Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ubisoft'tan Sürpriz: Yeni Prince of Persia Oyunu Duyuruldu

 
 
Yayıncılığını Ubisoft ekibinin geliştiriciliğini ise Evil Empire stüdyosunun üstlendiği roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia resmi olarak duyuruldu. Açıklanan detaylara göre oyun 14 Mayıs tarihinde erken erişim olarak çıkışını gerçekleştirecek. Ayrıca sadece PC platformuna gelecek.
 
The Rogue Prince of Persia zorlu unsurları içerecek
 
 
 
The Rogue Prince of Persia oyununun PC sürümü Steam platformu üzerinden yayınlanacak. Oyunda Pers İmparatorluğu'nun tehlikede olduğu ve aynı zamanda Hun ordusuna karşı savaştığımız bir yapı yer alacak. Yapım içerisinde aksiyon ve platform unsurlarının bir hayli ön planda olduğunu görebileceksiniz. Diğer taraftan çeşitli bulmaca içeriklerini de deneyimleyebileceksiniz.
 
Prens karakterine yol gösterebileceğiniz ve doğrusal olmayan hikaye akışı ile beraber dikkat çekici karakterlerle tanışabileceğiniz bu yapım roguelike oyun tarzı ile beraber bizlere sunuluyor. Hızlı platform unsurlarının yer aldığı yapımda karakterimizle beraber atlayabiliyor, duvarlardan yürüyebiliyor, iki veya üç kez art arda zıplayabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz.
 
Son olarak oyunun duyuru fragmanı yayınlanmış durumda. Bu fragmana aşağıdan göz atabilirsiniz.
 
Duyuru fragmanı 
 
 
 

 
Oyunda neler olacak?
 
Yeni Prince of Persia oyunu gerçekten Ubisoft tarafından sürpriz bir şekilde bizlere duyuruldu. Oyunun genel olarak grafiklerine ve animasyonlarına bakacak olursak oldukça ilgi çekici ve renkli bir bakış açısına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Yine seriden aşina olduğumuz Prens karakterini burada kontrol ediyor, platformdan platforma doğru atlayış yapıyor, çubuklardan tutunabiliyor, duvarlardan yürüyebiliyor, düşmanların üzerinden atlayabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz.

Oyunun şu anda erken erişim sürümü olarak karşımıza çıkacağını aktarabiliyoruz. Ancak oyunun Steam sayfası üzerinde bir de şu ibare dikkatleri çekiyor: "Şu an için oyunda Türkçe dil desteğinin bulunmuyor ancak gelecekte ekleneceğini lütfen göz önünde bulundurun." Bu cümleler gerçekten de oyuncuları heyecanlandıran ve Ubisoft tarafında bir şeylerin değiştiğini görebildiğimiz yapımlardan bir tanesi olabilecek diyebiliriz. Çünkü geldiğimiz noktada iyi bir soft oyunlarına bakacak olursak oyunlarında Türkçe dil desteği bulunmuyor ve büyük çapta oyunların ne yazık ki hiçbirinde bu durum yaşanmıyor. Dolayısıyla ilerleyen süreçte belki de geliştirici ekip kanalında bazı şeylerin değiştiğini görebilir ve bu oyun ise bir şeylerin başlangıcını temsil edebilir.

Elbette ülkemizde oyunculuk kapsamında genel olarak kullanıcılar zor durumlar yaşayabiliyor, özellikle dil desteği konusundan fiyatlara kadar farklı farklı zorlu durumlar ortaya çıkıyor. Ancak geldiğimiz noktada yine de oyun sektörü ilerlemeye ve gelişmeye devam ediyor. Her ne olursa olsun zorlu koşullar altında yine de oyunlar oynamaya, oyunlar geliştirmeye ve dil destekleri eklemeye devam ediliyor.

Konumuza dönecek olursak oyun içerisinde klasik olarak seriden aşina olduğumuz yapılar bizlere sunulacak ve kısa süre içerisinde ise erken erişim olarak bizlere aktarılacak. Erken erişim sürecini ne kadar süreceğini bilemiyorum, ancak genel olarak 6 ay ile bir sene arasında bu erken erişim süreçleri devam ediyor. Bu oyun bazında ne kadar erken erişim sürecine dahil oluruz orasını bilemiyoruz. Çünkü oyun genel yapısı itibarıyla platform ve aksiyon macera unsurlarını bünyesinde barındırıyor ve karakterimizi kontrol ettiğimiz sürece burada usta olma yolunda ilerleyebiliyoruz. Zorlu bir oyunun olduğunu baştan söyleyelim. Çünkü geliştirici ekibi belirttiğine göre oyunda zorlu ancak kolay anlaşılan bir sistemin olduğu aktarılıyor.
 
 

Bir yandan da hızlı temposu ile beraber karakterimizi kontrol ediyor, platform ile dövüş arasında hızlı bir şekilde geçiş yapabiliyor, duvarlardan hızlı bir şekilde yürüyebiliyor ve karakterimizin burada temel hareketleri üzerinde ustalaşmaya çalışıyoruz. Bu tarz platform aksiyon ve macera oyunlarından hoşlanıyorsanız muhakkak bir göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz.

Diğer taraftan oyun içerisinde elbette tecrübeli oyuncuları hitap eden yapılar yer alıyor. Bu yapılarla beraber kendinizi daha da üst seviyelere çıkartabiliyor ve aynı zamanda kusursuz dövüşler arasında geçişinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü burada yapacağınız hamlelerle beraber diğer oyunculardan farklı şekillerde yer alabiliyor ve böylece kendi hareketlerinizi özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz çeşitli özgürlükler bizlere sunuluyor ve burada karakterimizi kontrol ettiğimiz sürece güzel bir deneyimi bizde ortaya çıkarabiliyoruz.
 
Öte yandan oyun içerisinde akrobatik hareketlerin sergilendiği ve aynı zamanda karakterimizin çevik olduğu bir yapı yer alıyor. Kusursuz bir şekilde geçiş yapabildiğimiz bu geçişlerle beraber kendi silahlarımızı kuşandığımız ve aynı zamanda yeni silahlar bulabildiğimiz yapımda özel etkilere sahip eşyalar kuşanabiliyor ve çeşitli bonuslar sağlayan bu eşyalarla beraber kendimizi daha da güçlü bir konuma getirebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde aslında bir nevi farklı silahlar kullanarak düşmanların üzerinde farklı kombolar gerçekleştirebileceğimiz bir yapı yer alıyor ve aynı zamanda kendimizi tecrübe edebileceğimiz ve usta olabileceğimiz bir yapıda bizlere sunuluyor.

Diğer taraftan oynanan arka planda bir hikaye anlatılıyor. Bu hikaye kapsamında elbette hem ara sahneler hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor. Hikaye klasik olarak karşımıza çıkıyor ve Pers İmparatorluğu'nun Hun istilasından kurtulmasını burada konu alıyor diyebiliriz. Nitekim oyunda yer aldığımız süre boyunca Hun İmparatorluğu'na ait çeşitli düşmanlar bizlere sunuluyor.
 
Bu imparatorluk içerisinde sürekli olarak üzerimize farklı düşmanların ve farklı tarzda karakterlerin geldiğini görebiliyor ve zorlu unsurlarla beraber de bu düşmanların üstesinden gelmek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda gerçekten de dikkat çekici düşman çeşitliliği bulunuyor. Bu düşman çeşitliliği ile beraber elbette onların nasıl saldırdığını öğrenmek ve aynı zamanda onlara karşı nasıl gelebileceğimizi bilmek gerçekten de oldukça önemli. Çünkü oyun içerisinde irili ufaklı düşmanların haricinde bir de uğraşabileceğiniz ve zor öldürebileceğiniz çeşitli düşmanlar bulunuyor. Bu düşmanları da ortadan kaldırmak için hem duvarları kullanabilir hem de karakterimizin çevikliğini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de zorlu bir yakın dövüşten bahsedebiliyoruz.
 
 

Oyunda biraz daha detaya girecek olursak ilgi çekici karakterlerle beraber tanışabilecek ve aynı zamanda hikaye gereği farklı noktalara doğru ilerleyebileceksiniz. Yakıt dökük alanlardan saraylara kadar farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğiniz bu yapımda bu bölgeleri keşfedebilecek, sağa sola doğru bir bakış atabilecek, etrafı keşfettikten sonra gizemli unsurları açığa çıkarabilecek ve buradaki düşmanları ortadan kaldırmak için elinizdeki kılıca veya diğer donanımlara güvenebileceksiniz. Yine oyunda kuşandığımız kılıcımızla ilerlemeye başladığımız yapımda Prens adlı bir karaktere burada kontrol edebilecek ve diğer taraftan düşmanların üzerinden atlayarak onları alt etmek tamamen bizim işimiz olacak.
 
Oyun içerisinde farklı şekillerde düşmanlar bizleri bekliyor. Bu düşmanları ortadan kaldırmak için elbette tek hamle yapmamız yetiyor. Burada kullanabileceğimiz donanımlarla beraber elbette düşmanların üzerinden zıplayabiliyor, aynı zamanda takla atabiliyor, ters takla atarak düşmanların saldırılarından kaçınabiliyor ve diğer taraftan eğer bir uçurumun kenarındaysak düşmanları tekmemizle beraber aşağıya doğru fırlatabiliyoruz veya tek hamleli öldürmek için elimizdeki kılıcı savurabiliyor ve düşmanların içinden geçebiliyoruz. Bu tarz oyun içerisinde farklı şekillerde özelleştirebileceğiniz ve kendinizi kişiselleştirebileceğiniz çeşitli stratejiler ve planlamalar da bulunabiliyor.
 
Kendi oyun tarzınızı oyuna adapte edebileceğiniz ve farklı yollar bulmaya çalışabileceğiniz yapımda ilgi çekici karakterlerin olduğundan bahsedebiliriz. Çizimlerin ve sanat tarzının gerçekten de hem renkli hem de ilgi çekici olduğunu da eklemek gerekiyor. Oyun boyunca grafiklerin ve animasyonların oldukça dikkat çekici ve aynı zamanda akıcı olduğundan da bahsetmek lazım.

Diğer taraftan oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre hızlı tempolu bir yapının olduğundan bahsedebiliyor ve ek olarak burada dövüşler ve platformlar arasında kusursuz bir geçişin olduğunu aktarabiliyoruz. Çünkü oyun içerisinde bir anda kendinizi duvarda yürüyerek bulurken aniden düşmanların karşınıza çıktığını deneyimleyebiliyor ve onları ortadan kaldırmak için de elbette duvardan koşarak onları yok edebiliyorsunuz. Bu da o yönde yer alabileceğiniz farklı stratejileri ortaya çıkarabilen çeşitli unsurları bünyesinde barındırıyor.
 
 

Oyunda farklı ve özel eşyaların bulunduğunu ve sizlere farklı bonuslar ve avantajlar sağladığını da aktarmak gerekiyor. Diğer taraftan etrafı keşfederek elbette her zaman hayallerinizi kurduğunuz kahramana dönüşmeye çalışıyor, burada farklı ipuçlarını elde etmeye çalışıyor, düşmanları ortadan kaldırmak için hızlı tempolu hamleler yapmaya çalışıyor ve karakterinizi geliştirmek için elbette onu yükseltmek durumunda kalıyorsunuz.

Yine oyunda karakter odaklı bir yapının olduğundan bahsedebilir ve karakterinizi burada seviye atlatarak daha güçlü bir duruma getirebiliyor ve böylece oyunda hızlı bir şekilde ilerlemek sağlayabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda zaten karakteri geliştirmek ve onlara farklı donanımlar takmak oldukça önem arz ediyor. Bu sayede hem gelişmişlik hissiyatı oyunculara sunuluyor hem de oyunda daha farklı bir yapının yer aldığından bahsedebiliyoruz.

Pers İmparatorluğu'nun tehlikede olduğu ve hayat dolu ortamlarda yer aldığımız yapımda bir yandan etrafa keşfederken diğer yandan ise karanlık bir hikayenin olduğundan bahsedebiliyoruz. Çünkü oyunda gerçekten de büyüye odaklı ve düşman odaklı bir yapının olduğunu aktarabiliyoruz. Oyunda karanlık şaman büyülerinden yozlaşmış Hun ordusuna kadar farklı şekillerde düşmanların bizlere saldırdığını ve kraliyet ailesi içerisinde gerçekten zorlu bir durumun olduğundan bahsedebiliyoruz.

Oyunda elbette hem aksiyon hem macera hem de platform unsurları bulunurken diğer taraftan bahsetmediğimiz bir bulmaca türü de yer alıyor. Bulmacalarda elbette dövüşlerde olduğu kadar oyun içerisinde oldukça büyük yer kaplıyor ve çözmeniz gereken birçok unsur bu kapsamda karşınıza çıkıyor. Diğer taraftan oyun içerisinde dar duvarlar bulunuyor. Duvardan duvara doğru karakterinizle beraber atlayabilir yukarılara doğru çıkabiliyor ve böylece çözemediğiniz bulmacaları duvarlarla beraber çözmek durumunda kalıyorsunuz.
 
 

Bulmacaları bir araya getirebileceğiniz bulmaca parçalarını farklı noktalara ilerletebileceğiniz ve yeni alanlar keşfedebileceğiniz yapımda geliştirici ekibin belirttiğine göre doğrusal olmayan bir hikaye akışı bulunuyor. Yani oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve aynı zamanda farklı noktalara doğru gidebiliyor. Bu da oyuncuların elinden tutmayan ve serbest bırakan bir yapıyı bünyesinde barındırıyor diyebiliriz. Aynı zamanda her bir oyuncu burada farklı şekillerde hikaye içeriğini açığa çıkarabiliyor ve böylece kendi deneyimini burada özelleştirip kişiselleştirebiliyor ve farklı bölgelere doğru ilerlerken farklı hikayelerle beraber de oyundaki yerini alabiliyor.

Doğrusal olmayan ortamlarda yer alabildiğimiz yapımda ilgi çekici ve rengarenk karakterlerle beraber tanışabiliyor ve Pers İmparatorluğu'nun Prensi olarak farklı şekillerde görevler üstlenebiliyoruz. Dövüşlerde ilgi çekici noktalara değinebilir ve farklı kombolar ortaya çıkarabilirsiniz. Oyunda platform ile dövüş unsurları arasında kusursuz bir geçiş sağlayabiliyor ve akrobatik hareketlerle beraber düşmanlarınızın üstesinden gelmeye başlayabiliyorsunuz.
 
Onlara karşı üstün olabileceğiniz ve güçlü olabileceğiniz bu yapıda işler kızıştığında elbette düşman grupları ile beraber başa çıkmak için burada yapacağınız hamleler değişeceğini gösterebiliyor. Bu kapsamda karakterinizle beraber tekme atabiliyor, savurabiliyor, düşmanların üzerine doğru çıkabiliyor, onlara saldırılarından kaçınabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
 

Ölümcül silahlar arasında seçim yapabileceğiniz ve aynı zamanda farklı bonuslar ile beraber düşmanların daha fazla üstesinden gelebileceğiniz yapımda her oyunda yok edici etkileri açığa çıkarabileceğiniz ve bilgi çekici bir yapıya sahip olan madalyonları alabiliyor ve bu madalyonlarla beraber de düşmanların daha hızlı bir şekilde yok olmasını sağlayabiliyorsunuz. Dövüş tarzınızı oyuna aktarabileceğiniz ve farklı dövüş tarzları ile beraber yer alabileceğiniz bu yapıda dilediğiniz şekilde kendi oyununuzu oynayabilir ve ikincil silahlar ile beraber de farklı şekillerde oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Yaylardan kalkanlara, kancalardan daha farklı silahlara kadar dikkat çekici donanımların bulunduğu bu yapımda istediğiniz gibi ilerleyebiliyor ve kendinize güzel bir aksiyon macera ve platform oyununda bulabiliyorsunuz.

Oyun sırasında aynı zamanda bu teçhizatları değiştirebiliyor, donanımlar arasından geçiş yapabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyorsunuz. Her oyunla beraber farklı noktalara geçiş yapabildiğiniz yani iki oyunun asla bir olmadığı bu yapım doğrusal olmayan yapısıyla beraber yakın zamanda bizlere sunulmak isteniyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Aynı zamanda oyunun Steam sayfası açık durumda ve oyunu takip etmek istiyorsanız istek listenize eklemenize fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu The Rogue Prince of Persia
Star Wars Outlaws Çıkış Tarihi Açıklandı PlayStation Plus'a Nisan Ayında Eklenecek Oyunlar Açıklandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

13.4.2024 14:19:06

0
7 yaş oyunu warrior within gibi bitane yapamadılar

BSC Misafiri

12.4.2024 22:48:47

0
gerçekten hangi "üstün" zeka bunu prince diye millete pazarlıyor ben anlamıyorum halen gerçek prince oyunu için ne bekliyorlar

BSC Misafiri

12.4.2024 11:11:51

0
grafikler çok tatlı
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Yeni Oyun Duyuruları
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız