Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Super Smash Bros Yapımcısı "Sahtekarlığa Dönüşen" DLC Sistemini Eleştirdi

Mewtwo, Super Smash Bros'a DLC olarak geldi.

       Oyun dünyası gittikçe büyümekte olan DLC furyasına kapılmış gidiyor. Super Smash Bros'un yönetmenliğini yapan Nintendo'dan Masahiro Sakurai, DLC sistemi hakkında konuştu.
 
        Sakurai, Famitsu'da yayınladığı yazısında DLCler için şu sözlere yer verdi: "Bu günlerde 'DLC sahtekarlığı' tamamlanmamış bir oyunu tamamlamak için oyunculardan fazladan para alındığı bir salgın hastalığa dönüştü." Daha sonra geliştiricilerin gelirleri hakkında konuşan Sakurai, "Kar elde etmeye çalışıyorsanız DLCler mantıklı bir yol olabilir. Oyun geliştirme hiç olmadığı kadar masraflı bir iş oldu ancak oyun fiyatları aynı kaldı. Yani daha fazla gelir bu dengesizliği bozmakta yardımcı olabilir. Oyuncuların nasıl kötü hissetiklerini anlayabiliyorum. Sonuçta bir oyun çıkış yaptığında %100 tamamlanmış olmalı. Bir oyunun bölünüp ayrı ayrı satılması çok sinir bozucu olur."
 
        Son olarak yapımcı Super Smash Bros için gelecek olan DLC'nin oyun çıkış yaptıktan sonra geliştirildiğini vurguladı. Sakurai'nin sözleri hakkında ne düşündüğünüzü bizlerle paylaşmayı unutmayın.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak gamespot.com super smash bros nintendo wii u 3ds dövüş pacman
Just Cause 3'ün Kapak Görseli Yayınlandı Guitar Hero: Live'da Yer Alacak On Şarkı Gün Yüzüne Çıktı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Babblebabble

26.4.2015 19:11:23

+1
quote:

Orijinalden alıntı: legendwarior3 http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1035364 cod blops 3 info http://imgur.com/a/EJ14k
Hala heyecanlandırıyor mu Allah aşkına... Gelecek falan filan.

4anonim

26.4.2015 17:24:59

+1
dlc sistemi iyiye kullanıldığı zaman çok güzel bir şey mesela bunu nintendo , rockstar ve CDproject gibi firmalar çok güzel kullanıyor ama bazı paragöz firmalar bunu saçma sapan işler için kullanıyor en iyi örneği de EA ve Activisin gibi firmalar . bu saydığım fimalar bazı oyunlarda , en güzel örnekleri de B.F. ve C.O.D. , gibi oyunların içinde gelmesi gereken multiplayer haritalar , silahlar gibi eşyaları ayrı ayrı "DLC" diye satıyor , bununla kalmıyor bunları hepsini almaya kalktığınızda oyundan pahalı tutuyor. öteyandan Rockstar gta 5 için onlineye bedava DLC ler çıkarıyor belki çok büyük şeyler değil ama bazı firmalar bunları parayla satıyor hem deçok yüksek fiyatlara , Nintendo bu DLC sistemini en iyi kullanan firmalardan biri bir örnek vermek gerekirse Mario Kart 8 de size 8 kupa yarışı ( her kupa yarışında 4 pist var ) yanlış hatırlamıyorsam 16 karakter ve 20 den fazla araba veriyor galiba ve oyun avrupada şu an 50 euro ya satılıyor ve oyuna 2 kupa yarışı , 3 karakter , 4 araba veren iki DLC yi ayrı ayrı 8 birlikte 14 euroya satıyor . Zaten oyunda 8 kupa yarışı var herifler ekstra 4 kupa yarışını oyunun 1/4 fiyatından aza veriyor. CDprojectk te wichter için irili ufaklı DLC leri bedavaya veriyo bazıları paralı galiba hatırlamıyorum ama paralılar da çok pahalı olmadığını hatırlıyorum ve epey iççerik sunuyorlardı. bu uzun yazıdan sonra size bir soru sorayım: EA , Activision gibi firmalar DLC satıyorsa Nintendo , CDporject gibi firmalar ne satıyor ; eğer Nintendo , CDporject gibi firmalar DLC satıyorsa EA , Activision gibi firmalar ne satıyor ? bence bu ikisini ayırmaları gerekir çünkü gerçekten iyi DLC ler var ve bu iyi DLC ler oyuna çok şey katıyor ve alan insanlar memnunlardır eminim ama saçma sapan DLC diye kakalanmaya çalışıyorlar yarım oyun satıyorlar ve bu çok sinir bozucu.

kajmeran89

26.4.2015 10:28:52

0
Cok dogru soylemis daha oyun cikar cikmaz dlc tanitiyor firmalar hatta satisa cikartiyorlar, adamlar resmen oyunun icinden bir kac harita tarzi seyleri cikarip oyunun icinde bulunmasi gereken haritalari ve benzeri seyleri dlc adi altinda satiyorlar, musterisini dolandiriyor baska aciklamasi yok oyuncular da bitiyor is almadiklari surece boykot edilir ise firma kendini toplamak zorunda kalir.

BSC Misafiri

25.4.2015 23:50:28

+1
''DLC sahtekârlığı'' biz oyunseverlere reva görülen uygulamaya cuk diye oturmuş bir tanım. Bu sahtekârlığa başvuran firmalara bakıyorum da genel olarak yılda neredeyse aynı seriden 2 oyun çıkartıp satışlar konusunda da çok yüksek rakamlara ulaşan oyunların sahipleri. Yani yüksek derecede açgözlülüğün getirmiş olduğu zihniyetin yansıması bu. Sakurai'nin yapımcısı olduğu Super Smash Bros oyunu; piyasada en az 5-6 sene oyun desteği sunulan Nintendo konsollarına tıpkı Mario Kart oyunu gibi bir kere piyasaya çıkıyor ve bu oyuna hayranları neredeyse oyun dünyasındaki hemen her karakterin eklenmesi için istekte bulunuyorlar. DLC iyi niyetle yapılırsa ki Last of Us'ın Left Behind'ı gibi olduğunda anlaşılabilir bir durum benim için, sonuçta oyun normal içeriğe fazlasıyla sahip ve bu DLC önemli bir konuya ait, ama ismini kara listeye aldığım firmalar ve oyunlarından şahsen tiksindiriyor beni. Bu firmalara ise hadlerini bir şekilde bildirmek gerekiyor.

bkaakco

25.4.2015 21:35:51

+1
Aslında önemli olan parça parça sunulması değil parça parça satılması. Ufacık bir şey için para istemeleri soygunculuk.

deadlight54

25.4.2015 19:24:33

+1
Oyun dünyasında EA, Activision ve Ubisoft gibi firmalar olduğu sürece DLC sistemi devam edecek gibime geliyor. Yapımcının dediğine katılıyorum. DLC'ler içinde en çok alınmayı hak eden var The Last of Us - Left Behind DLC'si bence.

legendwarior3

25.4.2015 17:51:00

0
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1035364 cod blops 3 info http://imgur.com/a/EJ14k

balcs

25.4.2015 17:42:40

+1
DLC'ler PC'deki pek çok oyunda mod desteğini fena halde kısıtladı CoD yada BF için resmi mod desteği olsa 50 yeni harita ve ekstra modlar 0 kuruşa oyuncuların olurdu ama resmi olunca 10 dolar etiketini yapıştırmadan olmuyor ancak adamların bahaneleri de hazır "hilenin önünü açıyormuş." Kiminle kafa buluyorlarsa artık..

Redunay

25.4.2015 17:37:20

0
ağzını seveyim.

encuni

25.4.2015 17:25:07

+1
bunu en cok cod ve bf yapıor 8 harita normal 8 harita dlc

Gye_Baek

25.4.2015 16:25:23

+1
Adamın dibi ...

Bowser Zeki

25.4.2015 15:38:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: thief garrett Çok iyi demiş fakat kendisi de söyledikleriyle çelişmiş fotoğrafta görüldüğü gibi ama doğru söylemiş
Adam zaten başından beri planlamıyordu DLC işini. Ama hayranlar sağolsun o kadar çok ısrar ettiler ki adam bıktı artık. :D

Megathrone26

25.4.2015 15:14:05

+1
Ağzını seveyim

thief garrett

25.4.2015 15:04:02

0
Çok iyi demiş fakat kendisi de söyledikleriyle çelişmiş fotoğrafta görüldüğü gibi ama doğru söylemiş

OnrGrTR

25.4.2015 14:50:59

+1
kralsın nintendo
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Super Smash Bros.
+ TAKİBE
AL
5 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız