Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Valve, Steam Controller'ı Duyurdu


    Bu hafta içerisinde üç tane duyurunun sözünü veren Valve, şimdiye kadar SteamOS'i, Steam Machines'i duyurmuştu. Duyuruların en sonuncusu da şimdi belli oldu. Valve, Steam Controller'ı duyurdu.
 
    PC odaklı gelişen bu 'oturma odası' projesinin en önemli yanı oyunlardı. Valve'dan gelen duyuruya göre Steam Controller, Steam'in kütüphanesinde yer alan ve yer alacak olan bütün oyunlarla uyumlu olacak. Ancak şimdi bu tip detayları bir kenara bırakıp, kontrolcünün yapısına geçmek daha iyi olacak gibi...
 
 
    Yukarıda da gördüğünüz Steam Controller'da normal kontrolcülerdeki analogların aksine "trackpad" denen aparatlar yer alıyor. PC oyuncularına yönelik tasarlanan bu kontrolcüdeki trackpadlerde hedeflenen şey, oyunculara mouse kullanıyormuş gibi bir his yaşatmak.
 
    Tıpkı analog padler gibi tıklanabilir bir yapıya da sahip olan trackpadlerle RTS oyunları başta olmak üzere her türlü oyunu oynamak kolaylaşacak. Steam Controller, sahip olduğu öğelerle birlikte oynanış açısından oldukça hassas bir kontrolcü olacak.
 
    Valve'ın oyun kontrolcüsünün orta kısmında dokunmatik bir ekran da yer alıyor. Steam Controller'ın dokunma ekranı, Steam kütüphanesindeki bütün oyunlarla uyumlu olacak. Bazı oyunlarda ekstra bir tuş işlevi görecek olan dokunmatik ekranda, normal gezinti halinde sayfalar arası geçiş de yapılabilecek. Ayrıca dokunmatik ekranın bir de tıklanabilir özelliği bulunacak.
 
    Tuş bölümüne geçtiğimizde ise Steam Controller'ın tuş kısımları yine 'PC dili' ile hazırlanmış gözüküyor. Kontrolcünün üstteki trigger tuşları mouse tuşları gibi atanmış. PlayStation kontrolcülerindeki R1/L1 tuşları ise mousedaki scroll görevini görüyor. Kontrolcünün arkasındaki iki tuştan birisi CTRL, diğeri de mousedaki orta tuş görevinde karşımıza çıkıyor. Aşağıda, Valve'ın Portal 2 için ayarladığı tuş takımına göz atabilirsiniz.
 
 
    Bu işe aslında Microsoft'un Windows 8'deki katı kurallarına ve kapalılığına karşı çıkarak yola koyulan Valve, kontrolcü konusunda da 'açıklık' sunuyor. Belirtilenlere göre Steam Controller, kolayca açılabilir ve hacklenebilir olacak. Ayrıca Valve, Steam Controller üzerinde oyunlarıyla ilgili ince ayar yapmak isteyen yapımcılara da ilgili programı ücretsiz olarak sunacak.
 
Şimdi gelelim bazı merak edilen sorulara;
 
- Mutlu bir Steam kullanıcısıyım. Klavye ve mouse ikilisinden memnunum. Kontrolcü kullanmak istemiyorum?
- Bir cümle kurmak için sonuna soru işareti koymanıza gerek yok. Evet, bu klavye ve mouse ikilisiyle devam edebileceğiniz anlamına geliyor. Mouse ve klavye ikilisini biz de çok seviyoruz.
 
- Bir Steam Machine'e sahip olmasam bile yine de kontrolcüyü kullanabilecek miyim?
- Evet, Steam Controller'ı kullanmak için bilgisayarınıza Steam yüklemeniz yeterli.

Bu haberin bağlantısı
URL
PC steam steamos steambox steam machines valve steam controller
Watch Dogs Yeni Nesilde 30 FPS Olacak Thief: Mastery Edition, PC'ye Özel Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Stygián

7.10.2013 11:18:03

0
Kullanışlı olursa çığır açmış olacaklar.Yepyeni bir kontrol sistemi sonuçta ve doğrudan gamepadlarin en büyük sıkıntısı olan fps ve tps türlerindeki nişan alma sıkıntısı hedef alınarak tasarlanmış iş görürse kontrolcü piyasasındaköklü bir değişim yaşanabilir

Gordon Freedos

29.9.2013 22:21:08

0
Öncelikle dizaynı çok hoş. Bunun yanında oyun kolu ile oyun oynarken kolun altında kalan parmaklar da bir işe yarayacak artık. Ayrıca konsol için FPS oyunlarını hep saçma bulanlardan oldum. Hedefin mouse ile alınması gerektiğini düşündüğüm içinde konsolda birkaç denemeden sonra FPS türünden uzak durdum. Fakat bu oyun kolunda o da düşünülmüş. Tabi hissiyat gerçekten verilebilecek mi bu önemli. Ben büyük bir merakla incelemeleri ve fiyat etiketini merak ediyorum.

Rogue Agent

29.9.2013 18:26:54

+1
şu konuyu okuduktan sonra misafir üyeliklere blok attım.bütün haber konularında aynı zaten değişen birşey yok fakat burayı iyice çöplük etmişler.işi gücü trollük hepsinin kaldırılsın şu misafir üyelik.bu nedir arkadaş.her konuda ayrı bir kalabalık ayrı bir çöplük.yazıp çizecek adam üye olsun zor birşey değil

musAKka

29.9.2013 17:55:27

+1
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Fps ve türevi oyunlarda kullanışlı olabilir.Denemek lazım.Ama bir araba yarışı veya spor oyununda, çok kullanışlı olacağını düşünmüyorum.Misal analog çubukların, etki, tepki özelliğinden dolayı, bir gaz pedalı gibi kullanabiliyorsun.Bence şimdiki gamepadlere bir alternatif olarak kullanabilir.Özellikle gamepad ile fps oynayamayanlar için, iyi bir deneyim yaşatabilir.
Tam ayrıntısını bilemiyoruz tabi ama görünüşe göre yorum yaptığımızda söylediğin mantıklı. Özellikle yarış oyunlarında çok işlevsel olmayabilir. Aslında benim kafamda hep şu vardı; konsol gamepad'inin yön analog butonu gerektiğinde çıkabilecek ve yerine bu gamepad'deki gibi bir trackpad takılabilecek. Oynadığın oyuna göre de dilediğince değiştirebileceksin, tak-çıkar şeklinde bir aparat. Böylece konsollardaki bu eksiklik de giderilmiş olur. Bilmiyorum hatırlar mısın; PS1 zamanında D-Pad'ler parmakları acıtıyor diye bugünkü analog stick şeklinde aparatlar vardı. Gamepad'e takıyordun ve D-Pad'in üstünde stick oluyordu. Ona benzer bir mantık olabilir.

GT_55

29.9.2013 15:51:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka Kullanışlı olup olmayacağı soru işareti ama adamlar bir hayli cesur davranmış, yenilikçiliğin alasını yapmışlar. Muhtemelen teknolojisinin bir kısmı bir sonraki nesil için bile ilham kaynağı olacaktır.
Fps ve türevi oyunlarda kullanışlı olabilir.Denemek lazım.Ama bir araba yarışı veya spor oyununda, çok kullanışlı olacağını düşünmüyorum.Misal analog çubukların, etki, tepki özelliğinden dolayı, bir gaz pedalı gibi kullanabiliyorsun.Bence şimdiki gamepadlere bir alternatif olarak kullanabilir.Özellikle gamepad ile fps oynayamayanlar için, iyi bir deneyim yaşatabilir.

TheDhk

29.9.2013 14:55:24

0
bilgisayar oyuncuları,oyun kollarını sevmiyolar diye biliyorduk.ne oldu birden 180 derece döndünüz..kare,yuvarlak gibi tuşların bir arada olmasının bir sebebi var.bu kolla nasıl o tuşlar kullanılacak anlamış değilim. herneyse,benim gibi bir konsol oyuncusu için iyi bir haber bu.artık gtx 660'ım bir işe yarayacak.

By Karabay

29.9.2013 12:30:25

-2
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam

Bıktırdınız FPS'nizdende,grafiğinizdende,ekran kartınızdanda,cartınızdanda,curtunuzdanda.Yeter artık ama başka konu konuşulmaz oldu artık yeter ya.Anladık tamam, paranız var güzel PC'ler alabiliyorsunuz tamam bi akıllı sizsiniz tamam oyun oynamayı siz biliyorsunuz biz bilmiyoruz tamam ya sessiz olun artık.
Tamam panpa.

gamerasi

29.9.2013 08:00:54

0
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

Dr Kentachi

29.9.2013 01:11:30

0
Konsol olarak alamasam bile kesinlikle steam controller ı alarım.

FeLixer

28.9.2013 18:06:20

+1
quote:

Orijinalden alıntı: CrazyToonz
alıntı:

Orijinalden alıntı: Unorthodox

alıntı:

Orijinalden alıntı: CrazyToonz

PC master race! Valve'un neredeyse bütün çıkan oyunlarına sahibim ve almaya devam edeceğim, adamlar parayı görünce bazı firmalar gibi dansöze dönmedi ya bu yeter.

Valve'i nasıl okuyorsun acaba?

Valve'un ne demek ya?

Az önce translate'e okuttum dediğin gibiymiş. İnsanın hatası olabilir kardeşim. :)
Kardeş volv diye okuyan aksanlarda var kafana takma sen :)

aykut291

28.9.2013 17:49:44

0
Tuş yok.Fifa nasıl oynanacak diyen arkadaşlar haberi lütfen dikkatlice tekrar okurmusunuz? O yuvarlak dokunmatik alanlar aynı zaman da tuş görevini görecekmiş ve tps oyunlarını da oynıyabiliceğimizi söylüyor. yani illa tuş simgesi olması gerekmiyor aşağıya,sağa,sola,yukarıya bastımı yine aynı işi görecek bilginize sunarım

BSC Misafiri

28.9.2013 17:14:58

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Qrt_ PS4 almayı düşünüyordum ama bu haberlerle PS'yi rafa kaldırdım. Zaman gösterecek neler olacağını...
Sanirim kimse anlamak istemiyor bu alet konsol degil yani ayni performans oranini vermeyecektir. Pc piyasasin da micro ile savas verecek birsey pc oyunculugu adina guzel bir gelisme olacak. ha kalkip konsol oyunlari da optimizasyonlu bir bicimde bu cihaza gelirse o zaman baska. Ama su an söylenen pc ve mac'te yer alan oyunlarinizi oynamak icin deniyor. Mac kismini bir kenara atalim cunku zaten mac'e özel cikan oyun sayisi cok cok az. Ben oldukca guclu bir mac kullaniyorum ve oyun oynamak icin ister istemez windows kurulu tarafa geciyorum. Yani sudur ki ps4 yine ps3 gibi devam edecek. Simdi olmasa bile ileri de hersey belli olsun ps4 eger kaliteli seyler sunuyorsa vazgecmemeli.

thanatos13

28.9.2013 17:03:34

0
valve olmasa napıcaz biz ya, helal olsun.

Bowser Zeki

28.9.2013 16:47:24

-1
Bi tek ben mi beğenmedim? :/ Tuş yok ama bunda :D FPS tarzı için müthiş orası kesin.

Qrt_

28.9.2013 16:04:06

0
PS4 almayı düşünüyordum ama bu haberlerle PS'yi rafa kaldırdım. Zaman gösterecek neler olacağını...

Banzai!

28.9.2013 14:20:38

+2
çıkmadan yorum yapmak doğru olmaz. fikir güzel, tasarım güzel her şey iyi güzelde ben bu tokunmatik touchpadle rahat oyun oynancağını pek sanmıyorum. adamlar akıllı telefonlarda, tabletlerde nasıl analog kontrollerle oyun oynarız diye kasıyorlar, bir yandanda valve analog olan kontrolleri dokunmatik yapıyor.

BSC Misafiri

28.9.2013 14:09:59

-3
yani böyle gereksiz analog çubuksuz aptalca bir cihaz olmuş.Tasarımı 2+1 ses sistemine benziyor haha :D Bunu alacak olan varmı acaba merak ediyorum :D

Machiavelli.

28.9.2013 14:01:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: CrazyToonz

Az önce translate'e okuttum dediğin gibiymiş. İnsanın hatası olabilir kardeşim. :)
Hatan ile dalga geçmedim zaten dalga geçsem ağır geçerdim.

2K

28.9.2013 13:57:49

0
Çıkmadan ne kadar iyi bir deneyim sunduğunu bilemeyiz ama beni hem Xbox One'ın hem PS4'ün gamepad'in den daha çok etkiledi trackpad'de mouse kullanımı gibi bir tecrübe sunacağa benziyor bunu bu zamana kadar akıl edemeyen Microsoft ve Sony'i tebrik ediyorum buradan.

BSC Misafiri

28.9.2013 13:27:22

0
güzel ama dışa degil de dışa basık olsaymış daha iyiymiş ama ben ömrü yüzünden ps4

CrazyToonz

28.9.2013 12:32:32

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Unorthodox

Valve'i nasıl okuyorsun acaba? Valve'un ne demek ya?
Az önce translate'e okuttum dediğin gibiymiş. İnsanın hatası olabilir kardeşim. :)

woozer

28.9.2013 12:32:00

0
şu ana kadar gördüğüm en değişik controller

onsos1100

28.9.2013 12:01:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig- o değilde fifa nasıl oynanacak? :D
Fifanin da mouse modu vardı bildiğim kadariyla

blawer_s

28.9.2013 11:37:04

0
Steam şapkadan aslan çıkartmaya hazırlanıyor :D

Machiavelli.

28.9.2013 11:34:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: CrazyToonz PC master race! Valve'un neredeyse bütün çıkan oyunlarına sahibim ve almaya devam edeceğim, adamlar parayı görünce bazı firmalar gibi dansöze dönmedi ya bu yeter.
Valve'i nasıl okuyorsun acaba? Valve'un ne demek ya?

Recharged

28.9.2013 11:28:27

0
Tasarım ve düşünce harika ancak buna alışmak biraz zor olacaktır diye düşünüyorum.

TheDcdy

28.9.2013 11:20:19

+1
Durum ileride ne gösterecek bilmiyorum fakat Valve'nin özgür bir platform sunmaya çalışması takdire şayan bir durumdur.

Hobar

28.9.2013 11:16:24

0
Çok acayip ve yenilikçi. Bakalım ne kadar kullanışlı olacak.

MiyopBey

28.9.2013 11:03:56

-3
quote:

Orijinalden alıntı: 19G05S

Olayı yanlış anlamışsınız steam machinesin kendisi mini pc stream falan yapmıyor zaten normal pc fiyatına satılacak.İlla odanızdaki pc nin görüntüsünü tv ye aktarıp oynayacağım derseniz bilgisayarınıza herhangi bir kablosuz gamepad yada steam controller yada kablosuz klavye-mouse takar uzun bir hdmı kablo ile tv ye görüntüsünü aktarırsınız.Steamın sağ üstünden big picture modunu açıp konsol gibi steamı kulanırsınız, ben 5 aydır öyle kullanıyorum.
O zaman konsollar hala daha kullanışlı.

|Eren|

28.9.2013 10:47:15

+1
Meyve veren ağacı taşlarlar Adamlar size seçenek sunuyor ister dene ister deneme sana bir zararı yok zorunluluk yok

Thomassee

28.9.2013 10:28:56

0
Aferin lan dombili

phantom_coal

28.9.2013 10:10:33

-6
Çöp

Machiavelli.

28.9.2013 09:36:34

-5
Sen git önce Episode3'ü yayınla Valve. Taş kafalı herifler.

bilmemikk

28.9.2013 09:29:34

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri bence PS4 gibi bir efsane varken bu tutmaz.ha belki half life fanları alabilir diye diüşünüyorum.
Steam'de sadece Half-Life'ın olduğunu sanan bir gereksiz daha. Bu konsol özellikle PC exc. oyunlar için olacak. Yani bir Civ V, RIITW'ı oynayabileceksin konsolda. Sadece Half-Life değil yani ;)

BSC Misafiri

28.9.2013 09:06:11

-4
bence PS4 gibi bir efsane varken bu tutmaz.ha belki half life fanları alabilir diye diüşünüyorum.

mycryengine

28.9.2013 08:55:55

+1
Oyunlarda GamePad kullanmaya bayılırım. Ben Steam'in yeniliklerinden sadece bu gamepad i istiyorum. Belki OS da kurarım ama pek ihtiyaç yok gibi. Oturma odası işletim sistemi olarak geliştirildiğini için şimdilik bana pek cazip gelmiyor. Ama GamePad'i almayı çok istiyorum. Ayrıca gamepad sadece Steam'de çalışacak diyor. Bunun yanında heklenebilir bir alet olcak da diyor. Yani düşünsenize klavye mouse ikilisini at çöpe yatağa yaslan herşeyi bir gamepad den yap. Hayaller gerçek oldu be :) Bence Valve yeni oyunları için hazırlık yapıyor. Yeniliklerle temeli atacak ondan sonra oyunlarını bütün teknolojilerine destek vererek çıkaracak.

1OOOOOO

28.9.2013 08:43:56

0
sola fiziksel sağa dokunmatik olsaydı iyiydi

19G05S

28.9.2013 07:54:39

0
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam

Şöyle sorayım.Benim istediğim şey, PC'im benim odamda kalsın, oyunlarımı da oturma odamda TV'de oynayayım.Bir Steam Machine bana bunu sağlayabilecek mi? İçerideki PC'den stream ederek sağlayacak diye biliyorum. Ben oturma odama girdiğimde oyun oynamak için kalkıp diğer odaya gidip PC'imi açmak istemiyorum, bunu oturma odamdan Steam Machine ile yapabilecek miyim ?
Olayı yanlış anlamışsınız steam machinesin kendisi mini pc stream falan yapmıyor zaten normal pc fiyatına satılacak.İlla odanızdaki pc nin görüntüsünü tv ye aktarıp oynayacağım derseniz bilgisayarınıza herhangi bir kablosuz gamepad yada steam controller yada kablosuz klavye-mouse takar uzun bir hdmı kablo ile tv ye görüntüsünü aktarırsınız.Steamın sağ üstünden big picture modunu açıp konsol gibi steamı kulanırsınız, ben 5 aydır öyle kullanıyorum.

serkaneker

28.9.2013 04:16:41

+3
Elleri değmişken bir de Half-Life 3 duyursalardı.

BSC Misafiri

28.9.2013 02:53:44

0
alın size yeni nesil ;)

RaúL

28.9.2013 02:52:00

0
Ne zaman çıkıcak acaba? Denemek lazım tabi

BSC Misafiri

28.9.2013 02:44:26

-2
Kullanışlı olmazsa ve oyuncular alışamazsa çabucak patlayabilecek birşey olmuş. Valve bunlarla ugraştıgı sürece HL3 de zamanında çıkmaz. Birde bazı arkadaşlar hayal kuruyor ama ne yaparsanız yapın PS4 satışlarını durduramazsınız. Mermi silahtan çıktı birkere.

MBerkO

28.9.2013 02:43:19

+1
Dokunmatik olayı ilk etapta herkesin hoşuna gitmeyebilir; ancak denemeden karar vermek doğru değil. Ha, bu arada, yeni nesil kontrolcü böyle olur.

aykut291

28.9.2013 02:25:55

0
Kontrolcü çok karizma duruyor ha xbox ve ps çakması değil. Süper ya sonun da Ms ve ps kapışacak birşey ortaya çıktı. eğer bu projeyle Pc oyunlarının önünü açabilirlerse tamamdır bu iş.

ugurcan0123

28.9.2013 01:53:16

0
Bence Gabe Newellin amacı dünyayı ele geçirip insan ırkını kendine köle yapmak buda ilk adımları yakında herkez gabe newela tapmaya başlayacak ve dergilerde en seksi erkek yada en zeki erkek seçeceksiniz sonrada kıyıya vuran dalga gibi ne olduğunu anlamadan hepiniz onun himayesi altına gireceksiniz.

BraveHeart

28.9.2013 01:49:07

+3
Valve seni hayranlıkla izliyorum, izlemeye her zaman devam edeceğim.

CopyAndMony

28.9.2013 01:41:25

0
yarin videolu bir tanitim yapsalar en azindan bu yeni controller nasil calisiyor bilmek lazim. tamam yazi yazarken parmaklari daire seklinde cevir ya oynarken ?.

BlackBeasT

28.9.2013 01:40:36

0
yılların alışkanlığı gamepad denilince sağ kısımda hep 4 duş vardı. Sağ alt kısımda analogla kamerayı çevirirdik, FPSyi bu tracklı gamepad ile yardırısında, Mouse gamepad şeklinde kullanmak ? ilk aklıma gelen oyun Outlast oynamak mesela aniden kaçman gerekiyor ki o panic ile koşarken Mouse'su nereye çevireceğini şaşırıyorsun, Steam controller ile çok acaip deneyim yaşatacağı kesin

zencisinek

28.9.2013 01:37:08

0
X ve Y tuşlarının ilk track pad e yakın olması oynanışı nasıl etkileyecek merak ediyorum. Sanırım R2/L2 tuşlarının controller arkasına yerleştirilmiş olması benim gibi tüm parmaklarını controller üzerine yerleştiremeyenleri sevindirmiştir

MiyopBey

28.9.2013 01:36:02

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BelieveMe

Olayı tamamen yanlış anlamışsınız. SteamBox diye tek bir ürün olmayacak. Valve birden fazla üreticiyle "Steam Machines" PC'lerini üretmesi için anlaştı. Yani SteamBox denilen şey başlı başına bir PC olacak. Sadece daha küçük kasayla üretilmiş olacak. Valve size herhangi bir şey almanız konusunda ısrar etmiyor. Hiç bir ürünü almadan yine SteamOS kurabileceksiniz. Veya Steam Machine alıp o PC'ye Windows kurabileceksiniz. Ya da her şeye normal bir şekilde devam edip bu yazıyı yazdığınız PC'de Steam Controller'ı normal bir şekilde kullanabileceksiniz. Mesela gidersiniz laptopu ister Steam OS + Controller ile salonda konsol gibi kullanırsınız, ister odanızda normal masaüstü pc gibi kullanırsınız. Laptop sahibi biri olarak bu haberler beni çok heyecanlandırıyor şahsen.
Şöyle sorayım.Benim istediğim şey, PC'im benim odamda kalsın, oyunlarımı da oturma odamda TV'de oynayayım.Bir Steam Machine bana bunu sağlayabilecek mi? İçerideki PC'den stream ederek sağlayacak diye biliyorum. Ben oturma odama girdiğimde oyun oynamak için kalkıp diğer odaya gidip PC'imi açmak istemiyorum, bunu oturma odamdan Steam Machine ile yapabilecek miyim ?

MiyopBey

28.9.2013 01:22:36

-3
quote:

Orijinalden alıntı: By Karabay KAKÁ
28.09.2013 00:39:04

Bizde çöp grafikli hurda yığını konsolları sevmeyiz KAKA
Bıktırdınız FPS'nizdende,grafiğinizdende,ekran kartınızdanda,cartınızdanda,curtunuzdanda.Yeter artık ama başka konu konuşulmaz oldu artık yeter ya.Anladık tamam, paranız var güzel PC'ler alabiliyorsunuz tamam bi akıllı sizsiniz tamam oyun oynamayı siz biliyorsunuz biz bilmiyoruz tamam ya sessiz olun artık.

By Karabay

28.9.2013 01:06:26

-1
KAKÁ 28.09.2013 00:39:04 Bizde çöp grafikli hurda yığını konsolları sevmeyiz KAKA

lido

28.9.2013 00:49:07

+1
adamlar çalışıyor valla helal olsun

musAKka

28.9.2013 00:42:54

+7
Kullanışlı olup olmayacağı soru işareti ama adamlar bir hayli cesur davranmış, yenilikçiliğin alasını yapmışlar. Muhtemelen teknolojisinin bir kısmı bir sonraki nesil için bile ilham kaynağı olacaktır.

4BSO7UTION

28.9.2013 00:40:22

+4
Tasarım harika olmuş.

KAKÁ

28.9.2013 00:39:04

+6
Konsol fanıyım pc oyunculuğunu hiç sevmem fakat klasik analog yerine böyle birşey kullanmalarını takdir ettim helal olsun, bıkmadınız mı artık hep aynı görünümlü kollardan alın size yeni gamepad demiş adamlar.

Ohan

28.9.2013 00:14:58

+1
Yenilik işte bu

SenJi

28.9.2013 00:08:32

+2
Kim ne derse desin steam ilerleyen yıllarda sony ve ms nin konsoldaki gününü silicek ve yeni bir konsol çağı başlatıcak.

MrFlox96

27.9.2013 23:53:52

0
Controller almayı düşünürken bu haberi görmek çok iyi oldu :D Kafama takıldı da bu controller hacklenebilir olacak derken neyi kastediyorlar @.@

alito

27.9.2013 23:33:23

+4
Anladığım kadarıyla parmak hareketlerini baz alan bir kontrolcü olacak. Yani sensör olarak yüzeyi, Mouse olarak da parmağımızı kullanacak. Çok akıllıca bir teknik ama umarım Mouse'a benzer bir etkiyi yakalayabilir. Eğer bunu başarırlarsa kesinlikle geleneksel Gamepad'lerin yerini alabilir.

*Meteora*

27.9.2013 23:23:09

-12
quote:

Orijinalden alıntı: einhander boylelıkle hl3 hayallerı suya dustu son duyuruda geldı
Yapma dostum,şimdi valve fanboyları gelip steambox'ı savunacak.Sanırım mesajı almıştır ima ettiğim kişiler.

mc994

27.9.2013 23:18:48

-12
PC ciler artık korsanları bunla oynarsınız :))

einhander

27.9.2013 23:09:43

0
boylelıkle hl3 hayallerı suya dustu son duyuruda geldı

BSC Misafiri

27.9.2013 23:07:22

0
Muhteşem gözüküyor. 1 tane kesin alırım.

*Meteora*

27.9.2013 23:05:42

0
Valla baya kızmıştım hl3 açıklanmadığı için ama helal olsun çok yaratıcı olmuş bu.Mouse'un yerini alması biraz zaman alacaktır ama çok iyi.

michael01

27.9.2013 23:04:09

+5
samet abi editör olarak konulara yorum yazmana hayranım.Konuyu daha açık ve okunası hale getiriyor

BSC Misafiri

27.9.2013 22:51:07

0
Çok güzel oldu,çokta güzel iyi oldu yani tamammı :D

BSC Misafiri

27.9.2013 22:51:00

0
Heyecan verici...

BSC Misafiri

27.9.2013 22:50:58

0
hep bunu hayal etmişimdir. kontrolcünün dokumatik olması böylece mause etkisi yaratıcak. Bu controller milyonlarca satar demedi demeyin :)

BSC Misafiri

27.9.2013 22:50:52

0
Haberde tırnak içinde Trackpad yazılmış. Touchpad ile alakası olmayan teknoloji. Trackpadler daha çok mouse mantığı gibi çalışıyor. Yani küçük hareketlerde az döner. Büyük hareketlerde fazla döner gibi. Günümüz pclerinde işletim sistemi ssd'ye kuruldupğunda sistem 15 sn de açılıp 5 sn gibi kısa bir süredede kapanııyor. Yani Windows ile Steam os arasında geçiş yapmak bile 1 dakika sürmez(masaüstü pc de iki işletim sistemi kuranlar için). Steam os zaten film izleme,internette gezinme, bazı office programları gibi şeyleri kulllanıcılara sunacak. Ama montaj programı, yada daha farklı işlerde kullanılacak programlar(3d çizim programları vb.) windowsta çalıştırılır.

BSC Misafiri

27.9.2013 22:50:32

-2
hani bize hl 3 hl 3 ?

FantasyFiRe

27.9.2013 22:34:36

0
Valveyi tebrik etmek gerek gerçek anlamda yenilik getiriyorlar. Umarım yenilikler ve gelişmeler üzerine katlayarak devam eder ve umarım oyun sektorunde yapılabileceklerin sınırsız olduğu tek platformun pc olduğunu gösterirler

Quirah

27.9.2013 22:26:53

+12
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam Steam OS ve bu kontrolcü muhteşem haberler.Benim aklımda olan tek soru,ben oturma odamda oynamak istediğimde kalkıp odama gidip PC'mi mi açacağım? Oturma odamdan Steam Box ile içerideki PC'mi açabilecek miyim? Kapatma büyük ihtimal olurda, açma benim aklımı kurcalıyor. Eğer oturma odasından PC'i açılabiliyorsa, konsollarınki gibi bir kullanım kolaylığı sağlar ki bu konsolların sonu olur.
Olayı tamamen yanlış anlamışsınız. SteamBox diye tek bir ürün olmayacak. Valve birden fazla üreticiyle "Steam Machines" PC'lerini üretmesi için anlaştı. Yani SteamBox denilen şey başlı başına bir PC olacak. Sadece daha küçük kasayla üretilmiş olacak. Valve size herhangi bir şey almanız konusunda ısrar etmiyor. Hiç bir ürünü almadan yine SteamOS kurabileceksiniz. Veya Steam Machine alıp o PC'ye Windows kurabileceksiniz. Ya da her şeye normal bir şekilde devam edip bu yazıyı yazdığınız PC'de Steam Controller'ı normal bir şekilde kullanabileceksiniz. Mesela gidersiniz laptopu ister Steam OS + Controller ile salonda konsol gibi kullanırsınız, ister odanızda normal masaüstü pc gibi kullanırsınız. Laptop sahibi biri olarak bu haberler beni çok heyecanlandırıyor şahsen.

r0ket

27.9.2013 22:24:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig- o değilde fifa nasıl oynanacak? :D
fifa oynanmayacak :D fifa ea oyunu ve hiç bi fifa steame gelmedi bu güne kadar. dolayısıyla dert değil pek.

CopyAndMony

27.9.2013 22:21:07

-6
ya onu bunu gecdim neden oyunlari stream ederek oynamak gerekiyor adamlar cihaz falan degil sadece isletim sistemi cikartiyor gerisi üreticilerden artik ne verirse, yine pc toplayacagim + stream edecegim ??? kaldiki bir sisteme iki OS yükleyecegim ve window´su oyun icin kullanmayacagim ? ac kapa ölme esegim ölme. kontrolcüler bildigin touch pad bununla isabetli dokunus yapilmasi imkansiz gibi. bari xbox pad´i de desteklesin oda hacklenerek olur heral gerkmeye de bilir. ben sicak bakmiyorum üstelik hani özgürlük versin fakat OS´un acik kaynakli olmasi internete bagili olarak uygulamalar vs vs cikdiginda körü körüne acik verecekdir hesap calma virüs falan filan... yani uzakdan bakarim ne nedir, ne nasil isliyor . yoksa valve zaten oyun piyasasinin pc´deki nerdeyse ele gecirdi, origin, g.o.g gibi sitelerden yararlanilacakmi ?? birde bu dijital DRM dan cikartsalar ya pc oyunlarini kutulu almakda bir abes oluyor cünkü. hala kafasi güzel olanalar yorum yapmadan eksi versin . cünkü ben hala bir artisini görmüyorum bir arkadas eski oyunlar ile uyumsuzluk olmas diyor ama bu saaten sonra ne yapayim.

Mr.Clicker

27.9.2013 22:17:20

0
Süper haber. En güzelide biz amatör oyun yapımcılarına programın ücretsız ındırılebılır olmasını sağlıyor.Guru duyuyorum valve ile.

bkaakco

27.9.2013 22:14:13

0
Vay be.

Dovahkiin

27.9.2013 22:13:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam Steam OS ve bu kontrolcü muhteşem haberler.Benim aklımda olan tek soru,ben oturma odamda oynamak istediğimde kalkıp odama gidip PC'mi mi açacağım? Oturma odamdan Steam Box ile içerideki PC'mi açabilecek miyim? Kapatma büyük ihtimal olurda, açma benim aklımı kurcalıyor. Eğer oturma odasından PC'i açılabiliyorsa, konsollarınki gibi bir kullanım kolaylığı sağlar ki bu konsolların sonu olur.
İlla odadaki PC'ye bağlı kalmak zorunda değilsin ki. SteamBox kendi başına da oynatabiliyor oyunları. Ben de çok detaylı bilmiyorum ama senin dediğin sanırım Steam/Linux desteği olmayan oyunları Box'a stream edebilmek için.

MiyopBey

27.9.2013 21:58:09

0
Steam OS ve bu kontrolcü muhteşem haberler.Benim aklımda olan tek soru,ben oturma odamda oynamak istediğimde kalkıp odama gidip PC'mi mi açacağım? Oturma odamdan Steam Box ile içerideki PC'mi açabilecek miyim? Kapatma büyük ihtimal olurda, açma benim aklımı kurcalıyor. Eğer oturma odasından PC'i açılabiliyorsa, konsollarınki gibi bir kullanım kolaylığı sağlar ki bu konsolların sonu olur.

Cemlat

27.9.2013 21:50:31

0
Ciddiyim hayran kaldım. Steam boxu ciddi ciddi almayı düşünüyorum ama bu controlleri pc me alacağım kesin. Valve nin yapacağı herşeyi destekliyorum. Sayelerinde bırak ucuza oyun almayı para bile kazanıyom xD

Dovahkiin

27.9.2013 21:45:39

+3
Rezil de olabilir vezir de. Ama Valve'i piyasaya yaratıcı seçenekler sunduğu için ve bunu zorbalıkla yapmadığı için tebrik ediyorum. SteamBox'ta yeni kumanda zorunluluğu yok, istediğimiz bilgisayarda kullanabiliyoruz ve ayırt etmeden eski yeni tüm Steam oyunları için tam uyumluluk. Bunlar küçümsenecek şeyler değil.

betadragon

27.9.2013 21:40:12

-1
fifa ya tuşlar acayip ters gibi hatta çoğu oyunu xbox tuşları darma dağın yxab nası basıcaz acaba

dikiştutmazsabri

27.9.2013 21:37:37

+1
ben beğendim oyun endüstriyi sarsacak devrim nitelğinde bir gamepad olmuş valve dan bu beklenirdi zaten. ilk başta banada tuhaf gelmişti biraz hayal edince gerçektende çok ilginç bir gamepad olmuş.

E4EN

27.9.2013 21:36:29

0
Belkide şu pad'de biraz half life 3 vardır. birazda şuralarda...

bozcan

27.9.2013 21:34:50

0
Denemeden yargılamak çok acımasızca olur ama Fifa nasıl oynanacak ya bunda :D

Quirah

27.9.2013 21:34:16

+5
Habere şu görüntüyü eklemeyi unutmuşum ama daha detaylı tuş yerleştirmeleri burada bulunuyor. Yani üst tuşlar toplamda 4 tane, arkada ekstradan 2 tane de tuş var.

Basteryus

27.9.2013 21:29:46

+1
gayet güzel olmuş

betadragon

27.9.2013 21:27:51

0
Xbox One kontrolleri güzel diyodum ama öncekine benziyodu bu gerçekten bambaşka bişey

Rayden_

27.9.2013 21:25:54

-2
Ayrıca fps oyunlarında aynı anda ateş edip aynı anda yürümek ve yön değiştirmek bu trackpadlerle zor olacak gibi duruyor.

cemecem21

27.9.2013 21:24:53

0
Yalnız portal 2 için falan koymuşlar ama adm akıllı birşey anlamadım. Yanlış anladım galiba herşeyi. Orange ve blue portal'ın üsütnde yakınlaştırma için tuşlar var. Alt arka tarafında çökme ve yine yakınlaştırma için tuş koymuşlar. Karışık ama alışınca kullanışlı olacak bir sisteme benziyor.

Rayden_

27.9.2013 21:23:57

-1
Valve'ın cesaretini tebrik etmek lazım ama sanki controller biraz küçük olmuş gibi.

BSC Misafiri

27.9.2013 21:19:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. Price sol trigger a right mouse
sağ trigger a left mouse yazmışlar
yani bu resim kontrolcünün arka tarafı demek mi oluyor bu şimdi?
Aynen kardeşim ben zaten ilk gördüğümde kontrolcünün arkası diye algıladım

BSC Misafiri

27.9.2013 21:19:10

0
Tek kelime ile muhteşem. Her tuşu elinizin tam altında parmaklarınızın altına konumlandırılmış.Ergonomik bir controller gibi gözüküyor. Stick kullanmayada son vermiş. Trackpadler mouse gibi hatta daha iyi bir fps deneyimi sunacaktır.PC için bir tane kesin alacağım. Valve şu aralar en iyi atılımları yapıyor kuşkusuz. Bunun yanına tam optimizeli bir HL3 iyi giderdi.

cemecem21

27.9.2013 21:19:09

0
L2/R2 yi de koysaymış iyiymiş. Böyle psp'ye benzemiş. Her zaman psp ve ps vitadaki en büyük eksiğin L2/R2 olduğunu düşünmüşümdür nedense. Playsatation'da yapabildiğimiz herşeyi onlarda da yapabilmek için böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Ama temel sıkıntı o tuşların nereye yerleştirileceği. Bence bu yüzden bile koymuyor olabilirler.

Stackalloc

27.9.2013 21:08:29

0
Fiyatı ne kadar olacak ?

BSC Misafiri

27.9.2013 21:06:20

-10
Komik bile olamayacak kadar kötü

BSC Misafiri

27.9.2013 21:05:37

0
Controller olarak farklı olmuş denemek lazım.Ama fps lerde hala mouse klavye ikilisinin yerini tutabilecekmi orası belli değil

ArcosS3

27.9.2013 21:05:26

0
İyi hoşta biz SteamBox'ı nasıl alacağız arkadaş. Tr'ye kesinlikle gelmez. Yurt dışından getirtsek garanti diye bir şey olmaz. Hala Ps 4.

Wayward Son

27.9.2013 21:05:15

+8
Denemeden emin olunmayacak bir ürün. Bazıları demiş olmamış, bazıları demiş mükemmel. Neye göre? Fikir güzel, hatta çok güzel. Ama denemek lazım. Bir gamepad olsa da neticesinde bir inovasyon ve ilk modeli. Eksikleri çıkarsa normal karşılamak gerekir. Umarım bizim tekno marketlere de gelir, deneme şansımız olur. Yoksa körü körüne almak istemem.

raxor36

27.9.2013 21:04:31

+1
Olay budur!

iamburak

27.9.2013 21:00:32

+1
Açıkçası çok hoş görünüyor hem kontrolcüsü ile çok daha keskin bir oynanış sergilenecek gibi duruyor. Tıpkı mouse ile oynar gibi kontrolcüyle oynamış olacağız.

- The Stig -

27.9.2013 20:58:56

0
o değilde fifa nasıl oynanacak? :D

BSC Misafiri

27.9.2013 20:56:28

-11
Yinemi dokunmatik . Yok kalsın aga. Tuşu da yok muhaha!!! Quick time anında doğru tuşa basmaliyim [?]. Oyunlar artık bu dijital drm mağazalarindan kurtarin o zaman düşünürüm . Sonucda bu alet ile masa üstü pc den stream ederek kullanilacaksa kalsın istemem.

RealArek

27.9.2013 20:54:10

0
Farklı bişey ama biraz başta banada kötü gibi geldi video falan tanıtsalar daha iyi anlardık.

sonalaylı

27.9.2013 20:53:50

0
pc oyunculuğunu geliştirecek bence. xbox360 gamepadi alacaktım bunu görünce vazgeçtim inşallah kısa sürede çıkar.

ygultekin82

27.9.2013 20:51:25

-13
Çok kötü

Frozen Grenadier

27.9.2013 20:50:22

0
sol trigger a right mouse sağ trigger a left mouse yazmışlar yani bu resim kontrolcünün arka tarafı demek mi oluyor bu şimdi?

MovieClipS

27.9.2013 20:45:40

0
xbox 360 kontrollerini kullanıyordum pc için şimdi gelde bunu alma arkadaş, fiyatı uçuk olmazsa alabilirim gerçekten bu steam işini biliyor.

BSC Misafiri

27.9.2013 20:45:06

-9
Sony veya Xbox One böyle bir kontrolcü ile çıksa bir yerinizle gülerdiniz. Valve'ı çok seviyoruz diye, her b.ka iyi demeye gerek yok. Konsol düşmanlığı gözünüzü kör edecek. Ben de PC kullanıcısıyım, ama komedi resmen bu kontrolcü.

BSC Misafiri

27.9.2013 20:43:56

+5
yeni nesil kontroller dediğin budur işte

CrazyToonz

27.9.2013 20:43:53

+11
PC master race! Valve'in neredeyse bütün çıkan oyunlarına sahibim ve almaya devam edeceğim, adamlar parayı görünce bazı firmalar gibi dansöze dönmedi ya bu yeter.

RISC64

27.9.2013 20:43:11

+2
çıktığı gibi alıcam muhteşem gözüküyor. Valve e paralarım feda olsun

bykrm

27.9.2013 20:39:02

+20
Alın size gerçek yeni nesil controller.

fazliboz

27.9.2013 20:38:11

-3
olmamış sanki ben xbox 360 controlleriyle devam edicem

BSC Misafiri

27.9.2013 20:37:12

+2
goodbye ps4/xboxone

Berkay Bekir Köse

27.9.2013 20:36:33

0
Yeni nesil konsolum gözüktü :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız