Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Söylenti: Xbox One Teknik Özellikleri Değişiyor!


    Xbox One'ın duyurulduğu tarihte gördüğümüzle, şu an gördüğümüz konsol arasında büyük farklılıklar var. Sistem açısından epey değişikliğe giden Microsoft, şimdi de teknik açıdan değişiklik peşinde. Examiner sitesinin yayınladığı habere göre Microsoft, konsolun teknik özelliklerini değiştiriyor.
 
Söylenti haberlerinde gelen bilgileri sıralamak gerekirse;
- Xbox One'ın GPU'sunun işlem hızında(TFLOPS) artış yapılacak.
- Konsolun RAM'i DDR3 8GB'tan 12GB'a çıkarılacak.
- Yetkili isimler şu an için yapımcılara bu değişikliğe nasıl baktığını sorguluyor.
 
    Examiner'in haberinde, yukarıda gördüğünüz bu maddeler bazı yapımcılara soruldu. Sitenin kaynağının belirttiklerine göre GPU işlem hızının gelişme haberi kesinlikle doğruymuş. RAM konusunda ise henüz kesin bir bilgi yokmuş fakat yapımcılara 12 GB RAM kullanan geliştirici kitleri dağıtılmış. Yine de belirtilenlere göre 12 GB RAM, konsolun çıkış sürümünde yer almayabilirmiş. Haberde ismi verilmeyen geliştiricinin dediklerine göre Titanfall'ın yapımcısı Respawn Entertainment, RAM gelişimi konusunda Microsoft'a büyük baskı uyguluyormuş.
 
Bakalım bu haberler hakkında resmi bir açıklama görecek miyiz?

Bu haberin bağlantısı
URL
Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
GTA V'in Oynanış Videosu PS3'ten Kaydedildi Midnight Club Serisi Geri mi Dönüyor?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Sir Maximus is BACK

11.7.2013 15:39:51

0
12 gb

BlackBeasT

11.7.2013 04:06:34

+1
Next-Gen oyun konsolu yapmak şimdimi akıllarına gelmiş? 32gb DDR3 kadar artırsa ne olur. Frekans hızı değişmedikçe ram kapasitesini yükseltmek anlık veri depolama ve iletmek için sistemi rahatlatır. Jaguar Apu'da ki gpu zarını değiştirse yeni fabrikasyon süreci demek yıl sonuna kadar yeterli stock yapamaz. Micro işin yaş aslan senin..

Megas Red

11.7.2013 02:57:44

+1
GDDR5 karşısına kapasite arttırımıyla çıkmak doğru bir tercih değil.

stun

11.7.2013 02:17:54

0
quote:

Orijinalden alıntı: RedTurkei Benim anlamadığım tamam ms başta yanlış yaptı.. daha sonra insanları dinleyip kendilerini onlara göre değiştirmeye çalışmaları kime ne zarar verir..?
ben genede bu hardware değişiminin ertelenme yaşanmassa .. 3k gibi hatalara yol açmasından korkuyorum başka birşey değil...

RedTurkei

11.7.2013 02:13:22

0
Benim anlamadığım tamam ms başta yanlış yaptı.. daha sonra insanları dinleyip kendilerini onlara göre değiştirmeye çalışmaları kime ne zarar verir..?

stun

11.7.2013 01:55:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner @stun hocam uretimle ilgisi yok.Bunlar butun test asamasindan gecmis prototip kitler birine karar verilip seri uretime gecilir.Uretim sorun degil.Bunlar fabrikasyon,el yapmi degil.3-4 ay icinde bilmem kac milyon adet konsolun cikisina ve belli sure gidecek sekilde gayet yetistirilebilir.Arti olarak sunuda belirtmek istiyorum.Sony MS a sag gosterip sol vurdu simdi ayni seyi Ms Sony e yapiyor gibime geliyor. Xbox One icin aciklanan sistem ozellikleri Sony uyutmaya yonelikmis gibi,el altindan MS zaten bu sistem ozelliklerini secmis ama ser verip sir vermmemis gibime geliyor.Her iki konsoluda alicam fanboyluk yapmamin mantigi yok.Haa sadece birini secme sansim olsaydi PS4 derdim cunku adamlarin oyunlari akil durduracak derecede guzel.Bir arti olarak PS4 un de final halinde olup olmadigini kimse bilmiyor.Belki daha guclu bir konsolla karsilasacaz.
bence biraz köşeye sıkıştı ms önce butun yasaklarından bir dönüş yaptı sonra %88 lık bir ram artışı düşünüluyordu o artış bile zaten işe yaramayacaktı ps4 ü donanımsal olarak geçmek için.. şimdide bu çıktı ,bence afalladılar...2. el yasagı ile yeterınce saygınlık kaybettıler .. o olmasaydı belkı hak verırdım ama.. şuan bana yalpalıyorlar gibi geldı

qsdsds

11.7.2013 01:50:17

0
Yuh anasını satayım ben pcme 6.5 yıldır bu kadar uprage yapmadım yakındı microsoft kökten değişecek sony öyle bi koyduki :D

YILMAZ.71

11.7.2013 01:38:59

0
ADAMSIN HADİ OLUM BİDE KASAYI DEĞİŞTİR TAM OLSUN.

TheBladeRunner

11.7.2013 01:23:32

0
@stun hocam uretimle ilgisi yok.Bunlar butun test asamasindan gecmis prototip kitler birine karar verilip seri uretime gecilir.Uretim sorun degil.Bunlar fabrikasyon,el yapmi degil.3-4 ay icinde bilmem kac milyon adet konsolun cikisina ve belli sure gidecek sekilde gayet yetistirilebilir.Arti olarak sunuda belirtmek istiyorum.Sony MS a sag gosterip sol vurdu simdi ayni seyi Ms Sony e yapiyor gibime geliyor. Xbox One icin aciklanan sistem ozellikleri Sony uyutmaya yonelikmis gibi,el altindan MS zaten bu sistem ozelliklerini secmis ama ser verip sir vermmemis gibime geliyor.Her iki konsoluda alicam fanboyluk yapmamin mantigi yok.Haa sadece birini secme sansim olsaydi PS4 derdim cunku adamlarin oyunlari akil durduracak derecede guzel.Bir arti olarak PS4 un de final halinde olup olmadigini kimse bilmiyor.Belki daha guclu bir konsolla karsilasacaz.

stun

11.7.2013 00:46:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner @stun hocam belki biliyorsun belki bilmiyorsun bilemem.Yeni bir konsol uretildiginde toplam 4 veya 6 donanim kiti surecinden gecer.Bunlardan biri piyasa ve maddiyat yoklanip son haline gelir ve final kitleri olusur yani bu yeniden olusum degil zaten elde olan bir kit.O yuzden zaman olarak pek bi sikinti yaratmaz cunku zaten oyle bi donanim mevcut,onceden dusunulup tasarlanmis bile.
dediğin gibi önceden 3-5 kit elde var diyelim .. peki zaten bu son kitlerden birinin çoktan üretime geçilmesi gerekmıyormuydu ? ilk tanıtılan kit üretimde ise diğerlerı ne olucak üretim süreciylede ilgili bilgin varsa alıyım

TheBladeRunner

11.7.2013 00:04:14

0
@stun hocam belki biliyorsun belki bilmiyorsun bilemem.Yeni bir konsol uretildiginde toplam 4 veya 6 donanim kiti surecinden gecer.Bunlardan biri piyasa ve maddiyat yoklanip son haline gelir ve final kitleri olusur yani bu yeniden olusum degil zaten elde olan bir kit.O yuzden zaman olarak pek bi sikinti yaratmaz cunku zaten oyle bi donanim mevcut,onceden dusunulup tasarlanmis bile.

stun

10.7.2013 23:50:28

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Xbox ONE için ne zaman iyi bir şey yapılsa pS severler hemen saldırmaya başlıyor. yok öyle dememiştin ilk başta, yok içine başka donanım koyamazsın sonradan, yok bu haksızlık, ben bu değişiklik sonrası Xbox ONE almam. Alma arkadaş, sen zaten en başından beri almayacaktın, Xbox ONE donanım olarak daha iyi olsada almayacaktın. buradan almayacağım diye yazıp başkalarıda almamasını bekleyemezsin.
azıcık düşünsen.. hiç böyle konuşmassın.. 4 ay kala donanım değiştiripte 2013 te çıkamaz.. bu cihaz ne zaman test edip uretılıcek ? 4 ayda mumkunmu böyle bir şey akıl var mantık var.. sonra vay efendim xone niye kendını patlattı .. kapadı.. birdaha açılmıyor.. 3kırmızıdan daha beter bir durum ortaya çıkar... 4 ayda donanım değiştirip üretıme geçıpte çıkış tarıhıne yetışmez 1 yıl daha ertelemelerı gerekır...haberi çıktı diye herşey öyle kolay olmuyor

SouthPark_Konsol delisi

10.7.2013 22:09:31

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Yahu niye uğraşıyorlar ki Xbone'nun bult teknolojisi zaten 40 kat güçlü ps4'ten ne diye bu kadar gerilmiş ki ms anlamak zoooorrrrrr kavuşmak imkansızz :D:D
Ulan bi şe derdim de neyse aklın varmaz liseli ergen seni. bulut sistemi ps4 de PS3 oyunlarınıda çalıştırmaya da yaracak. Sırf micro$oft un özel şeyi değil.

digimoney

10.7.2013 22:08:27

0
Bir haberde intenet sayesinde kapasitesi güya yüzde % 88 artacakdi .

- The Stig -

10.7.2013 22:00:29

0
verdiğim ön-siparişi iptal etmeyi düşünmeye başladım.. ne demek ilk çıkanlarla diğerleri arasında donanım farkı olacak! Microsoft zaten sana sırf Forza ve birkaç oyun için katlanıyorum ama böyle saçmalık olmaz! 8 senedir karar veremedin de son 2 ayda mı karar veriyorsun? bu ne lan böyle her ay başka bir donanım şunu söktük şunu takıcaz demeler.. bu gidişle 2014'ten önce bir tane konsol bile üretemeyecek bunlar!

big daddy kunteper

10.7.2013 21:35:00

0
Xbox One ile ilgili izlediğim en iyi video: syKYd11SMWI

BSC Misafiri

10.7.2013 21:30:21

+1
Yahu niye uğraşıyorlar ki Xbone'nun bult teknolojisi zaten 40 kat güçlü ps4'ten ne diye bu kadar gerilmiş ki ms anlamak zoooorrrrrr kavuşmak imkansızz :D:D

BSC Misafiri

10.7.2013 21:27:40

0
bunun gerekliliği var mı gerçekten, yoksa gözünü donanım bürümüş insanları rahatlatmak için mi yapılması düşünülen bir değişiklik mi? yazılımsal olarak yeterli olan bir cihaza bu kadar donanım fazla, zaten bütün yapmak istedikleri şeyleri çalıştırıyordu makine. illa donanım degişikligi yapacaklar ise koysunlar 12gb GDDR5, 2Ekran Kartı, Oyun oynamadığımızda kullanılan 2. işlemciyi. önümüzdeki yıl bir android konsol çıkar, düzgün çalışması içinde 32gb ram, 16 çekirdekli işlemci gerekir. bizde uuuuuu donanımı harika deriz, kimse neden ihtiyaç var demez:)

BSC Misafiri

10.7.2013 21:26:56

0
Xbox ONE için ne zaman iyi bir şey yapılsa pS severler hemen saldırmaya başlıyor. yok öyle dememiştin ilk başta, yok içine başka donanım koyamazsın sonradan, yok bu haksızlık, ben bu değişiklik sonrası Xbox ONE almam. Alma arkadaş, sen zaten en başından beri almayacaktın, Xbox ONE donanım olarak daha iyi olsada almayacaktın. buradan almayacağım diye yazıp başkalarıda almamasını bekleyemezsin.

BSC Misafiri

10.7.2013 21:26:01

0
Xboxun esram bellegi ps4 ten hizli filan degil sallama bilgilerle gelmeyin , yapilmasi onerilen degisiklikler xbox un performansini yuzde 15 kadar bile arttirmayacak yine ps4 un arkasinda kalacak , bir kere ek 4 gb ram koymak tamamen gereksiz ve pazarlama calismasindan baska bisey degil , cunku xboxun gpusu belli bunun hizini cok attiramazlar yoksa ,yakarlar makineyi 1000 mhz dahi yapsalar ps4 un gpusunun gucune yetismesi mumkun degil , o gpunun 5 gb rami bile kullanabilecegi muamma.sadece kullandik demek icin kullanilabilir.

Guest-C8DDC600D

10.7.2013 21:08:41

0
Konsolun çıkışına 4-5 ay gibi bir zaman kalmışken bu denli aceleci yapılan değişiklikler donanımsal sorunlar çıkmasına neden olabilir. Şu durumda erteleme de yapamazlar, yaparlarsa işleri hepten biter. Umarım konsol çıktığında 360'ın başına gelen 3k gibi sorunlar One'da da olmaz.

Ulan Musk

10.7.2013 20:54:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch Xbox One'ın tampon belleği, PS4'ün GDDR5'inden hızlı değil :) Arada gerçekten ciddi bir fark var, ben de bundan dolayı inşallah haber doğrudur diyorum. En azından ramin 12 GB'a çıkarılmasını isterim. PS4 ramin hızlılığı konusunda önde olur, Xbox One ise kapasitesi.
Konsol almayacağım için çok ta fazla ilgilenmiyorum ince detaylarla sadece gündemi takip ediyorum :) ama geçen bir haberde bu entegre belleğinde hızlandırılacağı yazıyordu. O yüzden dedim bunu ve bana göre olması gerekende bu. 32mb lık bir tampon bellek koyuyorsan bunun aktarım hızının çok uçuk değerlerde olması lazım ki hesaplama yapılacak değer burada hızlıca hesaplanıp işlem bitince ram e yazılsın yoksa bu entegre ram in hızı gddr5 ile aynı olsa bile kurtaramaz ddr3 ü.

hamitkursun

10.7.2013 20:51:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Xbox One'ın tampon belleği, PS4'ün GDDR5'inden hızlı değil :) Arada gerçekten ciddi bir fark var, ben de bundan dolayı inşallah haber doğrudur diyorum. En azından ramin 12 GB'a çıkarılmasını isterim. PS4 ramin hızlılığı konusunda önde olur, Xbox One ise kapasitesi. Kaynak: Anadtech
http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Xbox_Oneda_Hafiza_Performansi_88_Arttiriliyor-39559.htm

Loukas

10.7.2013 20:48:32

+1
Bir firma bu kadar mı küçülür arkadaş anlamak mümkün değil. Tükürdüklerini yalamaktan bıkmadılar. Demekki Sony bukadar önde olup bukadar baskı yaratmasaydı Microsoft oyuncuları resmen keriz yerine koyacakmış. Yazıktır günahtır ya insanlar bir dünya para verip alacaklar hatta ve hatta önsapariş verip önceden alan insanlar nasıl bir makinaya sahip olacaklarını bile bilmiyorlar yazık çok yazık. İsterse 100GB ram koysun Microsoft'un Sony'i yakalaması çok zor. Her hareketinde dahada batıyor. Gerçi resmiyet kazanmamış söylenti durumunda ama yinede beklemek lazım.

CWaRRioR

10.7.2013 20:44:33

0
Xbox One duyurusu tam bir fiyasko oldu, şimdi de toparlamaya çalışıyorlar. İşlemci hızını arttırırken 3k lar geri dönmese bari.

GoldPunch

10.7.2013 20:18:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: DarkHellKnightX Çok kritik veriler ise zaten gddr5 ten daha hızlı bir tampon bellekte bulunuyor.
Xbox One'ın tampon belleği, PS4'ün GDDR5'inden hızlı değil :) Arada gerçekten ciddi bir fark var, ben de bundan dolayı inşallah haber doğrudur diyorum. En azından ramin 12 GB'a çıkarılmasını isterim. PS4 ramin hızlılığı konusunda önde olur, Xbox One ise kapasitesi. Kaynak: Anadtech

tepeb

10.7.2013 20:11:07

0
Bulut ne oldu bulut?

bkaakco

10.7.2013 19:39:24

0
İsterse 30 GB RAM koysun. Umrumda değil.

kurtbecer

10.7.2013 19:01:25

0
[:o]haberin gerçekliği varsa. microsoft bile xbox oneın ps4 karşısında ezikliğini kabul etti. ama bizim fanboylar etmedi. çok köklü bir degisim beklememek lazım en fazla ram artırımı ve hızaşırtamadan ibaret olabilecek bir yapılandırma olabilir. ram artırımı bir çözüm değil bir çünü xbox one 8gb tın 5 gb tını kullanacak oyunlara. artırım olsa bile toplam 9 gb olur. kaldıki ram konusunda ps3 gddr 5 kullanıyor

Ulan Musk

10.7.2013 18:24:39

-4
Bende en başından beri ddr3 gddr5 ten daha ucuzmuş madem koy o zaman şu konsola 16gb ddr3 ram diyordum. Fiyatını değiştirmeden ram artırımı ve gpu güçlendirmesi yaparlarsa ps4 karşısına daha rahat çıkabilir. Bazıları bant genişliğinden bahsetmiş ama bence daha yüksek miktarda bir ram olursa verileri her defasında yeniden işlemektense işlenmiş hali bellekte tutulabilir buda gereken işlem gücünü ve bant genişliğini azaltır. Çok kritik veriler ise zaten gddr5 ten daha hızlı bir tampon bellekte bulunuyor.

defected

10.7.2013 18:03:23

-3
Bu haber üzerine Playstation'dan vazgeçtim. Gerçekten inanılmaz kaliteli, kullanıcı dostu bir konsol Xbox. Bu zamana kadar hep öyleydi. Sürekli oyuncunun yanında ve yeniliklere açık bir konsoldu. Mükemmel exclusive oyunlarını da unutmamak lazım. [spoiler=9676343277]kendim bile inanmadım yazdıklarıma :D[/spoiler]

kankam1030

10.7.2013 16:56:30

0
Sony ile başa baş gelmek için her şeyi yapar microsoft.

BSC Misafiri

10.7.2013 16:54:22

0
Nasil bu kadar kolay mi bu isler ? ben almam bunu valla, her turlu sorun cikabilir.

BSC Misafiri

10.7.2013 16:53:42

+5
ramin bandwidth artmadiktan sonra 20 gb yapsan ne olacak.gpu hızını 800 mhz den 850-900 e cikartmalarindan bahsedilmis bu yuzde 5 bilmedin yuzde 10 katki saglar seni ps4 un onune gecirmiyor bunlar , 7770 e 8 gb ram taksan ne olur 16 gb taksan ne olur ,grafik kalitesini arttirmaz bunlar hizini yuzde 10 overclock etsen ne olur etmesen ne olur 30 fps yerine 35 fps mi alican,konsolun yetersiz oldugu iyice ortaya cikti simdi microsoft napacagini sasirmis durumda ,tabi bu 780 gtx li i7 li bilgisyarlarla fuara gidip hava atmaya benzemez, hani bulutla bilmem kac katina cikiyodu kalite,yalan attiklari ortaya cikti resmen, obur adamida kovdular baslarinda adam yok.abuk subuk pr calismalari derdindeler konsolu yeniden mi tasarliyacan nasil yetisitirecen stoklari.bu haberler ms icin iyi dgil kotu haberler.gerci xbox fanlar her olayi iyiye yontmaya calisiyolar ama neyse.microsoft vistadan beri boyle rezil olmadi heralde.

senseman62

10.7.2013 16:49:51

0
çok zıplıyo bu mikro...hayra alamet değil :D

yiroki

10.7.2013 16:40:57

0
güzel kolpalıyorlar şurda cihazın çıkmasına ne kaldı ne ara üretecekler bunları peki ya üretlilenler ne olacak bide o var

stun

10.7.2013 16:36:13

0
bu kadar hızlı dönemezler... üretim ne zaman olucak ? rastgele iş yapıcaklar sonra makıne bozulucak 4 ay kaldı kalmadı bide üretimi var bunun ms can çekışıyor beyler donanım olarak kendıde gördü bunu ama bu saatten sonra birşey değişmez

GamerHand

10.7.2013 16:35:46

+10
Saf olmayin. En ufak cip degisikligi cikisini 1 sene geri atar cihazin. Boyle bisey yok. Kaldi ki 1 sene gec ciktiktan sonra zaten Sony almis basini yurumus olur. Haber yalan haber. Bu cihazlarin gelistirici kitleri en az 2 sene once dagitiliyor. 2 senedir oyun gelisitiriyorlar bu kitlere. Azicik mantikli olun su Xbox sevenlerin duygulari ile oynamayi birakin derim.

die.Rache

10.7.2013 16:25:19

0
Edit..

GT_55

10.7.2013 16:14:09

+3
Eğer halan daha konsol üretim aşamasında değilse, ve bu yeni donanımın test aşamasına sokulmadan erkenden piyasaya sürülürse yeni 3k vakalarına benzer donanımsal hatalara hazırlıklı olun.

dominnic

10.7.2013 16:10:15

+7
bence o konsolda hiç bişey belli değildi sırf sonynin karşısına çıkarabilmek için içi boş bi kutu tasarlamışlar şimdi içini yeni yeni dolduruyolar :)))))))))))))))))))))))))

SoNx27

10.7.2013 15:57:54

0
Gpu yu Ps4 seviyesine çekecekler RAM ise 12 olabilir ama yine 8GB si oyunlarda kulanılabilir olcak Ps4 gibi geri kalan 4GB ram ise diger 2 işletim sisteminin ola bilir. ayrıca ddr3 bellekler bildiğimiz ddr3 belleklerden daha hızlı olcak diye düşünüyorum

omeriyibas

10.7.2013 15:54:55

0
konsol çıkana kadar 50 kere değişiklik yaptınız... biraz dirayetli olun...

aykut291

10.7.2013 15:49:14

+2
Sanmıyorum şur da kaç ay kaldıki? bukadar basitmi bu iş. Konsolu değiştiricikleri onun için fabrikalara üretim bantları kuracaklar xbox one üretim bantları hazırlanmış hatta şu anda seri üretime başlamışlardır die tahmin ediyorum Ama tabi konsolun çıkış tarihini ertelerlerse olabilir neden olmasın

GoldPunch

10.7.2013 15:47:49

0
Tüketiciler için iyi, firma itibarı için kötü bir haber.

TheBladeRunner

10.7.2013 15:43:31

0
Sony ilk 20 Subatta PS4 u tanittigindan beri soyluyorum bunu.Her iki konsolunda aciklanan sistem ozellikleri final halleri degil ancak E3 den sonra final kitler yayinlanir diyordum,bana yav hehhe diyorlardi.Dedigim yine dogru cikacak.Daha once BF4 un teknik direktoru de ayni seyi soyledi "Elimizde bazi sistem ozellikleri var dogru ama final kitleri henuz yok ve hic bir yapimcida da oldugunu sanmiyorum" dedi.Ayni sey 2005 de de yasandi MS Xbox i E3 den sonra modifiye etti ve Sony de sistem ozelliklerini geriye cekti.

Alpins951

10.7.2013 15:43:19

0
Beni TFLOPS MFLOPS filan ilgilendirmez arkadaş,donanım meraklısıyım o yüzden pc'de akarım.Konsola önemli olan özel oyunlardır.O yüzden Ps alacağım Killzone,inFamous hatta GoW gibi oyunlar varken gidip Dead Rising oynayamam.

Wayward Son

10.7.2013 15:17:19

+13
Sony erkenden duyuru yaparak ve dersine iyi çalışarak MS'i zor duruma soktu, bu çok açık. Kimse Sony'den bu denli iyi bir cihaz beklemiyordu. Yapabiliyorlarsa yapsınlar ancak çok yamaladılar cihazı, plansız programsız gidiliyor izlenimi var bende.

Noctis_Strife

10.7.2013 15:16:24

+3
İsterse 32GB ram yapsın, GDDR5'in Bandwidth hızlarına yetişemez, boşuna kürek çekmesinler. Ektan kartı PS4 ün 1.8TFLOPS, Xbox 180'in 1.2TFLOPS, bunu aynı yapacaklardır muhtemelen.

Karpuzcu.

10.7.2013 15:15:51

+3
Demekki konsol ilk tanıtıldığı şekli ile çıksa. Yasaklar + Sistem bildiğin satmayacakmış. O kadar çok köklü değişiklik yapılıyor ki. Her an kasayı bile değiştireceklerini düşünmeye başladım.

omar2425

10.7.2013 15:14:06

+1
Ön siparişleri artırmak için yapıyorlar bana sorarsanız, konsolun çıkmasına 3-4 ay kalmış bana inandırıcı gelmedi.

GoldPunch

10.7.2013 15:10:17

+2
quote:

Orijinalden alıntı: YouR@ck Ram denen şeyin maliyeti 4-5 lirayi bile geçmez. bencede arttırsınlar. hatta standart 16 gb bile olabilirdi her 2 konsoldada. nedendir bu cimrilik anlamam.
Xbox One'da olabilirdi ama PS4'de kullanılan GDDR5 pahalı olduğu için zor olurdu Sony için.

snake1991

10.7.2013 15:09:30

+4
quote:

Orijinalden alıntı: SenJi Umarım gerçektir.Eğer bu değişiklik olursa sonyde donanımsal değişiklik getirmeli yoksa konsol savaşında baya gerilere düşebilir.
bişeyden anlamadığın o kadar belliki :D

Tall Man

10.7.2013 15:07:10

+6
Değiştiremezler . Bu konsollar yıllardır tasarlanıyor . Öyle bi kaç ayda değiştirilecek bir iş değil...

alito

10.7.2013 15:07:08

+3
Microsoft cephesinde rezillik dizboyu Madem konsolun her şeyini değişecektin peki o konferanstaki konsol kimin konsoluydu, senin konsolun değil miydi o? Milleti kandırmak değil midir bu?

aterikasedi

10.7.2013 15:03:38

+5
Biz geçen sene 4 gb olur 8gb koymaları zor derken adamlar 12gb'a yükselttiler rami.E tabi işletim sistemi kafadan 3gb ram yiyor xbox one'da .Geriye pek birşey kalmıyor.Gpu desen ps4'ün bir hayli gerisinde.Yazılımsal değişikliklerden sonra böyle donanımsal bir değişikliğe gitmeleri beni pek şaşırtmadı.Rakipleri ummadıkları kadar güçlü geldi.Eğer piyasaya bu şekilde çıkmış olsalardı ps4 karşısında cidden ezik durumda olacaklardı.Çünkü teorik olarak iki konsol arasında %50ye yakın bir güç farkı var.Microsoft ram olayını 4 gb daha ekleyerek halleder fakat gpu'yu ne şekilde güçlendirecek ben onu merak ediyorum.Aynı gpuyu kullanarak bir iyileştirme yapacaktır muhtemelen.Bu da en fazla ps4'e biraz daha yaklaşmasını sağlayacaktır.PS4'te kullanılan gpu'yu bu şekilde yakalaması pek mümkün değil.Konsolların çıkış arefesinde yeni bir gpu kullanmalarına da imkan vermiyorum.Kısacası microsoftun tüm bu cabaları onu ps4'e biraz daha yaklaştırıyor , biz oyuncuların gözünde ise küçük düşürüyor.Bunları baştan düşünecektin microsoft efendi.

Schevko

10.7.2013 15:03:19

+4
Oldu olacak kasa tasarımına da bir el atsınlar. Tanıtıldığından beri değişmeyen bir o kaldı...

BSC Misafiri

10.7.2013 14:59:58

+2
YAPAMAZLAR Konsol ya ertelenir ya da 3k gibi feci arızalar verir. Bu saatten sonra degişiklik olmaz. xbone sistemi ÇÖPtü böyle olura PS4'e yaklaşabilir. Ama hala OYUN performansında GDDR5 çok daha güçlü

BSC Misafiri

10.7.2013 14:59:42

+4
Ram miktarını arttırmak ps4 e kıyasla öne geçmesini sağlamaz ki. Türü değişmeli (bkz: ps4-gddr5)

BSC Misafiri

10.7.2013 14:59:35

0
devkitte daha fazla ram olması konsolun öyle olacağı anlamına gelmez. devkitler hep daha güçlü oluyor, program falan çalıştırıyorlar

İyi İsim

10.7.2013 14:53:24

-4
Ram denen şeyin maliyeti 4-5 lirayi bile geçmez. bencede arttırsınlar. hatta standart 16 gb bile olabilirdi her 2 konsoldada. nedendir bu cimrilik anlamam.

SenJi

10.7.2013 14:52:34

-5
Umarım gerçektir.Eğer bu değişiklik olursa sonyde donanımsal değişiklik getirmeli yoksa konsol savaşında baya gerilere düşebilir.

snake1991

10.7.2013 14:50:46

+3
MİCROSOFT GİBİ Bİ DEVİN DÜŞTÜĞÜ HALLERE BAKIN, YAZIK, YALAMAYA ÇEVİRDİLER KONSOLU ONU DEĞİŞTİR BUNU DEĞİŞTİR

Uncy

10.7.2013 14:44:59

0
12 GB mı

Executor06

10.7.2013 14:42:09

0
Göz boyamalık, kağıt üstünde değişiklikler olmasın da. Gerçekten işe yarar, sistemin performansını etkileyecek değişiklikler yaparlarsa ne âlâ

hamitkursun

10.7.2013 14:40:10

-5
Yaparsa süper olur, en azından PS4e görece yüksek fiyatın ama düşük donanımının hakkını vermiş olur bu güncellemelerle. Bundan sonra exc oyunları da gösterir ve büyük reklam kampanyalarıyla bunları duyurursa öne geçer MS kesinlikle.

digimon52

10.7.2013 14:40:06

+3
Inanilacak sey degil bukadarmi kötü duruma düse bilir bir firma.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

Jedi_masterr

10.7.2013 14:36:54

+4
Eh degistirsinler bir zahmet cunku en az 7-8 yil piyasada kalacak bu cihaz..
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız