Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Tekken 8'in İlk Karakter DLC'si 5.49 Dolardan Satışa Sunuldu

 
 
Bandai Namco tarafından oyunculara sunulan Tekken serisinin yeni oyunu Tekken 8 için yeni ek paketler gelmeye devam ediyor. Şimdi ise oyunun ilk karakter DLC'si tüm oyunculara sunulmuş durumda.
 
Eddy Gordo'yu üç farklı karakter takip edecek
 
 
 
İlk karakter ek paketi Eddy Gordo, 1 Nisan tarihinde Year 1 Pass sahiplerine sunulmuştu. Ancak şimdi tüm oyuncular için mevcut diyebiliriz. Ek paketin fiyatına bakacak olursak ülkemizde 5.49 dolardan satışa sunulduğunu doğrulayabiliriz.
 
Geliştirici ekip sadece bu karakterin değil aynı zamanda 3 farklı karakterin daha oyuna dahil edileceğini belirtiyor. Bu doğrultuda yaz, sonbahar ve kış aylarında yeni karakterler bizleri bekliyor.
 
Öte yandan Tekken serisinin yapımcısı Katsuhiro Harada, geçtiğimiz günlerde oyuncuların 1v1 dövüş oyunlarından ziyade takım tabanlı oyunlarla ve modlarla ilgilendiğini aktardı. İlerleyen süreçte bu tarz içeriklere yönelik çeşitli yenilikler görebiliriz.
 

  
Oyunda neler var?
 
Dikkat çekici dövüş mekanikleriyle ve 32 Savaşçı ile ön plana çıkan Tekken 8, oyuncuları memnun etmeyi ve aynı zamanda hayranların beklediği dövüş aksiyon sistemini sunmayı amaçlıyor. Ancak geldiğimiz noktada mikro ödeme sistemi ile eleştirilen projeler arasında yer alıyor. Bildiğiniz üzere, mikro ödeme sistemi içerisinde oyuna dahil olan ya da olacak birçok içerik bulunur ve bu içerikler DLC kapsamında değerlendirilir ve bunlara para ödeyerek sahip olunabilir. İşte bu oyunda da aynı şekilde farklı karakterler bizi bekliyor ancak ilerleyen süreçte eklenecek olan yeni karakterlere para ödeyerek ulaşmak durumunda kalıyoruz.
 
Bu durum oyuncular tarafından bir hayli eleştiriliyor. Kullanıcılar zaten ana oyun için para verdiklerini ve daha sonrasında neden daha önceki serilerde mevcut olan karakterleri parayla sattıklarını merak ediyor. Geldiğimiz noktada olumsuz bir durum içerisinde elbette oyunun mekanikleri, ana hikayesi, karakterleri ve diğer unsurları ön plana çıkmaya devam ediyor ve oyuncular tarafından genel olarak sevilen bir yapıya sahip. Oyun, serinin en gelişmiş sistemini bünyesinde barındırır ve tamamen yeniden tasarlanmış görsel şöleni ile güzel bir dövüş aksiyon deneyimi sunar.
 
Bunun dışında, yeniden tasarlanmış karakter görselleri, sıfırdan geliştirilen detaylı modellemeler, oyun için mekanikler ve daha fazlası bizleri bekliyor. Oyunun aynı zamanda 45 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olduğunu belirtelim ve ek olarak yukarıda bahsettiğimiz gibi Eddy Gordo karakteri 5.5 dolardan satışta bulunuyor.
 
 

Yeniden tasarlanmış içerikleriyle ön plana çıkan bu oyunda, serinin ikonik karakterleri bulunuyor ve bu karakterler üzerinde usta olmak tamamen sizin işiniz oluyor. Elbette, serinin bir hayranıysanız, en yeni oyunu denemek isteyecek ve dövüş ve aksiyon sistemine geçiş yapmak isteyeceksiniz. Bunun dışında oyunda yüksek kaliteli grafiklerin, animasyon tarzının ve farklı bölgelerin bulunduğunu ve yıkılabilir alanların da burada yer aldığını söyleyebilirsiniz. Yeni nesil donanımların sınırlarını zorlayan yapısıyla beraber bizlere sunulan bu yapımda kuvvetli bir sürükleyici sistem yer alıyor ve bu sistemi oluşturmak için de geliştirilmiş bir hale uğraştığı belirtiliyor. Aynı zamanda, hayat dolu mekanların, parçalanabilir arenaların ve daha fazlasının bizlere sunulduğunu da aktaralım. Bu deneyimler ve özelliklerle beraber gerçekten de güzel bir içerik bizlere sunuluyor ve oyunda geniş kapsamlı bir dövüş aksiyon deneyimine adım atmaya hazırlanıyoruz.
 
Diğer taraftan, oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi 32 farklı dövüşçü bulunuyor. Bu dövüşçülerden istediğinizi deneyebilir ve ilk etapta bu dövüşçülerden yararlanabilirsiniz. Ancak ilerleyen süreçte, elbette 32 dövüşçünün üzerine daha fazla dövüşçü eklenerek bu sayı etkide artış gösterebiliyor. Hangi karakter üzerinde ustalaşmak istiyorsanız ve hangi komboları kullanmak istiyorsanız, ona göre seçiminizi yapabilir ve kendinize hikaye moduna kaptırabilirsiniz. Elbette, bu tarz oyunlarda ilk etapta hikaye olmadığı için girmeniz ve olayların nasıl geliştiğini görmeniz daha faydalı olacaktır.
 
Bunun dışında oyunda ilgi çekici karakter detayları bulunuyor. Bu detaylarla beraber arka planda yer alan hikaye, hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor. Oyuncular burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve her bir deneyim burada kendinize göre özelleştirip kişiselleştirilebiliyor. Karakter modellemeleri gerçekten de oyuncular tarafından sevilen bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve oyuncuların seveceği Uzakdoğu sanatı ile çeşitli kombolar bizlere aktarılıyor.
 
Bu sanat üzerinde ustalaşmak elbette zaman gerektiren detaylar arasında yer alıyor. Oyunda hangi karakter üzerinde ustalaşmak istiyorsanız, o karakteri seçebilir ve çeşitli modlarla beraber dövüşleri atabilirsiniz. Yüksek kaliteli grafiklerle beraber kendinize o atmosfere kaptırabilir ve yıkılabilir alanlarla beraber de çevre unsurlarını kendi lehinize kullanmak durumunda kalıyorsunuz. Burada hayat dolu mekanlarla beraber yer aldığınız sistem içerisinde, her bir ortamın farklı zorlukları ve avantajları bulunuyor. Bu zorlukların ve avantajların üstesinden gelmenin yanı sıra, aynı zamanda karşıdaki rakibin nasıl hamle yapacağını önceden kestirmeniz gerekiyor ve böylece oyunda usta olma yolunda ilerlemeye çalışıyorsunuz.
 
 

İlk etapta hikaye modu ile beraber farklı karakterleri deneyebileceğiniz ve bazı karakterlerin temel kontrolleri üzerinde ustalaşabileceğiniz yapımda, kullanabileceğiniz ve kontrol edebileceğiniz her bir karakterin farklı şekillerde animasyonları, hareket kabiliyeti, becerileri, yetenekleri ve daha fazlası yer alıyor. Tüm bunların üstesinden gelmek ve aynı zamanda kendinize farklı bölgelere doğru adım adım yaptırmak büyük bir mücadelenin başlangıcını temsil ediyor. Ek olarak, kendine has dövüşleriyle ve mekanikleriyle beraber ön plana çıkan karakterleri kullanmak oldukça zevkli bir şekilde bizlere sunuluyor. Yeni oyun, yeni rekabet ve daha fazlasını yer aldığı yapımda, yapacağımız hamlelerle beraber oyunun bize neler sunduğunu görebiliyoruz.

Uzun süredir beklenen yapımlar arasında yer alan ve oyuncuları genel anlamda memnun eden bu yapımda hikaye ile beraber ön plana çıkıyor. Özellikle ara sahnelerin kalitesi ve grafiklerin yüksekliği oyuncuların dikkatini çekiyor. Tekken 8 içerisinde elbette bildiğimiz ve görebileceğimiz ikonik karakterler bulunuyor ve zamana meydan okuyan bu destanın yeni bölümüyle beraber burada biz de yer almayı bekliyoruz.
 
Hem karakter gelişimi hem de farklı kombolar üzerinde ustalaşmaya çalışabileceğimiz yapımda, farklı karakterlerle beraber yıkımın eşiğinde olan bir dünyada bulunuyoruz. Ve burada yapacağımız hamlelerle beraber de farklı şekillerde hareketler sergileyebiliyoruz. Oyunda, daha önce görebileceğiniz gibi yeni oyun için sistemler bulunuyor ve dövüş sistemi ile beraber ön plana çıkan bu mekanikler doğrudan oyunculara hitap ediyor.
 
Örneğin, "Heat" adıyla bizlere sunulan yeni dövüş sistemi, bir yandan karşılaşmaların agresif duasına ortaya çıkarırken, diğer yandan ise Tekken serisine özgün oyun hissini daha da kuvvetlendiriyor. Bu kuvvetlendirme ile beraber parçalanabilir arenalar içerisinde daha fazla kuvvet harcayabilir ve kendi taktiklerinizle beraber de oyunda ön plana çıkmaya hazırlanıyorsunuz. Kendi sisteminizi oluşturabileceğiniz ve kendi stratejinizle ve planlamalarınızla beraber diğer düşmanların ve oyuncuların karşısına çıkabileceğiniz bu yapımda, aslında bir nevi doğru zamanda doğru hamleyi yapmak durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Yeni özelliklerle ve sistemlerle beraber bizlere sunulan bu yapımda aksiyonunuzu yer yer yükseliyor. Aynı zamanda yapacağınız hamlelerle beraber düşmanları gafil avlamaya çalışıyorsunuz. Oyunda elbette karakterlerimizin belli başlı temel hareketleri bulunuyor. Bu hareketler arasında sağa sola doğru ilerleme, geriye doğru takla atma, ileriye doğru zıplama, eğilme ve daha fazlası yer alıyor. Bu sistemlerle beraber elbette karakter üzerinde usta olmaya çalışır ve ona göre kendi kombolarımızı ve stratejilerimizi ön plana çıkarmaya hazırlıyoruz.
 
Bunun dışında burada her bir karakterin farklı becerileri ve yetenekleri bulunuyor. Bu yeteneklerle beraber düşmanların üzerine gidebiliyor ve hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş sistemleri ile beraber de bu yetenekler üzerinde usta olmaya çalışıyoruz.
 
Usta olduğumuz esnada elbette daha fazla karakteri hakim olabilir, karakterimizle beraber düşmanlara saldırılarına doğru kendimizi savunabiliyor ve karşı saldırıya doğru zamanda ve doğru şekilde geçmeye çalışıyoruz. Oyunu zaten temelinde doğru zamanda ve doğru tuşlara basma mekaniği bulunuyor. Bu mekaniğe ne kadar çok hakim olursak, o kadar çok düşmanın üstesinden gelebilir ve kendimizi burada kanıtlayabiliriz. Listelerde ismimizi üst sıralarda görmek ve aynı zamanda diğer oyuncularla beraber kapışmak için de burada elimizden geleni yapmaya koyulabilir ve böylece oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliriz.

Dövüşlerin tadını çıkarabileceğimiz ve bu dövüşlerle beraber yeni sistemlerle karşılaşabileceğimiz yapımda çarpıcı mekanlarla beraber oyunda elbette yıkılabilir arenalara doğru adım atabiliyor ve burada ilgi çekici oyunlarla bir araya gelebiliyoruz. Parçalanabilir arenalar içerisinde gerçekten de heyecan yoğunluğunun büyük ölçüde yukarılara doğru tırmandığını ve aynı zamanda oyuncuların heyecanını da burada artış gösterdiğini aktarabiliyoruz.
 
Bu taktiklerle ve özgün oyun hissiyatı ile beraber yer aldığımız yapımda süper hareketlerle beraber hep öfkemizi ortaya çıkarabilir hem de çeşitli komboları burada daha hızlı bir şekilde yukarılara doğru tırmandırabiliriz. Seyircilerin gözünden dövüşleri izleyebileceğimiz ve aynı zamanda burada seyircilerin de ön plana çıktığı bir yapının olduğundan bahsedebiliriz. Zaten oyunda kapışırken ve dövüşürken arka planda yer alan ses efektlerinin, müziklerin ve daha fazlasının bizlere sunulduğunu ve böylece oyun deneyiminin en iyi şekilde bizlere aktarıldığını söyleyebiliriz.
 
 
 
Tekken serisinin gelmiş geçmiş en ilgi çekici yapısı ile beraber karşılaştığımız bu yapımda, olabildiğince düşmanların üzerinden zıplayabilir, düşmanların hamlelerine karşı gelebilir, onları tam tekmesine havaya kaldırırken siz de aşağıdan eğilebilir ve onları tekmelerine karşılık verebilir ve onları yere düşürebilirsiniz. Durum böyle olunca oyunda gerçekten de güzel bir şekilde ilerlemek katedebilir ve düşmanların üzerinde kendi baskınızı arttırabilirsiniz. Bu şekilde düşmanları indirebilir, düşmanlara menzilli saldırıları yapabilir. Ancak her karakterin burada farklı saldırı çeşitleri olduğu için kendi kombolarınızı bulmak ve hangi kombo üzerinde ustalaşmak istiyorsanız, ona göre tuş kombinasyonlarını yapmak tamamen sizin işiniz oluyor.
 
Tekken serisinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkan bu yapım, birçok arcade oyunundan ilham alıyor ve çeşitli rakiplerle beraber bize ilgi çekici dövüşleri sunuyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda çığır açan bir hikaye sistemi bulunuyor ve bu sistemle beraber hem yeni hikaye içerisinde neler olup bittiğini hem de karakterimizin burada neler yaşadığını öğrenebiliyoruz. Tek oyunculu mod içerisinde istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor, hikaye konusuna adapte olabiliyor, rakiplerle beraber dövüşebiliyor, çeşitli özelleştirmelerin kilidini açabilir ve böylece kendi karakterinizi burada farklı şekillerde ortaya dökebiliyorsunuz. Bunun dışında, diğer oyunculardan farklı olabiliyor ve Tekken 8 içerisinde kendi hamlelerini gerçekleştirmek durumunda kalıyorsunuz.
 
Temel hareketler üzerinde ustalaştığınız kadar iş bitirici hamleler üzerinde de ustalaşmak gerçekten de büyük önem arz ediyor. Bu tarz oyunlarda zaten her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip isteğinize göre şekillendirebiliyorsunuz.
 
 
 
Her bir oyuncu burada farklı karakter kullanabilir, kendi seçimlerini gerçekleştirebilir ve en iyi deneyimi oluşturmak için elinden geleni yapmaya koyuluyor. Dolayısıyla, siz de burada istediğiniz gibi ilerleyebilir, kendi deneyiminizi özelleştirebilir, hangi karakteri almak istiyorsanız onu seçebilir ve böylece güzel bir deneyimle karşılaşmaya hazırlanabilirsiniz.
 
 

Tekken serisinin bir hayranıysanız ve bu tarz dövüş aksiyon oyunlarından hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Diğer taraftan, oyunda yer aldığınız süre boyunca farklı modlara geçiş yapabilir, bu modları deneyebilir, en iyi deneyimi elde etmek için oyundaki farklı sistemlere geçiş yapabilir ve dövüş üzerinde ustalaşmaya çalışabilirsiniz. Diğer taraftan, çeşitli ödüllere sahip olmak için de dövüşlerden galip ayrılmanın şart olduğunu unutmamak gerekir. Oyunun aynı zamanda iki farklı sürümü bulunuyor ve bu sürümlerin de kendine özgü avantajları bulunuyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle aksiyon pc Tekken 8
Wii U ve 3DS Çevrimiçi Sunucuları Kapanıyor Star Wars Outlaws Hikaye Fragmanı İçin Tarih Verildi

KristalTürk

8.4.2024 15:07:36

0
Para çok tatlı bir şey. Bir karakter ne ki 5.5 dolar etsin. Türkiye için 180tl yapıyor. Geçen kış indiriminde 25 oyun aldım 260tlye biri de witcher 3 full paket 64tldi indirimlerle. Ama adamlar da haklı. İlk 3 ay fiyat sabit sonra yarı fiyatına zaten düşüyor. Piyasaya göre hareket ediyorlar Oyunu alacaklar da yazdan erken almasın. Bence dövüş oyunları ilk 1.5 yıl alınmamalı zaten eksik olan karakterler gelir, fiyatı da ucuzlar.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
TEKKEN 8
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız