Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft, Xbox Konsol Satışlarından Hiçbir Zaman Kâr Elde Etmedi

 
Epic Games ile Apple arasındaki davaya, oyun pazarı hakkında bilgi vermesi için üçüncü parti tanık olarak Xbox başkan yardımcısı Lori Wright çağırıldı.
 
Epic Games avukatı Wes Earnhardt'ın "Microsoft, Xbox konsolları satışlarından ne kadar kâr elde ediyor?" sorusuna Lori Wright "Kâr etmiyoruz. Konsolları zararına satıyoruz." yanıtını verdi.
 
Ardından Wes Earnhardt'ın "Açıklığa kavuşturmak için soruyorum. Microsoft, herhangi bir Xbox konsolunun satışından şimdiye kadar kâr elde etti mi?" sorusuna "Etmedi." cevabı geldi. 
 
Lori Wright, konsollar üzerinden sattıkları oyunlar ve abonelikler aracılığıyla kâra geçtiklerini ve eğer geliştiricilerden %30 komisyon almazlarsa Xbox markasından para kazanamayacaklarını ifade etti.
 
Oyun konsolları tarih boyunca bazı istisnalar dışında genellikle zararına satıldı. Niko Partners analisti Daniel Ahmad'ın belirttiğine göre Nintendo her zaman konsol satışlarından zarar etmemeye çalıştı ve PlayStation 4 konsol satışları da Sony için kazançlıydı.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak IGN US Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
Pathfinder: Wrath of the Righteous PC için 2 Eylül'de Çıkacak Psychonauts 2 Yeni Ekran Görüntüleri
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

0ptimistic

7.5.2021 10:32:23

0
Kâr etmese neden satarki acaba

Dictattor

6.5.2021 22:42:26

+5
Fake hesap açan soluğu burada alıyor. Şimdi de bu ebavamqko rahatsızı çıktı tekrar meydana. Ben artık ciddi zevk aldıklarını düşünüyorum gelip gidip kendilerini banlattırmaktan.

SOLID SNAKE

6.5.2021 22:36:22

+4
ebqvamqko' Nasılsın iyi misin?

wither

6.5.2021 18:58:46

+1
Valla ben Xbox fanlarının da Ps bölümlerine gidip milleti tetiklemesine karşıyım.Tartışma konusunda isteyen istediği gibi kızdırsın birbirini hakaret etmeden.Oranın amacı da bu zaten.

Psxx

6.5.2021 18:41:56

+9
Bu PS fanlari sıkıntili arkadaşlar Resident Evil Village haberine Xbox da ön sipariş verdim nezaman açılır diye sordum Insomniac_Games adlı şahıs biz ps5 de daha iyi üstün özellik le oynayacagiz yazmış bana ne ps5 de var bende ama bu ne kin anlaya bilmiş değilim PS fanlarını

Caped 117 Crusader

6.5.2021 17:52:39

0
ms'in donanım umrunda değil ki önemli olan servis gelirleri. şaşırmadım

BSC Misafiri

6.5.2021 17:41:52

+4
quote:

Orjinalden alıntı: OldReview Şimdi bu anlamsızlık benim yazdığım mesajlardan mi kaynaklaniyor, yoksa yukarıda edilen onlarca iğrenç hakaretten mi ve dikkat edin bu hakaretler hangi konsolun fanatikligini yapanlardan geliyor. Cidden bunu görmüyor musunuz, yoksa görmek mi istemiyorsunuz? Şu konuda kaç kişi, bu seviyesiz, bilgisiz ve cahil tiplerin küfür ve hakaretlerine yahu siz ne diyorsunuz dedi? Halbuki benim mesajlarıma uzun uzun cevaplar geldi, neresinde bunun samimiyet, neresinde bunun dürüstlük? Ayrıca bu konudaki tartışmayı anlamsızlaştiran mesajlar benim mesajlarım değildir herhalde, bunca küfürü ve hakaretin bu konuya anlam kattığını düşünüyorsanız bilemem. Biriniz de çıksın şu hakaret eden tiplerin yaptığını sorgulasın, dişimi kıracağım...
Daha geçenlerde Xbox özel oyununun Playstation'a geleceğine dair haber çıkmıştı, siz ve Insomniac_Games o konuya yazdıktan sonra aynı konu DonanımHaber'in sitesinde çıkar çıkmaz oraya gidip yine aynı şeyleri yazdınız. Hakaretler fanatiklerden geliyor diyorsunuz ama en büyük fanatikliği siz ikiniz yapıyorsunuz ve milleti kışkırtıyorsunuz. Ondan sonra da sütten çıkmış ak kaşık ayağına yatmayın bi zahmet, insanlar istediği şeyi beğenebilir ve bu konuda fikrini belirtebilirler fakat her konunun altında da aynı tartışmaları görmek insanı hem sıkıyor hem de soğutuyor. Bence bu noktada sizin kendinizi sorgulamanız gerekiyor

-Dark Poison-

6.5.2021 16:48:58

+4
Her oyun haberi konusu altı artık kabak tadı vermeye başladı.Forum kasıtlı mı göz yumuyor bilmiyorum.Ben de ps fanıyım,xbox ı da çok severim yıllardır.Ama bu kadar da her haberin altına da kin kusulmaz.Hayatta bir konsola sahip olup onu körü körüne savunma amacından daha kıymetli hedefleri olmalı bir insanın...

wither

6.5.2021 16:16:21

+4
Sen o üslupla yazarsan daha çok kibarlık beklersin benden.Güzelce anlattım senin işine gelmediği için anlamamazlıktan gelmişsin.Yazdıklarımı tekrar oku. Microsoft'u savunmuyorum , konuları trollemeyi bırakın diyorum sadece.Amacım savunmak olsa , yalan haber Microsoft her konsoldan kar ediyor muhabbetine girerdim.Gerçekten art niyetsiz tartışma konusu açsa o arkadaşlar kimse laf etmeyecek , rahatsız olmayacak.Sadece bu haber altında bile olsa yine rahatsız olmayacak kimse.Ama 2 haftadır her xbox konusunu trollüyorlar. Bu arada yine tahrik edici kelime oyunlarıyla milleti kışkırtma peşindesin , çok mu sinirlendin vs. yazarak.Kendini çok ciddiye alıyorsun daha önce de söyledim.O 3-5 troll elemanı tahrik edip kendine küfür ettirip mağdur edebiyatı yaparsın ancak.

x3x

6.5.2021 16:09:03

+7
Microsoft'ta güvenli görevlisi olamayacak ergenler şirketi eleştiriyor, bunlar hep kendini bilmemezlikten geliyor..

UcanHollandali

6.5.2021 16:06:21

+8
Yav birader sen kimsin allahı seversen? Konsol satışı başına kar payımı alıyorsun? Hissedarı mısın microsoft'sun? Genel kurulda üyeliğin mi var? Yatırım yaptında karşılığınımı alamadın? Paşama bak ben bu soruyu sorarım diyor? Hakkaten kendinizi ne sanıyorsunuz siz. Valla sıktınız 5 tane adam yada hepsi aynı adam bilmiyorum her konunun altına aynı nicklerden aynı yorumlar. Büyük ihtmal sizde bu yazdıklarınızda ciddi değilsiniz trollüğüne yapıyorsunuz aksini düşünmek istemiyorum çünkü çok boş insan gördüm bu kadarda boş insanlar olamazsınız diye tahmin ediyorum. Her xbox konusun altına aynı yorumları yapacak kadar boşluğa düşmün bir insanı beynim almıyor. Büyük ihtimal eğlenmek için trollük yapıyorsunuz. Ama sıktınız valla çocuk gibi her konuda aynı yorumlar. Kaç tane insanı forumdan soğutunuz yeter. Her konuda sizi alıntılıyorlar hakaret ediyor insanlar tröllük yaptığınız için. Hakaret yemekten zevk mi alıyorsunuz anlamıyorum ki.

wither

6.5.2021 15:59:13

+3
Bak güzelce tartışınca kafalarımızın çok da farklı olmadığı çıkıyor ortaya. Microsoft'un geçen nesil başında biz oyunculara neleri dayatmaya çalıştığını hiç birimiz unutmadık.Bunu Sony faktörü engelledi.Ben de çoğu politikasını tasvip etmedim zamanında.Ama şu an kurt kuzu postu giymiş durumda.E biz oyuncular da bundan maksimum yararlanmalıyız.Çünkü biz tüketiciyiz.Ps3 çıkışında pahalı olmasından şikayet eden oyunculara ek işe girin çalışın napalım cevabını verdi Sony.Yani bugün kurt olur yarın kuzu bunlar. Oyun işi ihtiyaç değil ama oyun bağımlılığı diye bir şey var.Bu forumda çoğumuz az ya da çok biraz bağımlıyız.Yani oyun oynamaktan vazgeçmek çok da kolay değil.Sen sadece Microsoft adı yüzünden sisteme ön yargılısın bence.Aynı sistemi Sony Psnow'ı geliştirerek sunsa bu kadar soğuk bakmazsın belki de. Yani ucuz oyun oynamanın alternatiflerini görmezden gelemeyiz. Microsoft'u sevmeyebilirsin elbet , mesela ben de Nintendo'dan haz etmem bu kadar paragöz olmalarından dolayı.Ama Nintendo başlığına gidip sürekli de Nintendo'ya giydirmem.Belki kaç senede bir kere yazmışımdır paragöz olmasını o kadar. Ama sen kullanmadığın markayı her fırsatta haklı haksız eleştirince insanlar bunun doğal olmadığını düşünüyor ve rahatsız oluyor. Sırf Last of Us 2'ye rakip olmasın diye Cyberpunk'ın patlamasına zil takıp oynayan bir kitle var forumda , mesajlarından hissediliyor.Sorsan oyuncuyuz biz derler.Ki o oyunun Xbox'la alakası da yok.Bana tuhaf gelen bu sadece.

deadlight54

6.5.2021 15:51:47

+1
Farkettiyseniz kimse sizi hedef göstermiyor, ben de göstermedim yorumumda neyi gördüysem onu yazdım. Her iki taraftan da rahatsız olduğumu yazdım ve tartışmalarınız bir yerde noktalanmıyor. İşte sıkıntı da burada başlıyor, tartışma dediğiniz şey bir yerde sonuca bağlanır ama ps ve xbox haberlerinin altında tam tersi yaşanıyor.

Venomstr

6.5.2021 15:45:08

+2
Yazdıklarımı cevaplamadan konuyu değiştirme çabaları bunlar. Kül yutmam. Eğer birini alıntılıyorsan sorulan sorulardan kaçmayacaksın. Bunu yazınca o benim sorduğum sorular havaya uçmuyor. Aynen kalıyor. Ayrıca, ciddiye almaya değmezsin. Saçma sapan bir üslupla yazmışsın. Nereye gitti o yalandan kibar tavırların? Kibarca yazsaydın ya yine. Çok mu sinirlendin mesajıma? Hatırlatayım, “Microsoft’a tapıyorsun” dediğim mesaj.

wither

6.5.2021 15:38:34

+5
Hoş geldin ben de seni bekliyordum geç kaldın.Yine arkadaş kendini savunamıyormuş gibi avukatlık yapmaya gelmişsin geçen seferki gibi. Xbox haberlerini takip etmek istiyoruz , alakalı alakasız fanların giydirmelerini görmek değil.Forum yönetimi bu konuda daha yeni uyarı yapıp fanları tartışma başlığına toplamadı mı? Bir konsol konusunda rakip konsoldan bahsetmek , kıyas yapmak ban sebebi demedi mi? Bunlar yaşanmamış olsa dediğin doğru herkes her yerde giydirsin. E biz de diyoruz ki bu bağlamda , bir salın insanları da rahatça haber okuyalım. İşte beni bu yüzden yordu.

deadlight54

6.5.2021 15:32:39

+3
Aynı şeyi yazmayacağım, OldReview nickli üyeye cevabımı verdim. Tek diyebileceğim şey, şu haberlerin altını saçma sapan sidik yarışıyla kirletmeyin yeterli.

İdrak İstimlak

6.5.2021 15:32:00

+3
Şimdi bu anlamsızlık benim yazdığım mesajlardan mi kaynaklaniyor, yoksa yukarıda edilen onlarca iğrenç hakaretten mi ve dikkat edin bu hakaretler hangi konsolun fanatikligini yapanlardan geliyor. Cidden bunu görmüyor musunuz, yoksa görmek mi istemiyorsunuz? Şu konuda kaç kişi, bu seviyesiz, bilgisiz ve cahil tiplerin küfür ve hakaretlerine yahu siz ne diyorsunuz dedi? Halbuki benim mesajlarıma uzun uzun cevaplar geldi, neresinde bunun samimiyet, neresinde bunun dürüstlük? Ayrıca bu konudaki tartışmayı anlamsızlaştiran mesajlar benim mesajlarım değildir herhalde, bunca küfürü ve hakaretin bu konuya anlam kattığını düşünüyorsanız bilemem. Biriniz de çıksın şu hakaret eden tiplerin yaptığını sorgulasın, dişimi kıracağım...

deadlight54

6.5.2021 15:27:18

+4
Kimse fikir belirtmenizden veya yorum yapmanızdan rahatsız değil, en azından ben değilim. Yorumumda hiç kimse bir şey belirtmesin, herkes tek tip olsun diye de bir şey demedim, yorumumu cımbızlamayı bırakın. Ha bir şeyden rahatsız oluyorum o da ps ve xbox fanboylarının sidik yarışı. İstisnasız her haberin altındasınız ve her iki tarafta anlamsızca birbirine bir şeyler kanıtlamaya çalışıyor. Benim demeye çalıştığım şey basit, forumdaki ps ve xbox bölümlerine rakip konsoldan konuşmama kuralı ps ve xbox haberlerinin altına da uygulansın diyorum. Çünkü tartışmalarınız anlamsız bir noktaya doğru evrilmeye başladı.

Dictattor

6.5.2021 15:26:50

+5
Ceza alması gerekenler şimdiye kadar aldılar. Chief-Turk dediğin eleman Mutlak.Sıfır'dı, sınırsız banı yedi. Sabah terbiyesizin teki hakaret mesajları yazıyordu insanları alıntılayıp cezasını aldı. Forum kuralları dışına kim çıktıysa şikayet edin versinler cezasını; yalnız kuralların dışına çıkmadan eleştiri yazanları kanıt göstermeden hedef gösterecek kadar da kimse üstün değil bu forumda. İsteyen istediği haberin altına da gelir yazar, istediği eleştiriyi de yapar kural dışı unsur olmadığı sürece. Burası kimsenin babasını tarlası değil, yazamasın, yasaklansın da sağlıklı düşünceler değil. Xbox'a ya da başka platform haberine eleştirilerini yazamayacaksa insanlar forumu komple kapatıp gidelim kimse tartışmasın o zaman?

İdrak İstimlak

6.5.2021 15:13:57

+3
Hocam Xbox seven herkes böyledir demiyorum, demekte haddime değil zaten. MS'tan nefrette etmiyorum, sadece politikalarını tasvip etmiyor ve bu politikalarından dolayı bu firmayi sevmiyorum diyorum. Zaten yaşım, gelirim itibari ile de forumdaki ergen kitle ile hesap al sat işlerine girmemeye özellikle dikkat ediyorum. Nadiren hesap alıp, satmisligim vardır, oyunlari ya dijital olarak hesabıma alırım ya da kutulu olarak. Oyun işine bakış açım bunun bir ihtiyaç olmadığıdır, oyun zevk işidir ve zevk almak, eğlenmek için zaman harcanan bir eylemdir. Bana oynayacağım oyunların dayatıldıığı bir sistemde ben eglenemem, bu sistemle oyun olsun, ne olursa olsun mantığı ile de oyun oynayamam ben, bu kişisel bir sey. Adam öğrenci adamdır, parası yoktur, oyun olsun, ne olursa olsun diyorsa o da beni ilgilendirmez. Bu arada Bethesda'dan gelecek Fallout, Elders Scroll ve Statfiled'ı, Obsidian'dna gelecek Avoved'i merakla bekliyorum, güzel olmalarını da özellikle istiyorum. Sonuçta sevdiğim 20 yıldan fazla zamandır takip ettiğim oyunlar bazıları, nasıl kötü olmalarını isteyebilirim ki?

Venomstr

6.5.2021 15:09:54

+5
Madem Microsoft’u savunmuyorsan seni niye seni yordu ki? O zaman bu mesajı da hiç yazmaman gerekirdi. Demek ki Microsoft’u savunuyormuşsun. İnsanları suçladığın şeyin, asıl en doruk noktasını sen yapıyorsun. “Hırsız ev sahibini bastırırmış” diye bir laf vardı ya. Tam da işte bu olay. Madem Microsoft seni ilgilendirmiyorsa bu mesajları niye yazıyorsun? Demek ki sen Microsoft’a tapıyorsun. Kendi söylemin.

İdrak İstimlak

6.5.2021 15:06:04

+4
Fikir beyan etmenin neresi ban sebebi, istediğimiz konuda, kendi fikrimizi yazmanın neresinden rahatsız oluyorsunuz. Forumun blok sistemi var, görmek istemeyen bunu kullanıyor. Benim garibime giden, gayet efendi bir biçimde fikrimizi yazarken, bu mesajlara küfürlerle, hakaretlerle, fake üyeliklerle cevap verenlere kimsenin tepki göstermemesi, bunu normalleştiriyor adeta birileri. Bak kardeşim burası faşist bir ülke değil, insanlar fikirlerini ifade edebilir, illaki sizin gibi düşünmek zorundayız, illaki sizin sevdiğiniz gibi yazmak zorundayız, bu nasıl bir düşünce tarzıdır. Şu kafanızı kaldırın da şu konuda edilen küfürlere bir bakın, belki gerçeği görürsünüz.

wither

6.5.2021 15:04:37

+8
Sadece sık kullanılan bir deyimdi ama peki geri alıyorum o zaman o lafımı madem sizin için hassas bir konu. Ben Microsoft harika oyunlar yapıyor demiyorum zaten şu an için.Ps ve her ne kadar bana hitap etmese de Nintendo'nun Ms'den daha iyi iş çıkarttığını hepimiz kabul ediyoruz. Ama gamepass şu anda bizim ülkemizde olmazsa olmaz bir nimet.Oyunculuğa uzun vadede vereceği zararlar varsa da şu an bunu düşünecek durumda değiliz ülke oyuncuları olarak.Ben 3 yıldır oyuna para harcamıyorum neredeyse gamepass , plus , psnow üçlüsüyle. Siz herkesin hesap al sat olayını yapacağını ön görüyorsunuz.Oyunları 20-30 TL'ye oynuyoruz diyorsunuz.Benim gibi bir çok insan tanımadığı insanlarla iban alışverişi yapmak istemiyor.Sürekli hesap açmak istemiyor.Cd kullanmak istemiyor takas için. Yani bizim için o oyunların fiyatı 600-700 TL.Sizin için 50 TL olabilir.O yüzden gamepass gibi sistemlere ihtiyacımız var.Bugün para sorunun olmasa bile bir oyuna 700 TL vermek bana tuhaf geliyor.Özetle 600-700 TL'ye yılda 2 tane üst düzey oyun oynayacağıma 200 TL'ye yılda 40 tane ortalama oyun onamayı tercih ediyorum. Hakaretler konusuna gelirsek , forumda sürekli yeni hesap açıp hakaret eden 3-5 troll var.Siz tüm xbox kullanıcılarını o tayfayla kıyaslıyorsunuz.Tüm xbox kullanıclarının o hakaretleri onayladığını varsayıyorsunuz.5 kişi için tüm kitleye ön yargılısınız.Benim onlara destek çıkan bir mesajım olmadı şahsen.Hakareti de onaylamam hiç bir zaman. Sadece şu nefretin dozunu biraz azaltın.Bethesda'dan gelecek oyunları çıkarsa Ps'de çıkmazsa Pc'de oynamayacak mı çoğunuz.Oynayınca davaya ihanet mi etmiş olacaksınız.Eğlenin geçin , konu alt tarafı oyun.

deadlight54

6.5.2021 14:52:19

+6
Yöneticilerden kim varsa, ps ve xbox bölümlerine gelen rakip konsoldan konuşmama kuralı haberlere de gelsin lütfen. Şu Xbox ve PS fanboylarının saçma sapan tartışmalarından gına geldi artık. Her xbox haberinin altında @OldReview @Insomniac_Games @Old-Snake nickli üyeler aynı şeyi tekrarlayıp tekrarlayıp duruyorlar. Kime neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz? Anladık PS çok süper, çok popüler ve çok satıyor. Ne yapayım çok satıyor çok popüler diye gideyim kendimi mi yakayım? Ha aynı şey xbox fanboyları için de geçerli. Şu @Chief-Turk müdür nedir PS haberlerinin altını karıştırıyor. Yanında iki-üç kişi daha var fakat nicklerini hatırlayamadım. Mümkünse bu arkadaşlara uzaklaştırma verilsin, yoksa da direkt ban. Saçma sapan tartışmaları yüzünden her iki markadan da soğutmayı başardılar.

Persona_6

6.5.2021 14:18:43

+4
Yakında microsoft phil spencer denen balonu kovar, herif xbox markasını bitirdi resmen

İdrak İstimlak

6.5.2021 14:02:49

+4
İnanç meselesine dün kendini bilmezin birisi girmişti, bugün siz babanızın firması deyimini kullandınız. Kusura bakmayın ama kaç sene önce ölmüş babamın üzerinden bir deyimle dahi olsa bir mesajın içinde geçmesini kabul edemem. Adabı muaşeret denilen bir şey var, bu tarz cümleler bana bayağı geliyor... Sony, Nintendo gibi firmalar bana göre oyun noktasında doyurucu işler yapıyorlar. Ama bakıyorum MS cephesine saydığım olumsuzluklar üzerine adamlar geympes denilen servisi getiriyor. Bu da bana göre orta vadede kalitesizliğe sebep olacak bir servis, uzun uzun anlatacak değilim, defalarca bunu izah eden mesajlar yazdım, sonuçta şahsi fikrimdir. MS konuları altında şahsıma yapılan hakaretleri, sırf küfür etmek, troll'lemek için açılan fake hesaplari, bu hesaplar üzerinden yapılan hakaretleri görmeyip, gayet düzgün bir üslupla yazdığım mesajlardan rahatsız olmak yerine neden bu küfür dolu mesajlar sizi rahatsız etmiyor merak ediyorum. Şu konuda bile ne kadar hakaret eden seviyesiz mesaj varken neden onlarla ilgili bir tavır koymuyorsunuz? Hani tarafsız ve etik davranmak gibi kavramlar vardır, bilmiyorum duydunuz mu daha önce? Bu terbiyesiz insanlara tavır koymayan, bana eleştiri getiren insanları nasıl ciddiye alayım siz söyleyin? Neyse istediğiniz gibi bakabilirsiniz, o sizin kendi düşünceniz ama şu bakış açınızı tekrar bir gözden geçirin derim...

wither

6.5.2021 13:46:22

+10
Bak yine algı kasma peşindesin.Ne inancına ne babana laf söyledim , olayı çarpıtma.O kadar boş biri değilim.Kullandığım kelimeler deyim , mesajımı okumayan biri gerçek sanacak dediklerini.Kelimelerle iyi oynadığını sanıyorsun da o herkeste işe yaramaz. Ben Microsoft'u falan savunmuyorum bana ne Sony'den Microsoft'tan.Sadece yordunuz milleti , her Xbox haberi altında laf sokma çabalarınızla , haber okutmuyorsunuz.Anladık Ps daha çok satıyor daha popüler.Bu nesli de önde kapatacak. Ayrıca madem bu dediklerini yapan firma oyuncu düşmanı , Sony de bunları birebir kopyaladığına göre oyuncu düşmanı senin gözünde.Neden Sony'nin de batmasını istemiyorsun , her olumlu Sony haberi altında ona da giydirmiyorsun. Senin bunları yapıyor diye Sony'yi övdüğün bir mesajını görmedim ama Sony'e Microsoft'a giydirdiğin gibi sürekli giydirdiğini de hiç görmedim. " Sizin trilyon dolarlık firma diye böbürlene, böbürlene övdüğünüz firmanın oyun bölümü toplam para girişi, Sony'nin yarısı kadar değil ama. " Ben niye trilyon dolarlık firma derken böbürleneyim , hissem mi var MS'de.Firmaların büyüklüğünden bahsediyorum orada.Bu firmaları savunmak bize mi düştü.Bugün Ms oyuncu dostu konumunda Sony tok satıcı , yarın geçen neslin başındaki gibi Ms saçmalar , Sony'ye yaklaşırız. Ciddi söylüyorum kurtulun şu takıntıdan.Xbox'a çıkan her özel oyunun meta puanı yerlerde olsun diye dua ediyorsunuz.Oyuncu değil misiniz siz arkadaş , o oyunu Pc'de de oynayacaksın iyi çıkmasını dile.Alt tarafı oyun , ha Sony yapmış , ha Microsoft , ha Nintendo. Son olarak sırf sizin tayfanın abartı Sony övmeleri yüzünden forumda bir çok insan Ps'i sevmesine rağmen markadan soğudu.

İdrak İstimlak

6.5.2021 13:22:32

+6
Yahu neden böyle sinirlenince insanların özeline girme, adamın babasından, inancından bahsedecek düzeye düşüyorsunuz? Asıl tüm bu rezilliğe rağmen MS'un savunulması bence fanatikliktir. DLC, paralı online değil Sony, kim tarafından yapılıyorsa oyuncu düşmanı bir politikadir, benim bunları Sony yapıyor diye övdüğüm bir mesajımı gördünüz mü? Sizin trilyon dolarlık firma diye böbürlene, böbürlene övdüğünüz firmanın oyun bölümü toplam para girişi, Sony'nin yarısı kadar değil ama.

wither

6.5.2021 13:13:25

+13
Sen Ps3'de oyun içi sohbet için ancak chat kullanabilirken bu adamlar online oyunculukta devrim yaptılar.Şimdi o teknolojiden yararlanıyorsun Ps'inde oyun oynarken. Ayrıca o taparcasına savunduğunuz Sony madem sütten çıkmış ak kaşık , neden hiç vakit kaybetmeden bu bahsettiğin rezil özellikleri kopyaladı. Ps platformunda online oynamak bedava da bizim mi haberimiz yok? Sony mağazasında hiç bir oyunu için DLC satmıyor mu ya da bedava mı dağıtıyor o DLC'leri? Mikro ödemeler de Ps mağazasında satılan hiç bir oyunda yok tabi sen de haklısın. Boş algı kasmayı bırakın , biri trilyon dolarlık biri 100 milyar dolarlık firma.Fırsat buldular mı oyuncunun kıçındaki donu alırlar. Sen hala babanın firması gibi Sony'i savunmaya devam et.

Hardwell.

6.5.2021 13:13:20

0
Benim söylediğim her şey bu haber ve önceki haberlere dayanıyor. Zararına sattığı konsolda geçen nesilde 3'te 1'i kadar sattı. Bu nesilde de geride şu ana kadar. Ayrıca henüz son konsol için 1. parti AAA çıkartmadılar. Tamamen gamepass'e dayanmış durumdalar ve bu sistemi de zararına başlayarak oluşturdular. Bunun neresinde alakasızlık veya tartışmaya açık bir şey var anlamadım. Microsoftu arkalarına alarak yeni bir sisteme yelken açtılar çünkü eski sistemde çoktan kaybettiler. Demek istediğim bu. Yani Microsoft olmasa çok daha zordu Xbox'ın işi.

İdrak İstimlak

6.5.2021 13:06:15

+4
Acaba paralı online, DLC, mikro ödeme gibi işlerin mucidi olduğundan, pazardaki varlığının başladığı günden bu yana oyun dışında her şeyin bunlar yüzünden gündem olduğundan olabilir mi?

wither

6.5.2021 13:04:12

+6
Başka derdim yok trilyon dolarlık şirketlerin zarar edip etmediğini kafaya takıcam.Ayrıca bu adam bunu dedi diye doğru olmak zorunda da değil. Anlamadığım bu nasıl bir Microsoft nefretidir , bir insan kendiyle alakası olmayan bir şirketten nasıl bu kadar nefret edebilir , çok tuhaf kafalar yaşıyor bazıları.

JackTim

6.5.2021 12:54:04

0
Hocam haklısınız kaynak olarak saniyedeki veri hızına bakınca öyle gözükebilir ama her geçen gün sıkıştırılma ve upscaled teknolojileri gelişiyor örnek vermek gerekirse h265 gibi ve ya DLSS gibi teknolojiler ile native olarak veremesede dinamik olarak verebileceğini düşünüyorum tabilki 10 sene sonrasını düşünmek şuan için zor.

İdrak İstimlak

6.5.2021 12:48:51

+1
Elbette çalışıyor ama arada muazzam bir fark var. Ben bu yüzden streaming işinin çok uzun yıllar klasik oyunculuğun yerini alacağını düşünmüyorum, ortada çok ciddi bir matematik hesabı var çünkü...

jarkaman

6.5.2021 12:40:17

+1
Orası öyle;) Zaten ülkeler üstü ve yönetimsel kanunlar gelmeli,yoksa zamanla aynen dediğine döner;) Muhtemel 10 yıllar içinde bazı kargaşalar sonrası bu işler oturacak. Sonrasında elimizde milyonlarca hiç bir işe yaramayan ve aç kalan bir insan topluluğu olacak. O nedenle bazı ülkeler şimdiden vatandaşlık maaşı adında bazı denemeler yapmaya başladı, başka türlüsü mümkün görünmüyor.

jarkaman

6.5.2021 12:35:11

0
Şöyle söyleyeyim denemedim ama yurt dışında iyi net bağlantısı olan yerlerde bu işlem gayet iyi çalışıyor. Bazı problemler giderilirse rekabetçi oyunlarda bile sorun kalmayacaktır.

İdrak İstimlak

6.5.2021 12:30:00

+2
Bakın ben şunu hiç anlamıyorum, mesajınızda İnternet hızlarının yavaşlığından bahsetmişsiniz. Şöyle sorayım herkesin minimum 100 mbit İnterneti olsa ve oyunlar stream edilerek oynansa, fiziksel konsol işi biter mi? 100 mbit internet ile saniyede 10 megabyte veri aktarımı yapabiliyorsunuz, oyun 60 kare ise bunu 60'a, 30 kare ise, 30'a bölün ve aktarılan her bir görüntü kare verisinin boyutuna bakın, görüntü kalitesi hakkında çıkarımda bulunun. Diğer tarafta son HDMI protokolleri ve teknolojileri ile saniyede 50 gigabyte veri aktaran bir sistemi düşünün. 10 megabyte vs 50 gigabyte gibi bir durum var karşımızda. Ben bu yüzden çoooook uzun bir süre streaming oyun teknolojisinin, fiziksel konsolların yerini alabileceğini düşünmüyorum. Bu daha çok bu hizmeti pazarlayan firmaların bir reklamı, bir dayatması gibi geliyor bana...

ReflexAction

6.5.2021 12:26:08

+1
Haberimi yorumluyoruz yoksa varsayımlar ve düşünceler üzerinden konuyu alakasız yere çekip anlamsız bir tartışma mı açmaya çalışıyoruz ?

JackTim

6.5.2021 12:25:52

0
İşte o zaman tam anlamıyla Cyberpunk'u yaşayacağız Amazon,Apple,Google,Microsoft,Facebook,Elon Mask(Tesla,SpaceX) gibi dev Evil Corplar tarafından yönetilecek bir Dünya

jarkaman

6.5.2021 12:22:12

0
Kazançları bu yönde, tamamen duygusal ,3-5 yorumdaki niyeti çözümlersem direk engelliyorum. Xbox ps farketmiyor;)

jarkaman

6.5.2021 12:20:20

0
Aynen bu sistemin şu anda hayata geçemiyor olmasının sebebi internet hızları ve dünya genelindeki orantısızlıklar. Sadece oyun değil en basiti sağlık sektörü yada otonom araç sektörü nünde ram anlamıyla gelişmesini engelliyor bu durum. Örneğin çok kritik bir ameliyat olman gerekiyor ama bu ameliyatı yapan kişi başka bir coğrafyada ya senin gitmen yada onun gelmesi lazım. Yada otonom lojistik seferlerini düşünün anlık net kayıpları büyük facialara neden olabilir. O geliştikçe herşey değişecek. Zaten starlink ve diğer benzeri projeler bu nedenle önemli. Ms in güçlü süper pc leri ve serverleri var ama bunu dünyaya kullandıracak bağlantı sıkıntı. Zaten o sorun çözülürse ki bu yatırımlar çözüleceği öngörüldüğü için yapılıyor. Senin evde ekranının olması zaten yeterli olacak.

mahsur kalan adam

6.5.2021 12:18:08

0
Öyle valla etmedik demekle olmaz Çıkar göster belgeleri

Hardwell.

6.5.2021 12:14:18

+1
Okuduğunu anlamayanlar var gerçekten. Xbox'ın düşük satışlarından dolayı oyunu satacağı kişi sayısı da az. Ona rağmen çoğu kişi oyun satın almıyor ve gamepass kullanıyor. Gamepass de zararına başlayan bir sistem olduğu için durum açık. Bundan da kar edemezlerse zaten microsofta rağmen çekilirler. Aksini iddia etmek Amamzon'un oyun sektörüne yaptığı tonla yatırımı gösterip, 1 tane başarılı işleri olmamasına rağmen Amazon da kar ediyor demeye benzer.

jarkaman

6.5.2021 12:13:51

+6
Genel olarak konsollar ilk çıktığında konsol kısmından zaten kimse kar etmez, satış fiyatları maliyetinin altında olur, zamanla donanım eskidikçe ucuzlar ve fabrika bantı ufak karlar elde eder. Genelde firmalar yazılım kısmından kar eder. Şu an gamepass dan kar varmı soruları gelmiş, zaten bu yatırım şu an için yapılmıyorki. İleriye sektör lidderi hazır sistem için daha çok bir yatırım amacı. İleride zaten konsola gerek kalmayacak, uzaktan erişime para vereceğiz, ne kadar çok kişi olursa karlarınıda bu duruma göre elde edecekler.

ReflexAction

6.5.2021 12:09:44

+1
Bende aynı şeyi söylüyorum zaten konsol playstation'dan az satıyor diyor diye microsoft xbox markasından zarar ediyor anlamına gelmiyor ki ? servislerden kazanıyorlar en güçlü konsol olmanın bedelini ödüyor ps5 gücünde yapsa belki de aynı paraya kar ederek satabilirdi tıpkı Sony gibi. İnsanlar okuduğunu anlamıyor haberde söylenen şey konsolu sattığın anda edilen kar veya zarar.

Hardwell.

6.5.2021 12:03:06

+5
Zararın Playstation ile alakası yok. Xbox, konsolu zararına satıyor. Ona rağmen düşük konsol satışı ve büyük neredeyse hiçbir markaları olmamaları açıklar sanırım bir çok şeyi. Bir zamanlar microsoft olmasa xbox çoktan iflas ilan etmişti diyorduk. Bu da onun resmi kanıtı oldu gibi.

Proprietor

6.5.2021 11:57:17

+7
Burada avukatın anlatmak istediği konsol üreticileri sadece mağazadan gelir elde etmesine rağmen %30 komisyon alırken apple hem donanımdan aşırı bir kar elde ediyor yetmiyor mağazadan yine aşırı bir kar elde ediyor Yani xbox kötü ps iyi gibi saçma bir şeyi buradan nasıl çıkarıyorsunuz anlamak güç

FTW Conqueror

6.5.2021 11:48:44

+17
Arkadaş her konunun altını hortlatma derdinde. Ne bu marka düşkünlüğü ya da düşmanlığı arkadaşım. Sen cebinden çıkan paraya oranla aldığın hizmete bak memnunsan devam memnun değilsen desteklemezsin olur biter. Sony ya da Microsoft kâr etsin etmesin bizi ilgilendiren şey (eğer şirkete ortak değilsen) firmanın cebine ne kadar para girdi değil bize sunduğu, aldığımız hizmetlerdir, nokta. PS nin bana hitap eden özel oyunlarını ayıla bayıla oynadım çıktığında oynayacağım da bir şekilde bütçe ayırıp lakin bu cebime sunduğu faydasından ötürü 3 yıldır Xbox ı bir ana platform olarak seçmeme engel olmadı. Vay bir sürü stüdyo aldı bir sürü oyun gelecek argümanına girmiyorum bile çünkü çocuk gibi savunmaya gerek yok.

JackTim

6.5.2021 11:41:43

0
PS4 çıktığı yıl için bile görece düşük özelliklere sahipti ve bu nesil boyunca eleştirildi hatta ara nesil konsollarının çıkmasına neden oldu muhtemelen xbox one'ın daha düşük özellikleri ile kar etmesini düşünülür ama Kinect yüzünden zarar etmiş olabilir fakat one s sonrasıda kar elde edememişler ya firmanın elinde çok fazla ürün kaldı ya da xboxda çok fazla iş bilmez adam var.

BSC Misafiri

6.5.2021 11:33:14

+2
quote:

Orjinalden alıntı: xRedLineTRx Microsoft'un Xbox oyunlarında "herkese hitap edelim" stratejisinin sonucu bu. Sony'nin exc. TLOU, Uncharted, Spiderman, God of War ayarında oyunları yok. Millete Halo'yu, Gears of War'ı dayayıp durdular. Game Pass nimeti olmasa ayakta duramazlar konsol kısmında.
Burda bahsedilen az veya çok satması değil zararına satılması

JackTim

6.5.2021 11:31:45

0
Nintendo harici cihaz satışından para kazanan firma yok bence.

alpercck

6.5.2021 11:26:44

+10
Abonelikten kar etmiyoruz dememiş. Donanımdan kar etmiyoruz demiş. Gamepass ultimate bizde bölgesel fiyatlandırma ile ucuz yoksa amerikadaki adam 15 dolar. Avrupadaki adam 13 Euro ödüyor Ultimate'e. Bu fiyatlandırma ile tabiki Abonelik sisteminden kar ediyor.

ReflexAction

6.5.2021 11:17:04

+9
Bir firmanın diğer rakibinden daha az satıyor olması zarar ediyor anlamına mı geliyor ? Microsoft halinden memnun milyar dolarlık şirketler onlarca analizcisi uzmanı firmanın stratejisini belirlemiş 15 yaşındaki bebeler akıl veriyor game pass vs. gibi servisler zarar ettirse anında kapatırlar emin olun. Konsollardan zarar ediyoruz diyor farkındaysanız xbox markasından değil en güçlü konsol olmasının bedelini ödüyor.

xRedLineTRx

6.5.2021 11:04:04

+2
Microsoft'un Xbox oyunlarında "herkese hitap edelim" stratejisinin sonucu bu. Sony'nin exc. TLOU, Uncharted, Spiderman, God of War ayarında oyunları yok. Millete Halo'yu, Gears of War'ı dayayıp durdular. Game Pass nimeti olmasa ayakta duramazlar konsol kısmında.

Akif Karayalçın

6.5.2021 10:54:13

+1
Valla haklı olabilir her ne kadar yurt dışı fiyatı 500 $ olsada hayret ediyorum.

volcy123

6.5.2021 10:28:16

+9
"Neyseki gamepass var"....
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız