Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Pokémon Company'nin Rekor Mali Yıl Geçirdiği Bildirildi

 
 
Pokémon oyunlarıyla tanınan The Pokémon Company firmasının rekor bir mali yıl geçirdiği bildirildi. Gamebiz.jp sitesine göre The Pokémon Company, yıllık 1.6 milyar Dolarlık satış yaptı ve bu satışlardan 322 milyon Dolar net kar elde etti.
 
Kantan Games'ten bağımsız oyun endüstrisi danışmanı Dr Serkan Toto'ya göre bu rakamlar, şirket için bir rekor mali yıl geçirdiğinin göstergesi. Bu doğrultuda Serkan Toto, Pokémon Company'nin yllık yüzde 123'lük net bir kârının olduğunu belirtiyor.
 
Şirketin yıllık mali sonuçları, Şubat 2022'nin sonuna kadar olan dönemi kapsıyor. Yani 12 ay içinde piyasaya sürülen Pokémon ürünlerinin satışları hesaba katılıyor. Bu satışlar içerisinde yeni piyasaya sürülen oyunlar da bulunuyor. Bu oyunlar arasında Pokémon Snap, Pokémon Brilliant Diamond and Shining Pearl ve Pokémon Legends: Arceus yer alıyor.
 
Pokémon Legends: Arceus, satışa çıktığı ilk haftada 6,5 milyon adet satarak Switch konsollarında en hızlı satan Pokémon oyunu oldu. Pokémon Brilliant Diamond and Pokémon Shining Pearl ise ilk hafta altı milyon adet sattı. 
 
Mart 2022 sonu itibarıyla Pokémon Legends 12.64 milyon adet satış yaptı. Brilliant Diamond and Shining Pearl ise 14.65 milyon adet satış rakamına ulaştı. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle Açık Dünya Pokémon Legends: Arceus Switch nintendo
Supercell, Trailmix'in Çoğunluk Hissesini Satın Aldı PlayStation Plus Haziran Ayı Ücretsiz Oyunları Sızdırıldı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Pokemon Legends: Arceus
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız