Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Dark Pictures Anthology: Little Hope, 5 Ekimde Switch'e Geliyor: İşte Detaylar

 
Supermassive Games tarafından geliştirilen ve BANDAI NAMCO tarafından yayınlanan korku, hayatta kalma, macera oyunu The Dark Pictures Anthology: Little Hope, 5 Ekim tarihinde Switch konsoluna geliyor. Daha önce birden fazla platforma çıkış yapmış olan bu psikolojik korku oyunu şimdi ise Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor. Oyun içerisinde yer alan hikaye olduğu gibi bu konsola aktarılıyor ve çeşitli özelleştirmeler ve geliştirmelerle beraber de bu konsolda yer almayı bekliyor. Oyunda elbette konsol özel çeşitli kontrol şeması ve grafik unsurları da bulunuyor ve bunlarla beraber de psikolojik korku deneyimine Switch konsolunuzla beraber adım atmaya hazırlanabiliyorsunuz.
 
Karanlık atmosferi ile beraber dikkatleri üzerine çeken yapım içerisinde seçimler oldukça önem arz ediyor. Bu yapımda her yaptığınız seçim hangi karakterin hayatta kalacağını belirliyor ve oyun içerisinde 4 farklı karakter bulunuyor. 4 farklı üniversite öğrencisinin ve bir hocanın bulunduğu oyun içerisinde Little Hope adlı bir kasabada bulunuyor ve bu kasaba içerisinde yer alan bu kişiler tamamen tutsak olarak burada alıkonuluyor. Buradan kaçış seçenekleri yolları elbette oyun içerisinde oldukça fazla olarak karşına çıkıyor ve yaptığınız seçimlerle beraber gidişata tamamen etki edebiliyorsunuz. Yaptığınız seçimlerin hikayenin gidişatına etki etmesi elbette serinin özünde yer alan temel özelliklerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor ve oyun bizlere tamamen hikaye odaklı bir psikolojik korku deneyimini aktarıyor. Switch konsoluna gelişi ile beraber oyunda çeşitli özelleştirmeler ve kontrol şeması bulunuyor ve bunlarla beraber çeşitli geliştirmelerde bizlere aktarılmayı bekliyor. Sürekli olarak kendimizi gergin hissedebileceğimiz yapım daha önce PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve Steam üzerinden PC için çıkışını yapmıştı, Şimdi ise yeni bir platforma doğru gelmeye hazırlanıyor.
 
 
 
The Dark Pictures Antology serisi bizleri her zaman korku ve psikolojik korku unsurlarını aktaran bir yapıyı sunuyor. Bu oyun da bizlere aynı yapıyı farklı bir hikaye ile beraber anlatıyor ve Little Hope serinin ikinci oyunu olarak karşımıza çıkıyor. İlk oyunla beraber güzel bir ivme yakalayın oyun ikinci oyunda yani bu oyunla beraber de farklı bir hikayeyi bizlere aktararak farklı karakterlerde bünyesinde barındırıyor ve böylece bizleri yeni bir deneyime aktarmayı hedefliyor. Daha önce de açıklandığı üzere seri toplamda 4 oyundan oluşuyor ve serinin yeni oyunu yani 5. oyunu şu anda geliştirilme aşamasında bulunuyor. 5. oyunla beraber seri belki de daha farklı bir yapıya bürünmeyi bekliyor ve buralarda da yapacağımı seçimlerle beraber gidişatı etki etmeyi bekliyoruz. Serinin özünde yukarıda da bahsettiğim gibi yaptığımız seçeneklerle beraber hikayenin gidişatına etki etme olayı tamamen temel olarak karşımıza çıkıyor ve burada yapacağım seçimleri elbette kısa bir düşünme payı ile beraber yapmamız gerektiğini söyleyebiliyoruz. Oyunda sürekli olarak karşımıza karanlık bir atmosfer çıkıyor, bu karanlık atmosfer ile beraber arkamızdan birçok unsurun ve hayaletin bizleri kovaladığını görebiliyor ve içerisinde bulunduğumuz ortamda sürekli olarak geriliyor. Kendimizi genel olarak diken üstünde hissedeceğiniz yapımda aynı şekilde bahsettiğim gibi farklı farklı karakterler bulunuyor ve her karakterleri hayatta tutmak bizlerin temel amacı olarak karşımıza çıkıyor. Elbette bu karakterleri hayatta tutmak için farklı yönlere doğru ilerleyebiliyor, yapacağımız seçimlerle beraber doğru kararı vermek durumunda kalıyor ve yaptığımız seçimlerin sonucundan emin olmamız gerekiyor.
 
Little Hope içerisinde farklı karakterlerin kontrolünü yer yer elimize alabiliyor ve yer yer de toplu bir şekilde yürüdüğümüzü görebiliyoruz. Elbette oyun arka planda bir hikaye ile beraber bizlerin karşısına çıkıyor ve bu hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor. Switch konsoluna da çıkış yapmaya hazırlanan yapımda yine klasik olarak seçimler yapabiliyor ve oyunu istediğiniz yerde isterseniz seyahat halinde bile oynayabiliyorsunuz. Elbette çeşitli kontrollerle ve özelleştirmelerle beraber karşımıza çıkmayı bekleyen oyun 20 dolarlık bir fiyatla beraber piyasaya sürülmeye bekliyor. Oyun şu anda ön siparişlere açık durumda ve dilerseniz Nintendo e-shop mağazası üzerinden ön sipariş verebilir ve oyun çıktığı anda kütüphanenizde ve hesabınızda bulabilirsiniz ve böylece doğrudan indirmeye koyulup Switch konsolunuzda oynamaya başlayabilirsiniz.
 
 
 
Serinin 2. oyunu olarak karşımıza çıkan yapımın biraz daha detayına girecek olursak oyunda farklı farklı gelişmiş arayüzler, etkileşimler, güncellenmiş seçenekler ve daha fazlası yer alıyor. PC tarafında son bir güncelleme alan ve bu güncelleme ile beraber yeni geliştirmeleri bünyesinde barındıran yapım elbette Switch tarafında da bu güncellemeleri ve içerikleri barındırmayı planlıyor. Korku oyunu serisi kapsamında karşımıza çıkan bu oyun bizleri korku dolu bir kasabaya götürüyor ve bu kasabaya içerisinde 4 üniversite öğrencisini ve bir profesörü kontrol etmek durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu karakterleri yer yer kontrol edebiliyor ve her bir karakteri elimizden geçirebiliyoruz. Her bir karakterin farklı bir hikaye örgüsü bulunuyor ve sağlam bir şekilde tutmaya çalıştığımız bu grubun zaman zaman ayrıldığını ve parçalara ayrıldığını deneyimleyebiliyoruz. Oyunda elbette bu grubu bir arada tutmayı ve her bir karakterin de hayatta olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Oyundaki temel amacımız tamamen bundan ibare.t Elbette bunları yapmak için de karşımıza oldukça zorlu seçim kısımları çıkıyor ve karakterimizi gerek koşarken gerekse ani bir ölüm öncesi anında çok dikkatli bir şekilde kontrol etmemiz gerekiyor.
 
Oyunda bulunduğumuz kasabada elbette gizemli olaylar meydana geliyor ve oyun daha çok ilk etapta durağan bir şekilde başlıyor ve ilerleyen süreçte bu durağanlık yerini korku dolu anlara bırakıyor. Ek olarak oyun içerisinde bizleri sürekli olarak kovalayacak bir yaratık bulunuyor ve bu yaratığın da bizlere yaklaştığı anda nasıl tepki verdiğini görebiliyorsunuz. Yoğun sisler içerisinde yer aldığımız oyunda elbette kendi yolumuzu bulmak ve kendi yolumuzu aydınlatmak tamamen bizim işimiz oluyor. Korku oyunlarında bildiğiniz üzere etrafı keşfetmek ve etrafta bulunan çevre unsurları ve nesnelerle karşılaşmak oldukça önem arz ediyor. Etrafta bulduğunuz nesnelerle beraber etkileşime geçebiliyor ve açılamayan kısımları bu eşyalarla beraber açabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda etrafı keşfetmek ve bu nesneleri kullanmak oldukça önemli. Ek olarak bulduğunuz bu ipuçları ile beraber ileride hangi karakterin hangi zorluk içerisine düşebileceği konusunda detaylar elde edebiliyorsunuz.
 
 
 
Seriyi seviyorsanız ve seri içerisinde farklı bir yere sahip olan bu oyunu denemek istiyorsanız elbette 5 Ekim tarihini bekleyebilir ve Switch konsolumuzda bu oyunu satın alabilirsiniz. Oyunu satın aldıktan sonra elbette kütüphanenizde görebilir ve istediğiniz şekilde indirip oynayabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilir ve aynı zamanda diğer platformlarda da deneyip oynayabilirsiniz. Ek olarak oyunun Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü ücretsiz olarak indirebilir ve deneyebilirsiniz. Oyunun Steam fiyatı ise 300 Türk lirasından karşımıza çıkıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
The Dark Pictures Anthology: Little Hope Bandai Namco Supermassive Games korku oyunu
12 TL'ye Aldığımız Kingdom Come Deliverance Steam'de 374 TL Oldu! Final Fantasy VII Rebirth Detayları: Bölgeler, Keşifler, Mini Oyunlar ve Dahası

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Dark Pictures Anthology: Little Hope
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız