Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Terra Nil, 18 Aralık'ta Switch Konsoluna Geliyor

 
 
Yayıncı Devolver Digital ve geliştirici Free Lives, ekolojik strateji oyunu Terra Nil'i 18 Aralık'ta Switch için yayınlayacaklarını duyurdu. Terra Nil ilk olarak 28 Mart'ta Steam, Epic Games Store, GOG ve Humble Store üzerinden PC için ve Netflix üzerinden iOS ve Android için piyasaya sürüldü.
 
Ekolojik dengeyi sağlayabileceğiniz bir yapım 
 
 
Terra Nil oyununda oyuncular, dengeli bir ekosistem kurmak için ellerinden geleni yapıyor ve karmaşık strateji unsurları ile beraber burada karşılaşabiliyor. Burada toprakları arındırmak için elbette arkanızda hiçbir iz bırakmaya çalışıyor ve aynı zamanda ölmekte olan tabiatı yaşanacak bir hale getirmek durumunda kalıyorsunuz.

Oyun içerisinde farklı alanlar bulunuyor. Bu alanlar içerisinde okyanuslar, geniş ormanlar ve daha fazlası yer alıyor. Dilediğiniz teknolojilerle beraber bu toprakları arındırabileceğiniz ve canlandırabileceğiniz yapım içerisinde sulak araziler, sahiller, yağmur ormanları ve dahası ile beraber karşılaşabiliyor ve buraları da yemyeşil hale getirmeye çalışıyorsunuz. Çevreye bir yandan temiz tutarken diğer yandan ise canlılara da yaşam kaynağı sunuyorsunuz.
 
Switch fragmanı
 
 
 

  
Oyun Hakkında
 
Çorak toprakları tekrardan hayata döndürebileceğimiz yapım içerisinde gerçekten de ilgi çekici nehirlerin ve bölgelerin bulunduğunu söyleyebiliriz ve kendimizi bir şehir kurma simülasyonu içerisinde bulabiliriz. Oyun içerisinde toprakları arındırabiliyor, dengeli bir ekosistem kurmaya çalışıyor ve karmaşık ve çevresel strateji unsurları üzerinde de usta olmaya çalışıyoruz. Bu tarz oyunlarda elbette yapabilecekleriniz ve kurabilecekleriniz oldukça önem arz ediyor. Aynı zamanda bu oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ediyor çünkü burada her bir oyuncu farklı bir yaklaşım benimseyebiliyor ve kuracağı yapıları da ona göre dizayn edebiliyor. Dolayısıyla bu kapsamda istediğiniz şekilde oyundaki yerinize alabiliyor ve ona göre kendi ekosisteminizi dengeli hale getirmeye çalışıyorsunuz ve aynı zamanda etrafı canlı hale getirmek için uğraş veriyorsunuz.
 
Oyunda yer aldığınız süre boyunca canlı bir ekosistem için elbette farklı farklı kaynaklar kullanmak durumunda kalıyor ve etraftaki rüzgar sistemini elbette kendinize enerji kaynağı olarak kullanabiliyorsunuz. Örneğin rüzgar panelleri kurarak buradaki rüzgarı enerjiye çevirebiliyor ve doğal bir enerji kaynağı elde edebiliyorsunuz. Oyun içerisinde her bir unsur oldukça doğal olarak karşımıza çıkıyor ve bu doğallıkla beraber de elbette oyunda her bir yapıyı kurmaya çalışıyoruz ve tabiatı daha canlı bir hale getirmeye çalışıyoruz. Oyunda ilk etapta karmaşık bir strateji unsurunun olduğunu söyleyebiliriz ancak bundan sonraki süreçte oyuna alıştığınız zaman elbette bu karmaşıklık yerine kolaylığa bırakabiliyorsunuz. Bunun dışında toprakları arındırmak için oyun içerisinde farklı farklı yapılar inşa edebilir ve arkanızı herhangi bir iz bırakmadan da buradaki gelişiminizi tamamlayabiliyorsunuz ve aynı zamanda yeni teknolojik geliştirmelerin kilidini açabiliyorsunuz.
 
 
 
Oyun içerisinde aynı zamanda ölmekte olan bir tabiatı tekrardan canlı hale getirmek için ekosistemi istediğiniz şekilde çevreleyebiliyor ve ona göre de dizayn edebiliyorsunuz. Bu kapsamda yapabileceğiniz şeyler oldukça fazla karşımıza çıkıyor. Burada kirlenmiş okyanusları yani suları temizleyebiliyor, geniş ormanları oluşturabilir ve bunun için fidanlar ekebiliyor, aynı zamanda verimsiz toprakları daha verimli hale getirmek için çeşitli yapılar kurabiliyor. Bunun dışında hayvanların evi olacak en ideal yapıyı buraya yerleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde yapabileceğiniz şeyler oldukça fazla karşımıza çıkıyor ve bunlarla beraber de kendimize ait canlı bir dünya inşa etmek durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde her bir yapı geri dönüşüm çerçevesinde istediğiniz zaman yıkılabiliyor ve tekrardan herhangi bir iz bırakmadan oradan alınabiliyor. Bunun dışında işiniz bitince elbette binaları istediğiniz gibi ortadan kaldırabilir ve arka planda herhangi bir iz bırakmadan da çorak toprakları burada düzene sokabiliyorsunuz. Oyun içerisine gerçekten de bu tarz detaylar ve ilgi çekici içerikler bulunuyor diyebiliriz.
 
Gelişmiş teknolojilerle beraber yer alabileceğiniz bu yapım içerisinde bu teknolojileri tamamen doğanın hayrına yani faydasını kullanmaya çalışıyor ve çorak toprakları ıslah edebileceğimiz bir yapı bizlere sunuluyor. Oyunda sulak araziler bol bol karşımıza çıkıyor ve etrafı elbette nehirlerle çevrilebiliyoruz. Çünkü bu nehirlerle beraber etrafın daha verimli hale gelmesini sağlayabiliyor ve ekip biçme işlemleri ile beraber de toprakları burada sulama işine giriş yapabiliyoruz. Dolayısıyla burada hem yeni ekinlerle beraber daha canlı bir ortam yakalayabiliyor hem de yeni ağaçları buraya dikerek fidan halindeyken yetişkin ağaçları yerini bırakabiliyoruz. Bununla beraber geniş ormanları inşa edebiliyor, etrafı temizleyebiliyor, tersten bir şehir kurma sistemiyle beraber karşılaşabiliyor, yağmur ormanlarına, sahillere, sulak arazilere, kır çiçekleri ve daha fazlasını burada erişebiliyor ve daha fazlasını bu oyun içerisinde gerçekleştirebiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde bu unsurların dışında elbette istediğiniz haritalara doğru geçiş yapabiliyor ve her harita içerisine farklı farklı gereksinimler bizlere sunuluyor. Dolayısıyla oyunda rastgele oluşturulmuş ve prosedürel bir yapı yer alıyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca her bir harita içerisinde farklı görevler yapabilir ve farklı harita içerisinde de bulunabiliyorsunuz. Her bir oyun başlangıcı sizlere farklı bir deneyim sunuyor. Dolayısıyla burada her bir başlangıçla beraber de yapabilecekleriniz farklılık gösterebiliyor diyebiliriz. Bunun dışında çevre için elbette en iyi oluşumu sizin yapmanız gerekiyor ve böylece etrafında nasıl canlandığını ve geçişlerin olduğunu burada bizzat deneyimleyebiliyorsunuz.
 
Oyunda aynı zamanda gece-gündüz döngüleri bulunuyor. Aynı şekilde, burada farklı mevsimler arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Yağmurların yağdığı, güneşlerin açtığı ve bulutların yer aldığı bu yapım içerisinde farklı anlar yaşayabilir ve bu da deneyiminizi çeşitlendiren unsurlar arasında. Her oynanış bir öncekinden daha farklı oluyor. Dolayısıyla burada nehirlere, dağlara, ovalara, okyanuslara ve daha fazlasına tamamen rastgele bir şekilde ulaşabiliyorsunuz ve aynı zamanda hem zorlayıcı hem de tahmin edilemeyen arazilerde kendinizi deneyimleyebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda yapabilecekleriniz sınırsız bir şekilde karşınıza çıkıyor ve dolayısıyla yaptığınız hamlelerle beraber de etrafı istediğiniz şekilde geliştirebiliyor ve oluşturabiliyorsunuz. Buradaki stratejileri ve simülasyon unsurları tamamen size ait olarak karşımıza çıkıyor. Bunlarla beraber de deneyiminizi hem özelleştirebiliyor hem de kişiselleştirebiliyorsunuz.

Terra Nil özgürlükleri oldukça değişkenlik gösteriyor. Rastgele olarak oluşturulan bölgelerle beraber burada kendi bölgenizi inşa ediyor ve her seferinde farklı haritalarla beraber karşılaşabiliyorsunuz. Hem yeşil bitkilerle hem de diğer canlılarla beraber bir ev kurabileceğiniz yapımda elbette doğa ana rolünü üstleniyor ve burada tüm canlıları koruma altına alıyorsunuz. Rahatlatıcı bir deneyimi bizlere sunmayı hedefleyen yapımda elbette temel amacınızı muhakkak anlamışsınızdır. Doğa içerisinde yer aldığınız süre boyunca hem yeni teknolojileri açmaya çalışıyor hem de bu teknolojileri doğa için kullanmaya başlıyorsunuz.
 
Bu teknolojilerin elbette doğal olması oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada yapar bir teknoloji ile beraber elbette arka planda bir iz bırakabiliyor. Bu izlerle beraber de doğaya zarar verilebiliyor. Dolayısıyla burada her bir unsur geri dönüşümlü bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bunlarla beraber de doğayı besleyip bir yandan da büyütebiliyoruz ve o ekolojik dengeyi burada sağlamaya çalışıyoruz.
 
 
Oyun içerisinde herhangi bir savaş unsuru ve aksiyon unsuru bulunmuyor. Dolayısıyla huzur verici ve rahatlatıcı bir deneyimle beraber bizlere ekstra bir deneyim sunuyor. Arkanızı yaslanabileceğiniz ve rahat rahat oyun keyfini çıkarabileceğiniz yapım içerisinde doğayı tertemiz bırakabiliyor ve etraftaki çöpleri tamamen toplayabiliyorsunuz.
 
Oyunda farklı farklı seviyeler yani bölümler bulunuyor ve bu bölümler içerisinde doğayı besleyip büyütmeye çalışıyorsunuz. Aynı zamanda doğayı kendi haline bırakarak buradaki dengeyi sağlayabiliyorsunuz. Seviyeler arasında elbette yapabilecekleriniz farklılık gösteriyor ve aynı zamanda arka planda yer alan sakinleştirici müzikle beraber de oyundaki yerinize alabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda elbette arka planda yer alan müzikler oldukça önemli. Çünkü hem bizi oyuna sokan hem de uzun vakitler geçirecek olan bu müzikler sayesinde kendimizi oyuna daha rahat bir şekilde kaptırabiliyor ve böylece biz de rahatlatıcı bir deneyimden bir parça alabiliyoruz.
Yemyeşil ortamlara adım atabileceğimiz ve bu adım attığımız dünyayı daha da şekillendirebileceğimiz yapımda doğayı besleyip kendi oluruna bırakabiliyoruz. Geliştirici tarafından belirtildiği gibi, oyun içerisinde tam bir meditasyon deneyimi bulunuyor ve bu deneyimle beraber huzur dolu bir oyun içeriği sizlere aktarılıyor. Oyunda elle çizilmiş bölgeler, yapılar, grafikler ve daha fazlası bulunuyor. Aynı zamanda yukarıda da bahsettiğimiz gibi sakinleştirici müzik içeriği ile beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz. Bunun dışında çevreden gelen sesler doğal bir şekilde kulağımıza geliyor ve bunlarla beraber de gerçekten rahatlatıcı bir deneyim elde edebiliyoruz. Oyunda aynı zamanda farklı bir mod daha bulunuyor.
 
 
 
İşimizi bitirdikten yani doğayı güzel bir görünüme kavuşturduktan sonra "Takdir Et" moduna geçiş yapabilir ve bu modu kullanarak yenilediğimiz ekosistemin doğal güzelliğine tadını çıkarabiliyoruz. Bu sistemle beraber de gerçekten oyunda yaptığımız işlerle beraber kendimizi takdir edebilir ve aynı zamanda diğer oyunculara bunları sunabilir ve arkadaşlarımıza da bu oluşturduğumuz ortamı gösterebiliriz. Dolayısıyla "Takdir Et" modu gerçekten de yaptığımız işleri takdir etmek anlamında güzel bir gelişme olmuş. Buna da oyun içerisinde istediğiniz zaman deneyimleyebilir ve bu moda geçiş yapabilirsiniz.
 
Oyun şu anda PC sisteminde bulunuyor ancak yakın zamanda yukarıda da bahsettiğimiz gibi Switch için de hazırlanıyor. Elbette Switch konsolu içerisinde bu sisteme özel grafikler, kontrol şemaları ve daha fazlası yer alıyor ve bunlarla beraber de oyun deneyiminizi istediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca istediğiniz şekilde Switch konsolu ile beraber oynayabilir ve istediğiniz yerden de bu oyuna kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Dolayısıyla el konsolu ile beraber istediğiniz yere gidebiliyor ve herhangi bir çevrimiçi unsurlara bağlı kalmaksızın oyun deneyiminizi özelleştirebiliyor ve doğayı kendi haline bırakabiliyorsunuz.

Nitekim, oyun şu anda Steam sayfası üzerinde 8,74'lük bir fiyatla satılıyor ve oyun düşük sistem gereksinimleriyle beraber hemen hemen tüm sistemlerde oynanabiliyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Aynı zamanda oyun Türkçe dil desteğiyle beraber karşımıza çıkıyor ve oyunu tamamen yerel dilimizle beraber deneyimleyebilir ve olayları nasıl bir hal alacağına görebilirsiniz. Rahatlatıcı bir deneyime adım atmak istiyorsanız ve arkanızı yaslayarak müzikler eşliğinde doğanın macerasına geçiş yapmak istiyorsanız bu oyun tam size göre diyebiliriz. 

Bu haberin bağlantısı
URL
simülasyon şehir kurma pc strateji
Palia, 15 Aralık'ta Switch Konsoluna Geliyor The Day Before Stüdyosu Kapanıyor: Oyun Steam'de Satıştan Kaldırıldı!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Terra Nil
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız