
Fanboyluk yapmadan verilen hizmetleri objektif olaarak değerlendirirsek eğer şuan xbox daha ön planda. Ps 4 neo çıkınca ak koyun kara koyun belli olacak ps 4 sahipleri için. Uzun yıllar kullanmak için aldığım bir cihazı pc gibi sürekli yenileme gereği duymak kötü. Sporpio çıktıktan sonra acaba ps 4 neo x mı çıkacak?

BSC Misafiri

13.8.2016 02:19:16

0
Xbox'ı tebrik edelim ve umarım A sınıfı oyun sayısını arttırarak oyuncuların değerini anlar ve ps gibi bir politika izlemez...

BSC Misafiri

13.8.2016 01:54:13

0
Sende terbiye olsa ciddi bir şekilde niyetini ortaya koyan birine karşı dalga geçerek cevap vermezdin. Ergen konuşmasına girme. Topluluğun ne olduğunu bilsen atılan yorumların altında seviyesiz espriler yapılmazdın. Yazık ne haldeyiZ

HajHaj

13.8.2016 01:07:37

0
Terbiyesizlik etme, terbiyesiz adam. Önce bir toplulukta nasıl konuşulur onu öğren, sonra fikirlerini dile getirmeye başlarsın.

Cityzens

13.8.2016 00:26:08

+1
Xbox yine 2016 da oyun konusunda cosuyor. Fh3 geliyor bir kere ki geow saymiyorum. Ps e bakiyorsun.. Bilinmeyen 2017 e atilmis oyun surusu dolu. Ha kac kisi Gravity Rush2 ( ben seviyorum ) meraklisidir... Yada kim ps3 cakmasi bir Gran turismo sever? . Resmen rezillik. Sen Tricky towers ver , xbox wwe2k16 ve daha nice 3A oyun versin.Yahu tamam konsolu plus oyunlari icin almiyorum (atlamayin hemen lutfen) Ama uncharted4 oynadigim konsolda rezil indie oyunlari gormek ..... Artik birsey demiyorum. Ki party sistemi kalitesizl serverlar 10kb la oyun indirmekten bahsediyorum burada. Lutfen kimse bana yillik online ucreti istemesin bu ps de .

dinazorkulagi

13.8.2016 00:24:48

+1
Beyin al yavrum sen... Tam 1995 yılından bu yana ps kullanıcısıyım bu kadar müsterilerini hiçe sayan bir devir görmedim. Oyun desen az remaster desen çok geriye uyumluluk desen yok. Neyin kafasını yaşıyon sen?

Metal-Gear

13.8.2016 00:11:46

0
quote:

Orijinalden alıntı: Scorpio bites a Pony Valla hocam Ben Almanya da yasiyorum. MediaMarkt ve Gamestop'a gittim. Bi dahaki parti Eylül sonu veya Ekim basi satisa sunulacakmis o zamanda kadar bütün ürünler cokdan satilmis. Ben sordugumda bu satilanlarin 2tb versiyonu oldugu,diger varyasyonlarinin sonraki partide satisa sunulacakmis...
Kanka sen Türkiye'den almaya çalış burada fazla satılmıyor stok var bol bol. :D Bende dün sipariş verdim hazır olduğunda mağazadan alacağım mail ile bilgilendirileceksiniz diyor, büyük ihtimal yarına olur. XO sahibi olan kimseler için gereksiz görsem de (özellikle fiyat açısından) bizzat test etmeden duramam bir şeyi. HDR monitör ödünç alacağım onda oyunlarda sunacağı renk derinliğini görmek istiyorum aslında bütün merakım bunun üzerine. Eğer cezbediciyse ve multiplatform oyunlarda hep HDR desteklerse sıkça kullanmaya başlarım bunu. Şu an ROTTR destekliyordu HDR, merak içindeyim.

Chirrut Imwe

13.8.2016 00:08:12

0
Tam bi sizofren yahu. La Sana ne yalan borcum var benim? Hollanda da yasiyorsun babandan para al atla trene 2 Saat sonra Almanya. Gel kendin git magazalara sor kanit istiyorsan. Adam tam haluga baglamis nokta.

Kasatka

12.8.2016 23:47:50

+1
O dagitilan Xbox one s adetidir satilan değil. MS bunu hep yapıyor, satilani değil dagitilani söyler hep. Neymis mediamarkt a gitmiş de bulamamis da mis mis. Gecin o ayaklari cihaz satmıyor NOKTA.

orangeblu

12.8.2016 23:01:22

+1
Zaten bunca zamandır kendi ülkesinde bile satışlarda geride olması konsolun ne kadar rezil durumda olduğunu gösteriyor.

alpalp84

12.8.2016 23:00:07

0
250 dolara XO bulsam direk 2 adet alırım (ciddiyim). Çok satması şaşırtmadı.

Scorpio bites a Pony 2

12.8.2016 22:40:15

0
Insanlar şimdi biliyo xbox one nin kiymetini çok yazık

BSC Misafiri

12.8.2016 22:36:49

0
xbox one çok satan konsol olsaydı kaliteli aylık oyunları vermezdi.bu bir sıtrateji.dünya genelinde sevilen oyunları bize sony türkçe sunduğu için mi eleştiriliyo, yazık yazık.

OldGamers86

12.8.2016 22:21:41

0
Tetris vermeye devam etsinler plus'ta...

BSC Misafiri

12.8.2016 22:17:55

0
Xone vasat donanımına rağmen güzel oyunları olan bir konsol aslıda.360 ps3 dönemindeki gibi bir rekabeti görebilirsek Sony ancak o zaman yılda bir exc oyun çıkarma şımarıklığından anca vazgeçer.

alito

12.8.2016 21:58:52

0
Microsoft gülmeyi keşfetmiş, tebrik ederim çene kasları çalışıyormuş.

Chirrut Imwe

12.8.2016 21:32:45

0
Valla hocam Ben Almanya da yasiyorum. MediaMarkt ve Gamestop'a gittim. Bi dahaki parti Eylül sonu veya Ekim basi satisa sunulacakmis o zamanda kadar bütün ürünler cokdan satilmis. Ben sordugumda bu satilanlarin 2tb versiyonu oldugu,diger varyasyonlarinin sonraki partide satisa sunulacakmis...

BSC Misafiri

12.8.2016 21:29:16

+1
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Sanırım bende ps4 ü satıp xb1 alcam.
bende pc yi satıp ps1 alıcam

Chirrut Imwe

12.8.2016 21:28:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator

Sen de ikinci konsolu eve alip getirecek cesaret var mi?
Ayip oluyo Mehmet Ali abi. Erkekligimize laf etme milletin icinde

İdrak İstimlak

12.8.2016 21:25:30

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Scorpio bites a Pony Tesekkurler kardesim. Gecen Xbox S almaya gitttim ama stoklarin Ekim'e kadar tükendigi söylenince Bos Elle Geri döndüm iste bu yüzden Scorpio bir deprem etkisi yaratacak
Sen de ikinci konsolu eve alip getirecek cesaret var mi?

Persona_Non_Grata

12.8.2016 21:24:27

+2
3 yıl sonra ilk kez birincilik büyük başarı, tebrikler bonibon.

CaSsErDoDo

12.8.2016 21:22:34

+7
Xbox one donanımsal olarak ps4 kadar olsaydı ve oyle bir durumda xbox bugun sundugu hizmeti sunsaydi bir numara olurdu bence.

HajHaj

12.8.2016 21:20:05

0
500gb ve 1tb modeli ne zaman satışa çıkacakmış bir bilgi verdiler mi?

BSC Misafiri

12.8.2016 21:15:58

0
Sanırım bende ps4 ü satıp xb1 alcam.

usuallysony

12.8.2016 21:15:19

0
Hayatımda daima Playstation kullandım 1-2-3 hepsini aldım ama bu son zamanlarda gerek ps plus ta kimseyi takmamalari gerek kısa zamanda yeni konsol söylentileri falan iyice uyuz oldum beter olsunlar az bisey rakipsiz kaldılar mi oyuncuları düşünen kimse kalmıyor o yüzden xbox a bol bol satışlar diliyorum

Chirrut Imwe

12.8.2016 21:15:01

+1
Tesekkurler kardesim. Gecen Xbox S almaya gitttim ama stoklarin Ekim'e kadar tükendigi söylenince Bos Elle Geri döndüm iste bu yüzden Scorpio bir deprem etkisi yaratacak

HajHaj

12.8.2016 21:12:47

0
Şahsen Scorpio beni de heyecanlandırdı ki One S almayı düşünür oldum. Eski nesilde kullandığım bir konsoldu ancak bu jenerasyonda beni hayal kırıklığına uğrattı. Umarım Xbox kitlesi ülkemizde de büyümeye devam eder.

GT_55

12.8.2016 21:10:25

0
Tebrikler. KeDi olalı bir fare tuttunuz.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız