Xbox One, Microsoft'a Gün Geçtikçe Daha Az Kazandırıyor

Özgür Eroğlu

 
2013 yılında piyasaya sürülen Microsoft'un içinde bulunduğumuz nesil için ürettiği konsolun satışları çok da iyi gitmiyor. Microsoft'un finansal raporlarını açıklaması üzerine fark ediyoruz ki Xbox One'ın Microsoft'a sağladığı gelir gün geçtikçe azalıyor. Konsol satışlarının Microsoft için diğer gelir kaynaklarına göre daha küçük bir gelir kaynağı olduğunu biliyoruz.
 
Microsoft'un yayınladığı finansal raporlar 2020 mali yılının ilk çeyreği için geçerli yani 1 Temmuz - 30 Eylül. Şirketin sonuçları genel olarak çok iyi. Gelirler 11.1 milyar dolar, yani önceki yılın aynı zaman dilimine göre % 4 daha fazla.
 
Ancak Microsoft'un her bölümü aynı başarıyı yakalayamadı. Oyun bölümü geçen yıla göre %7 değer kaybetti. Bunun başlıca nedeni ise konsola ve aksesuarlara duyulan ilginin azalması. Konsol ve aksesuar satışlarından elde edilen gelirler %34'lük bir düşüş gösterdi. Bunun yanı sıra oyunlar ve servis hizmetlerinin elde ettiği gelir ise %1'lik bir artış gösterdi.
 
Bu sonuçlar büyük ihtimalle geçici sonuçlar çünkü önümüzdeki yılın sonunda Xbox Scarlett çıkacak. Xbox Scarlett ile konsol satışları büyük ihtimalle geri toparlanacaktır.