Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox One, Microsoft'a Gün Geçtikçe Daha Az Kazandırıyor

 
2013 yılında piyasaya sürülen Microsoft'un içinde bulunduğumuz nesil için ürettiği konsolun satışları çok da iyi gitmiyor. Microsoft'un finansal raporlarını açıklaması üzerine fark ediyoruz ki Xbox One'ın Microsoft'a sağladığı gelir gün geçtikçe azalıyor. Konsol satışlarının Microsoft için diğer gelir kaynaklarına göre daha küçük bir gelir kaynağı olduğunu biliyoruz.
 
Microsoft'un yayınladığı finansal raporlar 2020 mali yılının ilk çeyreği için geçerli yani 1 Temmuz - 30 Eylül. Şirketin sonuçları genel olarak çok iyi. Gelirler 11.1 milyar dolar, yani önceki yılın aynı zaman dilimine göre % 4 daha fazla.
 
Ancak Microsoft'un her bölümü aynı başarıyı yakalayamadı. Oyun bölümü geçen yıla göre %7 değer kaybetti. Bunun başlıca nedeni ise konsola ve aksesuarlara duyulan ilginin azalması. Konsol ve aksesuar satışlarından elde edilen gelirler %34'lük bir düşüş gösterdi. Bunun yanı sıra oyunlar ve servis hizmetlerinin elde ettiği gelir ise %1'lik bir artış gösterdi.
 
Bu sonuçlar büyük ihtimalle geçici sonuçlar çünkü önümüzdeki yılın sonunda Xbox Scarlett çıkacak. Xbox Scarlett ile konsol satışları büyük ihtimalle geri toparlanacaktır.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak GamePressure Microsoft Xbox One Satış zarar mali rapor büyüme oyun game pass
Immortal Realms: Vampire Wars İlkbahar 2020'ye Ertelendi Call of Juarez: Gunslinger, Switch İçin Duyuruldu ve Çıkış Tarihi Açıklandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Dictattor

28.10.2019 18:16:35

+1
Konsolun karşılığı exclusive'i bilgisayara getirip kitleyi kandırdı. Çıkardığı prodüksiyonların da %80'i satış ve kritikte patladı. Yedi senede 43 Milyonda tıkanan komik bir rakamın ötesine gidemedi, onun içindeki taraftarın, trollün de sığındığı son şeyi Gamepass'i de bilgisayara getirip olayı kendi bitirdi. Büyük bomba da, daha piyasaya çıkmamış ve niye yapıldığı bilinmeyen yeni konsolu almak için bir neden yok. Bir avuç hayalperestin kabullenemediği trajediye göre Microsoft'un becerdiği tek şey beceriksizliktir.

The_Rahip

28.10.2019 08:29:53

+1
Kesinlikle haklısın ağbi. Rekabetçi online oyunlara odaklanmaya ve herkes her oyunu oynasın diyerek etrafta şirinler gibi dolaştıkça bir halt olmaz. Xbox'ı yeniden özel hissettirmeleri gerekiyor. Rekabetçi online oyunlarda elbette olacak ama konsolun odak noktası olmayacak, Ms bu çizgiyi aştı. Last Night gibi buram buram kalite kokan bir oyundan ne kadar zamandır ses seda alamıyoruz. Erteleme haberi gelirse şaşırmam, Ms sever böyle işleri sonrada gidip Crackdown 3 gibi çöplerle uğraşır.

İdrak İstimlak

27.10.2019 19:57:48

+1
Kapatilmasalar bile ben yapacakları oyunlardan pek ümitli değilim. MS un yapım aşamasında bu stüdyoları kesinlikle rahat bırakması lazım, eğer çok karışır ve baskı yaparlarsa buralardan sağlam bir şeyler zor gelir.

Guest-E87629FD5

27.10.2019 19:29:52

+1
Aldığı stüdyoları kapatmak için aldı MS Muhtemelen stüdyodaki ağır abiler kaçar, Bioware'i EA'in alması gibi. Hepsine geçmiş olsun, şimdiden toprağı bol olsun

İdrak İstimlak

27.10.2019 13:43:14

+1
Vallahi bana sorarsan, MS değil bu stüdyoları, üstüne 50 stüdyo daha alsa, kafayı değiştirmediği sürece ortaya adam gibi bir şeyler çıkartması zor. Oyun dünyasınin rekabetçi online oyunlardan ibaret olmadığını anlamaları lazım en başta. Bu kafa ile yaptiracaklari oyunlar, yine aynı kafanın ürünü olacağından, sonuç yine aynı olacaktır. O kadar para dökmüşler ama bak hala bir Last Night'i çıkartacak çabayı göstermediler. 3A yapımların ne olacağını sen düşün...

ozi_41

27.10.2019 13:00:44

+3
Alican xbox kutulu oyun paylaşımını nesil başında engelleyecekti ve sony hatta "ps4 te nasıl oyun paylaşılır" adlı video yapıp alay etmişti efsane videodur. Xbox a tepkiyi türkiye vatandaşları koymadı,sony de türkiye vatandaşları için çekmedi o videoyu Emin ol bir çok ülkede oyun paylaşımı var

The_Rahip

27.10.2019 11:34:20

0
Switch o işi çoktan halletti iş sadece kâğıda dökülmesine kaldı. Hem ex'ler hemde multiplatform oyunlar ile saldırıyorlar. Elbette ucuz hizmet yada diğer servisler önemli ama asıl olan oyun sonuçta bu bir oyun konsolu. Ms'de farkına vardı o kadar stüdyoyu boşuna almadılar ama yinede bir güvensizlik var içimde. O güzelim studyolarada yazık olmasin

İdrak İstimlak

27.10.2019 09:43:26

+3
Paylaşım falan hikaye, 16 milyon satan kaç tane Xbox özel oyunu var, hiç. Mesele de bu, kendi fani oldukları bir konsolun başaramadığı bir şeyden dolayı rakip konsolu küçümsüyorlar. Kabul edilmese de bu satış rakamları büyük başarıdır. 2013 teki sunum 2013 te kaldı ama kullandıkları ve aşırı şekilde abarttıkları konsolun başarısızlığının asıl sebebinin hala o kötü sunum olduğunu sanıyorlar. Bu kadar basit olsaydı adamlar bunca stüdyoyu almazlardi, MS bile bizim gibi düşünürken, fanatiklerinin böyle düşünmesi en hafif deyim ile gariptir. Son olarak şu örneği verelim, bunların mantığına göre geçen nesilde de Sony çok kötü bir sunumla başlamış ama özel oyunları ile nesli Xbox in önünde bitirmişti. Yani geçmişe bakınca yine karşımıza özel oyunlar çıkıyor. Yahu bu da mı yanlış kardeşim?

alican88

27.10.2019 08:03:02

0
Senin ulkenin alim gucu ile diger ulkeler birmi? 60₺ ye satin alabilecegini bir oyunu 3 kisiyle paylasirmisin?? Saydigin oyunlarin tr satisi nedir? Gibi gibi cogaltilip gider..ayrica pazar sabahin 8 inde karga kahvaltisini yapmadan burda ne isin var??

ozi_41

27.10.2019 07:56:24

0
Hocam esas gerçek soru bu rakamlarda kutulu ve digital oyun sayış rakamına sahip oyunu esas kaç ps sahibi oyunun paylaşımı,satışı ile oynadı. Ben kendimden örnek vereyim uncharted4, god of war,spiderman kendim hariç 3 arkadaşıma verdim oynasınlar diye. Bu paylaşım olayı olmasa görürüm satışları az denilen oyunlar ne oluyor.

İdrak İstimlak

26.10.2019 20:02:14

+1
Benim bu dediğimi tüm dünya diyor, sen katilmamakta ozgursun. Hatta MS bile aynı şeyi söylüyor, aldıkları bu kadar stüdyoyu herhalde multiplatform oyun yapmak için almadilar.

alican88

26.10.2019 19:57:08

0
Switch ile mukayese yapmak bence dogru degil abi..switchin yapisi ve kullanilabilirlik acisindan xbox dan cok cok farkli..neticede insanlar switchi sadece ozel oyunlari icin tercih etmiyor,heryerde kullanilabilir oldugu icinde tercih ediyor..bu ara deli gibi switch oynuyorum hemde resident evil 4 oynuyorum belki 500 kere her platformda bitirdigim oyun ama elde istedigim heryerde oynama olayi switch almamdaki sebeptir..wiiu nunda ozel oyunlari yokmuydu? Satisi ortada..switch ile xbox mukayese etmek satis anlaminda dogru bulmuyorum..acaba switch bu gucte bu sekilde el konsolu olarak degilde sadece dock ile kullanibilir olarak ciksaydi bukadar satabilirmiydi..

İdrak İstimlak

26.10.2019 16:15:13

0
Oyuncu topluluğu baktığında gayette mantıklı, genel olarak millet menfaatine bakıyor. Servisler, ucuz hizmet, ucuz konsol önemli ama en nihayetinde topluluk genel olarak aldıkları konsola özel oyunlara bakıyor. Bu mali yıl bitmeden Switch, Xbox One'i 2.5 yıl sonra çıkmış olmasına rağmen geçmiş olacak. Güç desen yok, rekabetçi oyun sayısı az ama mobilite ile birlikte exc oyunların kalitesi bu konsolu deli gibi sattiriyor. Geçen ay Amerika da en çok satan konsol Switch olmuş, adamlar PS4 u bile sollamış.

-OdATA-

26.10.2019 14:48:11

0
Onların şu an ki derdi fortnite gibi milleti game pass abonesi yapacak online oyun yapmak ama yine pc ortak olursa xbox satmaz ki. Bu yüzden xbox kazandırmaz yine pc ye kayar millet. Windowsta onların parama bakarım diyorlar. Xbox, windows iki koldan oyun sektöründe çalışıyorlar. Kısaca Xbox 'ın kaderi bu.

İdrak İstimlak

26.10.2019 10:51:29

0
Ne münasebet, ne sizi, ne de bir başkasını kimsenin keriz yerine koymaya hakkı yoktur. Benim söylediğim şey şu, bu konsol başarılı olmuş, güzel oyunları var, MS özel oyunu olmadığı için başarısız oldu.. Onun dışında burada her güzel PS oyununa kırık plak misali "Ama Gamepass 5 yetale"ci bir kitle var. Karşı çıktığım bu tip anlamsız tavırlar, bakın dünya geneli de bu servisleri konsol tercihinde birinci sıraya koymuyor, rakamlar bunu söylüyor. Dile getirmek istediğim olay budur...

arnavut_efe

26.10.2019 09:22:46

0
işte benim dediğime geliyorsunuz pc'niz olduğu için xbox alma gereği duymuyorsunuz halbuki atıyorum tv müsait değil ama xbotaki aynı oyununu kaldığın yerden pc'de devam etme gibi bir lüksün var belki önemli birşey değil bazıları için ama düşüncesi bile güzel pcde oynamaya zevk almayan sadece iş için pc kullanan insan için mükemmel bişey mesela ordan devam etmek birde aynı kontrolcüyle devam ediyorsun adamların yaptıklarını herkes görmezden geliyor yenilik exclusive oyundan ibaret değil yani. ve madem exc. oyunları önemli keşke ps3 yerine wii alsaymışsın zamanında kaç kişi wii kullandı Türkiyede ortada. Birazda ülkede olan popülerliğinede bağlı oluyor cihazların satışı kaç kişi Nintendo DS kullandı. Yani tamamen ps1 ve ps2 olduğu için birsürü playstation kafeler kurulduğu için bence devam etti millet playstiona ps3 varken xboxın adını duymayan kullanıcılar var farklı cihazlara bile playstation diyen başka hiçbir cihaz bilmeyen oyuncular bile var hala :) Türkiyede atıyorum 5m oyuncu varsa 3m nu benim anlattığım tarz insanlar playstationdan başka bir cihazın olduğunun farkına bile varmayan insanlar.

arnavut_efe

26.10.2019 08:46:08

0
e heralde herkes benim gibi düşünmek zorunda değil tabiki alan olucak ama siz xbox alanları keriz yerine koymaya çalıştığınız için yazma gereği duyuyorum önceki mesajlarınızı biliyorum hepinizin. Herkes exclusive oyun meraklısı değil sonuçta benim gibi düşünen insanları hiçe saymak ayıp bişey. donanımı daha güçlü bir konsol varken herşeye erişimi daha kolay pratik bi konsol varken exclusive oyunlarını pek sallamayan kişiler için mükkemmel cihaz xbox. Bu arada xbox fanı felan değilim şuan hali hazırda nintendo switch'im var. uzun zamandır xbox veya playstation kullanmıyorum elde oynamak hoşuma gittiği için switch aldım bununda exclusive'lerle bir alakası yok. Burda konu bu kadar uzatılıyorsa sizin xbox kullanıcılarına saygı duymadığınız içindir.

The_Rahip

26.10.2019 08:33:17

0
Bir önceki nesilin başarısı yada başarısızlığı bencede aslında pek önemli bir etken değil. Bir heyecan ve beklenti yaratıyor ama herşeyi ilk adımda lansmanlar belirliyor. İlk Xbox konsolu ölü doğmuştu bunu Ms cephesi bile kabul ediyordu ama Xbox 360'da müthiş bir başarı yakaladılar. Xbox One için beklentiler büyüktü ama gerçekleştirdikleri berbat lansman ile bütün heyecan falan öldü. Günümüzde ise rakibinden büyük bir fark yiyen Ex anlayışı yok olmuş bir Xbox kaldı. Ps2 efsane konsoldu. Rekorlar kırdı ama Ps3 çıkarken adı aklımda değil üst düzey yöneticilerden biri '' fiyatımız bu alan alır almayan almaz'' şeklinde açıklama yaptı ve Ps3 uzun süre satışlarda toparlanamadı kısa süre içerisinde indirime gitti ve ex oyunlara abanarak toparladı. Nintendo cephesinde Wii'den sonraki konsol nal topladı ama sonrasında Switch bir çıktı resmen yıktı geçti ortalığı. İşin özü bir önceki nesilde yapılan başarı yada başarısızlıklar aslında çok önemli değil. Spencer yeni Xbox için çıksa kaliteli ex'ler ile dolu bir sunum yapsa kimse One falan sallamaz yada Sony Ps5 için aynısını yapsa.

setokaibaadnan

26.10.2019 01:26:22

0
okadar uzun roman yazmaya gerek yok. 1- tüm oyunlar pc de zaten var sp olanları torrenten çekme şansını tanırsan 2- müşteri hizmeti servisin iğrenç ise 3-neredeyse her şey için gold istersen 4-kinect çıkartıp sonra onu işlevsiz bırakırsan pardon da neden millet xbox alsın?

BSC Misafiri

25.10.2019 20:35:58

0
Bu iki konsolun arasındaki farki yaratan en büyük sey bir konsolun digerinden 100$ gibi amerikalilar icin inanilmaz derecede fark yaratan bir sekilde pahali olmasiydi. Hikayenin gerisini zaten biliyoruz. Iki konsolda ayni paraya ciktin 499$ fiyatla inanin Sony ne kadar iyi oyunu olursa olsun Amerikada 1. sirayi alamaz. Buda dunya geneli satisina direk etki eder. PS5 499$ cikti diyelim eger ki Yeni Xbox 450$ cikarsa yeni Xbox cok daha fazla satis yapar. Yabancilari bilmiyorsunuz sizin sokakta bulsani almayacaginiz kuruşlarin bile hesabini yaparlar.

Philipp_Plein

25.10.2019 20:12:05

0
Microsoft’a her yerden para yağıyor Dünya nın en değerli 2. markası. Sony ise PS hariç her şeyden daha az kazanıyor nereye elini atsa kurutuyor. Mobil tarafı bitik, tv leri LG ve Samsung’un gerisinde, diğer ürettikleri her şey ise pahalı ve satışı çok düşük donanımlar zaten. Kısacası Sony de PS markası olmasa batıp giderler fanlarına dua etsinler.

alican88

25.10.2019 20:11:55

0
Ben xbox360 cok basarili bir konsol oldugunu dusunuyorum ki nesil sonuna kadar oyleydi..bu nesilde devam etmemesinin sebebi adamlarin izledigi politikaydi..cikis politikasinin,konusmalarinin ve nasil lanse ettiklerine hepimiz sahit olduk tam bir fiyaskoydu..Zaten bende sunu net bir sekilde soyluyorum yeni nesilde ps5 in ne satis rakamina ulasacaklar nede o kalitede ex cikaracaklar..ama beklentim en azindan horizon serilerini daha ust seviyelere cikarmalari birkac ip cikarmalari yonunde...ben bu nesil sonyden ciddi ders cikardiklarini dusunuyorum..xbox 360 taki kastim buydu..x360 zamani gears of war,halo,forza motorsport,forza horizon gibi yapimlarin yaninda alan wake,fable,l4d gibi yapimlarida vardi..en azindan scarletten de beklentim bu yonde

İdrak İstimlak

25.10.2019 19:46:24

0
Ben bir ürün alırken ihtiyaçlarımı karşılayıp, karşılamayacagina bakarım. Konsollarda bu direk özel oyunla oluyor benim için. PS de şöyle bir şey var, dört nesildir yaptıkları oyunlar istikrarlı bir şekilde devam ediyor, tabiki önümüzdeki nesil de devam edeceği beklentisindeyim. Ancak bu nesilde içime kurt düştü biraz, o yüzden PS5 in çıkışında hemen almam, çıkan ve çıkacak oyunlara bakar öyle karar veririm. 360 zamanı sen Xbox in çok başarılı olduğunu defalarca ifade ettin ama bu başarı bu nesilde devam etmedi. Yani dediğin gibi etkilemiyor, bilakis kullanıcılar bilinçli ve sevdikleri oyunların nereye çıkacağına, çıktığına bakıyor. Zaten haksız olsam MS bunca stüdyo alıp, paralarını bu şekilde harcamazdi, anlaşılan onlar da böyle düşünüyor.

alican88

25.10.2019 19:39:22

0
Abi burda celiskili hocbirsey yok duz mantigida gerek yok..sende cok iyi biliyorsun yani ps1 ps2 basarisi ps3 un satislarini ayni sekilde ps4 un satislarini tabikide tetikliyor..her bir neslin cikisi bir onceki nesildeki basarisi etkilemiyormu???? Tabikide bunda mevcut nesildeki kaliteli yapimlar sagliyor..xbox one duyuruldugunda gayette heyecanla ve buyuk bir istekle bekleniyordu..ama basarisiz olmalarinin sebebi oncelikle rakibinden daha gucsuz bir konsol duyuruldu ve yetmedigi gibi tv tv tv tv tv sloganlariyla tanitilinca buda etkiledi tabiki..sen teni gelecek bir telefonu neyine gore on siparis ediyorsun yada etmiyorsun?? Bir onceki modelindeki basarisina bakmiyormusun??? Ps4 alirken ne cikacagini biliyormusun?? Ama ne dusnuyorsun? Ps3 te olan god of warin,unchartedin,last of usun devami gelecek diyorsun...bunlar icin ps4 aliyorsun... Abi sicak su yumurtayi katilastirirken patatesi yumusatir..yani burda olay senin ne tur ozelliklere sahip oldugundur..

İdrak İstimlak

25.10.2019 19:27:40

0
Bence kendi kendinle çelişkili bir şey ifade etmişsin. Madem önceki nesillerin başarısı sonraki nesilleri beslemeye yetiyor o zaman senin defalarca ifade ettiğin o muhteşem 360 in başarısı neden Xbox One in satışlarına yansımadı?

Metal-Gear

25.10.2019 19:19:07

+1
Doğru PC'de de saydıklarına benzer oyunlar var ancak pek genele hitap etmediğinden aklıma bile gelmedi açıkçası bu oyunlar. Zaten çoğunluğu eski strateji oyunları, herkesin ilgisini çeken cinsten değil. Konsol excleri ile pek kıyaslayabileceğim türler değiller. Benim açımdan, benim zevkime göre PS exclerinin yanına dahi yaklaşamazlar zaten. Başka biri için bu durum farklı olabilir. PS exc oyunları daha yüksek bütçeli ve süreklilik arz ediyorlar, Sony bu konuda bir istikrar elde etti. PC'de ise bu tarz bir Exc oyun istikrarı yok. Geçmiş PS ailelerinin başarılı oluşu ile alakalı değil bence şu anki PS4 satış başarısı. PS3 döneminde daha az sattı mesela, PS1 ve 2'yi baz alarak satın almıyor insanlar onu anlatmaya çalışıyorum. Pek çok PS kullanıcısı geçtiğimiz dönem X360'a geçmişti örneğin. Eğer kaliteli iş yapmaya, çıta yükseltmeye devam etmezsen satmaz yani. Sende demişsin zaten PS1 güzel ilgi gördü sonra PS2 çıtayı yükseltti diye. Çıtayı yükselttiği için satıyor olay burada zaten. Örneğin bu gün konsol çağının gerisinde kalan bir ürün çıkarsalar, öncekilerin çıtayı yükseltmiş olması yenisini satın almayı sağlamaz. Exc oyunları kaldırdıklarını düşün, konsolu da daha kötü ve verimsiz yaptıklarını düşün daha satar mı? Keza konsollar PS2 dönemindeki gibi bir altın çağ yaşamadığı için PS4 hala bir PS2 başarısı yakalamış değil. Geçmişi baz alma mantığına göre PS4'ün şu an PS2 dönemini de geçmiş olması lazımdı, ama öyle bir durum yok gördüğünüz gibi. Eskiden elde ettiğin başarılarla marka yapar kitle oluşturursun, ama onu korumak için kaliteli iş yapmaya devam etmen lazım. Eğer devam ettiremezsen elde ettiğin kitleyi de ufak ufak kaybedersin. Geçen nesil iyi kitle yapan Xbox, bu nesil çok kan kaybetti mesela. Bu iş böyledir, insanlar eğer gördüklerinden geri kalırlarsa gözünün yaşına bakmazlar. Ben açıkçası PS1 ve PS2 çok başarılıydı diye PS4 almadım. Tamamen şu anki konsol nesline göre yeterli bulduğumdan, exc oyunların bana hitap ediyor oluşundan aldım. Onun haricinde sırf PC kullanıyorum. arnavut_efe, aynen tamamen insanın beklentileri ve zevkleri ile alakalı bir durum. En büyük etki bu yani, diğer sebepler sonradan geliyor.

alican88

25.10.2019 19:01:05

0
Hocam 1.sorum nasil pc de exc yok? Red alert 2 yuris revenge Generals zero hour Civilization Stronghold Rise of nation Bunlari hala deli gibi severek oynuyorum..bunlar konsolda varda yada vardida bizim mi haberimiz olmadi :) 2.ci sorumda ps4 un bugunku basarisinda nasil ps1 ve ps2 nin katkisi yok?? Ps1 ciktiginda buyuk ses uyandirip milyonlarca satmadimi? Ps2 ise ps1 in ustune citayi 100 milyonun ustune cikarmadimi?? Bugun ps4 te hala severek oynadigimiz gerek devam oyunlari gerekse kült oyunlar ozellikle ps2 nin doneminin oyunlari degilmi? Bugun ps4 nun basarisinda tabikide gecmisteki basarilarininda payi var..ps4 ve ps3 donemini karsilastirdigimizda ps3 donemi exc oyunlar acisindan daha bol ve kaliteli bir donemdi..

William Munny

25.10.2019 18:19:59

+1
katılmıyorum kusura bakma özel oyunların her zaman konsola büyük etkisi vardır , bu markalar bu sistemlerle korunduğu için hala göz önünde popilerliğini devam ettirmektedir.. microsoft sayesinde olan tek şeyi sana söyleyim, paralı sistemleri bu makinalara getirip insanları zoraki kılıp ceplerini boşatmak.. bahsettiğin tomb raider ve gears of wara iyi bakarsan yıllardır bir şey değiştirmediğini görürsün.. ayrıca game pass konsolu kurtaracak bir etmen değil hiç bir zaman..

arnavut_efe

25.10.2019 18:19:56

+1
işte bana görede xbox daha kaliteli geliyor yani ne beklediğine bağlı sadece fikrimi söyledim ps4'ten şikayetlerimi defalarca yazdım bugün o konularda şikayetim olmasaydı bende ps4 kullanıyor olurdum ama ps4'teki nefret ettiğim konular beni xboxa itti :)

Metal-Gear

25.10.2019 18:06:03

0
Konsolun ana mantığı kişiden kişiye değişir bence. Benim açımdan, konsol exclusive oyundur. Multiplatform oyunu daha iyi grafik + daha iyi performans vaat edebilen PC platformunda oynamak dururken niye konsolda oynayayım? Exc oyunları olmasa evimde hiç konsol olmazdı örneğin. PC'yi de HDMI kablo ile televizyona bağlayıp, beraberinde ister Xbox isterse PS4 kumandası (ya da istersen başka bir oyun kumandası) bağlayıp aynı konsol gibi yayıla yayıla uzaktan oynayabilirsin. Bu sebeple Exc oyunu umursamayan insanların PC kullanmaması benim düşünceme göre yanlış bir tercih. Sadece multiplatform oynuyorsan niye kendini daha kötüsüne mahkum edesin. PC sana aynısının daha iyisini sunuyor zaten, sunamadığı tek şey Exc. oyundur PC'nin. Bahsetmiş olduğun servislere rağmen Xbox artık zarar etme seviyesine geldiyse bu para mevzuları en çok 3. dünya ülkelerinde geçerli demektir. Bizler toplumca alım gücü yüksek toplumlar değiliz, ucuzluk sunan servis gelince memnun oluyoruz. Ama bu çoğunlukla buraları ilgilendiriyor, Dünyanın geri kalanı bizim buralar gibi değil ve kafaya takan pek yok bunları. PS satışlarının mazi ile bir alakası yok haliyle, öyle olsa PS3 döneminin başlarında Xbox 360 PS platformunu tokatlamış olmazdı. Yeterli kaliteli yakalayana kadar PS3 hep X360'ın gerisinden geliyordu, sonradan paçayı kurtardı. Müşteri sadece kaliteli olana yönelir, bahsetmiş olduğun üçüncü sebepler çok düşük etkiler, onları alıp baş sebepler arasına koyamazsınız. Bunun en büyük kanıtı ise en çok PS markasına gıcık olanların bile gidip PS4 alıyor oluşu, peki neden? Çünkü o 3-5 exc oyunu onlarda oynamak istiyor, sayıyor sövüyor ama gidiyor o parayı bayılıyor. Bu da Sony'nin başarısı işte, müşterisi olmayana bile sattırıyor ürününü.

İdrak İstimlak

25.10.2019 17:19:51

0
Madem bu servisler bu kadar cazip, insanlar neden MS a para kazandırmıyor da, Sony, Nintendo bu paraları cukkaliyor? Bak sen yazmışsın ben rekabetçi oyunları severim diye, bu yüzden Xbox i tercih ediyorsun, hem hesaplı, hem daha güçlü konsol. Ama oyuncuların hepsi sizin gibi veya benim gibi düşünmüyor. Bu pazar sonuçları konsol pazarındaki genel beklentiyi, oyuncu tercihlerini gösteriyor, yani oyuncular hala özel oyunlara servislerden daha fazla değer veriyor.

arnavut_efe

25.10.2019 17:08:15

+1
oyun konsolu demek illa exclusive oyun demek değilki.. böyle düşünen insanların çoğu pc ye sahip kişiler her oyunu bedavaya oynadıkları için ps4ün çıkardığı 4-5 exc. oyun için konsol alıyor. konsolun ana mantığı pc sistemine dünyalar kadar para harcamadan kocaman ekranda yayıla yayıla oynamak değilmi ? senin ağustos böceği dedin microsoft sayesinde uncharted oyunu bu halde yoksa eski tomb raider oyunları gibi saklanmadan dümdüz ateş edilen oyun olarak devam ediyor olucaktı. Siper alıp ateş ettiğin oyunun mucidi gears of war'dır, bunu gears of warda görüp unchartedın çıkışını erteleyip mekaniklerini gears of war ile aynı yaptılar :) game pass ve ea access gibi muhteşem servisleri sağlarken hiçmi ps4'ede gelsin demiyorsun ? ea access gelirken ps4 e havalarda uçuyordu herkes şimdi ne değişti :)

Gözükmezadam

25.10.2019 17:01:28

+1
patlak zero yine saçmalamış.inceleyenler beğenmiş,oyuncular beğenmiş bu haala ağlıyor.

arnavut_efe

25.10.2019 16:59:35

0
sana katılıyorum ps4'ün başarısı tamamen ps1 ve ps2 döneminden gelen oyuncular ile alakalı mazisi var sonuçta bugün bile emulatorden ps oyunu oynarken açılış penceresinde bile vay be diyorum playstation markasını özlüyorum sonra alıyorum bir şekilde ps4 pişman olup satıyorum. Duygusal bağ oluşuyor sanki marka ile aranda :) sırf bu şekilde playstationa sahip oldum bir kaç kere ama exclusive oyunlar zerre umrumda değil. 3. parti oyunlarını daha çok beğeniyorum online rekabetçi oyunlar candır. Xbox ilk çıkardığı siyah konsol yüzünden bu hale geldi ve xbox çıkardığı servislerle iyi çıta yakaladı bu servislerden kazandığı nasıl %1 oluyor onu anlamadım.

William Munny

25.10.2019 16:58:50

0
rakip firma karınca gibi çalışırken , Microsoft ağustos böcekliği yaparsa sonuçlar böyle vahim olur işte , sen oyunculara bir şeyler kazandıracaksın ki , insanlarda buna karşışık versin. kulaklarını kapattın .. artık Xbox oyun konsolu kimliğini bile kaybetti insanların tepkisi normal... umarım bu oyun dünyasından tamamen çekileceği haberlerini okuruz bir gün..

İdrak İstimlak

25.10.2019 15:39:20

0
O oranı ben hesaplayıp atmadım, genel bir bilgi zaten, hatta geçen konsolussu kendi videolarında bile verdi bu rakamları. https://www.youtube.com/watch?v=m2Sib8bPGrc&feature=youtu.be

FCKöln

25.10.2019 15:31:08

0
Artık çok satmaması gayet normal. Hem adam gibi (ses getirecek) bir exclusive yok artı şunun şurasında 12 ay sonra yeni konsollar piyasada,yani kim ne yapsın Xbox'ı. Fakat başlık:
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

alican88

25.10.2019 15:29:49

0
Butunlemeye kalip gectigim tek ders altetnatif akim di abi :) ozaman soyle sorayim bu pazari neye gore hesaplayip aksiyon macera seven kitleyi %20-25 cikardin abi?

İdrak İstimlak

25.10.2019 15:26:57

+2
Şimdi abicim ilaç dağıtımı yapıyorsun ama kalp hastalarının ilaçlarını herhalde mide hastalarına vermiyorsun. İlaç vermediğin kitleyi herhalde hesaba katmiyorsundur. Konsolları sadece rekabetçi oyunlar için alan kitle var, her oyunu oynamak için alan kitle var, sadece exc oynamak için alan kitle var. Sonuçta aksiyon/macera oyunu oynayan kitle de diğerlerinden farklıdır. Her şeyi geçtim tarihte 10 milyon barajını geçen kaç tane oyun var özel olup, konsollara çıkan. Ha Xbox in bir özel oyunu vardır 50 milyon satmıştır, eyvallah. Yoksa yine dediğim noktaya geliriz. Bu kuralı yıkan sadece eski Nintendo konsolları var ki, onlar da bu konsolları zamanında Bu tarz oyunları sevdiklerin için aldılar. Bak bu nesil switch te farklı türde bir dünya oyun satılıyor ve eski nesillerdeki satış rakamlarını yakalayamadilar. Bu basit bir istatistiki mesele ve biliyorsun biz bu dersi zamanında üniversitede okuduk. Sen okuyup hala bunu savunuyorsa, bütünlemeye kalıp, zorla geçtiğini düşünmeye başlayacağım.

alican88

25.10.2019 14:42:33

0
Bunuda katilmiyorum..tartisilmaz dan kastim hicbir sekilde rakibinin olmamasidir..oyunlarinin %90 ni 85+ metaya sahiptir..sony exclerini seversin sevmezsin,sana hitap eder yada etmez ama kalitesi bence "tartisilmaz" tartismamiz icin rakibi olmasi lazim..varmi peki?? Yok..simdi bir god of war,uncharted,last of us,bloodborne,horizon zero down,shadow of the colossus bunlari nasil neye gore tartisacam?? Uncharted 4 mesela "bence" serinin en kotu oyunu bana ore tirmanma simulasyonu ama kalitesi tartisilirmi?? Yada mesela uncharted 4 e neyi rakip gosterip kalitesini tartisacaz?? Ayni sekilde god of war..yeni oyunu ayni sekilde "bence" serinin yine kotulerinden ama kalitesini hangi oyuna gore tartisacaz?? Fanboyluk nedir bilmem zaten beni bilen bilir burda ama sony exclerinin kalitesiz oldugunu soyleyen kisi kedi ciger muhabbetinden oteye gidemez..

Guest-AEF248198

25.10.2019 14:09:43

0
Last of Us bilindik zombi oyunu, Uncharted 4 güzel ama klişe exc oyunların kalitesi tartışılır tartuşılmaz diyen adam bence fanboydur.

alican88

25.10.2019 13:47:39

+1
Katilamayacagim abi ozel oyunlarda o onu seviyor bu bunu seviyor diye birsey olmaz eger kitle ozel oyunlar icin konsol tercih ediyorsa o saydigin rakamlar 50 milyon uzerinde olmali yani %50 nin ustunde olmaliki bizde diyelimki playstation kullanicilari ozel oyunlar icin tercih ediyor.. 100 milyon konsol satilmis 16 milyon uncharted 4 satilmis..%16 bana gore dusuk bir rakam..total olarak degil her bir exin minimum %50 nin uzerinde olmasi lazim hadi %10 daha duseyim %40 diyelim..bunu fifa,cod,bf ye bakarak anlayabiliriz..tekrar ediyorum sonynin ozel oyunlari gercekten kaliteli tartisilmayacak derecede kaliteli ama konsol tercih ettirecek bir seviyede degil..nezamanki cod yada bf konsolda exclusive oyunlarin gerisine duser ozaman tekrar tartisiriz bu konuyu.. Yani calistigim sektorde de durum boyle ilac firmasinda calisiyorum 5 adet urunum var ve 5 ninde kotasi ve pazar payi ayri..5 nin toplamindan degil 5 nin ayri ayri pazarindan pay almam gerekiyor ve basarili olabilmem icin her bir urunden minimum %35 pazar payi almam gerekiyor 😊

BSC Misafiri

25.10.2019 12:53:01

0
Çıkıp gitseler keşke konsol pazarından.Yerlerinede çinli bi şirket girse,ortalık şenlense.

İdrak İstimlak

25.10.2019 12:41:49

+8
Alican rakamlar yanlış... Uncharted 4 16 milyon God of War 12 milyon Spiderman 10 milyon Bu satış rakamları için toplam konsol satış rakamları ile orantilamak hatadır, çünkü macera/aksiyon seven oyuncuların toplam oyuncu kitlesi içindeki oranı yüzde 20-25. Bu açıdan bakınca muazzam satış rakamları dır bunlar. Ve evet konsol satışlarındaki en önemli öge özel oyunlar ve onların kalitesidir. Nintendo ve Sony nin satış başarısı, Xbox in daha güçlü cihaza sahip olmasına rağmen ne kadar kötü durumda olduğu ortada. Bu işin sana göresi, bana göresi olmaz, rakamlar konuşur...

Guest-E87629FD5

25.10.2019 12:22:37

+6
Adam aynı şeyi 15.000 kez yazdı, aklını seveyim senin

alican88

25.10.2019 12:18:01

0
Katilmiyorum sahsen..ozel oyun tabikide cok onemli bir yer tutuyor ama satislari tavan yaptiran yada konsolu kobsol yapan sadece ozel oyunlari degildir..bugun en basarili satis rakamina ulasan uncharted 4 bile 11 milyon satilmis..ps4 satis rakami nerdeyse 100 milyon..ayni sekilde spiderman,god of war,bloodborne vs satislari da boyle 6-7 milyon..konsolu konsol yapan sadece ozel oyunlari degildir..

RocK__StaR

25.10.2019 10:52:59

+2
Özel oyun yerine online çıkartmaya devam ederlerse daha çok kaybedecekler

RocK__StaR

25.10.2019 10:50:21

+2
Gamepass sistemi güzel gerçekten ona birşey diyemem ama microsoft stüdyolardan önemli geliştiriciler aldığı gibi eğer özel oyun yapmak yerine online oyuna yönelirlerse daha çok batmaya devam edicek konsolu konsol yapan şey exclusive oyunlarıdır xbox için çıkan oyunların çoğu pc de var ben bu oyunları pc de oynarım daha iyi

Wayward Son

25.10.2019 09:52:19

0
Yeni konsolda muhakkak konsola özel oyunları düşünmeliler. Kaliteli özel oyunlar ve Live'ı Live yapan sağlam multiplayer IP'ler ile toparlarlar. Game Pass için PC tarafında Outer Worlds gibi multiplatform AAA oyunlar vermeleri yeterli olacaktır. İlla kendi oyunlarını vermek zorunda değiller. Böylece hem konsol hem PC tarafını canlı tutarlar.

BSC Misafiri

25.10.2019 08:53:49

0
Abi yargısız infaz yapmayın fanboyluğa gerek yok. Xbox one çıkışında önemli hatalar yapıldı ve bedeli ağır oldu. Sonradan toparlıyorlar ama. Kontrolcünün scarlete uyumlu olacak olması, muhtemel oyunlar da geriye uyumlu olur, gamepass ve ea accsess sistemi ve bünyesine kattığı önemli oyun stüdyoları ile baya baya toparladılar. Yeni nesilde tek yapmaları gereken sağlam oyunlar duyurmak , ps4 gibi sağlam hikayeli özgün oyunlar. Adamlar sürekli eğlencelik online temelli çıtır çerez oyunlar yapıyorlar amerika kitlesine güvenip ancak devir değişti. Oyun anlamında da bünyesine kattığı stüdyolardan sağlam oyunlar gelirse yeni nesilde fark bu kadar açılmaz diye düşünüyorum.

BSC Misafiri

25.10.2019 08:35:58

0
Umarım bir an önce eski prestijlerini kazanırlar,rekabet önemli çünkü,Microsoft da giderse ,Sony iyice yayar kendini,zaten adamlar daha 1 nesli kazandı diye "Cross platform olmaz" yok işte bwnim dediğim olacak demeye başladılar bile

BSC Misafiri

25.10.2019 08:31:25

0
Lan tabii ki kaybediyor ne zamandır yeni konsol çıkmıyor herkes yeni konsolları bekliyor.

alican88

25.10.2019 08:14:39

0
Ben olaya oyle bakmiyorum..zaten xbox markasinin populeritesi X360 doneminde basladi..ondan oncesi yok zaten ilk xbox vs saymiyorum nintendonun bile varlik gosteremedigi donemdi ki gamecube ps2 den daha guclu bir makina olmasina ragmen.. Xbox360 ise bana gore neslin en iyi konsoluydu..gerek gamepad kalitesi gerekse online altyapisi ile ps3 un fersah fersah onundeydi..ps3 u millete online konsol diye kitlemislerdi (bende dahil olmak uzere) halbuki online ozeliklerin x360 nasil oldugunu gordukten sonra ps3 e online konsol demeye pek dilim varmiyor..heleki cikis faciasini da unutmamak gerek o fiyat ve aciklamalariyla.. Son donemlerinde x360 falan patlamadi sony marka kalitesini konusturdu sadece..netice ps1-ps2 doneminden gelen milyonlar vardi ona ragmen x360 okadar iyi ciktiki ancak son doneminde az bir farkla gecebildiler..oyuzden scarlettin x360 donemindeki basarisini yakalamasi benim icin kafi..satis anlaminda ps5 i gececegini zaten dusunmuyorum..

BSC Misafiri

25.10.2019 07:53:04

+3
Xbox can çekişiyor. Mike Ybarra gibi büyük kayıplarla daha beter olacağını düşünüyorum. Scarlett oyunları da xbone ve PC'ye ilk günden geliyor yine satışları az olur.

BSC Misafiri

25.10.2019 07:51:48

+4
Çabuk mutlak sıfır gelmeden

BSC Misafiri

25.10.2019 07:51:44

+2
Xbox 360 kırılmasaydı o başarıyı yakalayamazdı yalnız.Hele hele kırılmadan önce belki ülkemizde kullanan kullanıcı sayısı bi elin 10 parmağını zor geçerken aynen devam etseydi ülkemizde de bukadar satılmazbilinmezdi. Kırılmadığında şuanda ki xbox one ın satış grafiği ve dünya grafiğine bakın yoksa kim napsın pc yede çıkan oyunlara sahip bi konsolu.Özel oyunu yokki.

Guest-AEF248198

25.10.2019 06:53:10

0
Xbox bu neslin başında ne kadar yanlış politika izlese de şimdi rakiplerinden çok daha iyi politika izliyor. Gamepass gibi servisi zaten başlı başına diğer rakiplerinden ayırıyor, şaka gibi de bu servis 5.90 tl özellikle bizim ülke için bulunmaz hint kumaşı gibi. Xbox'ın kaybı nesil başında oldu, şimdiki politikalarını gelecek konsolda yapmaya devam ederse muhtemelen piyasayı domine edecektir.

deadlight54

25.10.2019 00:44:34

+5
Ortak ekosistemle kafayı bozup Xbox’ın exc. oyunlarını W10’a yayınlarsan satışlarda da çuvallarsın. Bu dediğim yanlış anlaşılmasın ben W10’a oyun çıkmasın, Microsoft ilgilenmesin demiyorum Xbox’ın konsol sattıracak oyunları çıkmasın diyorum. Tek sorun bu değil, Sony ile rekabet edecek hiçbir hamle de bulunmaması da Xbox’ı iyice dibe batırdı. Umarım bu nesil iyice derslerini almışlardır da gelecek nesil adam akıllı bir rekabet görürüz.

xenferious

25.10.2019 00:04:10

+7
Microsofttan bir cacık olmaz

İdrak İstimlak

24.10.2019 23:19:09

+7
Taş devrine kadar dönsen nafile...

Guest-E87629FD5

24.10.2019 23:17:02

+11
Xbox 360 döneminin sonları da ağır rezaletti yalnız Bayağı bir geriye dönmeli Microsoft, çok fazla geriye dönersen Xbox dönemi, o da vasat. Uçağı piste zor indiricez anlaşılan.

İdrak İstimlak

24.10.2019 22:54:15

+11
Ama Gamepass 5 yetale...

alican88

24.10.2019 22:44:55

0
Microsoft neslin basindaki hatalarindan ders cikaracagini dusunuyorum..scarlett microsofta xbox360 donemindeki prestijini ve basarisini kazandiracaktir..
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız